Jam tangan untuk Tangan dan Pergelangan Tangan Kecil

Jam tangan untuk Tangan dan Pergelangan Tangan Kecil

Dengan populariti jam tangan yang besar dan bersaiz besar, semakin sukar bagi lelaki untuk mencari jam tangan yang bersaiz sesuai untuk pergelangan tangan dan perkadaran mereka. Dalam artikel ini, kami akan memberi tumpuan kepada cara lelaki dengan tangan dan pergelangan tangan yang lebih kecil boleh mencari jam tangan bersaiz sempurna.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Adakah Saya Mempunyai Pergelangan Tangan Kecil?
  2. Perkara yang Perlu Diperhatikan Semasa Membeli Jam Tangan
  3. Tempat Beli Jam Tangan
  4. Jam Tangan Disyorkan Untuk Pergelangan Tangan Kecil
  5. Kesimpulan
Jam tangan besar pada pergelangan tangan kecil tidak pernah menarik

Jam tangan besar pada pergelangan tangan kecil tidak pernah menarik

Membeli jam tangan adalah serupa dengan membeli sebarang item pakaian; jika ia tidak sesuai dengan anda, ia akan menjadi tidak seimbang dengan seluruh badan anda. Jam tangan yang terlalu besar untuk saiz anda akan menjadikan anda kelihatan lebih kecil, atau lebih teruk, seperti kanak-kanak. Terlalu kecil, dan ia kelihatan sama tidak sedap dipandang.Malangnya, trend terkini telah menyebabkan pembuat jam tangan menghasilkan jam tangan yang lebih besar dan lebih berani, yang tidak sesuai untuk lelaki yang lebih kecil. Tiada apa-apa yang kelihatan lebih janggal dan tidak pada tempatnya daripada seorang lelaki lembut yang memakai jam tangan bersaiz besar. Dia boleh memakai sut tempahan yang paling elegan dan sesuai, tetapi jam tangan itu akan menjadi tumpuan sesiapa sahaja yang melihatnya.

Pertama sekali, jam tangan ialah peranti penunjuk masa. Kedua, aksesori yang bergaya. Walau bagaimanapun, seperti kebanyakan aksesori, ia harus kekal halus, elegan dan bersahaja. Atas sebab yang sama lelaki yang elegan itu tidak memakai bling dan rantai yang besar, dia juga mengelak daripada memakai jam tangan bersaiz besar dan mencolok yang berkelip dan bersinar lebih daripada dia. Ia digunakan untuk meningkatkan penampilan anda, bukan mengubahnya.

Adakah Saya Mempunyai Pergelangan Tangan Kecil?

Apa yang mentakrifkan pergelangan tangan kecil? Itu mungkin soalan yang lebih baik. Hakikatnya ia selalunya tiada kaitan dengan perawakan keseluruhan anda. Terdapat ramai lelaki tinggi dengan pergelangan tangan kecil dan ramai lelaki pendek dengan pergelangan tangan besar. Ia benar-benar turun kepada saiz sebenar. Pergelangan tangan kecil boleh dianggap sebagai saiz di bawah 6.5 inci atau 17 cm. Jika pergelangan tangan anda lebih besar daripada itu, tetapi anda masih merasakan pergelangan tangan anda kecil, prinsip yang sama yang digariskan dalam panduan ini akan berfungsi untuk anda. Jika anda tidak mempunyai pita pengukur dan ingin mengetahui sama ada artikel ini sesuai untuk anda, ambil wang dolar dan bungkusnya di pergelangan tangan anda. Mata wang kertas A.S. panjangnya tepat enam inci, jadi jika ia menyentuh atau hanya malu menyentuh hujung ke hujung, anda mempunyai pergelangan tangan yang kecil.

