Jam Tangan Rolex: Adakah Mereka Berbaloi? Ulasan Jam Tangan Lelaki - Datejust, Submariner, GMT Master

jam tangan rolex berskala 3840x2160

Rolex sudah pasti jenama pertama yang disebut dalam hal kemewahanjam tangan. Jika anda meminta Joe Average di jalan untuk jam tangan mewah, kemungkinan besar dia akan berkata Rolex. Dalam dunia gaya lelaki, Rolex ada di mana-mana dan saya mungkin salah seorang daripada yang sangat sedikit YouTuber gaya lelaki di luar sana yang belum memilikinya, mungkin! Kami akan memikirkannya selepas video ini hari ini.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Bagaimana Rolex Kewujudan
 2. Pandangan Lebih dekat Pada Jam Tangan:
 3. Pembinaan Rolex
 4. Ukuran Objektif Jam Tangan Rolex
 5. ADAKAH JAM ROLEX BERBALOI ATAU TIDAK?

Jadi mengapa ia perkara yang baik? Baiklah, saya berada dalam bot yang sama seperti anda, tidak pasti saya perlu membeli Rolex dan saya benar-benar tidak cuba menjualnya kepada anda, saya benar-benar hanya cuba untuk mengetahui sama ada ia berbaloi atau tidak. Maksud saya sesetengah orang berpendapat bahawa anda perlu bersedia dari segi emosi untuk membeli Rolex, yang lain membandingkannya dengan setara dengan cincin pertunangan dan pada hari dan zaman ini, ia hampir menjadi sesuatu seperti pencapaian atau penanda kejayaan untuk memiliki Rolex.

Logo Rolex

Logo RolexBagaimana Rolex Kewujudan

 • Pada tahun 1905, dua adik ipar Hans Wilsdorf dan Alfred Davis memutuskan untuk mengimport pergerakan jam tangan Switzerland ke England untuk barang kemas lain untuk dimasukkan ke dalam jam tangan mereka.
 • Menjelang tahun 1908, mereka mendaftarkan nama Rolex dan membuka pejabat di Switzerland. Enam tahun kemudian, Rolex menerima sijil ketepatan kelas A yang berprestij oleh Balai Cerap Kew.
 • Pada tahun 1919, syarikat itu berpindah sepenuhnya ke Switzerland. Pada tahun 1926, Rolex mencipta dan mematenkan Oyster yang merupakan bekas jam tangan kalis air pertama.
 • Pada tahun 1940-an, jam tangan Rolex menjadi jam tangan pilihan juruterbang pejuang kerana ia adalah lebih tepat dan tepat daripada apa yang dikeluarkan oleh tentera kepada mereka. Oleh itu, tidak mengejutkan bahawa jam tangan Rolex telah digunakan untuk masa The Great Escape. Semasa Perang Dunia II, Nazi telah merampas jam tangan Rolex yang sangat diidamkan daripada tawanan perang tetapi Hans Wilsdorf, pengasas Rolex, mengeluarkan jam tangan baharu secara percuma kepada tawanan perang jika mereka memintanya. Dalam langkah kewangan yang luar biasa, Wilsdorf memutuskan untuk meletakkan semua sahamnya ke dalam amanah amal persendirian kerana dengan cara itu, dia dapat menjamin bahawa keuntungan syarikatnya yang sedang berkembang, dan dia tahu dia sedang melakukan sesuatu, akan pergi ke tujuan yang wajar. Menariknya, hari ini, Rolex masih merupakan amanah amal persendirian dan sesetengah orang berpendapat bahawa ia terutamanya untuk pengelakan cukai. Saya tidak boleh benar-benar menilai apakah motivator utama tetapi ia pasti menjimatkan banyak cukai.
Hans Wilsdorf - Lelaki di belakang Rolex

