Klasik, Bukan Costumey: Cara Memakai Barangan Vintaj dengan Gaya

pratonton.3000 18 berskala

Ramai pembaca lama kami tahu bahawa kami semua tentang gaya klasik dan barangan berkualiti tinggi. Kami sayang pakaian dan aksesori vintaj yang telah bertahan dalam ujian masa, jadi hari ini, kami akan membincangkan cara memasukkannya ke dalam pakaian anda supaya anda kelihatan klasik, tidak berkostum atau ketinggalan zaman.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Cara Memakai Barangan Vintaj dengan Gaya: 1. Jangan Pakai Kostum
  2. 2. Berhati-hati dengan Butiran Vintaj
  3. 3. Gabungkan Vintage dengan Potongan Moden
  4. 4. Ketahui Mengenai Kesan Kostum Terkumpul Aksesori
  5. 5. Ingat Kod Pakaian
  6. 6. Amalkan Inspirasi, Bukan Duplikasi
  7. 7. Yakin
  8. Kesimpulan
  9. Rundown Pakaian

Kami percaya bahawa beberapa perkara, termasuk aspek fesyen tertentu, adalah lebih baik cara lama . Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara dari masa lalu yang sepatutnya ditinggalkan pada masa lalu. Contohnya, kolar setinggi tiga inci yang berkanji dan kaku; itu agak tidak selesa, dan saya gembira kita tidak perlu memakai ini lagi.

Jika anda bertanya kepada pengkritik kami, mereka berkata, Nah, apa yang anda cakapkan? Anda sudah kelihatan seperti dari tahun 1930-an atau Anda berpakaian seperti anda keluar Downton Abbey . Saya mendapat sentimen kerana kita pasti lebih kepada rasmi sisi perkara. Tetapi, dalam pakaian lelaki, semuanya mengenai butiran, dan dalam hal itu, kami pastinya bukan vintaj sebenar.Raphael dan Preston berjalan di luar rumah. Kedua-duanya memakai pakaian ala vintaj.

Raphael dan Preston memakai pakaian berinspirasikan vintaj.

Selendang Sutera Bulu Dua Sisi dalam Coklat, Burgundy, Merah, Biru Paisley dengan Corak Geometri oleh Fort Belvedere pada latar belakang putih

Kubu Belvedere

Selendang Sutera Bulu Dua Sisi dalam Coklat, Burgundy, Merah, Biru Paisley dengan Corak Geometri

Beli Di Sini Selendang Sutera Bulu Dua Sisi dalam Corak Tentera Laut, Kelabu, Paisley Biru & Berlian

Kubu Belvedere

Selendang Sutera Bulu Dua Sisi dalam Corak Tentera Laut, Kelabu, Paisley Biru & Berlian

Beli Di Sini Blue Cornflower Boutonniere Buttonniere Flower Silk Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Blue Cornflower Boutonniere Buttonniere Flower Silk Fort Belvedere

Beli Di Sini

Tahun 1930-an mempunyai inspirasi gaya hebat yang dibawa sehingga hari ini, tetapi sepasang percikan, topi atas atau rotan hanya akan membuatkan anda kelihatan vintaj dengan jelas. Walaupun begitu, jika anda mahukan penampilan klasik, kemungkinan besar anda tidak mahu dianggap sebagai cosplayer Robert Crowley atau Downton Abbey.

Pada masa yang sama, terdapat kepingan vintaj yang anda mungkin mahu pakai, dan kami akan membantu anda hari ini. Secara amnya, anda mungkin lebih baik berpegang pada perkara dari tahun 1920-an dan selepasnya. Segala-galanya sebelum itu boleh membuatkan anda kelihatan jelas vintaj, atau sekurang-kurangnya lebih sukar untuk dimasukkan ke dalam almari pakaian moden.

Aaron White dari Pakaian Lelaki Antik dalam pakaian Edwardian.

Salah seorang penulis skrip kami, Aaron White. Lihat Saluran YouTube beliau - Pakaian Lelaki Antik .

