Panduan Kerusi Meja – Kenapa & Cara Membeli Kerusi Pejabat

Panduan Kerusi Meja

Berapa jam purata pekerja pejabat akan duduk di kerusi sepanjang kerjayanya? 85,500 jam. Itu lebih daripada 9 tahun! Hakikatnya, menggunakan kerusi (murah) yang disediakan oleh majikan anda atau membeli kerusi meja untuk dijual adalah resipi untuk memperkayakan chiropractor anda.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Kerusi Pejabat Saya Menyelamatkan Punggung Saya. Bolehkah Ia Melakukan Perkara yang Sama untuk Anda?
 2. Kerusi Pejabat Terkemuka Membayar Anda Hanya $0.40 Sehari
 3. Faedah Kerusi Pejabat Berkualiti
 4. Tidak Mampu Beli Kerusi Mahal? Beli Terpakai!
 5. Perkara yang Perlu Diperhatikan Dalam Kerusi Pejabat: Tujuh Perkara yang Perlu Dipertimbangkan
 6. Apakah Kerusi yang Sesuai Untuk Anda?
 7. Senarai 11 Kerusi Pejabat Yang Perlu Anda Tengok
 8. Kesimpulan

Hakikatnya manusia dicipta untuk bergerak, bukan untuk duduk sepanjang hari. Oleh itu, jika anda perlu duduk, kerusi anda perlu ergonomik, selesa dan boleh laras.

Membeli kerusi yang paling murah atau kelihatan 'tercantik' untuk anda pejabat sedang berjudi dengan kesihatan anda. Dalam kebanyakan kes, orang menghabiskan lebih banyak wang di atas meja mereka daripada kerusi. Sebaik-baiknya, kerusi harus mengurangkan kesan negatif duduk sebanyak mungkin. Walaupun majikan anda tidak menyediakan kerusi yang baik, anggap ia sebagai pelaburan dalam kesihatan anda walaupun anda perlu membayarnya sendiri. Sebelum kita bermula, adalah penting untuk mengakui bahawa kerusi yang hebat tidak dapat menyelesaikan setiap masalah yang berkaitan dengan duduk, tetapi ia boleh melakukan keajaiban dalam kombinasi dengan postur yang baik, pergerakan yang teratur dan senaman.Kerusi eksekutif mungkin kelihatan selesa tetapi tidak selalu baik untuk anda

Kerusi eksekutif mungkin kelihatan selesa, tetapi tidak selalunya baik untuk anda

Kerusi Pejabat Saya Menyelamatkan Punggung Saya. Bolehkah Ia Melakukan Perkara yang Sama untuk Anda?

Lima tahun lalu, saya baru sahaja memulakan Gentleman's Gazette dengan hanya $600, dan saya mengalami sakit belakang kronik kerana duduk di kerusi murah. Ia berterusan sehingga saya memutuskan untuk membeli kerusi yang baik, walaupun ia menelan belanja yang besar daripada modal saya. Saya menetap di kerusi Aeron hanya $300 daripada syarikat perabot pejabat yang pakar dalam syarikat Fortune 500. Baru sekali, kerusi ini berharga $950, tetapi ia adalah pulangan daripada salah seorang pelanggan mereka, dan ia kelihatan seperti baharu. Lebih penting lagi, saya dapat mencubanya secara meluas sebelum pembelian saya, dan ia datang dengan semua kemungkinan pelarasan yang seseorang mahukan.

Dalam jangka masa panjang, ia adalah bernilai setiap sen kerana saya meningkatkan produktiviti saya dan mengurangkan kesakitan saya dengan ketara. Bagi saya, ia adalah penyelesaian yang tepat untuk membelanjakan $300 pendahuluan dan melupakan tahun bil kiropraktor yang berpotensi.

Sebagai contoh, tahun lepas, pemegang buku bebas saya memberitahu saya dia terpaksa berhenti daripada profesionnya, walaupun sangat menikmatinya, kerana dia tidak dapat membuat wang yang mencukupi untuk membayar lawatan kiropraktornya. Duduk yang berterusan telah memusnahkan punggungnya, dan dia sentiasa kesakitan. Dia benar-benar menyesal tidak pernah melabur dalam kerusi yang bagus. Dia boleh membeli kerusi yang lebih baik, tetapi dia selalu merasakan ia terlalu banyak wang untuk perabot. Jangan buat kesilapan yang sama.

Kerusi Pejabat Terkemuka Membayar Anda Hanya $0.40 Sehari

Kebanyakan orang yang saya kenali melelapkan mata apabila mendengar harga kerusi pejabat. Seberapa baik ia boleh menjadi?

