Panduan Gaya Untuk Lelaki Kurus

panduan gaya lelaki langsing berskala

Dalam dunia hari ini, ramai orang cuba menurunkan berat badan sama ada untuk kesihatan mereka atau hanya untuk imej mereka sendiri. Di Gentleman's Gazette, kami percaya bahawa selagi seorang lelaki mengikuti prinsip umum gaya, di samping berasa sihat dan mengikuti gayanya. doktor nasihat, membawa sekitar beberapa paun tambahan tidak perlu dimalukan.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Garis Panduan Berpakaian Untuk Lelaki Kurus
  2. Pertimbangan Untuk Pakaian Tertentu
  3. KESIMPULAN
  4. Rundown Pakaian

Dengan itu, terdapat juga sekumpulan lelaki di luar sana di hujung spektrum yang bertentangan. Lelaki kurus yang mungkin mencari cara untuk meningkatkan kehadiran fizikal mereka. Sama ada anda benar-benar ingin menambah atau tidak, memotong sosok maskulin memang ada faedahnya.

Separa sedar kami melihat kecergasan sebagai penunjuk kesihatan dan kami sentiasa mencari tanda-tanda kekuatan dalam potensi pasangan romantis, rakan sekerja, atau rakan. Dengan semua itu, berikut adalah beberapa petua dari seorang lelaki langsing ke seorang lelaki lain tentang cara berpakaian yang baik untuk kelihatan sihat dan maskulin.Garis Panduan Berpakaian Untuk Lelaki Kurus

Pastikan untuk mengelakkan pakaian longgar

Pastikan untuk mengelakkan pakaian longgar [Kredit Imej: GQ ]

1. Elakkan Memakai Pakaian Yang Membuatkan Anda Nampak Lemah

Ramai lelaki kurus sering cuba menyamarkan bingkai mereka dengan memakai pakaian yang terlalu besar untuk mereka berfikir bahawakainakan menjadikan mereka kelihatan lebih besar, namun, pada hakikatnya, sebaliknya adalah benar. Walau bagaimanapun, pada masa yang sama, lelaki kurus juga harus menjauhkan diri daripada gaya yang sangat kurus atau ketat kulit kerana kedua-dua ini hanya akan menarik perhatian kepada bingkai kurus anda.

Seluar kurus membuatkan kaki anda kelihatan seperti kayu

Seluar kurus menjadikan kaki anda kelihatan seperti kayu [Kredit Imej: GQ ]

Apakah penyelesaiannya? Ringkasnya, anda hanya perlu mencari pakaian yang sesuai dengan anda. Jika ia sesuai dengan betul, pakaian anda harus menutup badan anda secara semula jadi, padan rapat tetapi pada masa yang sama tidak terasa ketat atau menarik di mana-mana dan juga tidak longgar sehingga longgar atau berkepul-kepul. Oleh itu, anda pasti akan mendapat manfaat dalam jangka masa panjang daripada membentuk hubungan yang baik dengan tukang jahit kerana anda mungkin perlu mengambil semua jenis pakaian yang berbeza untuk satu jenis perubahan atau yang lain untuk mencapai kesesuaian ideal tersebut .

Lebar bahu jaket yang betul

Lebar bahu jaket yang betul (Knit Tie: Tali Knit dalam Sutera Oren Karat Pepejal – Fort Belvedere )

Khususnya, perhatikan bahu anda dan anda lengan baju . Jahitan bahu baju anda sepatutnya terletak betul-betul di tepi bahu anda. Jika ia terlalu tinggi, baju itu akan kelihatan terlalu kecil pada anda dan jika ia terlalu rendah, bahu anda akan kelihatan seperti terkulai. Jika jahitan terletak betul-betul di tepi bahu, ia akan membingkai bahu dan dada anda dengan betul. Begitu juga, lengan baju anda hendaklah cukup lebar supaya lengan anda boleh muat dengan selesa di dalamnya. Jika ia terlalu ketat, anda akan mengalami kedutan yang tidak sedap di sekeliling lengan anda dan jika ia terlalu longgar, ia akan kelihatan seperti anda memakai lanun baju raya .

Prinsip umum yang sama juga berlaku untuk kaki anda. Berpakaian kurus seluar jeans atau seluar dengan kesesuaian tirus yang ketat dalam perkara seperti baju khaki , chinos dan sebagainya hanya akan menjadikan kaki anda kelihatan seperti kayu berpusing dan itu tidak akan menyanjung anda sama sekali.

