Panduan Menonton Pakaian

Panduan Menonton Pakaian

Hanya kerana James Bond memakai Kapal Selam dengan jaket makan malam tidak bermakna anda sepatutnya. Jam tangan pakaian adalah jam tangan yang paling elegan. Ia mempunyai satu tujuan dan itu untuk memberitahu masa. Ia tidak perlu mempunyai komplikasi.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Patek Philippe Calatrava Ruj. 5119
 2. Nomes Tangen
 3. Kereta kebal Cartier
 4. Frederique Constant Slim Line
 5. Kawalan Induk Jaeger LeCoultre
 6. Breguet Klasik
 7. A Lange & Sohne The Richard Lange
 8. Vacheron Constantin Patrimony
 9. Parmigiani Tonda 1950
 10. Chopard L.U.C XP
 11. Hamilton Intra-Matic
 12. Rolex Cellini Putera
 13. Girard-Perregaux Vintage 1945
 14. Arnold & Son TES
 15. Stührling Gatsby
 16. Tempat Beli Jam Tangan
 17. Kesimpulan

Jam tangan pakaian perlu ringkas. Elegan. Dan di atas semua, minimalis. Ia bukan jam tangan mencolok yang dihiasi dengan berlian atau a kronograf yang sangat besar sehingga kelihatan seperti jam. Ia halus, bersahaja dan menawan. Mereka tidak bertujuan untuk dipakai dengan seluar jeans dan kemeja-t; ke pusat senaman; atau boling pada malam Sabtu. Ia berpasangan dengan sut perniagaan anda, anda jaket makan malam , dan dalam beberapa kes, a tuxedo .

Mengapa beberapa kes? Kerana a menonton tidak boleh dipakai apabila anda tidak perlu menyemak masa. Acara seperti pengebumian, tarikh, ulang tahun dan mesyuarat penting sebaiknya dihadiri tanpa jam tangan di pergelangan tangan anda. Ini menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai pertunangan lain dan orang yang bersama anda adalah satu-satunya orang penting yang akan bersama anda sepanjang malam. Menyemak masa akan menunjukkan anda mempunyai tempat lain untuk berada, atau lebih teruk lagi, bosan. Pada acara seperti ini, saya sangat mengesyorkan memakai jam tangan poket jika anda begitu cenderung untuk mempunyai akses kepada masa itu. Mana-mana acara yang memerlukan penghormatan penuh anda, layak untuk anda berada di sana tanpa masa yang melekat pada pergelangan tangan anda.Dengan itu, kami dengan bangganya mempersembahkan senarai jam tangan pakaian teratas kami untuk bangsawan moden.

Patek Philippe Calatrava Ruj. 5119

Lebih kurang $23,000

Jam tangan kegemaran kedua saya yang pernah dibuat, ini adalah jam tangan pakaian klasik. Ia bersahaja tetapi sangat halus, dengan angka roman hitam sutera pada dail lacquer putih berkrim. Jika anda membuka sarung itu, anda akan dapati pergerakan Kaliber 215 PS buatan tangan yang menjadikan Calatrava sebagai puncak keluarga jam tangan Patek Philippe. Jam tangan ini sangat mengagumkan dengan satu-satunya hiasan ialah guilloché Clous de Paris yang merupakan corak hobnail yang menonjolkan bezel. Ini benar-benar jam tangan pakaian yang sempurna untuk mana-mana budiman .

Patek Philippe Calatrava

Patek Philippe Calatrava

Nomes Tangen

Lebih kurang $1900

Bagi mereka yang mencari jam tangan pakaian klasik dan elegan tanpa tanda harga Patek Philippe, satu pilihan yang patut anda pertimbangkan ialah pilihan yang menarik. Nomes Tangen . Dengan hanya sebahagian kecil daripada harga Calatrava, jam tangan rekaan Jerman ini adalah yang saya sukai untuk menguji beberapa bulan lalu. Saya membandingkan jam tangan ini dengan gaun hitam kecil wanita kerana ia adalah jenis jam tangan yang boleh anda pakai di mana-mana sahaja dan ia akan sentiasa kelihatan di tempatnya. Pergerakan 17 berkaliber Nomos α (Alpha) berkaliber Nomos mempunyai rizab kuasa 43 jam dengan mekanisme henti-saat. Untuk harga, ia adalah kuasa besar pergerakan yang dibuat dengan sangat baik. Ini berfungsi sebagai jam tangan pakaian peringkat permulaan yang hebat atau jam tangan pakaian harian yang luar biasa yang dipadankan dengan cantik dengan segala-galanya daripada seluar jeans dan baju polo kepada sut perniagaan terbaik anda.

