Perhatian Setiap Hari untuk Lelaki yang Bijaksana

Jam Tangan Setiap Hari

Bagi pengumpul jam tangan, satu lagi tidak pernah cukup. Tidak kira jika anda memiliki lima jam tangan atau lima puluh jam tangan, sentiasa ada satu lagi di sekeliling selekoh yang akan menarik minat anda dan mendapat tempat dalam putaran. Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan lelaki, walaupun mereka memiliki beberapa jam tangan, mereka memilih satu atau mungkin dua untuk kegunaan harian.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Jam Tangan Pakaian Harian
  2. Jam Tangan Sukan Kasual
  3. Jam Tangan EDC Keseluruhan Terbaik
  4. Kesimpulan

Oleh kerana kita bercakap 'lelaki biasa', ia juga perlu diperhatikan bahawa tipikal budiman tidak mengumpul jam tangan. Sudah tentu, dia memakai satu. Tetapi koleksinya - boleh dikatakan - mungkin hanya terdiri daripada satu atau dua jam tangan. Mungkin paling banyak satu pertiga.

Jadi bagi lelaki yang mempunyai keinginan untuk memiliki dan memakai hanya satu jam tangan, atau bagi pengumpul yang mempunyai banyak tetapi masih menggemari jam tangan EDC, bagaimanakah seseorang itu mula memutuskan apa yang hendak dipakai?Jawapannya lebih mudah daripada yang anda fikirkan.

Lupakan semua iklan jam tangan yang anda lihat dalam isu Robb Report, The Rake atau Forbes. Berhenti memikirkan jam tangan yang anda lihat dalam filem itu atau pada selebriti itu. Jangan hiraukan populariti. James Bond mungkin memakai a Kapal Selam Rolex dan begitu juga bos anda, tetapi melainkan anda bekerja sebagai pengajar menyelam atau merancang untuk menggunakan cirinya, anda membazirkan wang untuk jam tangan yang tidak bernilai perhatian anda. Patutkah ia menjadi sebahagian daripada koleksi anda? Sudah tentu. Adakah ia patut menjadi jam tangan setiap hari? Tiada peluang.

Jam tangan setiap hari harus mencerminkan gaya hidup anda, kerjaya anda dan gaya peribadi anda. Jika anda memakai sut atau blazer sepanjang hari, memilih jam tangan yang lulus ujian manset dan secara ringkasnya elegan harus menjadi keutamaan. Jika anda kebetulan memakai pakaian seragam dan sangat aktif pada masa lapang anda, anda mungkin mahukan sesuatu yang lebih lasak dan sporty .

Sebaik-baiknya, kami mengesyorkan bahawa kebanyakan lelaki mempunyai sekurang-kurangnya dua jam tangan. Mereka tidak perlu mahal, tetapi mereka mestilah gaya yang berbeza. Seseorang haruslah a jam tangan pakaian dan satu lagi, jam tangan sukan kasual. Bagi kebanyakan lelaki, tidak kira apa yang mereka lakukan atau di mana mereka berada, memiliki kedua-dua jam tangan ini akan memenuhi keperluan horologi mereka setiap hari dalam setahun. Atas sebab itu, kami telah membahagikan artikel ini kepada dua kategori utama di mana kami akan membincangkan kedua-dua gaya pada pelbagai titik harga.

Jam Tangan Pakaian Harian

Padankan dengan elegan dengan sut di pejabat, a tuxedo dekatsimfoni, blazer di majlis pejabat atau sepasang chinos dan baju polo pada hujung minggu. Jam tangan pakaian harian ialah jam tangan yang paling serba boleh dalam almari pakaian anda dengan syarat ia tidak mengenai air atau keadaan melampau yang lain.

