Mitos & Kelebihan Tuxedo Black Tie Disahkan

Panduan Membeli Aksesori Tali Hitam Imej Pilihan Aksesori Tali Hitam dari Fort Belvedere

Aksesori Tali Hitam dari Fort Belvedere

Tali leher Satin Sutera hitam

Kubu Belvedere

Tali leher Berlian Ikat Diri Hitam dalam Satin Sutera Bersaiz dengan Hujung RuncingBerbelanjalah sekarang Gambar Carnation Boutonniere Fort Belvedere Carnation Merah Gelap

Kubu Belvedere

Bunga Lapel Saiz Hidup Carnation Boutonniere Merah Gelap

Berbelanjalah sekarang Foto Eagle Claw Cufflinks dengan Onyx Ball

Kubu Belvedere

Manset Cakar Helang dengan Bola Onyx – Bersalut Platinum Perak 925 Sterling

Berbelanjalah sekarang White Initial Pocket Square - Sulaman Tangan di Itali

Kubu Belvedere

Dataran Poket Linen Putih dengan Tepi Handrolled, Dibuat di Itali

Berbelanjalah sekarang Sepasang stokin sutera hitam yang dibuat oleh Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Stoking Terbaik Di Atas Sutera Hitam

Berbelanjalah sekarang Tali Kasut Petang Satin Hitam pada sepasang kasut kulit paten

Kubu Belvedere

Tali Kasut Petang Satin Hitam

Berbelanjalah sekarang

Mari kita hadapi: kami lelaki keras kepala. Jika kita tidak mahu berusaha untuk berpakaian dengan baik maka kita akan menerima sebarang alasan untuk membenarkan kemalasan kita. Itulah sebabnya berkemungkinan kali pertama kami diberitahu untuk memakai a sesuai kami berjuang habis-habisan. Tetapi kami juga sia-sia yang bermaksud kali pertama kami melihat diri kami dalam saman kami menyedari kami kelihatan baik. terkutuk baik.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Mitos Tuxedo
 2. Mitos: Tuxedo kos terlalu mahal.
 3. Mitos: Tuksedo tidak selesa.
 4. Mitos: Tuksedo membuatkan saya kelihatan seperti pelayan.
 5. Mitos: Tuksedo kelihatan kuno.
 6. Mitos: Pakaian formal adalah terlalu banyak kerja.
 7. Mitos: Sut sama bagus dengan tuksedo.
 8. Mitos Tali Hitam
 9. Mitos: Acara bertali hitam tidak semestinya memerlukan tuksedo.
 10. Mitos: Acara bertali hitam memerlukan tuksedo tetapi butirannya tidak penting.
 11. Mitos: Kod berpakaian bertali leher hitam menakutkan.
 12. Fakta Formal

Tinjauan terbaru mengenai sikap Amerika mengenai pakaian lelaki membuktikan betapa biasa sifat lelaki ini. Diberi pilihan antara mentakrifkan gaya mereka sebagai Joe setiap hari yang mementingkan keselesaan berbanding fesyen atau sebagai anggun, penyayang dan tidak sopan, 69% lelaki dikenal pasti dengan pilihan yang tidak bergaya. Tiada kejutan di sana. Walau bagaimanapun, lelaki juga melaporkan sangat menyedari kelemahan pilihan mereka:

 • 72% mengatakan mereka berasa kurang berpakaian pada kebanyakan masa
 • 69% berpendapat bahawa salah satu perkara paling seksi yang boleh dilakukan oleh seorang lelaki ialah berpakaian kemas
 • 80% berpendapat lelaki serta-merta kelihatan lebih baik dalam sut

Mengetahui bahawa tiada apa yang akan menjual lelaki memakai tali leher hitam lebih baik daripada benar-benar memakai tali leher hitam, berikut adalah percubaan bersungguh-sungguh Panduan untuk meyakinkan orang baru untuk melepaskan alasan dan menghadap cermin untuk melihat sendiri betapa cantiknya mereka. Betapa baiknya.

Sven Raphael Schneider di sini memakai ensembel biru tengah malam yang menampilkan jaket double-breasted dengan corak butang 4-on-1.

Sven Raphael Schneider di sini memakai ensembel biru tengah malam yang menampilkan jaket berdada dua dengan corak butang 4-on-1 - tuxedo vintaj berharga di bawah $100 di kedai vintaj tempatan

Mitos Tuxedo

Mitos: Tuxedo kos terlalu mahal.

Ramai lelaki menyebut kos sebagai isu untuk mengelak tuxedo tetapi itu tidak lebih daripada tabir asap. Lelaki yang membayar ratusan dolar untuk tiket gala kemudian muncul dalam sut $1,000 tidak meninggalkan pakaian rasmi kerana mereka diikat untuk mendapatkan wang tunai. Malah lelaki yang mempunyai pendapatan yang cukup sederhana untuk membolehkan mereka bercuti kapal pesiar dan menghadiri persembahan malam pembukaan pastinya mampu membayar bayaran sewa tuksedo yang sedikit.