Kerusi pejabat yang sangat boleh laras pastinya mempunyai kos pendahuluan yang tinggi, tetapi jika anda melakukan pengiraan, ia sebenarnya agak murah. Demi kesederhanaan, katakan anda membeli kerusi $1,000, dan anda duduk secara purata 40 jam di atasnya setiap minggu, 50 minggu setahun, dan anda menggunakannya selama sepuluh tahun sahaja. Ini bermakna anda duduk 2,000 jam setahun atau 20,000 jam setiap dekad.

Akibatnya, anda memerlukan $0.05 sen sejam atau $0.40 sen sehari untuk memiliki kerusi pejabat yang ergonomik.

Sekarang bandingkan dengan jumlah yang anda belanjakan untuk kopi setiap hari, atau bil telefon pintar anda atau TV kabel anda. Atau lebih baik lagi, bandingkan dengan kos urutan belakang dan lawatan kiropraktor selama sedekad. Saya pasti kerusi itu akan menjadi pelaburan yang berbaloi jika ia sesuai dengan anda.

Selain itu, kebanyakan kerusi yang baik mempunyai jaminan yang panjang, dan ia akan tahan 15 jika tidak 20 tahun dengan mudah jika anda tidak menyalahgunakannya.

Kepentingan kerusi yang betul di tempat kerja

Kepentingan kerusi yang betul di tempat kerja

Faedah Kerusi Pejabat Berkualiti

Kerusi berkualiti bukan sahaja dapat menyelamatkan punggung anda daripada haus dan lusuh, tetapi ia juga membantu mengekalkan peredaran darah, dan ia akan menjadikan anda lebih produktif. Kajian telah menunjukkan bahawa kita jauh lebih produktif di tempat kerja apabila kita selesa dan tidak sakit. Oleh itu, ia adalah alat perundingan yang mudah untuk bos anda yang berpendapat bahawa harga adalah raja.

Jika anda mempunyai majikan yang tidak nampak keperluan untuk menyediakan kerusi ergonomik kepada anda, pertimbangkan untuk meminta nota doktor anda atau melabur sendiri. Anda bukan sahaja akan lebih produktif, tetapi anda akan mendapati anda juga berada dalam mood yang jauh lebih baik pada penghujung hari.

Walau apa pun, badan anda akan berterima kasih kepada anda!

Tidak Mampu Beli Kerusi Mahal? Beli Terpakai!

Jika belanjawan anda tidak membenarkan kerusi pejabat yang baharu dan terkini, gunakan kerusi terpakai. Adalah lebih baik untuk membelanjakan $200 pada kerusi hujung yang lebih tinggi terpakai dengan lebih banyak kemungkinan pelarasan daripada kerusi pejabat baharu dari kedai seperti Walmart, Target, Ikea, dsb. untuk harga yang sama.

Craigslist adalah satu tempat untuk mencari kerusi terpakai. Kedai perabot pejabat khusus yang menumpukan pada akaun korporat merupakan satu lagi sumber yang baik kerana ia akan sentiasa mendapat pulangan. Anda boleh menemui kerusi yang hampir tidak digunakan dengan jaminan untuk harga murah, dan anda juga boleh mengujinya sebelum anda membeli.

Berdasarkan model pengiraan yang digariskan di atas, kerusi Aeron terpakai saya berharga hanya $0.015 sejam atau $0.12 sehari!!! Walaupun ia mungkin kelihatan menggelikan untuk membelanjakan $300 di atas kerusi jika anda kekurangan wang, pada pendapat saya ia berbaloi untuk menyimpan selama setahun atau lebih kerana ia adalah pelaburan yang sangat kecil dalam badan, kebahagiaan dan kesihatan anda.

Malangnya banyak syarikat mementingkan penampilan berbanding kesihatan dan keselamatan

Malangnya, banyak syarikat mementingkan penampilan berbanding kesihatan dan keselamatan

Perkara yang Perlu Diperhatikan Dalam Kerusi Pejabat: Tujuh Perkara yang Perlu Dipertimbangkan

Sudah tentu, penampilan adalah penting, tetapi ergonomik adalah perkara yang penting dalam jangka panjang. Walaupun saya suka reka bentuk dalaman, anda masih akan menemui kerusi Aeron saya di rumah saya pejabat .

Memandangkan setiap orang mempunyai badan yang berbeza, adalah penting untuk melakukan penyelidikan anda sebelum membeli kerusi.

