Pakaian Musim Panas Lelaki & Idea Sut Gaya Klasik Cuaca Panas

Pakaian Musim Panas Lelaki dan Idea Sut Gaya Klasik Cuaca Panas

Semasa bulan-bulan yang lebih panas dalam tahun ini, ramai pembaca dan penonton meminta nasihat kami tentang musim panas sut dan pakaian. Menariknya, kebanyakan lelaki memikirkan tentang kain kapas atau linen terlebih dahulu. Selain itu, ringannyakainnampaknya menjadi kriteria nombor satu, tetapi ini hanyalah dua aspek pakaian lelaki cuaca panas. Oleh itu, kami mencipta panduan ini di mana kami menerangkan perkara yang perlu dicari dalam pakaian cuaca panas.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Ciri-ciri Sut Musim Panas
 2. Kain Ringan
 3. Aksesori Sut Musim Panas

Juga pastikan anda membaca dan menonton panduan kami musim panas kot sukan dan kasut musim panas lelaki , kerana mereka semua berhubung.

Ciri-ciri Sut Musim Panas

Walaupun sut musim panas memerlukan lebih daripada satu ciri untuk dipakai dengan selesa, aspek yang paling penting bukanlah berat mahupun pilihan bahan – ia adalah kebolehnafasan.Kebolehnafasan Tinggi Kerana Tenunan Longgar & Kekurangan Lapisan

Apabila cuaca panas, anda pasti ingin merasai setiap angin yang datang, dan cara terbaik untuk melakukannya ialah dengan menggunakan kain tenunan terbuka. Tenunan longgar Panama , fabrik anyaman bakul, biasanya popular pada musim panas dan mencapai kesan penyejukan yang diingini.

Apabila anda memegang sehelai kain ini pada cahaya, anda boleh melihat melalui tenunan kain itu, walaupun ia berwarna navy gelap. Jika fabrik mempunyai berat yang lebih berat, ia juga akan membuatkan anda lebih sejuk daripada fabrik kapas berat bulu yang ditenun padat.

Gunakan Kipas Untuk Menentukan Kebolehnafasan Sut Anda

Untuk menguji tahap pernafasan sut anda, berdiri kira-kira 3-4 ela / meter dari kipas. Jika anda dapat merasakan udara, ia bernafas, jika anda tidak dapat merasakannya, terdapat fabrik yang lebih baik untuk ditemui. Sebaik sahaja anda telah memakai pakaian bernafas dalam angin, anda tahu bahawa ia terasa sejuk pada musim luruh atau awal musim bunga, tetapi semasa musim panas anda ingin merasai angin maksimum.

Bantuan Corak

Lebih terbuka tenunan, lebih bercorak kain anda sepatutnya untuk mengelakkannya daripada tembus. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa warna yang lebih terang adalah lebih baik daripada yang lebih gelap kerana kain berwarna terang memantulkan cahaya matahari manakala kain gelap menyerapnya, menjadikan anda berasa lebih hangat.

Walaupun anda memilih pepejal, warna berbintik-bintik seperti yang anda ketahui kain flanel atau Sejuk adalah lebih baik daripada warna biasa.

 • Kain Suting Bulu Tenunan Terbuka
 • Sut Linen Biru Langit

Selain itu, anda ingin memastikan bahawa anda mendapat sekurang-kurangnya separuh bergarisjaketkerana, sekali lagi, tenunan lapisan yang lebih halus akan mengurangkan keupayaan pakaian anda untuk bernafas.

Separuh bergaris menandakan bahawa bahagian belakang tidak mempunyai apa-apa lapisan kecuali bahagian atas, dan tidak bergaris sepenuhnya biasanya bermaksud bahawa tiada lapisan kecuali di bahagian atas. lengan baju .

Di selatan Itali, anda boleh menemui sut tanpa lapik lengan untuk kesejukan maksimum. Walau bagaimanapun, lengan baju anda mungkin tidak selalu kelihatan cantik kerana lengan baju anda melekat pada lengan baju dan boleh menyekat pergerakan. Oleh itu, lapisan lengan adalah idea yang baik melainkan anda tinggal di kawasan beriklim tropika.

 • Kain Baju Lihat Melalui
 • Kain Baju Tenun Ketat

Kain Ringan

Sebaik sahaja anda selesai dengan anyaman terbuka, anda boleh beralih kepada memilih berat kain suai anda. Nasib baik, fabrik moden berkualiti tinggi mempunyai kemasan yang cantik, dan walaupun langsirnya tidak sempurna, ia masih sesuai untuk digunakan. 7 auns (210 gram) fabrik musim panas biasanya mempunyai tenunan yang sangat terbuka dan anda harus mencari fabrik musim panas yang khusus untuk sut musim panas, kerana walaupun sesetengah fabrik mungkin ringan, tenunan itu mungkin terlalu padat untuk musim panas.

