Panduan Cincin Pinky Terbaik

panduan cincin pinky 3840x2160 wp berskala

Semua Yang Anda Perlu Tahu untuk Memakai Cincin Pinky

Di sebelah cincin perkahwinan , cincin pinky hari ini adalah cincin yang paling popular untuk dipakai oleh lelaki. Aksesori unik ini menambah bakat dan keperibadian pada rupa anda dan berfungsi sebagai sumber minat visual yang tidak dijangka yang sangat baik.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Semua Yang Anda Perlu Tahu untuk Memakai Cincin Pinky
 2. Apa Itu Cincin Pinky
 3. Sejarah Ringkas Cincin Pinky dan Cara Ia Dipakai
 4. Mengapa Lelaki Memakai Cincin pada Jari Merah Jambu Mereka
 5. Maksud dan Kepentingan Cincin pada Jari Pinky
 6. Pinky Rings dalam Budaya Pop
 7. Jenis Cincin Pinky
 8. Mengapa Anda Perlu Memakai Cincin Pinky
 9. Cara Saiz Cincin Pinky
 10. Cara Menggayakan Cincin Pinky
 11. Pinky Rings Dos & Don't
 12. Di Mana Nak Beli Pinky Rings
 13. Kesimpulan
 14. Rundown Pakaian

Walaupun popularitinya, anda mungkin tidak pasti sama ada cincin merah jambu sesuai untuk anda. Adakah ia akan kelihatan mencolok pada anda? Adakah ia akan selaras dengan gaya peribadi anda? Sekiranya anda memakai cincin merah jambu sama sekali?

Itulah sebenarnya panduan ini akan membantu anda menentukan, dan sepanjang perjalanan, anda akan belajar tentang sejarah cincin merah jambu yang menarik, pelbagai jenis cincin merah jambu yang luar biasa, dan lelaki yang memakai cincin merah jambu hari ini.Apa Itu Cincin Pinky

Gambar tangan memakai cincin perak pada pinky dengan batu biru

Cincin merah jambu perak dengan batu biru.

Gambar sepasang tangan dengan cincin perkahwinan emas di jari manis kiri dan cincin merah jambu di tangan kanan

Cincin merah jambu emas dengan batu hijau.

Gambar tangan di pinggul, dengan cincin merah jambu di jari

Cincin merah jambu emas dengan batu hijau.

Secara teknikal, cincin merah jambu ialah sebarang cincin yang dipakai pada jari kelingking, atau merah jambu, tangan kanan atau kiri anda. Secara praktikalnya, cincin merah jambu biasanya lebih kecil daripada jenis cincin lain untuk muat pada jari yang sesuai dan kelihatan berkadar berbanding bahagian lain tangan.

Cincin merah jambu boleh datang dalam pelbagai gaya dan menggunakan pelbagai logam dan batu. Cincin merah jambu juga berfungsi dengan baik dengan pelbagai pakaian dan oleh itu merupakan jenis cincin yang sangat popular dalam pakaian lelaki kontemporari. Terdapat hampir sama banyak jenis cincin merah jambu seperti cincin merah jambu di dunia, jadi jika anda ingin memakai cincin merah jambu, kemungkinan besar cincin itu sesuai dengan penampilan peribadi anda.

Lihat keseluruhan koleksi cincin merah jambu Raphael!

Tekan di sini! Pandangan dekat pada cincin merah jambu Dickie dengan batu hijau dan jam tangan kuarza 30 meter Swanson miliknya.

Asal-usul perkataan

Pinky

Cincin merah jambu memperoleh nama mereka daripada nama popular untuk jari kelingking pada kedua-dua tangan: pinky. Apakah asal usul nama unik ini? Mereka sebenarnya kurang terlibat daripada yang anda fikirkan. Perkataan pinky ialah bentuk kecil dari perkataan Belanda merah jambu , yang bermaksud jari kelingking. Tatanama ini merebak ke Jerman, jiran Belanda, dan dari Jerman, ia diterima pakai di Great Britain, yang mana istilah itu dipopularkan di seluruh dunia Anglophonic. [Kredit Imej: Paramount Pictures]

Sejarah Ringkas Cincin Pinky dan Cara Ia Dipakai

Gambar beberapa Sven Raphael Schneider

Beberapa cincin kegemaran Sven Raphael Schneider.

Cincin Pinky Telah Dipakai Sepanjang Sejarah Manusia

Lelaki telah memakai cincin di jari mereka selama beribu tahun, kedua-duanya sebagai simbol status dan sebagai cara yang mudah untuk memastikan kekayaan mudah alih berguna. Walaupun lelaki moden di dunia Barat biasanya memakai satu atau dua cincin pada beberapa jari sahaja, lelaki secara sejarah boleh memakai sebarang cincin pada mana-mana jari. Jari kelingking, bagaimanapun, kekal sebagai cincin yang digemari sehingga hari ini.

Cincin Pinky pada Zaman Kuno

Ilustrasi seorang maharaja Rom dan rakyatnya.

Cincin biasanya dipakai oleh orang Rom Purba untuk mempamerkan kekayaan mereka.

Walaupun cincin merah jambu dipakai dalam pelbagai tamadun sepanjang Zaman Antikuiti, orang Rom menawarkan kepada kita contoh ulasan yang menarik tentang makna dan tujuan cincin merah jambu.

Pliny the Elder, Pinky Rings dan Conspicuous Consumption

Pliny the Elder ialah seorang naturalis dan ahli falsafah Rom yang aktif pada abad pertama Masihi. Beliau menulis sebuah risalah penting mengenai fungsi dunia yang dikenali sebagai sejarah semulajadi , dan dalam karya ini, dia mengulas tentang konvensyen dan tradisi orang Rom.

