Panduan Menonton Perjalanan

Panduan Menonton Perjalanan

Sebilangan besar dunia menikmati perjalanan dan sebahagian besar perjalanan dunia memastikan anda menepati masa untuk pelbagai acara penting seperti perjalanan udara, perjalanan kereta api atau daftar masuk dan keluar dari hotel anda. Sudah tentu, yang terakhir sering ditinggalkan untuk rundingan antara hotel dan tetamu.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Cadangan
 2. Kesimpulan

Perkara yang selalunya boleh menjejaskan rancangan perjalanan anda ialah pelbagai zon waktu, bahasa yang berbeza dan sudah tentu, halangan bahasa semasa berkomunikasi dengan penduduk tempatan. Sudah tentu, ini tidak semestinya menterjemahkan (tiada pun bertujuan) kepada perjalanan domestik, tetapi sudah tentu, walaupun terbang dari satu bandar ke bandar lain boleh memerlukan perubahan dalam zon waktu.

Dengan mengandaikan anda bukan juruterbang, dan hanya pelancong biasa, saya ingin memberikan anda panduan ringkas kepada beberapa jam tangan kegemaran saya untuk perjalanan. Inijam tanganadalah sesuai jika anda terhad untuk membungkus jumlah bekalan yang minimum, sama ada disebabkan oleh sekatan syarikat penerbangan atau hanya kerana anda melakukan backpacking melalui Eropah. Untuk sebahagian besar, jam tangan yang disenaraikan di bawah akan membantu anda melalui perjalanan anda dan sesuai untuk dipakai pada bila-bila masa siang atau malam. Jelas sekali, jika anda merancang untuk menghadiri acara atau aktiviti tertentu dan memerlukan jam tangan untuk itu, anda perlu membungkus jam tangan tambahan. Jika tidak, pilihan berikut sepatutnya sesuai dengan anda.Pertama sekali, terdapat beberapa ciri yang kami cari semasa memilih jam tangan yang bukan sahaja sesuai, tetapi lebih sesuai untuk perjalanan.

 • Worldtimer oleh Frederique Constant

  Worldtimer oleh Frederique Constant

Perkara pertama yang kita mahukan ialah a menonton yang boleh mengendalikan berbilang zon waktu. Ini boleh sangat membantu, terutamanya jika anda merancang untuk melawat lebih daripada satu destinasi akhir. Bagi sesiapa yang mengembara melalui Eropah, jam tangan dengan berbilang zon waktu ialah alat perjalanan yang penting.

Kedua, walaupun tidak menonjol dalam senarai ini, ia pasti membantu untuk memiliki jam tangan dengan fungsi penggera . Ini selalunya sukar ditemui dalam jam tangan mewah biasa yang kita bincangkan dalam siri ini, tetapi apabila melancong tidak ada salahnya untuk menjadi asas dan juga kembali kepada digital. Mempunyai penggera memastikan anda tidak terperangkap dalam pelancongan, melupakan penerbangan yang sangat penting, daftar keluar hotel dan bas terakhir bertolak. Kita sering boleh hanyut dalam romantisme dan keanggunan menjelajah kawasan asing, dan seperti pemandangan yang menakjubkan perbualan , tidak sukar untuk membayangkan terlupa menyemak jam tangan anda. Selain itu, dengan mempunyai penggera yang boleh anda harapkan, anda tidak akan panik dan menyemak jam setiap dua minit, bimbang anda mungkin terlepas penerbangan anda. Anda akan dapat menikmati apa sahaja yang anda alami, dengan mengetahui bahawa jam tangan anda akan berbunyi bip apabila tiba masanya untuk mula keluar.

Seterusnya kita ingin melihat a menonton yang mempunyai beberapa rintangan terhadapnya. Bukan hanya air, tetapi sesuatu yang agak kukuh dan lasak yang boleh menahan pukulan kecil sekiranya anda memutuskan untuk terlibat dalam sebarang bentuk aktiviti hutan belantara seperti mendaki gunung , arung jeram atau sekadar mendaki melalui hutan belantara. Terdapat pasangan dalam senarai ini yang sepadan dengan keperluan.

Akhir sekali, kami sedang mencari jam tangan yang boleh dipadankan dengan persekitaran paling teruk yang akan anda hadapi semasa percutian anda. Kami tidak mencari jam tangan yang sesuai untuk bilik lembaga pengarah, kerana walaupun anda menghadiri mesyuarat untuk kerja, hos anda akan memahami sebab anda memilih jam tangan perjalanan berbanding jam tangan pakaian harian. Lebih-lebih lagi jika ia bukan perjalanan sehari. Untuk mana-mana perjalanan yang berlangsung lebih daripada beberapa hari, anda pasti menginginkan sesuatu yang agak lasak dan stabil. Lihat jam tangan di bawah untuk keperluan ini

 • Breitling Transocean

  Breitling Transocean

 • Breitling Transocean Unitime Pilot

  Breitling Transocean Unitime Pilot

Cadangan

Breitling Transocean Unitime Pilot

Kemungkinannya adalah jika ia cukup baik untuk juruterbang, ia cukup baik untuk penumpang. Breitling, walaupun saya kecewa, tanpa persoalan, keraguan atau ketetapan mental, pembuat jam tangan paling popular untuk juruterbang di seluruh dunia. Sejujurnya, mereka bukan jam tangan yang buruk. Sekarang, saya tidak akan membandingkannya dengan beberapa jenama lain untuk digunakan di luar perjalanan, tetapi apabila ia datang kepada tetapan jet, mereka benar-benar harus dianggap sebagai pilihan utama untuk mana-mana globetrotter.

