Lapisan dalam Musim Peralihan (Walaupun Panas!)

pratonton.3000 9 berskala

Kebanyakan daripada kita akan mengalami beberapa jenis musim peralihan, dan tempoh sedemikian memerlukan peralihan dalam almari pakaian juga. Hari ini, kami akan membincangkan cara memastikan keselesaan sambil kelihatan terbaik dalam suhu berubah-ubah tersebut, melalui melapis item yang betul!

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Cabaran Berpakaian Pada Musim Peralihan
 2. Pakaian Penting untuk Musim Peralihan
 3. 1. Pakaian Luar Ringan
 4. 2. Jaket Bergaris Separuh atau Tidak Bergaris (Kot & Blazer Sukan)
 5. 3. Baju berlebihan atau Shackets
 6. 4. Pakaian Rajut Kapas dan Linen
 7. 5. Pakaian Rajut Bulu Merino
 8. 6. Kasut Suede
 9. 7. Kain Campur-dan-Padan
 10. Melapisi Pakaian dalam Pakaian Anda
 11. Rundown Pakaian

Musim luruh dan musim bunga adalah masa kegemaran bagi ramai orang. Musim bunga menyaksikan dunia semakin panas selepas musim suhu yang sangat sejuk pada musim sejuk, dan musim luruh membawa warna keemasan yang kaya dan sedikit rehat daripada suhu panas musim panas tersebut.

Sven Raphael Schneider dalam baju sejuk semasa Musim Gugur

Sven Raphael Schneider dalam baju sejuk semasa Musim GugurWalaupun musim ini hebat, tidak dapat dinafikan bahawa musim ini juga boleh menyukarkan untuk menyatukan pakaian yang membantu anda berasa bergaya dan masih selesa. Sesuatu yang cukup fleksibel untuk disesuaikan apabila suhu berubah.

Cabaran Berpakaian Pada Musim Peralihan

Cabaran terbesar dengan musim peralihan ialah cuaca yang tidak menentu. Itu dikatakan, salah satu perkara yang hebat tentang musim panas dan musim sejuk ialah cuaca menjadikannya lebih mudah untuk berpakaian.

Kami secara semula jadi mengharapkan musim panas menjadi hangat dan musim sejuk menjadi sejuk. Jadi, pakaian musim panas biasanya terdiri daripada pakaian yang ringan dan sejuk. Dan untuk musim sejuk, biasanya pakaian yang lebih berat untuk memanaskan anda.

Kehangatan musim panas yang stabil adalah lebih mudah untuk berpakaian daripada suhu musim bunga yang berubah-ubah.

Kehangatan musim panas yang stabil adalah lebih mudah untuk berpakaian daripada suhu musim bunga yang berubah-ubah.

Apabila musim beralih dan bukan musim panas atau musim sejuk, ia boleh menjadi satu cabaran untuk memikirkan cara berpakaian untuk hari itu.

Semasa musim peralihan, kebanyakan kita boleh mengalami suhu antara 45 darjah hingga 70 darjah Fahrenheit (7 hingga 21 darjah Celsius). Selain itu, hujan mungkin dijangka pada musim peralihan, dan ia membantu untuk mengalaminya peralatan hujan berguna.

Kot parit klasik adalah pilihan abadi dan berfungsi

Kot parit klasik adalah pilihan abadi dan berfungsi

Kami tidak boleh lari ke rumah dan menukar tiga kali sehari; itu hanya tidak praktikal. Tetapi kami masih mahukan pakaian yang cukup fleksibel untuk menyesuaikan diri dengan aliran cuaca berbeza yang mungkin kami hadapi sepanjang hari.

Pakaian Penting untuk Musim Peralihan

Sebelum kita melihat cara menyusun pakaian, mari kita luangkan sedikit masa untuk melihat beberapa item individu dan perkara yang menjadikannya hebat untuk musim peralihan.

