Panduan Ikat Busur

panduan tali leher berskala

ikatan busur hari ini dipakai oleh semua lapisan masyarakat. Malah orang terkenal pada masa dahulu pernah memakainya seperti pelakon Fred Astaire , Marlene Dietrich dan ahli politik seperti Winston Churchill, arkitek seperti Le Corbusier, saintis seperti Bill Nye dan ramai lagi.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Sejarah Bow Tie
 2. Apakah Pelbagai Jenis Ikatan Bow Yang Anda Boleh Dapatkan?
 3. Gaya & Bentuk Tali Lekuk Yang Berbeza
 4. Ikatan Bow Diperbuat Daripada Apa?
 5. Bila & Bagaimana Anda Perlu Memakai Tali leher?
 6. Berapa Banyak Ikatan Bow yang Anda Perlukan?
 7. Apakah keunikan Fort Belvedere Bow Ties?
 8. Rundown Pakaian
Klik di sini untuk pilihan Bow Ties yang sesuai untuk semua majlis

Dalam pengalaman saya, ramai lelaki mengelakkan tali leher kerana mereka tidak fikir mereka boleh menarik satu, mereka tidak tahu bagaimana untuk mengikat satu, atau mereka fikir mereka tidak mempunyai kesempatan untuk memakai satu. Hakikatnya adalah setiap lelaki boleh melakukan a tali leher busur dan pakai dengan baik terutamanya jika anda suka gaya klasik.

Hari ini, saya memakai tali leher kira-kira 30% daripada masa dan telah menjadi sebahagian daripada saya almari pakaian . Sebaik sahaja anda tahubagaimana untuk mengikatmereka, terdapat banyak kesempatan di mana anda boleh memakainya. Jika anda seorang yang gemar memakai tali leher, anda mungkin tahu cara ikatan lanjutan mereka. Hipster memakainya hanya dengan baju biasa untuk pakaian harian dan ia tidak semestinya majlis malam yang sangat formal.Winston Churchill memakai tali leher polka dot tandatangannya dalam gambar ikonik oleh Yousuf Karsh

Winston Churchill memakai tali leher polka dot tandatangannya dalam gambar ikonik oleh Yousuf Karsh [Kredit Imej: Wikimedia Commons ]

Sejarah Bow Tie

Pada asasnya, ia adalah salah satu bentuk tertua baju leher dalam pakaian lelaki. Tali leher itu berkongsi sejarah dengan tali leher dalam erti kata bahawa ia berasal dari sekeping pakaian leher yang berbeza yang dikenali sebagai cravat . Kumpulan lelaki pertama yang diketahui menghiasi leher mereka dengan sehelai kain adalah tentera upahan Croatia dalam Perang 30 Tahun pada abad ke-17. Ia dikenali sebagai tali leher iaitu istilah Perancis untuk bahasa Croatia. Cravat biasanya dipakai longgar diikat dalam fesyen yang rumit dan kadangkala mengambil masa berjam-jam untuk mendapatkan rupa yang betul.

Kebangkitan ikatan busur

Kebangkitan tali leher [Kredit Imej: Ikatan Bow ]

Tali leher pertama yang kelihatan agak serupa dengan apa yang kita ketahui hari ini muncul pada tahun 1830-an. Dalam 30 tahun berikutnya, ikatan busur menjadi semakin menonjol dan menjelang tahun 1860-an, kraf tradisional kebanyakannya tidak disukai. Terdapat gambar terkenal Abraham Lincoln dari tahun 1863 yang menunjukkan gaya tali leher dalam peralihan. Lincoln menatap ke hadapan dengan tenang sambil memakai a tali leher hitam dengan hujung runcing. Sebaliknya, pendahulunya James Buchanan masih memakai a putih cravat. Antara tahun 1850 dan pergantian abad, tali leher mendominasi pakaian lelaki dan anda boleh melihatnya kebanyakannya dalam hitam atau putih atau variasinya.

