Keperluan Penyelenggaraan Almari Pakaian

keperluan penyelenggaraan almari pakaian berskala 3840x2160

awak almari pakaian adalah pelaburan yang besar, jadi menjaganya adalah penting. Untuk melakukan itu, setiap lelaki yang berbaloi dengan gayanya harus mempunyai 10 alat berikut untuk memastikan almari pakaiannya dalam bentuk terbaik.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Perkhidmatan Penyelenggaraan
  2. Kesimpulan
Keperluan Penyelenggaraan Almari Pakaian

Keperluan Penyelenggaraan Almari Pakaian

Organisasi Almari

Anda mungkin menganggap sepasang laci almari dan batang tidak banyak memberi kesan, tetapi ia boleh menjejaskan jangka hayat pakaian anda secara serius. Almari yang teratur akan membantu:  • Elakkan pakaian daripada berkedut dan berkedut
  • Kurangkan kehilangan pakaian di dalam almari anda sendiri
  • Maksimumkan ruang almari yang anda miliki, tidak kira besar atau kecil almari itu
Sistem Almari Elfa

Sistem almari Elfa yang diperibadikan

Jadi bagaimana anda mencapai organisasi almari yang lebih baik? Apabila siap, sistem organisasi almari hendaklah kukuh, menarik dan sangat berfungsi. Setiap bahagian hendaklah mempunyai tujuan dan semua ruang yang ada di dalam almari (dari lantai ke siling) hendaklah digunakan. Malangnya, kebanyakan almari asas hanya dilengkapi dengan bar aras mata tunggal yang membazirkan ruang di atas dan di bawah. Jangan berpuas hati dengan palang pakaian dan rak yang lemah yang tidak dapat menampung beban penuh dengan kendur. Untuk menyelam lebih mendalam tentang semua pilihan, terutamanya untuk belanjawan yang lebih tinggi, lihat kami panduan kepada sistem almari dan almari pakaian . Untuk belanjawan minimum hingga sederhana, mulakan dengan mengalih keluar sistem organisasi sedia ada; malah kebanyakan penyewaan akan membenarkan ini jika anda bersedia untuk memasang sistem yang lebih baik dengan wang anda sendiri. Seterusnya, pergi ke kedai bekalan rumah tempatan anda untuk melihat pilihan DIY berharga bajet atau untuk belanjawan sederhana, lihat Sistem Elfa Kedai Kontena . Pereka bentuk dalam kedai akan mengambil dimensi ruang anda dan membantu anda mengkonfigurasi dan memotong sistem almari tersuai yang boleh anda pasang sendiri atau mengupah pemasang Elfa profesional.

Akhir sekali, dapatkan beberapa aksesori almari utama yang akan membantu anda memanfaatkan ruang anda sepenuhnya:

Penyangkut Mewah Butler

Penyangkut Mewah Butler

Penyangkut Kualiti

Sangat mudah untuk melupakan penyangkut sehingga yang murah memusnahkan bahu pakaian kegemaran, atau memaksa anda untuk bergegas ke pencuci kering pada hari acara penting. Pakaian anda akan menghabiskan sebahagian besar hidup mereka untuk penyangkut, jadi sukar untuk meremehkan betapa pentingnya ia untuk pemeliharaan pakaian anda. Pakaian yang berkualiti tinggi dan mahal layak mendapat penyangkut berkualiti tinggi. Kami telah melakukan banyak ulasan tentang jenama penyangkut , tetapi penyangkut kegemaran rumah kami berasal Butler Luxury . Kami mengesyorkan bermula dengan sut dan penyangkut baju , dan kemudian berkembang kepada penyangkut seluar dan baju. Butler Luxury juga menawarkan pakej penyangkut yang hebat. Ia adalah pelaburan sekali sahaja yang akan melayani almari pakaian anda dengan baik dari semasa ke semasa.

seterika bahagian belakang plaket baju anda terlebih dahulu

Menyeterika adalah langkah penyelenggaraan almari pakaian yang tidak dapat dielakkan

