Panduan Jam Tangan Perkahwinan & Pertunangan

Jam Poket Perkahwinan

Musim perkahwinan tiba dan pasangan pengantin sedang menuju ke mezbah sambil matahari bersinar dan bunga-bunga mekar membuka jalan ke beberapa gambar dan perkahwinan yang paling indah yang boleh dibayangkan.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Cara Membeli Jam Tangan untuk Pengantin Lelaki anda
  2. J.A. Peruncit Jam Tangan Kegemaran Shapira
  3. Tiga Peraturan untuk Jam Tangan Perkahwinan
  4. J.A. Pilihan Teratas Shapira
  5. Kesimpulan

Tuan-tuan, ini adalah satu artikel yang bukan untuk anda. Jangan salah faham; anda perlu membaca ini, tetapi sebelum anda menutup penyemak imbas anda, pastikan anda menghantar ini kepada bakal pengantin anda jika perkahwinan anda akan datang. Jika anda tidak mempunyai perkahwinan anda sendiri yang akan datang; bantu rakan anda dan hantarkan kepada pengantin perempuan mereka.

Selama bertahun-tahun lelaki telah memberikan pengantin perempuan mereka cincin pertunangan yang menakjubkan yang ditunjukkan kepada rakan-rakan dengan kagum dan, mari kita hadapi, untuk mencetuskan cemburu.Hari ini, menjadi amalan biasa bagi anak bujang untuk memberikan suaminya tanda seindah cincin, dan boleh dihargai selama-lamanya. Hadiah itu ialah amenonton. Bukan sebarang jam tangan, tetapi jam tangan yang akan bertahan turun-temurun, mengingatkan pengantin lelaki dan keturunannya tentang sejarah penuh cinta yang akan membawa kepada apa yang kebanyakan lelaki hanya boleh menggambarkan sebagai pencapaian terbesar mereka; pembinaan empayar - keluarga anda.

Seperti cincin pertunangan, jam tangan perkahwinan biasanya dianggarkan menggunakan yang sama tiga bulan gaji peraturan biasa. Ia bukan untuk mengatakan ini adalah peraturan yang keras dan pantas, tetapi ia pasti dilihat semakin popular sejak beberapa tahun lalu.

Jam Tangan Poket Perkahwinan Peribadi

Jam Tangan Poket Perkahwinan Peribadi

Cara Membeli Jam Tangan untuk Pengantin Lelaki anda

Terdapat dua jenis jam tangan yang anda ingin pertimbangkan semasa membeli jam tangan untuk keanggunan anda. Saya akan membuat ini semudah mungkin, tetapi sekiranya anda mempunyai sebarang soalan, sila hantar ulasan di bawah, dan perlu diingat bahawa saya menawarkan perkhidmatan perundingan jam tangan yang boleh ditempah terus melalui Gentleman's Gazette.

Dua jenis jam tangan yang anda ingin pertimbangkan ialah jam poket atau jam tangan pakaian. Lupakan Rolex Submariner yang dia cari, Breitling yang dia mahu pakai semasa terbang atau tong sampah istimewa yang anda fikir kelihatan bagus tetapi benar-benar menghina bidang horologi .

Sebab kita melihat jam tangan poket dan jam tangan pakaian adalah kerana, secara ringkasnya, ia berbau kelas. Jam tangan yang baik tidak akan ketinggalan zaman dan walaupun ia mungkin tidak dipakai sepanjang masa, ia akan sentiasa dihargai. Matlamatnya bukan untuk memberinya pakaian harian menonton kerana anda tidak mahu ia hanya bertahan 50 atau 60 tahun. Ini adalah jam tangan yang akan dia berikan kepada anak-anak anda dan yang diharapkan dapat mereka berikan kepada mereka. Jam tangan poket dan jam tangan berpakaian dengan tali kulit tidak akan ketinggalan zaman. Tempoh.

Apabila kita berfikir tentang jam tangan ini, seperti cincin perkahwinan, terdapat dua jenis yang harus dipertimbangkan. Seperti anak anda akan mewarisinya daripadanya, bapanya mungkin mempunyai jam tangan yang dia mahu diturunkan. Potongan vintaj yang mempunyai cerita untuk diceritakan adalah jenis jam tangan kegemaran saya dan pada majlis perkahwinan tiada apa yang lebih indah atau diingati bagi seorang lelaki daripada menerima sesuatu yang dia kagumi daripada ayahnya; seorang lelaki yang dia hormati, dan yang telah membantu menjadikan dia lelaki seperti hari ini - lelaki yang akan anda kahwini.

