Panduan Menonton Belanjawan Besar

Panduan Menonton Belanjawan Besar

Dengan populariti kami rendah dan bajet sederhana tonton panduan, kami dengan bangganya mempersembahkan edisi ketiga kepada siri ini; panduan jam tangan berharga tinggi.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. A Lange & Sohne Lange 1 Model 101.025
 2. Armin Strom Model Kebakaran Satu Minggu RG10-WF.5N
 3. Audemars Piguet Royal Oak Chronograph Model 26300ST.OO.1110ST.07
 4. Daniel Roth Papillon Chronograph Model 319-Z-50-390-CB-BD
 5. Model Kalendar Penuh Girard-Perregaux 1966 49535-52-151-BK6A
 6. HD3 Slyde Model HD3SLYDERG
 7. Hublot Big Bang Model 301.SX.130.SX
 8. Model Kalendar Jaeger-LeCoultre Grande Reverso Q3752520
 9. Patek Philippe Calatrava Model 5119R
 10. Model Masa Dunia Patek Philippe 5130G
 11. Model Kalendar Kekal Rumit Patek Philippe 5140G
 12. Maharaja Piaget Model G0A33070
 13. Richard Mille RM 010 Model RM010-RG
 14. Roger Dubuis Excalibur 42 Model RDDBEX0351
 15. Rolex Daytona Model 116520W
 16. Model Tarikh Kapal Selam Rolex 116618LB-BLU
 17. Romain Jerome Titanic DNA Model T.222BB.00.BB
 18. Model Penyelam Marin Ulysse Nardin Maxi 266-33-3A-925
 19. Vacheron Constantin Patrimony Model 81180.000J-9118
 20. Kesimpulan

Dalam artikel khusus ini, kami akan menumpukan pada jam tangan antara $10,000 dan $100,000. Jelas sekali, terdapat banyak jam tangan yang sesuai dengan kategori ini. Oleh kerana kami tidak dapat menyertakan kesemuanya, berikut ialah beberapa jam tangan kegemaran kami di pasaran.

A Lange & Sohne Lange 1 Model 101.025

$49,500Salah satu syarikat jam tangan paling ikonik di dunia, A. Lange & Sohne telah memperkenalkan jam tangan ini pada tahun 1994. Agak mungkin jam tangan mereka yang paling popular di pasaran hari ini, Lange 1 benar-benar karya horologi. Menampilkan pergerakan Lange Caliber L901.0 jam tangan buatan Jerman ini adalah salah satu yang saya sangat syorkan untuk sesiapa yang serius untuk memiliki jam tangan berkualiti.

A Lange & Sohne Lange 1 Model 101

A Lange & Sohne Lange 1 Model 101

Armin Strom Model Kebakaran Satu Minggu RG10-WF.5N

$36,200

Ini adalah jam tangan yang sangat menarik pada pendapat saya. Ia mempunyai reka bentuk unik yang benar-benar memisahkannya daripada jam tangan lain sambil mengekalkan penampilan klasik Armin Strom. Menggunakan pergerakan berkaliber ARM09, jam tangan ini mempunyai dail separa rangka hitam yang dibuat dengan PVD dan emas 18k. Ia mempunyai penampilan yang sporty tetapi masih berfungsi dengan baik dengan pakaian perniagaan dan akan dipadankan dengan baik dengan sut. Jika anda sudah mempunyai koleksi jam tangan yang agak mendalam, ini mungkin jam tangan yang anda cari.

Armin Strom Model Kebakaran Satu Minggu RG10-WF.5N

Armin Strom Model Kebakaran Satu Minggu RG10-WF.5N

Audemars Piguet Royal Oak Chronograph Model 26300ST.OO.1110ST.07

$23,100

Sangat popular, Audemar Piguet telah lama dianggap sebagai ahli trifecta pembuat jam. Bersama-sama dengan Patek Philippe dan Vacheron Constantin, ia telah digembar-gemburkan sebagai salah satu pembuat jam terhebat sepanjang zaman. Daripada banyak model mereka, yang paling ikonik sudah tentu koleksi Royal Oak. Memaparkan kaliber penggulungan automatik 2385 dengan roda lajur dan klac menegak, jam tangan ini sememangnya patut diberi perhatian anda.