Jangan salah faham. Kami menyokong penuh orang yang ingin berpakaian seperti seorang Edwardian atau a Tuan Puan Regency . Dan itu bagus jika itu anda, tetapi ia bukan sesuatu yang kebanyakan orang berasa selesa memakainya.

Cara Memakai Barangan Vintaj dengan Gaya:1. Jangan Pakai Kostum

Ia mungkin kelihatan jelas kepada anda, tetapi kadangkala orang ingin mendapatkan item tertentu atau rupa tertentu, dan mereka hanyut di amazon dan berakhir dengan sangat murah kostum yang sepatutnya sesuatu tetapi sebenarnya tidak.

Selalunya, pembuatan semula mungkin kot ekor atau kot pagi ini diperbuat daripada fabrik yang lebih murah yang tidak akan wujud pada masa itu. Mereka mempunyai ganjil butang dan potongan pelik, dan bukan sesuatu yang anda inginkan yang kelihatan baik pada anda dan berfungsi dengan baik untuk siluet anda. Saya tahu kadang-kadang ia menggoda untuk dipakai. Jika anda memakai barangan seperti itu, ia membuatkan anda kelihatan seperti anda akan pergi ke Parti Halloween .

Preston dan Raphael berpakaian seperti Indiana Jones dan Charlie Chaplin

Melainkan ia adalah Halloween atau pesta bertemakan kostum, berhati-hati dengan kombinasi pakaian anda.

Jadi, bagaimana anda tahu sama ada sesuatu itu kostum atau tidak? Nah, agak sukar untuk mengetahui sama ada anda membeli-belah dalam talian . Hadiah mudah ialah saiznya. Jika ia kecil, sederhana, besar, ia bukan pakaian vintaj. Adakah tag dan label saiz moden? Ia bukan pakaian vintaj. Adakah fabrik itu ringan dan nipis? Ia mungkin bukan pakaian vintaj kerana dahulunya lebih berat. Jika harganya terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, ia mungkin benar.

Anda mungkin menemui beberapa barangan vintaj di tempatan kedai berjimat cermat . Tetapi, terdapat perbezaan besar antara kedai pakaian terpakai dan sesuatu yang pakar dalam pakaian vintaj, dan panduan kami untuk memahami ciri kualiti pakaian boleh membantu jika anda membeli-belah di kedai tersebut.

Raphael memakai kostum Dracula

Raphael sebagai Dracula

Secara keseluruhannya, saya akan katakan pilih item yang kelihatan baik pada anda dan berfungsi dengan baik untuk siluet anda. Saya tahu kadang-kadang ia menggoda kerana fabriknya sangat bagus, tetapi seluar bahagian bawah loceng itu akan membuatkan anda kelihatan jelas pada tahun 1970-an, tidak kira betapa hebat dan uniknya dan tidak dipakai kain itu.

2. Berhati-hati dengan Butiran Vintaj

Ketahui potongan dan corak yang berbeza dalam pakaian serta butirannya. manakala saman itu , secara umum, adalah pakaian abadi yang telah bertahan dalam ujian masa. Tidak semua gaya sut adalah abadi. Berhati-hati dengan potongan dan corak yang membuat penampilan tertanggal.

Lapel Suit

Anda mungkin menjumpai jaket tiga butang dengan titik butang yang sangat tinggi dan, oleh itu, lapel yang sangat pendek, yang kelihatan agak ketinggalan zaman, terutamanya dalam kombinasi dengan gaung yang lebih rendah, yang juga sesuatu yang kelihatan lebih vintaj.Begitu juga, jika anda mempunyai a kot sukan atau jaket dengan lapel yang sangat lebar, yang juga boleh kelihatan sangat tahun 1970-an. Atau mungkin, terdapat sut dengan corak yang agak ketinggalan zaman yang memberikan umurnya.

Jaket sut coklat gelap dengan lapel lebar

Jaket dengan lapel lebar boleh kelihatan sangat '70-an.

