Panduan Membeli-belah Jam Tangan – Cara Membeli Jam Tangan

Tonton Panduan Membeli-belah Cara membeli jam tangan

Terdapat pilihan jam tangan yang luar biasa, baharu dan vintaj tersedia melalui rangkaian peruncit sah dan peniaga pihak ketiga di seluruh dunia. Dengan pilihan yang pelbagai, tahap pengalaman dan pengetahuan di kalangan penjual adalah seluas dunia yang luas. Sambil kami meneruskan siri kamijam tangan, adalah mustahak kami menyertakan panduan yang boleh mempamerkan di mana pengguna harus melihat apabila membuat pembelian. Terlalu ramai pembeli mendapatkan nasihat daripada tukang emas atau kedai konsainan tempatan, yang mengenakan caj berlebihan atau langsung tidak tahu apa sebenarnya yang mereka jual kepada anda. Sama seperti anda tidak akan melabur dalam kenderaan berdasarkan warna semata-mata, anda tidak sepatutnya melabur dalam jam tangan berdasarkan betapa cantiknya atau betapa mewahnya pengedar itu.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. 3 PERATURAN UNTUK MEMBELI JAM TANGAN
 2. Peraturan 1: Elakkan Pusat Beli-belah
 3. Peraturan 2: Jangan sekali-kali Beli atas Impulse
 4. Peraturan 3: Buat Senarai
 5. PERTIMBANGAN
 6. Bahagian Luar
 7. Di dalam
 8. Soalan Kelayakan
 9. SUMBER
 10. CARA MEMBELI JAM TANGAN
 11. Kedai Jam Tangan Dalam Talian Teratas
 12. Kedai Bata dan Mortar Teratas
 13. Rumah Lelong
 14. KESIMPULAN

Jurujual itu tidak tahu apa-apa tentang apa yang dia jual kecuali dia mengenakan bayaran yang terlalu banyak untuknya.

– Oscar WildeMemberi : Lengkapkan tinjauan ini untuk peluang memenangi salah satu daripada tigae edisi terhad salinan W Buku atch bernilai $150 setiap satu.

3 PERATURAN UNTUK MEMBELI JAM TANGAN

Pengulang minit Bulgari

Pengulang minit Bulgari

Peraturan 1: Elakkan Pusat Beli-belah

Jika seorang remaja membeli gelang persahabatan di kedai yang sama anda sedang mencari jam tangan, itu adalah petunjuk pertama anda untuk pergi. Kedai-kedai barang kemas dan jam tangan di pusat membeli-belah memenuhi keperluan orang ramai. Mereka membawa segala-galanya dari cincin pertunangan hingga loket, dari anting-anting hingga aksesori. Jam tangan cenderung menjadi sebahagian kecil daripada perniagaan mereka. Kemungkinan besar idea jurujual tentang 'jam tangan mewah' ialah Movado atau Tag dan paling banyak mereka mungkin pengedar Rolex atau Breitling yang sah. Kedai-kedai ini mengupah kakitangan jualan berpendapatan terendah, memberi mereka latihan asas tentang semua produk mereka dan memberi mereka makan kepada serigala. Mempercayai kakitangan mereka untuk membawa anda ke arah penemuan yang sempurna, sama seperti mempercayai seorang gadis remaja dengan kad kredit anda di Rodeo Drive. Anda mungkin juga mempunyai perkataan imbecile tatu di dahi anda.

Jika anda berada di pasaran untuk mencari carian mudah setiap hari seperti Timex, Skagen atau Bulova, gunakan kedai ini untuk pembelian anda. Walau bagaimanapun, jika anda mencari sesuatu yang lebih tersendiri atau mewah, daripada mengunjungi pusat membeli-belah tidak lebih daripada membuang masa dan wang.