Sebaik-baiknya, anda ingin mencuba dan memilih satu yang diperbuat daripada logam yang paling kerap anda pakai. Jika anda biasanya memakai a cincin , tali pinggang atau bawa klip wang yang diperbuat daripada emas, pertimbangkan emas. Jika pilihan logam anda adalah keluli, pilih satu dengan keluli. Sudah tentu, ini boleh memberi kesan besar kepada harga, tetapi ia tidak semestinya menjadi faktor penentu. Apa yang lebih penting daripada jam tangan, ialah band. Sebaik-baiknya, anda akan mahukan tali kulit atas sesuatu yang diperbuat daripada logam, getah atau nilon. Simpan tali itu untuk jam tangan kasual. Kini anda perlu memikirkan sama ada untuk menggunakan tali kulit hitam atau coklat. Bagi kebanyakan daripada kita, almari pakaian kita berubah antara hitam dan coklat kasut dan tali pinggang. Sebaik-baiknya, jam tangan anda akan berubah dengannya. Jika boleh, pilih jam tangan yang anda boleh menghidupkan tali dengan mudah. Kemudian anda hanya memerlukan tali kedua. Walau bagaimanapun, jika anda hanya boleh menggunakan satu, kami mengesyorkan hitam.

Muka, atau dail, jam tangan, hendaklah ringkas. Penanda indeks atau angka Rom adalah baik, tetapi biasanya tidak ada keperluan untuk dimiliki pelbagai komplikasi . Lebih ringkas dail itu, lebih banyak anda boleh memakainya. Dail putih atau krim adalah lebih baik daripada hitam atau warna lain kerana ia sesuai dengan apa-apa danjam tangan dail hitambiasanya dikhaskan untuk pakaian malam. Berikut ialah beberapa jam tangan kami yang disyorkan, dan kami juga menggesa anda untuk melihat jam tangan kami yang sangat mendalam Panduan Menonton Pakaian .

Timex Weekender ialah jam tangan EDC murah yang hebat

Timex Weekender ialah jam tangan EDC murah yang hebat

Timex Weekender – $30

Ia datang dengan pelbagai tali dan jalur serta dalam beberapa gaya. Timex Weekender adalah satu jam yang boleh dipakai di pejabat atau di padang. Pada harga permulaan hanya $30, jam tangan preppy ini sesuai untuk pelajar yang kelaparan dan mereka yang mempunyai belanjawan sederhana. Lihat lebih dekat -klik di sini untuk membeli satu.

Lelaki Bulova

Jam Tangan Lelaki Bulova

Pakaian Bulova - $90

Dengan harga $215, jam tangan gaya Calatrava klasik ini boleh menjadi milik anda. Pergerakan kuarzanya mungkin tidak menarik kepada semua, tetapi jika harga adalah faktor terbesar anda, pertimbangkan. Isteri saya memakai satu, dan begitu juga anak saya. Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut untuk membeli satu.

Stührling Gatsby

Stührling Gatsby

Stührling Gatsby - $100

Jenama gedung serbaneka yang dinamakan sempena Max Stührling yang hidup pada tahun 1800-an dan menimba pengalaman Louis Audemars. Gatsby mengambil penggayaan Tank dan mencipta jam tangan yang agak baik untuk lelaki moden pada bajet. Untuk $100 anda tidak boleh salah walaupun ia dibuat di China.

Jam Tangan Burberry Dress

Jam Tangan Burberry Dress

Pakaian Burberry - $440

Burberry terkenal dengan pakaian dan beberapa aksesori mereka. Tidak begitu banyak untuk jam tangan mereka. Walau bagaimanapun, jam tangan pakaian bulat ini adalah pengecualian yang baik kepada peraturan. Ia adalah jam tangan gaya klasik dengan nama di belakangnya yang bermaksud sesuatu dalam kalangan tertentu. Di bawah $500 ia sangat bernilai setiap sen. CSilver dan Round – klik di sini untuk melihat lebih dekat untuk membeli satu.

Jam Tangan Pakaian Intra Matic Hamilton

Jam Tangan Pakaian Intra Matic Hamilton

Hamilton Intra-Matic - $540

Dengan sebuah ETA 2892-2 pergerakan automatik dan garisan yang bersih, Intra-Matic ialah jam tangan pakaian klasik dengan sentuhan kontemporari. Digemari di kalangan pengumpul, bilik lembaga pengarah sesuai dan lulus ujian cuff. Ketahui lebih lanjut mengenainya di sini.