Abraham Lincoln

Abraham Lincoln [Kredit Imej: UNIVERSITI COLUMBIA DI BANDARAYA NEW YORK ]

Pada awal abad ke-20, ikatan busur beralih lebih kepada pilihan gaya tertentu kerana ikatan leher tiga lipat tradisional menjadi lebih popular sekarang. Walaupun mereka akan semakin kurang popular sekarang, mereka masih mengekalkan tempat mereka dalam almari pakaian lelaki klasik pada separuh pertama abad ke-20. Pada permulaan abad ini, ikatan busur biasanya agak kecil tetapi terus terang, terdapat banyak bentuk dan bentuk, lebih banyak daripada yang anda boleh temui hari ini.

Menjelang 1910, tali leher telah berkembang sedikit di seluruh papan tetapi sekali lagi terdapat banyak pilihan di luar sana. Pada usia 30-an, anda sering melihat ikatan tali leher yang lebih kecil dan ikatan tali leher yang lebih besar. Secara amnya, mereka tidak begitu langsing seperti kemudian pada tahun 50-an atau 60-an. Walau bagaimanapun, pada akhir 60-an dan awal 70-an, ikatan busur menjadi besar. Begitu juga dengan tali leher dan kolar baju, kadang-kadang juga lapel.

Winston Churchill - Pertempuran ucapan Britain

Winston Churchill - Pertempuran ucapan Britain [Kredit Imej: ITV ]

Menjelang 1990-an, dan awal 2000-an, kebanyakan lelaki tidak akan memakai tali leher lagi; ia hanya sesuatu yang dikhaskan untuk orang yang membuat pilihan gaya yang disengajakan dan yang memakai tali leher kerana lelaki lain melakukannya. Saya akan meneka bahawa bahagian pasaran keseluruhan ikatan tunduk pada masa itu adalah kira-kira 5-10%. Syukurlah, ikatan tunduk hari ini tidak begitu tertakluk kepada aliran dan ia telah menjadi lebih arus perdana dan popular. Saya akan menganggarkan bahagian pasaran hari ini berada di antara 30-40%. Nampaknya pada saya bahawa ikatan busur jauh lebih fleksibel daripada masa lalu. Orang memakainya kadang-kadang walaupun dengan baju lengan pendek atau hanya baju baju . Ia tidak memerlukan a jaket lagi dan ia hanyalah satu bentuk ekspresi diri.

Jaket Makan Malam Putih dengan Tali leher Batswing Hitam

Jaket Makan Malam Putih dengan Tali leher Batwing Hitam [Kredit Imej: Surat Harian ]

Di sebalik peningkatan populariti ini, masih terdapat beberapa stereotaip orang terhadap pemakai tali leher. Kadang-kadang orang menganggap tali leher hanya untuk kutu buku atau dipakai oleh konservatif, sipi, atau lebih tua lelaki. Dalam pengalaman saya, lelaki yakin yang bergaya memakai tali leher semata-mata kerana mereka menyukainya dan itulah cara mereka meluahkan perasaan. Selain itu, ia lebih selesa dipakai di dalam musim panas kerana ia membuatkan dada anda lebih sejuk daripada mana-mana jenis tali leher. Selain itu, sangat sukar untuk mengotorkan tali leher anda dengan makanan, sedangkan dengan tali leher, sangat mudah untuk melakukannya. Sudah tentu, ia sentiasa menjadi ruji dalam budaya persediaan dan untuk Gaya Ivy .

Apakah Pelbagai Jenis Ikatan Bow Yang Anda Boleh Dapatkan?

Pada asasnya, terdapat tiga kategori utama.

Tali leher Pra-Terikat

Tali leher Pra-Terikat

Pra-Terikat Bow Tie dengan klip

Pra-Terikat Bow Tie dengan klip

1. Ikatan Bow Pra-Ikat

Kategori ini mungkin mempunyai bahagian terbesar dalam pasaran. Kadang-kadang, mereka juga datang dalam versi klip-on dan mereka sangat popular dengan lelaki yang tidak tahu cara mengikat tali leher dan lelaki yang biasanya tidak memakainya. Terdapat peraturan mudah jika anda ingin bergaya, jangan sekali-kali memakai tali leher pra-ikat kerana ia sentiasa kelihatan.