Bagaimana untuk mencari jam tangan saiz yang betul

Jam tangan bersaiz betul hendaklah meliputi kira-kira 2/3 daripada lebar pergelangan tangan anda

Perkara yang Perlu Diperhatikan Semasa Membeli Jam Tangan

Matlamat membeli jam tangan untuk pergelangan tangan kecil adalah untuk mencapai matlamat gaya anda sambil kelihatan berkadar.

Terdapat beberapa perkara yang anda sentiasa ingin pertimbangkan semasa membeli jam tangan baharu:

  1. Diameter kes di bawah 40mm.
  2. Jam tangan tidak terlalu besar atau tebal.
  3. Tali atau gelang sesuai dengan saiz pergelangan tangan anda.
  4. Jam tangan mempunyai hiasan minimum, seperti mahkota besar, penolak atau ciri lain yang menjadikannya kelihatan lebih besar.

Faktor yang paling penting ialah saiz. Sebaik-baiknya, anda mahukan jam tangan dengan saiz sarung di bawah 40mm. Saiz sarung akan menjadi penting dalam menentukan rupa jam tangan itu pada pergelangan tangan anda. Jika anda kebetulan mempunyai pergelangan tangan yang lebih besar tetapi tangan yang lebih kecil, jam tangan yang lebih kecil saiz ini juga akan berfungsi kerana ia menjadikan pergelangan tangan kelihatan lebih kecil dan tangan, lebih besar.

Perkara seterusnya yang patut dilihat ialah ketebalan jam tangan. Lebih nipis jam tangan, lebih baik ia akan kelihatan pada pergelangan tangan kecil. Ini tidak bermakna anda perlu pergi ke bahagian wanita di kedai barang kemas. Ia hanya bermaksud mencari jam tangan nipis, yang ternyata, bagaimanapun, lebih boleh ditagih dan akan mengekalkan nilainya. Sebabnya ialah memerlukan lebih banyak kemahiran untuk membuat pergerakan jam tangan yang nipis daripada yang tebal.

Bil Dolar AS akan melilit pergelangan tangan kecil

Sekeping wang Dolar AS akan melilit pergelangan tangan kecil

Perkara ketiga yang anda ingin lihat ialah tali atau jalur jam tangan. Adalah idea yang baik untuk mengetahui saiz yang anda ambil supaya anda boleh menentukan saiz jalur yang sesuai. Jika anda membeli baharu, saiz tali termasuk kilang yang disertakan bersama jam tangan boleh menjadi penunjuk yang agak baik bagi saiz pergelangan tangan yang bertujuan untuk kelihatan terbaik pada jam tangan. Sudah tentu, terdapat pengecualian kepada peraturan itu, dan jam tangan yang lebih murah akan cenderung mempunyai tali standard padanya. Anda mungkin perlu membeli tali selepas pasaran, dan kami amat mencadangkan tali kulit nipis atau jalur logam bersahaja. Tekan di sini untuk membaca panduan tali jam tangan kami.

Perkara terakhir yang patut dipertimbangkan ialah reka bentuk jam tangan. Jam tangan yang lebih ringkas tanpa hiasan akan berfungsi paling baik pada pergelangan tangan kecil kerana ia kurang memberi perhatian kepada jam tangan. Tali kulit hitam, bekas logam atau emas putih dan dail ringkas akan digabungkan dengan lebih baik daripada jalur emas kuning, bezel bertatahkan berlian dan bold komplikasi pada dail. Begitu juga dengan bahagian standard jam tangan seperti lugs, penolak, mahkota, dll. Lebih besar atau lebih berani bahagian ini, lebih berani jam tangan akan muncul di pergelangan tangan anda.