Nomos Tangen 38

Nomos Tangen 38

Nomos Tangente – $1900

Satu lagi reka bentuk yang sangat ringkas yang disempurnakan oleh pembuat jam tangan Jerman, Tangente ialah jam tangan yang cantik untuk mana-mana lelaki yang arif. Nomos menghantar saya Tangente untuk menyemak kira-kira setahun yang lalu, dan apa yang bermula sebagai jam tangan yang saya tidak pasti, dengan cepat menjadi yang saya tidak mahu menanggalkan pergelangan tangan saya. Jam tangan ini ialah gaun hitam kecil versi lelaki itu. Ia berfungsi dengan segala-galanya. Tekan di sini untuk Kajian Nomos Tangente kami yang mendalam.

Jam tangan berpakaian langsing Frederique Constant

Jam tangan berpakaian langsing Frederique Constant

Frederique Constant Slim Line – $2000

Salah satu jam tangan sub-$3000 terbaik di pasaran, Frederique Constant, ialah satu-satunya pembuat jam Swiss dalam kategori harga ini yang menggunakan pergerakan automatik dalaman. Ini adalah satu jam tangan yang sepatutnya berharga lebih tinggi daripada harganya dan jenama yang patut anda perhatikan. Jam tangan ini elegan, ringkas dan saiz yang sempurna. Dapatkan anda di sini .

Jam tangan Cartier Tank

Jam tangan Cartier Tank

Tangki Cartier – $2500+

Salah satu jam tangan pakaian paling ikonik yang pernah dibuat, Cartier Tank adalah anggun dan canggih. Kegemaran diraja dan pemimpin dunia, Tank dikenali di seluruh dunia. Ia adalah jam tangan pakaian yang sempurna. Ketahui semua tentang model yang berbeza, sejarah dan semua yang anda perlu ketahui dalam kami Panduan Jam Tangan Cartier Tank .

Vacheron Constantin Patrimony

Vacheron Constantin Patrimony

Vacheron Constantin Patrimony – $15,000+

Saya mempunyai dua jam tangan pakaian kegemaran. Calatrava dan Patrimony. Kedua-duanya dicipta oleh dua ahli triniti suci pembuat jam. Jam tangan ini tidak memerlukan pengenalan. Anda boleh membaca tentangnya dalam banyak artikel jam tangan kami, dan ia sesuai dalam reka bentuk dan mekanik. Persoalannya bukan sama ada ia layak dipakai pada pergelangan tangan anda. Persoalannya, adakah anda layak memakainya di pergelangan tangan anda? Jika ya, klik di sini .

Patek Philippe Calatrava

Patek Philippe Calatrava

Patek Philippe Calatrava – $21,000+

Jam tangan pakaian kegemaran saya dan jam tangan kedua kegemaran saya sepanjang zaman, Calatrava ialah kemuncak jam tangan pakaian. Seperti yang telah saya katakan sebelum ini, ia bersaiz sederhana namun diperhalusi sepenuhnya, dengan angka Rom sutera pada dail lacquer berkrim. Jam tangan itu hanya boleh digambarkan sebagai kesempurnaan dengan satu-satunya hiasan ialah guilloché Clous de Paris yang merupakan corak hobnail yang menonjolkan bezelnya. Tiada jam tangan seperti Calatrava. Klik di sini untuk mengetahui diri anda untuk membeli satu.

Sebaik sahaja anda melepasi markah $25,000, kemungkinan besar anda mampu membeli beberapa jam tangan yang boleh anda tukar mengikut keperluan.

Jam Tangan Sukan Kasual

Malah yang paling tampan gemar berseronok. Sven Raphael Schneider boleh memakai a tali leher busur dan berjaket di pejabat atau keluar untuk makan malam, tetapi apabila dia bermain bola raket, dia memakai pakaian gim seperti orang lain. Saya suka memakai tali leher pada waktu siang atau ketika saya meninggalkan rumah, tetapi saya juga seorang bapa dan meninggalkan pakaian pakaian di dalam almari saya apabila saya membawa anak-anak saya ke taman. Kebanyakan lelaki yang suka berdandan, masih mengambil bahagian dalam beberapa aktiviti yang memerlukan jam tangan yang lebih lasak daripada jam tangan pakaian.