Biasanya, ia diperbuat daripada kain yang lebih murah, lebih murah, sering kali lebih berkilat, ia sangat simetri, dan ia menjerit. Tali leher saya telah diikat terlebih dahulu! . Memakai tali leher pra-ikat membuatkan anda kelihatan seperti seorang berusia 16 tahun yang menghadiri prom dan terus terang, kami percaya mereka juga tidak patut memakainya.

Botol Hijau Ancient Madder Silk Micropattern Tali leher dengan hijau dan oren oleh Fort Belvedere - Self Tie Boleh Laras

Botol Hijau Ancient Madder Silk Micropattern Tali leher dengan hijau dan oren oleh Fort Belvedere – Self Tie Boleh Laras

2. Tali Ikat Diri

Seperti namanya, anda mengikatnya sendiri setiap kali. Ia kelihatan menakutkan. Ia satu-satunya pilihan untuk yang elegan budiman dan kadangkala anda juga boleh menemui ikatan tali leher sendiri yang mempunyai mekanisme klip kecil yang membolehkan anda menanggalkannya. Jadi sebaik sahaja anda mengikatnya sekali, anda tidak perlu mengikatnya lagi.

Secara peribadi, saya rasa itu bukan cara untuk melakukannya kerana menukar rupa tali leher anda setiap kali memberikan suasana yang berbeza pada pakaian anda dan kadangkala, anda boleh memutuskan untuk mempunyai tali leher yang lebih kecil, pada masa lain lebih besar, bergantung pada mood anda . Antara ikatan tali leher sendiri, terdapat dua subkategori.

tali leher boleh laras

tali leher boleh laras

Ikatan Bow Boleh Laras – Biasanya, anda menemuinya untuk semua jenis tali leher baju siang. Kelebihan hebat ialah anda boleh melaraskan saiznya supaya kadangkala anda boleh mempunyai tali leher yang lebih kecil, pada masa lain tali leher yang lebih besar, dan anda juga boleh meminjamkannya kepada bapa, abang atau rakan anda jika mereka memerlukannya dan ia akan berjaya untuk mereka. Terdapat semua jenis mekanisme pelarasan. Beberapa termasuk klip logam manakala yang lain mempunyai butang. Saya mempunyai kesemuanya dan dalam pengalaman saya, semuanya berfungsi.

Tali Leher Hitam dalam Rama-rama Bersaiz Grosgrain Rib Lebar Sutera - Fort Belvedere

Tali Leher Hitam dalam Rama-rama Bersaiz Grosgrain Rib Lebar Sutera – Fort Belvedere

Tali Ikat Diri Sendiri Panjang Tetap – Pertama sekali, mengapa anda ingin mengehadkan diri anda kepada satu saiz sahaja? Pada asasnya untuk pakaian malam apabila anda memakai kolar sayap, keseluruhan tali leher boleh dilihat dan mempunyai sedikit mekanisme pelarasan kelihatan pelik dan ganjil. Jadi bagaimana dengan memakai a tuxedo baju dengan kolar turndown? Pada penghujung petang, adalah amalan biasa untuk membuka ikatan tali leher dan apabila ia tergantung di sana, anda masih boleh melihat pelaras dan kerana itu, anda dinasihatkan untuk menggunakan saiz leher panjang tetap untuk ikatan busur petang .

Tali Leher Kayu

Tali Leher Kayu

Tali leher busur cetakan haiwan menjerit tidak elegan

Tali leher busur cetakan haiwan menjerit tidak elegan [Kredit Imej: Amazon ]

3. Fesyen Ikatan Bow Forward

Dengan populariti yang semakin meningkat dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kami telah melihat ikatan busur kayu, kami telah melihat ikatan busur yang diperbuat daripada bulu burung, serta ikatan busur kulit. Mereka sebenarnya tidak terikat, mereka hanya seperti tali leher klip-on; mereka hanya mempunyai bentuk tali leher tradisional. Selalunya, barang-barang ini sangat mencolok dan saya percaya ia adalah trend yang tidak akan tahan ujian masa. Sudah tentu, jika anda benar-benar mahu kelihatan seperti burung merak, anda boleh pergi bersama mereka. Jika tidak, saya cadangkan anda kekal dengan ikatan tali leher tradisional.

