Pertengahan umur? 9 Perkara Ini Buat Anda Nampak Tua! – Nasihat Gaya & Dandanan Lelaki

kesilapan pertengahan umur berskala 3840x2160

Dinyatakan dengan jelas, terdapat mereka yang menantikan usia pertengahan, dan mereka yang takut akannya–krisis pertengahan umur adalah fenomena biasa, selepas semua! Walau bagaimanapun, penuaan tidak dapat dielakkan, dan kami percaya seorang lelaki harus menerima faedah yang datang bersamanya, sementara pada masa yang sama menjauhkan diri daripada tabiat yang membuatkan dia kelihatan lebih tua daripada yang diperlukan!

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Lelaki dan Zaman Pertengahan
 2. Kesilapan Lelaki Pertengahan Umur - Kesilapan #1: Berkelakuan seperti masa tidak berubah
 3. Kesilapan #2: Tertarik pada potongan rambut yang bergaya
 4. Kesilapan #3: Tidak menerima uban anda
 5. Kesilapan #4: Mengabaikan rambut badan anda
 6. Kesilapan #5: Mengabaikan (atau tidak mempunyai) rutin penjagaan kulit
 7. Kesilapan #6: Memakai pakaian sebagai pakaian seragam
 8. Kesilapan #7: Memakai benda yang mencolok
 9. Kesilapan #8: Memakai kasut selesa yang kikuk
 10. Kesilapan #9: Tidak mengikut umur seseorang

Lelaki dan Zaman Pertengahan

Apabila anda benar-benar memikirkannya, lelaki harus menantikan usia pertengahan. Kami telah belajar pengajaran daripada masa muda kami, kami lebih selamat di tempat kerja, kami lebih yakin dalam situasi sosial kami, dan kami bersedia untuk menikmati kehidupan.

Jadi, mengapa usia pertengahan sangat ditakuti? Saya fikir, bagi kebanyakan lelaki, ia adalah permulaan usia tua dalam masyarakat di mana belia sangat dihargai. Ia satu perkara yang menyedihkan bagi ramai di luar sana. Walaupun seorang lelaki tahu bahawa setiap peringkat dalam kehidupan mempunyai kepentingan dan keindahannya, sangat sedikit yang ingin kelihatan lebih tua daripada usia sebenarnya.Raphael memakai baju linen, topi besbol hitam dan penerbang.

Sesuai dengan umur?

Penuaan adalah topik biasa di sekitar Gentleman's Gazette, mungkin kerana kita semua berumur, dan apabila bercakap tentang pakaian, terdapat aspek kesesuaian umur. Pada asasnya, semua yang dirujuk adalah gaya dan jenis pakaian yang kelihatan sangat baik pada seseorang pada usia tertentu.

Sudah tentu, peraturan yang dipanggil tidak bertujuan untuk mengehadkan semangat atau kreativiti anda dalam apa jua cara. Ia hanyalah garis panduan untuk membantu anda kelihatan terbaik. Sehubungan itu, kami merangkumi gaya mengimbangi dan kematangan dalam panduan kami Cara Memakai Umur Anda .

Kesilapan Lelaki Pertengahan Umur -Kesilapan #1: Berkelakuan seperti masa tidak berubah

Saya mendapati bahawa majlis-majlis yang lebih formal selalunya merupakan paparan sempurna bagi lelaki yang memakai barang-barang yang mereka tidak lagi sesuai. Fikirkan sahaja Pakcik Philbert anda, yang dengan jelas mengeluarkan jaket untuk sepupu anda Dannyperkahwinanitu adalah dua saiz terlalu besar, dengan pelapik bahu seperti pemain bola sepak dan titik butang sangat rendah seperti jaket Armani tahun 1990-an. Begitu juga dengan tali leher sutera 90an yang dicetak liar. Mereka hanya tidak bergaya lagi, dan untuk alasan yang baik.

Satu lagi perubahan drastik itu ialah penambahan berat badan, yang boleh membuatkan anda kelihatan dan berasa sangat berbeza. Sebaliknya, sesetengah lelaki mengalami sebaliknya, di mana mereka kehilangan jisim dan otot, dan ia menjadikan badan mereka kelihatan kurus, dan muka mereka ditarik keluar atau kurus.