Cetakan Pliny the Elder dalam pakaian Rom

Sesetengah orang meletakkan semua cincin mereka pada jari kelingking mereka sahaja, manakala yang lain hanya memakai satu cincin walaupun pada jari itu, dan menggunakannya untuk menutup cincin meterai mereka, yang disimpan sebagai jarang yang tidak patut dihina penggunaan biasa … walaupun memakai cincin tunggal di jari kelingking boleh mengiklankan pemilikan sekeping radas yang lebih mahal yang disimpan di kedai.

Pliny the Elder

Pliny merujuk fakta bahawa bangsawan Rom kadang-kadang akan memakai cincin merah jambu sebagai simbol status yang halus. Nampaknya keputusan yang disengajakan untuk memakai cincin kecil pada jari terkecil tangan sebenarnya adalah lentur: implikasinya ialah jika pemakainya berpuas hati memakai cincin merah jambu yang lebih sederhana, dia melakukannya dengan pemahaman tersirat bahawa dia sebenarnya memiliki cincin yang jauh lebih halus, lebih besar dan lebih mahal yang tidak perlu dia pakai. Pada asasnya, cincin merah jambu berfungsi sebagai petunjuk kepada kekayaan yang lebih besar yang pemakainya tidak merasakan perlu untuk dipertontonkan.

Pinky Rings semasa Zaman Pertengahan dan Zaman Moden Awal

Lukisan abad ke-15 yang menggambarkan ramai pendeta Roman Katolik berpangkat tinggi, kebanyakan mereka memakai cincin besar

Cincin merah jambu dipakai dengan banyak cincin lain untuk menggambarkan pengaruh dan kepentingan Gereja Roman Katolik zaman pertengahan. Perincian daripada The Consecration of St. Augustine oleh Jaume Huguet (1460). Melalui Wikimedia Commons .

Potret Raja Henry VIII.

Raja-raja sering memakai cincin merah jambu untuk menggambarkan kekayaan mereka dan sebagai lencana pejabat. Potret Henry VIII (Pertengahan abad ke-16), selepas Hans Holbein the Younger. Melalui Wikimedia Commons .

Sepanjang Zaman Pertengahan dan Rennaiansce, lelaki sering memakai sejumlah besar cincin pada kebanyakan jari mereka sebagai cara untuk mempamerkan kekayaan mereka dan sebagai lencana pejabat, salah satu kegunaan biasa aksesori itu. Jari merah jambu kekal sebagai jari popular untuk paparan cincin kerana ia kurang berkemungkinan tercalar atau rosak semasa pemakaian biasa, agak jauh dari bahagian tangan yang lebih aktif.

Semasa abad ke-18, terutamanya di England, kebimbangan mengenai kewajaran dan undang-undang sumptuary menyaksikan kelaziman perhiasan cincin di mana-mana merosot dalam pakaian lelaki. Cincin merah jambu, bagaimanapun, adalah pengecualian kepada trend ini, kerana ia kekal sangat popular dan, dalam banyak keadaan, merupakan satu-satunya jenis cincin yang kerap dipakai oleh lelaki di dunia Barat, dan terutamanya Anglophonic.

Pinky Rings semasa Era Victoria

Fesyen Lelaki Awal Victoria

Cincin merah jambu adalah salah satu jenis cincin yang paling biasa dipakai oleh lelaki semasa zaman Victoria.

Cincin Tanda & Cincin Kahwin untuk Puan-puan Victoria

Ketika abad ke-18 memberi laluan kepada Era Victoria, cincin merah jambu menjadi ciri biasa dalam pakaian lelaki bangsawan Inggeris. Ia adalah perkara biasa bagi lelaki untuk memakai pada jari kelingking tangan kiri mereka jambul keluarga mereka cincin tanda . Cincin tanda ini mempamerkan warisan keluarga mulia lelaki itu dan sering menjadi pusaka berharga.

Sekitar tempoh ini, tradisi Jerman lelaki memakai ikat pinggang perkahwinan pada jari kelingking kiri anda mula dipopularkan di England. Ironinya, trend ini telah diterima pakai oleh kedua-dua lelaki saya yang sudah berkahwin dan oleh mereka yang tidak mahu berkahwin: dalam kedua-dua keadaan, kehadiran cincin merah jambu menunjukkan bahawa pemakainya tidak mencari calon pengantin perempuan.

Untuk mengelakkan kemunculan lebihan cincin, adalah perkara biasa bagi lelaki pada masa ini untuk menyusun dua cincin merah jambu era Victoria, biasanya ikat pinggang perkahwinan dan cincin meterai, pada jari kelingking kiri mereka. Tradisi ini diambil dengan penuh semangat oleh keluarga diraja British dan tidak lama kemudian merebak ke Amerika Utara.

Cincin emas dengan batu merah dipakai pada pinky

Dua cincin merah jambu disusun, salah satu daripadanya mempunyai batu merah yang besar.

Keluarga Diraja British dan Pinky Rings

Ratu Victoria dan Putera Albert memakai Kasut Balmoral Hitam pada tahun 1854

Ratu Victoria dan Putera Albert pada tahun 1854.

Lukisan Edward VII memakai pakaian diraja penuh. Potret Edward VII dalam pakaian pertabalannya (1901) oleh Sir Luke Fildes. Imej melalui Wikimedia

Edward VII. [Kredit Imej: Wikimedia Commons ]

Putera Charles bertali leher hitam dengan Cincin Signet

Raja Charles III semasa masih Putera Wales

Anak-anak lelaki Ratu Victoria semua mengamalkan tabiat memakai cincin di jari kelingking mereka, gaya yang Victoria sendiri terkenal dan dengan cepat menjadi tradisi diraja yang lama. Putera Leopold, Duke of Albany, terkenal dengan banyaknya cincin merah jambu yang dia suka pakai. Cincin merah jambu dipakai oleh waris Victoria, Edward VII, dan sementara warisnya sendiri, George V, mengelak cincin sebagai mencolok, kedua-dua anak lelakinya, Edward VIII dan George VI, memakai cincin merah jambu.