Peraturan 2: Jangan sekali-kali Beli atas Impulse

Jika anda sedang mencari jam tangan yang luar biasa, perkara terakhir yang perlu anda lakukan ialah membeli secara terdorong; terutamanya dari kedai runcit. Walaupun bukan idea yang buruk untuk mencuba sesuatu, sebelum anda membeli sekurang-kurangnya keluarkan telefon pintar anda dan cari di internet untuk mendapatkan harga yang lebih baik. Sebaik-baiknya, anda harus meminta kad mereka kepada jurujual dan minta mereka menulis nombor model di belakang. Dalam kebanyakan kes, anda akan menjimatkan kira-kira 30% pembelian dalam talian daripada sumber yang dipercayai dan bukannya secara peribadi di kedai barang kemas. Pada masa yang sama, adalah tidak sopan untuk mencuba jam tangan di kedai hanya untuk membelinya di tempat lain.

Sudah tentu, rupa fizikal a menonton adalah penting, tetapi pembelian berdasarkan estetika semata-mata adalah permainan berbahaya untuk dimainkan. Walaupun ia kelihatan cantik pada mulanya, jika anda tidak meluangkan masa untuk menyelidik pergerakan itu, ia boleh menjadi tidak lebih daripada gelang yang sangat mahal.

Sebelum mengeluarkan kad kredit anda untuk membayar, luangkan sedikit masa dan lihat jam tangan, baca ulasan dan dapatkan lebih banyak maklumat daripada orang lain yang memiliki model itu serta ahli horologi .

Terraskop Jean Richard

Terraskop Jean Richard

Peraturan 3: Buat Senarai

Sebelum memutuskan jam tangan, buat senarai untuk diri sendiri yang memperincikan pilihan anda serta tempat anda bercadang untuk memakainya, kekerapan dan dalam senario atau persekitaran. Tentukan keperluan jam tangan anda dan ciri yang anda boleh hidup tanpanya. Ini akan membantu anda mengecilkan perkara yang anda cari dan memilih jam tangan yang berbaloi dengan harga yang anda belanjakan.

PERTIMBANGAN

Apabila melihat pelbagai jam tangan , adalah penting untuk memahami perkara yang menjadikan jam tangan berkualiti.

Rendez-Vous Tourbillon Wild $136,000

Rendez-Vous Tourbillon Wild $136,000

Bahagian Luar

Solekan luar jam tangan ialah sesuatu yang perlu diambil kira semasa menentukan belanjawan, jenis jam tangan dan persekitaran yang anda rancang untuk memakainya.

Kes itu

Di sinilah kos anda boleh meningkat seperti air. Saya sentiasa mengesyorkan dua perkara tanpa mengira jumlah yang anda mahu belanjakan. Pertama yang perlu dielakkan saduran emas jam tangan, kerana kilauan tidak pernah bertahan dan dua, untuk mengelakkan permata atau permata palsu kerana ia hampir selalu kelihatan norak dan jika diletakkan dengan tidak betul pasti akan gugur.

Selain daripada peraturan standard tersebut, anda juga perlu mengambil kira cara anda merancang untuk memakai jam tangan. Pertimbangkan sarung yang lebih kecil dan ringkas untuk jam tangan pakaian, elakkan plastik dan melekat dengan logam tahan lama yang tidak besar atau bersaiz besar untuk pergelangan tangan anda. Pastikan anda bertanya tentang logam yang digunakan, apakah kualitinya dan jika ia terdedah kepada bunyi, calar, melecet atau berkarat. Sama pentingnya untuk bertanya sama ada ia bercampur dengan aloi dan jika ya, berapa peratusannya. Ketahui tentang penyaduran dan pengisian, dan jangan takut untuk mengendalikan atau memeriksanya sendiri.

Dail

Jika anda bercadang untuk memakai jam tangan pada waktu siang cuba pilih muka yang lebih cerah seperti putih dan krim. Dail gelap termasuk hitam dan coklat harus disimpan untuk pakaian malam dan harus dielakkan apabila formal etika berpakaian sedang berkuat kuasa. Tanya tentang bahan yang digunakan dalam dail , tangan diperbuat daripada apa dan bagaimana dail itu dipasang. Cari ketidaksempurnaan dan cuba dan bayangkan diri anda memakainya dalam persekitarannya. Adakah penanda sukar dilihat? Adakah ia akan memantulkan silau dari matahari? Adakah ia sepadan dengan gaya anda dan pakaian yang anda pakai?

Kristal

Terdapat beberapa pilihan di sini tetapi sebaiknya anda sentiasa mencari a kristal nilam habis galian atau akrilik . Jika belanjawan anda tidak membenarkan batu nilam, pertimbangkan untuk menyimpan lebih sedikit atau menggunakan pilihan terbaik seterusnya, iaitu mineral.

