#Pakaian Lelaki: Bagaimana Mendapatkan Lelaki Berpakaian dan Bertindak seperti Lelaki

pakaian lelaki

Kita semua tahu bagaimana pergerakan #pakaian lelaki telah menguasai internet (dan dunia) dengan ribut. Lebih ramai lelaki berbanding sebelum ini dalam beberapa tahun kebelakangan ini menyokong dan mempromosikan gaya klasik. Tetapi bagaimana pula dengan generasi lelaki kecil yang akan datang–anak lelaki, cucu, dan anak saudara kita? Bagaimanakah kita memberi inspirasi kepada mereka untuk mempunyai minat dalam berpakaian dengan baik? Pakaian apa yang harus mereka pakai dan bagaimana kita memakainya?

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Sejarah Ringkas Pakaian untuk Lelaki
  2. Bermula: Kembangkan Almari Pakaian mereka
  3. 9 Cara Mendorong Lelaki Suka Berdandan
  4. 6 Halangan untuk Memakai Budak Lelaki dengan Baik
  5. Tempat Cari Pakaian Klasik untuk Lelaki
  6. Kesimpulan

Sejarah Ringkas Pakaian untuk Lelaki

Di Eropah dari permulaan zaman Moden Awal (tahun 1500-an) malah sehingga awal abad kedua puluh, kanak-kanak lelaki memakai pakaian yang setara sehingga umur tujuh tahun atau lebih, apabila mereka akan dimulakan untuk memakai seluar. Ini dirujuk sebagai breeching, yang ditandai dengan upacara sebagai momen penting dalam perkembangan kanak-kanak lelaki. Memakai seluar pendek selalunya bertepatan dengan usia akal, apabila kanak-kanak dianggap dapat memahami akibat daripada tindakan mereka walaupun ia boleh dilakukan seawal usia empat tahun. Memakai kanak-kanak lelaki dalam pakaian seperti pakaian sebelum ini, yang sering menyebabkan sukar untuk membezakan lelaki dan perempuan kanak-kanak dalam lukisan, adalah pertimbangan praktikal yang menjadikan latihan tandas lebih mudah dan memudahkan penukaran pakaian apabila kanak-kanak itu membesar. Dari perspektif ideologi, pakaian uniseks menunjukkan bahawa kanak-kanak tidak bersalah dan pra-seksual.

Budak Muda dengan Whip

Sehingga abad yang lalu, kanak-kanak lelaki memakai pakaian seperti pakaian pada tahun-tahun awal mereka. Merah jambu juga merupakan warna yang dikaitkan untuk masa yang lama dengan kanak-kanak lelaki. [Kredit Imej: Wikimedia Commons ]Di negara berbahasa Inggeris, pada abad kesembilan belas dan kedua puluh, kanak-kanak lelaki biasanya memakai pakaian pendek. seluar pada zaman kanak-kanak dan hanya akan memakai seluar apabila mereka mencapai akil baligh. Sehingga kini persatuan itu kekal; lelaki dewasa memakai seluar pendek luar a pantai suasana sering dilabelkan sebagai juvana oleh mereka yang menjunjung peraturan pakaian tradisional. Seluar panjang menandakan peralihan sebenar kepada lelaki. Apabila kanak-kanak lelaki dicabul, mereka juga dijangka mematuhi norma pakaian maskulin pada tempoh masa ketika mereka berada di khalayak ramai–sebagai contoh, mereka perlu memakai jaket mereka–dan mereka mempunyai sedikit pilihan dalam pakaian yang boleh mereka pakai. Walau bagaimanapun, sebagai kanak-kanak, mereka secara amnya mempunyai lebih banyak kebebasan daripada lelaki dalam seberapa rapat mereka dikehendaki mematuhi peraturan pakaian. Pada masa kini, kebebasan kanak-kanak lelaki untuk memakai apa yang mereka mahu sudah pasti meningkat, dan, sejak kebangkitan pakaian kasual, ramai orang dewasa akan mempertimbangkan untuk meletakkan seorang budak lelaki setara dengan sesuai secara tetap satu bentuk kekejaman dan kurungan.