Permaisuri kepada Ratu Elizabeth II, Putera Philip, Duke of Edinburgh, memakai cincin meterai bapanya, Putera Andrew dari Greece dan Denmark, sehingga dia berusia lima puluhan. Raja Charles III, manakala Putera Wales, memakai cincin tanda rasmi gelarannya, yang berusia lebih 170 tahun dan dipakai oleh ramai bakal raja England. Sehingga hari ini, ramai lelaki dalam keluarga diraja British memakai cincin meterai mereka disusun di atas ikatan perkahwinan mereka, begitu juga orang Inggeris terkemuka lain seperti Winston Churchill.

Cincin Signet Tersuai yang Cantik

Semua tentang …

Cincin Tanda

Cincin meterai ialah sejenis cincin khas yang pada asalnya mempunyai meterai. Dari Antikuiti dan seterusnya, meterai, sering diukir pada cincin untuk keselamatan dan kemudahan penggunaan, digunakan untuk mengesahkan dokumen penting dan mengenal pasti pegawai penting. Oleh itu, cincin meterai adalah alat penting dan lencana kehormatan. Walaupun selepas menyegel dokumen penting tidak disukai, cincin meterai tetap popular dan sering memaparkan gambaran jata keluarga atau monogram peribadi.

Cincin Pinky semasa Zaman Keemasan Pakaian Lelaki

FDR muda dengan band perkahwinan bertindan dan cincin merah jambu

Franklin Delano Roosevelt muda memakai band perkahwinan bertindan dan cincin merah jambu.

Sammy akhirnya menjadi peminat cincin.

Sammy Davis, Jr.

Iklan vintaj yang menggambarkan pasangan yang berpakaian kemas di belakang kereta; lelaki itu memakai cincin

Iklan dari tahun 1960-an yang memaparkan cincin merah jambu.

Pada abad ke-20, pendekatan baharu untuk pakaian telah wujud, dan pakaian secara umumnya menjadi kurang mengenai persatuan tradisional dan lebih banyak mengenai fesyen dan gaya peribadi. Perkara yang sama berlaku untuk cincin merah jambu. Lelaki semakin memakai cincin merah jambu selaras dengan konvensyen yang ditetapkan tetapi juga semata-mata untuk kepentingan peribadi.

Ilustrasi lelaki ketawa, salah seorang daripada mereka memakai cincin merah jambu.

Cincin merah jambu benar-benar kehidupan parti di Zaman Jazz.

Cincin merah jambu kekal menjadi pemandangan biasa di Benua Eropah dan berkembang biak di pusat seni dan kebudayaan utama seperti Paris semasa zaman Jazz Umur, di mana mereka menjadi lambang semangat ekspresi diri moden. Di Amerika Syarikat, ramai rakyat Amerika yang kaya terus berpegang kepada tradisi British memakai cincin tanda atau cincin merah jambu mereka di tangan kiri, termasuk Franklin Delano Roosevelt, dan cincin merah jambu sering dilihat pada pelakon terkenal.

Pinky Rings Hari Ini

Aksesori Tali Ikat Hitam Klasik - Kancing Baju, Kancing Manset, Cincin Pinky, Pocket Square

Cincin merah jambu yang dipakai dengan a Tali leher hitam ensemble.

Mengikuti Zaman Keemasan Pakaian Lelaki, barang kemas pakaian lelaki seperti cincin merah jambu telah jatuh dalam dan keluar dari fesyen. Secara amnya, bagaimanapun, cincin merah jambu kekal sebagai lekapan gaya lelaki dan menikmati populariti yang agak konsisten. Akibatnya, cincin merah jambu adalah salah satu bentuk perhiasan lelaki yang paling biasa dan dikaitkan dengan ramai lelaki terkenal dan trend gaya ikonik.

Mengapa Lelaki Memakai Cincin pada Jari Merah Jambu Mereka

Walaupun cincin merah jambu mempunyai sejarah adat dan tradisi yang panjang, hari ini, lelaki boleh memakai cincin merah jambu atas pelbagai sebab.