Jam itu sendiri cukup sempurna untuk pelancong. Ia menampilkan pergerakan Brietling Caliber B05 yang dipatenkan yang disarungkan dalam kotak yang kelihatan sangat teknikal yang benar-benar menjerit penerbangan. Yang hitam dail menawarkan bacaan serentak semua 24 zon waktu, dengan a mahkota sistem pelarasan yang merangkumi tarikh, ke hadapan dan ke belakang. Jika anda mahukan jam tangan semata-mata untuk kepintaran teknikalnya, ini adalah pesaing yang berdaya maju.

Patek Philippe Ruj. 5130 Pemasa Dunia

Nampaknya mustahil untuk saya membuat senarai jam tangan tanpa memasukkan sekurang-kurangnya satu jam tangan oleh Patek Philippe. Boleh dikatakan, pembuat jam yang paling legenda, pengeluar telah membawa pemasa dunia ke tahap baharu (dan harga). Sekeping masa yang sesuai dengan air liur ini benar-benar luar biasa dengan automatik berkaliber 240 HU yang terdiri daripada hampir 240 bahagian. Ia mempunyai rizab kuasa 48 jam, keseimbangan gyromax dan salah satu pergerakan yang paling murni dan bereputasi yang boleh dibayangkan. Pada 39.5mm ia boleh didapati dalam warna kuning, putih dan emas mawar atau platinum atau putih perak guilloche dail sunburst dengan pasaran jam emas.

Jam tangan ini sangat mudah digunakan dan mempunyai cincin zon waktu 24 jam penunjuk siang/malam . Pada hampir $50,000 ia sangat berbaloi dengan tanda harga dan akan bertahan untuk beberapa generasi. Cuma jangan biarkan ia tanpa pengawasan di dalam bilik hotel.

 • Patek Philippe 5130 Worldtimer

  Patek Philippe 5130 Worldtimer

 • Patek Philippe Worldtimer

  Patek Philippe Worldtimer

 • Frederique Constant Worldtimer

  Frederique Constant Worldtimer

 • Frederique Constant Classics Manufacture Worldtimer

  Frederique Constant Classics Manufacture Worldtimer

Frederique Constant Classics Manufacture Worldtimer

Apabila ia datang kepada estetika, selain daripada NOMOS kerana kesederhanaannya, ini adalah jam tangan kegemaran saya dalam senarai. Walaupun ia kelihatan sebagai jam tangan perjalanan, entah bagaimana syarikat itu telah berjaya memberikannya bakat yang elegan yang membolehkannya berfungsi sebagai jam tangan pakaian apabila diperlukan. Walaupun saya pastinya tidak akan memakainya sebagai jam tangan setiap hari di rumah, ia bagus jika anda mengembara dengan sut. Salah satu ciri terbaik jam tangan ini ialah kesederhanaannya. Setiap fungsi jam tangan boleh diakses melalui mahkota supaya tiada butang untuk ditekan yang bermaksud sarung licin. Selepas anda memilih zon waktu anda, cakera dalaman dijajarkan dan disegerakkan secara automatik membenarkan anda melihat setiap satu daripada 24 bandar pada dail. Selain itu, jam tangan menggunakan cakera siang/malam untuk menunjukkan dengan cepat sama ada siang atau malam di bandar masing-masing.

NOMOS Glashütte Zurich Waktu Dunia

Jika anda mempunyai bajet, ini adalah pilihan yang bagus. Dengan pengaktifan butang tekan, ia membolehkan anda melihat semua zon waktu 24 jam untuk menjejaki masa yang tepat di mana sahaja anda berada. Ia sangat mudah (yang saya suka) dan mempunyai dalaman NOMOS Xi berkaliber, yang didakwa oleh pengilang mengetahui zon waktu lebih baik daripada yang anda tahu poket belakang anda. Ia telah memenangi beberapa anugerah dan datang pada sebahagian kecil daripada harga jam tangan lain yang dipaparkan dalam senarai ini.

