Memakai Sut/Jaket Dua Dada

memakai DB berskala 3840x2160

Selain daripada pakaian malam formal, berdada dua saman digunakan untuk menjadi formal kerana ia mendapat apabila ia datang kepada saman. Anda mungkin mempunyai beberapa daripadanya di dalam almari anda dan anda tidak pasti bagaimana anda boleh memasukkan jaket DB anda ke dalam pakaian semasa anda almari pakaian , anda datang ke tempat yang betul!

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Cara Memakai Sut/Jaket DB Anda
  2. Apa yang Perlu Dielakkan…

Cara Memakai Sut/Jaket DB Anda

SRS memakai jaket DB dengan baju denim

SRS memakai jaket DB dengan baju denim

1. Pasangkan Jaket DB Anda Dengan Lebih Banyak Seluar & Baju Kasual.

Secara khusus, ini bermakna langkau putih atau pucat biru baju dan sebaliknya, pergi dengan sesuatu yang mungkin di basuh denim . Sebagai alternatif, anda juga boleh pergi dengan kain flanel kerana ia membuatkan anda kelihatan lebih lembut dan lebih santai. Dari segi warna, pertimbangkan ton tanah dan ton pastel dalam julat coklat , gading , atau kuning . Warna-warna hangat ini sesuai apabila digabungkan dengan double-breasted jaket . Sebagai alternatif, anda boleh pergi dengan cek baju raya idealnya dengan beberapa warna seperti mungkin merah atau biru, mungkin hijau , atau sesuatu yang lebih gelap tetapi anda ingin memasukkan warna kerana itu membezakan baju daripada baju perniagaan formal. Untuk kamu seluar atau seluar, ini bermakna anda boleh tampil dengan lebih kasual.Allen Edmonds Suede Chukka Boots dengan Corduroy

Allen Edmonds Suede Chukka Boots dengan Corduroy

Anda boleh pergi sama ada korduroi di dalam musim panas , mungkin dengan beberapa campuran linen, mungkin moleskin, atau apa-apa lagi yang dianggap kasual kecuali mungkin seluar jeans kerana mereka terlalu tidak formal. Sudah tentu, anda juga boleh mempertimbangkan cina atau mungkin juga sepasang seluar sut navy untuk menggabungkannya bergantung pada penampilan keseluruhan anda dan rasa yang anda ingin dapatkan. Pada penghujung hari, pastikan seluar anda kontras dengan jaket berdada dua anda.

Ace Marks Monkstrap Brandy Antique

Ace Marks Monkstrap Brandy Antique

2. Pasangkan Jaket DB Anda Dengan Aksesori & Kasut Tidak Rasmi.

Maksudnya langkau oxford dan sebaliknya pergi dengan a kasut tali sami , mungkin rahib berganda atau loafers . Secara tradisinya, kebanyakan lelaki tidak akan pernah memakai loafer dengan jaket double-breasted tetapi ia adalah sesuatu yang diperkenalkan oleh Duke of Windsor semata-mata kerana ia menjadikan segala-galanya lebih santai. Dari segi warna kasut, coklat adalah rakan anda, ia menjadikan segala-galanya lebih kasual tetapi anda juga boleh pergi lebih jauh, mungkin memilih hijau zaitun, mungkin kelabu muda, atau hanya sesuatu yang luar biasa yang anda tidak akan temui dalam almari pakaian perniagaan klasik. Bahawa dikatakan, burgundy atau oxblood sentiasa kawan anda. Anda juga boleh memilih kasut suede kerana suede sentiasa lebih kasual daripada kulit betis biasa. pilih derbies berbanding oxford kerana ia agak kurang formal.

Tali kasut Hijau Gelap oleh Fort Belvedere

Kasut Derby dengan tali kasut Hijau gelap oleh Fort Belvedere

Jika anda hanya mempunyai oxfords atau hanya derbi rasmi, pertimbangkan untuk mendapatkannya tali kasut berwarna-warni kerana mereka benar-benar memecahkan formaliti kasut anda dan jadikan ia kelihatan seperti pasangan baharu yang sangat bagus untuk kombinasi DB kasual.

