Pakaian Malam Vintaj

Imej Pilihan Pakaian Petang Vintaj Vintage Evening Wear Black Tie dan White Tie dengan mantel malam 1920
Buku Etiket Vogues

Pemakaian pakaian malam tidak lebih membayangkan di kalangan orang yang mempunyai kedudukan sosial atau kecenderungan daripada keinginan untuk menjadi bersih, kemas, dan semenarik mungkin apabila mereka bertemu untuk tujuan sosial.

Buku Etiket Vogue, 1925

Vintage adalah Untuk Pencinta Pakaian

Bahagian Panduan Tuxedo & Black Tie ini bertujuan untuk penggaya, ahli akademik dan perfeksionis yang ingin memahami atau mencipta semula perincian terkecil pakaian malam yang bersejarah. Secara euphemistically, ia adalah bahan kursus untuk ijazah Sarjana Black Tie. Secara pragmatik, ia adalah repositori untuk maklumat latar belakang yang banyak yang saya kumpulkan selama bertahun-tahun penyelidikan saya yang, walaupun menarik minat peminat, terpaksa dikecualikan daripada bahagian Sejarah untuk memastikan pembaca biasa daripada koma pakaian.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Vintage adalah Untuk Pencinta Pakaian

Bahan yang pada mulanya disertakan di sini adalah yang paling relevan untuk menambah bahagian utama Panduan. Oleh kerana maklumat selebihnya adalah begitu luas namun berkaitan dengan segelintir orang, ia hanya akan disiarkan sebagai tindak balas kepada permintaan pembaca atau perubahan peribadi.Bersedia untuk dunia vintaj Black Tie & White Tie yang menarik? Nikmati semua kandungan vintaj di sini:

Terokai bab ini: 8 Pakaian Malam Vintaj

 1. 8.1 Etika Tali leher Hitam Vintage & Kod Pakaian
 2. 8.2 Baju Ekor & Tuksedo Vintaj
 3. 8.3 Waistcoats Petang Vintaj & Cummerbunds
 4. 8.4 Baju Petang Vintage
 5. 8.5 Pakaian Leher Petang Vintaj
 6. 8.6 Kasut Petang Vintaj
 7. 8.7 Aksesori Petang Vintaj
 8. 8.8 Pakaian Luar Petang Vintaj
 9. 8.9 Pakaian Petang Cuaca Panas Vintaj
 10. 8.10 Perkahwinan Petang Vintage
 11. 8.11 Pakaian Petang Retro