Jam Tangan Nomos Tangent

Jam Tangan Nomos Tangent

Kajian Nomos Tangente kami yang mendalam

tekan di sini

Kereta kebal Cartier

Kira-kira $2500

Mungkin jam tangan pakaian paling ikonik yang pernah dibuat, Cartier Tank ialah jam tangan yang canggih tetapi ringkas yang patut mendapat perhatian dan pujian anda. Ia datang dengan pelbagai jenis pergerakan berdasarkan jumlah yang anda sanggup bayar dalam pergerakan kuarza, automatik dan manual. Jam tangan khusus ini adalah jam tangan yang menghiasi pergelangan tangan pemimpin dunia yang lebih berprofil tinggi berbanding jam tangan lain di dunia. Ia adalah klasik abadi yang popular sejak tahun 1920-an dan tidak kira sama ada anda membelanjakan sedikit atau banyak untuk Tank anda, ia akan kelihatan sempurna pada lengan anda. Ambil kata saya untuk itu.

Kereta kebal Cartier

Kereta kebal Cartier

Frederique Constant Slim Line

$1000 +

Tidak ramai ahli horologi yang sering memuji barisan jam tangan ini, tetapi saya secara peribadi berpendapat ia luar biasa untuk harganya. Seluruh barisan jam tangan pakaian nipis, Frederique Constant ialah salah satu daripada segelintir pembuat jam tangan Switzerland yang menjual jam tangan pergerakan automatik dan manual mereka pada harga yang begitu rendah. Apa yang benar-benar hebat ialah kualiti pergerakan di dalam setiap jam tangan. Saya untuk satu tidak dapat memahami mengapa mereka tidak mengenakan lebih banyak wang. Walau apa pun, ini adalah jam tangan minimalis yang hebat yang sesuai untuk orang yang mempunyai pergelangan tangan yang lebih kecil. Jam yang bagus pada pendapat saya.

Jam Tangan Frederique Constant Slim Line Dress

Jam Tangan Frederique Constant Slim Line Dress

Kawalan Induk Jaeger LeCoultre

Kira-kira $6000

Jaeger LeCoultre telah lama menjadi salah satu pembuat jam kegemaran saya, bermula dengan kecintaan saya terhadap mereka terbalik garisan, yang menjadikan jam tangan pakaian yang indah juga. Ia adalah harga yang hebat untuk jam tangan pakaian yang bukan tahap permulaan dan dibuat dengan ketepatan dan ketukangan yang sedemikian. Ia memegang pergerakan automatik Caliber 899 di dalamnya yang merupakan mesin yang sangat hebat yang menggunakan galas bebola seramik yang agak baru dalam industri jam tangan dan agak kemas pada pendapat saya. Secara keseluruhannya, ini adalah jam tangan yang luar biasa dan boleh dipadankan dengan hampir semua pakaian dari kasual hingga pakaian formal.

Kawalan Induk Jaeger LeCoultre

Kawalan Induk Jaeger LeCoultre

Breguet Klasik

$18000 +

Daripada salah satu pembuat jam tangan yang paling terkenal dan dihormati, datang jam tangan yang terserlah dan sangat menakjubkan ini. Keindahan adalah dalam butiran dan ia mempunyai banyak daripada mereka. Ia menempatkan salah satu pergerakan paling jitu yang anda akan temui di pasaran dan mempunyai garisan yang tajam dan elegan yang menyerlahkan keindahannya yang memancar. Ini ialah jam tangan yang akan dilihat orang pada pergelangan tangan anda dan jam tangan yang mereka akan lihat semula untuk melihat kedua.

Breguet Classic 4199

Breguet Classic 4199

A Lange & Sohne The Richard Lange

$40,000 +

Satu lagi jam tangan dari Jerman, A Lange & Sohne sebenarnya adalah salah satu pembuat jam tangan kegemaran saya di dunia. Mereka telah berjaya menjadikan Glashutte Geneva baharu dan benar-benar mengejar kesempurnaan dalam pembuatan jam tangan mereka. Setiap jam tangan yang mereka keluarkan adalah luar biasa dan saya dengan senang hati akan membandingkannya dengan syarikat seperti Vacheron Constantin, Breguet dan Audemar Piguet setakat kualiti. Jam tangan khusus ini agak kurang dikenali berbanding Lange 1 atau Saxonia. Saya sangat menyukainya kerana ia sedikit lebih halus, namun menampilkan pergerakan kuasa yang sama seperti jam tangan mereka yang lain. Di dalamnya terdapat pergerakan angin manual Caliber L041.2 dengan rizab kuasa 38 jam. Ia adalah pergerakan yang dibuat dengan sangat baik untuk jam tangan yang benar-benar cemerlang. Bagi mereka yang mempunyai lebih sedikit wang untuk dibelanjakan yang mahukan sesuatu yang sedikit di luar kebiasaan; ini jam tangan untuk anda.

