Pakaian Lane Pryce dalam Lelaki Gila

Lane Pryce Lelaki Gila dalam Sut Tiga Keping

Lane Pryce ialah rakan kongsi British Mad Men's Sterling Cooper Draper Pryce, dan dia bertanggungjawab ke atas kewangan. Seperti yang anda jangkakan daripada seorang lelaki Inggeris, dia sentiasa disatukan dengan baik, dan dia sentiasa memberi perhatian yang teliti terhadap penampilan luarannya, melalui pakaian dan tingkah lakunya.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. The Character Lane Pryce – Makluman Spoiler
  2. Gaya Lane Pryce
Lelaki Gila Musim 4 - Lorong dalam Suit Glencheck

Lelaki Gila Musim 4 – Lorong dalam Suit Glencheck

Dalam siri kami tentang Mad Men, saya ingin meneruskan potret Lane Pryce.The Character Lane Pryce – Makluman Spoiler

Lane - dimainkan oleh Jarred Harris - masuk Lelaki Gila selepas pengambilalihan British. Pada mulanya dia seorang pekerja; dalam detik kemuncak, pasukan memutuskan bahawa Lane akan memecat kesemua mereka supaya mereka boleh memulakan agensi Sterling Cooper Draper Pryce baharu dengan Lane sebagai rakan kongsi penuh. Pada mulanya, dia berpindah bersama anak dan isterinya Rebecca ke AS, dan walaupun dia nampaknya seorang suami yang setia, kerinduan isterinya membuatkan mereka berpisah buat sementara waktu.

Lane Pryce dengan Playboy Bunnynya

Lane Pryce dengan Playboy Bunnynya

Dalam pada itu, dia mempunyai hubungan sulit dengan arnab playboy, tetapi apabila Rebecca kembali, hubungan cintanya berakhir. Menariknya, Lane nampaknya sentiasa mempunyai angan-angan untuk menjalinkan hubungan sulit - dia pastinya tidak tahan dengan persekitarannya - dan cuba mengejar peluang yang ada. Tetapi rasa malunya dalam kombinasi dengan adabnya tidak pernah membawanya jauh dalam hal itu. Walaupun dia mempunyai titik lembut untuk Joan, tidak ada yang lebih daripada ciuman (tanpa diundang).

Lane Pryce dengan Sliding Over the Calf Stocks

Lane Pryce dengan Sliding Over the Calf Stocks

Adalah menarik untuk melihat bagaimana, sepanjang musim, dia terbelah antara menjadi seorang lelaki Inggeris yang berkelakuan baik, betul dan mengikuti keinginannya yang jelas untuk keseronokan. Berbanding dengan rakan-rakannya, keinginannya kelihatan seperti budak sekolah. Tambahan pula, nampaknya dia selalu mendedahkan lebih banyak tentang dirinya yang sebenar apabila dia telah minum atau dua kali. Tiba-tiba, sikapnya yang suka menyendiri menjadi lebih santai.
Lane bertanggungjawab ke atas kewangan perniagaan dan dia cukup berkesan untuk memastikan kapal itu tetap bertahan walaupun keadaan memerlukan perubahan drastik, seperti pemberhentian pekerja yang besar.

Lorong dalam Vest Merah Kontras 1966

Lorong dalam Vest Merah Kontras 1966

Dalam musim 5 Mad Men, dia mengetahui bahawa dia berhutang 2,900 GBP dalam bentuk wang cukai, yang berpunca daripada pembubaran portfolionya untuk melabur dalam Sterling Cooper Draper Pryce. Di satu pihak, dia merasakan kerja dan usahanya untuk syarikat itu tidak selalu dihargai sepenuhnya dan sebaliknya, amat memalukan baginya untuk meminta wang kepada sesiapa, terutamanya rakan kongsinya. Oleh itu, dia juga tidak memberitahu isterinya tentang keadaan kewangan mereka yang sukar dan sebaliknya, dia berharap bonus melalui sambungan kredit akan menyelamatkannya. Apabila pembayaran bonus ditangguhkan, dia panik dan memalsukan cek. Bagaimanapun, rakan kongsinya menemui cek itu, dan Don memintanya meletak jawatan dengan memikirkan tentang jalan keluar yang elegan pada hujung minggu. Hancur dan terhina, dia mula minum dan apabila dia tiba di rumah, dia mendapat tahu bahawa isterinya baru sahaja membelikannya Jaguar E-Type sebagai hadiah. Dia tidak dapat memikirkan kegagalan dan dia memutuskan untuk membunuh diri.