Jika anda sudah melihat pakar kiropraktik atau mempunyai akses untuk melihatnya, minta mereka mengimbas belakang anda untuk menentukan bentuk tulang belakang anda. Dengan memiliki maklumat ini, anda boleh menggunakannya untuk mencari kerusi yang akan memaksa tulang belakang anda ke posisi yang betul. Itulah sebabnya penting untuk anda hanya melihat pada kerusi boleh laras.

Kerusi ergonomik boleh laras sepenuhnya

Kerusi ergonomik boleh laras sepenuhnya yang membantu anda kekal selesa

1. Kebolehlarasan

Hampir setiap kerusi di pasaran akan agak boleh laras. Untuk kerusi anda, anda inginkan sesuatu yang menawarkan lebih daripada sekadar pelarasan ketinggian dan tempat letak tangan. Sebaik-baiknya, kerusi itu harus boleh laras lima hala tetapi ada juga yang boleh melaraskan dalam empat belas cara berbeza. Mungkin sukar untuk mengetahui perkara yang terbaik untuk anda, tetapi satu-satunya cara untuk mengetahuinya ialah dengan mengujinya secara fizikal. Saya memberi jaminan bahawa jika anda meluangkan masa untuk memeriksa kerusi dan membuat pelarasan, anda akan berterima kasih pada akhirnya.

Contoh imbasan tulang belakang yang boleh membantu menentukan kerusi yang anda perlukan

Contoh imbasan tulang belakang yang boleh membantu menentukan kerusi yang anda perlukan

2. Sokongan Lumbar Harus Boleh Dilaraskan

Sciatica adalah salah satu penyakit yang tidak menyeronokkan. Kesakitan boleh melemahkan, dan ia boleh disebabkan oleh sokongan lumbar kerusi meja anda. Mana-mana kerusi yang baik akan mengiklankan sokongan lumbar untuk punggung bawah anda, tetapi kerusi meja yang berkualiti akan menawarkan sokongan lumbar boleh laras supaya anda boleh menukarnya mengikut kelengkungan tulang belakang anda dan jenis badan anda. Saya cadangkan anda menyesuaikannya dengan kekuatan yang berbeza sehingga anda berasa selesa. Ambil perhatian bahawa kadang-kadang bahagian bawah belakang anda akan sakit selepas beberapa jam duduk jika ia tidak diselaraskan dengan betul.

3. Kerusi Bergolek lwn

Jika anda duduk di tengah-tengah meja anda dan perlu mencapai untuk dapat menyentuh sudut paling jauh, anda memerlukan kerusi dengan roda. Walaupun anda mempunyai meja kecil, keupayaan untuk bergolek membantu mengelakkan ketegangan yang disebabkan oleh menjangkau meja anda atau ke taman lain di ruang kerja anda.

Pastikan anda melabur dalam kerusi dengan jarak roda yang dibina dengan baik yang mudah meluncur di atas permukaan lantai. Sesetengah jarak roda sangat keras dan direka bentuk untuk bergolek dengan mudah di atas permaidani jadi jika anda bekerja di atas permukaan berkarpet, pertimbangkan untuk melabur dalam salah satu kerusi ini atau tikar plastik untuk duduk kerusi anda. Kerusi yang baik juga menawarkan kemungkinan untuk menukar roda dan menambah beberapa getah, yang lebih baik untuk permukaan keras.

Carian google pantas akan memberitahu anda jika anda boleh mendapatkan roda yang berbeza untuk kerusi anda atau jika anda perlu melabur dalam permaidani atau tikar.

Ahli perniagaan muda dengan sakit belakang duduk di kerusi pejabat.

Lelaki perniagaan muda dengan sakit belakang duduk di kerusi pejabat.

4. Tapak Pusing

Sama pentingnya dengan roda, keupayaan untuk berpusing adalah sama pentingnya. Jika kerusi anda tidak berpusing, badan anda akan terpaksa, dan itu boleh mengakibatkan keletihan dan tekanan pada otot anda. Berlebihan untuk menjangkau ruang kerja anda juga boleh menyebabkan kecederaan yang boleh dihilangkan dengan mudah oleh tapak pusing. Adalah penting untuk memastikan kerusi anda berfungsi untuk persekitaran anda.

5. Fabrik Adalah Penting - Anda Tidak Mahu Berpeluh

Kebanyakan kerusi pejabat asas diperbuat daripada bahan sintetik. Mungkin seseorang boleh berhujah tidak ada yang salah dengan itu, tetapi jika kita mempertimbangkan fakta, kita tahu itu tidak tepat.