A Lange & Sohne The Richard Lange

A Lange & Sohne The Richard Lange

Vacheron Constantin Patrimony

$17,000 +

Di sebelah Calatrava, ini adalah jam tangan pakaian kegemaran saya dalam senarai. Pembuat jam itu telah wujud sejak 1755 dan telah menikmati sejarah yang kaya dengan tradisi. Jam tangan mereka adalah antara jam tangan buatan terbaik yang anda akan dapati di pasaran jam tangan mewah dan ketukangan yang tiada duanya. Jam tangan ini didatangkan dalam pelbagai jenis gaya dan merupakan salah satu yang boleh dibanggakan walaupun pengumpul jam tangan yang paling arif. Ia adalah satu lagi jam tangan pakaian yang benar-benar klasik yang patut mendapat perhatian mana-mana lelaki.

Vacheron Constantin Patrimony

Vacheron Constantin Patrimony

Parmigiani Tonda 1950

$11,000 +

Ini adalah jam tangan yang benar-benar memfokuskan pada minimalisme dan kehalusan. Ia adalah jam tangan yang halus dan elegan dengan ketebalan hanya 7.8mm menggunakan pergerakan dalaman yang sangat nipis yang jauh lebih kecil daripada kebanyakannya. Jam tangan itu setulen dan itulah yang sepatutnya anda cari dalam jam tangan pakaian. Untuk lelaki bersahaja yang tidak mencari perhatian, ini adalah pilihan yang bagus.

Parmigiani Tonda 1950

Parmigiani Tonda 1950

Chopard L.U.C XP

Lebih kurang $15,000

Bagi mereka yang mencari sesuatu yang lebih bergaya daripada jam tangan pakaian klasik, ini mungkin pilihan untuk anda. Chopard memenangi beberapa anugerah penting untuk jam tangan ini dan atas sebab yang baik. Ia sangat nipis pada hanya 7mm dengan jam tangan dibuat dengan paparan rangka hadapan yang membolehkan anda melihat pergerakan kerja semasa ia terletak pada pergelangan tangan anda. Ini adalah jam tangan yang luar biasa dan berjaya kekal klasik walaupun ia sedikit lebih berhias daripada jam tangan pakaian tradisional biasa.

Chopard L.U.C XP

Chopard L.U.C XP

Hamilton Intra-Matic

$845

Jika anda sedang mencari pilihan yang lebih murah, baris Intra-matic oleh Hamilton ialah satu yang mungkin anda ingin pertimbangkan. Ia menggunakan pergerakan automatik ETA 2892-2 yang tidak mengerikan dengan mana-mana perkataan. Garisannya bersih dan cukup kecil sehingga melepasi ujian manset (bermaksud ia boleh tergelincir di bawah cuff baju anda dengan mudah). Ia adalah jam tangan kontemporari sedikit dengan perincian retro dan untuk harga anda benar-benar tidak boleh salah.

Hamilton Intra-Matic

Hamilton Intra-Matic

Rolex Cellini Putera

$12,000 +

Jika anda peminat Rolex jangan biarkan jam tangan menyelam mereka yang bersaiz besar menakutkan anda. Mereka juga mempunyai barisan jam tangan pakaian yang agak luas yang dipanggil garisan Cellini. Yang pertama ialah Putera yang merupakan jam tangan pakaian yang agak halus dalam kes segi empat tepat yang sangat berani. Ia sangat art deco tetapi masih mengekalkan penampilan klasik yang mentakrifkan peranan jam tangan pakaian. Untuk penampilan yang lebih kontemporari pada jam tangan pakaian klasik dengan nama Rolex pada dail, ini mungkin jam tangan yang anda cari.

