Pen Fountain Julat Pertengahan Terbaik: $100-300

5 pen air pancut jarak pertengahan terbaik berskala 3840x2160

Pen pancutan berikut adalah untuk orang yang ingin menamatkan pengajian dari a Pilot Metropolitan atau Lamy Safari tahap kepada sesuatu yang lebih canggih dan elegan.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. 1. Pilot Capless
  2. 2. Waterman Fairings
  3. 3. Lamy 2000
  4. 4. Pelaut 1911
  5. 5. Warisan Adat Juruterbang 823
  6. KESIMPULAN
Pilot Capless

Pilot Capless

1. Pilot Capless

Biasanya berharga sekitar $120-$150, ia adalah pen mampu milik dengan reka bentuk yang sangat unik. Ia dikeluarkan pada tahun 1964 jadi ia mempunyai beberapa sentuhan moden abad pertengahan kepadanya. Ia hampir kelihatan seperti a Pen mata bola kerana ia mempunyai nib yang boleh ditarik balik dan oleh itu ia sangat berguna untuk orang yang perlu mencatat nota dengan cepat dan tidak mempunyai masa untuk menanggalkan atau membuka penutup. Secara keseluruhannya, mekanik pen terasa seperti kualiti, reka bentuknya difikirkan dengan baik dan penutupnya menghalang mata pena daripada kering supaya anda boleh mula menulis sebaik sahaja anda mencapai hujung itu.Secara peribadi, saya bukan peminat berat ringan, namun, bagi mereka yang perlu banyak menulis dan tidak mahu sesuatu yang berat dalam mereka. poket , saya rasa ia adalah teman yang ideal. Ia boleh mengambil kartrij atau penukar. Ia datang dengan penukar yang mempunyai tiga bebola logam kecil di dalam dan ia sepatutnya membantu memecahkan ketegangan permukaan dakwat supaya anda benar-benar boleh menulis dengan tangki penuh dakwat dan anda tidak membazirkan apa-apa yang tersekat pada satu titik di mana ia tidak boleh melalui mata mata. Nib emas 18 karat yang agak kecil didatangkan dengan lebar yang halus, lebar dan sederhana, anda boleh lihat terdapat sedikit getaran garis disebabkan fakta bahawa nib yang sangat tipis tetapi secara keseluruhan, ia tidak mengapa dan ia berfungsi.

Sejujurnya, apabila saya melihat pen juruterbang ini, ia berasa sedikit murah kerana ia mempunyai kemasan lacquer ini, ia hampir kelihatan seperti sedikit cat metalik yang biasanya sesuatu yang saya jangkakan daripada pen lima dolar bukan dari $120 tulisan sekeping. Berbeza dengan pen mata bola, klip itu sebenarnya harus berada di sisi mata pena kerana anda ingin menyimpannya ke atas, jika tidak, anda mungkin membocorkan dakwat kebaju rayaatau anda jaket apabila anda bergerak dengan cepat. Disebabkan itu, klip itu menghalang semasa anda menulis dan anda sentiasa boleh merasakannya dan ia bukan sesuatu yang saya sukai.

Secara keseluruhannya, capless juruterbang adalah penulis yang lancar dengan aliran dakwat yang mantap, ia tidak terlalu basah atau terlalu kering dan ia sesuai untuk mengambil banyak nota pantas, anda mungkin tidak akan menulis surat yang panjang dengannya. Ia dibuat di Jepun dan jaminan tiga tahun terhadap kegagalan mekanikal.

Saya fikir ia adalah pen yang sesuai untuk orang yang baru ingin menaik taraf daripada pen mata bola yang sudah terbiasa dengan kemudahan tetapi mahukan penampilan yang lebih unik dengan cara mereka menulis tetapi tidak mengorbankan mana-mana aspek praktikal pen mata bola. Ia juga hebat untuk orang yang tidak akur dan mahukan pen mata air yang tidak kelihatan seperti apa-apa lagi di luar sana. Saya rasa ia sesuai untuk doktor atau orang lain yang perlu mengambil banyak nota dengan cepat dan perlu meneruskan dan mereka tidak mempunyai masa untuk menanggalkan penutup atau menyimpannya dan itu akan menjadi sangat berguna dengan juruterbang tanpa topi.

Waterman Fairings

Waterman Fairings

2. Waterman Fairings

Pen itu dijual di mana-mana dari $120 hingga $300 untuk versi yang lebih banyak logam. Waterman, sebagai jenama, sangat popular pada tahun 1900-an apabila pen vintaj sangat dicari. Lewis Edson Waterman mencipta suapan kapilari pen air pancut itulah yang digunakan kebanyakan pen hari ini. Kini secara amnya, walaupun pen air pancut Waterman moden tidak semestinya barangan pengumpul yang hebat, yang ini biasanya agak popular.