Cincin merah jambu adalah…Kerana…
Boleh Diterima Secara BudayaDisebabkan tekanan sosial dan budaya, ramai lelaki berasa tidak selesa memakai barang kemas kerana mereka telah tersilap percaya bahawa tidak maskulin untuk berbuat demikian. Walau bagaimanapun, kerana cincin merah jambu mempunyai perkaitan bertingkat dengan pakaian lelaki, ia boleh berasa kurang menarik untuk memakai cincin merah jambu berbanding memakai barang kemas lelaki lain seperti rantai emas atau gelang. Anda tidak sepatutnya membenarkan norma sosial jantina atau kebijaksanaan konvensional untuk menentukan pakaian anda, tetapi jika cincin merah jambu memberikan anda kemasukan yang selesa ke dalam barang kemas lelaki, kami menggalakkan anda untuk menganggapnya sebagai langkah pertama dalam perjalanan barang kemas lelaki anda.
mudahBergantung pada seberapa aktif anda bekerja dengan tangan anda, deringan pada ibu jari, telunjuk atau jari tengah anda mungkin kelihatan menyusahkan atau menghalang anda. Sebaliknya, kerana jari manis dikaitkan secara budaya dengan menunjukkan status perkahwinan, memakai cincin pada jari itu boleh menyebabkan kekeliruan. Kerana ia agak jauh dari jalan dan tidak dikaitkan dengan kepentingan tertentu, cincin merah jambu, oleh itu, lokasi yang mudah dan mudah untuk cincin, terutamanya jika anda hanya merancang untuk memakai satu atau dua cincin.
EkspresifWalaupun saiznya kecil, cincin pada pinky selalunya sangat ketara, jadi cincin pinky boleh menjadi pilihan yang bagus untuk menunjukkan gaya peribadi anda atau meluahkan sesuatu tentang diri anda. Anda boleh sama ada memanfaatkan sejarah simbolisme cincin merah jambu yang telah lama wujud untuk menyampaikan maklumat tentang sejarah keluarga anda, atau anda boleh menggunakan cincin merah jambu untuk menyatakan sesuatu tentang diri anda dan gaya anda sendiri.
berpersatuanSelain mengatakan sesuatu tentang diri mereka sendiri, ramai lelaki juga menggunakan cincin merah jambu untuk mengatakan sesuatu tentang institusi yang dikaitkan dengan mereka. Walaupun jari manis sering digunakan untuk memakai cincin kelas, jari kelingking adalah alternatif biasa untuk cincin kelas atau sekolah. Cincin profesional yang dikaitkan dengan kejuruteraan, khususnya, juga sering dipakai pada jari kelingking, seperti cincin yang dikaitkan dengan organisasi persaudaraan seperti Freemasonry , yang Perintah Elk yang Baik hati dan Pelindung , atau Knights of Columbus .
Simbol StatusWalaupun kami di Gentleman's Gazette tidak membenarkan fesyen sebagai alat untuk menunjuk-nunjuk, kami akan lalai untuk tidak mengakui bahawa cincin merah jambu kadangkala dipakai sebagai cara untuk mempamerkan kekayaan seseorang secara halus, dan selalunya tidak begitu halus. Tradisi ini memang mempunyai silsilah yang diperluaskan, seperti yang diperhatikan di kalangan orang Rom kuno, seperti yang disebutkan oleh Pliny the Elder dalam bahagian sejarah di atas.

Maksud dan Kepentingan Cincin pada Jari Pinky

Bahasa Rahsia Cincin

Infografik yang memaparkan sepasang tangan dengan cincin pada jari dan maklumat tentang maksud setiap jari apabila anda memakai cincin. Pinky Kiri: Warisan keluarga atau persatuan skolastik atau persaudaraan Jari Cincin Kiri: Status perhubungan atau institusi bermakna Kiri Tengah: Ekspresi individu atau tanggungjawab kekeluargaan Indeks Kiri: Kebolehan bekerjasama dan setiakawan Ibu jari Kiri: Status keluarga & warisan Ibu jari Kanan: Status peribadi & kekuatan kemahuan Indeks Kanan: Kepimpinan & potensi autoriti Kanan Tengah: Ekspresi individu atau tanggungjawab kolektif Jari Cincin Kanan: Institusi yang bermakna atau status perhubungan Kanan Pinky: Pencapaian dan status peribadi

Maksud Cincin pada Setiap Jari

Sepanjang sejarah, pemakaian cincin tertentu pada jari tertentu telah digunakan sebagai cara halus bagi pemakainya untuk menyatakan sesuatu tentang dirinya atau keinginannya. Anda seharusnya berasa bebas untuk mengabaikan bahasa rahsia cincin ini jika ia tidak sesuai dengan gaya peribadi anda, tetapi menyedari konvensyen dan tradisi cincin merah jambu akan membolehkan anda menyepadukan cincin merah jambu ke dalam penampilan anda dengan lebih mendalam dan kesedaran.

Seorang lelaki kulit putih muda memakai sut coklat mahal dan cincin merah jambu pada kedua-dua pinkies dalam potret dicat awal abad ke-20 ini

Cincin merah jambu dan The Portrait of

James H. Hyde

James Hazen Hyde (1876-1959) ialah seorang playboy dan pembiaya Amerika yang mewarisi syarikat bernilai bilion dolar pada usia 23 tahun. Dalam potret 1901 oleh Theobald Chartran ini, Hyde berada di puncak kejayaannya, dan untuk mencerminkan kedudukannya dia memakai dua cincin merah jambu, satu pada setiap jari kelingkingnya. Cincin merah jambu kiri boleh menandakan kuasa dan pengaruh keluarganya, manakala cincin merah jambu kanan boleh meraikan pencapaian dan statusnya sendiri. [Kredit Imej: Wikimedia Commons ]

Walaupun saiznya agak kecil, kedudukan jari kelingking di tepi tangan menarik perhatian khusus kepadanya. Oleh itu, cincin merah jambu sering dikaitkan dengan komunikasi dan sosialisasi. Pada asasnya, cincin merah jambu ialah cara yang bagus untuk anda menyatakan sesuatu tentang diri anda kepada orang lain.

Oleh kerana cincin merah jambu jauh daripada digit yang lebih aktif di tangan, seperti jari telunjuk dan ibu jari, ia boleh dianggap lebih sesuai untuk konsep abstrak seperti ekspresi peribadi dan persepsi walaupun dipakai pada jari yang paling kecil.

Ketahui lebih lanjut tentang kepentingan cincin!

Baca Artikel

Pinky Rings dalam Budaya Pop

Lelaki Popular Dikaitkan dengan Pinky Rings Hari Ini

Tangkapan skrin Matt Damon dari filem The Talented Mr. Ripley

Matt Damon memakai cincin merah jambu dalam filem itu Encik Ripley yang Berbakat . [Kredit Imej: Paramount Pictures]

Raphael Schneider dalam jaket merokok

Sven Raphael Schneider bergambar dengan cincinnya.

Selaras dengan sejarah mereka yang panjang dan pelbagai, pelbagai jenis terkenal tuan-tuan moden hari ini dikaitkan dengan memakai cincin merah jambu. Kedudukan mereka sangat pelbagai dan menunjukkan keluasan gaya yang boleh digabungkan dengan cincin merah jambu, dan realiti ini harus menjelaskan kepada anda bahawa jika anda berminat untuk memakai cincin merah jambu, ia akan melengkapkan seluruh gaya peribadi anda dan anda. akan mendapati diri anda berada dalam syarikat yang sangat baik.

ahli muzik

Preston

Adakah Preston memakai cincin merah jambu semasa persembahan muziknya? Bersedia dengan dia untuk mengetahui!