Hans Wilsdorf – Lelaki di belakang Rolex

 • Pada tahun 1945, Rolex melancarkan Datejust dan inovasinya ialah ia menukar tarikh pada jam tangan secara automatik. Hari ini, itu bukan masalah besar tetapi pada masa itu, ia adalah satu inovasi besar.
 • Pada tahun 1953, Sir Edmund Hillary memakai Oyster Perpetual apabila dia mendaki Gunung Everest. Untuk memperingati pencapaian luar biasa ini, Rolex mengeluarkan jam tangan Explorer. Setahun kemudian, Rolex GMT Master telah diperkenalkan untuk juruterbang Pan Am supaya mereka dapat menjejaki dua zon waktu.
 • Pada tahun 1962, Sean Connery memakai Rolex Submariner dalam Filem Bond , Doktor No. Menariknya, Connery akan terus memakai jam tangan yang sama pada empat filem Bond seterusnya menukar tali padanya setiap kali. Begitu juga, Roger Moore dan Timothy Dalton memakai jam tangan Rolex sebagai Bond, Steve McQueen juga merupakan peminat tegar jenama itu dan dia memakai Kapal Selam dalam kehidupan peribadinya dan juga dalam kehidupan peribadinya wayang .
 • Pada tahun 1980-an, Rolex semua emas yang mencolok menjadi ciri kejayaan.
Rolex Daytona dengan

Rolex Daytona dengan dail eksotik - dail Paul Newman yang terkenal

 • Pada tahun 2018, Forbes berada di kedudukan Rolex sebagai jenama paling berharga yang ke-71 di dunia. Kenapa begitu? Nah, dalam era moden, saya akan mengatakan bahawa banyak kejayaan yang dikaitkan dengan jam tangan Rolex boleh dikaitkan dengan pemasaran unggul mereka. Sebaliknya, jam tangan mereka sedikit berubah. Ia telah menjadi simbol status arus perdana dengan pengiktirafan jenama yang sangat tinggi yang mungkin melebihi jenama jam tangan lain. Ya, peminat jam tangan mungkin mempertikaikan perkara itu dan menyebut syarikat yang berbeza seperti itu Patek Phillipe atau Audemars Piguet , yang dikatakan, Joe Average di jalan mungkin hanya mengenali Rolex dan tiada jenama jam tangan mewah lain. Juga, jika anda melihat pada jam tangan paling mahal pernah dijual di lelongan, tiga daripada sepuluh teratas ialah Rolex, termasuk Rolex Daytona daripada Paul Newman yang dijual lebih 17 juta dolar. Hari ini, Rolex menghasilkan kira-kira 800,000 jam tangan setahun dengan titik harga peringkat permulaan $6,000 dan titik harga purata kira-kira $8,000.

Pandangan Lebih dekat Pada Jam Tangan:

Perkara pertama yang benar-benar menonjol kepada saya ialah Rolex kekal sangat setia pada jenama mereka dan mereka mengubah suai model mereka sedikit sebanyak sepanjang dekad. Datejust, Submariner, GMT Master, ya, terdapat sedikit perubahan tetapi sepanjang tahun, anda sentiasa boleh mengenalinya sebagai Rolex dan sangat sedikit perubahan dari segi gaya, ia adalah pendekatan yang sangat menarik. Sudah tentu, mengapa anda menukar pasukan yang menang? Selain itu, kerana terdapat sedikit perubahan, setiap model mempunyai sedikit sejarah dan bahan yang membantu mengekalkan nilai sepanjang tahun.

Untuk menentukan sama ada jam tangan Rolex berbaloi atau tidak, saya ingin mengujinya secara peribadi supaya saya mendapatkan empat daripadanya yang saya miliki selama lebih dua minggu. Secara jujur, saya benar-benar tidak mahu komited dengan mana-mana jam tangan itu jadi saya membelinya daripada jam tangan vintaj Theo & Harris yang merupakan sumber yang dipercayai dalam talian kerana saya tahu saya boleh memulangkan semua jam tangan sekiranya saya tidak menyukai mana-mana daripadanya. Selain itu, saya suka Christian, pemiliknya, yang mempunyai saluran YouTube dan dia sangat meminati jam tangan, saya sendiri meminati barangan berkualiti tinggi jadi saya suka membeli daripada orang yang berkongsi minat untuk sesuatu.

Minta pakar jam tangan yang terkenal memeriksa Rolex anda

Minta pakar jam tangan yang terkenal memeriksa Rolex anda

Walau bagaimanapun, membeli jam tangan Rolex vintaj adalah berisiko kerana Rolex adalah salah satu daripadanya jam tangan paling palsu di dunia . Disebabkan itu, yang palsu boleh menjadi benar-benar bagus dan hanya profesional boleh melihat jika ia adalah a palsu atau tidak. Kerana itu, saya ingin mendapatkannya daripada sumber yang mempunyai reputasi untuk kehilangan, bukan hanya dari beberapa kedai eBay rawak.