Kemeja pakaian hijau dan putih berjalur dengan tali leher corak mikro dari Fort Belvedere

Kemeja pakaian hijau dan putih berjalur dengan a tali leher corak mikro dari Fort Belvedere

2. Pakai Warna & Corak Yang Meningkatkan Kekuatan Visual Anda

Sebagai peraturan umum, warna yang lebih cerah seperti putih , kuning air atau pastel akan membuatkan anda kelihatan lebih besar sedikit secara keseluruhan. Sama seperti warna yang lebih gelap dan yang paling penting hitam dikatakan melangsingkan badan, kesan sebaliknya berlaku untuk pakaian yang lebih ringan. Sementara itu, memakai corak akan mewujudkan rasa pergerakan dalam pakaian anda dan juga akan menjadikan anda kelihatan lebih besar. Apabila kita memerhatikan corak yang sibuk, otak kita mengambil sedikit masa untuk menerangkan kepada mata kita apa yang kita lihat. Komunikasi sesaat itu bermakna jika anda memakai corak yang sibuk, orang ramai perlu mengambil sedikit masa dan itu akan menjadikan anda kelihatan lebih besar.

Tweed Berwarna Hijau dengan poket flap

Menyemak Tweed dalam Hijau dengan Aksesori Fort Belvedere

Tali Bertali dalam Sutera Kuning Pucat Pepejal

Kubu Belvedere

Tali Bertali dalam Sutera Kuning Pucat Pepejal

berbelanja di sini Bunga Jagung Ungu Muda Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Bunga Lubang Butang Boutonniere Bunga Jagung Ungu Muda

berbelanja di sini

Berkenaan dengan corak tertentu, jalur mendatar sudah tentu, pilihan klasik untuk meluaskan bingkai manakala jalur menegak akan membuatkan anda kelihatan bengkel dan lebih nipis, secara keseluruhan. Walau bagaimanapun, ini bukan bermaksud bahawa jalur menegak harus dilarang sama sekali daripada almari pakaian seorang lelaki kurus. Anda hanya perlu mengambil kira kesan keseluruhan yang anda cuba capai. Juga, cek dan corak grid lain adalah pilihan lain yang bagus untuk meluaskan bingkai anda.

Baju kemeja kotak hitam, biru dan putih

Baju kemeja kotak hitam, biru dan putih

Namun secara umum, lebih kecil skala corak, lebih banyak ia akan meningkatkan berat badan anda. Sebagai contoh, memakai baju cek graf halus akan menjadi pilihan yang baik jika itu yang anda mahukan.

Jaket sweater ini sesuai untuk melapis atau memakai di bawah blazer

Jaket sweater ini sesuai untuk melapis atau memakai di bawah blazer [Kredit Imej: nafsu ]

3. Lapisan Adalah Kunci

Dengan setiap tambahan lapisan anda memakainya, anda akan menambah sedikit lagi pukal. Satu lapisan dengan sendirinya mungkin tidak semestinya membuat perbezaan tetapi jika anda memakai berbilang lapisan bersama-sama, anda akan dapat membina bingkai anda lebih sedikit lagi. Daripada hanya menumpuk pada sekumpulan baju sejuk , walau bagaimanapun, anda perlu mendekati lapisan anda dengan lebih strategik.

Mulakan dengan fabrik berat paling ringan yang paling hampir dengan badan anda dan semasa anda bergerak ke luar, setiap lapisan seterusnya boleh menjadi lebih kukuh. Juga, tenunan bertekstur seperti tweed , kain flanel , denim , atau korduroi memberikan lebih berat yang dirasakan daripada fabrik tenunan yang lebih licin.

Berbalik kepada konsep corak untuk seketika, konsep yang sama bekerja dari dalam ke luar harus digunakan pada corak juga. Sebagai contoh, corak pada baju anda, jika ia mempunyai satu, mestilah kurang kasar daripada corak yang dipaparkan pada anda. jaket atau tali leher .

Aleks Cvetkovics dengan baju denim di atas sweater turtleneck

Aleks Cvetkovic dengan baju denim di atas baju sejuk turtleneck

4. Cari Cara Untuk Menjadikan Leher Anda Nampak Lebih Besar

Baju sejuk turtleneck adalah pilihan klasik untuk mencipta kesan ini tetapi anda juga mempunyai pilihan lain. Sebagai contoh, anda boleh mempunyai leher zip, kolar berdiri atau selendang kolar pada baju sejuk khususnya. Juga, hanya memakai a baju baju dengan kolar yang kukuh dibantu lagi dengan bantuan kolar kekal adalah cara yang baik untuk meminimumkan penampilan leher anda kerana corak baju akan dibawa ke atas sedikit oleh menegak kolar.

