Pakaian Berwarna-warni – Berapakah Terlalu Banyak?

Kombinasi Warna Berapa banyak terlalu banyak

Baru-baru ini, kami telah membincangkan beberapa pakaian berwarna-warni dan kadangkala melampau pada kami laman Facebook . Disebabkan permintaan ramai, saya ingin mendedikasikan keseluruhan artikel untuk pakaian jenis ini, dengan harapan dapat menyediakan lebih banyak bahan untuk difikirkan kepada perbincangan yang mengelilingi garis halus antara mempunyai personaliti dan pakaian yang berlebihan. Secara umumnya, saya suka orang yang berbeza daripada saya, tidak kira sama ada politik, hobi atau citarasa peribadi. Pada masa lalu, saya sering mendapati bahawa anda boleh belajar sesuatu daripada semua orang walaupun mereka mungkin kelihatan datang dari dunia anda yang bertentangan. Perkara yang sama berlaku untuk pakaian, pada pendapat saya, kerana gaya yang disengajakan adalah lebih baik daripada rupa yang tidak berinspirasi dan ceroboh. Menariknya, ramai orang tidak akan berfikir bahawa punk mempunyai sangat jelas kod pakaian tetapi dalam kalangan mereka, mereka memberi lebih perhatian kepada perincian daripada kebanyakan lelaki.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Pakaian Melampau
  2. Ensembles Kurang Ekstrem
  3. Sedikit tetapi lebih dari cukup

Pertunjukan seperti Pitti Uomo di Florence nampaknya telah berkembang menjadi jalan kucing gaya jalanan yang tidak formal dengan ekspresi peribadi. Sama seperti pertunjukan fesyen sebenar, keputusan sering dibesar-besarkan, kerana matlamatnya adalah untuk diperhatikan dan mereka yang menjerit paling kuat biasanya memenangi hari itu. Ramai lelaki diam-diam berharap untuk muncul di muka depan Sartorialist , dan oleh itu mereka mahu melihat bahagian itu. Ironinya, lelaki yang berpakaian dalam warna konservatif dengan warna dan perincian yang halus menonjol dalam kerumunan burung merak. Selain itu, pakaian mereka jauh lebih mudah dipakai di jalanan atau di pejabat.

Tidak kira bagaimana anda berpakaian, dan betapa anda menyukainya, ingatlah bahawa ia hanyalah satu bentuk ekspresi diri yang tidak boleh menggantikan kualiti lain, seperti jenaka yang baik atau intelek yang menyenangkan. Jika anda hanya boleh bercakap tentang pakaian dan gaya, keadaan menjadi agak membosankan dengan cepat. Dengan topik kami adalah pakaian berwarna-warni, saya ingin membincangkan pakaian bagaimanapun:Pakaian Melampau

Mula-mula, mari kita mulakan dengan pakaian yang melampau yang dianggap ramai - termasuk saya.

Melampau dalam Pelbagai Cara

Melampau dalam Pelbagai Cara

Di sini kita mempunyai gaya rambut yang berani dicampur dengan corak dan warna yang sangat kuat. Apa yang saya rasa di sini ialah melihat saya.

Vest Berkait, Tali leher Tebal & Dataran Pocke Flamboyan

Vest Knit, Bold Tali leher & Flamboyan Poket Square

Gambar seterusnya juga menunjukkan lebihan corak dan tekstur. Pusatnya sangat bersepah sehinggakan anda mungkin tidak akan memandang ke wajah si pemakai kerana mata anda terlalu sibuk memikirkan apa yang sedang berlaku.

Ensembles Kurang Ekstrem

Kedua, terdapat pakaian yang selalunya berani - sama ada dalam warna atau corak - dan oleh itu ia harus dipadankan dengan item yang kurang jelas untuk mencapai rupa keseluruhan yang harmoni dan seimbang.

Baju Sukan Kotak-kotak Tartan

Baju Sukan Kotak-kotak Tartan

Sebagai contoh, baju sukan kotak-kotak Tartan ini dipakai dengan kemeja putih dan gelap, halus tali leher. Manakala baju putihbaju rayabukan pilihan tradisional untuk jaket sukan yang berkuasa, ia berfungsi kerana warna sawo matang dan penguasaan kot. Secara peribadi, saya akan memilih tartan yang lebih senyap tetapi masing-masing memilih tartan sendiri.