Seterika Pakaian & Papan Seterika

Membincangkan penekanan pakaian lelaki yang betul akan mendedahkan fanatik dalam banyak kuda pakaian. Susunan asas, seterika wap ringkas dan meja seterika, adalah sama seperti sedia ada, dan tiada lelaki yang mengambil berat tentang pakaiannya harus pergi tanpa potongan almari pakaian yang penting ini. Tetapi, terdapat pilihan lain di luar sana yang patut diterokai jika anda khusus tentang cara pakaian anda ditekan, atau anda lebih suka memilih yang terbaik. Papan seterika tradisional boleh menjadi rapuh dan tidak stabil, itulah sebabnya ramai penggemar pakaian beralih kepada membeli meja menyeterika vakum profesional untuk kegunaan di rumah.

Papan seterika vakum

Papan seterika yang mewah: Boleh Dipercayai The Board Home Vacuum dan Meja Penekan Atas Udara

Papan Seterika

Papan vakum pada asasnya ialah papan seterika berat dengan kipas yang dikendalikan kaki. Kipas boleh digunakan dalam satu daripada dua cara. Dengan menekan pedal, kipas boleh menarik udara ke bawah dan melalui meja, yang membantu menahan pakaian ke meja dengan tindakan vakum sambil mengeluarkan wap dengan lebih cepat. Kipas boleh diterbalikkan untuk menyedut udara perlahan-lahan di bawah pakaian, yang membantu dalam menyeterika lembut bahan atau fabrik halus dengan tidur siang, seperti korduroi dan baldu.

Meja vakum ialah bahan ruji yang dimiliki oleh tukang jahit yang ditempah khas, pencuci kering dan pembuat pakaian lain. Untuk hasil profesional, pertimbangkan Boleh Dipercayai The Board Home Vacuum dan Meja Penekan Atas Udara .

Seterika Wap Rowenta

Seterika Wap Rowenta

Seterika wap

Seterika wap menggunakan gabungan haba dan air untuk melepaskan kedutan dalam sebarang bilangan pakaian. Haba sahaja boleh mengeluarkan kedutan, tetapi ia memerlukan suhu yang lebih tinggi dan lebih tekanan untuk mencapai hasil yang sama seperti wap, yang lebih lembut pada pakaian. Seterika wap berkualiti tinggi harus mempunyai tangki air, penyembur dan tetapan haba yang berbeza untuk pelbagai jenis fabrik. Plat tapak yang sempit membantu seterika masuk ke sudut yang ketat manakala tepi belakang yang bulat membantu seterika meluncur dengan lancar dalam kedua-dua gerakan ke belakang dan ke belakang, tanpa berkedut atau melekat pada fabrik.

Rowenta telah lama mengeluarkan seterika wap premium, dan syarikat Jerman itu telah mengeluarkan seterika elektrik selama hampir 100 tahun. The Rowenta Pro-Master Micro Steam Iron mempunyai teknologi besi terkini, seperti lubang mikro yang menyebarkan wap dengan lebih sekata dan tangki air yang mengambil air paip biasa berbanding air suling. Ia merupakan pilihan berkualiti untuk profesional, menyeterika cepat, tetapi terdapat juga pesaing terdekat yang dinilai tinggi seperti Besi Kelebihan Black & Decker yang berharga separuh daripada harga untuk banyak ciri yang serupa. Mana-mana yang anda pilih, lelaki yang berpakaian kemas memerlukan seterika wap untuk kelihatan terbaik.

Pengukus Lantai Rowenta

Pengukus Lantai Rowenta

Pengukus Pakaian

Pengukus adalah tambahan yang agak baru-baru ini kepada kategori perkakas penyelenggaraan pakaian, dan walaupun ia tidak akan menggantikan seterika dan papan seterika, ia adalah alat yang sangat baik untuk membantu anda dengan cepat menghilangkan kedutan dalam pakaian. Mereka memanaskan dengan sangat cepat dan membuat kerja cepat daripada menyegarkan pakaian. Haba wap juga cenderung lebih lembut pada pakaian daripada haba langsung seterika. Ia datang dalam dua konfigurasi utama, yang pertama ialah model berasaskan lantai dengan hos pegang tangan, dan yang kedua versi pegang tangan semata-mata. Jika anda tidak suka menyeterika atau lebih suka memilih alternatif yang cepat, pengukus adalah keperluan almari pakaian. Berikut ialah beberapa model yang disyorkan:

Rowenta Pengukus Lantai Pakaian Saiz Penuh

Pengukus Fabrik PurSteam Pegang Tangan Bersaiz Perjalanan

Perlu menjimatkan ruang? Pertimbangkan untuk membeli a seterika kombo/papan seterika/pengukus . Penjimatan ruang mempunyai beberapa had. Produk ini tidak disertakan dengan papan seterika bersaiz penuh, begitu juga permukaan seterika pada ketinggian standard, tetapi ia adalah alternatif untuk lelaki yang tinggal di ruang kecil dan memerlukan alat pelbagai guna.

Gunakan berus pakaian sebenar dan lupakan godam

Lupakan penggelek lin - gunakan berus pakaian sebenar

Berus Pakaian

Penggelek lin ialah contoh sempurna inovasi yang sebenarnya menghasilkan hasil yang lebih buruk daripada produk yang ingin diganti. Berus pakaian ialah penggelek lin asli. Daripada menggunakan pita terbalik untuk mengeluarkan serpihan dan habuk daripada fabrik, berus pakaian menggunakan bulu yang padat untuk menyapu zarah daripada pakaian dan staple almari pakaian yang lain. Terdapat beberapa sebab utama mengapa masuk akal untuk melemparkan penggelek lint pita anda dan tidak pernah menoleh ke belakang. Pertama, berus pakaian boleh bertahan seumur hidup, dan ia tidak mempunyai bahagian pakai buang untuk diganti. Pita daripada penggelek lin adalah untuk kegunaan sekali sahaja, dan helaian yang dibuang akan berakhir di tapak pelupusan. Kedua, berus pakaian hanya melakukan kerja yang lebih baik. Pita hanya boleh mengangkat zarah dari permukaan fabrik, tetapi tidak boleh mengeluarkan serpihan atau habuk yang terperangkap dalam tenunan. Bulu individu berus pakaian boleh sampai ke dalam tenunan fabrik untuk mengeluarkan lebih banyak habuk dan gentian degil yang tidak dapat dicapai oleh gegaran dan pita.

Berus pakaian akan membantu memastikan pakaian anda kelihatan bersih dan tidak berbulu dengan hanya beberapa sapuan pantas, dan ia adalah pelaburan sekali sahaja. Kami mencadangkan untuk memiliki pelbagai berus pakaian untuk bahagian almari pakaian anda yang berlainan. Simpan a berus untuk membersihkan habuk dan kasut atau mocassin. A berus melengkung sesuai untuk membersihkan topi. Satu standard berus pakaian segi empat tepat berfungsi untuk pakaian dan kot.

Pastikan koleksi kasut anda kelihatan hebat dengan tiga aksesori utama

Pastikan koleksi kasut anda kelihatan hebat dengan tiga aksesori utama

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Muda dan Fil Biru d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Muda dan Kapas Fil d'Ecosse Biru

Tengoklah

Aksesori Kasut

Kasut boleh menjadi antara barang yang paling mahal dalam almari pakaian anda, dan untuk alasan yang baik. Sepasang berkualiti kasut bertahan selama 10 tahun atau lebih jika ia dijaga dengan baik, dan oleh itu ia biasanya berbaloi dengan tanda harga yang lebih tinggi dan usaha untuk mengekalkannya dalam keadaan baik.