Memilih kain yang sesuai untuk kerusi kita adalah seperti memilih kain untuk sut kita. Sesuatu yang bernafas akan menjadi jauh lebih selesa. Anda juga mahukan sesuatu yang menawarkan kusyen yang besar di belakang anda, jadi anda tidak merasakan rangka kerusi itu. Ini berdasarkan jenis badan anda, berat badan dan cara anda duduk. Memilih fabrik adalah sama pentingnya dengan faktor-faktor lain. Walau bagaimanapun, ia adalah satu bidang yang anda juga boleh perbaiki. Jika anda jatuh cinta dengan kerusi tetapi tidak menyukai penampilan atau kusyen, anda boleh dengan mudah memasang semula kerusi dan kusyen yang lebih selesa. Selalunya ini boleh menjadi jauh lebih murah daripada menaik taraf kepada yang lebih 'premium ' kain.

Kain Pukulan Mesh

Dikatakan, kerusi pejabat paling canggih di pasaran hari ini sering menggunakan bahan khas, yang bukan sahaja meningkatkan pernafasan tetapi juga membantu mengawal suhu badan anda. Selain itu, ia direka untuk mengagihkan berat badan anda secara sama rata, jadi anda duduk dengan lebih selesa sepanjang hari. Kerusi seperti Herman Miller Aeron, Mirra 2 atau Embody semuanya direka dengan cara itu, dan anda pasti akan merasai kelebihannya sepanjang hari.

Anda tidak pernah mahu berpeluh di kerusi; itulah sebabnya kebanyakan kerusi pejabat mewah akan menyejukkan anda kerana walaupun kerusi kulit tradisional atau fabrik berkusyen akan kelihatan hebat, tetapi ia tidak sesuai untuk duduk di dalamnya dalam jangka masa yang panjang.

6. Menguji Kerusi Adalah Penting

Adakah anda akan membeli kereta jika anda tidak dibenarkan duduk di dalamnya dahulu? Mungkin tidak.

Mana-mana kedai bernilai garam mereka akan memberi anda keupayaan untuk mencuba kerusi sama ada di kedai atau di pejabat anda dengan peluang untuk mengembalikannya. Anda mesti boleh memulangkan kerusi tanpa sebarang syarat. Malah kerusi yang kelihatan sempurna di bilik pameran kedai mungkin tidak berfungsi dengan meja atau lantai anda di pejabat. Ia mungkin tidak meluncur dengan baik atau mungkin tempat letak tangan menghalang anda daripada berada hampir dengan meja anda seperti yang anda mahu. Pastikan anda boleh mencuba kerusi itu selama beberapa hari sebelum membuat keputusan muktamad. Mungkin sakit kepala untuk mengemasnya dan mengembalikannya, tetapi ia akan menjadi lebih teruk jika anda tidak selesa untuk tahun-tahun akan datang.

Kami sangat mengesyorkan menguji kerusi pejabat secara peribadi sebelum anda membeli. Sudah tentu, membelinya secara tempatan adalah perkara pertama yang terlintas di fikiran tetapi anda juga boleh membelinya dalam talian jika anda boleh mengembalikannya selepas itu. Tempat seperti Amazon terkenal dengan polisi pemulangan 30 hari mereka, dan itu memberi anda peluang untuk duduk di kerusi anda sepanjang hari dan bukan hanya beberapa minit di kedai.

Kerusi yang dipasang dengan baik adalah penting untuk kesihatan dan kesejahteraan anda

Kerusi yang dipasang dengan baik adalah penting untuk kesihatan dan kesejahteraan anda

7. Bagaimana Kerusi Anda Harus Sesuai

Apabila duduk di kerusi anda mahu ia muat seperti sarung tangan dan berasa seperti anda baru duduk di awan. Seharusnya tiada ketidakselesaan, tiada jurang, dan anda sepatutnya mempunyai perasaan tidak mahu bangkit semula.

Sandaran belakang hendaklah boleh dilaraskan dan harus mengikut bentuk semula jadi tulang belakang anda dan menyokong punggung bawah anda, melengkung di sepanjangnya dan bukannya meninggalkan jurang dan jarak. Ia harus mencapai sekurang-kurangnya ketinggian bahagian tengah bilah bahu tetapi idealnya harus melebihi bahu.

Tempat duduk hendaklah diukur dengan memasangkan dua atau tiga panjang jari di antaranya dan belakang lutut anda.