Tiga generasi putera British dalam seluar pendek tradisional

Tiga generasi putera British dalam seluar pendek tradisional [Kredit Imej: L- Standard.co.uk , C- Kosmopolitan , R- Pinterest ]

Bermula: Kembangkan Almari Pakaian mereka

Memandangkan kanak-kanak lelaki tidak dipegang pada standard yang sama seperti lelaki walaupun pada masa yang ketat etika berpakaian , kita juga harus fleksibel dalam berpakaian mereka hari ini. Walaupun kita mungkin taksub dengan gaya tradisional dan mungkin enggan pergi tanpa sukan kot walaupun pada zaman anjing musim panas , kita tidak boleh mendesak supaya anak dan cucu kita melakukan perkara yang sama. Pada asasnya, anda ingin menyemai benih rasa yang baik di mana pakaian berkenaan dan cuba membuat anak-anak anda berpakaian dengan baik sekurang-kurangnya pada suatu masa. Perlahan dan mulakan dengan perubahan kecil jika anda perlu. Dalam rumah tangga tradisional, ibulah yang memilih dan membeli pakaian untuk anak-anak, jadi inilah peluang anda untuk memberikan input sebagai lelaki yang bergaya . Anda mungkin bermula dengan membina a almari pakaian yang termasuk baju dengan butang dan kolar yang betul, topi rata , kardigan , dan kulit kasut , sebagai contoh, bukannya (atau sebagai tambahan kepada) yang biasa seluar jeans , kasut, topi besbol dan hoodie dengan dinosaur padanya. Kasual pintar adalah sasaran yang selamat juga, dan menjejak gaya fotogenik Putera George of Cambridge memakai adalah salah satu cara untuk mendapatkan idea.

Kembangkan budak lelaki

Kembangkan almari pakaian lelaki melebihi kemeja-t dan seluar jeans biasa. [Kredit Imej: Pinterest ]

9 Cara Mendorong Lelaki Suka Berdandan

Walaupun anda mempelbagaikan almari pakaian lelaki, ia tidak berguna tanpa membina asas pengetahuan dan minat. Bagi kebanyakan lelaki, pendedahan pertama mereka kepada pakaian yang disesuaikan–a blazer dan seluar baju atau a sesuai -adalah sebagai pakaian seragam sekolah. Jika tidak, ia adalah pada majlis khas seperti aperkahwinanatau f tidak sekata atau pada upacara keagamaan mingguan. Dalam satu kes, mereka terpaksa berpakaian dan memakai pada dasarnya perkara yang sama setiap kali, dan dalam satu lagi, mereka memahami bahawa berpakaian hanya berlaku sekali-sekala. Jadi, halangan pertama adalah meyakinkan kanak-kanak lelaki untuk menikmati berpakaian lebih di luar situasi ini. Ini tidak seperti menyakinkan lelaki dewasa bahawa jahitan bukan sahaja untuk pejabat, tetapi lebih baik bermula awal! Berikut adalah sembilan teknik dan petua untuk mewujudkan minat sepanjang hayat untuk menjadi seorang lelaki.

Gaya anda akan memberi kesan kepada kanak-kanak di sekeliling anda

Gaya anda akan memberi kesan kepada kanak-kanak di sekeliling anda. [Ikatan: Tali Sutera Madder dalam Warna Biru dengan Buff dan Paisley Merah – Fort Belvedere ]

1. Jadilah Model Peranan Gaya Sendiri

Pertama, hanya dengan menikmati dan memakai pakaian lelaki klasik sendiri, anda boleh menjadi teladan untuk lelaki muda dalam hidup anda, sekurang-kurangnya sehingga mereka menjadi remaja yang memberontak. Kanak-kanak lelaki mahu menjadi seperti bapa mereka atau lelaki dewasa yang mereka kenali. Jika ayah berpakaian kemas, anak lelaki akan lebih cenderung untuk mencontohi daripada ayah juga tidak suka memakai sut ke tempat kerja. Saya masih ingat dengan jelas seorang guru matematik yang saya ada di sekolah menengah rendah atau pertengahan yang memakai pelbagai sut tiga helai semasa dia mengajar kelas. Dia dari Itali keturunan jika itu ada kaitan dengannya. Saya juga ingat betapa telitinya dia menggayakannya rambut dan janggut . Saya mungkin tidak ingat bagaimana melakukan trigonometri lagi, tetapi saya masih ingat dia beberapa dekad kemudian sebagai model peranan gaya.