Pakaian lelaki musim peralihan menyediakan anda untuk sebarang suhu pada hari itu.

Pakaian lelaki musim peralihan menyediakan anda untuk sebarang suhu pada hari itu.

1. Pakaian Luar Ringan

Mari mulakan dengan pakaian luar yang ringan. Pembalut peralihan ialah masa yang sesuai untuk menikmati pilihan luaran yang ringan.

Kot seragam

Yang ikonik kot seragam telah dipakai selama beberapa dekad sebagai cara perlindungan yang hebat terhadap unsur-unsur dan ini adalah pilihan yang tepat untuk dipakai pada sut dalam tempoh peralihan. Inspirasi tentera berdada dua bagi kot ini menjadikannya dipadankan dengan hebat dengan pakaian formal.

Pakaian formal cuaca yang lebih sejuk dengan kot Perancis dan payung

Pakaian formal cuaca yang lebih sejuk dengan kot Perancis dan payung

Walaupun, kot parit juga boleh dipakai dengan ensembel yang lebih kasual juga. Kot parit sesuai untuk pembalut peralihan kerana ia dibuat secara tradisional dengan gabardine kapas. Ini jauh lebih ringan daripada kot bulu yang lebih berat yang dibuat untuk musim sejuk.

Pelapik Kot Parit

Pelapik Kot Parit

Ia juga mungkin untuk mencari kot seragam pelapik (lapisan boleh tanggal yang akan memberikan kehangatan tambahan), dan kami fikir anda akan mendapati bahawa ia amat berguna di tengah-tengah perubahan suhu.

Jaket Harrington

A Jaket Harrington adalah pilihan yang bagus untuk pakaian yang lebih kasual. Meningkat populariti pada tahun 1950-an dan 60-an, jaket Harrington pada asalnya dicipta untuk dipakai padaPadang golfsebagai pakaian luar kasual. Reka bentuknya bersih dan ringkas, menjadikannya mudah dipakai untuk kebanyakan lelaki.

Ciri-cirinya termasuk poket bersudut di pinggul, ritsleting ke leher, dan sama ada manset atau butang elastik dekat dengan pergelangan tangan. Ini membantu mengelakkan angin keluar.

Raphael memakai G9 Harrington Jacket Baracuta hijau, chinos putih dan cermin mata hitam.

Raphael memakai G9 Harrington Jacket Baracuta

Anda juga mungkin melihat kolar tinggi yang berbutang di leher, yang sekali lagi membantu dalam mengelakkan angin. Kebanyakan model mempunyai pinggang yang anjal, tetapi anda juga boleh menemui beberapa model yang mempunyai labuh lurus di bahagian bawah jaket.

Baracuta adalah salah satu syarikat tertua yang masih mengeluarkan jaket Harrington. Yang terkenal model G9 telah dilihat pada banyak bintang klasik seperti Elvis Presley, Steve McQueen , dan James Dean .

Jaket kulit

Musim peralihan juga merupakan masa yang sesuai untuk dinikmati jaket kulit . Sama seperti jaket Harrington, jaket kulit menawarkan penyelesaian yang lebih kasual untuk berpakaian peralihan.

Biasanya, jaket kulit direka untuk melindungi anda daripada unsur-unsur dan ia mempunyai sejarah yang kaya untuk dipakai oleh penunggang motosikal, seperti yang terkenal. Model Trialmaster dari Belstaff . Sesetengah jaket kulit, seperti Trialmaster dirawat sebagai kalis air.

Jaket kulit secara tradisinya dipakai oleh penunggang motosikal untuk perlindungan daripada unsur-unsur.

Jaket kulit secara tradisinya dipakai oleh penunggang motosikal untuk perlindungan daripada unsur-unsur. [Kredit imej: The Wild One – Columbia Pictures].

Kulit tidak seringan kapas berlilin, tetapi tidak seberat bulu tebal. Ini menjadikannya pesaing yang sangat baik untuk pakaian peralihan sebagai jaket berat sederhana.