Tempat letak tangan hendaklah membuai badan dengan lembut supaya bahu boleh berehat tanpa anda perlu memanjangkan siku anda, dan kaki anda harus duduk rata di atas lantai dengan tangan anda pada ketinggian yang sama dengan bahagian atas meja anda. Kedudukan ini menghalang ketegangan.

5 Petua Pelarasan untuk Kesesuaian yang Baik

 1. Ketinggian Tempat Duduk yang Betul: Apabila anda duduk tegak di atas kerusi, kaki anda hendaklah rata di atas lantai. Peha anda harus mempunyai sudut 90 darjah ke betis anda
 2. Kedalaman Tempat Duduk Kanan: Anda sepatutnya boleh memuatkan 2 hingga 3 jari di antara belakang lutut dan tepi kerusi.
 3. Rehat Belakang Boleh Laras: Sokongan lumbar harus mengalir secara semula jadi dengan kelengkungan belakang. Main dengan pelaras dan uji tetapan yang paling anda sukai.
 4. Tempat letak tangan boleh laras: Siku anda harus disokong, tetapi ia tidak boleh lebih tinggi daripada apabila lengan anda bengkok dan berehat secara semula jadi.
 5. Rehat Kepala: Tidak perlu tetapi jika anda mempunyai satu, ia harus menyentuh pangkal kepala anda dengan selesa.
Kerusi ergonomik dilapis semula untuk penampilan baharu

Kerusi ergonomik dilapis semula untuk penampilan baharu

Apakah Kerusi yang Sesuai Untuk Anda?

Kerusi sangat khusus dan perlu dibeli berdasarkan jenis badan anda dan itu sahaja. Hanya kerana anda mendapati mereka cantik, kerana mereka memenangi anugerah atau kerana ia mahal tidak bermakna ia adalah kerusi yang sesuai untuk anda.

Dalam dunia yang ideal, kita semua akan mempunyai kerusi pejabat yang dibuat khas tetapi kos RD terlalu tinggi untuk merealisasikannya, sekurang-kurangnya pada masa ini.

Oleh itu, lebih banyak kemungkinan pelarasan akan meningkatkan peluang kerusi untuk menjadi pilihan yang sempurna untuk anda. Sudah tentu, secara teorinya kerusi pejabat dengan sedikit kemungkinan pelarasan mungkin sesuai untuk anda, tetapi pada hakikatnya ia sama seperti dan di luar saman rak. Ia tidak akan sesuai dengan anda dengan sempurna tanpa perubahan. Jadi, lebih banyak tahap pelarasan yang anda miliki, lebih besar kemungkinan ia akan berfungsi dengan baik untuk anda.

Kadangkala, kerusi juga terdapat dalam saiz kerana orang yang berat 440 lbs / 200 kg memerlukan kerusi yang berbeza daripada orang 110 lbs / 50kg. Pastikan anda mendapat saiz yang sesuai untuk badan anda.

Kami mengesyorkan membeli kerusi anda daripada syarikat yang bereputasi. Cuba elakkan kedai bekalan pejabat yang besar kerana kebanyakan kerusi mereka adalah sangat generik dan tidak berkualiti. Sebaik-baiknya anda mahu boleh duduk di kerusi sebelum anda membuat komitmen untuk membelinya.

Walau bagaimanapun, itu tidak selalu menjadi kemungkinan. Oleh itu, anda mesti memastikan bahawa kedai menawarkan jaminan wang dikembalikan supaya anda boleh memulangkan atau menukar kerusi jika perlu. Apabila anda menjumpai kerusi yang anda suka, dengan syarat anda tidak setia kepada peniaga itu, ia mungkin satu peluang penjimatan wang yang baik untuk membelinya dalam talian. Anda selalunya boleh mendapatkan tawaran yang jauh lebih baik di tapak seperti eBay atau Amazon.

Kerusi Aeron penuh dengan tapak logam yang digilap

Kerusi Aeron penuh dengan tapak logam yang digilap

Senarai 11 Kerusi Pejabat Yang Perlu Anda Tengok

Tidak setiap kerusi ini sesuai untuk semua orang, tetapi senarai ini harus mempunyai sekurang-kurangnya satu kerusi untuk 99% daripada semua orang. Pertimbangkan ia sebagai titik permulaan yang baik.