Preston sebagai

Preston sebagai Uncle Philbert dalam saman yang terlalu besar.

Langkah pertama yang mudah untuk memerangi kesan penuaan ini adalah dengan berpakaian yang sesuai untuk jenis badan anda . Dan ya, saya maksudkan jenis badan yang anda miliki hari ini. Bukan yang anda miliki 30 tahun lalu. Pakaian itu akan membantu menentukan, mengandungi dan menyusun rupa badan anda dengan cara yang menyanjung. Ia juga akan menyembunyikan ketidaksempurnaan.

Pakaian berkualiti biasanya disertakan dengan banyak simpanan fabrik, jadi mempunyai hubungan yang baik dengan anda pengubahsuaian membolehkan anda menukar rupa pakaian anda dan menjadikannya lebih menyanjung, tidak kira bagaimana fizikal semasa anda. Penjahit pengubahsuaian pastinya bukan ahli silap mata. Dia benar-benar boleh membantu anda menyembunyikan tanda-tanda usia yang kadangkala anda hadapi dengan pakaian, dan kami membincangkan perkara yang boleh dia lakukan dalam panduan kami untuk Pengubahsuaian Sut .

Tukang jahit pengubahsuaian boleh membantu anda mengubah rupa pakaian anda

Tukang jahit pengubahsuaian boleh membantu anda mengubah penampilan pakaian anda supaya lebih baik untuk mempunyai hubungan yang baik dengan mereka.

Sejujurnya, banyak perubahan yang berkaitan dengan usia pada badan anda boleh menjadi sangat drastik, dan sepasang seluar yang sangat sesuai tidak boleh diubah dan dijadikan lebih besar lagi. Angan-angan tentang jenis badan yang anda miliki dan harapan bahawa anda mungkin suatu hari akan kembali seperti itu berkemungkinan besar akan membuatkan anda berasa buruk tentang diri anda.

Kesilapan #2: Tertarik pada potongan rambut yang bergaya

Bagi kebanyakan lelaki, salah satu tanda awal pertengahan umur adalah perubahan pada rambut mereka; ia boleh menjadi garis rambut yang surut penipisan rambut atau folikel beruban. Ya, saya tahu betul-betul apa yang saya cakapkan. Jika kita membandingkan video dari masa awal saluran YouTube kami hari ini, anda pasti dapat melihat bahawa garis rambut saya semakin surut dan menipis.

Baru-baru ini, sebuah syarikat menghantar saya topi keledar laser yang sepatutnya mengembalikan rambut saya. Mereka mengatakan saya harus menggunakannya setiap hari kedua selama 16 minggu. Setakat ini, saya baru separuh jalan, tetapi saya tidak nampak sebarang perubahan. By the way, ia 100% tidak ditaja.

Raphael

Garis rambut Raphael - dahulu dan sekarang

Jadi, adakah perkara ini berfungsi? Terus terang, saya tidak tahu, tetapi hakikat bahawa mereka menghantar saya banyak barangan, seperti vitamin bergetah rambut, serum anti-rambut gugur, dan syampu, dan perapi anti-penipisan, serta pertumbuhan rambut 3-dalam-1 suplemen formula dengan kekuatan tambahan, saya benar-benar meragui bahawa ini dengan sendirinya benar-benar melakukannya, kerana mengapa sebaliknya mereka akan menghantar saya semua barangan lain itu?

Saya rasa saya mengambil kesempatan daripada ketakutan lelaki kehilangan rambut mereka dan mempunyai buang segalanya pendekatan, berharap sesuatu atau segala-galanya pasti akan membantu. Nah, saya tidak akan menggunakan semua perkara itu; Saya tidak benar-benar mempercayainya, tetapi selepas semua, saya akan mencuba topi keledar kerana apa yang saya perlu kehilangan? Rambut saya sudah terkeluar.

Sebuah syarikat menghantar produk mereka untuk dicuba oleh Raphael. Tiada perubahan yang kelihatan, setakat ini.

Sebuah syarikat menghantar produk mereka untuk dicuba oleh Raphael. Tiada perubahan yang kelihatan, setakat ini.