Anda akan melihat bahawa sebilangan besar lelaki moden yang dikaitkan dengan cincin merah jambu adalah pemuzik dalam beberapa bentuk. Fakta ini mungkin mencerminkan keperibadian yang kuat dan semangat kreatif yang sering dikaitkan dengan cincin merah jambu, terutamanya memandangkan, sejak Zaman Jazz, cincin merah jambu sering dikaitkan dengan semangat bebas.

Ramai pemuzik yang memakai cincin merah jambu dikaitkan terutamanya dengan artis rap dan hip-hop. Persatuan ini juga menggambarkan hubungan antara cincin merah jambu dan status, kerana ramai penghibur dalam genre ini telah memupuk imej seorang lelaki yang bijak jalanan, berjaya yang meningkat daripada kekaburan ke puncak kejayaan dan kelebihan material.

Mafia

Sonny juga memakai cincin merah jambu untuk dipadankan dengan pakaiannya di sini.

James Caan memakai cincin merah jambu sambil melakonkan watak Sonny Corleone dalam The Godfather. [Kredit Imej: Paramount Pictures]

Selain pemuzik, termasuk penyanyi rap samseng, samseng sebenar dan fiksyen yang dikaitkan dengan Mafia dan sindiket jenayah terancang lain juga berkait rapat dengan cincin merah jambu, terutamanya cincin merah jambu berlian. Cincin merah jambu muncul pada samseng dalam filem Yakuza Jepun, filem mobster dari Golden Age of cinema, dan media ikonik Mafia seperti Goodfellas, The Sopranos, The Irishman dan Godfather Trilogy. Bersama-sama dengan cerut, Tony Soprano sering dilihat memakai cincin merah jambu, begitu juga dengan ahli Keluarga Corleone.

Perusuh kehidupan sebenar juga dikaitkan dengan cincin merah jambu, termasuk Arnold Rothstein, Al Capone, Meyer Lansky, Charles Lucky Luciano, Bugsy Siegel dan John Gotti. Tokoh-tokoh penjenayah ini sering memakai cincin merah jambu untuk memamerkan kekayaan dan status mereka dan untuk menunjukkan pengabdian mereka yang teguh kepada perusahaan jenayah mereka. Cincin merah jambu juga boleh digunakan untuk tujuan praktikal yang berbeza sebagai sejenis polisi insurans hayat, kerana sekiranya pemakainya meninggal dunia secara mengejut atau sebelum waktunya, cincin itu boleh dijual untuk menampung sebarang perbelanjaan pengebumian.

Temui gaya samseng kehidupan sebenar Al Capone!

Baca Artikel

Walaupun perkaitannya yang kukuh dengan ketua Mafia, anda tidak perlu risau bahawa orang akan secara automatik menganggap anda adalah ahli La Cosa Nostra hanya kerana anda adalah cincin merah jambu. Ramai lelaki telah memakai cincin merah jambu dan anda tidak seharusnya membiarkan pergaulan yang samar-samar dengan beberapa epal buruk merosakkan keseronokan anda terhadap artikel pakaian lelaki yang serba boleh dan halus ini.

Jenis Cincin Pinky

Barangan peribadi Raphael yang lain: kancing manset dan cincin merah jambu.

Cincin merah jambu adalah barangan pengumpul yang hebat kerana kepelbagaian gaya.

Terdapat pelbagai jenis dan gaya cincin merah jambu, di bawah anda akan menemui pengenalan ringkas kepada yang paling biasa.

Gambar cincin elektrum dengan reka bentuk monograf pada muka

Cincin Tanda

Cincin meterai pada asalnya adalah cincin bersejarah yang disimpan dengan meterai, yang dengannya seseorang boleh mengelak dokumen penting sebagai paten kuasa dan mencegah gangguan. Hari ini, cincin tanda sering menggambarkan jata, lambang dinasti, lencana, inisial atau monogram dan merupakan salah satu jenis cincin merah jambu lelaki yang paling biasa.

Cincin kelas emas yang besar dengan batu jernih

Cincin Kelas

Cincin kelas dikaitkan secara unik dengan sekolah menengah atau institut pengajian tinggi tertentu. Walaupun sering dipakai di jari manis, cincin kelas juga boleh dipakai pada jari kelingking sebagai tanda penghormatan kepada almamater anda.

Cincin perak besar tanpa hiasan

Cincin Profesional

Cincin profesional menyiarkan persatuan dengan profesion atau perdagangan tertentu. Oleh kerana memakai cincin merah jambu kurang berkemungkinan menghalang penggunaan tangan seseorang, cincin profesional yang dikaitkan dengan kejuruteraan dan usaha manual lain sering dikaitkan dengan cincin merah jambu. Cincin pinky Order of the Engineer atau Cincin Besi Kanada adalah contoh yang terkenal.

Imej Cincin Freemason

Lingkaran Sosial atau Persaudaraan

Cincin merah jambu sering dikaitkan dengan kumpulan atau persatuan lelaki yang disatukan oleh ikatan persaudaraan, agama, atau konvensional yang sama. Cincin ini menyatakan kesetiaan kepada organisasi yang lebih besar dan berfungsi sebagai cara untuk mengenal pasti pemakai kepada mana-mana rakan senegaranya.

Ikat pinggang perkahwinan emas di jari

Cincin Biasa

Cincin merah jambu biasa terdiri daripada jalur ringkas dalam asas atau logam berharga atau bahan cincin lain seperti batu, tanduk, tulang atau kayu. Ia adalah aksesori yang elegan dan bersahaja yang menafikan andaian palsu bahawa semua cincin merah jambu mesti mencolok atau menonjol.