Jika anda memilih sesuatu seperti Trialmaster, anda akan mendapat gaya abadi dengan kepraktisan tambahan. Lagipun, jaket dalam gaya ini direka untuk digunakan.

Jaket Panther Trialmaster Belstaff

Jaket Panther Trialmaster Belstaff

Dengan panjang yang murah untuk menahan kesejukan dan hujan, pinggang bertali pinggang untuk memastikan jaket kekal tertutup, dan pelbagai poket untuk keperluan harian anda, ini menjadikan jaket kulit pilihan yang bagus untuk pakaian peralihan.

2. Jaket Bergaris Separuh atau Tidak Bergaris (Kot & Blazer Sukan)

Mendapat populariti dalam beberapa tahun kebelakangan ini, jaket separuh bergaris atau tidak bergaris telah menjadi tambahan yang dialu-alukan untuk pakaian peralihan.

Jaket separuh bergaris merujuk kepada jaket yang mempunyai lapisan yang dijahit ke dalam lengan, di sisi bahagian dalam dada, merentasi bahu, dan di dalam kawasan belakang atas jaket. Sementara itu, jaket tidak bergaris hanya akan mempunyai lapisan yang dijahit ke dalam lengan baju daripada jaket itu.

Lapisan Jaket [Imej Asal Ihsan: Beckett & Robb]

Lapisan Jaket [Imej Asal Ihsan: Beckett & Robb ]

Walaupun anda mungkin boleh mencari jaket sut yang tidak bergaris sepenuhnya, ia menyukarkan untuk meletakkannya jaket pada dan untuk menanggalkannya apabila tiada lapisan di bahagian dalam. Oleh itu, lapisan lengan lebih diperlukan untuk menjadikan jaket lebih mesra pengguna.

Memakai jaket dengan lapisan dalaman yang sangat sedikit menjadikan pengalaman pemakaian yang lebih selesa dan sejuk. Ini kerana jaket tidak akan seberat yang mempunyai fabrik tambahan di dalam lapisan dan jaket akan bernafas lebih baik membantu anda mengawal suhu anda dengan lebih baik.

Jahitan Neapolitan Tidak Berstruktur

Jahitan Neapolitan Tidak Berstruktur

Jaket tidak bergaris masih boleh mempunyai struktur di dada dan bahu. Walau bagaimanapun, ini biasanya agak ringan. Jika tidak, ia akan menafikan titik berat badan kurang di dalam jaket.

Selain itu, jaket separuh atau tidak bergaris sesuai dengan pendekatan yang lebih santai apabila ia datang menjahit . Ini menjadikan jaket tidak berstruktur lebih mudah untuk digabungkan dengan elemen lain dalam almari pakaian anda. Fikirkan yang bergaya Neapolitan tukang jahit yang lebih suka rupa tidak berstruktur.

3. Baju berlebihan atau Shackets

Kemeja berlebihan atau shaket ialah cara yang lebih kasual untuk menyusun pakaian peralihan dan ia merupakan alternatif yang bagus kepada pakaian yang lebih tradisional kot sukan . Istilah shacket berasal daripada pemendekan jaket baju, yang masuk akal kerana pakaian itu adalah gabungan baju pakaian dan jaket.

Struktur keseluruhan adalah serupa dengan baju. Ia menekan hingga ke leher, biasanya butang yang berfungsi pada manset, dan ia biasanya mempunyai semacam runcing. kolar . Apa yang membezakannya daripada a baju baju ialah bilangan poket berfungsi yang dipaparkan di seluruh.

Baju atasan atau Shackets diperbuat daripada fabrik yang tahan lasak.

Baju atasan atau Shackets diperbuat daripada fabrik yang tahan lasak.