Ikatan rajutan sutera berwarna merah tua, biru muda, coklat tembakau oleh Fort Belvedere

Ikatan rajutan sutera berwarna merah tua, biru muda, coklat tembakau oleh Fort Belvedere

Jika anda ingin mempunyai sesuatu di leher anda, gunakan a tali leher bersatu, bukan dengan tali leher sutera klasik dan mungkin sesuatu bulu atau sesuatu yang lebih kasual, santai dan lebih lembut. Jika anda mempunyai jaket yang buruk, mungkin pergi dengan a persegi poket bulu kerana ia mengurangkan formaliti. Jika anda mempunyai jaket DB flanel, anda boleh menggunakan sesuatu seperti sutera kerana ia adalah tekstur yang berbeza dan ia hanya melengkapkan keseluruhan pakaian anda. Secara keseluruhan, dapatkan sesuatu dengan warna atau corak, bukan polos segi empat sama poket linen putih kerana itu akan menjadi terlalu formal.

3. Pertimbangkan Melangkau Aksesori Sama sekali.

Ini bermakna tiada seri dan bukannya atas stokin betis , pergi dengan stokin tidak hadir, yang memberikan ensemble anda penampilan yang sangat kasual. Sudah tentu, tanggapan tiada penampilan stokin hanya berfungsi semasa musim panas, jika tidak, anda akan menjadi terlalu sejuk. Jika anda memakai baju, langkau kancing manset , pergi dengan cuff tong, malah anda boleh biarkan ia tidak berbutang untuk rasa yang sangat kasual.

Blazer tentera laut yang klasik

Blazer tentera laut yang klasik

4. Dapatkan Butang Kasual.

Jika anda mempunyai butang tanduk gelap atau mungkin butang plastik, ia kelihatan sangat formal. Pada jaket double-breasted seperti tentera laut blazer , menambah mungkin butang ibu-mutiara dalam warna putih yang berbeza adalah tanda yang jelas untuk memakai sesuatu. Sebagai peraturan umum, lebih terang warna butang dan lebih kontras, lebih kasual rupa dan rasa keseluruhan.

Kot sukan Bulu Biru Muda dengan butang kontras dalam gaya 6x2 DB

Kot sukan Bulu Biru Muda dengan butang kontras dalam gaya 6×2 DB

5. Main Dengan Konfigurasi Butang Anda.

Kebanyakan jaket atau sut berdada dua datang dalam konfigurasi enam-dua, dua daripadanya berbutang. Secara tradisinya, anda akan butang dua yang lebih rendah yang akan mencipta rupa yang lebih formal. Sebagai alternatif, anda boleh membiarkan butang bawah dibuat asal atau anda boleh butang semuanya hanya di baris bawah dan lihat bagaimana ia kelihatan. Anda juga boleh mempertimbangkan untuk membuka butang jigger di bahagian dalam yang akan menyebabkan lapel anda tidak berstruktur dan akan menjadi sedikit kurang simetri dan oleh itu, lebih kasual.

Sesetengah orang akan pergi sejauh untuk butang butang luar bawah tetapi butang jigger atas bahagian dalam yang benar-benar menghasilkan rupa yang tidak simetri dan saya cadangkan anda melangkaunya kerana ia kelihatan seperti ada sesuatu yang tidak kena dengan sut anda tetapi orang tidak boleh tentukan ia. Secara keseluruhan, ia tidak membuatkan anda kelihatan lebih kasual tetapi lebih seperti seseorang yang berkaca mata bengkok.

Jaket DB dipadankan dengan turtleneck

Jaket DB dipadankan dengan turtleneck

6. Pasangkan Jaket DB Anda Dengan Sweater Atau Baju Polo.

Sweater dan kardigan jelas kurang formal daripada baju baju . Untuk ensembel DB kasual, the baju sejuk turtleneck adalah sesuai kerana ia mewujudkan minat visual di kawasan yang biasa anda miliki a neckwe ar atau a tali leher busur . Kerana ia menutupi leher anda, anda akan berasa lebih hangat selaras dengan dua lapisan fabrik dalam jaket berdada dua yang akan membuatkan anda lebih hangat berbanding jaket berdada tunggal. Sebagai contoh, katakan anda mempunyai sut berdada dua berwarna navy atau blazer navy, ia boleh kelihatan sangat hebat dengan sweater turtleneck kelabu yang lebih ringan atau sederhana.

SRS memakai beberapa kombinasi jaket DB

SRS memakai beberapa kombinasi jaket DB

Sebaik-baiknya, anda mahukan benang melange yang bermaksud ia mempunyai pelbagai warna dan apabila dirajut menjadi sweater, anda boleh mempunyai serpihan warna yang berbeza yang jauh lebih kasual daripada sweater putih pepejal, contohnya. Sekarang daripada memakai seluar sut, padankan dengan sepasang chinos atau korduroi dan anda mempunyai rupa yang lebih kasual. Jika anda mendapati turtleneck tidak selesa, mungkin pertimbangkan bulu rajutan baju polo , cuma pastikan ia panjang lengan baju , jika tidak, ia akan kelihatan ganjil dan tidak mengikut musim jaket berdada dua. Dari segi warna, gunakan julat warna putih pudar, kelabu sederhana, ton bumi atau perkara seperti hijau yang lebih gelap. Jika anda ingin menambah sedikit lagi kontras, anda juga boleh membuat kenyataan dengan sesuatu yang berwarna merah.