Pertimbangan Untuk Pakaian Tertentu

Kemeja yang sesuai akan membolehkan anda bergerak tanpa tercabut

Kemeja yang sesuai akan membolehkan anda bergerak tanpa tercabut (Knit Tie: Tali Bertali dalam Sutera Merah Pepejal – Fort Belvedere )

1. Baju

baju-T , tiang , baju baju , atau apa-apa jenis baju seperti mana-mana pakaian secara amnya untuk lelaki langsing, harus sesuai dengan badan tanpa terlalu ketat. Seperti yang telah kami nyatakan, muat di bahu dan lengan adalah kunci. Kemeja pakaian, khususnya, juga harus cukup panjang supaya ia kekal selesa masukkan baju kedalam seluar sepanjang hari. Jika baju anda menjalar di atas ikat pinggang anda sepanjang hari, itu tandanya ia terlalu pendek.

Lapik bahu yang sangat sedikit

Lapik bahu yang sangat sedikit

Tali Tali Busur Challis Bulu dalam Merah Burgundy dengan Titik Polka Kuning dan Hujung Runcing

Kubu Belvedere

Tali Tali Busur Challis Bulu dalam Merah Burgundy dengan Titik Polka Kuning dan Hujung Runcing

berbelanja di sini Edelweiss Boutonniere pada latar belakang putih

Kubu Belvedere

Bunga Lubang Butang Edelweiss Boutonniere

berbelanja di sini

2. Jaket

Jaket sut , kot sukan , dan blazer semuanya direka dengan matlamat untuk menonjolkan ciri bentuk lelaki menjadikan lelaki itu kelihatan lebih berotot. Mereka mencapai ini dalam pelbagai cara apabila ia berkaitan dengan butiran penggayaan mereka. Salah satu cara jaket melakukan ini adalah dengan meluaskan bahu anda.

Banyak jaket, walaupun tidak semua, bergantung pada gaya akan mempunyai sedikit padding di bahu yang menjadikannya kelihatan lebih penuh dan juga lebih bersudut. Pelapik bahu yang optimum untuk jaket adalah halus, bagaimanapun, menambah hanya kira-kira setengah inci ketinggian paling banyak. Lebih daripada itu dan bahu anda akan kelihatan seperti sudut luar biasa hampir seperti anda memakai jaket anda dengan penyangkut masih di dalamnya.

depan bentuk v menyanjung

depan bentuk v menyanjung

Tali Kait dalam Sutera Oren Karat Pepejal - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Bersatu dalam Sutera Oren Karat Pepejal

berbelanja di sini Oren, Hijau, Biru, Kuning, Persegi Poket Pingat Bulu Sutera

Kubu Belvedere

Oren, Hijau, Biru, Kuning, Persegi Poket Pingat Bulu Sutera

berbelanja di sini

Selain membuatkan anda kelihatan lebih lebar pada bahu, jaket yang sesuai, bermakna jaket yang rapat juga akan meruncing apabila ia bergerak ke bawah ke arah pinggang anda menghasilkan bentuk V semula jadi. Bentuk V ini adalah tanda universal kekuatan lelaki dan ia juga harus digemakan lebih jauh lagi oleh bentuk berkaitan yang dicipta oleh lapel anda, serta kolar baju anda.

Kebanyakan jaket yang anda beli dari rak mungkin memerlukan beberapa jenis perubahan menjahit . Kami cadangkan anda mulakan dengan model dada tunggal dua butang yang serba boleh, walaupun jika anda ingin mencuba jaket dada dua, anda masih boleh memakai salah satu daripadanya dan menjadikannya lebih cantik. Kami akan mencadangkan sesuatu mungkin dengan enam lawan dua butang konfigurasi.

panjang jaket yang betul

panjang jaket yang betul

Panjang jaket anda harus tepat di bahagian bawah tempat duduk anda menawarkan penampilan yang paling kemas. Jika lebih lama daripada itu, ia biasanya kelihatan seperti jaket itu terlalu besar untuk anda. Anda boleh memilih sama ada lapel bertakuk atau puncak berdasarkan keutamaan peribadi anda sendiri tetapi apa sahaja yang anda gunakan, kami mengesyorkan agar lapel tersebut berada pada lebar kira-kira tiga inci iaitu hanya rambut yang lebih sempit daripada lebar lapel standard kira-kira 3 dan ⅛ inci.