Frank Galluci bertindak sebagai model peranan di Pitti Uomo.

Frank Galluci bertindak sebagai model peranan di Pitti Uomo. [Kredit Imej: www.frankgallucci.com ]

2. Dapatkan mereka Pakaian yang Sesuai

Apabila kanak-kanak bercakap tentang pakaian sekolah mereka, mereka biasanya menyatakan betapa mereka tidak menyukainya, tetapi sebabnya ialah mereka tidak selesa dan tidak sesuai. Mendapatkan pakaian yang sesuai, sama ada pakaian seragam atau di luar sekolah, adalah penting untuk menghilangkan rasa tidak suka berdandan. Nasihat adalah sama untuk lelaki yang membeli sut–jika ia sesuai, ia mewujudkan rasa keseronokan dan keyakinan. Jika budak lelaki disuruh memakai jaket yang terlalu besar atau seluar bahawa lopak di sekeliling kasut mereka kerana terlalu panjang, mereka akan benci berpakaian. Kesesuaian tidak semestinya sempurna seperti yang dilakukan oleh ahli gaya lelaki, hanya bagus, dan mempunyai beberapa menjahit dilakukan adalah pelaburan kewangan yang sederhana dalam membentuk sikap positif budak lelaki terhadap pakaian berstruktur.

Pakaian sekolah yang terlalu besar.

Pakaian sekolah yang terlalu besar. [Kredit Imej: Keluarga Collins ]

3. Pakai Lelaki Mengikut Umur

Walaupun mereka mungkin hanya berada di dunia selama beberapa tahun, pepatah sentiasa berpakaian umur anda berlaku untuk kanak-kanak lelaki juga. Anda tidak mahu meletakkan budak lelaki dalam jalur kapur atau warna muram, sebagai contoh. Sebaliknya. pergi dengan warna biru yang lebih cerah dan pilih aksesori dengan corak yang menyeronokkan seperti bercetak geometri ikatan ; mereka ini masih mempunyai rasa zaman kanak-kanak tentang mereka. Kanak-kanak secara intuitif akan tahu bila pakaian yang mereka pakai sesuai atau tidak sesuai dengan masa muda mereka.

Emmett memakai jaket biru terang dan bertali leher dengan cetakan geometri yang sesuai dengan usianya.

Emmett memakai jaket biru terang dan bertali leher dengan cetakan geometri yang sesuai dengan usianya. [Kredit Imej: Pinterest ]

4. Pakai Mereka Seperti Anda

Ayah yang keluar rumah juga boleh memilih untuk melakukan jenis mini-saya, memakaikan anak lelaki mereka dengan pakaian yang serupa atau padan dengan mereka. Jika anda memakai sut linen tembakau, tali leher dan a topi Panama , anak anda boleh memakai a jaket dan seluar dalam warna yang sama ataukain. Ini mendapat banyak perhatian dan pasti akan dilihat sebagai comel, jadi ia berfungsi dengan baik pada acara khas (termasuk Pitti Uomo !) tetapi bukan setiap hari. Ramai kanak-kanak menyukai perhatian sama seperti Pitti Peacock biasa anda, jadi mereka mungkin bermain untuk merasai jahitan. Kanak-kanak lelaki bangga dan akan tersenyum lebar jika mereka dipuji pakaian mereka. Jika poket anda dipenuhi dengan emas, anda pasti boleh pergi padanan penuh dipesan lebih dahulu untuk anda berdua, tetapi anda boleh menyelaras dengan mudah pada a bajet juga.

Versi besar dan mini @burezaonline menghadiri Pitti Uomo.

Versi besar dan mini @burezaonline menghadiri Pitti Uomo.