Bagi lelaki lain, ia adalah sebaliknya. Mereka mungkin bekerja dalam persekitaran yang sangat aktif, memakai pakaian seragam, atau melaksanakan tugas mereka dalam persekitaran yang melampau. Apabila mereka pulang ke rumah pada penghujung hari, pasangan mereka atau orang yang mereka dating mahu mereka memakai tali leher dan membawa mereka keluar untuk makan malam romantis atau ke teater. Pada masa itulah jam tangan sukan lasak ditanggalkan, dan jam tangan pakaian yang disebutkan di atas diikat pada pergelangan tangan.

Berikut ialah beberapa jam tangan kasual yang agak lasak yang boleh digunakan ke mana-mana sahaja.

Jam Tangan Sukan Casio G Shock

Jam Tangan Sukan Casio G Shock

Casio G-Shock – $40+

Jam ini boleh bertahan. Kegemaran di kalangan pegawai polis, paramedik, tentera dan lelaki yang suka berjinak-jinak, G-Shock hadir dalam pelbagai gaya dengan kira-kira sebanyak mungkin ciri yang anda boleh bayangkan. Jika anda tinggal di jalan yang sukar dan memerlukan jam tangan yang tahan lama, jam tangan ini akan kembali berdetik. Dapatkan G-Shock anda di sini .

Victorinox Swiss Army AirBoss Mechanical

Victorinox Swiss Army AirBoss Mechanical

Victorinox Swiss Army AirBoss Mechanical – $500+

Dengan pergerakan automatik Switzerland, jam tangan ini adalah jam kasual yang hebat untuk lelaki berseluar jeans. Ia kalis air hingga 330 kaki dan didatangkan dalam bekas keluli tahan karat dengan gelang pengapit pemasangan. Tiada apa-apa yang istimewa tentang jam tangan yang rajin ini, tetapi ia juga tidak akan mengecewakan anda. Klik di sini untuk membeli Victorinox untuk mendapatkan satu.

LumTec V Series V3 Phantom

LumTec V Series V3 Phantom

Lum-Tec V Series V3 Phantom - $900

Sebuah syarikat yang agak baru dan kecil, Lum-Tec telah membangunkan pengikut setia oleh anggota angkatan tentera dan pelbagai agensi penguatkuasaan undang-undang. Jam tangan yang kelihatan sangat taktikal, ia dikuasakan oleh pergerakan automatik Swiss ETA 2824-2. Jam tangan ini menggunakan kristal nilam berwarna yang direka khas dengan salutan anti-reflektif dua muka dan belakang sarung paparan berulir. Ia dilengkapi dengan dua tali termasuk satu diperbuat daripada kulit dan satu lagi diperbuat daripada getah acuan. Ia adalah jam tangan yang bekerja keras yang sesuai jika anda bekerja dalam perkhidmatan awam. Ketahui lebih lanjut – klik di sini .

Jam Tangan Dail Hitam TAG Heuer Formula 1 Grande Date

Jam Tangan Dail Hitam TAG Heuer Formula 1 Grande Date

Jam Tangan Dail Hitam TAG Heuer Formula 1 Grande Date – $1200+

Kemasukan ke dunia jam tangan mewah, Tag Heuer ini merupakan salah satu jam tangan kasual yang memberikan anda jenama mewah yang terkenal tanpa tanda harga. Jika itu penting kepada anda, klik di sini untuk mendapatkan jam tangan ini yang bagus untuk peminat perlumbaan. Tekan di sini untuk mendapatkan satu.