 • Vacheron Constantin Florilege

  Vacheron Constantin Florilege

 • Garis merah jambu Baume Mercier

  Garis merah jambu Baume Mercier

Band, Tali atau Gelang

Apabila memilih a pancaragam , tali pinggang atau gelang tangan , pertimbangkan bahan yang lebih halus untuk jam tangan pakaian seperti kulit dan bahan lasak seperti getah dan logam untuk jam tangan sukan. Pastikan anda selesa dalam band dan pastikan ia sesuai dan sesuai dengan jam tangan jika anda telah membelinya secara berasingan. Kerana ia dibuka dan ditutup selama-lamanya, cuba dan pilih jalur yang tahan haus dan lusuh. Sekali lagi, adalah penting untuk mengelakkan jalur bersalut kerana ia hampir selalu kelihatan murah selepas penggunaan yang ketara.

Di dalam

Seperti kata pepatah, apa yang ada di dalam yang penting. Berikut ialah beberapa perkara untuk ditanya dan dipertimbangkan semasa membuat pembelian anda.

Pergerakan itu

Jelas sekali harga harus menjadi pertimbangan bagi kebanyakan orang, jadi cuba dan selidiki pergerakan seberapa banyak yang anda boleh. Tanya tentang berkaliber dan jangan puas dengan jawapan ringkas. Jika tukang emas bertindak balas dengan mudah, itu adalah mekanikal yang sepatutnya menjadi petunjuk yang dia tahu sedikit tentang jam tangan itu. Apabila menjawab soalan ini, anda sedang mencari jurujual untuk memberitahu anda siapa yang membuat pergerakan itu, di mana ia dibuat, bagaimana ia dibandingkan dengan pergerakan yang serupa dan perkara yang menjadikannya begitu istimewa. Minta nombor model kaliber dan selidiki dalam talian dengan menaip kaliber ke dalam Google dan hanya tekan enter. Ini adalah satu kemestian, kerana anda ingin memastikan jam tangan akan terus berfungsi dengan lancar dari semasa ke semasa dan tidak rosak seminggu selepas waranti tamat tempoh.

Pengulang Minit Piaget

Pengulang Minit Piaget

Komplikasi

Jika jam tangan anda melakukan sesuatu yang lebih daripada sekadar memberitahu masa ia adalah a komplikasi . Pastikan anda menyelidik setiap fungsi yang jam tangan anda lakukan dan tanya soalan tentangnya. Cuba dan tentukan sama ada anda benar-benar akan menggunakan fungsi tersebut kerana setiap tambahan boleh memberi kesan yang ketara kepada harga. Atas sebab apa pun, kronograf sangat popular di kalangan profesional muda, namun sebahagian besar daripada mereka yang memakainya tidak akan menggunakan fungsi itu. Malah, kira-kira separuh daripada mereka tidak tahu apa a kronograf ialah.

Soalan Kelayakan

Satu perkara yang selalu saya cadangkan kepada pembeli yang tidak berpengalaman ialah bertanya soalan yang layak kepada jurujual untuk memastikan anda tidak diganggu oleh seseorang yang mempunyai pengetahuan dan pengalaman yang terhad.

Dengan bertanya soalan ini dan mengharapkan lebih daripada jawapan pantas, anda boleh menyingkirkan jurujual hanya selepas mendapat wang yang cepat. Soalan ini, apabila ditanya dengan betul, boleh memastikan anda mendapat maklumat yang betul daripada pakar yang berpengetahuan dan profesional.

Adakah keseluruhan jam tangan direka dan dibuat secara dalaman?

Soalan ini adalah soalan yang anda mahukan jawapannya terlebih dahulu. Banyak syarikat jam tangan akan meminta syarikat lain mengeluarkan alat ganti tersebut dan pihak ketiga mereka bentuknya. Sangat sedikit syarikat yang benar-benar menghasilkan jam tangan dari reka bentuk hingga siap di rumah. Soalan ini selalunya akan membuang seorang jurujual baru dan jawapannya akan sangat mudah untuk disahkan dalam talian.