Jaket makan malam dengan stokin sutera hitam oleh Fort Belvedere dan pam opera aka kasut mahkamah

Sebaik sahaja jaket makan malam atau tuxedo diubah, ia sepatutnya agak selesa

Mitos: Tuksedo tidak selesa.

Hari-hari kaku formal baju raya dan kolar berkanji sudah lama hilang. Melainkan pakaian anda dibuat sebelum tahun 1940, ia akan sama selesa seperti sut dan tali leher biasa (dengan andaian, sudah tentu, pakaian pakaian biasa anda dipasang dengan betul).

Baju ekor dengan tali leher hitam membuatkan anda kelihatan seperti seorang pelayan

Baju ekor dengan tali leher hitam membuatkan anda kelihatan seperti seorang pelayan

Mitos: Tuksedo membuatkan saya kelihatan seperti pelayan.

Tuxedo yang murah dan tidak sesuai memang akan membuatkan anda kelihatan seperti bantuan yang diupah. Tuxedo yang disesuaikan dengan baik dan diselaraskan dengan bijak akan menjadikan anda kelihatan seperti bangsawan darat.

Al Pacino muda dengan tuksedo lapel bertakuk dan gaya rambut yang canggih

Al Pacino muda dengan tuksedo lapel bertakuk dan gaya rambut yang canggih

Mitos: Tuksedo kelihatan kuno.

Hanya yang tidak canggih akan mengelirukan yang lama dengan klasik. Gaya lama menerangkan sesuatu yang merupakan produk pada zamannya manakala klasik membayangkan sesuatu yang melangkaui masa. Fikirkan tentang disko lawan jazz atau seni bina 1970-an berbanding art deco.

Raja Willem-Alexander dan Ratu Maxima dari Belanda Melawat New Zealand

Raja Willem-Alexander dan Ratu Maxima dari Belanda Melawat New Zealand

Mitos: Pakaian formal adalah terlalu banyak kerja.

Mula-mula, mari kita akui bahawa alasan mengenai kerja tambahan sebenarnya adalah mengenai masa tambahan: tiada siapa yang mendakwa bahawa melampirkan manset dan bukannya butang layak sebagai kerja manual yang berat. Kedua, walaupun benar bahawa berpakaian dalam pakaian formal memerlukan lebih banyak masa daripada memakai sut dan tali leher, perbezaannya adalah minimum dan berkurangan dengan setiap keluar; malah mengikat tali leher tidak lama lagi menjadi tidak lebih memakan masa daripada simpulan empat di tangan.

Tinggikan Peristiwa

Lebih penting lagi, usaha tambahan sebenarnya memainkan peranan yang sering diabaikan dalam membuat malam yang istimewa. Pertimbangkan dua senario yang melibatkan keluar malam di teater. Pada yang pertama, seorang lelaki pulang dari kerja pada malam persembahan dan menyarung mana-mana baju lama, seluar dan jaket bersama sepasang kasut yang tercalar. Pada yang kedua, lelaki itu mengambil masa lebih awal untuk membersihkan bajunya, jaketnya ditekan dan kasutnya bersinar. Pendekatan pertama sememangnya mudah tetapi tidak membezakan malam daripada mana-mana fungsi lain. Pendekatan kedua pula menimbulkan perasaan tertunggu-tunggu sebelum lelaki itu meninggalkan rumah. Daripada menjadi peserta pasif, dia memainkan peranan aktif dalam mewujudkan rasa kesempatan.

Nikmati Ritual

Ritual berpakaian dalam pakaian malam formal meningkatkan penantian ini ke tahap yang agung. Rasa yang memuaskan dari stud onyx yang tergelincir ke tempatnya, genggaman yang biasa pada tab penggantung berbutang dan simpulan mahir pada tali leher sutera semuanya bertambah baik apabila jaket yang disesuaikan dengan baik dimasukkan ke tempatnya. Iringi proses sensual ini dengan segelas scotch yang baik dan apabila seorang lelaki selesai berpakaian dia mungkin mendapati dirinya mengidamkan rokok yang tidak dapat dijelaskan. Itulah yang memakai tuksedo yang bagus.

James Bond memakai jam tangan menyelam dengan tuksedo

James Bond memakai jam tangan menyelam dengan tuksedo

Mitos: Sut sama bagus dengan tuksedo.

Jika ini benar maka hos akan berhenti meminta tetamu memakai tuksedo beberapa dekad yang lalu.