Gambar sepasang tangan dengan cincin perkahwinan emas di jari manis kiri dan cincin merah jambu di tangan kanan

Cincin Tunggal atau Berbilang Batu

Cincin merah jambu yang sangat popular, cincin batu tunggal menghiasi jalur cincin dengan permata tunggal atau batu lain. Reka bentuk ringkas ini mencipta minat visual yang unik tanpa mengganggu atau berlebihan, terutamanya dengan jalur perak atau emas. Cincin merah jambu juga boleh menampilkan pelbagai jenis batu, biasanya disusun dalam corak sejenis. Susunan Klasik biasa terdiri daripada batu kecil dalam set potongan cemerlang di sebelah kiri dan kanan batu tengah.

Gambar cincin perak dengan batu ambar yang dipakai pada pinky

Cincin Pinky Biasa

Batu

Cincin merah jambu boleh menampilkan sebarang bilangan batu berharga atau separa berharga yang unik dan unsur hiasan lain, tetapi jenis batu tertentu amat sesuai untuk jenis dan gaya cincin ini. Ia adalah turquoise, bloodstone, onyx, lapis lazuli, mata harimau, turmalin, malachite, nilam bintang, delima, zamrud, dan berlian. Sven Raphael Schneider adalah peminat tertentu nilam bintang kerana jarang ditemui dan cara unik batu itu memantulkan dan membiaskan cahaya untuk kelihatan seperti bintang. Batu cincin merah jambu biasanya rata untuk meniru rupa cincin meterai.

Foto Sven Raphael

Cincin merah jambu biasa

logam

Cincin merah jambu boleh datang dalam pelbagai logam, termasuk platinum, emas kuning, emas mawar, emas putih dan keluli tahan karat, semuanya dalam pelbagai karat. Memilih logam yang betul untuk anda bergantung pada pelbagai faktor, seperti warna biasa dalam almari pakaian anda, pewarnaan kulit anda dan pilihan peribadi anda.

Cari manset yang sempurna untuk melengkapkan cincin merah jambu anda!

Kancing Manset Cakar Helang - buatan tangan oleh tukang emas utama - Fort Belvedere

Manset Fort Belvedere menampilkan pelbagai kilauan logam dan batu.

Imej Manset Cakar Helang dengan Bola Lapis Lazuli - Bersalut Emas Perak 925 Sterling

Kubu Belvedere

Manset Cakar Helang dengan Bola Lapis Lazuli – Bersalut Emas Perak 925 Sterling

Berbelanjalah sekarang Manset Cakar Helang dengan Harimau

Kubu Belvedere

Manset Cakar Helang dengan Bebola Mata Harimau – Bersalut Emas Perak 925 Sterling

Berbelanjalah sekarang Kancing manset perak dengan bola carnelian

Kubu Belvedere

Manset Cakar Helang dengan Bebola Carnelian – Bersalut Platinum Perak 925 Sterling

Berbelanjalah sekarang Kancing Manset Cakar Helang dengan Bola Malachite - Bersalut Platinum Perak 925 Sterling - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Manset Cakar Helang dengan Bola Malachite – Bersalut Platinum Perak 925 Sterling – Fort Belvedere

Berbelanjalah sekarang

Mengapa Anda Perlu Memakai Cincin Pinky

Gambar sepasang tangan dengan banyak cincin di jari

Cincin merah jambu hanyalah satu jenis daripada banyak cincin pakaian lelaki yang tersedia untuk anda, tetapi ia adalah tempat yang bagus untuk bermula!

Kerana Anda Mahu!

Akhirnya, cincin merah jambu harus dipakai atas sebab yang sama seperti anda memakai kebanyakan pakaian dan aksesori anda yang lain: kerana anda menyukainya dan anda ingin menyatakan gaya anda sendiri. Cincin merah jambu didatangkan dalam pelbagai jenis gaya, warna dan pilihan yang anda boleh temui contoh yang sesuai dengan rupa anda, tidak kira apa sekalipun.

Kerana Mereka Adalah Aksesori Tidak Dijangka dan Boleh Dicapai

Raphael memakai sut kasual ringan dengan cincin merah jambu

Cincin merah jambu yang dipakai dengan ensembel hari yang lebih kasual.

Cincin merah jambu yang dipakai dengan Tali leher Putih

Cincin merah jambu yang dipakai dengan ensembel White Tie.

Perlu diingat bahawa tidak ramai lelaki lain yang memakai cincin merah jambu, jadi ini adalah cara mudah untuk membezakan anda daripada orang lain. Tiada bahagian mekanikal juga, jadi anda tidak perlu servisnya seperti a menonton , dan pada masa yang sama, harganya lebih murah daripada yang lain jam tangan . Cincin merah jambu juga selaras dengan mana-mana kod pakaian pada skala formaliti .

Kerana Mereka Adalah Hidangan Cemerlang kepada Barang Kemas Lelaki

Iklan Jerman vintaj yang menggambarkan seorang lelaki memakai cincin merah jambu

Cincin merah jambu meletakkan senyuman di wajah semua orang, dan telah bertahun-tahun.

Kerana banyak budaya moden tidak menggalakkan lelaki memakai barang kemas, anda mungkin merasa sukar untuk mula melakukannya. Mujurlah, cincin merah jambu adalah cara terbaik untuk memudahkan diri anda memasuki sfera pakaian lelaki yang menarik ini, memberikan peluang untuk bereksperimen dengan aksesori unik dan kreatif yang masih menjadi contoh perhiasan lelaki yang abadi dan popular.