Sut Musim Panas dengan Pam Opera

Sut Musim Panas dengan Pam Opera

ini sut musim panas biru muda agak klasik dalam potongan tetapi warna sut digabungkan dengan aksesori dan bahasa badan mengubah silsilah. Encik Sajeel menyatakan di Facebook bahawa bahasa badan lelaki itu kelihatan kurang keyakinan. Walaupun saya bersetuju dengannya, itu mungkin hanya gambaran - orang sering kelihatan janggal dalam gambar dengan cara yang tidak berlaku dalam kehidupan sebenar. Apa yang jelas terserlah dalam gambar ini ialah pam opera hitam, yang tidak pada tempatnya. Digabungkan dengan kaki seluar yang sempit, mereka kelihatan lebih asing. Gambar ini menggambarkan bahawa aksesori formal jarang sesuai dengan pakaian kasual. Sebaliknya, aksesori kasual mungkin sesuai dengan pakaian formal tetapi itu adalah sesuatu untuk artikel lain.

Jaket Musim Panas Merah

Jaket Musim Panas Merah

Gambar berikut adalah pengecualian kepada peraturan. Jelas sekali, ini adalah pakaian musim panas merah terang walaupun secara tradisinya lebih formal kancing manset berfungsi dengan baik di sini kerana gaya mereka sepadan dengan pakaian yang lain. Secara keseluruhan sudah tentu terang tetapi saya suka rupanya.

Butang Lengan Berwarna-warni

Butang Lengan Berwarna-warni

Malah aksen warna yang kecil boleh memberi impak yang besar, seperti yang ditunjukkan oleh gambar ini. Bukan secawan teh saya tetapi menarik. Perhatikan keharmonian sempurna lengan baju dan cuff ?

Kombinasi Blazer

Blazer Gabungan

Butang ibu kepada mutiara ialah cara yang hebat untuk menambahkan musim panas bukan pada sebaliknya blazer navy klasik . Teal blazer seperti yang ditunjukkan di sebelah kiri sememangnya sesuatu yang anda hanya akan dapati dipesan lebih dahulu.

Vest Dada Dua Kuning

Vest Dada Dua Kuning

Di sini, saman perniagaan konservatif dipasangkan dengan kuning kenarijaketdan keluli besarmenonton. Rompi sudah tentu merupakan pernyataan yang sangat kuat dan oleh itu ia menentukan aksesori yang lain. Tentera laut yang kukuh tali leher adalah pilihan yang baik manakala jam tangan keluli tahan karat terlalu kasual untuk ensembel sedemikian.

Will Smith dengan Corak

Will Smith dengan Corak

Dari jauh Will Smith mungkin kelihatan lebih baik daripada dekat. Pakaian ini mempunyai terlalu banyak corak dan muat - terutamanya seluar - adalah ketat.

Sut Kotak-kotak & Blazer Biru Istimewa

Sut Kotak-kotak & Blazer Biru Istimewa

Di sebelah kiri, kami mempunyai sut kelabu halus dengan tali leher dan kemeja gelap. Warna ditambah dengan gelang tangan yang popular dan bingkai cermin mata yang bagus. Di sebelah kanan, kita melihat hampir bunga jagung blazer biru dengan poket tampal kepak yang disesuaikan daripada akainyang serupa dengan Bulu Casentino .

Sut Belang Kapur Coklat dengan Vest Dua Dada

Sut Belang Kapur Coklat dengan Vest Dua Dada

Pakaian ini tidak melampau dalam warna atau corak, tetapi dalam potongan. Perhatikan, betapa sempitnya muat, betapa tingginya gaung lapel, dan betapa bersudutnya poket. Walaupun saya suka warna dan gabungan aksesori, saya rasa kesesuaian itu adalah di atas. Apa pendapat kamu?

Sedikit tetapi lebih dari cukup

Putera Charles Mencampurkan Corak dengan Cara Yang Bersahaja

Putera Charles Mencampurkan Corak dengan Cara Yang Bersahaja

Mungkin pakaian kegemaran saya dalam pilihan ini ialah Putera Charles. Pakaiannya unik tetapi sesuai, tanpa kelihatan menggembirakan walaupun kita berhadapan dengan 4 corak berbeza, a boutonniere dan pin.

Jaket Biru dengan Vest Donegal Tween Double Breasted

Jaket Biru dengan Vest Donegal Tween Double Breasted

Ini adalah gabungan yang saya dapati paling menarik. Tanpa rompi, ia jelas merupakan pakaian perniagaan dengan kolar putih dan kot tentera laut yang berbeza. Walau bagaimanapun, hijau Tweed Donegal rompi selaras dengan tali leher, walaupun potongan dada dua adalah tidak tipikal untuk negara sama sekali. Walaupun pakaian ini tidak mematuhi piawaian klasik, saya mendapati ia menarik dan berbeza tanpa berlebihan.

Topi Panama dengan Rakish Brim

Topi Panama dengan Rakish Brim

Kadang-kadang ia boleh semudah membalikkan tepi untuk mencipta rupa yang sama sekali berbeza, berinspirasikan tahun 1910-an.

Kredit Gambar untuk sebahagian besar Guerre dari Gerrisme .