Jika jam tangan pusaka bukan pilihan, satu lagi jenis jam tangan vintaj ialah mencarinya di lelongan dan pasar yang mempunyai kisah inspirasi di sebaliknya.

Saya pernah mendengar tentang jam tangan ini ditemui di pasar Florida yang didakwa dimiliki oleh seorang lelaki yang telah bekerja bertahun-tahun untuk membelinya dan menghargainya untuk lebih banyak lagi. Seperti ceritanya, dia akan menghabiskan setiap petang di kerusinya, menghisapnya paip dan menggilap atau mengagumi jam tangan ini, bahawa baginya, seorang lelaki yang serba sedikit, dilihat sebagai simbol kejayaan dalam laluan pilihannya. Dia dengan bangganya akan memakai jam tangan ini dan menjaganya seolah-olah ia adalah milik muzium. Dia sering bercakap tentang bagaimana dia berharap dia mempunyai seorang anak lelaki untuk diturunkan. Namun, hanya dia dan isterinya, kerana mereka tidak pernah dapat melahirkan anak sendiri.

Selama bertahun-tahun lelaki ini, seorang suami yang setia dan pekerja keras akan menghargai jam tangan ini seolah-olah ia adalah penghujung segala-galanya dan menjadi semua kewujudannya. Iaitu, sehingga kira-kira empat puluh tahun kemudian, apabila isterinya jatuh sakit dan kerana cintanya kepadanya, dia secara senyap-senyap menjual jam tangan itu untuk memberinya perjalanan terakhir ke Eropah - tempat yang selalu dia impikan untuk pergi sebelum dia meninggal dunia.

Cerita jenis ini, keghairahan untuk bukan sahaja jam tangannya, tetapi lebih-lebih lagi isterinya, yang boleh memberi inspirasi dan menyemarakkan percintaan pasangan baharu untuk beberapa dekad yang akan datang. Kisah sebegini yang menjadikan jam tangan vintaj kelihatan begitu hebat dan legenda cinta sejati yang boleh anda teruskan.

Sudah tentu, apabila tidak ada cerita yang bagus, satu-satunya pilihan ialah membuat cerita anda sendiri. Inilah sebabnya mengapa jenis jam tangan yang paling biasa untuk pengantin perempuan untuk membeli pengantin lelakinya ialah jam tangan pakaian baru. Jam tangan ini bukan sesuatu yang perlu dicari di gedung atau rangkaian tempatan. Ini adalah jam tangan yang tidak bermaksud bersejarah. Ia adalah jam tangan yang diharapkan dapat memberi inspirasi kepada orang lain, sama seperti kisah sebelum ini memberi inspirasi kepada saya.

Jadi di manakah seseorang membeli jam tangan seperti ini? Jelas sekali, saya akan mengesyorkan anda melihat sebahagian daripada saya artikel sebelumnya , tetapi mari kita semak beberapa tempat kegemaran saya. Jika pengantin lelaki memakai kot pagi, inilah jam tangan yang patut dia pakai .

Peniaga Jam Tangan

Peniaga Jam Tangan

J.A. Peruncit Jam Tangan Kegemaran Shapira

Jika anda tinggal di benua Amerika Syarikat cadangan pertama saya ialah melawat Tourneau. Rangkaian kedai barang kemas ini ialah peruncit sah untuk pemilihan jam tangan terbesar di dunia, mewakili hampir 100 pembuat jam tangan mewah dengan katalog hampir 10,000 jam tangan.

Ia seperti kedai sehenti untuk jam tangan, jika anda cukup bernasib baik untuk tinggal di Bandar yang diberkati kerana mempunyai salah satu kedai mereka.