Kadangkala, item tersebut masih boleh menjadi bagus untuk almari pakaian anda jika ia sesuai dengan gaya dan gaya anda fizikal . Sebagai contoh, jaket butang tinggi telah popular pada tahun 20-an, dan terdapat beberapa kebangkitan pada tahun 1970-an. Mereka boleh kelihatan baik tuan-tuan yang lebih tinggi . Jika tidak, ia mungkin kelihatan agak tersumbat.

Untuk contoh lain, mari kita lihat lapel yang anda boleh temui, mungkin, lapel kurus enam sentimeter yang berada di antara dua setengah dan dua setengah inci. Begitu juga, lapel lebar empat-tambah-inci atau 10-senimeter-tambah-lebar hanya akan kelihatan hebat pada lelaki pendek atau sangat langsing. Anda juga boleh menjadikannya kelihatan seperti a Tommy Nutter fanboy dari tahun 1970-an.

Jaket sut navy dengan lapel lebar 2.5 inci

Jaket dengan lapel kurus. Tali Bertali dalam Sutera Hijau Zaitun Pepejal dari Fort Belvedere

Pada masa ini, lapel kurus lebih popular, jadi anda mempunyai sedikit ruang goyang di sana. Tetapi jika anda terlalu kurus, ia meletakkan anda terus ke dalam Pergerakan Mod atau Lelaki Gila kawasan.

Sut Attolini kontemporari dengan gaung tinggi; Gary Cooper pada akhir 1930-an memakai sut dengan gaung yang rendah

Sut Attolini kontemporari dengan gaung tinggi; Gary Cooper pada akhir 1930-an memakai sut dengan gaung yang rendah

Jika anda melihat jaket yang lebih moden, anda boleh melihatnya gaung ; jahitan terbelah antara kolar dan lapel boleh agak tinggi. Dengan lapel puncak , kadangkala, puncak sebenarnya adalah di atas garis bahu. Jika anda melihat pakaian lama dari 30-an, ia boleh menjadi agak rendah. Jadi, sesuatu seperti itu benar-benar boleh memberikannya walaupun kebanyakan orang tidak dapat menentukan bahawa ketinggian gaung itulah yang membuatkan mereka berasa vintaj.

Corak Sut & Jaket

Terdapat juga corak tertentu seperti cek atau madras yang boleh kelihatan lebih seperti tahun 60-an, sebagai contoh. Jadi, melainkan anda benar-benar tahu cara memakainya dengan yakin, ia akan kelihatan bergaya.

Pete Campbell berjalan melintasi bilik dengan minuman di kedua-dua tangannya. Dia

Pete Campbell dari Mad Men dalam jaket madras. [Kredit Imej: Televisyen Lionsgate]

Potongan Waistcoat

Konsep yang sama juga berlaku untuk kot pinggang. Sesetengah daripada mereka boleh dipotong dengan suar di bahagian bawah dan lima atau enam butang dalam versi berdada tunggal, atau baju pinggang berdada dua dengan rakan kolar selendang dan v potongan dalam.

Raphael memakai jaket baldu berdada dua hitam, baju lengan panjang merah jambu dan tali leher rajut biru

Rompi berdada dua. ( tali leher bersatu dari Fort Belvedere )

Bahawa dikatakan, abaju pinggang atau vestbiasanya dipakai di bawah jaket, jadi ia tidak terlalu menonjol, dan anda biasanya boleh mengelak daripadanya dan orang tidak menganggap anda sebagai, Oh! Ini adalah lelaki vintaj.

Seluar Pleats & Rise

Pada tahun 1930-an dan 40-an, seluar untuk lelaki telah dipotong lebih luas dengan lipatan, jadi jika anda memakainya, ia pastinya sehelai pernyataan.Sebahagian daripada anda merasakannya seluar pinggang tinggi mungkin berasa ganjil atau berkostum apabila dipakai tanpa jaket, tetapi saya memberi jaminan bahawa ia sangat selesa, dan sebaik sahaja anda pergi ke laluan itu, anda mungkin tidak akan kembali ke seluar yang lebih pendek atau lebih rendah.

