Pakaian Musim Panas Fresco & Flanel

Kombinasi Flanel Fresco

Pada masa lalu, kami telah menulis tentang Kain fresco - yang ideal musim panas kain dengan pengudaraan terbina dalam, dan kain flanel - lembut, disikatkainyang biasanya dikaitkan dengan masa yang lebih sejuk dalam setahun. Walau bagaimanapun, hari ini terdapat beberapa fabrik yang agak ringan tersedia yang berbau busuk tetapi berasa sangat serupa dengan flanel – dan ia kelihatan hebat dalam kombinasi dengan lukisan dinding.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Fresco & Flanel
  2. Ilustrasi Fesyen Flanel & Fresco
Pakaian Flanel Fresco 1930

Pakaian Flanel Fresco 1930-an seperti yang dilihat di pulau Brioni

Fresco & Flanel

Kebanyakan orang mungkin tidak akan pernah terfikir untuk menggabungkan kot yang diperbuat daripada fabrik fresko berliang dan kasar dengan sepasang seluar slack yang kelihatan licin, terutamanya pada musim panas. Walau bagaimanapun, rupa ini kononnya dicipta di pulau Brioni di Adria Itali. Nampaknya, penonton polo yang elegan adalah yang pertama menyesuaikan pakaian kot tentera laut berdada dua dengan sepasang jalur kapur kelabu dan putih atau seluar jalur tali. Tidak seperti a blazer , ia telah disesuaikan seperti sut biasajaketdengan pengecualian konfigurasi butang 6×1, yang kemudiannya akan menjadi popular sebagai Kent Fasson – bermakna bahawa hanya butang paling rendah dibutang . Memandangkan butang penutup diletakkan di bawah garis pinggang semula jadi, ia mencipta ilusi optik batang tubuh yang lebih panjang.Ilustrasi Fesyen Flanel & Fresco

Seperti yang anda boleh lihat dalam ilustrasi kami dari 1938 di sebelah kanan, ini budiman mempunyai bahu yang biasanya lebar untuk tempoh masa serta yang terkenal baju bahu – apa yang dipanggil bahu baju kerana kedua-dua jahitan pada bahu dilipat ke arah bahu, mewujudkan rupa kepala lengan semula jadi. Selain itu, gaung itu terletak sedikit lebih rendah daripada pada kebanyakan jaket hari ini tetapi itu adalah perkara biasa pada tahun 1930-an. Selain itu, lapelnya lebar, dengan sedikit perut padanya. Paling penting, lelaki ini memakai carnation putih tradisional boutonniere bunga, yang meningkatkan kemusim ensembelnya. Digandingkan dengan warna biru mudabaju raya, putih tali leher , segi empat sama poket , topi Panama, potongan penuh kelabu kain flanel seluar slack dan penonton hitam/putihkasut, pakaian ini dimaksudkan untuk dipakai pada siang hari pada musim panas, sama ada di laut atau pada hujung minggu. Perhatikan, poket besom berbaris sempurna dengan barisan butang paling rendah, manset sesuai dengan lengan kot dengan sempurna dan walaupun suhu panas, dia telah membuka garisan. sarung tangan dengan dia. Apa pendapat anda tentang pakaian seperti ini?