Jika anda tinggal atau pergi ke New York atau Los Angeles, terdapat seluruh jalan yang dikhaskan untuk menonton jualan. Di New York anda mempunyai pusat bandar Fifth Avenue yang dipenuhi dengan kedai jam tangan. Jika anda tahu barangan anda dan inginkan tawaran murah, anda juga boleh mencuba West 47th Street berhampiran Sixth Avenue yang merupakan pasaran skala penuh jam tangan baharu, vintaj dan gelap yang dijual terutamanya oleh orang Eropah Timur dengan kemahiran perundingan yang bijak dan pengetahuan yang belum pernah berlaku sebelum ini. inventori dari seluruh dunia. Saya akan memberi amaran kepada anda bagaimanapun, bahawa melainkan anda mahir dalam bidang horologi, blok kedai ini bukan untuk anda.

Jika anda seorang warga Amerika yang tinggal di Pantai Barat, Los Angeles adalah seperti Disney World untuk pembeli. Rodeo Drive di Beverly Hills adalah rumah kepada hampir setiap jenama jam tangan mewah di dunia. Jika mereka tidak betul di Rodeo, mereka akan berada berhampiran. Faedah membeli-belah di kedai ini adalah milik jenama. Kakitangan dilatih hanya pada jam tangan yang mereka buat yang membawa mereka daripada bicu semua perdagangan kepada tuan satu kategori. Selain itu, walaupun anda tidak akan dapat tawar-menawar seperti yang anda lakukan dengan beberapa vendor lain, faedah membeli terus daripada jenama ialah anda tahu anda mendapat harga yang bereputasi dan jam tangan yang tulen.

Jika anda seperti berjuta-juta orang dari Amerika Utara yang mengunjungi Vegas untuk pesta bujang terhebat anda, atau anda hanya memerlukan alasan yang baik untuk mengambil percutian yang murah, maka Kedai-kedai di Crystal s adalah tempat untuk anda. Secara harfiah, pusat membeli-belah yang terdiri daripada jenama mewah sahaja, pusat beli-belah ini terletak di tengah-tengah jalur dan diapit oleh banyak plaza lain di hotel jiran yang turut menampilkan kedai berjenama indah dan peruncit sah. Seperti LA dan New York, Vegas ialah pusat gempa untuk pasaran jam tangan Amerika Utara.

Dengan syarat anda tinggal di bandar utama, ia benar-benar tidak membuat perbezaan di mana anda berada di dunia. Kemungkinan anda mempunyai peruncit sah di bandar asal anda atau berdekatan. Itu atau mungkin anda benar-benar bertuah dan tinggal betul-betul di Geneva.

Sekiranya anda tidak bernasib baik, sentiasa ada pilihan untuk membeli dalam talian. Sekarang, izinkan saya mengingatkan anda. Ini TIDAK bermakna membeli jam tangan di eBay. Melainkan anda tahu barangan anda, jauhi eBay dan Craigslist. Saya tidak boleh membuat diri saya lebih jelas. Cuma jangan pergi ke sana.

Dengan itu, terdapat beberapa kedai dalam talian yang sangat boleh dipercayai. Tiga yang biasanya saya cadangkan kepada pengumpul atau pembeli amatur ialah Chrono24.com , gemnation.com dan JamesEdition.com . Saya menyokong ketiga-tiga laman web ini. Mereka bereputasi. Inventori mereka adalah tulen dan harga mereka selalunya jauh lebih berpatutan daripada yang anda dapati di mana-mana kedai batu bata dan mortar. Chrono24 ialah salah satu tapak yang paling terkenal untuk jam tangan terpakai yang bagus jika anda mencari sesuatu yang vintaj. Gemnation kebanyakannya menjual jam tangan baharu, tetapi pada sebahagian kecil daripada harga yang anda akan bayar di mana-mana kedai dan JamesEdition, yang sebenarnya saya pernah menulis untuknya, pada dasarnya adalah pusat beli-belah dalam talian untuk jutawan di mana vendor pihak ketiga, setelah mendapat akreditasi, boleh menjual mereka produk. Ia adalah tempat yang bagus untuk mencari jam tangan baharu dan terpakai pada harga yang hebat. Pastikan anda juga membaca saya Panduan Cara Membeli Jam Tangan Vintage .

Tiga Peraturan untuk Jam Tangan Perkahwinan

Terdapat banyak garis panduan yang perlu diikuti semasa membeli jam tangan, tetapi melainkan anda membaca semua artikel saya dalam siri ini, sukar untuk membincangkannya dalam hanya satu panduan. Oleh itu, dalam usaha untuk menjimatkan masa dan tenaga anda kerana saya pasti anda mempunyai sejuta perkara lain untuk dirancang untuk perkahwinan anda yang akan datang, saya akan memberi tumpuan kepada hanya tiga petua untuk mendapatkan jam tangan yang akan diminati oleh pengantin lelaki anda, hampir sama seperti anda. .