Rolex Cellini Putera

Rolex Cellini Putera

Girard-Perregaux Vintage 1945

$7,000 +

Satu lagi jam tangan terinspirasi seni deko yang indah, Girard Perregaux ialah salah satu pembuat jam yang paling terkenal di Switzerland dan yang patut ditonton. Jam tangan khusus ini adalah penampilan yang elegan pada jam tangan pakaian yang lebih moden dan kontemporari dengan tanda-tanda keanggunan yang canggih. Ia adalah jam tangan yang sangat luar biasa yang kelihatan sama baik dengan sut perniagaan seperti yang terdapat padanyaPadang golf. Saya amat mengesyorkan jam tangan ini untuk penonton teater kerana ia akan kelihatan luar biasa pada pergelangan tangan anda semasa anda menunggu waktu rehat untuk tamat di opera.

Girard-Perregaux Vintage 1945

Girard-Perregaux Vintage 1945

Arnold & Son TES

Lebih kurang $30,000

Berbeza sama sekali daripada mana-mana jam tangan dalam senarai ini, jam tangan khusus ini menggunakan pergerakan tourbillon yang hebat yang memberikan jam tangan ini penampilan paling unik yang elegan yang anda akan dapati bersebelahan dengan beberapa jam tangan rangka Breguet klasik. Jika anda sedang mencari jam tangan tersendiri yang menggabungkan keanggunan dan keberanian, ini mungkin jam tangan untuk anda. Ia merupakan pandangan moden tentang apa yang mungkin boleh digambarkan sebagai penampilan Inggeris tradisional. Jam ini adalah salah satu yang akan mendapat perhatian. Ia berani untuk jam tangan pakaian tetapi akan berfungsi dengan sempurna untuk acara formal seperti simfoni atau opera. Ia benar-benar jam tangan yang sangat cantik.

Arnold & Son TES

Arnold & Son TES

Stührling Gatsby

Kira-kira $100 – $200

Ramai orang melihat Stührling sebagai tidak lebih daripada jenama fesyen biasa, tetapi sebenarnya Max Stührling adalah anak didik Louis Audemars, Audemars Piguet di Switzerland abad ke-19. Dia seorang pembuat jam yang luar biasa yang boleh terus membuat jam tangan yang kosnya lebih tinggi daripada kebanyakan gaji kami, tetapi sebaliknya dia memutuskan untuk mereka bentuk jam tangan untuk lelaki biasa. Yang setiap lelaki mampu. Itulah yang melahirkan Stührling dan jam tangan khusus ini adalah contoh utama jam tangan murah yang patut mendapat sekurang-kurangnya sedikit perhatian. Sekarang, saya tidak akan mula mengatakan ia berbanding dengan kebanyakan jam tangan lain dalam senarai ini. Sejujurnya, ia tidak. Ia adalah jam tangan yang murah dan kualitinya sepadan dengan harganya. Tetapi, jika anda berada di pasaran untuk sesuatu yang sangat berpatutan dan anda hanya mencari jam tangan yang estetik, ini mungkin jam tangan yang anda ingin pertimbangkan.

Sturhling Gatsby

Stührling Gatsby

Tempat Beli Jam Tangan

Membeli jam tangan pakaian sebenar mungkin merupakan tugas paling sukar yang anda akan hadapi apabila cuba mencari jam tangan yang sesuai. Peruncit sah akan mempunyai pilihan asas untuk dipilih, dalam talian akan mempunyai pilihan yang lebih besar dan penjual semula akan berbeza-beza. Akhirnya jika anda memilih untuk membeli jam tangan pakaian anda daripada sesiapa sahaja selain daripada peruncit sah, anda menghadapi risiko bahawa a) ia mungkin palsu, atau b), keadaannya mungkin tidak tepat seperti yang diiklankan. Cadangan pertama saya apabila membeli jam tangan pakaian yang mahal ialah sentiasa membeli daripada peruncit sah. Kebanyakan pengeluar jam tangan mewah mempunyai kedai butik milik korporat di kawasan metropolitan utama seperti New York, Los Angeles dan London. Jika anda tidak tinggal di salah satu bandar ini, anda masih boleh membeli jam tangan anda daripada mereka melalui telefon atau melalui e-mel. Sudah tentu, anda akhirnya akan membayar lebih sedikit untuknya daripada yang anda lakukan jika anda membelinya secara terpakai atau daripada penjual yang tidak dibenarkan, tetapi risikonya hilang. Faedah besar lain untuk membeli dari kedai butik ialah mereka sangat terlatih tentang jam tangan yang mereka ada dalam stok. Tahap perkhidmatan, dalam kebanyakan, tetapi tidak semua kes, pasti akan melebihi tahap kepakaran yang anda akan dapat jika anda membelinya daripada Syarikat Jam Tangan Joe. Akhir sekali, dan yang paling penting, ialah perkhidmatan berterusan yang akan anda terima. Dengan membeli jam tangan pakaian anda di peruncit sah atau kedai butik, anda menjamin bahawa anda mendapat perlindungan jaminan penuh pada jam tangan, yang boleh menjadi penting kerana kos pembaikan boleh menjadi agak mahal. Jelas sekali, anda berharap bahawa dengan membeli jam tangan pakaian berkualiti tinggi daripada syarikat seperti Patek Philippe atau Vacheron Constantin bahawa jam tangan anda akan bertahan, dan ia sepatutnya, bagaimanapun, sentiasa ada pengecualian ganjil yang anda tidak mahu ditangkap.