Selain itu, ia diperbuat daripada fabrik yang lebih tahan lasak daripada baju pakaian tradisional. Ini termasuk berat kapas , linen, kain flanel , dan korduroi.Gaya ini berasal dari pakaian kerja praktikal, tetapi dalam beberapa tahun kebelakangan ini, ia telah dikemas kini dan diperhalusi menjadi pakaian sartorial.

Ia berfungsi sebagai alternatif yang hebat kepada jaket ganjil atau kot sukan, dan kelebihan baju berlebihan ialah ia kelihatan lebih baik dengan pakaian kasual daripada jaket aneh atau kot sukan. Walaupun kami menyayangi mereka, jaket sut tidak sesuai dengan segala-galanya.

Kemeja berlebihan boleh dipakai membuka butang untuk disesuaikan dengan cuaca yang lebih panas.

Kemeja berlebihan boleh dipakai membuka butang untuk disesuaikan dengan cuaca yang lebih panas.

Ia juga boleh dipakai terbuka atau tertutup bergantung pada suhu tidak seperti a jaket sut atau kot sukan , yang mungkin mempunyai peraturan yang lebih halus tentang bila ia boleh dan tidak boleh dibutang, dan ia unik kerana ia bertindak sebagai lapisan atas pada hari yang lebih panas.

Kemeja berlebihan ialah pilihan yang bagus untuk berpakaian peralihan kerana ia merupakan pilihan yang ringan, yang merupakan alternatif yang bagus kepada jaket yang ganjil. Anda juga boleh memakai kot yang lebih berat di atas baju berlebihan pada hari yang lebih sejuk. Tidak banyak pakaian di luar sana yang serba boleh seperti itu.

Pada hari yang lebih sejuk, baju berlebihan boleh dilapisi dengan kot.

Pada hari yang lebih sejuk, baju berlebihan boleh dilapisi dengan kot.

4. Pakaian Rajut Kapas dan Linen

Musim peralihan mungkin mempunyai beberapa suhu sejuk juga, dan pakaian rajut tidak perlu difikirkan untuk menambahkan lapisan kehangatan pada pakaian anda. Tetapi, apa yang anda lakukan apabila anda tidak memerlukan kehangatan penuh bulu domba atau kasmir musim sejuk itu baju sejuk ?

Di sinilah pakaian rajut, dipintal daripada kapas atau linen atau gabungan kedua-duanya, akan menambah lapisan hebat pada pakaian peralihan anda. Kapas dan linen adalah gentian semula jadi.

Pakaian rajut adalah penting untuk cuaca berubah-ubah.

Pakaian rajut adalah penting untuk cuaca berubah-ubah. Tali Berkait dalam Sutera Kuning Pucat Pepejal dari Fort Belvedere

Kedua-duanya terkenal dengan keupayaan mereka untuk bernafas dengan baik, dan seperti yang telah kita bincangkan awal hari ini, keupayaan pakaian untuk bernafas dengan baik akan membantu anda mengawal suhu anda sendiri dengan lebih baik, iaitu perkara yang anda cari semasa berpakaian untuk musim peralihan. .

Linen biasanya mempunyai tekstur yang tersendiri dan tenunan yang lebih longgar apabila ditenun menjadi baju sejuk. Ini menjadikannya indah untuk memanjakan diri kenduri atau menikmati pakaian bermusim.

Linen Cotton Blend Sweater Polo Ralph Lauren

Sweater dalam kapas dan linen campuran daripada Polo Ralph Lauren

Pakaian rajut yang dibuat daripada kapas mampu meniru rupa baju sejuk bulu kegemaran anda tanpa kehangatan tambahan. Sebagai contoh, tradisional baju sejuk kriket atau tenis adalah ikon pakaian rajut. Musim peralihan adalah peluang terbaik untuk memakai baju sejuk gaya ini.

5. Pakaian Rajut Bulu Merino

Bulu Merino adalah pilihan popular untuk pakaian rajut. Malah, ramai yang memakainya sepanjang tahun kecuali pada hari-hari musim panas yang sangat panas.