1. Herman Miller Aeron

Reka bentuk pada tahun sembilan puluhan dan dikeluarkan pada tahun 1994, kerusi ini adalah penanda aras yang dibandingkan dengan semua kerusi lain. Apabila ia dilancarkan, ia adalah revolusioner dalam banyak cara:

 • Ia menggunakan jaringan khas yang membuatkan anda sejuk dan selesa
 • Ia tidak mempunyai garis lurus kerana badan manusia juga tidak lurus
 • Reka bentuknya adalah abadi, dan ia adalah salah satu daripada beberapa kerusi yang berjaya ke MoMA di New York
 • Ia datang dalam 3 saiz yang bermakna ia boleh dilaraskan untuk memberikan kesesuaian yang sesuai untuk lebih kurang. 98% daripada populasi.

Pada $940 udara ia mungkin kelihatan mahal, tetapi ia dibina dengan kukuh dan pasti akan bertahan selama sedekad. Berdasarkan contoh kami di atas, itu kurang daripada $0.40 sehari. Kerana popularitinya, anda juga boleh mencari Aeron terpakai dengan mudah. Saiz yang paling popular ialah B, tetapi orang yang lebih tinggi atau lebih besar harus mendapat saiz C, orang pendek atau kecil saiz A.

Beli The Aeron

tekan di sini Kerusi Kebebasan Skala Manusia dengan dan tanpa sandaran kepala

Kerusi Kebebasan Skala Manusia dengan dan tanpa sandaran kepala

2. Kerusi Sandaran Kepala Kebebasan Manusia

Kerusi Kebebasan Berskala Manusia pastinya disasarkan kepada eksekutif yang ingin duduk dengan baik secara ergonomik tetapi juga memastikan semua orang tahu siapa bos.

Konsep kerusi ialah anda boleh bergerak dengan bebas dan semula jadi. Oleh itu, anda tidak boleh menyekat tempat berbaring dalam apa jua cara. Begitu juga, tempat letak tangan bergerak bersama pada setiap masa. Jika tidak, ia memberi anda keupayaan untuk membuat enam pelarasan intuitif, dan ia tidak mempunyai tombol dan tuas yang boleh dilihat seperti yang dilakukan oleh kerusi lain. Tidak seperti kebanyakan kerusi pejabat yang lain, ia boleh didapati dalam pelbagai jenis kulit tetapi itu menaikkan harga kepada sekurang-kurangnya $2,000.

Secara keseluruhan, ia adalah kerusi yang bagus jika anda suka kerusi keras dan jika anda sering bekerja dalam kedudukan baring. Jika tidak, saya tidak akan mengesyorkannya.

Beli Kebebasan Berskala Manusia

tekan di sini Hawworth Zody dipisahkan

Hawworth Zody dipisahkan

3. Haworth Zody

Haworth Zody adalah satu lagi kerusi eksekutif dan berharga sewajarnya. Dengan reka bentuk elegan yang mempunyai daya tarikan besar-besaran dan banyak pilihan pelarasan. Apa yang menonjol ialah sokongan lumbar asimetri, yang membolehkan anda membuat pelarasan untuk sebelah kiri dan kanan secara bebas.

Jadi jika anda kerap menyilangkan kaki ke satu sisi, ini mungkin berguna.

Tidak seperti kerusi eksekutif lain, ia tidak besar dan oleh itu mungkin pilihan yang baik untuk orang yang lebih kecil juga. Juga terdapat dalam pilihan kulit walaupun itu menaikkan harga dengan ketara.

Beli The Hayworth Zody

tekan di sini Herman Miller Mirra 2

Herman Miller Mirra 2

4. Herman Miller Myrrha 2

Walaupun kerusi Aeron berjaya dengan sangat besar, syarikat yang lebih besar sering mendapati ia terlalu mahal dan oleh itu Herman Miller merancang adiknya yang lebih kecil (sedikit) lebih berpatutan. Pada tahun 2013, reka bentuk Mirra telah disemak dan kini dijual sebagai Mirra 2.

Ia datang dengan tidak kurang daripada sepuluh pelarasan, tetapi tidak seperti Aeron ia datang dalam satu saiz sahaja. Jadi jika anda lebih tinggi atau sangat pendek, ini mungkin bukan kerusi yang sesuai untuk anda.

Kerusinya seimbang dan tidak keras mahupun lembut manakala reka bentuk sudah tentu lebih moden dan futuristik. Selain itu, ia direka dengan baik dalam erti kata bahawa anda tidak memerlukan alat untuk membukanya, dan jejak karbonnya agak rendah.

Untuk harga, ia adalah kerusi yang hebat di sekelilingnya dengan sedikit kelemahan kecuali mungkin pelarasan ketinggian lumbar dan pelarasan kedalaman tempat duduk. Berbanding dengan Aeron, ia lebih kaku.

