Jeans Terbaik untuk Gaya & Jenis Badan Anda: Pakaian Bergaya untuk Tuan-tuan

seluar jeans terbaik berskala 3840x2160

Salah satu item ruji dalam pakaian lelaki kasual ialah sepasang seluar jeans denim. Walaupun ia adalah sehelai asas, memakainya dengan bergaya boleh menjadi cabaran bagi sesetengah lelaki–sebab itu hari ini, kami akan membincangkan cara mencari seluar jeans terbaik untuk gaya dan jenis badan anda.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Asal-usul Jeans Denim
 2. Bagaimana Denim Dicipta?
 3. Bagaimana Anda Harus Beli & Gayakan Denim?
 4. Pilih Warna Denim
 5. Apa yang Perlu Anda Elakkan Semasa Membeli Denim?
 6. Di Mana Anda Harus Beli Denim?
 7. Kesimpulan
 8. Rundown Pakaian

Asal-usul Jeans Denim

Kebanyakan kita mempunyai idea tentang apa denim adalah, tetapi tidak ramai orang tahu dari mana ia berasal atau mengapa ia dicipta. Secara takrifan, ia adalah kain kepar kapas yang kukuh, biasanya berwarna biru, digunakan untuk seluar jeans, pakaian dan item pakaian lain. Pada akhir abad ke-17, di bandar Nîmes, penenun Perancis mencipta sargekain. Apabila kain ini kemudiannya diangkut ke England, ia kemudiannya dikenali sebagai Serge De Nîmes. Ini kemudiannya menjadi perkataan Inggeris denim.

Pekerja pembinaan asli Amerika memakai denim

Pekerja pembinaan asli Amerika berpakaian denimManakala seluar jeans pula tahan lasak Seluar panjang diperbuat daripada denim atau bahan kapas lain, digunakan terutamanya untuk pakaian tidak formal. Perkataan jeans berasal dari istilah Perancis untuk bandar Itali Genoa, Gênes. Pada tahun 1873, seorang tukang jahit bernama Jacob W. Davis telah dihubungi oleh pelanggan yang mahukan seluar yang sesuai untuk suaminya. Bekerja dengan Davis, Levi Strauss ialah pembekal awal denim di Amerika Syarikat. Pada abad ke-20, gabungan keselesaan dan ketahanan denim menjadikannya sesuai untuk pakaian kerja; sebagai contoh, dalam pakaian seragam untuk kakitangan Kereta Api Kebangsaan Perancis.

Bagaimana Denim Dicipta?

Kapas dituai, dan benih dipisahkan daripada serat. Fivers dipintal menjadi benang, benang dicelup kepada warna tertentu, dan kemudian benang itu ditenun menjadi denim. Denim boleh diproses dalam beberapa cara berbeza, yang akan kami bincangkan di sini.

Denim Mentah

Ini adalah denim yang belum dicuci selepas dicelup. The warna mungkin lebih kaya daripada mana-mana denim yang dibasuh, tetapi fabrik hampir pasti akan mengeluarkan pewarna tambahan apabila dibasuh atau digerakkan. By the way, pos kami pada murah dan mudah godam pakaian mempunyai tutorial tentang cara menetapkan warna denim anda, untuk mengatasi masalah biasa ini.

Denim mentah

Denim mentah

Denim Selvage

Istilah selvage (atau selvedge) sebenarnya berasal daripada dua perkataan berbeza, self dan edge, dan merujuk kepada tepi kain selepas ia meninggalkan alat tenun. Kain itu bertepi dengan dirinya sendiri, oleh itu menjadikannya lebih tahan lama, kerana ia tidak akan terurai. Tepi ini dicipta dengan meneruskan pakan ke belakang dan ke belakang melalui meledingkan. Fakta menarik: ia sebenarnya mengambil masa kira-kira tiga ela denim selvage untuk menghasilkan sepasang seluar jeans.

Denim selvedge mempunyai tepi tenunan

Denim selvedge, seperti yang anda jangkakan, bertepi dengan dirinya sendiri

Komponen Lain Penciptaan Denim

Selain daripada proses, lainkomponen tambahan popular untuk denim adalah beberapa jumlah spandeks ; ia menambah pelbagai gerakan dan lebih banyak keselesaan untuk pemakainya. Biasanya, anda akan melihat 1-3% sebagai jumlah purata spandeks yang ditambahkan pada denim. Walau bagaimanapun, anda akan mendapati diri anda membayar untuk faedah tambahan ini, kerana penambahan spandeks memang memendekkan jangka hayat dan ketahanan seluar jeans anda.