Audemars Piguet Royal Oak Chronograph

Audemars Piguet Royal Oak Chronograph

Daniel Roth Papillon Chronograph Model 319-Z-50-390-CB-BD

$49,300

Daniel Roth ialah pembuat jam yang agak baru yang hanya dilancarkan pada tahun 1989. Apa yang membezakan mereka daripada pek ialah mereka hanya menghasilkan segelintir jam tangan yang benar-benar luar biasa setiap tahun. Oleh kerana komplikasi mereka sangat dihormati di kalangan pengumpul, mereka sering menjual sebelum mereka memasuki pasaran. Jam tangan khusus ini adalah salah satu kegemaran saya oleh Daniel Roth dari segi gaya dan kerana binaannya. Ia menampilkan pergerakan automatik DR 2319 dan sepatutnya harganya lebih tinggi pada pendapat saya. Daniel Roth sememangnya sebuah syarikat yang anda ingin beri perhatian. Bagi mereka, ini hanyalah permulaan.

Model Kalendar Penuh Girard-Perregaux 1966 49535-52-151-BK6A

$25,600

Seorang lagi pembuat jam tangan induk yang disegani, Girard-Perregaux telah lama menikmati reputasi untuk ketukangan indah dan jam tangan ultra nipis mereka. Malah, ramai yang mengaitkan ciptaan jam tangan itu kepada Constant Girard pada tahun 1880. Jam tangan khusus ini adalah salah satu jam tangan yang lebih murah yang dihasilkan tetapi bagaimanapun merupakan pelaburan yang hebat.

Kalendar Penuh Girard-Perregaux 1966

Kalendar Penuh Girard-Perregaux 1966

HD3 Slyde Model HD3SLYDERG

$14,500

Salah satu jam tangan yang paling menarik dan unik di pasaran hari ini, HD3 telah mengambil pendekatan kontemporari yang unik untuk menjaga masa. Slyde sebenarnya adalah skrin sentuh yang membolehkan pengguna menukar paparan dengan sapuan jari. Ia menawarkan pelbagai komplikasi masa dan memberikan pengguna kebolehan serupa yang ditawarkan oleh jam tangan pintar baharu termasuk foto, video dan pelbagai pilihan lain. Jika anda berada di pasaran untuk jam tangan pintar ini mungkin jam tangan yang paling layak mendapat pujian anda.

HD3 Slyde

HD3 Slyde

Hublot Big Bang Model 301.SX.130.SX

$14,800

Apabila kebanyakan orang memikirkan Hublot, mereka tidak menganggapnya sebagai jenama nautika. Malah, ia adalah. Direka bentuk untuk kelihatan seperti porthole kapal, jam tangan ini memisahkan dirinya daripada jam tangan lain yang direka bentuk nautika dalam usaha untuk memastikan ia unik. Jam tangan menggunakan reka bentuk logam yang sangat berani dan merupakan yang pertama dipasangkan dengan tali getah yang menjadikannya sangat tahan terhadap unsur-unsur. Dapat dikenali dengan serta-merta, tidak banyak jam tangan yang boleh mencapai kejayaan seperti Big Bang.

Model Kalendar Jaeger-LeCoultre Grande Reverso Q3752520

$23,200

Pada asalnya dicipta untuk digunakan oleh pemain polo, the kemunduran O adalah satu jam tangan yang sesuai dengan hampir semua pakaian. Jika anda sedang mencari jam tangan tahan lama yang berfungsi juga dengan a tuxedo seperti yang dilakukan dengan seluar jeans, ini adalah pilihan anda. Wajah, seperti namanya, menoleh ke belakang yang memberi anda keupayaan untuk melindungi dail daripada unsur-unsur, seperti yang dilakukan pemain polo semasa perlawanan. Dari perspektif horologi ia adalah satu keajaiban dan patut menerima semua pujian yang diterima sejak diperkenalkan. Salah satu jam tangan kegemaran saya dalam senarai ini, saya menggesa anda untuk mempertimbangkannya untuk jam tangan anda yang seterusnya.

Kalendar Jaeger-LeCoultre Grande Reverso

Jaeger-LeCoultre Grande terbalik Kalendar

Patek Philippe Calatrava Model 5119R

Kira-kira $23,000

Patel Philippe tanpa soalan, keraguan atau tempahan mental, pembuat jam kegemaran saya di dunia. Jika anda telah membaca mana-mana peluang kerja saya, anda sudah mengetahuinya. Patek Philippe telah lama menikmati kedudukan dalam peringkat teratas semua pembuat jam tangan kerana kepintaran, ketukangan yang sangat baik dan keturunannya. Ia adalah, semua perkara dipertimbangkan, pembuat jam yang terbaik dan Calatrava adalah garis yang paling ikonik. Lambang jam tangan pakaian klasik, ia ringkas, namun halus dan, jika anda mampu, jam tangan yang saya galakkan anda beli. Walaupun ia ringkas, Calatrava adalah salah satu jam tangan kegemaran saya yang pernah dibuat.