Raphael

Bagi Raphael, seluar berpinggang tinggi dengan lipatan memang selesa dipakai.

Sudah tentu, terdapat gaya khusus lain seperti sut zoot, yang agak ketinggalan zaman atau, katakan, Jaket Nehru . By the way, itu adalah sesuatu yang saya pakai untuk tamat pengajian sekolah menengah saya. Ia adalah sut jaket Nehru putih, seperti kolar batu ini. Ia adalah salah satu daripada kesilapan fesyen yang saya lakukan , dan ia hanya mengerikan.

Raphael

Raphael dalam ensembel serba putih semasa tamat pengajiannya

3. Gabungkan Vintage dengan Potongan Moden

Cadangan ketiga saya adalah untuk menggabungkan item vintaj dengan barangan moden dan bukan dengan banyak barangan vintaj lain kerana itu menjadikan anda kelihatan lebih berakar pada hari ini, berbanding tahun 1930-an atau 40-an atau 50-an atau 60-an. Ia sering melibatkan menjadikan pakaian itu kurang formal.

Sebagai contoh, saya akan memakai jaket vintaj hitam dengan baju putih, tetapi saya memilih baju kolar lebar berbanding kolar klasik baju raya . Saya boleh memakai tali leher perak dan sutera hitam yang sangat tradisional. Tetapi, saya memilih a merah jambu dan hitam mengikat tali leher . Ia mempunyai lebih banyak tekstur, ia lebih kasual, dan ia lebih berani. Daripada menggunakan petak poket putih biasa klasik dalam lipatan TV, saya memilih petak poket paisley bercetak dengan ton biru, kuning , dan magenta yang menyerlahkan warna tali leher dan kot pinggang berwarna biru.

Raphael memakai jaket vintaj hitam dengan kemeja putih, tali leher merah jambu dan hitam, jaket biru muda, seluar kelabu muda dan tali sami hitam.

Menambah potongan moden pada pakaian anda boleh menjadikan anda kelihatan lebih berakar pada masa kini. ( Tali leher bersatu dari Fort Belvedere )

Saya juga boleh memakai stokin hitam biasa dengan cap-toe Oxford atau mungkin juga a but butang , yang pastinya vintaj. Tetapi, jika anda menukarnya dengan sepasang sarung kaki merah jambu muda yang menyerlahkan warna tali leher dan double hitam tali sami , cuma nampak lebih awet muda.

Saya juga boleh melangkau kancing manset dan pergi dengan manset tong. Tetapi, secara peribadi, saya suka memakai manset , jadi saya hanya bertahan dengannya. Sudah tentu, saya boleh menjadi lebih berani. Katakan jika saya akan memakai a camo atau tali leher bunga dengan pakaian ini, ia pasti menjadikannya lebih moden.

4. Ketahui Mengenai Kesan Kostum Terkumpul Aksesori

Seseorang mungkin berfikir, Cool. Cara terbaik untuk memakai vintaj ialah dengan hanya menambah banyak aksesori. Namun, itu tidak benar.Terdapat sesuatu yang dipanggil kesan kostum kumulatif, yang berlaku jika anda menambah lebih banyak lagi, terutamanya aksesori vintaj. Kami telah membuat panduan yang menyerlahkan masalah menambah terlalu banyak aksesori kepada pakaian atau apa yang dipanggil over-accessorizing.

Perkara yang sama berlaku, sudah tentu, dalam konteks pakaian vintaj dan aksesori vintaj. Terlalu banyak adalah terlalu banyak. Sebagai contoh, ambil imej di bawah: Saya memakai jaket dari tahun 1930-an atau 40-an, sejenis ton coklat sederhana dengan corak herringbone . Ia mempunyai lapel yang lebih pendek dan lebih lebar untuk citarasa moden, dan ia mempunyai poket tampalan, terutamanya poket dada tampalan, yang mempunyai bentuk yang mengingatkan saya banyak Ia Berlaku Satu Malam dan apa yang Clark Gable pakai, dan itu filem dari tahun 1934.