Jika anda mempunyai bajet, yang Mirra asal masih ada bermula pada $639 , dan anda mungkin mendapat tawaran sebenar di pasaran terpakai.

Seperti semua kerusi Pejabat Herman Miller, ia datang dengan jaminan 12 tahun.

Beli Herman Miller Mirra 2

tekan di sini Steelcase Leap

Steelcase Leap

5. Steelcase Leap

Sesetengah orang memanggilnya kerusi ergonomik terbaik di dunia - memang begitu Kerusi jualan #1 Steelcase .

Ia direka untuk membolehkan tulang belakang anda bergerak secara semula jadi dan ia melakukan kerja yang hebat untuk menyokong belakang anda. Malah, sokongan belakang adalah salah satu yang terbaik di pasaran. Di samping itu, ia menyesuaikan dengan sangat intuitif.

Malangnya, sesetengah orang mungkin mendapati pad tempat duduk terlalu nipis dan keras menyebabkan ia tidak selesa untuk duduk untuk jangka masa yang lama. Jika berat anda kurang daripada 180 lbs / 80 kg anda mungkin tidak menyedarinya, dan ini mungkin kerusi yang sesuai untuk anda, tetapi jika anda berada di atas itu, anda mungkin tidak akan mendapati kerusi ini selesa untuk duduk selama lebih daripada 2 jam.

Ia datang dengan waranti 8 tahun dan sebagai tambahan, ia dihantar sepenuhnya dipasang dan oleh itu adalah kerusi yang bagus untuk dipesan dalam talian.

Beli The Steelcase Leap

tekan di sini Herman Miller Menjelmakan Kerusi Meja

Herman Miller Menjelmakan Kerusi Meja

6. Herman Miller Embody

Kerusi Embody ialah model teratas Ergonomik Herman Miller. Ia kelihatan sangat berbeza daripada kerusi meja lain dan jika anda menjangkakan banyak tuas dan tombol anda akan kecewa. Bahagian belakang dan kusyen tempat duduk Embody bergerak bersama anda dan direka bentuk untuk meratakan berat badan, menjadikannya sangat selesa untuk duduk. Kerusi itu sangat sederhana dan semula jadi sehingga anda hampir terlupa anda sedang duduk. Walaupun ia datang dalam hanya satu saiz ia menyesuaikan diri dengan baik kepada penggunanya.

Tidak kira anda duduk tegak atau belakang, kerusi ini selesa sepanjang hari. Walau bagaimanapun, jika anda suka kerusi empuk, embody bukanlah pilihan yang tepat untuk anda kerana ia agak tegas. Untuk kerusi yang lebih lembut, pertimbangkan kerusi Aeron atau Mirra.

Waranti 12 tahun sama seperti kerusi lain.

Beli Kerusi Embody Herman Miller

tekan di sini Alera Elusion - Kerusi Meja Bajet Terbaik

Alera Elusion – Kerusi Meja Bajet Terbaik

7. Alera Elusi

Alera Elusion ialah kerusi bajet terendah dalam barisan, dan untuk itu anda mendapat banyak untuk wang anda.

Sudah tentu, anda perlu meluangkan sedikit masa untuk memasang kerusi seberat 50 paun ini. Jadi, jika anda pendek, kerusi ini mungkin terasa terlalu besar atau menarik untuk anda.

Bahagian belakang mesh berfungsi dengan baik, tetapi ia bukan Aeron. Walaupun bahagian belakang tempat duduk mempunyai beberapa pelarasan ketinggian, anda tidak akan menemui sokongan lumbar boleh laras dalam kurungan harga ini, dan sokongan lumbar yang disediakannya adalah minimum walaupun anda boleh melaraskan ketinggian tempat duduk.

Secara keseluruhan, anda mendapat banyak kualiti untuk harga runcit. Jika anda mahukan kerusi yang lebih tinggi, anda boleh melabur hanya a beberapa dolar lagi dan dapatkan versi belakang yang lebih tinggi juga .

Jika anda inginkan kerusi baru dan anda mempunyai bajet, inilah kerusi yang patut anda beli. Secara peribadi, saya lebih suka menggunakan Aeron atau Mirra terpakai, tetapi jika anda benar-benar tidak boleh berbelanja lebih, ini memberikan anda kerusi berkualiti yang lebih baik daripada kerusi lain dalam kurungan harga ini.

Beli The Alera Elusion

tekan di sini Herman Miller Sayl

Herman Miller Sayl

8. Herman Miller Sayl

Moto kerusi Sayl boleh disimpulkan dengan satu perkataan: pengurangan.