Bagaimana Anda Harus Membeli & Menggayakan Denim?

Cari Jenis Badan Anda

Memahami tempat anda sesuai dalam spektrum luas jenis badan akan membantu anda mengetahui perkara yang perlu dibeli. Terdapat tiga jenis badan utama yang kebanyakan lelaki akan jatuh ke dalam, walaupun tidak semua orang akan sesuai dengan tepat ke dalam hanya satu jenis badan . Ramai orang akan mendapati bahawa mereka mempunyai komponen dari banyak kategori yang berbeza ini.

1.Kategori pertama ialah ectomorph. Ini juga dikenali sebagai Cerebrotonic. Individu ini sangat kurus dengan dada dan bahu yang sempit. Mereka biasanya mempunyai lemak badan yang sangat rendah dan mungkin mempunyai masa yang lebih sukar untuk meletakkan saiz.

Preston dalam G.H. Bass

Binaan Preston yang nipis bermakna dia seorang ektomorf

2. Kategori utama kedua ialah mesomorf, juga dikenali sebagai Somatotonic. Individu ini biasanya kelihatan berotot dan kelihatan agak kuat dan biasanya tidak akan mempunyai sejumlah besar lemak badan pada mereka. Pinggang yang sempit dan bahu yang luas biasanya dilihat dalam individu ini.

Kyle

Kyle lebih kepada mesomorph

3. Kategori utama terakhir ialah Endomorph, juga dikenali sebagai Viscerotonik. Individu ini biasanya mempunyai bahu yang sempit dan membawa lebih sedikit lemak badan. Mereka mungkin mempunyai imej badan yang lebih penuh dan kadang-kadang, mungkin kelihatan berbentuk buah pir.

Sven Raphael Schneider memakai sut herringbone berdada tunggal berwarna karat dengan rompi kontras dan but brogue penuh tan

Sven Raphael Schneider ialah endomorf

Memberi perhatian kepada ciri keseluruhan badan anda, struktur tulang dan betapa mudahnya untuk anda memakai saiz dan otot akan membantu anda memahami tempat anda sesuai dalam spektrum luas jenis badan. Sebagai contoh, saya mendapati bahawa saya biasanya boleh masuk ke dalam kategori mesomorph sedikit lebih mudah, kerana saya boleh memakai otot dan mengekalkannya dengan agak mudah.

Beli Berdasarkan Jenis Badan Anda

Ectomorphs, sebagai contoh, mempunyai masa yang lebih mudah dipakai nipis , kurus, atau gaya semburan yang lebih moden daripada orang yang mempunyai jenis badan yang lain. Individu yang lebih endomorfik biasanya mendapati bahawa fit biasa atau santai akan lebih sesuai. Susun lurus mungkin juga berfungsi selagi ia tidak tidak selesa pada pinggul dan tempat duduk.

Individu mesomorphic mempunyai sedikit ruang goyang dari segi apa yang mereka boleh pilih untuk gaya denim. Bagi individu ini, saiz otot dan garis pinggang mereka akan membantu menentukan gaya yang harus mereka pakai. Jika anda adalah seseorang yang lebih berotot dan mempunyai peha yang lebih besar, tetapi anda suka memakai perkara yang lebih kemas, anda mungkin ingin memilih sesuatu dengan spandeks atau mencari yang sesuai.

Sembur pada seluar jeans bukan milik lelaki klasik

Seluar jeans semburan bukan milik almari pakaian lelaki klasik

Sudah tentu, berada di Gentleman's Gazette, kami ingin mengingatkan semua orang bahawa apa-apa yang lebih ketat daripada langsing biasanya berada di luar skop gaya lelaki klasik. Jika anda suka memakai gaya yang sangat kurus atau semburan, tidak mengapa -tetapi faham bahawa ia biasanya tidak sesuai dengan penggayaan lelaki klasik .

Pilih Warna Denim

Jika anda seperti saya, anda mungkin agak terkejut apabila anda pergi ke kedai–siapa tahu terdapat begitu banyak warna yang berbeza biru ? Tidak mengapa untuk berseronok dengan warna yang unik dan menarik, tetapi kami mengesyorkan bermula dengan warna asas dahulu.