Cara Saiz Cincin Pinky

Tiada cara yang cuba dan benar untuk menganggarkan saiz cincin merah jambu kerana saiz jari boleh sangat berbeza berbanding ukuran anda yang lain. Oleh itu, anda perlu mengukur sendiri saiz cincin merah jambu anda atau dengan bantuan tukang emas tempatan, atau menyediakan pilihan cincin yang boleh anda cuba.

Jika Anda Mempunyai Saiz Cincin

Gambar saiz cincin

Cincin bersaiz cincin, digunakan untuk menentukan saiz cincin.

Cara paling mudah dan paling tepat untuk mengukur saiz cincin anda ialah menggunakan alat khas yang dipanggil saiz cincin. Alat ini boleh datang dalam pelbagai gaya, tetapi yang paling biasa ialah jalur yang anda ketatkan pada jari anda atau koleksi cincin tiruan dalam pelbagai saiz.

Saiz cincin gaya jalur adalah agak mudah untuk digunakan: hanya selitkan pada jari anda dan ketatkannya sehingga anda mencapai muat cincin yang anda inginkan.

Saiz cincin gaya cincin juga agak mudah untuk digunakan, kerana anda hanya perlu meletakkan cincin pelbagai saiz pada jari anda sehingga anda mendapati yang sesuai. Pastikan untuk meletakkan cincin tambahan di atas meja atau permukaan lain supaya beratnya tidak mengubah persepsi anda tentang rasa cincin itu.

Dalam kedua-dua kes ini, ambil perhatian bahawa saiz cincin anda akan menggunakan standard ukuran serantau. Bergantung pada sumber cincin yang anda inginkan, ia mungkin menggunakan piawaian ukuran cincin yang berbeza jadi bersedia untuk menukar saiz jika perlu.

Jika Anda Tidak Mempunyai Saiz Cincin

Jika anda tidak mempunyai saiz cincin, jangan risau, anda masih boleh menentukan saiz cincin anda dengan mudah.

 1. Balutkan seutas tali atau flos gigi di sekeliling jari yang anda ingin ukur pada titik di mana anda ingin cincin itu berehat. Jangan tarik tali dengan kuat kerana ini boleh meregangkannya dan memberikan hasil yang tidak tepat.
 2. Tandakan tali supaya ia mencerminkan lilitan jari anda yang diingini.
 3. Letakkan tali bertanda rata di sebelah pembaris atau pita pengukur bersaiz milimeter.
 4. Gunakan ukuran dalam milimeter untuk menentukan saiz cincin serantau anda.
 5. Ulangi proses ini dari awal dua atau tiga kali untuk memastikan ukuran setepat mungkin.

Cara Menggayakan Cincin Pinky

Akhirnya, terdapat hampir sama banyak cara untuk menggayakan cincin merah jambu seperti cincin merah jambu yang wujud. Di sini anda akan menemui galeri cara kami di sini di Gentleman's Gazette memakai cincin merah jambu kami.

Raphael

Cincin merah jambu hijau menangkap semangat Krismas.

Cincin emas dengan batu merah dipakai pada pinky

Batu merah menambah kilauan yang kaya pada cincin merah jambu emas yang dipakai bertindan.

Gambar tangan memakai cincin perak pada pinky dengan batu biru

Batu biru pucat memberikan sentuhan ringan pada cincin merah jambu perak ini.

Gambar cincin perak dengan batu ambar yang dipakai pada pinky

Tiger’s Eye memeriahkan cincin merah jambu perak ini.

Raphael

Batu malachite pada cincin merah jambu dan kancing manset membuat pemadanan menjadi mudah.

Gambar sepasang tangan dengan cincin perkahwinan emas di jari manis kiri dan cincin merah jambu di tangan kanan

Cincin merah jambu hijau tua yang menenangkan.

Batu hijau berkilauan pada cincin merah jambu emas.

Batu hijau berkilauan pada cincin merah jambu emas.

Perincian sedate menjadikan rupa metalik dua tona ini berfungsi.

Perincian sedate menjadikan rupa metalik dua tona ini berfungsi.

Cincin & Manset Raphael Malachite Pinky

Set berpasangan manset dan cincin merah jambu.

Anda juga boleh memilih batu berkubah

Turmalin dalam potongan kubah.

Cincin Pinky Malachite

Malachite dan perak.

Barangan peribadi Raphael yang lain: kancing manset dan cincin merah jambu.

Cincin merah jambu emas dengan batu tengah yang besar.

Pinky Rings Dos & Don't

1 Tiga lelaki berjaket merokok, seorang daripadanya memakai cincin merah jambu

Jangan gunakan cincin merah jambu yang bersaiz besar dan mencolok kerana ia agak mencolok. Sebagai peraturan umum, batu tengah harus sedikit lebih langsing daripada lebar jari kelingking anda.

dua Raphael dalam pakaian kasual yang terdiri daripada kot sukan, chinos biru muda, baju putih dan aksesori Fort Belvedere.

Padankan logam cincin merah jambu anda dengan aksesori logam anda yang lain. Ini akan memastikan penampilan keseluruhan yang padu dan elegan.

3 Tali Tali Sutera Grenadine dalam Warna Coklat - Fort Belvedere

Jangan campurkan logam. Sama ada pergi dengan emas atau perak, tetapi cincin dua tona selalunya mempunyai kesan yang menggelegar, terputus-putus dan boleh kelihatan bertarikh.

4 Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Muda dan Fil Biru d

Beli cincin dalam pelbagai saiz. Kami mendapati bahawa dengan musim, saiz jari berubah secara mendadak. Pada musim panas, jari-jari cenderung menjadi lebih bengkak dan lebih besar manakala pada musim sejuk ia menjadi lebih langsing. Membeli cincin dalam saiz yang berbeza, dan bukannya bergantung pada cincin merah jambu tunggal, akan membolehkan anda memakainya dengan selesa pada masa yang berbeza dalam setahun.