Klik di sini untuk pilihan Bow Ties yang sesuai untuk semua majlis

Gaya & Bentuk Tali Lekuk Yang Berbeza

Pada asasnya, langit adalah had dan jika anda melihat majalah fesyen lelaki tua dan buku , anda akan melihat terdapat beratus-ratus bentuk yang berbeza di sekeliling pasaran. Hari ini, ia pada asasnya merangkumi lima bentuk dan gaya asas.

Tali Ikat Kupu-kupu Hitam dalam Talian Sendiri Rama-rama Bersaiz Shantung Sutera

Tali Ikat Kupu-kupu Hitam dalam Talian Sendiri Rama-rama Bersaiz Shantung Sutera

1. Bentuk Rama-rama

Yang pertama ialah bentuk rama-rama yang dipanggil begitu kerana ia menyerupai rama-rama. Ianya adalah gaya saya sangat suka untuk ikatan kupu-kupu petang.Anda boleh melihat rangkaian tali leher kupu-kupu oleh Fort Belvedere di sini .Ia diikat dengan cara yang simpulannya agak kecil dan anda mempunyai sayap yang cantik seperti rama-rama.

Black Big Butterfly Bow Tie Silk Satin - Fort Belvedere

Black Big Butterfly Bow Tie Silk Satin – Fort Belvedere

Selain itu, sementara ikatan tunduk yang lebih murah melengkung di tepi luar tali leher, tali leher kupu-kupu mempunyai tepi lurus. Adakah anda mahu tali leher kupu-kupu anda tahan ujian masa? Elakkan keterlaluan. Jangan terlalu besar, jangan terlalu kecil, dan pergi dengan sesuatu di tengah-tengah jalan. Sudah tentu, jika anda mempunyai kepala yang lebih kecil, tali leher yang lebih kecil adalah lebih sesuai untuk anda dan sebaliknya.

Tali leher Batswing Purple Madder Silk Bow dengan poket linen hijau persegi - Buatan Tangan oleh Fort Belvedere (16 daripada 16)

Tali leher Batwing Purple Madder Silk Bow dengan poket linen hijau persegi - Buatan Tangan oleh Fort Belvedere

2. Batwing Bow Tie

Batwing pada asasnya adalah segi empat tepat yang semakin ramping di sekeliling ikat leher tetapi ia menghasilkan simpulan yang lebih besar. Kerana itu, ia boleh menjadi lebih sukar untuk diikat dan pada pendapat saya, ia kadang-kadang kelihatan agak membosankan tetapi akhirnya, ia adalah pilihan yang sangat peribadi.

Ikatan Bowti Hujung Runcing Aneka - Buatan Tangan oleh Fort Belvedere

Ikatan Bowti Hujung Runcing Aneka – Buatan Tangan oleh Fort Belvedere

3. Tali leher runcing-hujung

Ia seperti berlian kecil dan ia mempunyai kelebihan bahawa ia kelihatan sedikit berbeza setiap kali dan bergantung pada berapa banyak anda menariknya keluar pada kedua-dua hujungnya. Walau apa pun, ia akan sentiasa tidak simetri kerana hujung runcing berada di hadapan di satu sisi kemudian belakang di sisi yang lain.

Secara keseluruhan, ia adalah pilihan yang bagus untuk pakaian siang kerana ia mewujudkan beberapa bentuk kasual yang sedikit lebih santai sepanjang masa yang agak formal. Dalam pengalaman saya, ia paling menggembirakan bentuk muka dan kerana itu, ia adalah pilihan yang sangat serba boleh.

Tali Leher Asimetri dalam Campuran Linen Bulu Bertekstur Hijau Zaitun Pepejal

Tali Leher Asimetri dalam Campuran Linen Bulu Bertekstur Hijau Zaitun Pepejal

4. Tali Leher Tidak Simetri

Hujung tali leher tidak simetri sama ada atas ke bawah atau kiri ke kanan. Ia mungkin kelihatan sangat ganjil apabila tali leher busur dibuka tetapi apabila anda mengikatnya, ia menghasilkan kesan yang diingini bahawa sesuatu itu condong sedikit, bukan 100% simetri dan digilap.