Basuh Gelap atau Indigo

Warna ini sangat dalam, menawarkan fleksibiliti yang hebat, dan sentiasa kelihatan hebat dengan a kot sukan atau a baju sejuk . Perlu diketahui, pewarna itu agak kaya dan boleh dipindahkan ke fabrik lain jadi penetapan warna adalah sangat penting.

But Jodhpur coklat pertengahan dengan seluar jeans

But Jodhpur coklat pertengahan dengan seluar jeans gelap

Denim Cuci Sederhana

Ini adalah pilihan sepanjang tahun yang hebat yang anda boleh pasangkan dengan kasut dengan mudah, but , a tiang atau pun a baju berbutang .

But Chukka Allen Edmonds dipadankan dengan seluar jeans denim gelap

But Chukka Allen Edmonds dipadankan dengan seluar jeans denim

Light Wash Denim

Warna tertentu ini biasanya akan kelihatan terbaik dalam musim panas , dan keseluruhan bulan panas. Warna ini juga cenderung kelihatan sedikit lebih kasual daripada titik kontranya yang lebih gelap.

Agnelli dalam denim yang dicuci dengan jam tangan di atas cuff baju

Agnelli dalam denim yang dicuci ringan dengan jam tangan di atas cuff baju

Apa yang Perlu Anda Elakkan Semasa Membeli Denim?

Adalah penting untuk mengambil beberapa minit tambahan di dalam bilik pemasangan itu dan pastikan anda tidak melihat isu timbul. Sebelum menyebut sebarang perkara tertentu, kami akan berhati-hati terhadap apa yang dipanggil tuxedo Kanada iaitu seluar jeans denim dan baju. Ikon gaya seperti Gianni Agnelli dan Ralph Lauren mungkin dapat membuatnya berfungsi, tetapi lelaki biasa akan kelihatan tidak pada tempatnya.

Terlalu Banyak Perincian

Sebilangan kecil atau halus kesusahan dalam pakaian kasual boleh diterima dari semasa ke semasa, walau bagaimanapun, memakai seluar jeans dengan lubang yang sangat besar, menyusahkan dan reka bentuk pelik adalah tidak boleh diterima sepenuhnya untuk persekitaran perniagaan.

Seluar jeans yang dihiasi dan terlalu pudar adalah DON

Seluar jeans yang dihiasi dan terlalu pudar adalah JANGAN

Fit Terlalu Ketat

Anda tidak mahu terlalu menekankan bahagian tertentu badan anda. Berhati-hati dengan garisan tarik, corak berpintal yang agresif dan poket garis besar pada paha anda, ini semua adalah bendera merah yang jika anda melihatnya berlaku di cermin, anda harus mencuba saiz yang berbeza atau padanan yang berbeza sama sekali. Jeans yang terlalu ketat akan menjadi tidak selesa dan akan lebih mudah koyak. Membongkok untuk mengikat kasut anda dan merobek seluar anda harus disimpan untuk lakaran komedi, bukan kehidupan sebenar.

Bagaimana Seluar Patut Muat

Baca Artikel

Fit Terlalu Longgar

Walaupun anda memerlukan sedikit wang untuk membeli, seluar jeans yang tidak sesuai yang terlalu longgar akan kelihatan selekeh dan kelihatan seperti anda tidak menambah terlalu banyak usaha pada pakaian anda pada hari itu. Jika jenis badan anda memerlukan anda memakai pakaian yang lebih longgar, teruskan dan pakai. Walau bagaimanapun, memakai pakaian yang longgar hanya untuk memakai pakaian yang longgar akan membuatkan anda kelihatan selekeh dan kerdil dengan pakaian tersebut.

Seorang lelaki yang lebih tua memakai jeans longgar dan kendur

Seorang lelaki yang lebih tua memakai jeans longgar dan kendur

Di Mana Anda Harus Beli Denim?