Jelas sekali, tahap dan kedudukan keguguran rambut berbeza bagi setiap orang, tetapi apabila anda memikirkan tentang gaya rambut , masuk akal untuk memikirkan berapa banyak rambut yang masih anda miliki dan di mana anda memilikinya.

Potongan rambut bergaya direka untuk lelaki muda yang membesar-besarkan kawasan yang tidak begitu menarik lagi untuk lelaki yang lebih tua, terutamanya jika mereka mempunyai rambut yang menipis. Sebagai contoh, pompadour moden menyerlahkan rambut di bahagian ubun-ubun dan bahagian hadapan, yang biasanya merupakan kawasan di mana lelaki pertengahan umur kehilangan rambut mereka terlebih dahulu, atau melihat garis rambut yang surut atau menipis.

Gaya rambut moden pompadour isn

Gaya rambut moden pompadour tidak begitu sesuai untuk lelaki pertengahan umur.

Dalam nada yang sama, potongan potongan yang melampau menghilangkan semua rambut di sisi anda, menjadikan bahagian atas rambut anda yang menipis kelihatan lebih nipis daripada sebelumnya.

Cara potongan rambut bergaya ini menarik perhatian kepada kawasan masalah anda menjadikan anda kelihatan lebih tua daripada usia sebenar. Itulah sebabnya cadangan saya untuk lelaki pertengahan umur dengan rambut yang agak penuh adalah untuk menggunakan potongan rambut klasik yang tidak melampau dalam apa jua cara, bentuk atau bentuk.

Kami bercakap tentang potongan rambut gaya klasik kegemaran kami dalam panduan kami untuk Gaya Rambut Abadi untuk Lelaki , dan jika anda mempertimbangkan rawatan keguguran rambut, jujur ​​kami, 100% tidak ditaja semakan lima rawatan rambut gugur teratas untuk lelaki mungkin boleh membantu.

Gaya rambut Ivy League boleh menekankan kelantangan rambut anda.

Gaya rambut Ivy League boleh menekankan kelantangan rambut anda.

Sudah tentu, sebaik-baiknya, anda bercakap dengan tukang gunting rambut anda dan lihat apa yang dia cadangkan untuk anda dan rambut anda. Dalam pukulan yang lebih luas, berikut ialah beberapa konsep yang mungkin anda ingin pertimbangkan.

 1. Pertama, jika anda mula melihat garis rambut yang surut, anda boleh fokus pada potongan rambut yang menekankan kelantangan rambut anda. Contoh yang baik tentang ini ialah Liga Ivy gaya rambut. Selain itu, pudar tirus juga boleh memberikan anda rupa kelantangan, dan ia boleh digabungkan dalam kebanyakan potongan rambut.
 2. Apabila rambut anda surut, pertimbangkan lebih kepada rupa cincang, yang menjadikan rambut anda kelihatan lebih padat. Potongan butch berfungsi dengan baik di sini, serta potongan Caesar, yang dinamakan sempena maharaja Rom.
 3. Akhirnya, apabila tompok botak di kepala anda mengembang, mengenai garis rambut anda yang surut, mungkin sudah tiba masanya untuk melakukan sesuatu seperti potongan buzz atau potongan anak kapal. Anda juga boleh pergi dengan kepala yang dicukur licin, dan botak boleh menjadi cantik, dan mengapa tidak berani. Apabila rambut di kepala anda mula mengecewakan anda, anda boleh mula menumbuhkan janggut , dan ramai lelaki muda yang menjadi botak awal boleh menumbuhkan janggut yang mengagumkan.
Pandangan yang dicincang, seperti potongan butch dan Caesar

Pandangan yang dicincang, seperti potongan butch dan potongan Caesar, adalah yang terbaik untuk rambut yang surut.

Selain daripada keguguran rambut, kebanyakan lelaki akan mengalami uban yang mungkin bertukar menjadi rambut putih suatu hari nanti, tetapi sebenarnya, itu boleh memberi manfaat kepada usia, yang memindahkan kita dengan baik ke tahap seterusnya.