Rolex Datejust

Rolex Datejust

Rolex Datejust

Jadi apakah jam tangan Rolex yang saya dapat? Pertama sekali, Datejust dalam keluli tahan karat, sarung 36 milimeter dengan dail perak muda. Hari ini, model baharu dijual pada harga $8,200. Ini adalah jenis jam tangan yang anda lihat Gent tanpa usaha memakai, Lelaki Sederhana yang memakai, Dia Bercakap Gaya memakai, saya fikir Antonio dari Lelaki Sebenar Gaya sebenar mempunyai satu juga. Ia adalah model yang sangat popular dan mempunyai rupa Rolex klasik. Vintage, anda boleh menemuinya di mana-mana dari $3,500 – 4,500 bergantung pada keadaan dan jumlah penggunaan.

Rolex GMT Master

Rolex GMT Master

Rolex GMT Master

Rolex kedua ialah GMT Master dengan dail dua warna biru dan merah serta muka kontras hitam. Ia datang dengan tali kulit coklat selepas pasaran. Jika anda ingin membeli setara moden, Rolex GMT Master 2 dengan jalur keluli tahan karat, ia akan dijual pada harga $9,250.

Tarikh Rolex

Tarikh Rolex

Tarikh Rolex

Rolex ketiga yang saya dapat adalah lebih luar biasa, ia adalah model Date dan pada asalnya ia adalah jam tangan wanita kerana ia hanya mempunyai lebar sarung 34 milimeter. Walau bagaimanapun, secara peribadi, saya suka jam tangan yang lebih kecil dan tidak menyukai jam tangan yang besar, jadi saya hanya ingin mencuba dan melihat rupanya pada pergelangan tangan saya. Melainkan anda mempunyai a pergelangan tangan kecil atau seperti jam tangan yang lebih kecil, ia mungkin bukan jam tangan yang sesuai untuk anda tetapi ia dijual pada harga $6,300.

Tarikh Kapal Selam Rolex

Tarikh Kapal Selam Rolex

Tarikh Kapal Selam Rolex

Rolex keempat yang saya dapat ialah Submariner Date dengan sarung 40 milimeter yang sedikit lebih tebal dan lebih berani, terdapat bezel hitam dan dail serta dijual pada harga $8,550.

Walaupun keempat-empat jam tangan Rolex ini semuanya vintaj , ia kelihatan sangat serupa dengan versi semasa yang anda boleh beli baharu dari tapak web Rolex atau mana-mana pengedar Rolex yang sah. Melainkan anda seorang pakar Rolex yang mengetahui perbezaan mengikut tahun atau anda benar-benar mengambil berat tentang rupa tertentu, anda akan gembira tidak kira jika anda membeli Rolex baharu atau yang lama.

Pembinaan Rolex

Apabila anda membeli jam tangan Rolex, anda akan mendapat jam tangan Rolex. Pada asasnya ini bermakna, ia direka, dibangunkan, dan dihasilkan semua secara dalaman, tiada apa-apa yang keluar dari sumber. Tuangan emas, pemesinan, pembuatan, pemasangan, kemasan, semuanya dilakukan secara dalaman. Ia termasuk pergerakan, sarung, dail, serta gelang. Sekarang, jika anda memikirkannya, dengan 800,000 jam tangan yang dihasilkan setiap tahun, ia bukanlah produk artisanal, ia adalah produk yang dihasilkan secara besar-besaran.

Mungkin, sekurang-kurangnya sebahagiannya kerana itu, ia tidak dianggap sebagai salah satu daripada tiga pembuat jam besar iaitu Patek Phillipe, Audemars Piguet, dan Vacheron Constantin. Walaupun tiga besar memberi tumpuan kepada kerja tangan dan komplikasi, Rolex menghasilkan jam tangan teguh yang boleh dipercayai. Rolex mempunyai standard kualiti yang tinggi dan ia bertambah baik secara berperingkat. Dari sudut pandangan pembuat jam, mereka agak mudah berbanding dengan industri pembuatan jam Swiss tetapi bagaimanapun, mereka adalah jam tangan yang sangat popular.

Rolex Daytona dipasangkan dengan sut

Rolex Daytona dipasangkan dengan sut

Jadi Rolex yang saya dapat mempunyai Oyster Perpetual Pergerakan , ia adalah pergerakan mekanikal penggulungan sendiri yang juga diperakui sebagai kronometer. Menurut Rolex, pergerakan ini direka untuk memastikan ketepatan, kebolehpercayaan, rintangan kejutan, penggulungan diri yang cekap dan kemudahan penyelenggaraan. Sekarang, ini adalah dakwaan yang sangat berani untuk dibuat tetapi di pasaran, Rolex menikmati reputasi membina jam tangan yang boleh dipercayai yang tidak memerlukan banyak penyelenggaraan. Jadi ia lebih daripada sekadar gimik pemasaran, ia sebenarnya benar.