Berapakah bilangan permata jam tangan ini dan diperbuat daripada apa?

Kebanyakan jam tangan mekanikal mempunyai sekurang-kurangnya 17 permata . Walaupun seorang pemula mungkin tahu bilangan permata, cuba tanya dia apa yang mereka lakukan. Ini dengan mudah akan memisahkan orang baru daripada pakar dan dalam kebanyakan kes akan memberitahu anda tahap pengalaman mereka. Hanya jangan puas dengan nombor. Dia harus menjelaskan bahawa kelebihan galas permata dalam jam tangan mekanikal atau automatik adalah ketepatan yang lebih tinggi, penurunan berat dan geseran serta kestabilan dalam pelbagai suhu tanpa bergantung pada pelinciran. Jika dia hanya tahu nombor itu, siasat dia atau minta bercakap dengan orang lain.

Beritahu saya tentang pergerakan itu

Anda tidak mencari mekanikal atau kuarza sebagai jawapannya. Anda sedang mencari maklumat lanjut. Jika jam tangan yang anda pertimbangkan ialah Rolex Submariner daripada yang anda inginkan jawapan yang menerangkan bagaimana jam tangan itu boleh dilengkapi dengan pergerakan mekanikal berliku sendiri berkaliber 3135. Bahawa ia adalah warga Switzerland yang diperakui kronometer dilengkapi dengan mata air parachrom yang menjadikannya lebih tahan terhadap kejutan dan variasi suhu. Sekiranya jurujual tidak dapat menjelaskannya sekurang-kurangnya, dia tidak bernilai dan anda harus mencari orang lain untuk membimbing anda.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang bahagian jam tangan, baca panduan bahagian jam tangan kami yang luas .

Barang Kemas Frederique Constant Slimline

Barang Kemas Frederique Constant Slimline

SUMBER

Terdapat pelbagai sumber yang boleh dipercayai dan tidak boleh dipercayai sepenuhnya tersedia di dalam dan di luar web seluruh dunia. Dari laman web yang menggembar-gemburkan Panerai danHari, tahun inisebagai jam tangan mewah kepada blogger yang lebih 'berpendidikan' yang akan menggalakkan anda untuk mempertimbangkan jenama lain; berikut ialah senarai pendek beberapa tempat yang lebih dipercayai dan bermaklumat untuk mencari nasihat dan maklumat berkaitan menonton dalam talian dan luar:

Hodinkee.com

Benjamin Clymer pastinya telah mencipta nama untuk dirinya dalam dunia jam tangan. Setelah menulis untuk Esquire, GQ, Jurnal Lelaki, Butiran, Majalah QP, dan beberapa penerbitan lain, beliau mencipta Hodinkee yang berfungsi untuk mendidik bakal pembeli melalui ulasan, artikel dan laporan mendalam tentang beberapa jam tangan terbaik dunia.

aBlogtoWatch.com

Ariel Adams adalah salah seorang pakar terulung dalam dunia jam tangan. Dia ditulis untuk Forbes, AskMen dan Departures and Centurion, antara lain. Sebagai pemilik aBlogtoWatch, Adams menyemak jam tangan setiap hari dan menghabiskan masa terjaganya untuk membantu mendidik pembeli dan prospek.

WatchUSeek.com

Forum dalam talian untuk peminat dan pengumpul jam tangan, Watchuseek ialah salah satu tapak dalam talian yang paling popular untuk mengumpul maklumat tentang semua jenis jam tangan. Platform perbincangan untuk peminat, ia merupakan sumber maklumat yang sangat baik untuk pemilik daripada pemilik. Hanya berhati-hati untuk sentiasa berfikiran terbuka, kerana tidak semua orang yang menyiarkan adalah pakar industri.

TimeZone.com

Sama seperti WatchUSeek, Timezone ialah forum awam untuk pengumpul jam tangan. Dengan forum yang dikhaskan untuk jenis dan jenama tertentu, selalunya lebih mudah untuk menavigasi untuk pemula daripada WatchUSeek. Walaupun ia mempunyai kelebihan tersendiri, ia hanyalah satu lagi sumber untuk menyemak jam tangan yang telah anda pertimbangkan untuk koleksi anda.