Jika anda membuat keputusan untuk membeli dalam talian, melainkan anda tahu perkara yang perlu dicari, saya menggalakkan anda untuk mengelakkan tapak web seperti eBay dan Craigslist. Apabila ia datang kepada jam tangan pakaian berkualiti tinggi, jumlah tiruan jam tangan untuk dijual adalah astronomi. Bagi sesetengah orang, sukar untuk menentukan keasliannya sehingga anda benar-benar membuka kes itu dan melihat ke dalam pergerakan itu. Oleh itu, adalah sangat penting untuk membeli daripada tapak web yang boleh anda percayai seperti gemnation.com atau JamesEdition.com

Sudah tentu anda masih menghadapi risiko ia tidak tepat seperti yang anda harapkan. Melainkan anda mengendalikannya secara peribadi di kedai batu bata dan mortar, anda tidak boleh mengharapkan ia tiba dalam keadaan sempurna. Walau bagaimanapun, anda boleh mengurangkan risiko itu dengan membeli daripada peniaga yang diiktiraf dan bereputasi.

Pilihan ketiga ialah membelinya daripada kedai yang bukan peruncit sah. Ramai orang berpendapat bahawa anda akan mendapat tawaran yang lebih baik dengan membeli-belah di kedai-kedai ini berbanding di peruncit sah. Ada kemungkinan. Walau bagaimanapun, perkara yang perlu anda pertimbangkan ialah sebahagian besar jam tangan ini diutamakan. Dalam kebanyakan kes, kerani kedai tidak mengetahui tahap penjagaan jam tangan yang diterima daripada pemilik terdahulunya dan melainkan kedai itu mengkhususkan diri dalam jenama jam tangan yang anda beli, kemungkinan besar mereka mempunyai pengetahuan yang terhad tentang jenama itu. atau jam tangan tertentu. Pertimbangkan ini: Banyak jam tangan yang disenaraikan dalam artikel ini terdiri daripada ratusan kepingan kecil yang disatukan dengan tangan oleh lelaki dan wanita yang hanya berfungsi pada jenis jam tangan itu. Pada bila-bila masa jam itu dibuka atau pergerakan dikendalikan oleh seseorang yang tidak terlatih dengan baik tentang jam tangan itu, anda menghadapi risiko jam tangan itu berpotensi rosak. Itulah sebabnya sentiasa sangat penting untuk memastikan ia adalah kemudahan pembaikan yang dibenarkan yang membetulkan jam tangan anda. Risiko tidak sepadan dengan ganjaran pada pendapat saya.

Kesimpulan

Jam tangan pakaian adalah mudah. Mereka faham. Mereka elegan. Walaupun mereka mungkin kelihatan ringkas untuk harga, ingat bahawa perkara di dalamnya yang penting, dan dengan kebanyakan jam tangan dalam senarai ini, tiada apa-apa yang mudah tentang perkara yang menjadikannya terdetik. Kebanyakan jam tangan ini adalah contoh kepintaran horologi yang terbaik. Ia adalah karya seni dan mereka berhak mendapat perhatian dan penghormatan yang sama seperti mana-mana Picasso di dinding muzium. Jam tangan yang baik akan bertahan untuk beberapa generasi akan datang. Ia adalah bukti kisah hidup anda. Lalat di dinding semasa anda menjalani hidup anda. Akhirnya, jam tangan pakaian ialah jam tangan yang sesuai untuk diturunkan kepada generasi seterusnya dalam keluarga anda. Adakah anda mewarisi jam tangan? Apakah jam pakaian kegemaran anda?

Ingin mengetahui lebih lanjut tentang jam tangan?

tekan di sini