5. Dapatkan Buku dan Sumber Menarik tentang Gaya Lelaki Klasik

Selain menjadi anda, perkenalkan anak lelaki dalam keluarga anda kepada beberapa orang buku mengenai pakaian lelaki . Ramai daripada kita boleh ingat melihat melalui karya bercetak semasa kita membesar, seperti Buku Saksi DK atau ensiklopedia Buku Dunia, yang menggabungkan maklumat dengan gambar. banyak buku meja kopi yang diminati tuan-tuan ataubuku khusus tentang gaya lelakimelakukan ini. Biarkan anak muda anda melihat salinan Bruce Boyer atau baca dengan teliti Lelaki Itali . Jika bukan buku, arahkan seorang budak lelaki yang anda kenali kepada video dan artikel yang berlimpah Tuan-tuan Warta . Jika ada, melalui osmosis mereka akan menyerap rupa gaya yang baik, tetapi kemungkinan besar anda boleh menanam beberapa kenangan dan mengembangkan minat.

6. Ambil Langkah Kecil dan Kompromi

Anda boleh mendidik seorang lelaki muda tentang gaya klasik dan asas seperti cara menggandingkan biru dan kelabu . Beri mereka asas sartorial, termasuk kombinasi warna, tetapi sentiasa biarkan mereka mengambil sesuatu mengikut rentak mereka sendiri. Mungkin mereka akan menunjukkan kepada anda suatu pagi bahawa mereka boleh memilih pakaian yang sesuai dengan majlis. Mungkin mereka mahu memakai tali leher untuk menonton wayang. Anggap ini sebagai kemenangan kecil berdasarkan asas yang telah anda letakkan.

Mulakan dengan kecil (Kredit Imej: Pinterest)

Mulakan sedikit [Kredit Imej: Pinterest ]

Begitu juga, anda berkemungkinan ingin berkompromi dengan kebimbangan kanak-kanak walaupun anda tidak melakukannya untuk diri sendiri. Walaupun anda tidak akan memakai baju tanpa kedutan kerana kilauannya, anda masih boleh membelinya untuk lelaki kerana mereka kelihatan lebih baik pada kanak-kanak yang aktif daripada baju yang perlu ditekan dengan berhati-hati dan dipakai dengan berhati-hati. Anda tahu untuk tidak membeli sut yang diperbuat daripada bahan sintetik , tetapi demi bajet, anda tidak perlu kehilangan tidur membeli sut poliester yang sesuai untuk kanak-kanak yang akan mengatasinya dalam masa setahun.

7. Menyertai Aktiviti Lembut Bersama

Wujudkan minat awal bukan sahaja dengan buku tetapi dengan aktiviti hands-on. Ini juga mewujudkan peluang ikatan, aktiviti yang boleh anda lakukan bersama, yang menjadi lebih penting dalam era di mana golongan muda duduk bersendirian di hadapan skrin semasa masa lapang mereka. Penyampaian ilmu juga penting. Sepanjang sejarah, lelaki telah mengajar generasi lelaki seterusnya bagaimana untuk menjadi lelaki, termasuk seni berpakaian dan dandanan. Buku David Coggins Lelaki dan Gaya mengandungi beberapa bahagian temu bual dan testimoni daripada lelaki berpakaian kemas masa kini yang bercakap tentang tahun-tahun awal mereka dan kenangan mereka tentang cara bapa dan datuk mereka berpakaian. Pada masa kini kami membaca ulasan dalam talian daripada begitu ramai orang dewasa muda dalam usia dua puluhan yang tidak tahu perkara asas kerana mereka tidak pernah diajar. Tapak dan sumber dalam talian seperti Warta Lelaki telah bertindak di tempat ayah untuk membantu menyampaikan pengetahuan ini, tetapi jika anda boleh mengajar generasi akan datang secara langsung, secara langsung, lebih baik. Semasa saya membesar, datuk saya mempunyai kit pengilat kasut yang hebat dengan pengilat lilin Kiwi, berus bulu kuda, pakaian menyapu dan banyak lagi. Saya akan melihat bagaimana dia menggilap kasutnya dan akhirnya melakukannya untuknya. Sehingga hari ini, saya menikmati ritual penjagaan kasut, dan saya boleh melakukannya dengan baik.