Semua jam tangan menampilkan keluli tiram iaitu keluli tahan karat 904 L. Rolex menggunakannya untuk kes dan juga band. Keluli tahan karat 904 L sangat popular kerana ia sangat tahan dan kemasannya kekal dalam bentuk yang sama walaupun anda menggunakannya dalam keadaan yang teruk. Sekarang jika anda memikirkannya seketika, keluli tahan karat adalah bahan yang sangat murah. Keluli tahan karat 904 berharga antara sepuluh dan $19 satu paun bergantung pada tempat anda membelinya di dunia. Itu 454 gram untuk $10-$19. Kini sebaliknya, satu paun atau 454 gram emas halus, sekarang, dijual pada harga $19,400, jadi bergantung pada harga yang anda dapat pada keluli itu, bahan emas itu bernilai seribu hingga dua ribu dolar lebih daripada keluli tahan karat. Ironinya, dalam pasaran terpakai, jam tangan Rolex keluli tahan karat nampaknya mengekalkan nilainya jauh lebih baik daripada jam tangan gabungan emas atau emas dan keluli.

Rolex Cellini

Rolex Cellini

Kini, Rolex menghasilkan sekumpulan jam tangan yang berbeza termasuk rangkaian jam tangan pakaian yang dipanggil Cellini tetapi ia tidak begitu terkenal tetapi apa yang mereka ketahui ialah jam tangan sukan atau jam tangan profesional mereka. Pada zaman ini, perbezaan antara jam tangan pakaian dan jam tangan sukan atau profesional sering diabaikan. Jam tangan pakaian hanya dibuat untuk mengekalkan masa dan kelihatan sangat elegan sehingga selalunya bulat, rata dan emas. Anda akan memakainya saman atau mungkin anda tuxedo atau gabungan. Pada masa yang sama, kerana tali kulit , anda juga boleh memakainya dengan pakaian yang lebih kasual. Jam tangan sukan atau jam tangan profesional, sebaliknya, direka untuk membuat tugas tertentu. Seperti yang saya nyatakan, satu untuk juruterbang, satu lagi untuk penyelam, dan sebagainya. Oleh kerana itu, mereka dibina untuk menjadi lebih teguh dan boleh dipercayai dalam keadaan yang melampau. Akibatnya, jam tangan sukan adalah lebih besar, lebih tebal, dan hanya lebih lasak daripada jam tangan pakaian mereka. Oleh kerana model Rolex yang paling popular ialah jam tangan sukan dan profesional, itulah yang kebanyakan orang pakai walaupun dengan sut mereka, kadangkala tuksedo mereka atau hanya pakaian am mereka.

Daniel Craig sebagai James Bond

Daniel Craig sebagai James Bond

Secara peribadi, saya lebih suka melihat jam pakaian dengan pakaian formal. Mungkin satu-satunya lelaki yang boleh memecahkannya ialah James Bond tetapi selepas semua, dia sedang bekerja. Sudah tentu, pada zaman ini, kod pakaian sangat santai dan anda boleh memakai apa sahaja yang anda mahu, bila-bila masa anda mahu, tetapi jika anda berminat dengan gaya lelaki klasik, saya fikir perbezaan antara jam tangan pakaian dan jam tangan sukan dan profesional adalah masih relevan. Jadi jika anda melihat almari pakaian saya, ia benar-benar lebih formal daripada 99.999% lelaki di luar sana. Kerana itu, Datejust keluli tahan karat, GMT Master atau Submariner mungkin bukan pilihan terbaik untuk saya. Sebaliknya, jam tangan pakaian mungkin lebih baik.