Kesilapan #3: Tidak menerima uban anda

Kebanyakan lelaki pertengahan umur cuba menyembunyikan fakta bahawa mereka beruban atau menanganinya dengan cara yang salah. Sudah tentu, walaupun rambut kelabu atau putih pertama di kepala anda boleh mengejutkan anda, ia tidak semestinya sesuatu yang buruk. Corak kelabu, terutamanya pada rambut gelap, boleh membuatkan anda kelihatan canggih dan gagah. Atas sebab ini, kami percaya bahawa, bagi kebanyakan lelaki, memeluk rambut uban mereka daripada mewarna, itu adalah cara yang perlu dilakukan.

Lihat sahaja Greg Berzinsky daripada Jenama janggut , sebagai contoh. Dia hanya mempunyai warna rambut yang mengagumkan dan janggut untuk dipadankan. Jika anda memilih untuk mewarnakan rambut anda, ambil perhatian tentang perangkap tertentu.

Greg Bberzinsky kelihatan canggih dan gagah dengan warna rambut kelabunya.

Greg Berzinsky kelihatan canggih dan gagah dengan warna rambut kelabunya.

Berhati-hati apabila anda menggunakan pewarna di rumah. Mereka biasanya agak kuat dan hanya boleh mewarnakan rambut anda lebih daripada yang anda mahukan. Masalahnya ialah ini akan menjadi sangat ketara kepada orang lain, dan anda sebenarnya akan kelihatan lebih tua dengan rambut anda yang dicelup daripada yang anda lihat tanpanya.

Selalunya, ia juga boleh menjadikan warna rambut anda terlalu seragam, yang jelas bukan semula jadi lagi, dan nampaknya anda cuba menyembunyikan uban anda. Orang ramai akan menganggap anda cuba menyembunyikan umur anda, yang merupakan definisi asas untuk menjadikan anda kelihatan tua.

Kesilapan #4: Mengabaikan rambut badan anda

Sama seperti rambut di kepala anda berubah, ia juga pada badan anda, dan mengabaikan itu adalah satu lagi kesilapan. Sungguh menyedihkan ironis bahawa bagi ramai lelaki pertengahan umur pada masa itu, mereka mula kehilangan rambut mereka; rambut di buku jari mereka, telinga mereka, hidung mereka, dan sebagainya mula tumbuh secara berlebihan. Sebagai contoh, saya mempunyai beberapa kening di sini yang sentiasa menjadi sangat panjang melainkan ia didandani. Perkara yang sama ialah rambut di telinga saya dan rambut di hidung saya. Jadi, saya sentiasa perlu menggunakan pinset untuk memilihnya.

Buang semua bulu badan yang tidak sedap dipandang itu.

Buang semua bulu badan yang tidak sedap dipandang itu.

Jelas sekali, rambut yang keluar dari lubang hidung anda, kening yang tidak terurus atau bulu di telinga dan hidung anda adalah sesuatu yang orang akan lihat serta-merta, jelas sekali. Oleh itu, memastikan bahawa anda mengawalnya terlebih dahulu adalah tindakan terbaik.

Seseorang boleh mempunyai bulu badan di dada dan belakang anda, yang tidak kelihatan serta-merta, tetapi ia boleh menjejaskan harga diri anda, jadi anda ingin menjaganya dan mengelakkan kesilapan dandanan . Alat dandanan yang betul mungkin yang anda perlukan untuk memastikan anda kelihatan muda, dan kami telah menyenaraikan kegemaran kami dalam Cadangan Produk Dandanan .

Kesilapan #5: Mengabaikan (atau tidak mempunyai) rutin penjagaan kulit

Lagipun, apabila bercakap tentang perkara kecil yang memberi impak besar pada usia kita, penjagaan kulit mungkin berada di atas. Bagaimana anda mahu kulit anda kelihatan jelas merupakan pilihan peribadi, dan sementara sesetengah orang tidak mahu melihat sebarang kedutan, yang lain hanya menerimanya sebagai sebahagian daripada usia yang semakin meningkat.

Kami tidak berhujah menyokong rutin penjagaan kulit yang meluas, tetapi sekurang-kurangnya anda harus mempunyai beberapa langkah penjagaan kulit pencegahan asas yang melindungi anda daripada sinaran UV.

Awak jangan

Anda sebenarnya tidak perlu mempunyai penjagaan kulit yang meluas, pelindung matahari akan dilakukan semasa keluar.