Terdapat sebab yang sangat baik bahawa urusan tali leher hitam dikaitkan secara khusus dengan acara penting seperti pembukaan produksi teater utama atau penyampaian anugerah pencapaian: kod pakaian formal menjemput pakaian yang sesuai mencerminkan kecemerlangan dan prestij majlis tersebut. Oleh itu, apa yang diputuskan oleh seseorang untuk dipakai ke acara yang bertali leher hitam pilihan - sama ada melalui jemputan atau tradisi - tidak boleh dilihat semata-mata sebagai pilihan peribadi almari pakaian tetapi sebagai sumbangan untuk malam itu sendiri. Dalam situasi ini, dia boleh sama ada memakai sut dan seterusnya merendahkan piawaian acara itu atau dia boleh memilih pakaian formal dan sebaliknya menaikkan standard. Perlu diingat bahawa semakin ramai orang bergantung pada tetamu lain untuk membawa rasa formaliti ke majlis khas, semakin kurang formaliti untuk semua orang. Nasib baik, sebaliknya juga benar.

Tom Ford dalam tuksedo berdada dua dengan lapel puncak dan

Mitos Tali Hitam

Mitos: Acara bertali hitam tidak semestinya memerlukan tuksedo.

Jika hos anda mahu anda hadir dalam sut hitam, dia tidak akan menulis tali leher hitam pada jemputan. Lihat Kod Pakaian Rasmi untuk mengetahui mengapa pihak berkuasa etika kontemporari di seluruh dunia terus mentakrifkan kod pakaian ini hampir sama dengan cara yang ditakrifkan semasa ia mula wujud lebih tujuh puluh tahun yang lalu.

Tom Ford yang lebih muda dalam Tuxedo Kolar Selendang yang lebih moden

Tom Ford yang lebih muda dalam Tuxedo Kolar Selendang yang lebih moden

Mitos: Acara bertali hitam memerlukan tuksedo tetapi butirannya tidak penting.

Tali leher hitam dan tuksedo mungkin bermula sebagai konsep yang sama pada tahun 1930-an tetapi mereka berpisah apabila tuksedo berwarna dan jaket makan malam Nehru memasuki tempat kejadian pada 1960-an. Lihat Black Tie vs. Tuxedo untuk mengetahui sebab black tie kini paling sesuai ditakrifkan sebagai tuxedo untuk orang dewasa.

Jaket makan malam Ralph Lauren Black Label 6x2 dalam baldu

Jaket makan malam Ralph Lauren Black Label 6×2 dalam baldu

Mitos: The etika berpakaian bertali leher hitam adalah menakutkan.

Hanya jika anda tidak tahu apa yang anda lakukan.

Diakui, konvensyen sartorial pakaian formal dipatuhi dengan lebih ketat berbanding pakaian perniagaan atau pakaian kasual. Walau bagaimanapun, tidak seperti kategori yang terakhir, piawaian pakaian formal bukanlah misteri yang sentiasa berubah.

Dengan hanya mengikut peraturan asas yang ditetapkan Panduan ini mana-mana orang baru akan memenuhi keperluan yang bersifat kedua kepada sosialit berpengalaman. Malah, kemungkinan dia akan berpakaian lebih baik daripada kebanyakan lelaki lain pada purata hubungan hitam hari ini.

Untuk mendapatkan kursus ranap pantas dalam tali leher hitam, dapatkan panduan poket percuma kami di sini .

Fakta Formal

Fakta Formal: Lelaki Wanita

Mira Sorvino di Opera Ball di Vienna 2013

Mira Sorvino di Opera Ball di Vienna 2013

Tinjauan Lelaki Wearhouse 2011 yang dipetik di sini juga melaporkan beberapa persepsi wanita yang menarik tentang lelaki berpakaian kemas:

 • 75% berpendapat lelaki berpakaian kemas yakin
 • 85% berpendapat lelaki yang berpakaian kemas adalah lebih seksi daripada lelaki yang mempunyai banyak wang
 • 87% berpendapat lelaki serta-merta kelihatan lebih baik dalam sut

Terokai bab ini: 9 Liputan Black Tie & Tux Termaju

 1. 9.1 Tali leher Hitam, Tuksedo & Tali leher Putih Petang Pakai Glosari
 2. 9.2 Kod Pakaian Bertali leher Hitam untuk Wanita – Pakaian Malam Wanita
 3. 9.3 Mitos & Kelebihan Tuxedo Black Tie Disahkan
 4. 9.4 Tempahan Hiasan & Pingat dengan Tali leher Hitam & Tali leher Putih
 5. 9.5 Pakaian Formal Perkeranian
 6. 9.6 Pakaian Rasmi Tentera – Pakaian Mess
 7. 9.7 Pakaian Scottish Highland, Ireland dan Pakaian Tali leher Hitam Formal & Putih
 8. 9.8 Tuksedo dan Baju Ekor Wanita
 9. 9.9 Panduan Jaket Merokok
 10. 9.10 Pakaian & Adab Perkahwinan Formal Malam
 11. 9.11 Cara Memakai Tuxedo Seperti James Bond