Pertama sekali, ia datang dalam pelbagai jenis reka bentuk dalam warna dan pilihan yang berbeza. Ia mempunyai penutup atas pop dan klip berengsel yang kedua-duanya berfungsi dengan baik. Saya juga sangat suka meletakkan topi di belakang pen mata air, ia menghasilkan keseimbangan yang bagus dan berat yang kukuh. Berbanding dengan Pilot Capless, ia nyata lebih berat. Ia memerlukan kartrij standard atau penukar dan mempunyai mata mata emas 18 karat yang merupakan sebahagian daripada reka bentuk diperkemas yang sangat unik untuk pen mata air ini. Ia mempunyai aliran dakwat yang baik, walaupun ia berjalan sedikit lebih kering daripada pen lain. Garisannya agak licin dan ringkas. Kadangkala, ia mungkin mengambil beberapa sebatan untuk memanaskan badan. Saya suka badan loyang lacquered yang tidak semurah Pilot Capless dan secara keseluruhan, ia agak berat sedikit.

Dibuat di Perancis, Waterman Carene didatangkan dengan waranti tiga tahun yang boleh dilanjutkan hingga lima tahun jika anda mendaftarkan pen mata air. Jadi untuk siapa Waterman Carene? Saya fikir ia adalah pilihan yang baik untuk orang yang mahukan reka bentuk yang diperkemas yang unik dan menghargai pen yang lebih berat sedikit. Saya rasa ia bagus untuk ahli perniagaan zaman moden yang lebih gemar slim fit saman dan mahukan sesuatu yang tidak lama dan klasik seperti Montblanc Meisterstuck , sebagai contoh, tetapi ia adalah sesuatu yang lebih unik yang juga tidak merugikan.

Lamy 2000

Lamy 2000

3. Lamy 2000

Lamy 2000 biasanya dijual di mana-mana antara $140-$170. Bagi saya, ia kelihatan seperti campuran bersahaja yang tahan lama antara reka bentuk moden abad pertengahan Bauhaus. Ia tidak mengejutkan, ia pada asalnya dikeluarkan pada tahun 1966 dan ketika itu, ia disambut sebagai karya seni yang ringkas. Pembinaannya diperbuat daripada keluli tahan karat dan polikarbonat yang merupakan bahan yang sama yang mungkin anda ketahui daripada berat ringan anda beg pakaian . Pen air pancut mempunyai tekstur matte yang memberikan anda cengkaman yang lebih baik dan ia juga menjadikannya kurang berkilat dan kerana ia bukan logam atau lakuer, ia berasa lebih hangat apabila anda menulis dengannya. Walaupun begitu, hujungnya adalah keluli tahan karat dan ia kelihatan lebih sejuk. Ia mempunyai penutup pop-atas yang bagus yang disiarkan dengan baik di belakang pen dan kekal menyala semasa anda menulis. Pen air pancut selesa untuk dipegang, ia mempunyai berat yang sederhana dan agak seimbang. Nib tersembunyi separuh tudung diperbuat daripada emas 14 karat, untuk mendapatkan rupa perak, ia bersalut platinum.

Secara peribadi, saya bukan peminat tegar reka bentuk nib seperti ini tetapi ia sangat popular pada tahun 60-an. Walaupun terdapat beberapa lebar dan gaya nib yang tersedia, rupa ia agak terhad. Anda boleh mendapatkannya dalam versi yang lebih gelap, dalam versi yang lebih ringan, dan kadangkala ia mempunyai edisi terhad seperti yang berwarna champagne. Lamy 2000 menulis dengan lancar, mungkin ia agak basah. Ia boleh mengambil sedikit masa untuk mencari tempat yang manis kerana jika nib diputar sedikit, ia tidak menulis. Tidak seperti dua pen lain, Lamy 2000 dilengkapi dengan mekanisme pengisian omboh besar yang saya lebih suka daripada mekanisme lain kerana saya tidak perlu membuka apa-apa, semuanya terkandung dalam pen. Ia juga mempunyai tetingkap dakwat yang bagus supaya anda sentiasa dapat melihat jika anda kehabisan sebentar lagi. Ia juga dilengkapi dengan klip pemusing yang dimuatkan dengan spring yang bagus yang menjadikannya sangat mudah untuk dimasukkan ke dalam poket anda atau apa-apa sahaja dalam hal ini. Bahagian hadapan pen yang tirus menjadikannya selesa untuk menulis tidak kira sama ada anda mempunyai tangan yang lebih kecil, sederhana atau lebih besar.

Secara keseluruhannya, Lamy 2000 memberikan pengalaman menulis yang sangat selesa digandingkan dengan reka bentuk ikonik, ia dibuat di Jerman oleh Lamy dan disertakan dengan jaminan 2 tahun. Jadi untuk siapa Lamy 2000? Saya fikir ia berfungsi dengan baik untuk orang yang suka perkara mudah seperti Nomos Tangete, sebagai contoh. Ia juga bagus jika anda lebih suka pen sederhana kepada ringan dan bukan sesuatu yang sangat berat dipasangkan dengan aci yang lebih cengkam. Secara peribadi, saya tidak suka rupa dan reka bentuk Lamy 2000 tetapi saya bukan peminat tegar Capless atau Waterman Carene. Apa yang dikatakan, ketiga-tiga pen itu adalah alat penulisan yang hebat jika anda hanya melihat dari aspek penulisan.