Pada mulanya, anda boleh melihat harga yang dikurangkan. Sekarang orang mungkin berfikir bahawa itu dicapai dengan menggunakan sama ada bahan yang lebih murah atau pengeluaran luar pesisir, tetapi Herman Miller memberikan jaminan 12 tahun yang sama dan pada mulanya ia kelihatan seperti tidak berkompromi dengan bahan tersebut.

Begitu juga kerusi itu dibuat di Michigan, tetapi disebabkan reka bentuk semula lengkap oleh Yves Behar, ciri-ciri tertentu telah dialih keluar atau dikurangkan, membawa kepada reka bentuk moden dan segar yang harganya jauh lebih murah daripada kerusi meja mewah yang lain.

Sekarang semuanya kelihatan baik, dan anda tidak akan mendapat semua loceng dan wisel Aeron atau Mirra, tetapi pada harga itu ia kelihatan seperti tawaran hebat. Walau bagaimanapun, sesetengah orang telah melaporkan berdecit berterusan selepas beberapa ketika, dan walaupun Herman Miller memberikan pembetulan, ia boleh menyusahkan. Yang lain telah mengadu tentang panjang umur tempat letak tangan dan kusyen tempat duduk. Saya tidak menguji kerusi itu cukup lama untuk mengalaminya sendiri.

Jika anda bimbang tentang perkara ini, anda mungkin mahu melabur dalam Aeron atau Mirra terpakai. Kerusi itu mempunyai rekod prestasi yang terbukti.

Beli Herman Miller Sayl

tekan di sini Kerusi Dunia Berbeza Skala Manusia

Kerusi Dunia Berbeza Skala Manusia

9. Kerusi Dunia Berbeza Skala Manusia

Direka oleh pereka industri terkenal Niels Diffrient, Diffrient World Chair ialah kerusi mesh pertama Humanscale. Ia menyesuaikan diri dan beratnya hanya 25 paun. Diperbuat daripada 97 peratus bahan kitar semula, ia memerlukan pendekatan yang berbeza tetapi sebaik sahaja anda menggunakannya, anda tidak yakin idea penyesuaian diri itu benar-benar berfungsi dalam kehidupan sebenar. Ia juga bukan kerusi yang luas, jadi jika anda seorang yang lebih besar, pastinya kerusi ini bukan untuk anda.

Untuk harga, saya rasa anda mempunyai pilihan yang lebih baik di luar sana.

Beli Kerusi Dunia Berbeza Skala Manusia

tekan di sini Herman Miller Eames Pengerusi Eksekutif

Herman Miller Eames Pengerusi Eksekutif

10. Herman Miller Eames Pengerusi Eksekutif

Direka pada tahun 1959 oleh Charles & Ray Eames, kerusi meja eksekutif ini juga dikenali sebagai kerusi Time-Life kerana ia dibuat khusus untuk lobi moden Bangunan Time-Life di New York City. Walaupun ia tidak canggih dari segi ergonomik, ia berasa bagus untuk duduk di atas buih selebar 26 inci dengan ketebalan 4.5 inci. Ketinggian tempat duduk boleh laras dan mekanisme pusing kecondongan adalah semua yang anda dapat di sini untuk pelarasan.

Walaupun sangat selesa apabila anda tidak perlu duduk sepanjang hari, ia lebih merupakan reka bentuk yang mewakili yang boleh digunakan dan bukannya kerusi pejabat yang ergonomik. Jika anda seorang eksekutif yang menyukai moden abad pertengahan, dan anda tidak banyak duduk, anda harus melihat dengan lebih dekat. Jika tidak, 9 kerusi yang lain akan berprestasi lebih baik untuk anda.

Beli Kerusi Eksekutif Herman Miller Eames

tekan di sini

Kesimpulan

Apabila ia datang ke pejabat anda, tiada perabot sepenting kerusi yang anda gunakan sepanjang hari duduk. Ia adalah bahagian pelaburan, jadi pilihlah dengan bijak dan luangkan masa anda. Sudah tentu, tiada kerusi di dunia direka untuk duduk di dalamnya selama 24 jam sehari. Walaupun anda perlu duduk banyak, anda masih perlu bangun dalam selang masa yang tetap, dan berjalan-jalan, tetapi itu tidak perlu diperkatakan.

Apakah kerusi meja yang anda gunakan dan mengapa?

Artikel ini ditulis oleh Sven Raphael Schneider dan J.A. Shapira