Bulu Worsted Tropika – Standard Musim Panas

Pilihan fabrik musim panas yang popular ialah Tropika. Pada asasnya semua kilang besar menawarkan pandangan mereka mengenainya, dan ia hanyalah anyaman terbuka teruk kain bulu. Ia biasanya lebih lembut daripada lukisan dinding tetapi juga tidak bernafas. Secara keseluruhannya, ia adalah pilihan yang baik, tetapi jika anda mahu aliran udara meningkat, anda perlu menggunakan sesuatu yang lain.

Fresco – Bulu Cuaca Panas

Satu lagi fabrik suaian musim panas yang hebat ialah fabrik Fresco, yang telah saya terangkan dengan lebih terperinci dalam kami artikel segar .

Carrera dengan Fresco, Boutonniere & Knit Tie

sejuk, Fort Belvedere Cornflower Boutonniere & Tali Kait

Linen untuk Musim Panas?

Linen ialah fabrik musim panas klasik kerana beratnya yang ringan, tenunan terbuka dan struktur fabrik kasual. Ia biasanya lebih kasar sedikit daripada bulu merino halus atau gentian kapas., dan ia berkedut dengan baik. Selepas seharian memakai sut linen, anda akan kelihatan lebih rapi, walaupun sesetengah orang menyukai penampilan acuh tak acuh ini semasa musim panas. Pada pendapat saya, sut linen sangat sesuai untuk percutian di Capri atau acara kasual, tetapi ia bukan pilihan yang baik untuk pakaian pejabat. Jika anda masih mahu memakai linen di pejabat, cuba cari beberapa campuran dengan kapas atau sutera. Mereka masih akan mempunyai rupa dan rasa kasual yang cantik tanpa kedutan.

Selepas seharian memakai sut linen, anda akan kelihatan agak berkedut tetapi dengan cara yang canggih. Untuk pejabat, anda perlu boleh menariknya kerana ramai orang hanya akan menganggap ia adalah sut yang berkedut.

Seersucker luar biasa dengan topi hijau oleh Gui Bo dengan sut berbintik ungu, linen tembakau dan kot sukan musim panas kelabu muda

Seersucker luar biasa dengan topi hijau oleh Gui Bo dengan sut berbintik ungu, linen tembakau dan kot sukan musim panas kelabu muda

Warna sut musim panas linen klasik termasuk warna coklat tembakau, kuning air atau khaki, tetapi anda juga boleh pergi dengan warna biru. Jika anda menggunakan yang kedua, pastikan anda mendapatkan warna biru yang lebih terang daripada sut perniagaan bulu kerana ia menggariskan watak musim panas. Jika anda ingin melakukan sesuatu yang istimewa, anda juga boleh memilih warna luar biasa seperti inspirasi ini sut linen biru langit .

 • Sut Linen Berkedut melalui Gaya Lelaki
 • Herbert Stricker bergambar dalam Sut Linen Sky Blue Irish

Kapas Musim Panas

Bagi kebanyakan lelaki, kapas nampaknya menjadi pilihan lalai semasa musim panas. Kini, terdapat banyak kapas di pasaran dunia, tetapi terdapat perbezaan besar dari segi panjang dan ketebalan gentian. Berkenaan dengan pakaian musim panas, tenunan adalah lebih penting. Contohnya, seluar kepar berwarna khaki atau musim panas yang cantik korduroi tidak diingini kerana ia menghalang peredaran udara. Sebaliknya, cuba cari fabrik poplin tenunan terbuka.

Jika anda tidak dapat melihat melalui fabrik semasa memegangnya pada cahaya, ia tidak sesuai untuk cuaca musim panas yang hangat.

 • Seersucker Payudara Berganda Merah Jambu dengan Topi Boater melalui Potret Dandy
 • Sut Seersucker Berpayudara Tunggal

Seersucker

Seersucker ialah makanan ruji musim panas yang nampaknya sangat popular di AS, dan anda boleh mempelajari semua tentangnya di yang kami tetapkan panduan seersucker di sini .