Mengikut pengalaman saya, ini adalah sesuatu untuk orang yang sudah mempunyai banyak tali leher biasa di dalam almari mereka dan yang hanya mahu menukar sedikit rupa atau mungkin menarik perhatian rakan kuda pakaian mereka yang lain.

Tali Ikat Busur Satu Hujung Hitam dalam Tali Sendiri Silk Moire Butterfly - Fort Belvedere

Tali Ikat Busur Satu Hujung Hitam dalam Tali Sendiri Silk Moire Butterfly – Fort Belvedere

5. Tali Ikat Busur Satu Hujung

Ia dipanggil begitu kerana ia mempunyai bentuk tali leher hanya pada satu hujung. Sebaik sahaja anda mengikatnya, ia kelihatan sangat serupa dengan tali leher biasa dengan pengecualian bahawa ia lebih bersih dan rangup kerana terdapat hanya satu lapisan fabrik. Gaya ini popular untuk tempoh yang singkat pada tahun 1930-an, terutamanya untuk pakaian malam.Untuk pengetahuan saya, kami satu-satunya tempat yang menawarkan jenis tersebut ikatan busur dalam talian.

Ikatan Bow of English Madder Silk Wool Challis - Buatan Tangan oleh Fort Belvedere-8113

Ikatan Bow dari English Madder Silk Wool Challis – Buatan Tangan oleh Fort Belvedere

Ikatan Bow Diperbuat Daripada Apa?

Dari segi bahan tali leher, ia agak berbeza seperti halnya dengan tali leher. Sutera mungkin merupakan bahan yang paling popular dan meluas dan ia datang dalam semua jenis bentuk dan tenunan. Ia didatangkan dalam sutera berkilat, bukan sutera berkilat, sutera yang lebih kasar, sutera dengan tombol semula jadi di dalamnya dan ia hanya bahan yang menarik untuk tali leher. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menemui tali leher linen, kapas ikatan busur, ikatan busur campuran, serta bulu ikatan busur. Secara peribadi, saya tidak akan menggunakan tali leher nilon atau poliester kerana ia hanyalah produk yang lebih murah dan tidak kelihatan cantik. Satu lagi pilihan yang sangat bagus untuk ikatan busur ialah baldu kerana ia mengubah rupa dengan cahaya dan ia boleh kelihatan sangat tidak kemas terutamanya dengan jaket makan malam .

Tali Leher Hitam dalam Kupu-kupu Tali Sendiri Bersaiz Baldu Sutera - Fort Belvedere

Tali Ikat Kupu-kupu Hitam dalam Rama-rama Ikat Diri Bersaiz Baldu Sutera – Fort Belvedere

Satu perkara yang perlu diingat dengan ikatan busur ialah tenunan yang sangat halus yang lebih ketat sentiasa lebih baik kerana lelaki biasanya membesar. rambut muka dan tali leher adalah lebih dekat dengan rambut anda sehingga memetik pada fabrik dan jika tenunan terlalu longgar, katakan dalam bentuk grenadine, anda lebih cenderung untuk menarik benang daripada tali leher anda. Dan walaupun anda mempunyai sutera tenunan yang lebih ketat, adalah perkara biasa untuk mencabut beberapa benang tetapi anda boleh menyingkirkannya sama ada dengan sepasang gunting yang sangat halus atau dengan gunting kutikula, contohnya.

Dari segi saiz tali leher, anda tidak perlu risau jika anda mendapattali leher boleh laras. Jika anda mendapat tali leher bersaiz tetap, saya cadangkan ukur leher anda kerana kadangkala baju anda mengatakan ia bersaiz 15 sedangkan sebenarnya, ia berukuran 16 inci.

Bila & Bagaimana Anda Perlu Memakai Tali leher?

Pada asasnya, langit adalah hadnya. Anda boleh memakainya untuk acara yang sangat formal, untukmajlis perkahwinanatau pesta taman, tali leher hitam atau tali leher putih peristiwa.Dalam pengalaman saya, terdapat empat petua yang saya akan beritahu sesiapa sahaja yang sedang mempertimbangkan untuk memakai tali leher.