3. Seluar

Anda harus cuba mencari sesuatu di tengah-tengah biasanya yang akan dilabelkan, cukup sesuai, sebagai langsing. Anda boleh memakai anda Seluar panjang sama ada pada pinggang semula jadi anda yang kami cadangkan atau sedikit lebih rendah bergantung pada pilihan peribadi anda sendiri serta ketinggian sebenar anda.

Seluar tentera laut dengan lipatan dalam dipakai dengan ampaian untuk penampilan yang licin

Seluar tentera laut dengan lipatan dalam dipakai dengan ampaian untuk penampilan yang licin

Jika anda seorang lebih pendek lelaki, anda boleh memakai seluar anda sedikit lebih tinggi untuk menjadikan anda kelihatan lebih tinggi dan jika anda tinggi dan langsing, anda boleh memakainya sedikit lebih rendah kerana anda tidak memerlukan sebarang bantuan untuk kelihatan tinggi. Dari segi gaya, anda boleh memilih pengikat sisi, gelung tali pinggang atau penggantung, walaupun jika anda memakai penggantung, juga dipanggil pendakap, kami akan mengesyorkan agar anda menyimpannya di bawah lapisan lain dan tidak memakainya dengan jelas. Ketegakan yang kuat pada penggantung ini hanya akan menjadikan anda kelihatan lebih kurus secara keseluruhan yang tidak semestinya sesuatu yang anda inginkan.

Berikut ialah petua semasa membeli, kebanyakan peruncit hanya akan menerangkan ukuran sepasang seluar menggunakan hanya dua nombor yang merujuk kepada saiz pinggang dan panjang kelim. Kedua-dua nombor ini, bagaimanapun, tidak benar-benar memberi anda apa-apa idea tentang lebar seluar di sekeliling setiap kaki individu atau ketinggian jatuh dari bahagian atas ikat pinggang ke bahagian bawah kelangkang. Oleh itu, cara terbaik untuk mengetahui sejauh mana sepasang seluar sesuai untuk anda hanyalah mencubanya. Jika kain seluar cukup berat untuk jatuh dengan lancar, sedikit kelonggaran di bahagian bawah kaki tidak perlu dielakkan tetapi pada masa yang sama, anda tidak mahu pergi terlalu jauh dengan ini atau anda akan berisiko kelihatan seperti anda memakai bell-bottoms atau sekadar memakai seluar yang mempunyai terlalu banyak kain di bahagian bawah.

Panjang yang sesuai untuk seluar bergari

Panjang yang sesuai untuk seluar bergari

Apabila ia datang kepada seluar dengan lipatan , kebijaksanaan yang diterima umum ialah lelaki kurus harus mengelakkan mereka sama sekali kerana menegak tambahan yang disediakan oleh garisan tersebut, namun, ini tidak semestinya menjadi peraturan mutlak. Cuff seluar juga boleh menambah beberapa berat visual tambahan serta menyediakan sedikit garisan mendatar di sekeliling buku lali anda. Jika anda cukup bernasib baik untuk memiliki banyak pakaian anda buatan sendiri untuk anda, anda boleh teruskan dan jadikan manset ini pada seluar anda lebih lebar sedikit.

Lebih banyak seluar kasual boleh memilikinya poket condong ke hadapan sedikit untuk memecahkan beberapa menegak itu. Juga mengenai topik poket, cuba elakkan mengisinya dengan timbunan barangan, ini adalah cara yang pasti untuk menjadikan paha anda kelihatan tidak sedap dipandang besar atau berketul, itu bukan kesan yang anda mahukan.

Madder Silk Tie dalam Ungu dengan Paisley Fort Belvedere

Madder Silk Tie dalam Ungu dengan Paisley Fort Belvedere

4. Tali leher & Aksesori Lain

Bergantung pada pilihan peribadi anda sendiri, a tali leher dengan lebar kira-kira dua dan tiga suku hingga tiga dan ½ inci akan kelihatan bagus pada bingkai tipis. Ingatlah bahawa lebar keseluruhan tali leher anda harus agak selari dengan lebar lapel jaket anda supaya semuanya harmoni secara keseluruhan.

Cri de la Soie Knit Ties oleh Fort Belvedere

Cri de la Soie Knit Ties oleh Fort Belvedere

Sebagai alternatif, mengikat tali leher selalunya hanya kira-kira dua inci lebar tetapi tekstur dan pukal tambahannya akan menambah sedikit berat pada bingkai anda seperti yang kita bincangkan sebelum ini dalam gambaran keseluruhan umum kami. Apa-apa sahaja yang lebih sempit daripada dua inci ke dalam alam hubungan yang sangat kurus tidak akan membantu anda. Sebaliknya, ikatan yang benar-benar langsing ini hanya akan menggemakan kelangsingan rangka keseluruhan anda.

