Pecah & Panjang Seluar yang Betul – Cara Mengelim Sut Seluar & Seluar Slempang: Rehat Penuh, Rehat Separuh atau Tanpa Rehat?

seluar yang betul pecah dan panjang berskala 3840x2160

Hari ni kita bincang seluar break. Kami menerangkan apa itu, mengapa ia sangat penting untuk penampilan keseluruhan anda, bagaimana anda boleh memastikan untuk mendapatkan rehat seluar yang anda inginkan setiap kali dan perkara yang anda perlu pertimbangkan apabila anda mengubah suai anda untuk memanjangkan atau memendekkan labuh anda.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Apa Itu Rehat?
  2. Mengapa Anda Perlu Mengambil berat tentang Pecah Seluar Anda?
  3. Apakah Rehat Yang Tepat Untuk Anda?
  4. Lebar Kelim
  5. Kelim Bersudut
  6. KESIMPULAN

Apa Itu Rehat?

Rehat adalah apabila bahagian hadapan anda seluar atau seluar mengenai kasut anda dan menghasilkan sedikit lekuk yang elegan dan tidak terlalu melampau. Cara terbaik untuk menilai rehat anda ialah apabila anda diam. Tiada rehat adalah apabila labuh seluar anda hanya digantung lurus dan tidak menyentuh punkasutsama sekali. Separuh rehat adalah jika anda melihat sedikit kemek di bahagian depan dan rehat penuh adalah jika anda mempunyai kemek yang ketara di hadapan seluar tetapi tiada di belakang. Jika anda melihat seluar yang mempunyai kemek di bahagian depan dan belakang, ia terlalu panjang dan ia kelihatan sangat selekeh.

Korduroi yang cantik tetapi malangnya terlalu panjang. Mereka pecah di bahagian depan dan belakang

Cantik korduroi tetapi malangnya terlalu lama. Mereka pecah di bahagian depan dan belakangMengikut pengalaman saya, 80% daripada semua lelaki di AS memakai seluar mereka terlalu panjang yang menyebabkan bukan sahaja rehat tetapi lipatan ceroboh yang berlebihan. Mereka kelihatan seperti tidak tahu apa yang perlu diberitahu kepada tukang jahit mereka. Sebaliknya di Itali, anda akan melihat ramai lelaki dengan seluar yang sangat pendek dan jelas, ia tertakluk kepada fesyen. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menjadi klasik dalam gaya dan bergerak abadi antara tiada rehat dan rehat penuh adalah tepat di mana anda mahu.

Cuff yang sangat tinggi dan seluar yang sangat pendek - jika seluar itu akan menyentuh kasut, ia akan menjadi sempurna

Cuff yang sangat tinggi dan seluar yang sangat pendek - jika seluar itu akan menyentuh kasut ia akan menjadi sempurna

Mengapa Anda Perlu Mengambil berat tentang Pecah Seluar Anda?

Pertama sekali, ia benar-benar memberi kesan kepada kekemasan keseluruhan pakaian anda. Jika anda memakai sut dua dada berjalur jubah yang cantik dan seluar anda sama ada terlalu panjang atau terlalu pendek, ia membuatkan anda kelihatan bodoh atau selekeh. Jika anda seorang lelaki tinggi dan anda mempunyai seluar yang sangat pendek, ia membesar-besarkan ketinggian anda dan anda kelihatan lebih tinggi dan kadang-kadang seperti badut. Juga jika anda mempunyai pasangan tertentu stokin yang anda ingin tunjukkan mungkin rehat separuh adalah apa yang anda mahukan kerana dengan brek penuh stokin anda akan tidak kelihatan sama sekali dalam kebanyakan situasi.

Sut tahun 1960-an dengan seluar pendek

Sut tahun 1960-an dengan seluar pendek

Apakah Rehat Yang Tepat Untuk Anda?

Apa yang penting untuk difahami ialah tiada hak atau salah mutlak dengan pecah seluar. Sesetengah lelaki terutamanya di AS, menganggap bahawa pada masa ini semua lelaki muda memakai seluar mereka terlalu pendek. Walau bagaimanapun, jika anda kembali ke tahun 60-an anda boleh melihat kadang-kadang seluar yang lebih pendek tanpa rehat sama sekali.

Panjang yang sesuai untuk seluar bergari

Panjang yang sesuai untuk seluar bergari

Untuk menentukan pecahan yang sesuai untuk anda, anda perlu melihat dahulu pada labuh seluar anda. Adakah ia diborgol atau adakah ia tidak diikat? Jika ia digari, atau orang Inggeris mengatakan ia mempunyai giliran, itu bermakna anda memerlukan sedikit rehat. Saya cadangkan anda pergi tanpa rehat sama sekali atau hanya dengan rehat sedikit. Jangan sekali-kali dengan rehat penuh kerana ia hanya kelihatan off.

Jika seluar atau seluar anda tidak diikat, anda harus pergi dengan rehat separuh atau rehat penuh. Jika anda mempunyai seluar yang tidak berikat dan anda pergi tanpa rehat, ia kelihatan terlalu pendek dan kekurangan berat bermakna seluar anda mungkin akan tersangkut pada anda. stokin dan kekal lebih jauh.