1. Sentiasa Berlatih Mengikat Tali Leher Anda

Supaya anda memahami cara ia berfungsi walaupun dalam keadaan yang tertekan kerana saya tidak dapat memberitahu anda berapa banyak pengantin lelaki telah menghubungi kami pada hari perkahwinan cuba memahami cara mengikat tali leher.

Tali leher Sutera Madder Kuno dalam Corak Berlian Kuning, Merah Biru & Oren digandingkan dengan Edelweiss

Bow Tie berwarna Kuning dengan corak berlian digandingkan dengan boutonniere putih

Tali leher Sutera Madder Purba dalam Corak Berlian Kuning, Merah Biru dan Oren

Kubu Belvedere

Tali leher Sutera Madder Purba dalam Corak Berlian Kuning, Merah Biru dan Oren

berbelanja di sini Edelweiss Boutonniere pada latar belakang putih

Kubu Belvedere

Bunga Lubang Butang Edelweiss Boutonniere Bunga Lubang Butang Edelweiss Boutonniere

berbelanja di sini

2. Pastikan ia Mudah

Apabila anda baru bermula, permudahkan. Gunakan corak klasik seperti corak mikro kecil atau kemas Macclesfield dan elakkan paisley dan cetakan yang sangat kuat.

3. Beli Tali leher Bersaiz Sederhana

Anda boleh memakainya sekarang atau 10 tahun dari sekarang dan itu tidak akan ketinggalan zaman.

Ancient Madder Silk Paisley Bow Tie in Red & Buff digandingkan dengan Field Scabious Boutonniere - Fort Belvedere

Paisley Bow Tie dalam Red & Buff dipadankan dengan boutonniere ungu

Tali Leher Paisley Sutera Madder Kuno berwarna Merah dan Buff

Kubu Belvedere

Tali Leher Paisley Sutera Madder Kuno berwarna Merah dan Buff

berbelanja di sini Field Scabious Boutonniere Lubang butang Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Lubang butang Field Scabious Boutonniere

berbelanja di sini

4. Pakai Satu Dengan Jaket

Jika tidak, ia lebih mengingatkan saya kepada budak bunga kecil di majlis perkahwinan di mana mereka memakai baju baju kecil dengan tali leher. Sudah tentu, akhirnya, pilihan terpulang kepada anda.

Ikatan busur terlalu kuat dan besar

Tali leher yang terlalu kuat dan besar [Kredit Imej: Hindustan Times ]

5. Jangan Keterlaluan

Apabila anda memakai tali leher, perlu diingat bahawa ia sudah mengeluarkan kenyataan yang lebih kuat daripada memakai tali leher biasa atau tiada tali leher langsung. Oleh sebab itu, kami mencadangkan agar tidak berlebihan dengan warna merah jambu yang sangat terang, corak udang galah, atau mungkin juga ikatan tali leher dengan kain madra, seersucker dan fabrik lain, kerana ia terlalu berlebihan.

Berapa Banyak Ikatan Bow yang Anda Perlukan?

Sudah tentu, jawapannya, ia bergantung. Secara peribadi, saya mungkin mempunyai sekitar 100 atau lebih. Orang lain melarikan diri dengan hanya tiga atau empat. Orang biasa yang berminat dengan pakaian lelaki klasik mungkin perlu melabur dalam kira-kira 11 daripadanya .