Walau bagaimanapun, saya juga memakai boutonnière besar, segi empat sama poket, selendang, a topi Panama , dan cermin mata hitam. Ia hanya di atas.

Terlalu banyak adalah terlalu banyak.

Terlalu banyak adalah terlalu banyak.

Madder Silk Pocket Square dalam warna Ungu dengan Motif Berlian Hijau dan Red Paisley- Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Madder Silk Pocket Square dalam warna Ungu dengan Motif Berlian Hijau dan Red Paisley- Fort Belvedere

Beli Di Sini Lelaki Suede Karat Gangsa Oren

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Kulit Pakaian Lelaki Suede Karat Gangsa dengan Butang Lapik Kasmir oleh Fort Belvedere

Beli Di Sini Pink Pucat Mini Carnation Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Bunga Pucat Carnation Boutonniere Bunga Kubu Belvedere

Beli Di Sini

Sementara itu, jika saya memadankan sut yang sama dengan baju biru muda, tali leher sutera madder ungu dengan paisley kecil, bar tali leher emas yang ringkas, dan juga poket segi empat sama ungu, kuantiti yang menarik dan palet warna ensemble membolehkan segala-galanya menjadi harmoni. dengan cara yang elegan.

sut tweed donegal dalam warna coklat muda

Apabila digandingkan dengan aksesori yang menarik, sut herringbone coklat muda ini bersinar. ( Tali leher Madder dan segi empat sama poket dari Fort Belvedere)

Perkara yang sama berlaku secara terbalik. Saya boleh mengambil sut standard tentera laut dengan kemeja putih dan kemudian menukar keadaan. Jadi, daripada tali leher biasa, saya boleh memakai tali leher pendek vintaj. Daripada tidak boutonniere , mungkin yang kecil, saya boleh pergi dengan yang sangat besar. Daripada segi empat sama poket linen putih tradisional, saya boleh memakai yang bercorak. Daripada Oxford hitam, anda boleh menggunakan but butang. Atau anda boleh menambah topi bowler atau a jam poket dengan rantai jam tangan.

Raphael memakai sut navy, topi bowler hitam dan aksesori dengan sentuhan atau merah/burgundi. Dia

Anda juga boleh menambahkan sentuhan rasa vintaj pada pakaian moden anda dengan menambahkan aksesori tertentu, seperti topi bowler dan tongkat.

Sudah tentu, anda juga boleh menambah a bar kolar atau klip kolar , atau juga tongkat berjalan. Sebaik sahaja anda berbuat demikian, sut moden anda yang sangat standard kini akan kelihatan sangat vintaj.Dalam masa kurang daripada lima minit, anda boleh mengembalikan ensemble ini kira-kira seratus tahun! Semua aksesori ini sangat mudah untuk digabungkan menjadi pakaian moden biasa, tetapi kesan kumulatif memakainya yang menjadikannya kelihatan ketinggalan zaman.

Yang dikatakan, tidak semua aksesori mempunyai rasa vintaj yang sama. Topi atas atau rotan sangat vintage. Klip kolar atau pin mungkin kelihatan agak vintage. Tetapi, jika anda memakainya dengan kolar kelab, ia sangatpelantar laluan empayar.

Kemeja putih dengan kolar kelab, dipakai dengan pin kolar dan tali leher berjalur merah, di bawah sweater kardigan biru dan hijau.

Kemeja putih dengan kolar kelab, dipakai dengan pin kolar dan tali leher berjalur merah, di bawah sweater kardigan biru dan hijau.

Tali leher vintaj boleh mempunyai corak dan warna yang hebat, tetapi jika anda menggunakan tali leher 30-an yang sangat pendek, itu hanya sangat, sangat bertarikh. Petua saya: jangan pakai tali leher pendek dan seluar bertingkat kerana ia kelihatan seperti Sean Connery Berlian Selamanya . Sebaliknya, jika anda memakai tali leher pendek dan anda menyukai corak itu, dan anda menggabungkannya dengan rompi, dan anda tidak melihat betapa pendeknya, ia boleh berfungsi.