Mulakan mereka muda

Lakukan perkara yang budiman bersama-sama. [Kredit Imej: Getty Images/iStockphoto ]

Bermula muda adalah kuncinya. Perlengkapan pakaian lelaki boleh menarik minat seorang budak lelaki yang ingin belajar, yang tidak sabar-sabar untuk menjadi seperti lelaki dewasa. Mengajar seni bercukur biasanya disebut sebagai detik ayah-anak yang menentukan, tetapi kemahiran seperti mengikat tali leher dengan lesung pipit yang betul, mengikattali leher busur, atau mengikat kasut mereka dengan cara yang betul adalah semua peluang yang sangat baik.

8. Biarkan Mereka Pilih

Seperti yang dinyatakan pada permulaan artikel, kanak-kanak hari ini mempunyai pilihan yang tidak pernah berlaku sebelum ini berbanding dengan nenek moyang mereka. Kadang-kadang mereka akan tersilap memilih, seperti ingin memakai kasut dan sut, tali leher kurus, atau simpulan Merovingian yang membuatkan anda ingin sebak. Sebahagian daripada pembangunan diri dan keperibadian mereka melibatkan proses penemuan peribadi. Anda boleh membuat cadangan dan mengarahkannya, tetapi biarkan mereka mencuba. Tiada apa-apa yang membunuh semangat dan merosakkan pembelajaran lebih daripada ketidaksetujuan. Sebagai orang dewasa, kami masih belajar setiap hari tentang cara menambah baik gaya kami, dan kesilapan kami menemui laluan mereka ke eBay; kanak-kanak sepatutnya mempunyai lebih banyak margin untuk kesilapan. Walaupun anda perlu berpuas hati dengan permainan yang panjang, dan mereka mengambil masa sehingga mereka berumur 30 tahun, mereka akhirnya akan menyedari kepentingan pelajaran gaya yang anda ajar mereka.

Biarkan kanak-kanak bereksperimen dengan gaya peribadi tanpa pertimbangan yang keras walaupun mereka mahu memakai kasut dengan sut. (Kredit Imej: Hugo Boss)

Biarkan kanak-kanak bereksperimen dengan gaya peribadi tanpa pertimbangan yang keras walaupun mereka mahu memakai kasut dengan sut. [Kredit Imej: Hugo Boss ]

9. Ajar Erti Sebenar Menjadi Seorang Lelaki Hari Ini

Sebagai sebahagian daripada belia yang memberi inspirasi, saya akan menggesa semua lelaki untuk bertindak sebagai guru dan teladan untuk kanak-kanak lelaki dalam kehidupan mereka, bukan sahaja dari segi gaya tetapi dalam semua aspek yang menjadikan seorang lelaki budiman. Ini bermakna perkara sepertiadabdan adab meja , cara menerima pujian , dan rasa hormat terhadap orang lain, terutamanya berlainan jantina, yang mana pergerakan #MeToo telah menunjukkan kekurangan pada ramai lelaki. Pelajaran ini boleh membuahkan hasil serta-merta apabila lelaki lain mengamuk dan menjerit di majlis perkahwinan atau kentut di restoran sedangkan lelaki muda anda berkelakuan baik. Mereka juga jelas mempunyai kesan jangka panjang terhadap kehidupan dewasa mereka.

6 Halangan untuk Memakai Budak Lelaki dengan Baik

Kami telah menyebut tentang pergaulan negatif yang mungkin dimiliki oleh budak lelaki apabila memakai pakaian yang disesuaikan, terutamanya sebagai pakaian sekolah. Di luar ini, terdapat beberapa cabaran lain yang mungkin anda hadapi semasa anda cuba mendapatkan seorang lelaki muda untuk berpakaian dengan baik.

1. Pakaian Melebihi (dan Belanjawan Anda)

Pertama, hakikat bahawa kanak-kanak membesar, dan selalunya pesat, menjadikan berpakaian mereka dengan baik berpotensi mahal, melainkan anda Kanye West, yang terkenal meletakkan anak-anaknya dalam Balenciaga bernilai ribuan dolar. Penyelesaiannya, sama seperti sesiapa sahaja yang ingin mengejar gaya mengikut bajet, adalah berjimat cermat. Untuk mendapatkan petua, anda mungkin ingin melihat kedai-kedai berjimat cermat di kawasan kejiranan kelas atas atau yang pakar dalam barangan yang lebih halus. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda juga boleh memilih jenama kedai serbaneka yang lebih murah dengan syarat ia sesuai dengan baik dan merupakan contoh rasa yang baik; mereka akan merosakkan atau membesarkan barangan pula.

