Mantel Hangat British

Mantel Hangat British

Hari ini, saya akan membincangkan semua yang anda perlu tahu tentang British Warm yang terkenalkot, termasuk sejarah, gaya dan tempat untuk membelinya.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Permulaan Mantel Hangat British
  2. Ciri-ciri British Warm Greatcoat
  3. British Warm in Public
  4. Pakaian Panas Britsh

Kot British Warm yang asal ialah kot ketenteraan untuk pegawai British yang pertama kali muncul semasa Perang Dunia Pertama.

A Greatcoat secara amnya adalah mantel yang besar dan besar seperti Ulster atau British Warm. Selalunya, greatcoat mempunyai latar belakang tentera. Kot adalah kot berat yang dipakai di atas sut atau ajaket. Oleh itu, semua kot hebat adalah kot tetapi bukan semua kot adalah kot hebat.Permulaan Mantel Hangat British

Baju Hangat British Melton Crombie

Mantel Hangat British – Melton Crombie Fleece

Ciri utama kot ini ialah kelabu tua yang berat Melton kain. Nama itu berasal dari bandar kecil Melton Mowbray, di Leicestershire, England yang dikenali sebagai Melton. Kain itu, yang pertama kali disebut pada tahun 1823, adalah bulu yang ditenun ketatkainyang dikisar berat dan berat sekurang-kurangnya 34 oz. Ia mempunyai tidur siang yang pendek dan terangkat yang memberikannya tekstur seperti bulu, tidak berkilat. Pada tahun 1914, syarikat Scotland, Crombie, beralih kepada pengeluaran masa perang dan mengeluarkan kira-kira 10% daripada semua kot besar untuk pegawai British. Pada masa itu, istilah British Hangat dilahirkan, dan sehingga hari ini, fabrik Melton yang berat sering dirujuk sebagai Bulu Crombie .

Ciri-ciri British Warm Greatcoat

Mantel hangat British dipasangkan dengan sarung tangan berwarna cognac dari Fort Belvedere

Mantel hangat British dipasangkan dengan sarung tangan berwarna cognac dari Fort Belvedere

Kot hebat itu sentiasa berdada dua dan mempunyai enam butang rejimen logam yang mana tiga daripadanya sentiasa ditutup. Lazim untuk pakaian tentera, ia berpinggang, mempunyai lapel memuncak, dua poket kepak , bolong belakang tunggal, poket payudara, serta dua butang cuff. Menariknya, ia juga mempunyai epaulet pada masa pangkat tidak dipakai di bahu tetapi masih di cuff. British Warm bertujuan untuk dipakai Seluar Jodhpur dan but lapangan yang sampai ke lutut. Untuk menampakkan sepintas lalu seluar itu, mantel telah disesuaikan dengan hujungnya tepat di atas lutut.

Beberapa kot hebat juga menampilkan a sedikit bukaan di atas poket kiri , yang membolehkan pegawai dengan mudah membawa pedang mereka !

Semasa zaman awalnya, British Warm kadangkala dilihat dengan punggung bertali pinggang, walaupun kemudiannya ia hilang sepenuhnya.

Alternatif yang hebat untuk hangat British

Alternatif yang hebat untuk hangat British

Menariknya, Raja George V dan juga Raja George VI kadang-kadang memakai a kolar bulu coklat dengan British Warm mereka. Dalam gambar ini, kita melihat Raja George V dan Raja Albert dari Belgium sedang memeriksa tentera Belgium. Di sebelah kiri, anda boleh melihat Putera Wales muda memakai pakaian British Warm juga.

British Warm in Public

Selepas perang, pegawai mula memakai kot besar mereka apabila berpakaian biasa dan seterusnya, lelaki lain menyalin kot gaya mereka. Serupa dengan Kot parit Burberry , kot tentera dahulu menjadi kot hebat untuk orang ramai.

