Pakaian Untuk Temuduga – Nasihat Gaya Lelaki

Pakaian Untuk Temuduga 1

Sebaik sahaja anda mempunyai dengan betul bersedia untuk temuduga anda , tiba masanya untuk memilih pakaian anda. Ramai lelaki bertanya kepada kami apa yang perlu dipakai untuk temu duga, dan walaupun ia sentiasa bergantung pada bidang pekerjaan, dan persekitaran tertentu, kami akan membantu anda menyusun rupa yang sempurna untuk temu duga kerja.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Video
 2. Pakaian Untuk Temuduga: Suit & Tali leher
 3. Kerja Pejabat / Kerja Tradisional: Tetap dengan Klasik
 4. Kerja IT / Kreatif / Permulaan – Campurkannya
 5. Kerja Luar
 6. Kesimpulan

Video

Pastikan anda menonton video mendalam ini di bawah Pakaian Untuk Temuduga yang menerangkan Perkara Yang Dilakukan & Dilarang dalam pakaian temu duga. Jika anda menikmatinya, sila berikan kami thumbs up dan melanggan, terima kasih!

Pakaian Untuk Temuduga: Suit & Tali leher

Anda menekanya. Tidak kira apa pekerjaan yang anda mohon, sut gelap dan a tali leher jarang sekali tersalah pilih. Terlalu jelas, sut bermaksud jaket dan seluar yang sepadan, dan bukan gabungan jaket yang ganjil.Pengecualian kepada Peraturan

Sebaik-baiknya, anda tidak mahu tidak salah tetapi berpakaian sempurna untuk pekerjaan itu. Sut dan tali leher menyatakan bahawa anda menghormati peluang itu, dan itu adalah perkara yang baik. Pada masa yang sama, jika anda sedang mencari pekerjaan di agensi reka bentuk kasual, syarikat pemula muda atau syarikat pembinaan luar atau berkebun di mana semua orang memakai kargo seluar pendek , sut dan tali leher boleh membuatkan anda kelihatan seperti tidak sesuai.

Oleh itu, adalah penting untuk anda melakukan kerja persediaan temu duga anda. Ia amat membantu jika anda mengenali seseorang daripada syarikat itu supaya anda boleh bertanya kepada mereka tentang pakaian temu duga yang betul.

Sut Flanel Gelap dengan Tali leher Sutera & Persegi Poket Lipat TV

Sut Flanel Gelap dengan Tali Sutera Cek Gembala & Segiempat Poket Lipat TV

Kerja Pejabat / Kerja Tradisional: Tetap dengan Klasik

Jika anda menemu duga untuk pekerjaan pejabat atau korporat, adalah selamat untuk memakai sut gelap dan tali leher biasa, tidak kira anda seorang akauntan atau pekerja sosial. Walaupun tiada sesiapa di pejabat itu yang memakai sut untuk bekerja, hadir ke temu duga dalam pakaian perniagaan adalah cara bukti bodoh untuk memastikan anda kelihatan serius.

Temu bual bukanlah masa untuk mencolok atau mempamerkan bakat anda untuk gaya. Ia adalah pertemuan yang serius, dan ia memerlukan sut klasik dan gelap.Kami mengesyorkan:

 • Sut tentera laut padat, arang atau kelabu sesuai – 2 atau 3 butang berdada tunggal dengan lapel bertakik atau berdada dua
 • JANGAN pakai sut hitam – itu untuk pengebumian sahaja
 • Pakai putih pepejal atau berjalur atau biru muda baju baju dengan manset Perancis dan kancing manset atau cuff tong. Langkau kolar ke bawah dan pilih kolar klasik atau separuh bentang. Elakkan cetakan tebal, atau jahitan kontras.
 • Fort Belvedere Grenadine seri dalam Merah Burgundy

  Fort Belvedere Grenadine seri dalam Merah Burgundy

 • Fort Belvedere Grenadine seri dalam Merah

  Fort Belvedere Grenadine seri dalam Merah

 • Seri Fort Belvedere Grenadine berwarna Biru

  Seri Fort Belvedere Grenadine berwarna Biru

 • Memakai tali leher sutera : jika anda mempunyai baju berjalur, gunakan tali leher grenadine padat burgundy , merah atau biru . Ia memberikan tekstur namun ia sangat klasik. Jika anda memakai baju padat, gunakan corak yang diredam dan tidak berkilauan seperti titik polkadot kecil, corak mikro atau jalur. Warna yang diredam dalam burgundy, mustard kuning , biru dan hijau botol adalah lebih baik daripada merah jambu terang atau biru terang. Elakkan tali leher satin padat kerana ia berkilat dan kelihatan murah.
 • Jangan memakai tali leher kerana ia mungkin dianggap terlalu sipi
 • Adalah penting untuk anda mengikat simpulan ikatan yang betul kerana simpulan yang longgar menunjukkan ketidakselesaan atau ketidakselesaan apabila anda ingin dilihat sebagai yakin dan cekap. Ikatan ikatan yang betul membantu anda dengan itu. The empat dalam simpulan tangan atau Oriental adalah yang terbaik, tetapi jika anda lebih suka yang lain, anda juga boleh memilihnya. Berhati-hati dengan Double Windsor , kerana ia mungkin membuatkan anda kelihatan seperti seorang jurujual insurans yang culas. A lesung pipit sentiasa idea yang baik.
Sut Tentera Laut Gelap dengan tali leher berjalur dan segi empat sama poket lipat TV

Sut Tentera Laut Gelap dengan tali leher berjalur dan lipatan TV segi empat sama poket