Raphael memegang koleksi tali leher vintajnya.

Pilih tali leher yang tidak akan membuatkan pakaian anda kelihatan ketinggalan zaman. Contoh yang baik ialah tali leher yang sangat pendek yang merupakan perkara pada tahun 70-an.

Jika anda mula memakai jubah atau spats atau sarung tangan putih dengan pakaian anda, ia pasti mempunyai bakat yang lebih vintaj yang datang serta-merta dengan menambah item tersebut. Tetapi, jika anda mempunyai Tali leher putih ensemble, mempunyai sarung tangan putih itulah yang melengkapkan rupa, dan ia hanyalah aising pada kek.

5. Ingat Kod Pakaian

Mengabaikan a kod pakaian biasanya akan membuatkan anda menonjol, tidak kira sama ada anda kurang atau berpakaian berlebihan. Banyak item formal berinspirasikan vintaj seperti sut kereta dorong atau kot pagi mungkin sangat sesuai untuk pakaian formal yang bergayaperkahwinandi England, tetapi ia mungkin kelihatan sangat ketinggalan zaman di luar alam itu.

Secara jujur, anda mungkin tersilap sebagai penyanyi Krismas jika anda memakai topi atas dan baju ekor. Atau jika anda dijemput keluar bersama rakan, mungkin ini bukan masa terbaik untuk memakai pakaian anda Tali leher hitam ensemble. Mungkin tinggalkan tuxedo di rumah.

Tuxedo Tali leher Hitam Klasik

Berpakaian untuk majlis itu dan berhati-hati dengan kod pakaian yang ditetapkan oleh hos. (Aksesori tali leher hitam daripada Kubu Belvedere )

Seseorang boleh berhujah bahawa seorang lelaki dalam Black Tie, antara lelaki lain dalam Black Tie, kelihatan sangat menawan dan seperti dia sesuai. Tetapi seorang lelaki yang memakai Black Tie sendiri akan berusaha terlalu keras untuk kelihatan seperti James Bond. Melainkan, sudah tentu, anda suka tali leher hitam dan jaket makan malam sama seperti saya, dan kemudian tidak mengapa untuk memakainya walaupun orang lain tidak berpakaian dan anda menikmatinya.

Cuma pastikan pakaian anda tidak menjadi penghalang untuk orang lain bercakap dengan anda kerana mereka meletakkan anda di atas alas dan fikir anda mahu menjadi lebih baik daripada mereka.

6. Amalkan Inspirasi, Bukan Duplikasi

Dapatkan inspirasi daripada ikon gaya vintaj, jangan cuba menyalinnya. Maksud saya, hampir semua orang boleh mengingati adegan dari filem atau mungkin a ilustrasi fesyen vintaj yang mereka fikir, Wow! Ini kelihatan menakjubkan. Saya mahu kelihatan seperti itu.

Dan ya, anda mungkin tergoda untuk mengambil item individu yang anda lihat dalam pakaian itu dan cuba menciptanya sendiri. Masalahnya ialah jika anda tidak boleh memakainya dengan yakin, ia hanya membuatkan anda kelihatan seperti seseorang yang cuba kelihatan seperti orang lain, dan ia tidak sesuai dengan personaliti anda.

Raphael membaca buku pakaian lelaki klasik.

Cari inspirasi daripada ikon gaya anda.

Anda tidak akan kelihatan seperti Cary Grant hanya kerana anda memakai sut flanel kelabu, dan anda tidak akan mempunyai keanggunan Fred Astaire hanya kerana anda memakai ensembel White Tie. Saya juga tidak kelihatan seperti Steve McQueen hanya kerana saya memakainya Cermin mata hitam Persol dan dia jaket berlilin .

Kebanyakan orang tidak akan menganggap anda bergaya, tetapi hanya seseorang yang menonton ramai wayang dan mahu mencontohi ikon gaya mereka sementara tidak menemui gaya sebenar mereka sendiri.