Walau bagaimanapun, kain itu berakar umbi di India. Pada masa negara itu diperintah oleh Mughal, Parsi adalah bahasa rasmi di mahkamah. Akibatnya, banyak bahasa Parsi telah disepadukan ke dalam bahasa tempatan dan kemudian membentuk kedua-dua bahasa Urdu dan Hindi. Oleh itu istilah seersucker berasal daripada bahasa-bahasa ini merujuk kepada nada dwi warna. Sebenarnya, sheer bermaksud susu dan shukkar bermaksud gula tebu perang yang kurang halus. Dari masa ke masa, perkataan itu berkembang menjadi seersucker, dan ia mula-mula diimport ke Eropah pada abad ke-18. Tidak jelas dari bahan apa ia asalnya dibuat; ada yang mengatakan linen, manakala yang lain mendakwa ia adalah gabungan kapas dan linen. Walau apa pun, ia adalah fabrik berkerut dan tekstur istimewanya dicapai dengan menarik benang meledingkan tertentu dengan ketat, manakala yang lain dibiarkan lebih longgar. Oleh itu, kesan berkerut adalah kekal dan akibatnya, penyeterikaan tidak diperlukan. Sepatutnya, keriput itu sepatutnya membantu peredaran udara, walaupun saya meraguinya.

Di AS, ia pertama kali dipopularkan di Selatan, dan pada asalnya ia dianggap sebagai sut linen orang miskin. Walau bagaimanapun, selepas Perang Dunia II ia diterima secara sosial sebagai saman musim panas yang sesuai. Walaupun sut seersucker pada asalnya terdiri daripada seluar, ajaket, dan kot, ia kini biasanya dipakai tanpa rompi. Dalam iklim panas, lapisan kain tambahan sebenarnya tidak diperlukan, walaupun ia kelihatan lebih baik.

Sutera & Kasmir

Kadangkala anda akan melihat gabungan kasmir dan sutera yang diiklankan untuk pakaian musim panas. Secara peribadi, saya fikir kedua-dua gentian ini lebih sesuai untuk iklim yang lebih sejuk. Sutera kebanyakannya ditenun dengan sangat ketat dan mempunyai sifat penebat yang sangat baik, yang menolaknya sebagai pesaing musim panas. Kasmir juga sangat lembut tetapi terlalu panas untuk musim panas yang panas.

Potongan Sut Musim Panas

Jika objektif nombor satu anda adalah untuk kekal sejuk, pakai kot payudara tunggal sahaja tanpa vest. Jika anda ingin menjadi lebih unik, anda boleh pergi untuk a seersucker dada dua berwarna merah jambu , dan jika anda ingin menjadi avant-garde, dapatkan vest untuk menyertainya, dan kemungkinan besar anda tidak akan pernah melihat orang lain memakai ensemble sedemikian!

Blazer navy DB dengan tali leher merah, seluar flanel kelabu dan blazer Panama Hat & SB dengan tali leher madras, chinos & topi Panama

DB tentera laut blazer dengan merah tali leher , seluar flanel kelabu dan blazer Panama Hat & SB dengan madras tali leher , cina & topi Panama

Aksesori Sut Musim Panas

Untuk melindungi diri anda daripada matahari dan kelihatan disatukan walaupun suhu tinggi, anda harus memastikan memakai aksesori musim panas yang sesuai dengan sut anda. Untukbaju raya, Saya mencadangkan kapas dengan tenunan terbuka, dan sementara stokin pendek mungkin lebih sejuk, a budiman memakai stokin di atas betis , kerana adalah tidak elegan untuk mendedahkan anak lembu berbulu apabila memakai sut.

A topi Panama atau mana-mana topi jerami lain seperti bot akan mengekalkan muka anda di bawah naungan. Cermin mata hitam melindungi mata anda daripada sinaran UV, dan jika anda memilih penerbang terpolarisasi , perkara di sekeliling anda kelihatan lebih cantik.

Pink Two Tone Knit Tie Fort Belvedere

Pink Two Tone Knit Tie Fort Belvedere

Berkenaan dengan pakaian leher, mengikat tali leher sangat bagus kerana ia menggariskan perwatakan kasual seluruh pakaian anda dan ia lebih bernafas daripada ikatan biasa. Ikatan linen adalah alternatif tetapi sama seperti sut, ia akan berkedut (menggosok ikatan bukanlah idea yang baik melainkan anda mengoyakkannya, menyeterika dan menjahitnya semula).

Selain itu, tali leher sangat bagus kerana ia tidak menutupi dada anda. Untuk pemilihan tali leher musim panas dan tali leher sila lihat di sini .

Kasuthendaklah dalam warna yang lebih terang. Suede, Kasut pelana dan dua warna kasut seperti penonton adalah sama baik seperti loafers atau kasut kanvas; semuanya bergantung pada tahap keanggunan yang anda inginkan. Semak kami panduan kasut musim panas untuk maklumat lanjut.

Apakah rupa pakaian musim panas anda? Apakah ruji almari pakaian musim panas kegemaran anda? Beritahu kami dalam ulasan!