1. Jika anda menggunakan emas, pastikan ia kukuh.

Tidak perlu dikatakan bahawa jika cincin anda adalah saduran emas anda mungkin telah berkata tidak. Hakikatnya ialah selepas penggunaan tertentu, saduran emas mula pudar. Ia menghasilkan pewarna seperti hijau yang menjijikkan ini yang memerlukan banyak usaha untuk dialih keluar. Ia tidak berbaloi. Jika anda tidak mampu membeli emas pepejal, jangan risau – kebanyakan kita tidak mampu. Hanya berpegang pada logam lain yang tidak begitu mahal seperti keluli tahan karat.

2. Pastikan ia ringkas dan kecil.

Fokus pada jam tangan yang boleh dipadankan dengan mana-mana pakaian sama ada chinos dan butang bawah di pesta taman atau jaket makan malam di opera. Fokus pada warna, bukan warna. Putih atau krim dail lebih mudah dipasangkan daripada biru atau tembaga. Begitu juga, dail hitam, walaupun ramai yang menganggapnya elegan untuk pakaian malam, selalunya boleh kelihatan agak murah jika ia bukan jam tangan yang terlalu luar biasa. Memandangkan ini adalah perkahwinan dan bukan pengebumian (bergantung pada siapa anda bertanya saya rasa), mari kita kekalkan dengan warna putih sebagai warna asas.

Selain itu, walaupun suami anda mungkin menggemari jam tangan bersaiz besar itu, ini bukan masanya untuk menggunakan salah satu daripadanya. Anda tidak membeli dia Fosil atau Nixon. Dia tidak memakai jam tangan ini ke taman skate di jalan dari rumah ibu bapanya. Jika jam tangan itu tidak boleh meluncur dengan mudah di bawah lengan jaketnya, ia tidak berbaloi dengan tanda harga. Cuma kata tidak.

3. Tali, gelang, gelang dan banyak lagi.

Manakala pergelangan tangan repp berbelang tali pinggang daripada Brooks Brothers mungkin kelihatan menawan di rumah musim panas anda di Nantucket, ia tidak sesuai untuk perkahwinan anda. Walaupun anda berkahwin di pantai. Lekat dengan kulit. Bukan sahaja mereka secara meluas dianggap kelihatan terbaik dengan jam tangan pakaian, tetapi pada pendapat saya, mereka adalah satu-satunya pilihan untuk jam tangan pakaian. Jika anda menggunakan jam tangan poket, ini tidak akan benar-benar terpakai. Pastikan dia tidak memakainya dengan seluar jeansnya. Anda tidak berkahwin dengan konduktor kereta api dari 40-an atau Sheldon Cooper dari The Big Bang Theory. Kulit lebih baik. Sentiasa.

Selalunya jam tangan vintaj akan datang dengan tali kulit yang lebih rendah. Jika anda membeli vintaj, pertimbangkan untuk menaik taraf tali kepada yang eksotik seperti buaya, atau sekurang-kurangnya sesuatu yang tahan ujian masa.

Satu petua terakhir: Pergi dengan a manual atau automatik pergerakan. Jauhi Kuarza . Jika anda tetap menggunakan salah satu jam tangan saya yang disyorkan, anda tidak perlu risau tentang itu.

Jam Poket Perkahwinan

Jam Poket Perkahwinan

J.A. Pilihan Teratas Shapira

Sudah tentu pilihan pertama saya ialah Patek Philippe Calatrava. Ia adalah jam tangan yang saya bincangkan sepanjang masa dan ia sinonim dengan semua yang anda cari dalam jam tangan perkahwinan. Terdapat pelbagai model yang tersedia jadi luangkan masa anda dan cari yang sepadan dengan gayanya, atau gaya yang anda mahu dia capai.

Seterusnya ialah Cartier Tank. Ini adalah kira-kira klasik dan abadi seperti yang anda boleh dapatkan. Ia bukan jam tangan kegemaran saya, tetapi saya pasti tidak akan mengatakan tidak jika isteri saya mahu memberikan saya satu. Ia elegan, ia maskulin dan jenama itu boleh digambarkan sebagai bersejarah. Ia juga jauh lebih murah daripada Patek.