 • Jika anda baru mula memakai tali leher, saya cadangkan anda melabur dalam a tali leher hitam yang ringkas yang boleh anda pakai untuk acara malam. Pergi dengan sutera.
 • Tali leher kedua ialah tali leher perniagaan klasik, mungkin dalam biru atau dalam merah dengan corak mikro yang lebih kecil yang sangat mudah untuk digabungkan dengan banyak item dalam almari pakaian anda.
 • Tali leher ketiga akan menjadi warna yang sedikit lebih cerah yang boleh anda pakai pada musim panas, mungkin juga dengannya seersucker .
 • Tali leher yang keempat ialah tali leher jatuh. Saya cadangkan anda mendapatkan yang ini dalam a challis bulu . Semata-mata kerana ia adalah fabrik yang bagus untuk musim luruh-musim sejuk. Ia datang dalam warna yang lebih lembut. Ia lebih rangup sedikit. Ia tidak banyak berkedut dan ia tidak mempunyai sebarang kilauan.
Wool Challies Bow Tie dengan Polka Dots oleh Fort Belvedere

Ikatan Bow Challis Wool dengan Titik Polka oleh Fort Belvedere

Apakah keunikan Fort Belvedere Bow Ties?

Pada asasnya, kami mendapatkan fabrik yang sangat mewah daripada penenun kecil secara eksklusif di England dan di Itali. Ia bukan sesuatu yang boleh anda temui di gedung serbaneka atau di tempat yang menjual tali leher dengan harga 20 dolar kerana fabrik untuk tali leher sudah berharga lebih daripada itu. Kami juga berusaha untuk menggunakan jalinan yang sesuai untuk tali leher supaya ia mudah diikat. Selain itu, kami menawarkan tali leher busur kami dalam pelbagai bentuk dan saiz yang berbeza. Kami mempunyai banyak pilihan tali leher busur petang untuk tali leher hitam dan tali leher putih yang tiada tandingannya dan anda tidak akan menemui pilihan yang lebih baik di tempat lain. Semua ikatan tali leher kami adalah ikatan diri. Hari-hari boleh laras. Yang petang adalah saiz leher tetap. Dan sudah tentu, kami juga menawarkan ikatan busur hujung tunggal yang anda tidak dapat temui di tempat lain.

Rundown Pakaian

Saya memakai baju perniagaan berjalur biru muda klasik dengan Macclesfield. Saya memakai baju perniagaan berjalur biru muda klasik dengan tali leher kemas Macclesfield. Ia adalah corak mikro yang lebih kecil dengan latar belakang buff yang merupakan campuran antara kuning dan kuning air. Saya menggabungkannya dengan segi empat sama poket kuning pastel dengan tepi yang digulung dengan tangan dengan jahitan X. Ia mengambil warna tetapi ia tidak mempunyai corak. Kedua-duanya menyerlah pada baju biru muda serta jaket blazer navy yang mempunyai cermin tingkap samar dan merupakan sebahagian daripada sut.

Raphael memakai blazer berwarna navy dengan cermin tingkap, kemeja biru muda dan seluar digabungkan dengan aksesori Fort Belvedere.

Raphael memakai blazer berwarna navy dengan cermin tingkap, kemeja biru muda dan seluar digabungkan dengan aksesori Fort Belvedere.

Tali Kasut Burgundy Kapas Lilin Rata - Tali Kasut Pakaian Mewah

Kubu Belvedere

Tali Kasut Burgundy Kapas Lilin Rata

berbelanja di sini Tali Tali Sutera Madder Purba dalam Corak Mikro Buff dan Merah

Kubu Belvedere

Tali Tali Sutera Madder Purba dalam Corak Mikro Buff dan Merah

berbelanja di sini Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Muda dan Fil Biru d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Muda dan Kapas Fil d'Ecosse Biru

berbelanja di sini Segi Poket Linen Kuning Pucat dengan Jahitan X Handrolled Kuning - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Segi Poket Linen Kuning Pucat dengan Jahitan X Handrolled Kuning

berbelanja di sini

Seluar saya adalah chinos hadapan rata berwarna biru muda. Saya menggabungkannya dengan sepasang brogues penuh dalam coklat coklat gelap. Tali kasut agak kontras dalam warna coklat kemerah-merahan dan stokin saya berbelang bayang dalam kelabu muda dan biru yang menyerlahkan warna seluar saya. Dan cincin yang saya pakai adalah batu lapis lazuli dengan perak sterling dan perak sterling sesuai dengan gesper tali pinggang saya. Dan tali pinggang itu sendiri sepadan dan menyelaraskan warna dengan kasut saya.

Adakah anda peminat tali leher? Mengapa atau mengapa tidak? Komen di bawah!