 • A segi empat sama poket linen putih yang betul dilipat dalam a lipat TV adalah terbaik untuk temu duga kerja kerana ia adalah klasik, tidak mencolok tetapi kelihatan digilap. Perhatikan, beberapa tahun lalu beberapa penemuduga mungkin menganggapnya sombong untuk memakai poket persegi tetapi hari ini ia boleh diterima sepenuhnya. Walau bagaimanapun, mungkin masih ada orang di luar sana yang berasa takut dengan individu yang memakai kotak poket, dan jika anda ingin bermain dengan selamat, anda boleh melangkau kotak poket.
Stokin Bergaris Shadow Stripe Biru Laut Tua & Biru Diraja dengan Kasut Pakaian Burgundy Derby

Belang Bayangan di atas betis Berusuk Stokin masuk Biru Laut Gelap & Biru Diraja dengan Burgundy Kasut Pakaian Derby

Allen Edmonds Park Avenue Oxfords

Allen Edmonds Park Avenue Oxfords

 • Barang kemas : Pastikan ia mudah, anda tidak mahu menambah sebarang rantai lapel, gelang tangan atau jam tangan gergasi pada pakaian anda kerana ia hanya memberi peluang untuk tidak menyukai anda. Sudah tentu, jika anda tahu bahawa penemuduga anda adalah seorang menonton kekasih, berbaloi untuk memiliki sekeping yang cantik tetapi elakkan aksesori yang menonjol kerana ia mungkin menentang anda. Kancing manset Betul, band perkahwinan juga, tetapi cincin lain harus ditanggalkan.
 • Semasa musim sejuk, pakai sarung tangan gelap berwarna kelabu, yang halus selendang , dan mantel gelap. Jangan memakai jaket prestasi atau apa-apa jenis itu dengan sut anda, kerana ia membuatkan anda kelihatan seperti seorang amatur
 • Tinggalkan beg galas anda di rumah. Beg galas membuatkan anda kelihatan seperti budak sekolah dan bukannya dewasa profesional. Sebaliknya, pergi dengan beg bimbit atau beg tangan, sebaik-baiknya dalam kulit hitam atau coklat gelap.
 • Periksa pakaian anda untuk sebarang isu seperti benang longgar, lubang atau kotoran kerana anda tidak mahu hadir ke temu duga anda kelihatan ceroboh. Lagipun, penemuduga sepatutnya dapat menggambarkan anda mewakili syarikat mereka dengan sebaik mungkin
Pemula biasanya lebih santai dan saman mungkin memberi gambaran bahawa anda adalah orang luar yang tidak sesuai

Pemula biasanya lebih santai dan saman mungkin memberi gambaran bahawa anda adalah orang luar yang tidak sesuai

Kerja IT / Kreatif / Permulaan – Campurkannya

Secara umum, syarikat pemula, agensi kreatif atau syarikat IT mempunyai hierarki yang lebih santai. Terutama kreatif selalunya suka berpakaian dengan cara yang luar biasa yang menonjol daripada orang ramai. Dalam permulaan, etika berpakaian selalunya tidak wujud, dan motonya ialah apa-apa sahaja. Jika anda memohon pekerjaan di luar persekitaran tradisional, memakai sut gelap dan bertali leher mungkin merugikan anda. Oleh itu, jika anda dipanggil untuk saman anda, anda sentiasa boleh menyerlahkan bahawa anda ingin menunjukkan rasa hormat yang sewajarnya, dan tiada penemuduga akan menentang anda. Jika mereka melakukannya, kemungkinan besar ia bukan tempat yang bagus untuk bekerja kerana siapa yang tidak mahu mengupah seseorang yang menunjukkan rasa hormat yang sewajarnya?

Jadi, apa yang perlu dipakai untuk temu duga dalam sektor luar biasa ini? Jawapannya tidak jelas, dan ia bergantung kepada banyak faktor. Apa yang penting untuk diingat ialah anda harus berasa selesa dan yakin apabila memakai pakaian ini, sambil menunjukkan rasa hormat.

 • Sebagai contoh, bukannya sut, anda boleh memakai jaket atau a blazer dengan seluar yang kontras.
 • Kasut coklat bukannya hitam
 • Baju yang lebih kasual
 • Tambah sentuhan sprezzatura kepada pakaian anda; anda boleh mendandaninya dengan menambah a boutonniere , a segi empat sama poket , berwarna tali kasut .Hanya pastikan anda tidak keterlaluan - satu loghat sudah memadai.
Pekerjaan Luar memerlukan pakaian yang berbeza

Pekerjaan Luar memerlukan pakaian yang berbeza

Kerja Luar

Jika anda memohon kerja luar atau jawatan di mana anda menjadi kotor, sut mungkin berlebihan, tetapi anda masih harus meningkatkan permainan almari pakaian anda dan memakai sesuatu yang lebih formal dan digilap daripada yang anda lakukan sebagai pakaian kerja. Walau apa pun, anda sentiasa mahu memastikan bahawa anda menunjukkan tahap kesungguhan dan profesionalisme yang sama jika anda memakai sut.

Elakkan jalur tebal tetapi jalur halus adalah ok

Elakkan jalur tebal tetapi jalur halus adalah ok

Kesimpulan

Matlamat pakaian temu duga adalah untuk menjadikan anda kelihatan profesional, dan cekap serta menunjukkan rasa hormat kepada bakal majikan anda. Oleh itu, kebanyakan orang harus memakai sut gelap dengan aksesori yang sesuai. Walau bagaimanapun, jika anda berada dalam bidang di mana sut akan berlebihan, anda boleh menyimpang daripada pakaian temu duga klasik tetapi adalah penting untuk anda sentiasa menyimpan