Lane Pryce dalam Vest Tweed

Lane Pryce dalam Vest Tweed

Selepas percubaan pertamanya keracunan karbon monoksida gagal kerana masalah teknikal Jags, dia pergi ke pejabat dan menggantung diri, meninggalkan surat peletakan jawatan sebagai satu-satunya nota bunuh diri.

Gaya Lane Pryce

Tidak seperti rakan-rakan Amerikanya, pakaian Lane jelas mempunyai pengaruh British. Dia biasanya memakai ajaket, selalunya berbeza dalam warna, tekstur dan bahan yang berbeza. Sebagai contoh, dia kadang-kadang mempunyai jaket tattersall kuning air dengan overcheck hijau dan coklat atau kelabu tweed di pejabat. Sebagai orang Inggeris yang berpendidikan, saya pasti dia akan tahu bahawa bahan-bahan ini tidak benar-benar sesuai untuk perniagaan; ia adalah bahan biasa untuk memburu, tetapi pereka pakaian bukan British mungkin tidak menyedari perbezaan ini.

Lane Pryce dalam Tattersall Vest

Lane Pryce dalam Tattersall Vest

Sutnya adalah sut perniagaan tipikal tahun 1960-an dalam arang dan halus belang-belang , putera kelabu wales cek (aka glencheck) atau tentera laut. Lapel biasanya nipis, walaupun tidak seramping rakan sekerjanya yang lebih muda. Sutnya jelas bukan dari Savile Row, yang jelas dari kekurangan lubang butang pada lengan. Bagi seorang lelaki kedudukannya, dengan harga diri dan keturunan kelas atasan, saya akan menjangkakan tidak kurang daripada saman yang dipesan lebih dahulu, terutamanya memandangkan pendapatannya. Walau bagaimanapun, nampaknya sutnya berdasarkan pakaian Sedia Amerika untuk Dipakai dari tempoh itu. Berdasarkan pilihan corak dan kombinasi British yang konsisten, nampaknya dia tidak akan membeli pakaian yang lebih murah di New York. Lazimnya, dia memakai manset berganda, kolar separuh merebak, konservatif ikatan dan sedikit kontras segi empat sama poket . Seperti yang anda jangkakan daripada seorang British kelas atas, dia memakai stoking betis, walaupun kadangkala, anda boleh melihatnya mereka meluncur ke bawah sehingga ke buku lalinya. Ini adalah masalah yang anda akan hadapi dengan harga yang murah stokin , dan seorang lelaki dalam kedudukannya tidak akan berpuas hati dengan keputusan itu.

Lapel Kurus Dan Pin Batang Pengikat

Lapel Kurus Dan tali leher Tongkat Pin

miliknya ikatan selalunya dipegang oleh a tali leher pin kayu dan dalam jaketnya, dia sering memakai rantai jam tangan. Butiran kecil ini jelas membezakannya daripada rakan sebaya Amerikanya secara sartorial, tetapi saya fikir pakaiannya menarik tanpa menonjol. Hanya sekali sahaja dia memakai jaket merah terang, dan itu hanya kerana dia meraikan kemenangan Inggeris di piala dunia bola sepak pada tahun 1966. Walaupun dia tidak suka sukan, dia mencipta Jaguar yang memimpin, yang akan memenangi kontrak pengiklanan firma itu akhirnya. .

Secara keseluruhan, pakaiannya menggariskan warisan Britishnya dan perwatakannya yang terpelihara, yang (secara umumnya) saya suka. Walaupun fakta bahawa butirannya tidak tepat, saya fikir Lane kelihatan benar-benar Inggeris dan saya menghargai pakaian dan personalitinya yang berbeza di Mad Men.

Apakah pakaian Lane Pryce kegemaran anda?