Tanduk Kasut Fort Belvedere

Tanduk Kasut Fort Belvedere

Tanduk Kasut Mewah dengan 15

Kubu Belvedere

Tanduk Kasut Mewah dengan Pemegang 15' Buatan Tangan

Tengoklah Tanduk Dulang Masa Bit Buatan Tangan

Kubu Belvedere

Tanduk Dulang Masa Bit Buatan Tangan

Beli Di Sini Tanduk Kasut Kembara Mewah Buatan Tangan

Kubu Belvedere

Tanduk Kasut Kembara Mewah Buatan Tangan

Tengoklah Tanduk Kasut Mewah dengan Panjang 25

Kubu Belvedere

Tanduk Kasut Mewah dengan Pemegang Panjang 25' Buatan Tangan

Beli Di Sini

Tanduk Kasut

Tanduk kasut membantu anda masuk ke dalam kasut anda dengan mudah tanpa merosakkan struktur kasut dari semasa ke semasa. Kasut yang sangat sesuai pun mudah dimasuki dengan bantuan tanduk kasut. Untuk mengelakkan haus dan lusuh yang tidak perlu pada bahagian atas dan tumit kasut anda, simpan satu tanduk kasut panjang yang elegan atau a tanduk kasut standard berhampiran almari kasut anda pada setiap masa, dan jangan lupa untuk mengemas a tanduk kasut bersaiz perjalanan yang selesa untuk keselamatan lapangan terbang.

Kasut Coklat Kemerah-merahan

Pokok kasut membantu kasut anda mengekalkan bentuknya selepas dipakai

Pokok Kasut

Anda memerlukan pokok kasut atas sebab yang sama anda akan menggunakan tanduk kasut - untuk melindungi jangka hayat pelaburan kasut kulit anda. Pokok kasut, walaupun nama bunyinya ganjil, adalah bentuk kayu atau plastik yang berbentuk seperti kaki. Ia dimasukkan ke dalam kasut anda untuk membantu mengekalkan bentuk dan saiz kasut. Lama kelamaan, kasut kulit boleh retak, berkedut dan juga mengecut jika ia tidak disokong oleh pokok kasut. Kami sangat mengesyorkan pembelian pokok kasut cedar untuk mana-mana kasut pakaian kulit yang anda ingin simpan selama lebih daripada 3 tahun. Pokok kasut hendaklah dibentuk sebanyak mungkin seperti kaki. Memilih kayu cedar sebagai bahan mempunyai bonus tambahan bahawa kayu aromatik akan membantu menyerap bau dan kelembapan daripada kulit; plastik tidak akan.

Kasut sami vintaj dan cantik berwarna coklat

Kasut dua sami vintaj dan cantik digilap berwarna coklat

Kit Kilat Kasut

Menggilap kasut boleh disumber luar kepada profesional, tetapi mengetahui dan memiliki asas kraf akan menyelamatkan anda daripada perlu meninggalkan rumah pada saat-saat akhir dengan kasut yang tidak digilap atau kotor. Kit kilauan kasut yang betul mempunyai beberapa elemen, tetapi apabila anda membuat pelaburan awal, kebanyakannya akan bertahan selama bertahun-tahun. Untuk mengikuti proses asas, anda perlu membersihkan, menyapu dan menggilap kasut.

Beg pakaian kapas melindungi pakaian luar musim

Beg pakaian kapas melindungi pakaian luar musim

Beg Pakaian

Memutar pakaian anda masuk dan keluar dari storan ialah cara yang baik untuk memeliharanya daripada habuk, rama-rama dan cahaya di luar musim. Beg pakaian terdapat dalam pelbagai bahan. Beli beg pakaian kapas jika berat badan tidak menjadi masalah. Memandangkan ia boleh dibasuh dan bernafas, ia adalah pilihan terbaik jika kos tidak membimbangkan. Jika tidak, beli beg pakaian plastik atau vinil nipis untuk menjimatkan kos dan berat. Untuk memastikan pakaian anda berbau segar, tambahkan a papan kayu cedar ke bahagian bawah setiap beg pakaian.

Kotak simpanan kapas

Kotak simpanan kapas

Storan Luar Musim

Untuk pakaian yang paling baik disimpan apabila dilipat, prinsip yang sama digunakan pada kotak penyimpanan seperti beg pakaian. Pilih bahan semula jadi mengikut bajet anda, seperti kotak simpanan kapas lembut , atau gunakan bersih plastik semua untuk menutup baju sejuk musim sejuk. Di samping itu, bebola rama-rama sebenarnya berfungsi paling baik dalam ruang kecil, jadi jika anda mempunyai bulu semula jadi yang berharga dan kasmir baju sejuk untuk melindungi, tote plastik dengan beberapa bebola rama-rama adalah cara terbaik untuk mengelakkan lubang rama-rama.