2. Kanak-kanak Cepat Kecoh

Kanak-kanak lelaki menjadi kotor dan tidak berhati-hati dalam menjaga pakaian mereka dengan cara yang teratur. Sebagai orang dewasa, kita boleh mengelak daripada duduk di atas bangku yang kotor dengan berhati-hati apabila memakai seluar bulu kelabu muda dan menyarungkan baju kita jika ia terlepas, tetapi kita tidak boleh selalu mengharapkan budak lelaki menunjukkan kesedaran diri yang sama. Ajar dia cara menjaga pakaiannya, tetapi dapatkan pakaian yang boleh dibasuh atau tahan noda dan pilih warna gelap berbanding warna terang. Sekali lagi, kanak-kanak tidak seharusnya terikat dengan apa yang mereka pakai, jadi tidak berbaloi untuk bersusah payah menjaga kebersihan mereka. Selain itu, apabila kanak-kanak lelaki acuh tak acuh untuk mengekalkan kesempurnaan, anda boleh menulis ini kepada jenis semula jadi sprezzatura . Jika mereka terlupa untuk butang kolar pada an OCBD atau dengan sengaja membuka butang lengan mereka, mereka tanpa sedar telah mencapai sesuatu yang diidamkan oleh ramai #pakaian lelaki!

Kanak-kanak semakin kucar-kacir

Budak lelaki cepat kotor. [Kredit Imej: Bilik Varna ]

Hidup dalam masyarakat santai pastinya tidak membantu dengan rintangan yang mungkin dirasakan oleh lelaki tentang berpakaian yang baik. Hampir semua orang di sekeliling mereka berpakaian dengan sedikit perhatian kepada persembahan yang digilap. Lebih-lebih lagi, ramai orang dewasa dan media popular menguatkuasakan idea bahawa memakai tali leher dan sut adalah tidak selesa, atau sekadar cara syarikat mewujudkan pematuhan dan menjadikan lelaki sebagai dron pejabat. Luputnya etika dalam masyarakat kontemporari juga bermakna anda sedang mendayung ke hulu apabila cuba mengajar tingkah laku budiman kepada seorang lelaki muda. Ini adalah cabaran utama yang perlu anda atasi. Walau bagaimanapun, dengan hanya memodelkan sikap anda sendiri dan menunjukkan bahawa terdapat sisi lain untuk berpakaian kemas, anda boleh menentang keadaan semasa.

4. Kanak-kanak Bergaya

Satu lagi cabaran untuk memakai pakaian lelaki dengan betul ialah kanak-kanak cenderung menjadi pengejar trend; mereka dikondisikan pada usia awal dengan mengiklankan untuk memilih fesyen terkini berbanding pakaian dengan daya tarikan abadi, sikap yang hanya disuap oleh rakan sebaya mereka dan apa yang dipakai oleh anak-anak selebriti di Instagram. Penyelesaiannya, sekali lagi, adalah untuk memberikan asas tentang gaya yang melampaui trend dan mengambil apa yang anda boleh dapatkan.

Kanak-kanak lelaki cenderung menjadi bergaya.

Kanak-kanak lelaki cenderung menjadi bergaya. [Kredit Imej: Pinterest ]

5. Pembuli Akan Mengejek Mereka

Apabila saya pergi ke sekolah menengah (awam) di Brooklyn, terdapat seorang pelajar dari Jamaica yang berpindah pada pertengahan tahun. Dia memakai a blazer tentera laut dan mengikat ke sekolah setiap hari mengikut pilihan dan sentiasa membawa payung yang berbalut ketat; dia kelihatan seperti dia melangkah keluar Kingsman . Untuk ini, dia menjadi bahan ejekan dan dera oleh lelaki lain, walaupun dia popular di kalangan perempuan, dan saya ingat dia kerana gayanya. Hakikatnya, jika seorang lelaki muda berpakaian dalam apa jua cara yang menonjol atau berbeza daripada kebiasaan, dia boleh mengundang perhatian negatif dan buli; ini benar sama ada dia berpakaian atas, bawah, Emo atau Goth, bukan hanya dengan cara yang membangkitkan gaya lelaki klasik.