Secara umum, anda sentiasa mahu mencipta jumlah kontras tertentu antara baju sejuk turtleneck anda atau baju polo anda dan jaket anda serta seluar. Jika anda ingin memakai jaket berdada dua pada musim panas, anda boleh memilih baju yang lebih kuat dengan corak atau warna yang lebih berani atau mungkin baju polo tetapi anda pasti mahu kapas atas bulu, jika tidak, anda akan menjadi terlalu panas.

Yours Truly in Firenze memakai glencheck flanel coklat vintaj

Yours Truly in Firenze memakai glencheck flanel DB coklat vintaj

7. Sengaja Beli Lebih Banyak Jaket DB Kasual.

Memilih sesuatu mungkin dalam kain linen atau sesuatu dengan Glen semak corak dalam kelabu dengan warna mungkin ungu atau hijau adalah lebih kasual dan keseluruhan penampilan lebih mudah untuk ditarik keluar. Yang sedang berkata, ciri seperti tampalan poket berbanding poket flap atau poket terpancut sentiasa lebih kasual. Lagipun tengok tekstur kain. Flanel dengan tekstur dan sentuhan berbulu akan sentiasa kurang formal berbanding fabrik buruk dalam warna dan berat yang sama. Elakkan pepejal dan sebaliknya gunakan corak kecil seperti cek Glen atau cek biasa kecil. Sudah tentu, jangan pergi dengan a jaket berjalur kerana itu sememangnya lebih formal dan menggandingkannya dengan sesuatu yang lebih kasual hanyalah pertembungan yang terlalu banyak.

Apa yang Perlu Dielakkan…

Jangan sekali-kali cuba memakai jaket perniagaan Db anda dengan seluar jeans

Jangan sekali-kali cuba memakai jaket perniagaan Db anda dengan seluar jeans

1. Jangan Padankan Dengan Jeans Denim.

Denim terlalu kasual dan akan bertembung dengan formaliti kot berdada dua. Sebaliknya, pilihlah sesuatu seperti seluar flanel putih pudar, ia jauh lebih baik dan lebih bergaya.

Suit Kotak-kotak Double Breasted Dipakai Tanpa Butang

Suit Kotak-kotak Double Breasted Dipakai Tanpa Butang

2. Jangan Pakai Tanpa Butang.

Melainkan idea anda sprezzatura , saya cadangkan anda menyimpan jaket anda berbutang yang bermakna sekurang-kurangnya satu butang di suatu tempat dan anda boleh bermain-main dengannya dan mencari apa yang sesuai untuk anda dan jaket anda. Jika tidak, jaket DB tidak direka untuk dipakai tanpa butang dan ia hanya akan kelihatan hilang. Jika anda mempunyai jaket berdada dua yang ketat sebagai permulaan, menambah baju sejuk turtleneck akan menjadikannya lebih ketat sehingga anda mungkin perlu bermain-main dengan butang, jika tidak, ia kelihatan ketat.

3. Jangan Cuba Memakai Jaket Berjalur.

Jaket DB berjalur ialah pakaian yang sangat formal yang biasanya dilihat di Wall Street atau dalam persekitaran perniagaan. Menggabungkannya dengan sweater kasual dan seluar kasual bukanlah sesuatu yang berkesan dan akan sentiasa kelihatan pelik. Dalam nada yang sama, jangan cuba berpakaian berdada dua jaket tuxedo atau jaket makan malam , ia tidak akan berfungsi.

Pitti Uomo 89

Pitti Uomo 89

4. Jangan Cuba Masukkan Tangan Anda Dalam Poket Anda.

Ya, memang benar, mempunyai tangan di dalam poket anda membuatkan anda kelihatan lebih santai tetapi secara keseluruhan, jika anda cuba memasukkan tangan anda ke dalam poket anda sepanjang masa, anda akhirnya memakai pakaian anda daripada anda memakai pakaian itu. Pada pendapat saya, ia sangat mementingkan diri sendiri walaupun sesetengah orang mungkin melakukannya Pitti Uomo dengan harapan untuk bergambar, ia tidak praktikal dan bukan sesuatu yang yakin budiman akan lakukan.

Bagaimana anda memakai jaket berdada dua anda? Beritahu kami dalam ulasan di bawah!