Akhir sekali, sama ada anda memakai tali leher panjang atau a tali leher busur , pertimbangkan sesuatu dengan corak visual yang menarik dan menarik kerana elemen visual tambahan ini akan menarik perhatian daripada bingkai anda.

Green Madder Silk Pocket Square dengan Turquoise,Oren dan Yellow Large Paisley- Fort Belvedere

Green Madder Silk Pocket Square dengan Turquoise, Jingga dan Kuning Paisley Besar- Fort Belvedere

Nasib baik untuk lelaki kurus itu, dia mempunyai sedikit latitud dalam jenis aksesori yang boleh dipakainya yang akan menambah pukal pada bingkainya tanpa kelihatan aneh. Ambil, sebagai contoh, a persegi poket yang mengembang dengan baik dalam corak yang menarik. Ini akan berfungsi sama seperti tali leher bercorak yang baru kita bincangkan dan ia akan menarik mata daripada kelangsingan bingkai anda.

Apa yang anda mahu elakkan dalam tali pinggang

Apa yang anda mahu elakkan dalam tali pinggang

Perkadaran adalah sama penting di sini seperti mana-mana sahaja dan sudah tentu ada satu titik di mana aksesori akan menjadi terlalu besar menjadikan anda kelihatan seperti badut. Sebagai contoh, tali pinggang yang terlalu lebar dan gesper tali pinggang yang besar tidak akan membantu lelaki kurus. Untuk lelaki yang kurus, anda akan lebih sesuai memakai tali pinggang bersaiz sederhana dengan strap tali pinggang konservatif.

Penny Loafers

Penny Loafers

5. Kasut

Pilih sesuatu yang bersahaja dan pada bahagian yang langsing dan bukannya sesuatu yang lebih utilitarian dan tebal. Loafers akan menjadi pertaruhan yang baik untuk anda seperti apa-apa sahaja daripada an Itali pengilang kerana gaya mereka biasanya lebih langsing daripada beberapa bahagian lain di seluruh dunia.

KESIMPULAN

Anda tidak perlu berotot atau menarik secara fizikal untuk menayangkan imej maskulin. Hanya dengan mengetahui jenis pakaian yang sesuai dengan badan anda dan menggembirakan anda, anda boleh kelihatan yakin serta bergaya sepanjang masa.

Rundown Pakaian

Preston memakai pakaian kasual yang sesuai dengan susuk tubuh langsingnya.

Preston memakai pakaian kasual yang sangat sesuai dengan susuk tubuh langsingnya.

Biru Muda & Biru Tengah Malam Two Tone Solid Stoking Oxford Fil d

Kubu Belvedere

Biru Muda & Biru Tengah Malam Two Tone Solid Oxford Stokin Fil d'Ecosse Cotton

berbelanja di sini

Baju saya nipis dan ia dalam corak cek mikro kecil berwarna biru muda dan kelabu pada latar belakang putih. Ia dipakai di bawah sweater zip suku suku rajutan kabel yang tebal dalam warna kuning air muda, kedua-dua ketebalan rajutan serta warna adalah teknik yang kami cadangkan untuk meningkatkan kekuatan visual anda. Seluar saya berwarna coklat lebih gelap tetapi masih berkomunikasi dengan sweater kuning air dan juga dalam keadaan langsing yang sederhana. Stokin saya berwarna biru muda yang bergema dengan warna dalam baju dan kasut saya adalah kasut sen darah lembu gelap saya yang pernah anda lihat sebelum ini. Saya memakainya kerana ia kecil dan langsing berbanding besar dan montok yang merupakan satu lagi petua yang kami berikan kepada anda. Saya tidak benar-benar memakai sebarang aksesori hari ini dan baju saya juga mempunyai manset setong ringkas yang membantu di bawah baju sejuk. Secara keseluruhannya, saya hanya fikir saya akan memakai sesuatu yang kasual dan berangin tetapi itu menggambarkan prinsip berpakaian yang baik sebagai lelaki langsing.

Jadi jika anda seorang lelaki langsing, apakah petua gaya yang anda ada yang mungkin tidak kami nyatakan? Jika anda mempunyai apa-apa, jangan ragu untuk berkongsi dengan kami di bahagian komen di bawah!