AskMen.com

Walaupun ia lebih menghiburkan daripada menarik, Askmen's Watchsnob ialah ahli horologi yang jujur ​​dan jujur ​​yang memberitahunya sebagaimana adanya. Walaupun saya berkongsi beberapa pendapatnya tentang jam tangan, dia memberi tumpuan terutamanya pada julat $3,000+ dan benar-benar mendorong jenama yang luar biasa mahal, sambil mengkritik pasaran peringkat permulaan.

Buku Tonton Tourneau

Tourneau The Watch Books

Buku Tontonan Memberi

Walaupun terdapat banyak buku hebat tentang jam tangan, senarainya terlalu panjang. Pengesyoran pertama saya ialah membaca seberapa banyak buku dan majalah yang anda boleh tetapi pengesyoran kedua saya ialah edisi terhad Tourneau, kesemuanya merangkumi buku yang terdapat di rak awal tahun ini. Dengan hanya 100,000 salinan dicetak, ia dijual di kedai-kedai dengan harga $150. Walau bagaimanapun, walaupun dengan tanda harga yang tinggi, ia adalah banyak maklumat tentang pelbagai pembuat jam dan jam tangan yang dihasilkan oleh mereka. Pada 270 muka surat, buku kulit keras ini menampilkan fotografi dan pandangan yang menakjubkan daripada pakar terulung industri jam tangan dan pasti membantu anda mencari jam tangan yang sesuai. Terima kasih kepada Tourneau, Gentleman's Gazette berbesar hati kerana dapat memberikan 3 salinan cetak edisi terhad ini pada musim cuti ini. (Penyertaan terhad kepada orang yang tinggal di A.S.). Lengkapkan tinjauan ini untuk mengambil bahagian dan ingat bahawa pemberian ini tertakluk kepada kami syarat .

Tourneau - The Watch Book

Tourneau – The Watch Book

CARA MEMBELI JAM TANGAN

Selepas anda meneliti jam tangan anda dan membuat keputusan bahawa jam itu adalah jam tangan yang sesuai untuk anda, langkah seterusnya ialah mendapatkannya. Walaupun ramai akan memberitahu anda bahawa pengedar sah adalah satu-satunya tempat untuk membeli-belah, saya menggesa anda untuk tidak mendengar mereka.

Seperti mana-mana sahaja, jam tangan boleh didapati dalam talian dan dengan harga yang lebih murah daripada harga runcit yang disyorkan oleh pengeluar. Walaupun membeli apa-apa yang mahal dalam talian memerlukan perhatian dan berhati-hati, terdapat pelbagai tapak web yang dipercayai seperti biasa kedai barang kemas batu bata dan mortar.

Kedai Jam Tangan Dalam Talian Teratas

 • Pengulang Minit Hublot

  Pengulang Minit Hublot

 • Girard Perregaux

  Girard Perregaux

GemNation.com

Seorang tukang emas bertauliah dan berlesen, Gemnation ialah kedai dalam talian kegemaran saya untuk jam tangan. Harga purata 30% kurang daripada kedai runcit dan sekumpulan tukang emas terlatih dan khusus adalah yang membezakan mereka daripada persaingan. Penjual yang dipercayai di JamesEdition, mereka membawa pelbagai jenis jam tangan daripada Rolex Submariners asas hingga Patek Philippe Grand Complications.

Chrono24.com

Chrono24 ialah pilihan lebih 200,000 jam tangan yang dijual oleh 1,000 pengedar terkemuka dan beribu-ribu penjual persendirian yang dipercayai. Ia merupakan sumber yang sangat baik untuk perbandingan harga dan kedai dalam talian yang bereputasi.

JamesEdition.com

Sebagai pasaran mewah terbesar di dunia, JamesEdition membolehkan pembeli mencari jam tangan indah yang ditawarkan oleh sekumpulan peniaga profesional terpilih, yang telah dipilih untuk inventori cemerlang dan reputasi cemerlang mereka.