Ia adalah bulu yang sangat halus dan lembut, seperti kasmir, tetapi ia mempunyai kilauan yang unik, yang menjadikannya sangat sesuai dengan jahitan, dan ia juga boleh mendandani pakaian kasual dengan sangat cantik.

Salah satu gambaran terawal biri-biri merino oleh artis Sepanyol Murillo pada tahun 1650

Salah satu gambaran terawal biri-biri merino oleh artis Sepanyol Murillo pada tahun 1650

Apabila ditenun ke dalam pakaian, bulu biasanya lebih nipis daripada a kasmir atau alternatif bulu domba. Ini amat berguna apabila melapis kerana ia tidak menambah pukal pada pakaian seperti yang mungkin dilakukan oleh pakaian rajut lain.

Sebagai contoh, baju sejuk kriket kapas boleh menjadi pilihan yang bagus untuk pakaian rajut peralihan, tetapi ia akan menjadi agak besar di bawah jahitan seperti kot sukan.

Turtleneck merino ekstra halus Uniqlo

Turtleneck merino ekstra halus Uniqlo

Di sinilah pakaian rajut Merino benar-benar bersinar kerana anda boleh menambahkannya di bawah kot sukan tanpa tambahan pukal tambahan, dan tanpa kelihatan seperti Encik Stay Puft dalam saman.

Satu lagi ciri Merino yang diingini ialah keanjalan semulajadinya. Ini bermakna ia akan mengekalkan bentuknya dengan baik dan, yang paling penting, untuk pembalut peralihan, ia juga bernafas dengan baik.

6. Kasut Suede

Sepasang kasut suede atau but pintar, seperti a chukka atau a but Chelsea , akan menjadi alternatif hebat kepada pakaian peralihan. Bertentangan dengan kepercayaan popular, suede sebenarnya adalah bahan yang sangat tahan lasak untuk dimiliki dalam cuaca yang tidak menentu.

but chelsea coklat suede dan Socks Shadow Stripe Dark Brown dan Beige

But Chelsea coklat suede dan Stokin Jalur Bayangan Coklat Gelap dan Beige

Tidak seperti kulit anak lembu, suede sebenarnya kurang berkemungkinan menunjukkan kesan garam atau tera air selepas terkena unsur-unsur, dan ia juga cenderung kering lebih sekata daripada kulit anak lembu. Jadi, ia juga lebih mudah dirawat semburan pelindung kalis air .

Walaupun ia akan menjadikan kasut suede anda kalis air, ia akan menjadikannya lebih berdaya tahan daripada, katakan, kulit betis sekiranya berlaku hujan hujan yang ganjil.

Kasut Chukka yang dilas Goodyear

But Chukka Goodyear-Welted

Jika kasut anda mempunyai a Goodyear dunia , mereka juga mempunyai tahap rintangan air yang lebih tinggi. Anda boleh meningkatkan kualiti kalis air dengan mencari kasut dengan tapak getah penuh atau sisipan getah pada tapak juga. Ini akan membantu bukan sahaja kualiti kalis air tetapi juga cengkaman.

7. Kain Campur-dan-Padan

Item terakhir ini bukan satu jenis pakaian, sebaliknya petua untuk berpakaian peralihan. Patah ialah istilah yang digunakan untuk menggambarkan pemecahan sut untuk mencipta rupa baharu. Di sini anda boleh menggabungkan kepingan sut yang lebih berat dan lebih ringan untuk mengawal suhu anda dengan lebih baik.

Teknik spezzato mencampurkan fabrik yang berbeza dalam pakaian.

The rosak teknik mencampur fabrik yang berbeza dalam pakaian. White Linen Pocket Square dengan Handrolled Edges buatan Itali dari Fort Belvedere

Mari ambil pakaian negara yang terkenal James Bond memakai dalam Goldfinger sebagai contoh. Di sini kita boleh melihat jagung barli, tweed menggodam jaket. Ini kemudiannya dipadankan dengan seluar kepar berkuda dan diakhiri dengan kasut suede. Dia juga memakai tali leher berwarna coklat tembakau.