Raphael memakai kot paletot dengan kolar baldu hitam, fedora kelabu muda dengan jalur hitam dan selendang burgundy

Pilih aksesori yang benar-benar kelihatan baik pada anda, bukan aksesori yang kelihatan baik pada orang lain.

Pasti, saya faham. Anda boleh menonton Casablanca dan fikir Humphrey Bogart kelihatan sangat hebat dalam hal itu fedora . Jadi, awak pergi ke luar sana. Awak beli fedora. Anda tidak memikirkan jika ia benar-benar berkesan dengan anda bentuk muka , dan anda tidak tahu cara memakainya dengan betul kerana anda belum membaca panduan pada Gentleman's Gazette.

Kunci untuk mengambil barang tersebut adalah dengan mengambil bahagian individu daripadanya dan menjadikannya milik anda sendiri. Untuk benar-benar kelihatan terbaik, anda perlu merasai yang terbaik, dan ia mestilah tulen, yang mengalihkan kami dengan baik kepada cadangan kami yang seterusnya.

7. Yakin

Yakin dengan cara anda berpakaian. Percayalah: Saya tidak asing lagi mendapat pandangan atau perhatian apabila saya memasuki bilik atau kedai runcit. Tetapi, alternatifnya ialah hanya memakai seluar peluh dan hoodie, dan itu tidak boleh diterima oleh saya.

Terus terang, ia memerlukan sedikit keyakinan untuk menarik rupa klasik, terutamanya untuk rupa vintaj. Dan seseorang yang melakukannya dengan baik ialah seorang lelaki bernama Vintagebursche, yang mempunyai saluran YouTube . Dia dari Jerman, dan dia suka pakaian vintaj, dan dia memakainya secara berterusan.

Tiga tuan rumah Tuan Yang Terutama

Tiga hos Gentleman's Gazette - Raphael, Kyle, dan Preston kelihatan cantik dan yakin dengan pakaian mereka.

Selendang Boleh Balik dalam Paisley dan Jalur Bulu Sutera Hijau dan Biru - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Selendang Boleh Balik dalam Paisley dan Jalur Bulu Sutera Hijau dan Biru – Fort Belvedere

Beli Di Sini Selendang Sutera Bulu Dua Sisi dalam Corak Tentera Laut, Kelabu, Paisley Biru & Berlian

Kubu Belvedere

Selendang Sutera Bulu Dua Sisi dalam Corak Tentera Laut, Kelabu, Paisley Biru & Berlian

Beli Di Sini Sarung Tangan Peccary Dilapisi Kasmir Kalis Air dalam Kelabu

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Peccary Kalis Air Dilapisi Kasmir dalam Kelabu – Fort Belvedere

Beli Di Sini Cognac Brown Tan Men

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Kulit Pakaian Lelaki Cognac Brown Tan dengan Butang oleh Fort Belvedere

Beli Di Sini Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris Kelabu dengan Butang - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris Kelabu dengan Butang – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Pada penghujung hari, walaupun anda mempunyai yang indah dipesan lebih dahulu atau pakaian vintaj, tetapi anda tidak mempunyai keyakinan untuk memakainya, pakaian itu memakai anda, dan anda kelihatan lebih seperti biri-biri daripada seorang lelaki yang yakin.

Saya tahu apabila anda baru memulakan perjalanan gaya anda, keyakinan seperti ini mungkin belum ada untuk anda walaupun anda berusaha untuk memilikinya. Kami memahaminya dan kami membuat panduan tentang keadaan anda apabila anda rakan dan keluarga tidak memahami gaya anda , tetapi anda secara rahsia ingin pergi ke laluan itu.

Raphael memakai jaket sut kereta sorong hitam, kot berwarna biru muda, bertali leher vintaj, seluar houndstooth hitam dan putih dan but butang. Dia

Pakai pakaian anda dengan yakin.