Jam tangan besar pada pergelangan tangan kecil boleh menjadi tidak sedap dipandang

Jam tangan besar pada pergelangan tangan kecil boleh menjadi tidak sedap dipandang

Tempat Beli Jam Tangan

Internet boleh menjadi hebat untuk lelaki bersaiz sederhana yang kelihatan bagus dengan mana-mana jam tangan, tetapi bagi lelaki dengan sedikit pergelangan tangan, ia boleh menjadi lubang wang di mana anda akhirnya kelihatan seperti anda meminjam jam tangan bapa anda. Jika penjual tidak menawarkan pulangan tanpa syarat, elakkan membeli dalam talian. Sebaliknya, tumpukan pada melihat di kedai, tempat anda boleh mencuba jam tangan. Kemudian catat sahaja jenama dan model jam tangan yang anda suka dan cari harga yang lebih berpatutan dalam talian jika anda mahir membeli jam tangan dalam talian .

Bagi lelaki yang mempunyai pengetahuan jam tangan terhad atau mereka yang mencari jam tangan mewah, kami tidak selalunya mencadangkan untuk membeli dalam talian kerana risiko selalunya melebihi ganjaran. Sebaliknya, fokus pada peruncit sah, kedai butik milik jenama dan peruncit batu bata dan mortar terkemuka yang lain di mana anda boleh memastikan jam tangan yang anda perolehi adalah sahih dan dilindungi oleh jaminan.

TontonJenamahargaSaiz - Diameter tidak termasuk mahkota
Taman Sentral Weekender Timex $37 mm / 1.46'
Jam Tangan Sheffield Klasik Daniel Wellington $40 mm / 1.57'
Jam Tangan Pakaian Keluli Tahan Karat 96B104 Bulova $37 mm / 1.46'
Jam Tangan Penyelam Automatik Dail Hitam SKX013K2 Seiko $38 mm / 1.50'
Jam Tangan Automatik Dail Perak Lelaki FC306S4S6 Slim Line Frederick Constant $$40 mm / 1.57'
Jaeger-LeCoultre Reverso JLC $$$41.6 mm x 29.9 mm / 1.64' x 1.18'
W1529756 Tangki Louis 18kt Jam Emas Kuning Cartier $$$33.5mm x 25.5mm / 1.32' x 1'
Patek Philippe Calatrava Patek Philippe $$$36 mm / 1.42'
Timex Weekender Central Park

Timex Weekender Central Park

Timex Weekender Central Park

Apabila bercakap tentang jam tangan buang bajet rendah yang bagus, Weekender adalah kegemaran. Ia bertahan lama, tetapi ia sangat murah sehingga anda boleh membeli beberapa untuk musim panas dan menukarnya berdasarkan mood anda atau pakaian yang anda pakai. Mereka juga membuat hadiah hebat untuk hari lahir atau hanya kerana. Daripada semua jam tangan peringkat permulaan di pasaran hari ini, ini adalah salah satu jam tangan paling popular yang akan anda lihat pada musim panas.

Dapatkan Weekender di sini.

Jam Tangan Sheffield Klasik Daniel Wellington

Pada hanya 40mm, jam tangan pakaian yang diinspirasikan secara klasik ini ialah jam tangan kuarza, tetapi ia sangat murah dan popular di kalangan profesional muda. Perkara yang menarik tentang jam tangan DW ialah anda boleh menukar tali dengan mudah daripada kulit hitam klasik kepada salah satu tali fabrik repp-stripe preppy mereka pada musim panas. Ini adalah jam tangan yang sesuai untuk pengguna yang mementingkan harga yang mahukan jam tangan setiap hari yang boleh berfungsi dengan baik di dalam bilik mesyuarat seperti yang dilakukan di pantai.

Beli jam tangan DW Sheffield anda di sini.

Jam Tangan Lelaki Bulova

Jam Tangan Lelaki Bulova

Jam Tangan Lelaki Bulova

Jam tangan Bulova Lelaki ringkas dan bersahaja, dengan dail logam dan tali kulit hitam nipis. Jam tangan pakaian klasik, ia adalah jam tangan kuarza, yang tidak betul-betul boleh ditagih, tetapi akan melakukan tugas memberitahu masa dengan tepat. Apa yang paling penting ialah sarung itu hanya 37mm dan 5.9mm tebal, yang menjadikannya sesuai untuk lelaki dengan sedikit pergelangan tangan dan tangan kecil. Ia sesuai untuk lelaki yang bekerja di persekitaran pejabat dan kerap memakai pakaian perniagaan.