Lelaki dewasa yang berpakaian kemas di tempat kerja di mana semua orang kasual masih diejek oleh rakan sekerja. Satu penyelesaian adalah untuk mengehadkan berpakaian kemas kepada kasual pintar: kemeja dan seluar berbutang yang bagus, sebagai contoh. Ini boleh menjadi satu cara untuk mengajarnya tentang berpakaian yang sesuai dengan persekitaran. Pilihan lain, bergantung pada keperibadian kanak-kanak dan betapa kerasnya persekitaran sekolah, adalah untuk dia berpakaian sebagai cara untuk menegaskan keperibadiannya dan menjadi penentu arah aliran. Beberapa lelaki berpakaian terbaik masa kini, termasuk Bruce Boyer, Sid Mashburn, dan Jeremy Hackett, bermula dengan berarak mengikut rentak gendang mereka sendiri ketika mereka masih kanak-kanak atau remaja, seperti yang dinyatakan dalam David Coggins. Lelaki dan Gaya . Mungkin trend seterusnya Kingsman gaya, dimulakan oleh remaja anda.

6. Remaja Akan Menderhaka

Walaupun anda mungkin mempunyai anak lelaki yang lebih muda yang menerima arahan anda tentang perkara yang bersifat budiman, kemungkinan besar dia akan memberontak terhadap nasihat gaya anda semasa usia remaja. Satu helah di sini adalah untuk bermain sprezzatura atau kad gaya Ivy. Banyak jenama fesyen yang disukai oleh remaja–Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Abercrombie & Fitch–dipengaruhi oleh Ivy , trad dan bersiap sedia gaya, dan walaupun mereka kurang popular dengan remaja pada masa kini, gaya itu terus mengekalkan daya tarikan. Sifat asalnya memberontak gaya ini, dan fakta bahawa ia dimulakan oleh orang muda hanya beberapa tahun lebih tua daripada mereka menarik. Sprezza itu tura look juga dikaitkan dengan sikap acuh tak acuh yang cuba dipupuk oleh remaja lelaki, jadi mereka akan menerimanya.

Gaya preppy yang ditunjukkan oleh pelajar baru Dartmouth pada tahun 1964,

Gaya preppy ditunjukkan oleh pelajar baru Dartmouth pada tahun 1964. [Kredit Imej: Pinterest ]

Tempat Cari Pakaian Klasik untuk Lelaki

Selain daripada jimat, pasaran terpakai lain seperti eBay dan Craigslist, dan kebanyakan gedung serbaneka, terdapat beberapa kedai pakaian lelaki khusus yang mana anda boleh memperoleh barangan yang lebih mahal untuk kanak-kanak lelaki. Ini mungkin kelonggaran sekali-sekala atau sesuatu untuk acara istimewa. Di AS, Brooks Brothers mempunyai salah satu pilihan item terluas untuk kanak-kanak. Di UK, Hackett menjual pelbagai jenis pakaian untuk kanak-kanak lelaki berumur dua hingga lapan belas tahun. Beberapa tahun yang lalu, Drake's of London menjual tali leher lelaki; mereka tidak lagi melakukannya, tetapi, anda tidak pernah tahu, mereka mungkin lagi.

Contoh Hackett

Contoh pakaian lelaki Hackett. [Kredit Imej: Hackett London ]

Kesimpulan

Jika kita ingin menjadikan pergerakan #pakaian lelaki dikira, untuk mengembalikan gaya klasik atau, sekurang-kurangnya, mengekalkannya hidup dan bersemangat, kita perlu mengajar lelaki untuk meminatinya, untuk menerima etos. Kita tidak boleh memandang rendah nilai yang kita ada sebagai model peranan lelaki, bukan sahaja dari gaya tetapi tingkah laku budiman.

Apakah kenangan gaya lelaki anda semasa membesar, atau bagaimana anda mengajar lelaki dalam hidup anda tentang pakaian lelaki? Pernahkah anda menemui contoh #pakaian lelaki? Kongsikan pengalaman anda di ruangan komen di bawah.