Ini bukan sahaja pakaian bernada yang bagus yang bagus untuk musim bunga atau musim luruh, tetapi ia juga sesuai untuk pakaian tradisional. Jaket adalah tweed pertengahan hingga berat, manakala seluar adalah sederhana hingga ringan.

Pakaian James Bond Tweed dalam Goldfinger

Pakaian James Bond Tweed dalam Goldfinger [Kredit imej: United Artists].

Ini bermakna suhu Bond akan dikawal dengan lebih baik kerana ia bukan ensembel dari kepala ke kaki dan kain yang sama. Jika sepasang tweed Seluar panjang telah dipakai dengan jaket tweed, ia mungkin terlalu panas.

Dan seperti yang telah kami terokai sebelum ini, kasut suede akan menjadi pilihan terbaik untuk sebarang kemungkinan hujan yang mungkin datang. Lagipun, adegan itu terletak di England.

Spezzato dengan rompi dan seluar

Spezzato dicapai dengan jaket dan seluar yang sepadan serta jaket yang berbeza

Anda boleh melihat betapa bergunanya Patah teknik adalah apabila ia datang kepada pakaian peralihan.

Bergantung pada tempat anda merasakan kehangatan sejuk, anda boleh melaraskan pakaian yang anda pakai dengan sewajarnya, dan secara teorinya ia merupakan salah satu pilihan yang lebih murah kerana anda tidak perlu membeli sesuatu yang baru untuk melakukan ini. Ini semua tentang menggabungkan kepingan dari almari pakaian anda yang sedia ada.

Melapis Pakaiandalam Pakaian Anda

Pakaian Formal – Cuaca Lebih Panas

Dalam cuaca panas, anda boleh memakai sut ringan atau jaket tidak bergaris dan seluar ringan. Anda kemudian boleh menambah baju dan a mengikat tali leher dan, mungkin, Merino kardigan atau rajutanbaju pinggang, atau pun baju sejuk. Anda juga boleh menambah kasut suede atau pun loafers.

Pakaian cuaca panas ini menampilkan tali leher rajut oren dari Fort Belvedere

Pakaian cuaca panas ini mempunyai tali leher rajut oren dari Fort Belvedere

Pakaian Formal – Cuaca Lebih Sejuk

Dalam cuaca yang lebih sejuk, anda boleh bermula dengan jaket pertengahan berat dan seluar ringan atau sebaliknya. Seterusnya, anda boleh menambah dalam baju pakaian grenadine atau tali leher shantung, kasut suede, mungkin derby atau pun sebuah Oxford .

Tali Sutera Berjalur Shantung Hijau, Ungu dan Krim dan Poket Sutera Madder Gangsa Gelap dengan Motif Berlian dan Paisley dari Fort Belvedere.

Tali Sutera Berjalur Shantung Hijau, Ungu dan Krim dan Poket Sutera Madder Gangsa Gelap dengan Motif Berlian dan Paisley dari Fort Belvedere.

Tali Sutera Berjalur Shantung Hijau, Ungu dan Krim - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Sutera Berjalur Shantung Hijau, Ungu dan Krim – Fort Belvedere

Beli Di Sini Gelap Gangsa Madder Silk Pocket Square dengan Motif Berlian dan Paisley- Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Gelap Gangsa Madder Silk Pocket Square dengan Motif Berlian dan Paisley- Fort Belvedere

Beli Di Sini

Mungkin menambah ringan selendang dan, jika mungkin hujan pada hari itu, jangan lupa payung anda dan, mungkin, kot parit.

Pakaian Kasual Perniagaan – Cuaca Lebih Panas

Dalam cuaca yang lebih panas, anda sentiasa boleh menambah cina dan, sudah tentu, baju pakaian. Mungkin juga baju pakaian linen jika ia sangat panas. Sehelai kardigan atau sweater merino dan sepasang loafers atau jika kita lebih suka, mungkin juga sepasang lace-up kasut pakaian .