Daripada butang logam, versi yang disesuaikan oleh orang awam menampilkan butang kulit tenunan, dan biasanya tidak mempunyai bukaan untuk pedang dan kadangkala datang tanpa tanda pangkat. Selalunya ia juga dipakai lebih lama–hanya di bawah lutut. Menariknya, pegawai juga kadang-kadang memakai kot itu lebih lama, seperti yang anda lihat dalam video berikut. Memandangkan, dengan fabriknya yang berat, British Warm adalah kot musim sejuk yang ideal - panjang tambahan itu pastinya tidak menyakitkan.

Sangat jarang, versi awam British Warm bukan sahaja mempunyai kepak pada poket sisi, tetapi juga pada poket payudara.

Walaupun, pada masa kini, anda kadangkala boleh menemui mantel British Warm yang diperbuat daripada kasmir atau kain kepar berkuda, anda harus sentiasa cuba memilih fabrik Melton yang berat; kehangatan dan ketahanannya tidak akan mengecewakan anda. Satu lagi ciri hebat ialah butang tambahan di bawah kolar, yang membolehkan anda memakai kot hebat anda butang sepanjang jalan ke atas. Ini sangat berguna, terutamanya semasa hari musim sejuk yang sejuk dan berangin.

British Warm Coat - Memberi Hawkes

British Warm Coat – Memberi Hawkes

Pada masa lalu, Dunn & Co menjual mantel hangat British yang sedia dipakai dan, di AS, J. Akhbar menawarkan mereka sehingga beberapa tahun yang lalu. Hari ini, hanya New & Lingwood menjual British Warm di luar rak pada harga 695 £. Selain daripada itu, anda sama ada perlu mengikut pesanan atau cuba mencari sekeping vintaj.

Gieves & Hawkes (dengan tradisi ketenteraannya) telah membuat banyak pakaian ini dan saya cukup bernasib baik kerana menemui pakaian British Warm yang berusia beberapa dekad. Memberi apabila mereka belum bergabung dengan Hawkes . Ia mempunyai semua ciri tipikal, lapisan satin sutera coklat dan panjang di bawah lutut. Walaupun berat hampir 10 paun, saya tetap bercadang untuk mempunyai lapisan bulu ditambah kepadanya dalam masa terdekat. Dilengkapi dengan kot sedemikian, saya boleh dengan mudah menahan walaupun hari musim sejuk yang paling teruk dalam gaya.

Pakaian Panas Britsh

Mantel hangat British

Mantel hangat British

Mantel hangat British di belakang Mantel Hangat British

Warta LelakiLLC – Hak Cipta Terpelihara.

Mantel hangat British 10

Dalam gambar, saya menggabungkan British Warm saya dengan beberapa kapas berat korduroi seluar, Morlands Shoot Boots, dua topi tentera laut berbeza daripada Mayser, dan kulit anak lembu yang dibarisi kasmir sarung tangan.

Akhir sekali, wajar disebut bahawa The Royal Logistic Corps Dress Instructions menyatakan: The British warm coat ialah item elaun untuk pegawai yang dinaikkan pangkat ke kolonel penuh tetapi ia tidak diselenggara atas perbelanjaan awam. Ia adalah item pilihan untuk dibeli dengan perbelanjaan individu untuk semua pegawai lain tetapi tidak boleh dipakai semasa berbaris dengan askar.

Hari ini, agak sukar untuk mencari British Warm yang baik. Sebaik-baiknya, anda akan menemui stok lama British Warm baharu yang diperbuat daripada Crombie Fleece sebenar. Sebagai alternatif, anda boleh membuat satu tersuai. Ironinya, di luar rak, nampaknya anda hanya boleh membelinya dari seberang kolam. Bermusim, satu atau peruncit lain seperti J. Press atau Brooks Brothers boleh membawa mereka juga.

Semoga berjaya mencari mantel hangat British anda sendiri!

Jika anda mendapati artikel ini membantu, sila berikan penarafan 5 bintang di bawah dan kongsi dengan rakan anda di Facebook dan Twitter. Ia hanya mengambil masa seketika jika anda menggunakan butang sosial di bawah.