Patek Philippe Calatrava

Patek Philippe Calatrava

Model Masa Dunia Patek Philippe 5130G

Kira-kira $47,000

Jika anda melakukan banyak perjalanan dunia untuk bekerja atau berseronok, ini adalah jam tangan untuk anda. Pemasa dunia, ia memberikan pemakai akses segera ke semua zon waktu dunia, dengan prestij dan kebolehpercayaan nama Patek Philippe. Jam tangan automatik, ia menampilkan pergerakan berkaliber Patek 240 HU yang pasti memastikan anda menepati masa, setiap masa. Apabila anda tidak mampu untuk jam tangan anda berhenti, anda memerlukan sesuatu yang mempunyai jaminan di sebaliknya. Tiada jam tangan yang lebih terkenal daripada Patek Philippe.

Waktu Dunia Patek Philippe

Waktu Dunia Patek Philippe

Model Kalendar Kekal Rumit Patek Philippe 5140G

$91,000

Jam tangan Patek Philippe telah dipanggil kalis kemelesetan. Mereka secara rutin menjual di lelongan untuk tanda juta dolar dan komplikasi adalah kemuncak koleksi mereka. Untuk kebanyakan jam tangan rumit mereka, anda perlu memohon untuk memilikinya. Anda tidak boleh pergi ke kedai butik mereka dan katakan saya mahukan Sky Moon Tourbillon. Terdapat proses permohonan dan keperluan pemilikan minimum yang perlu dipenuhi – melainkan sudah tentu anda membelinya secara terpakai. Jika anda berada di pasaran untuk jam tangan yang rumit tetapi tidak mempunyai belanjawan untuk komplikasi yang besar, ini mungkin jam tangan yang anda ingin pertimbangkan. Di bawah markah $100,000, jam tangan ini benar-benar hebat. Dengan 275 bahagian, ia mempunyai pergerakan Patek Philippe Caliber 240 Q dan komplikasi kalendar kekal. Ia benar-benar sesuatu yang indah.

Kalendar Kekal Rumit Patek Philippe

Kalendar Kekal Rumit Patek Philippe

Maharaja Piaget Model G0A33070

$22,000

Terkenal dengan kualiti tinggi, pergerakan ultra nipis dan bahagian yang dibuat dengan baik, Piaget sebenarnya kurang dikenali dengan jam tangan mereka sendiri. Walau bagaimanapun, itu tidak menjadikan mereka kurang layak daripada pesaing mereka. Piaget Emperador ini benar-benar karya seni. Ia berpasangan sangat baik dengan a jaket makan malam atau pakaian kasual dan mempunyai penampilan klasik dengan garisan bulat unik yang memudahkan pengesanan. Pergerakan Piaget Caliber 551P sangat dihormati oleh penggemar jam tangan dan untuk harga, anda benar-benar tidak boleh salah.

Richard Mille RM 010 Model RM010-RG

$85,000

Jam tangan gred avant ni memang geleng kepala bila keluar. Dengan cara yang baik sudah tentu. Richard Mille telah membangunkan reputasi kerana mempunyai beberapa jam tangan yang paling menarik dan dibina dengan baik di pasaran mewah, dan cuba mencari satu dengan harga di bawah $100,000 selalunya boleh menjadi satu kejayaan. Sekeping masa khusus ini adalah salah satu yang anda mungkin ingin pertimbangkan jika anda ingin dapat mengatakan anda memiliki Richard Mille.

Richard Mille RM 010

Richard Mille RM 010

Roger Dubuis Excalibur 42 Model RDDBEX0351

$27,400

Reka bentuk klasik dengan gaya art deco, Roger Dubuis ini adalah pilihan yang bagus jika anda mencari lebih banyak jam tangan aneh yang benar-benar boleh membantu mempamerkan personaliti anda. Sudah tentu, bukan untuk semua orang, jam tangan yang dihias unik ini mempunyai apa yang hanya boleh digambarkan sebagai pergerakan hebat yang terkubur di dalamnya. 198 komponen yang membentuk pergerakan Roger Dubuis RD640 ini direka dengan sangat baik. Untuk artis, pengumpul seni atau hanya seseorang yang menyukai seni, ini mungkin jam tangan untuk anda.

