Pakaian Leher Klasik – Tali Leher Hitam

Sarung tali leher hitam


Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. The Classics: Butterfly & Batwing
 2. Ikat Sendiri Sentiasa Unggul daripada Ikatan Bow Pra-Ikat
 3. Saiz Tetap & Ikatan Bow Boleh Laras: Mencari Kesesuaian yang Tepat
 4. Gambaran Keseluruhan Gaya Tali Ikat Klasik
 5. Menentukan Saiz Tali Lekuk Yang Betul Anda
 6. Fabrik Tali Ikat Hitam Klasik
 7. Penempatan Tali Tunduk
 8. Mengikat Tali leher
 9. Ikatan Bow Warna Berbeza? Berhati-hati

Tali leher yang formal bukan sahaja senama dengan tali leher hitam tetapi juga pièce de résistance kerana ia merangkumi formaliti dan keanggunan keseluruhan ensembel tuxedo. Apabila seorang lelaki bertuksedo memasuki bilik, ia adalah bentuk busur hitam yang dibingkai dengan kemeja putih yang segar yang serta-merta membezakan pakaiannya daripada sut gelap yang ringkas. Pada zaman kegemilangan sut makan malam, tali leher busur formal tersedia dalam pelbagai bentuk dan saiz yang hampir tidak terhingga.

Secara amnya, pilihan sedia untuk dipakai dahulu lebih terhad dan banyak variasi klasik yang dahulunya memerlukan perkhidmatan tukang jahit tersuai kini boleh didapati di kami. kedai atas talian dengan mungkin pilihan terbesar tali leher sutera hitam bersaiz berkualiti di mana sahaja di dunia .Tali Ikat Busur Satu Hujung Hitam dalam Tali Sendiri Silk Moire Butterfly - Fort Belvedere

Yang amat jarang berlaku Tali Leher Hitam Satu Hujung Bow Tie dalam Silk Moire Butterfly dari Fort Belvedere

The Classics: Butterfly & Batwing

Tali leher kupu-kupu mungkin versi paling klasik, diikuti dengan tali leher kupu-kupu besar, diikuti dengan tali leher batwing. Lihatlah ketiga-tiga mereka.

Tali Ikat Kupu-kupu Hitam dalam Talian Sendiri Kupu-kupu Bersaiz Satin Sutera dari Fort Belvedere

Mungkin tali leher hitam paling klasik sepanjang zaman: Tali Leher Hitam dalam Satin Sutera dari Fort Belvedere

Black Big Butterfly Bow Tie Silk Satin - Fort Belvedere-4889

Black Big Butterfly Bow Tie Silk Satin dari Fort Belvedere

Tali leher Sutera Satin Batwing Hitam - Ikat Diri Saiz Leher Tetap - Fort Belvedere

Tali Sendiri Tali leher Batwing Satin Silk Bow Tie dengan Saiz Leher Tetap dari Fort Belvedere

Ikat Sendiri Sentiasa Unggul daripada Ikatan Bow Pra-Ikat

Pilihan model bow tie memisahkan lelaki dengan lelaki – dan tuan-tuan dari pelayan. Memakai tali leher yang telah diikat pada majlis formal adalah sama seperti memakai roda latihan di Tour de France.

Chris Evans dengan tali leher pra-ikat

Chris Evans dengan tali leher pra-ikat; perhatikan bagaimana ia menjuntai sedikit ke bawah dan terlalu simetri. Kami mencadangkan untuk mengelakkan gaya ini pada semua kos

Keputusan untuk mengelakkan model ikat diri selalunya berdasarkan kejahilan berbanding pengalaman kerana kebanyakan lelaki tidak tahu bahawa prosesnya hampir sama dengan mengikat tali kasut yang mudah. Kebimbangan terhadap keputusan yang cacat juga mungkin menjadi faktor penyumbang. Walau bagaimanapun, hakikatnya ialah busur yang diikat dengan tangan yang sedikit tidak simetri menambah bakat unik pada ensembel setiap lelaki.