Perkhidmatan Penyelenggaraan

Walaupun semua alat di atas diperlukan untuk mengekalkan almari pakaian anda dengan betul, terdapat beberapa perkara yang anda tidak boleh lakukan sendiri. Paling penting, adalah penting untuk mencari seseorang yang anda suka dan percayai dalam setiap kategori ini.

Bina hubungan dengan tukang jahit anda

Bina hubungan dengan tukang jahit anda

Penjahit Pengubahsuaian

Tukang jahit pengubahsuaian adalah keutamaan pertama dalam kategori perkhidmatan. Pakaian jarang dimuatkan di rak untuk mana-mana lelaki, jadi tukang jahit pengubahsuaian mungkin akan menjadi perkhidmatan almari pakaian anda yang paling kerap digunakan. Mereka boleh melabuhkan seluar, melepaskan ikat pinggang, memendekkan atau memanjangkan lengan baju dan membaiki haus & lusuh kecil. Memandangkan tukang jahit pengubahsuaian adalah sangat setempat, semak penyenaraian Yelp dan Google tempatan di kawasan anda. Akhir sekali, jangan berasa seperti anda perlu bekerja dengan tukang jahit profesional di kedai runcit; Craigslist dan papan hiper-tempatan lain mungkin merupakan sumber terbaik untuk jahitan yang murah namun masih sangat berkelayakan.

Pembersih kering

Pencuci kering telah menjadi topik kontroversi yang mengejutkan dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Ia adalah proses berasaskan kimia yang kering, dan kadangkala ia boleh berasa seperti pembersih lebih berkemungkinan merosakkan pakaian anda berbanding membersihkannya. Walaupun cucian kering telah menjadi proses ruji untuk pakaian lelaki selama beberapa dekad, sebenarnya anda harus melakukan yang terbaik untuk mengelakkannya. Gantung pakaian untuk mengeluarkan udara, gunakan berus pakaian untuk menanggalkan habuk dan serpihan, dan lihat pakaian bersih dengan lembut sebelum menggunakan cucian kering.

Untuk mengelakkan beberapa perangkap utama cucian kering, cari pembersih mesra alam dengan ulasan yang kukuh, harga yang jelas, dasar kehilangan dan penggantian yang telus dan reputasi tempatan yang mantap. Sebaik-baiknya, pembersih anda harus membersihkan pakaian di premis mereka untuk mengurangkan potensi kerugian di kemudahan pembersihan pusat sumber luar. Jejaki resit anda dan cuba bangunkan hubungan dengan kakitangan.

Topi juga memerlukan penyelenggaraan dan penjagaan

Topi juga memerlukan penyelenggaraan dan penjagaan

Ikatan Sutera Madder dalam Warna Biru dengan Buff dan Paisley Merah

Kubu Belvedere

Ikatan Sutera Madder dalam Warna Biru dengan Buff dan Paisley Merah

Beli Di Sini Wool Challis Pocket Square dalam Burgundy dengan Titik Polka Kuning

Kubu Belvedere

Wool Challis Pocket Square dalam Burgundy dengan Titik Polka Kuning

Tengoklah

Mempunyai penghalang

Jika anda seorang peminat memakai topi, anda mungkin ingin mencari penyekat topi. Walaupun namanya mengelirukan, penyekat topi biasanya boleh membentuk semula topi serta menggantikan jalur topi dan pembersihan tempat. Ia selalunya sukar dicari, jadi cari di bandar jiran jika anda tidak menemuinya di kawasan terdekat anda.

Kesimpulan

Kesimpulannya, penyelenggaraan almari pakaian bukan untuk mereka yang lemah! Ia memerlukan banyak masa dan usaha yang disengajakan di pihak anda, tetapi dalam jangka panjang, ia berbaloi untuk mengekalkan almari pakaian anda dan memastikan ia boleh dipakai untuk tahun-tahun akan datang. Apakah helah penyelenggaraan almari pakaian yang anda ada yang kami terlupa untuk nyatakan di sini?