Omega Seamaster

Omega Seamaster

Omega Seamaster - $2000+

Jam tangan terbaharu menghiasi pergelangan tangan 007, Seamaster ialah jam tangan menyelam bertaraf dunia yang sepatutnya berada di bahagian atas senarai anda jika anda menjalani kehidupan di atas air. Sama ada anda berada di bawah laut atau di atas bot, Seamaster adalah pilihan utama untuk pengembara. Di darat, ia akan kekal bersama anda melalui rupa bumi yang paling sukar, dan ia mengatasi Rolex di banyak pasaran Asia. Ketahui lebih lanjut tentang jam tangan ini dalam kami Panduan Jam Tangan Omega Seamaster.

Jam tangan Breitling Navitimer untuk juruterbang

Jam tangan Breitling Navitimer untuk juruterbang

Breitling Navitimer – $4000+

Jam tangan ini melonjak dengan cepat dalam harga, bergerak daripada hanya sekitar $4000 ke atas $20,000. Semuanya bergantung pada bahan jam tangan itu dibuat dan model apa yang anda dapat. Akhirnya, titik jualan talian itu ialah jam tangan paling popular di dunia di kalangan juruterbang profesional. Sekiranya anda seorang, pertimbangkan untuk mendapatkan Navitimer. Ini adalah Navitimer kegemaran saya untuk membeli satu.

Rolex GMT Master II

Rolex GMT Master II

Rolex GMT Master II – $7000+

Jika anda fikir Speedmaster adalah satu-satunya jam tangan untuk pergi ke angkasa, anda silap. Terdapat beberapa, dan salah satunya ialah Rolex GMT. Beast of a timepiece ini ialah salah satu jam tangan Rolex paling popular yang dijual kepada pengembara. Lupakan Kapal Selam yang anda lihat James Bond pakai. Melainkan anda menyelam laut dalam, anda tidak memerlukannya. GMT Master II akan memenuhi semua keperluan anda dan menemani anda dalam setiap pengembaraan. Ia adalah pilihan utama kami dalam kategori kasual/sukan. Dapatkan Rolex GMT Master II di sini .

Jam Tangan EDC Keseluruhan Terbaik

Bagi sesetengah orang, memiliki dua jam tangan bukanlah pilihan yang menarik. Mungkin mereka mahukan jam tangan mewah dan tidak mampu membeli dua, atau mungkin mereka tidak nampak keperluan untuk memiliki lebih daripada satu jam tangan. Untuk itu, kami menjelajah perpustakaan kami dan menghasilkan satu jam tangan yang kami percaya memenuhi keperluan lelaki dalam saman itu dan lelaki itu bermain di padang.

Jaeger LeCoultre Reverso

Jaeger LeCoultre Reverso

Jaeger-LeCoultre Reverso – $4000+

Pada asalnya dibangunkan untuk pemain polo, ini adalah satu jam tangan pakaian yang direka untuk mengalahkan. Sebagai penghormatan kepada namanya, yang Songsang direka bentuk supaya pemakai boleh membelek jam tangan supaya muka jam tangan dilindungi oleh pergelangan tangan dan tidak terdedah kepada kerosakan. Walaupun Reverso tidak boleh digunakan di dalam air, ia adalah jam tangan sukan serba boleh yang boleh dipakai dengan mudah dengan sut atau pakaian malam. Terdapat banyak gaya yang tersedia dan anda boleh memilih jam tangan dengan dail dwi atau hanya plat keluli pelindung. Anda juga boleh memperibadikan jam tangan. Secara keseluruhan, ia adalah jam tangan sukan yang masih sesuai dengan bilik lembaga pengarah. Klik di sini untuk mendapatkan satu hari ini- harga bermula pada $4,000 tetapi anda mempunyai pada $6,000 anda akan mendapat banyak pilihan.

Kesimpulan

Terdapat beribu-ribu jam tangan yang boleh kami cadangkan dan beratus-ratus yang kami cadangkan. Ini adalah persampelan yang kami hasilkan tentang perkara yang kami fikir adalah yang terbaik EDC – DAN sangat D ialah C arry jam tangan untuk pakaian kasual dan perniagaan dalam pelbagai julat harga. Apakah jam tangan EDC anda?

Apakah jam tangan EDC anda?