Chino merah Nantucket dengan kot sukan biru dan putih, poket linen persegi dan tali leher merah dan biru

Raphael memakai chinos Merah Nantucket dengan kot sukan biru dan putih, poket linen persegi dan tali leher merah dan biru

Pakaian Kasual Perniagaan – Cuaca Lebih Sejuk

Dalam cuaca yang lebih sejuk, anda juga boleh memakai jaket pertengahan hingga ringan, sepasang chinos, an Baju OCBD , Sweater pakaian rajut Merino atau kapas, dan, jika ia sangat sejuk, mungkin selendang ringan, Oxford, derbies, atau sepasang tali sami akan kelihatan agak bagus.

Kemeja kolar OCBD dengan sweater tenis hijau dan tali leher houndstooth

Baju kolar OCBD dengan baju sejuk tenis hijau dan a tali leher houndstooth dari Fort Belevedere

Dan jika hujan, sekali lagi, jangan lupa payung atau kot parit anda.

Pakaian Kasual – Cuaca Lebih Panas

Dalam cuaca yang lebih panas, anda sentiasa boleh memilih kemeja-t biasa atau baju polo , baju berlebihan atau sehelai, seluar jeans denim , kasut bot, atau pun sepasang loafers.

Anda boleh melapisi t-shirt dan baju lebih untuk pakaian kasual cuaca yang lebih panas.

Anda boleh melapisi t-shirt dan baju lebih untuk pakaian kasual cuaca yang lebih panas.

Pakaian Kasual – Cuaca Lebih Sejuk

Dalam cuaca yang lebih sejuk, jangan lupa overshirt atau shaket anda di atas Harrington atau jaket kulit. Mungkin juga jaket lilin kapas, Merino, atau pakaian rajut kapas dengan polos t-shirt atau pun polo di bawahnya.

Anda juga boleh melapisi pakaian anda pada bulan-bulan sejuk seperti sweater ringan ini yang dipadankan dengan jaket kapas berlilin.

Anda boleh melapisi pakaian anda pada bulan-bulan sejuk seperti sweater ringan ini dipadankan dengan jaket kapas berlilin dan seluar jeans denim.

Seluar jeans denim, mungkin sepasang but Chelsea, dan kali ini, apa yang kita boleh tambah dan bukannya kot parit ialah jaket kulit.

Rundown Pakaian

Hari ini, saya memakai baju sukan jalur merah muda dan putih yang saya dapat daripada Brooks Brothers suatu masa dahulu dengan sepasang chinos langsing regangan biru– cukup selesa, jadi saya boleh memakainya sepanjang hari.

Dan menamatkan penampilan dengan stokin Fort Belvedere saya
dan sepasang kasut pakaian bertali berwarna coklat. Lihat Kedai Fort Belvedere untuk stoking seperti ini.

Baju sukan bergaris merah dan putih cerah

Baju sukan bergaris merah dan putih cerah

Chino langsing regangan biru

Chino langsing regangan biru

Stokin Fort Belvedere

Stokin Fort Belvedere

Sarung Kaki Oxford Pepejal Coklat Tua Dua Tona Fil d

Kubu Belvedere

Sarung Kaki Oxford Padat Coklat Tua Dua Tona Kapas Fil d'Ecosse – Fort Belvedere

Beli Di Sini Tali Kasut Pertengahan Coklat Bulat - Tali Kasut Pakaian Kapas Wax Mewah oleh Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Kasut Pertengahan Coklat Bulat – Tali Kasut Pakaian Kapas Lilin Mewah oleh Fort Belvedere

Beli Di Sini

Apakah penampilan kegemaran anda untuk musim peralihan? Beritahu kami cara anda kekal bergaya dan selesa dalam suhu yang tidak menentu!