Ukuran Objektif Jam Tangan Rolex

1. Pertama sekali, Rolex ialah jam tangan yang agak berpatutan. Ya, saya berkata begitu dan tolong dengar saya. Sudah tentu, tidak semua orang boleh menjatuhkan 6 0r 10 ribu dolar pada jam tangan; ia sangat mahal dan ia banyak wang. Walau bagaimanapun, secara relatifnya, untuk pasaran jam tangan mewah, ia tidak begitu banyak. Kerana itu, ia adalah pertaruhan yang selamat jika anda ingin memasuki pasaran jam tangan mewah. Jika anda ingin membelanjakan kurang daripada $6,000, anda boleh menggunakan Rolex model vintaj daripada sumber yang dipercayai. Selalunya, anda boleh membelanjakan kira-kira separuh daripada harga runcit untuk Rolex vintaj yang kelihatan sangat serupa dengan model terkini. Jadi tidak seperti kereta, di mana model 1960-an kelihatan sangat berbeza daripada model semasa. Dengan jam tangan Rolex, itu tidak berlaku.

dua. Rolex ialah entiti yang terkenal di pasaran dengan rekod prestasi yang hebat tentang kualiti dan konsistensi. Tidak dinafikan, Rolex mempunyai sejarah yang lama. Mereka tidak akan pergi ke mana-mana dalam masa terdekat. Yang dikatakan, jika ia hilang dari permukaan bumi, kemungkinan harga jam tangan akan melambung tinggi. Model mereka kekal, mereka hanya mempunyai sedikit pengubahsuaian, dan supaya anda tahu bahawa anda tidak akan mempunyai sekeping lapuk yang tiada siapa mahu miliki dalam beberapa tahun ke depan.

Rolex Datejust, Date, Submariner, GMT Master

Rolex Datejust, Date, Submariner, GMT Master

3. Kos servis Rolex agak rendah berbanding jam tangan lain. Ya, jam tangan mekanikal perlu diservis untuk berfungsi dengan baik dan tepat dari semasa ke semasa. Sekarang untuk jam tangan biasa seperti Reverso tahun 1930-an saya, pembuat jam tangan tempatan saya mengesyorkan untuk menservisnya kira-kira setiap tiga hingga empat tahun. Itu kos saya kira-kira $250. Dengan Rolex, anda mungkin boleh menunggu lima atau sepuluh tahun. Bapa mertua saya telah memiliki jam tangannya selama lebih 15 tahun dan dia belum menservisnya lagi dan ia masih kukuh. Sekarang jika anda mahu jam tangan anda diservis, peniaga Rolex yang sah dengan alat ganti asal mungkin berharga anda 500 dolar dan lebih tetapi tetap, jika anda memecahkannya kepada kos servis setahun, ia lebih rendah daripada jam tangan lain di luar sana.

Empat. Jam tangan Rolex boleh menjadi pelaburan yang berbaloi. Jika anda memilih model Rolex yang betul, anda boleh mengekalkan atau meningkatkan nilainya walaupun anda memakainya. Secara amnya, adalah mitos bahawa jam tangan mewah adalah pelaburan yang baik. Selalunya, anda boleh membelanjakan 15 grand dan ia hanya bernilai $3,000 beberapa tahun ke depan, namun, model tertentu jam tangan Rolex, Patek Phillipe atau Jaeger-LeCoultre telah terbukti benar-benar memegang nilai mereka atau meningkatkannya dari semasa ke semasa. Jadi atas sebab tertentu, jika anda memerlukan wang dengan cepat, anda sentiasa boleh menjual jam tangan Rolex anda dengan cepat.

Butik Rolex berjenama

Butik Rolex berjenama

Sebaliknya, jika anda melihat jam tangan yang hebat seperti Yacht-Master, Air-King, Explorer atau jam tangan Milgauss daripada Rolex, kesemuanya adalah jam tangan yang hebat tetapi tidak mengekalkan nilainya serta lima yang lain telah saya sebutkan sebelum ini. Selain itu, jika anda hanya melihat nilai dari sudut pandangan kewangan, jam tangan keluli tahan karat daripada Rolex adalah cara terbaik. Kini, jam tangan dua tona dalam keluli tahan karat dan emas lebih tertakluk kepada fesyen dan oleh itu, jam tangan itu kurang diingini dan memperoleh harga yang jauh lebih rendah walaupun harga runcitnya lebih tinggi daripada versi keluli tahan karat.

Tidak kira apa Rolex yang anda perolehi, ia sentiasa berbaloi untuk menyimpan semua kertas kerja, semua kotak dan resit asal kerana ia akan meningkatkan nilai jualan semula jam tangan anda. Sebagai contoh, anda boleh membeli model Rolex Submariner baharu 14060 M pada tahun 2010 dengan harga $3,800, anda boleh memakai jam tangan ini setiap hari dan jika anda memutuskan hari ini bahawa anda mahu menjual jam tangan ini, ia biasanya berharga antara $6500 dan $7000. Oleh itu, anda masih mungkin hampir menggandakan wang anda walaupun anda telah memakai sesuatu selama hampir sedekad. Sekarang, fikirkan hampir semua perkara lain daripada pakaian, aksesori atau kereta, hampir tidak ada apa-apa yang mengekalkan nilai seperti model jam tangan Rolex keluli tahan karat yang betul.