Jika anda memakai seluar bergari, anda sudah mempunyai kelebihan kerana anda mempunyai lebih berat yang menarik seluar anda lebih banyak dan ia hanya mencipta garisan yang lebih bersih dan oleh itu anda boleh mempunyai panjang seluar yang lebih pendek dan kurang rehat.

Jika anda lebih suka seluar yang tidak berikat, anda boleh bercakap dengan tukang jahit dan tambahkan sedikit pemberat plumbum pada saiz seluar anda supaya anda mempunyai kesan yang sama seperti seluar bergari dan anda boleh mendapatkan rupa yang sangat kemas.

Dengan labuh yang lebih lebar, anda boleh mendapatkan panjang yang anda inginkan

Dengan labuh yang lebih lebar, anda boleh mendapatkan panjang yang anda inginkan

Lebar Kelim

Elemen lain yang perlu dipertimbangkan semasa memasang seluar anda ialah lilitan sebenar atau lebar labuh anda. Jika anda mempunyai seluar yang sangat ketat di bahagian labuh, anda tidak boleh berehat sebanyak jika anda mempunyai seluar potongan penuh dalam gaya tahun 1930-an. kenapa? Ini kerana patah bermakna ia menyentuh bahagian atas kasut anda.

Kini dengan seluar yang ketat, mereka menyentuh kasut anda lebih awal berbanding dengan seluar yang dipotong lebih lebar di mana mereka menyentuhnya di bahagian bawah tali anda. Oleh itu, apabila anda mempunyai seluar yang dikelim, anda hanya boleh memberi tukang jahit perubahan anda lima pasang dan katakan Oh hanya kelimkan kesemuanya hingga 31 setengah inci, kerana anda juga perlu mempertimbangkan sejauh mana lebarnya. Semakin lebar seluar, semakin lama anda boleh mengelimnya. Lebih langsing dan ketat ia adalah lebih pendek anda perlu mengelimnya.

Dengan labuh yang lebih luas tidak kira jika anda mempunyai but atau kasut, panjang yang sama akan sentiasa kelihatan baik

Dengan labuh yang lebih luas tidak kira jika anda mempunyai but atau kasut, panjang yang sama akan sentiasa kelihatan baik

Jika anda mempunyai seluar yang tidak diikat dalam gaya potongan penuh lebar, anda perlu memotongnya sedikit lebih lebar tetapi perlu diingat walaupun dengan rehat penuh anda hanya mahukan lekuk yang bagus di bahagian hadapan dan tiada di belakang. Oleh itu, jangan bergantung pada pertimbangan tukang jahit anda, kerana jika saya pergi ke satu di AS, saya mendapat seluar yang terlalu panjang. Jika saya pergi ke Itali, saya mendapat sesuatu yang kadangkala terlalu pendek untuk citarasa saya jadi anda perlu memutuskan apa yang anda mahukan dan anda perlu memilikinya.

Kelim Bersudut

Satu perkara yang saya secara peribadi sangat gemar ialah labuh bersudut. Ini adalah sesuatu yang biasanya anda hanya temui pakaian yang dipesan lebih dahulu terutamanya apabila ia adalah labuh bersudut bergari. Jika anda mempunyai labuh lurus pada sepasang seluar dan ia panjang dan belum siap, anda boleh menaikkan fabrik tambahan untuk membentuk manset keinginan anda dan anda sudah selesai. Apabila anda memiringkan sepasang seluar dengan manset, anda sebenarnya perlu mencipta manset palsu yang dipotong secara berasingan daripada sesuatu tetapi ia mempunyai kelebihan kerana ia sentiasa panjang di bahagian belakang dan ia mungkin boleh menyentuh hampir tumit kasut anda tetapi di bahagian belakang. depan ia dipotong lebih tinggi supaya anda mendapat rehat yang sedikit. Ia kelihatan sangat elegan dengan a tali leher hitam atau tali leher putih pakaian kerana anda mendapat rehat sedikit tetapi garisan panjang di belakang. Juga, tali leher hitam dan seluar tali leher putih tidak pernah mempunyai manset jadi sangat mudah untuk melakukannya.

Labuh Bersudut Berikat

Labuh Bersudut Berikat

Sejujurnya, jika anda mempunyai seluar yang tidak berikat, saya akan sentiasa mencadangkan agar seluar itu bersudut sedikit kerana anda akan sentiasa kelihatan lebih rapi dan orang ramai tidak tahu mengapa. Jadi mempunyai labuh seluar bersudut pastinya merupakan salah satu helah kecil perdagangan. Jika tukang jahit perubahan anda tidak tahu cara membuat labuh bersudut dengan manset, anda mungkin perlu mencari tukang jahit atau seseorang yang benar-benar berpengalaman dengan pakaian tersuai. Sudah tentu, anda hanya boleh melakukannya jika anda mempunyai banyak lebar tambahan atau sepasang seluar yang belum selesai.

KESIMPULAN

Keutamaan peribadi saya adalah untuk manset pada kebanyakan masa dan saya mahu rehat separuh atau sederhana. Sebaik-baiknya, saya mahu bahagian belakang seluar saya lebih panjang daripada bahagian depan jadi saya sentiasa memilih sudut terutamanya dengan seluar pakaian yang tidak berikat dan terutamanya untuk semua jenis pakaian malam. Ia kelihatan lebih bergaya.