Pelaut 1911

Pelaut 1911

4. Pelaut 1911

Pen ini kelihatan sangat klasik berbanding tiga sebelumnya. Ia datang dalam dua saiz yang berbeza dan yang besar biasanya di mana-mana dari $200 – $280. Pada pandangan pertama, ia mungkin kelihatan sangat abadi, klasik dan bersahaja kepada anda, namun, dalam dunia pen mata air, ia kelihatan benar-benar seperti Montblanc Meisterstuck tiruan. Skru pada penutup adalah ketat dan ia dipasang dengan baik di belakang pen.

Walaupun kami mendapat versi yang besar, ia jauh lebih kecil daripada Montblanc Meisterstuck 149 dan kira-kira saiz Montblanc 146. Anda boleh mendapatkannya dalam pelbagai warna damar dan emas serta bahagian logam bersalut rhodium. Ia juga didatangkan dalam pelbagai saiz nib termasuk nib zum yang agak luar biasa. Walaupun saiz standard hanya mempunyai 14 karat nib, yang besar mempunyai 21 karat nib yang agak luar biasa tetapi lebih tinggi kandungan emas, biasanya lebih lembut dan licin nib.

Pengalaman menulis adalah sangat selesa dan lancar dan hujungnya menambah sedikit lantunan. Walaupun hujung belakang menunjukkan ini adalah pengisi omboh, ia hanya berfungsi dengan kartrij atau penukar kartrij. Ia selesa untuk digunakan sama ada disiarkan atau tidak disiarkan dan secara keseluruhan, ia adalah pengalaman menulis yang sangat menyenangkan. Saya rasa pelayar mempunyai mata yang agak halus pada semua saiz. Jadi jika anda mahukan sesuatu yang lebih halus, itu bagus. Jika anda suka sesuatu yang lebih luas, mungkin anda ingin memperbesarkan saiz. Ia dibuat di Jepun, disertakan dengan jaminan satu tahun. Jadi untuk siapa? Ia sesuai untuk mereka yang inginkan reka bentuk cerut bersahaja klasik dalam saiz yang bagus dengan mata pisau berkualiti tinggi yang diperbuat daripada emas 21 karat.

Warisan Adat Juruterbang 823

Warisan Adat Juruterbang 823

5. Warisan Adat Juruterbang 823

Pertama, ia dijual pada harga kira-kira $270- $290, selalunya datang dalam kotak besar dengan salur dakwat. Ia juga mempunyai gaya yang diilhamkan oleh cerut klasik tetapi secara amnya, sedikit lebih langsing. Selain itu, badannya diperbuat daripada resin separa lutsinar yang bermaksud anda sebenarnya boleh melihat mekanik di bahagian dalam. Yang ini datang dalam nada akrilik berasap di Jepun atau di peruncit khusus, anda juga boleh mencari warna yang berbeza. Tidak seperti semua empat pesaing yang lain, yang satu ini mempunyai mekanisme pengisian vakum yang secara peribadi, saya bukan peminat tegar.

Nib emas 14 karat adalah besar, licin dan berair. Mungkin, ia adalah salah satu penulis paling lancar di luar sana dan secara peribadi, saya fikir sebab nombor satu mengapa anda perlu membeli pen ini ialah pengalaman nib dan menulis yang lancar. Walaupun banyak pen dalam julat harga ini menawarkan lebih banyak cengkaman bersaiz besar, pen ini lebih bersaiz standard dan lebih sesuai untuk tangan kecil hingga sederhana. Sudah tentu, ia juga dibuat di Jepun oleh Pilot dan saya fikir ia sesuai untuk orang yang mahukan reka bentuk yang berbeza dan pengalaman menulis yang lancar. Anda benar-benar tidak perlu memikirkan jenis reka bentuk yang separa lutsinar dan anda juga perlu baik-baik saja dengan mekanisme pengisian vakum yang secara peribadi saya bukan peminat tegar.

KESIMPULAN

Jadi kesimpulannya, jika anda sudah bersedia untuk terjun dan membawa permainan pen mata air anda ke peringkat seterusnya, kesemua lima pesaing ini akan menjadi peningkatan yang ketara daripada Lamy Safari atau Pilot Metropolitan. Jadi antara lima pen ini yang manakah patut anda pilih? Terus terang, jika anda suka reka bentuk moden abad pertengahan, saya rasa Lamy 2000 bagus. Jika anda seorang doktor dan anda mengambil nota cepat, Capless adalah yang terbaik. Jika anda mahukan sesuatu perniagaan yang sesuai tetapi unik, Waterman Carene sukar untuk dikalahkan. Untuk pengalaman terbaik dari segi penulisan, saya rasa Pilot custom 823 bagus dan jika anda mahukan sesuatu yang kelihatan seperti Montblanc Meisterstuck, anda boleh menggunakan kelasi 1911.