Tali Ikat Kupu-kupu Hitam dalam Talian Sendiri Kupu-kupu Bersaiz Satin Sutera dari Fort Belvedere

Tali leher hitam bersaiz Tali Kupu-kupu Kupu-kupu dalam Satin Sutera dari Fort Belvedere

Juga ikatan busur pra-ikat selalunya bersudut jauh dari muka dan kerana ia kaku, tidak seperti tali leher bow ikat sendiri, ia melepaskan dirinya dengan mudah.

Tali Belakang Tali leher Satin Sutera Hitam

Tali Belakang bersaiz Tali leher Satin Sutera Hitam ; perhatikan rupa yang bersih, kerana tiada pengapit yang kelihatan

Saiz Tetap & Ikatan Bow Boleh Laras: Mencari Kesesuaian yang Tepat

Tali leher hitam boleh laras adalah perkara biasa pada masa kini kerana ia membolehkan peruncit menjimatkan kos stok. Ikatan busur bersaiz sentiasa diutamakan kerana lebar busur yang telah siap akan berkadar terus dengan saiz leher tertentu berbanding dengan busur satu saiz untuk semua yang dijangka dapat memuatkan leher antara empat belas hingga lapan belas inci dalam lilitan. Dan kerana model yang dipasang dibuat daripada sekeping bahan tunggal, jalur terdedah mereka melupakan lebihan fabrik dan ciri pengapit versi boleh laras yang tidak sedap dipandang – satu faktor yang sangat penting bagi lelaki yang gemar memakai baju kolar sayap.

Kerana sangat sukar untuk mencari tali leher hitam bersaiz petang yang sesuai, Sven Raphael Schneider mereka bentuk rangkaian tali leher hitam berkualiti tinggi diperbuat daripada sutera Itali yang terbaik. Semuanya secara eksklusif mengikat diri dan bersaiz betul. Anda boleh melihat kesemuanya dalam kami berbelanja di sini .

Anda ingin mengelakkan ikatan busur boleh laras kerana ia mempunyai lebih banyak bahan dan pengancing

Anda ingin mengelakkan ikatan busur boleh laras kerana ia mempunyai lebih banyak bahan dan pengapit, kos yang melambung dan siluet tali leher anda

Tali leher mana yang paling sesuai dengan anda? Tonton video kami untuk mengetahui

Gambaran Keseluruhan Gaya Tali Ikat Klasik

Berikut adalah gaya yang paling biasa ikatan busur .

NamaBentuk TundukBentuk IkatanLebar Tali
Rama-rama Klasik Rama-rama besar atau Besar klasik Bentuk ikatan rama-rama 3″ hingga 3½
Rama-rama Moden
atau thistle
(separa rama-rama klasik)
tali leher_hitam_dalam_satin_sutera Bentuk tali leher thistle 2¼ hingga 2¾
Batwing
(straight-end klasik atau kelab)
Black Batwing Bow Tie Silk faille Grosgrain Self_tie tetap Saiz Leher - Fort Belvedere Bentuk ikatan Batwing 1½ hingga 2″
Menunjuk tali leher_diri_tali_busur_dalam_satin_sutera_bersaiz_dengan_hujung_runcing_-_fort_belvedere_wReka bentuk rama-rama atau batwing boleh mempunyai hujung yang runcing untuk kesan yang unik dan klasik.

Bentuk tali leher adalah perkara keutamaan peribadi walaupun seseorang harus mempertimbangkan beberapa perkara:

 1. Janggut atau tunggul janggut akan menangkap tali leher dan menarik benang, jadi bentuk yang lebih kecil adalah lebih baik.
 2. Tali leher yang terlalu besar mengingatkan gaya tahun 1970-an dan boleh kelihatan ketinggalan zaman.
 3. Sebaliknya, tali leher yang kelihatan sangat nipis mengingatkan tahun 1960-an dan juga boleh kelihatan tertanggal.
 4. Bentuk yang paling klasik ialah 2.75″ Rama-rama yang dipopularkan pada tahun 1930-an. Ia akan menjadikan pemakainya kelihatan tidak sopan, dan tidak pernah ketinggalan zaman, kerana gaya itu jelas bertahan dalam ujian masa.
 5. Dengan lapel yang memuncak, ikatan busur runcing selaras dengan baik dengan kesudutan jaket lapel memuncak dan baju kolar sayap.
 6. Garis putus-putus dalam gambar yang ditunjukkan pada corak menunjukkan di mana bilah pengikat (hujung) dilipat untuk mencipta bentuk haluan. Dalam kes ikatan runcing, dua mata dicapai apabila hujung runcing satu bilah melepasi lipatan persegi bilah bertindih. (Lihat Mengikat Tali leher untuk butiran lengkap mengenai proses mengikat.)
Belakang Tali Tunggal Tunggal Hitam dalam Talian Diri Rama-rama Satin Sutera oleh Fort Belvedere

Belakang Tali Tunggal Tunggal Hitam dalam Talian Diri Rama-rama Satin Sutera oleh Fort Belvedere

Tali Tunggal Tunggal

Tali leher tunggal hujung itu popular dengan lelaki yang elegan semasa zaman kegemilangan pakaian lelaki klasik pada tahun 1930-an yang gemuruh. Ia tidak pernah mempunyai hujung runcing dan biasanya berbentuk rama-rama.

Tali Tali Hitam dalam Satin Sutera dan White Carnation Silk Boutonniere Fort Belvedere

Bahagian Hadapan Tali Tunggal Hitam Bow Tie dalam Satin Sutera ia memberikan rupa yang sangat bersih dan siluet yang sangat halus dan benar-benar unik

Menentukan Saiz Tali Lekuk Yang Betul Anda

Walaupun bentuk tali leher mungkin terbuka untuk tafsiran, saiz tali leher mesti mengikut garis panduan tertentu untuk memastikan bahagian yang kacak.

Pada asalnya peraturan praktikal adalah bahawa tepi luar busur tidak pernah melepasi tepi kolar. Walau bagaimanapun, memandangkan kolar sayap kini jauh lebih kecil daripada sebelumnya, adalah lebih selamat untuk menggunakan peraturan Alan Flusser bahawa haluan yang telah siap harus jatuh di suatu tempat di antara lebar muka pemakai dan tepi luar matanya.

Dari segi lebar tali leher (iaitu ukuran menegak bilah seri), ini cenderung berbeza mengikut gaya tunduk serta fesyen semasa. Saiz yang digunakan dalam carta di atas adalah titik permulaan yang baik tetapi tidak bermakna mutlak. Secara umum, ikatan yang lebih lebar berfungsi dengan baik dengan kolar yang lebih tinggi kerana ia menghalang haluan daripada menjadi tidak penting berbanding.

Jika anda mahu bahagian tengah emas pilihlah 2.75″ tinggi. Ia akan sentiasa menjadi klasik dan tidak bermaya.

Tali Tunggal Tunggal dalam Sutera Hitam Faille Grosgrain - Fort Belvedere

Tali Tunggal Tunggal dalam Sutera Hitam Faille Grosgrain – Fort Belvedere

Fabrik Tali Ikat Hitam Klasik

Warna: Hitam

Istilah tali leher hitam mengatakan semuanya. Apabila ia datang kepada pakaian leher untuk tuksedo klasik, satu-satunya warna yang anda perlukan ialah hitam. Walaupun tuksedo atau jaket makan malam anda disesuaikan dengan kain biru tengah malam, bahagian muka lapel akan sentiasa berwarna hitam dan anda mahu memadankan warna itu dengan tali leher anda. Sebarang warna lain berisiko menjenamakan anda sebagai tarikh prom atau pengantar perkahwinan pada tahun 1980-an.

Tali Leher Hitam dalam Rama-rama Bersaiz Grosgrain Rib Lebar Sutera - Fort Belvedere

Tali Leher Hitam dalam Rama-rama Bersaiz Grosgrain Rib Lebar Sutera – Fort Belvedere

Bahan: Sutera

Seperti lapel jaket, tali leher yang berkualiti akan sentiasa dibina daripada sutera tulen. Mungkin adunan kapas adalah dibenarkan sekiranya baldu, kerana baldu sutera tulen tidak lagi dihasilkan.