Ketiga dalam barisan dalam Jaeger-LeCoultre Reverso . Asalnya dibangunkan untuk polo, ia merupakan jam tangan boleh balik yang mempunyai banyak model dan menawarkan banyak caseback. Sebab saya mengesyorkan jam tangan khusus ini, kerana anda boleh meletakkan ukiran sentimental di belakang sarung itu, tetapi tidak seperti kebanyakan jam tangan, ia boleh ditempah untuk mempamerkan cinta anda kepada dunia.

Apabila bercakap tentang jam tangan poket terdapat dua jenama yang saya sangat mengesyorkan. Satu ialah Jaeger-LeCoultre yang kita bincangkan di atas, dan yang kedua ialah Breguet. Satu perkara yang saya sangat sukai tentang jam tangan poket Breguet ialah ia menggantikan hiasan rumit yang terdapat dalam banyak barangan mewah dengan reka bentuk abadi yang merangkumi kesederhanaan yang halus. Sebaliknya, perkara yang saya suka tentang Jaeger-LeCoultre, yang merupakan sesuatu yang sering boleh didapati dalam jam tangan poket lain, sebenarnya, perhiasannya. Walau bagaimanapun, daripada menambah kesenian yang mencolok dan berkilauan, jam tangan ini menceritakan kisah dengan cara yang paling elegan dan halus yang mungkin. Banyak poket jam tangan oleh JLC sangat rumit dan cantik sehingga anda boleh menghabiskan bertahun-tahun mengagumi mereka dan masih melihat sesuatu yang baru tersembunyi dalam seni.

Bahagian seterusnya yang ingin saya tutup dengan cepat adalah sinonim dengan barang kemas dan perkahwinan dan itu ialah jam tangan oleh Chopard. Jika anda berminat dengan sesuatu yang lebih terperinci daripada Calatrava yang ringkas, satu yang perlu dipertimbangkan (antara banyak) ialah L.U.C. Lunar One. Ia adalah keanggunan yang canggih dengan bakat sporty.

Akhir sekali, saya mempersembahkan jam tangan bajet yang masih boleh dipegang sendiri di antara jam tangan yang lebih mahal yang disenaraikan di atas. Nomos Tangente ialah jam tangan yang sangat ringkas yang dibina untuk tahan lama. Ia dijual hanya pada sebahagian kecil daripada harga jam tangan yang disebutkan di atas, namun akan bertahan lama, bertahun-tahun akan datang. Ia adalah jam tangan yang indah dan saya menggesa anda untuk membaca ulasan terbaru saya tentang jam tangan.

Kesimpulan

Jam tangan benar-benar satu-satunya barang kemas yang akan dipakai oleh seorang lelaki sebagai tambahan kepada band perkahwinannya dan mungkin sepasang kancing manset . Walaupun seorang wanita akan menghiasi anting-anting, gelang, kerongsang, rantai, loket dan banyak lagi, seorang lelaki akan kekal sederhana dan maskulin, selalunya membenarkan jam tangannya menjadi tingkap ke dalam jiwanya. Anak saya sering meluangkan masa untuk melihat koleksi jam tangan saya sambil saya menghiburkannya dengan cerita jam tangan yang dikendalikannya seperti artifak yang tidak ternilai. Kecintaan saya terhadap jam tangan telah membebani dia dan dia telah memulakan koleksi kecilnya sendiri yang akan berkembang seperti yang dia lakukan dan diharapkan akan sampai ke tangan anak-anaknya.

Petua yang paling penting semasa memilih jam tangan perkahwinan atau pertunangan untuk pengantin lelaki anda ialah mengingati barisan terkenal Patek Philippe; Anda sebenarnya tidak pernah memiliki Patek Philippe. Anda hanya menjaganya untuk generasi akan datang.

Anggap ini satu pelaburan. Ia adalah salah satu yang paling berharga hadiah yang boleh anda berikan kepada suami anda; selain kanak-kanak tentunya.

Tahniah atas perkahwinan yang akan datang. Jika ia separuh gembira seperti saya, anda akan ditetapkan untuk hidup.

Dapatkan Panduan Jam Tangan Komprehensif Kami

tekan di sini