Kedai Bata dan Mortar Teratas

Butik Jenama

Pelbagai syarikat jam tangan mewah mempunyai kedai dan butik utama mereka sendiri. Ini selalunya boleh didapati di pelbagai pasar mewah seperti Beverly Hills, Manhattan, Miami dan kawasan lain yang menarik pelanggan bernilai tinggi. Walaupun anda tidak akan menjimatkan wang di kedai ini, faedah membeli-belah di kedai tersebut ialah semua kakitangan jualan akan dilatih secara meluas oleh jenama dan pakar secara eksklusif dalam jenama tersebut. Selain itu, anda berpuas hati kerana mengetahui bahawa anda akan menerima perkhidmatan berterusan yang terbaik.

Etalase Tourneau

Etalase Tourneau

Tourneau

Tourneau hanya boleh digambarkan sebagai memegang kehadiran yang tiada tandingan dalam pasaran runcit. Tidak seperti kedai barang kemas lain, Tourneau mengkhususkan diri secara eksklusif dalam jam tangan dan melatih setiap kakitangan mereka mengikut piawaian yang tepat. Dengan hampir empat puluh kedai yang terletak di seluruh Amerika Syarikat, Tourneau ialah rumah yang dibenarkan kepada lebih banyak jenama berbanding kedai lain di Amerika Syarikat.

47th Street, New York City

Ini bukan hanya satu kedai. Ini semua mereka. Jalan paling terkenal di dunia untuk jam tangan pasaran kelabu dan gelap, peniaga 47th Street ialah jenis lelaki yang anda inginkan dalam poket belakang anda. Ini adalah jenis tempat di mana anda berjalan dengan berhati-hati dan bercakap secara berbisik. Tidak kira jenis jam tangan yang anda inginkan, lelaki di jalan ini yang boleh mendapatkannya untuk anda. Daripada jam tangan edisi terhad kepada karya seni yang unik, ia bekerja bersama-sama antara satu sama lain dan menjual kepada pembida tertinggi.

Kedai Mewah di Las Vegas

Kedai Mewah di Las Vegas

Kedai-kedai di Crystal

Rodeo Drive of Las Vegas, the Shops at Crystals adalah rumah kepada pelbagai butik seperti Tag Heuer, Bvlgari, Cartier dan banyak lagi. Jika anda berada di pasaran untuk mendapatkan sekeping terus daripada pengilang, ini mungkin kedai sehenti terbaik di sebelah lawatan ke Beverly Hills.

Kor Jurutera

Kor Jurutera

Rumah Lelong

Bagi mereka yang berminat dengan jam tangan vintaj dan jarang berlaku, rumah lelong ini menawarkan jam tangan yang terbaik daripada pelbagai pengeluar.

orang dahulu kala

Didedikasikan secara eksklusif untuk jam tangan, Antiquorum ialah peneraju industri dalam hal jam tangan yang jarang ditemui dan vintaj. Dengan lelongan yang dilakukan secara tetap, ia menjadi tempat yang bagus untuk membeli-belah jika anda mencari jam tangan yang sempurna pada harga terbaik dan selalunya, seseorang boleh menemui jam tangan dalam ratusan, bukannya ribuan.

milik Christie dan Sothebys

Dua rumah lelong terkenal, Christies dan Sothebys sering memperagakan katalog jam tangan yang terkenal dan jarang berlaku untuk pembidanya. Walaupun kebanyakannya akan berada di luar julat harga orang biasa, ia menyediakan pilihan yang sangat baik untuk mereka yang tidak dapat membeli pada harga runcit penuh atau yang mahukan jam tangan dengan cerita di sebaliknya.

KESIMPULAN

Hakikatnya ialah walaupun kebanyakan orang membayar harga runcit, ia bukanlah satu keperluan pada zaman sekarang. Dengan pelbagai pilihan yang tersedia untuk pengguna, cara terbaik untuk mendapatkan tawaran yang baik adalah dengan meluangkan masa anda dan mencarinya.

Anda bukan sahaja akan mendapat harga terbaik, tetapi anda juga akan mendapat jam tangan yang akan bertahan untuk generasi akan datang.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang membeli jam tangan, lihat disemua artikel kami tentang jam tangan.

Jika anda mahukan perundingan peribadi untuk keperluan dan bajet anda, anda boleh menjadualkan perundingan jam tangan peribadi dengan bayaran tetap $200 dengan pakar jam tangan Gentleman’s Gazette kami J.A. Shapira.