Iklan vintaj untuk Rolex dan NASCAR

Iklan vintaj untuk Rolex dan NASCAR

ADAKAH JAM ROLEX BERBALOI ATAU TIDAK?

Jadi dari sudut pandangan objektif, saya akan katakan jam tangan Rolex sangat berbaloi jika anda mendapatkan keluli tahan karat dalam model yang betul. Yang dikatakan, perkara objektif hanyalah satu bahagian daripada sesuatu yang berbaloi. Apabila bercakap tentang Rolex, terdapat perkara psikologi yang bermain, perkara emosi dan perkara subjektif. Jika anda melihat untuk membeli Rolex dari sudut pelaburan tulen dalam erti kata bahawa anda membelinya baharu, anda menguncinya dalam peti besi, anda tidak menyentuhnya, anda tidak memakainya, maka saya fikir terdapat kenderaan pelaburan lain yang lebih tradisional yang lebih baik untuk anda di luar sana. Sebaliknya, jika anda seronok memakai Rolex anda dan anda seronok melihatnya, maka ia pasti merupakan pelaburan yang berbaloi.

Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, pertimbangkan seluruh almari pakaian anda, bagi saya secara peribadi, saya rasa Rolex Cellini adalah lebih baik kerana saya akan lebih menikmatinya dan akan dapat memakainya lebih kerap dengan pakaian saya yang lebih formal. Akhir sekali, mari kita bercakap tentang Rolex sebagai simbol status. Saya percaya terdapat sangat sedikit perkara di bawah $10,000 yang membawa berat dan status yang sama seperti Rolex. Ia benar-benar mempunyai reputasi sebagai simbol status dalam dunia perniagaan dan luar tetapi ia juga berjalan kedua-dua arah. Sebagai contoh, jika anda seorang pelatih di firma guaman atau di mana-mana sahaja dan anda muncul dalam Rolex Daytona emas ayah anda, itu mungkin benar-benar bertentangan dengan anda. Dalam kes itu, ia tidak berbaloi untuk melabur dalam satu jika anda marahkan orang ramai. Sebaliknya, jika anda menutup tawaran jutaan dolar ke kiri dan kanan, Rolex ialah penunjuk kejayaan yang baik dan mungkin akan membantu anda membuat lebih banyak perniagaan berbanding Fitbit. Saya telah bercakap dengan beberapa orang dan mereka pasti berkata apabila rakan sejawatan mereka melihat Rolex di pergelangan tangan mereka, mereka dipandang lebih serius.

Paul Newman dengan Rolex Daytona

Paul Newman dengan Rolex Daytona

Sekarang apabila dikatakan, sentiasa ingat bahawa mengejar simbol status boleh menjadi cerun yang licin. Rolex mungkin pada mulanya memihak kepada anda, namun, jika ternyata anda mempunyai jam tangan Rolex tetapi anda memandu Ford Taurus 1988, orang ramai akhirnya akan melihatnya dan kemudian mereka akan kecewa dengan anda kerana mereka berasa tertipu dan tiada sesiapa suka berasa tertipu dan jika mereka rasa tertipu, mereka menganggap anda sebagai palsu atau mungkin tidak selamat atau penipuan dan kemudian Rolex sebenarnya mencederakan anda kerana tidak membantu anda. Sehubungan itu, OJ Simpson kononnya memakai Rolex palsu semasa perbicaraan pembunuhannya.

Jadi kesimpulannya, adakah jam tangan Rolex berbaloi? Saya akan berkata ya, jika anda suka memakainya. Jika anda mendapat Master GMT, Datejust, Daytona, Kapal Selam atau Penduduk Laut dalam keluli tahan karat, jika anda suka rupanya dan ia sesuai dengan almari pakaian anda. Jadi, jika anda kini mempertimbangkan untuk membeli Rolex sendiri, nantikan video lain yang kami akan memandu anda untuk membeli Rolex pertama anda.

Adakah anda memiliki jam tangan Rolex? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang mereka! Tinggalkan komen di bawah!