 • Pada hujung rendah, Wrangler, Gap, dan Levi's semuanya menyediakan pilihan yang hebat. Secara purata, ini boleh didapati antara $50-$75.
 • Dalam titik harga julat pasaran dari $100-$200, anda boleh melihat 7 For All Mankind, Hudson, Joe's Jeans, J Brand atau AG.
 • Untuk titik harga yang lebih tinggi sedikit iaitu melebihi $200 dan ke atas,anda boleh melihat jenama seperti A.P.C, Paige, Diesel, juga Givenchy, Rag & Bone, Citizens of Humanity dan semuanya menyediakan pilihan yang hebat.
Levis Tack Selvedge Denim

Levis Tack Selvedge Denim

Perlu diingat, terdapat banyak pilihan yang lebih rendah dan lebih tinggi di luar apa yang disenaraikan, dan perkara yang mungkin dianggap oleh seseorang sebagai titik harga yang rendah, orang lain mungkin menganggap titik harga yang sangat tinggi. Walaupun tidak mengapa untuk berjimat, saya sentiasa suka mengingati pepatah Anda mendapat apa yang anda bayar. Jika anda memilih seluar jeans fesyen yang lebih murah atau pantas pada mulanya, anda akan membayarnya dalam jangka masa panjang kerana kekurangan umur panjang dan kualiti. Begitu juga, membelanjakan lebih banyak wang tidak sama dengan memiliki seluar jeans yang kekal.Semua pakaian buatan manusia mempunyai jangka hayat, dan semakin anda memakai sesuatu, semakin pendek jangka hayat itu, tanpa mengira apa yang dinyatakan pada tanda harga.

But Wolverine 1000 Mile dalam cognac dengan denim biru

But Wolverine 1000 Mile dalam cognac dengan denim biru

Jika anda mendapati bahawa anda benar-benar menikmati sesuatu warna , anda sentiasa boleh membeli gandaan warna tersebut. Begitu juga, jika anda mendapati bahawa anda benar-benar menikmati kesesuaian tertentu, mungkin bijak untuk membeli berbilang warna dalam kesesuaian tersebut, supaya anda mempunyai berbilang pilihan untuk pakaian. Selain itu, adalah sangat penting untuk mencuba sebelum anda membeli. Jika anda tidak pasti beberapa jenama yang kami nyatakan di atas, sama ada anda menyemak imbas dalam talian atau membeli-belah di kedai fizikal, anda perlu mengambil beberapa minit tambahan untuk menguji pergerakan harian anda dengan jenama tersebut di dalam bilik pemasangan.

Meja muat denim Levis

Meja muat denim Levi

Kesimpulan

Ingat bahawa cara paling mudah untuk memahami perkara yang anda patut beli adalah dengan memahami jenis badan anda dengan lebih baik. Selain itu, ingatlah keutamaan gaya anda, serta belanjawan anda. Apabila semua ini disemak, anda sepatutnya tidak mempunyai masalah mencari denim yang paling sesuai untuk anda.

Rundown Pakaian

Hari ini, saya memakai jaket sut dua dada flanel hijau zaitun dengan kemeja putih berbutang, sepasang denim pertengahan basuh, tali pinggang coklat dan sedikit penyamaran loafers . Saya memilih untuk memakai denim mid-wash kerana ia merupakan warna antara pencucian terang dan gelap, yang bagus untuk dipakai sepanjang tahun. Terdapat sedikit spandeks di sana kerana saya mempunyai kaki yang lebih besar dan saya suka keselesaan yang diberikannya kepada saya.

Kyle memakai jaket sut hijau zaitun, jam tangan Invicta dan segi empat sama poket Fort Belvedere

Kyle memakai jaket sut hijau zaitun jam tangan Invicta dan berskala poket Fort Belvedere

Kyle dengan seluar jeans spandeks warna gelap

Kyle dengan seluar jeans spandeks dark wash berskala

Kyle memakai pakaian kasual klasik dengan seluar jeans denim

Poket Sutera Madder Coklat Gelap dengan Motif Berlian Hijau Gangsa Tentera Laut dan Paisley - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Poket Sutera Madder Coklat Gelap dengan Motif Berlian Hijau Gangsa Tentera Laut dan Paisley

BERBELANJALAH SEKARANG

Saya memakai loafers penyamaran kerana ia mempunyai unsur kasual, tetapi ia masih kelihatan tinggi dan ia benar-benar memuji zaitun kain flanel jaket sut yang saya pakai. Saya juga memakai sutera madder coklat gelap dengan motif navy, gangsa, berlian hijau dan paisley dari Fort Belvedere. Saya juga mempunyai jam tangan kulit coklat muda dari Invicta . Dan anda boleh poket saya di kedai Fort Belvedere.

Apakah pendapat anda tentang memakai denim sebagai seorang lelaki? Adakah anda mempunyai pilihan penggayaan untuk seluar jeans anda? Kongsi dengan kami dalam komen!