Beli Jam Tangan Lelaki Bulova di sini.

Seiko Divers Watch untuk pergelangan tangan yang lebih kecil

Jam Tangan Seiko Divers untuk pergelangan tangan yang lebih kecil

Jam Tangan Penyelam Automatik Seiko SKX013K2

Bagi lelaki yang mencari jam tangan yang lebih sporty dengan keupayaan kalis air, kami mencadangkan jam tangan daripada Seiko ini. Jenama yang dihormati, malah antara pengumpul yang paling arif, jam tangan automatik 21 permata ini menggunakan kaliber 7S26 dengan rizab kuasa 43 jam. Ia diperakui ISO dan bertujuan untuk mengalahkan. Pada 38mm, ia adalah jam tangan menyelam yang hebat dan murah untuknya tuan-tuan dengan pergelangan tangan kecil.

Dapatkan Jam Tangan Penyelam Automatik di sini.

Jam Tangan Pakaian Automatik Frederique Constant

Jam Tangan Pakaian Automatik Frederique Constant

Jam Tangan Pakaian Automatik Frederique Constant

Jam tangan pakaian klasik dan dihormati, ia menampilkan pergerakan automatik Switzerland dan sarung dengan diameter 40mm yang sempurna. Ia cukup elegan untuk pejabat dan merupakan pengenalan hebat kepada jam tangan mewah pada harga yang berpatutan.

Beli Jam Tangan Frederique Constant Automatic di sini.

JLC Reverso adalah pilihan yang sempurna untuk lelaki dengan pergelangan tangan yang lebih kecil

JLC Reverso adalah pilihan yang sempurna untuk lelaki dengan pergelangan tangan yang lebih kecil

Jaeger-LeCoultre Reverso

Jam tangan segi empat tepat dan segi empat tepat berfungsi sangat baik untuk lelaki dengan pergelangan tangan yang lebih kecil, dan kelebihan JLC Reverso ialah ia adalah dua jam tangan dalam satu. Dengan satu paparan yang sesuai untuk pemakaian harian ke pejabat, ia meluncur dan membelek untuk menampakkan dail gelap yang berfungsi dengan elegan untuk malam dalam tali leher hitam di opera. Ketahui lebih lanjut tentang Reverso dalam panduan kami .

Jam tangan Cartier Tank

Jam tangan Cartier Tank

Kereta kebal Cartier

Satu lagi pilihan terbaik untuk lelaki dengan pergelangan tangan kecil, kotak persegi dan segi empat tepat pada Tangki menjadikannya salah satu jam tangan yang boleh dikenal pasti di dunia yang telah menghiasi pergelangan tangan beberapa pemimpin paling penting di planet ini.

Klik di sini untuk mendapatkan Tangki.

Patek Philippe Calatrava 5119G

Patek Philippe Calatrava 5119G

Patek Philippe Calatrava 5119G

Boleh dibayangkan sebagai jam tangan pakaian paling terkenal yang pernah dibuat, Patek Philippe Calatrava 5119G adalah bersahaja dan elegan, dengan sarung kecil 36mm. Ini, dipadankan dengan kehalusannya, menjadikannya jam tangan pakaian yang ideal untuk lelaki yang mempunyai bajet tanpa had yang mahukan barang pusaka yang akan bertahan untuk generasi akan datang.

Klik di sini untuk mendapatkan Calatrava 5119G

Kesimpulan

Mudah-mudahan, tanpa mengira belanjawan anda, panduan ini telah membantu anda mencari jam tangan yang sesuai untuk pergelangan tangan yang lebih kecil. Kami ingin mendengar jam tangan yang anda pakai dan mengesyorkan untuk lelaki dengan pergelangan tangan dan tangan kecil.