Anda mungkin mendapat keyakinan daripada fakta bahawa item vintaj anda sebenarnya adalah pakaian berkualiti yang mempunyai gaya abadi, yang mempunyai nilai yang tinggi, dan anda mengambil bahagian dalam melindungi alam sekitar daripada hanya membuang barangan lama dan membazir sumber. Terus terang, saya percaya almari pakaian klasik adalah sifat semula jadi almari pakaian yang mampan dan hijau .

Kesimpulan

Dengan semua itu, kami harap anda mendapati petua kami membantu, dan kini anda boleh mencipta pakaian yang meletakkan anda dalam buku sejarah, bukan menjadikannya kelihatan seperti sesuatu daripada buku sejarah.

Rundown Pakaian

Raphael memakai jaket itu

Raphael memakai jaket yang merupakan sebahagian daripada sut kereta dorong vintaj.

Tali Bertali Dua-Tona dalam Sutera Berubah Hitam dan Merah Jambu Magenta - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Bertali Dua-Tona dalam Sutera Berubah Hitam dan Merah Jambu Magenta – Fort Belvedere

Beli Di Sini Persegi Poket Arang, Ungu dan Biru Sutera-Wol dengan Motif Paisley - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Persegi Poket Arang, Ungu dan Biru Sutera-Wol dengan Motif Paisley – Fort Belvedere

Beli Di Sini Stokin Berusuk Jalur Bayangan Merah Jambu dan Kelabu Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Bergaris Garis Bayangan Merah Jambu dan Kelabu Kapas Fil d'Ecosse – Fort Belvedere

Beli Di Sini Manset Simpulan Penumbuk Monyet - Bersalut Platinum Perak 925 Sterling - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Manset Simpul Penumbuk Monyet – Bersalut Platinum Perak 925 Sterling – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Jaket itu sebenarnya adalah sebahagian daripada sut kereta dorong vintaj, yang setara dengan tuksedo untuk pakaian hari rasmi. Ia berwarna hitam dengan poket terpancut dan lapel puncak. Saya menggabungkannya dengan baju putih yang lebih moden dan kolar renggang yang melampau, tali leher yang dikait dalam warna magenta dan hitam dari Fort Belvedere, yang boleh anda temui di kedai kami di sini. Sama seperti segi empat saku ini dalam paisley. Daripada baju pinggang kelabu tradisional, saya menggunakan baju biru muda berbintik-bintik. Dan bukannya seluar berjalur kasmir biasa atau beg span berjalur, saya menggunakan seluar houndstooth hitam dan putih. Saya masih mendapat lipatan kerana saya mempunyai peha yang besar dan itulah yang berkesan untuk saya.

Seluar kurus atau langsing tidak begitu. Saya juga memilih stokin berjalur bayang merah jambu dan kelabu dari fort belvedere, kerana ia lebih suka bermain dan mengambil warna dalam poket persegi dan tali leher. Kasut saya adalah dua sami hitam dari Ace Marks dan ia lebih muda dan sporty daripada Oxford bertopi hitam atau sepasang but balmoral atau butang.

Ya, saya boleh melangkau kancing manset, tetapi saya suka memakai kancing manset jadi ini adalah kancing simpul penumbuk monyet perak dari Fort Belvedere yang boleh anda temui di kedai kami di sini. Saya juga menambah cincin merah jambu, yang kepada ramai orang adalah sesuatu yang vintaj atau mungkin seperti mobster, tetapi saya secara peribadi menyukainya dan ia adalah sebahagian daripada gaya saya dan anda boleh melihat keseluruhan koleksi cincin saya di sini. Dan untuk mengetahui lebih lanjut tentang cincin merah jambu dan cincin tanda, kami membantu anda. Akhir sekali, saya memakai jam tangan Reverso vintaj, yang merupakan gaya yang asalnya dari 30-an dan saya suka estetiknya. Tetapi, anda masih boleh mendapatkan gaya itu hari ini dan ia tidak bertarikh sama sekali.

Apakah sekeping vintaj kegemaran anda, dan bagaimana anda suka memakainya? Kami ingin tahu betapa klasik (dan mudah-mudahan tidak bergaya) gaya anda, jadi kongsi dalam ulasan.