Pengembara Girard Perregaux

Pengembara Girard Perregaux

Pengembara Girard-Perregaux

Jam tangan ini sebenarnya ditawarkan dalam dua model - satu dengan a kronograf dan penunjuk zon waktu, dan satu lagi dengan penunjuk fasa bulan dan tarikh besar. Jelas sekali, saya mengesyorkan yang pertama untuk perjalanan kerana, secara jujur, komplikasi fasa bulan tidak berguna untuk anda. Secara ringkasnya, ini benar-benar jam tangan yang sangat bagus. Isu yang saya dapati ialah mereka benar-benar menumpukan pada daya tarikan estetik dan pemasaran, di mana wang itu mungkin lebih baik dibelanjakan untuk membuat jam tangan. Ia sangat moden, tetapi seperti yang diterangkan, mempunyai ciri elegan tertentu sambil tetap agak kasual. Jam tangan ini dipadankan dengan indah dengan sepasang seluar jeans biru dan tshirt atau pakaian padang golf. Saya tidak pasti saya akan memakainya dengan mana-mana pakaian formal sekalipun. Ia agak besar pada 44mm yang jauh lebih besar daripada yang saya pakai, tetapi bagaimanapun, dibina untuk apa yang popular pada masa ini. Ini mungkin jam tangan yang paling tidak saya gemari dalam senarai ini, tetapi masih layak mendapat tempatnya kerana ia memenuhi penampilan kasual kontemporari yang nampaknya tidak sesuai dengan jam tangan lain. Jam tangan tepi cincin serong yang menunjukkan bandar dan fungsi siang/malam 24 jam dengan bukaan tarikh pada pukul 2. Mahkota berskru tunggalnya adalah satu-satunya pengawal selia daripada semua komplikasi , dengan tiga takuk untuk mengawal tetapan masa – yang pertama yang menetapkan indeks bandar, yang kedua untuk tarikh dan yang ketiga yang menetapkan masa, minit dan deringan 24 jam.

Apa yang menarik tentang jam tangan ini ialah ia datang dalam lebih daripada satu pilihan. Pilihan lain termasuk dail hitam matte dalam a keluli kes, opaline perak dalam a titanium sarung dan opalin perak dengan bezel seramik hitam dalam bekas keluli.

Nomos Glashütte Tangomat GMT

Nomos Glashütte Tangomat GMT

NOMOS Glashütte Tangomat-GMT

Satu lagi NOMOS yang patut diberi perhatian anda, Tangomat GMT adalah lebih ringkas daripada Zurich Weltzeit. Berdasarkan Tangomat klasik, versi GMT membolehkan anda menekan butang sekali atau dua kali dan kemudian memberitahu anda pukul berapa di mana anda berada. Ia mempunyai Kaliber Xi yang sama seperti yang dimiliki Weltzeit, tetapi dengan bacaan yang lebih mudah dan dail yang lebih ringkas. Jika saya terpaksa memilih antara dua, ini akan menjadi pilihan utama saya.

Jaeger LeCoultre AMVOX5 World Chronograph

Jaeger LeCoultre AMVOX5 Cermet Chronograph Dunia

Cermet Chronograph Dunia Jaeger-LeCoultre AMVOX5

Jaeger-LeCoultre telah lama menjadi salah satu pengeluar jam tangan kegemaran saya. Saya harus mengakui, sekeping masa khusus ini bukan yang saya akan beli, tetapi masih merupakan pesaing yang sangat layak untuk mana-mana pengembara dunia. AMVOX5 menawarkan pelbagai komplikasi termasuk a kronograf sebagai tambahan kepada paparan serentak kesemua dua puluh empat zon waktu. Kes itu, yang mempunyai tatatanda tertentu, diperbuat daripada cermet bertetulang yang merupakan bahan yang terdiri daripada aluminium, tetapi diperkuat dengan zarah seramik sebelum ditutup dengan salutan seramik pelindung. Apa yang dilakukannya ialah memberikannya ringan, rintangan dan kestabilan yang tiada tandingan. Pada dasarnya, ia adalah jam tangan yang sangat kukuh.

https://www.youtube.com/watch?v=wchEgHfIkVY

Kesimpulan

Untuk sebahagian besar, hampir setiap pembuat jam telah pada satu ketika membangunkan, atau cuba membangunkan jam tangan untuk perjalanan. Sama ada zon waktu dwi atau pemasa dunia, anda boleh menemui banyak jam tangan yang memenuhi keperluan anda. Hek, jam tangan digital yang murah pun boleh memberi perkhidmatan yang baik kepada anda jika ia menawarkan berbilang paparan. Malah, kadangkala itu lebih baik kerana anda akan mempunyai ciri lain seperti berhenti menonton , pemasa dan penggera. Ya, saya akui, ada tempat untuk digital. Cuma bukan di pergelangan tangan saya. Hakikatnya, apabila ia benar-benar datang kepadanya, jam tangan perjalanan terbaik ialah telefon pintar anda. Tetapi atas sebab yang sama kami tidak menggunakan telefon di rumah untuk memberitahu masa, kami tidak menggunakannya sebagai ganti jam tangan kami semasa dalam perjalanan. Satu-satunya cadangan terakhir yang saya akan buat ialah mencuba dan memakai jam tangan yang boleh dibaiki hampir di mana-mana sahaja anda melakukan perjalanan dalam masa yang sangat singkat. Kebanyakan jam tangan di atas adalah sangat khusus yang tidak akan berlaku, bagaimanapun, tetapi mengembara dengan jam tangan yang disenaraikan di atas, harapan anda adalah anda tidak perlu membaikinya kerana kualitinya akan menjadi superlatif.

Dapatkan Panduan Jam Tangan Komprehensif Kami

tekan di sini