Roger Dubuis Excalibur 42_

Roger Dubuis Excalibur 42_

Rolex Daytona Model 116520W

$11,250

The Rolex Daytona telah lama menjadi salah satu jam tangan terlaris Rolex, ada yang mencecah lebih daripada $1 juta pada lelongan. Dikenali oleh lelaki seperti Paul Newman, Daytona adalah satu jam tangan yang sinonim dengan perlumbaan kereta. Jika anda memerlukan a kronograf , Daytona peringkat permulaan ini mungkin pilihan yang bagus untuk anda. Dengan hanya lebih $11,000, ia akan meletakkan nama Daytona pada pergelangan tangan anda dan menjimatkan sejumlah besar wang berbanding dengan kebanyakan versi yang lebih mahal di pasaran. Akhirnya, anda masih mendapat Rolex dan kualiti yang disertakan dengan nama itu.

Rolex Daytona

Rolex Daytona

Model Tarikh Kapal Selam Rolex 116618LB-BLU

Kira-kira $34,250

Maklumkan bahawa anda boleh membeli Kapal Selam dengan harga kurang daripada $30,000. Anda juga boleh membelinya dengan lebih banyak lagi. Model khusus ini dijual dalam emas kuning 18k dan mempunyai COSC automatik
Pergerakan Rolex Caliber 3135. Jam tangan menyelam klasik, ia boleh dipakai hingga 300m / 1000kaki di bawah paras laut. Jika anda seorang penyelam melalui perdagangan atau hobi, ini adalah jam tangan yang sangat baik untuk anda. Sudah tentu, Kapal Selam adalah pilihan yang luar biasa untuk sesiapa sahaja yang gemar berada di atas air.

Tarikh Kapal Selam Rolex

Tarikh Kapal Selam Rolex

Romain Jerome Titanic DNA Model T.222BB.00.BB

$24,600

Diperbuat daripada bahagian sebenar kapal bersejarah itu, DNA Titanic mudah dikenali sebagai karya pengumpul yang disegani oleh pembuat jam terkenal Romain Jerome. Dikenali kerana menggunakan bahagian daripada bahan yang luar biasa dan bersejarah, mereka telah menikmati kejayaan sebagai salah satu jam tangan yang boleh dikoleksi. Mereka juga menawarkan jam tangan yang diperbuat daripada bahagian bulan serta gunung berapi yang aktif.

DNA Titanic Romain Jerome

DNA Titanic Romain Jerome

Model Penyelam Marin Ulysse Nardin Maxi 266-33-3A-925

$31,200

Pembuat jam tangan yang memenangi anugerah itu dipandang baik kerana menghasilkan beberapa jam tangan paling canggih di dunia. Sangat canggih sehingga setiap jam tangan disertakan dengan buku panduan pengendalian. Dihasilkan dalam kuantiti terhad, Ulysses Nardin menghasilkan beberapa jam tangan selam dan sukan yang sangat luar biasa, model khusus ini tidak terkecuali. Dengan enjin COSC Ulysse Nardin UN26 automatik menggerakkannya, jam tangan ini dinilai untuk menyelam sehingga 1000 kaki. Untuk bayi air di luar sana, ia adalah pilihan yang bagus.

 • Ulysse Nardin Maxi Marine Diver

  Ulysse Nardin Maxi Marine Diver

 • Ulysse Nardin Maxi Marine Diver-2

  Ulysse Nardin Maxi Marine Diver-2

Vacheron Constantin Patrimony Model 81180.000J-9118

$19,600

Bersebelahan dengan Patek Philippe Calatrava, ini ialah jam tangan pakaian kegemaran saya di pasaran hari ini. Ringkas, namun sangat elegan, jam tangan ini mempunyai semua ciri jam tangan yang hebat dengan ketukangan yang luar biasa dan hanya bahan terbaik yang digunakan. Ia benar-benar karya seni yang patut didambakan.

 • Vacheron Constantin Patrimony
 • Vacheron Constantin Patrimony

Kesimpulan

Kami harap anda menikmati edisi ini dalam siri kami tentang panduan jam tangan untuk pelbagai belanjawan. Sudah tentu, beberapa daripada kita mampu membeli sekeping masa dalam kategori ini. Oleh itu, saya menggesa anda untuk melihat panduan jam tangan bajet rendah dan bajet sederhana kami untuk beberapa jam tangan yang jauh lebih berpatutan. Nantikan artikel seterusnya kami mengenai jam tangan dengan harga tertinggi yang dijual hari ini.

Ingin mengetahui lebih lanjut tentang jam tangan?

TEKAN DI SINI