Tekstur dasi kupu-kupu dikawal oleh lapel menghadap jaket makan malam. Lapel satin sutera memerlukan tali leher satin manakala faille atau facing grosgrain memerlukan kemasan bergaris atau bertekstur seperti barathea atau grosgrain rusuk lebar atau sesuatu yang lain. Untuk gambaran keseluruhan semua pilihan tenunan anda, sila lihat di sini .

Untuk jaket makan malam berdada dua atau yang diperbuat daripada baldu a tali leher baldu hitam nampak sangat kacak.

Tali leher kupu-kupu baldu sutera hitam pengikat diri satu hujung buatan tangan di england oleh fort belvedere

Tali leher kupu-kupu baldu sutera hitam pengikat sendiri satu hujung buatan tangan di England oleh Fort Belvedere

Penempatan Tali Tunduk

Apabila dipakai dengan kolar sayap, ikatan busur diletakkan di hadapan sayap. Kedudukan ini bukan sahaja etika yang betul tetapi juga pilihan praktikal kerana sayap kolar akan membantu mengekalkan haluan pada tempatnya dengan menekannya ke hadapan.

Tali leher kupu-kupu hitam dalam tali leher rama-rama bersaiz barathea dan ikat pinggang dalam sutera hitam barathea

Tali Ikat Kupu-kupu Hitam dalam Tali leher Rama-rama Bersaiz Barathea Sutera di hadapan sayap kolar baju dan Cummerband dalam Black Silk Barathea

Mengikat Tali leher

Belakang Cummerbund dalam Satin Sutera Hitam dengan Tali Leher Hitam dalam Satin Sutera dan Carnation Butonniere Merah dan Sarung Tangan Kulit tidak bergaris putih

Berundur Cummerbund dalam Satin Sutera Hitam dengan Tali leher Ikat Diri Hitam dalam Satin Sutera dan Boutonniere Carnation Merah dan Sarung Tangan Kulit Tidak Bergaris Putih

Tali leher yang telah diikat mungkin kelihatan comel pada kanak-kanak lelaki tetapi lelaki dewasa harus tahu cara mengikat pakaian lehernya sendiri. Tonton video berikut untuk mengetahui caranya dengan arahan langkah demi langkah yang mudah

Ikatan Bow Warna Berbeza? Berhati-hati

Tali leher warna maroon barathea

Tali leher warna maroon barathea

Memandangkan kod pakaian itu dipanggil Black Tie, anda akan dilayan sebaik mungkin dengan mengehadkan diri anda kepada ikatan busur hitam. Bahawa dikatakan, tona permata dalam boleh dipakai. Hanya berhati-hati, sebagai sementara a tali leher merah marun boleh dipakai dengan jaket makan malam putih, contohnya, ia datang dengan risiko besar untuk disalah anggap sebagai kakitangan menunggu.

Terokai bab ini: 4 Tali leher Hitam Klasik – Standard Emas

 1. 4.1 Tuxedo Klasik – Pakaian Makan Malam
 2. 4.2 Kot, Rompi & Ikat Pinggang Malam Klasik
 3. 4.3 Baju Tuxedo Klasik
 4. 4.4 Pakaian Leher Klasik – Tali Leher Hitam
 5. 4.5 Cara Mencari Tali Tali Hitam Yang Tepat Untuk Tux dan Muka Anda
 6. 4.6 Kasut Tuxedo Klasik – Oxford & Pam Kulit Paten
 7. 4.7 Aksesori Klasik – Manset, Kancing & Co
 8. 4.8 Pakaian Luar Talian Hitam Klasik
 9. 4.9 Tali leher Hitam Cuaca Panas – Jaket Makan Malam Putih (Mati).
 10. 4.10 Alternatif Tuxedo Klasik – Cara Menyerlahkan Tali Tali Hitam
 11. 4.11 Panduan Jaket Makan Malam Bukan Tradisional