5 Silk Pocket Square dalam coklat dengan Corak Paisley Besar Biru, Hijau, Merah- Fort Belvedere

Jangan beli cincin yang terlalu megah. Cincin dengan ukiran yang sangat berani dan kuat atau banyak batu berbeza bukanlah tipikal gaya Klasik

6

Buat eksperimen. Jangan hadkan diri anda kepada hanya satu jenis atau gaya cincin merah jambu, malah hanya kepada cincin merah jambu. Cincin mempunyai sejarah yang kaya dan mendalam dalam pakaian lelaki dan menggunakannya dalam almari pakaian peribadi anda pasti menjadi pengalaman yang bermanfaat dan kreatif.

Di Mana Nak Beli Pinky Rings

Membeli RuncitMembeli Vintage atau Barang Terpakai
Kedai barang kemas tempatan yang terkenal dan peniaga dalam talian menawarkan pelbagai jenis cincin merah jambu dalam pelbagai gaya, reka bentuk, logam dan batu. Jika anda mempunyai sumber yang digemari untuk barang kemas pakaian lelaki secara umum, mereka mungkin mempunyai sesuatu yang anda akan suka.

Mengikut pengalaman kami, tukang emas tempatan mungkin mempunyai beberapa tawaran terbaik dan menawarkan kualiti tertinggi. Cincin merah jambu yang dibuat dengan baik, berharga atau separa berharga akan mewakili pelaburan yang besar berjumlah ratusan atau beribu-ribu dolar, jadi dapat memeriksa artikel secara peribadi sebelum membeli boleh membantu mengelakkan sebarang kejutan yang tidak menyenangkan.
Disebabkan kenaikan harga yang pantas untuk logam berharga seperti platinum, emas dan perak, banyak cincin merah jambu baharu telah menjadi sangat mahal. Nasib baik, anda boleh memanfaatkan pasaran terpakai yang besar untuk mencari beberapa tawaran yang luar biasa pada cincin merah jambu yang benar-benar cantik.

Pengasas Gentleman's Gazette dan Fort Belvedere, Sven Raphael Schneider, sebagai contoh, memperoleh keseluruhan koleksi cincin asalnya daripada sumber vintaj kerana dia lebih suka menyimpan wang di mana dia boleh membenarkan pelaburan lanjut dalam sut, kasut dan baju.
Mencari cincin vintaj boleh menjadi proses yang rumit dan menyeluruh, tetapi dengan kami petua untuk membeli-belah terpakai
dan sedikit nasib, anda boleh mencungkil harta karun yang tulen. Ingat bahawa tukang emas mahir boleh menambah atau mengurangkan saiz kebanyakan cincin pada tahap tertentu, jadi jika anda menemui cincin yang anda suka tetapi ia tidak sesuai, ia mungkin berbaloi untuk dibeli dan berpotensi mengubah saiz jika harganya sesuai. Harga untuk mengubah saiz akan berbeza-beza berdasarkan keadaan pasaran tempatan tetapi ia biasanya berkisar antara $20 hingga $50 untuk saiz semula asas tetapi boleh meningkat kepada lebih $100 untuk kerja yang lebih rumit.

Kesimpulan

Roti bakar hingga cincin merah jambu!

Sebagai salah satu aksesori yang paling biasa dan serba boleh dalam barang kemas lelaki, cincin merah jambu adalah item yang terkenal yang boleh menjadi gaya perhiasan tandatangan baharu untuk pakaian anda. Lelaki telah memakai cincin merah jambu selama beribu tahun dan kami berharap dengan maklumat yang telah anda pelajari dalam panduan ini, anda boleh menentukan sama ada ia akan menjadi tambahan yang sesuai untuk almari pakaian Klasik anda atau tidak.

Apakah pendapat anda tentang cincin merah jambu atau cincin lelaki, secara umum? Adakah anda memakai satu? Jika ya, apakah reka bentuk kegemaran anda?

Rundown Pakaian

Raphael dalam pakaian kasual yang terdiri daripada kot sukan, chinos biru muda, kemeja putih dan Aksesori Fort Belvedere .

Kubu Belvedere

Tali Tali Sutera Grenadine dalam Warna Coklat

berbelanja di sini

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Muda dan Kapas Fil d'Ecosse Biru

berbelanja di sini

Kubu Belvedere

Silk Pocket Square dalam coklat dengan Corak Paisley Besar Biru, Hijau, Merah

berbelanja di sini

Raphael memakai kombinasi kasual yang terdiri daripada kot sukan. Ia adalah bulu yang lebih berat sedikit. Ia dipotong pendek. Ia mempunyai poket tampalan dan lapel bertakuk yang menjadikannya tidak formal. Dia menggabungkannya dengan sepasang chinos biru muda yang mengambil beberapa ton dalam jaket yang sama mengekalkan palet warna cerah musim panas yang sama. Kasutnya ialah but chukka coklat yang berfungsi dengan baik dan menyerlahkan warna jaket dan ia juga membezakan seluar. Stokinnya berwarna kelabu dan berjalur biru muda di atas model betis. Tali lehernya adalah grenadine pejal berwarna coklat.

Baju itu berwarna putih pudar sedikit dan ia sangat lembut dan sedikit berkedut yang memberikan penampilannya lebih kepada watak lembut dan kasual. Segi empat poket berwarna biru muda dan coklat dengan Paisley. Ia mengambil nada tali leher serta seluar dan stokin dan kasut dan mengikat semuanya dengan baik. Cincin merah jambunya adalah perak sterling dengan mata harimau. Ia agak besar, tetapi anda boleh tahu ia lebih langsing daripada panjang. Dia sangat menyukai kesan apabila anda mengalihkannya ke dalam cahaya dan dia memilihnya kerana ia berfungsi dengan baik dengan tali leher coklat serta kasut coklat saya.