Alat pertama yang mungkin paling penting, oleh itu, pelindung matahari dan, idealnya, anda mendapat SPF dari 30 hingga 50 bergantung pada tempat tinggal anda. Terutama apabila hari cerah, anda meletakkan pelindung matahari setiap kali anda keluar, dan anda terdedah kepada sinaran matahari. Saya tahu itu sukar untuk dilakukan. Tetapi kerana itu, banyak pelembap hari ini yang sepatutnya dipakai oleh lelaki setiap hari, bagaimanapun, mengandungi SPF, jadi anda tidak perlu memikirkannya dua kali.

Selain itu, memakai topi dan menggunakan pelembap akan menjadikan anda kulit , terutamanya di muka, kelihatan muda lebih lama. Produk yang baik akan termasuk ceramide dan asid hyaluronik, molekul dan asid lemak yang secara semula jadi dihasilkan oleh badan kita. Ia sepatutnya membantu melindungi kulit dan menghidratkannya.

Penggunaan pelembap dengan kerap akan menjadikan kulit anda lembut dan kelihatan muda.

Penggunaan pelembap dengan kerap akan menjadikan kulit anda lembut dan kelihatan muda.

Sesetengah dalam pasukan kami menyukai Penyelesaian Pelembap Harian CeraVe kerana ia tidak terlalu berminyak atau berminyak, dan ia datang pada harga yang sangat berpatutan. Saya juga telah mencuba Tiege Hanley dan VitaMen untuk rakan-rakan saya Aaron Marino dan Antonio Centeno. Isteri saya sangat menyukai penjagaan kulit dan suka Beautypedia kerana mereka memberitahu anda apa yang berkesan untuk jenis kulit. Kerana, sebenarnya, tidak semua produk penjagaan kulit berfungsi untuk semua jenis kulit. Jadi apa yang berkesan untuk anda mungkin tidak sesuai untuk saya dan sebaliknya.

Petua Penjagaan Kulit Umum

 1. Minum banyak air sepanjang hari kerana penghidratan yang betul menjadikan kulit anda kelihatan muda dan anjal serta terhidrat.
 2. Dapatkan tidur yang mencukupi, iaitu kira-kira lapan jam daripada kebanyakan orang, memberi atau menerima. Jadi, bagaimanakah tidur anda mempengaruhi kulit anda atau penampilan anda? Nah, kekurangan tidur boleh menyebabkan ketidakseimbangan penghidratan di sekeliling mata anda. Ia membawa kepada lingkaran hitam atau cincin mata yang membuatkan anda kelihatan letih dan hanya lebih tua dan haus. Kurang tidur juga menyumbang kepada tekanan dan tekanan pada badan anda, yang menjadikan kita lebih cepat tua.
 3. Akhir sekali, pakai pelindung matahari, elakkan pendedahan matahari yang berpanjangan, dan gunakan pelembap setiap hari.
Minum air yang banyak.

Minum air yang banyak.

Saya tahu semuanya lebih mudah diucapkan daripada dilakukan. Secara peribadi, saya minum banyak air, dan saya mendapat tidur yang cukup. Tetapi saya menghadapi cabaran memakai pelindung matahari dan pelembap dengan kerap.

Kesilapan #6: Memakai pakaian sebagai pakaian seragam

Berpakaian seragam ialah cara yang boleh diterima dengan sempurna untuk lelaki yang tidak mahu memikirkan pakaian mereka dan hanya memakai sesuatu dan menjalani hari mereka. saya fikirPresiden Obamamelakukan itu semasa dia memegang jawatan. Berpakaian seragam pastinya bukan gaya kami kerana kami percaya bahawa gaya harus mencerminkan perasaan anda.

Walau bagaimanapun, kadangkala, anda mungkin mendapati diri anda berada dalam kebiasaan di mana anda tidak tahu apa lagi yang perlu dipakai, jadi anda cenderung kepada perkara yang sama berulang kali. Selain itu, apabila anda meningkat usia, penampilan itu mungkin kurang menyanjung.

Memakai perkara yang sama berulang kali mungkin kurang menarik.

Memakai perkara yang sama berulang kali mungkin kurang menarik.

Sebagai contoh, lihat muda Alain Delone dalam filem 1967 The Samurai. Dia dalam fesyen, saman kelabu nampak sangat anggun kerana menyerlahkan keremajaannya dan binaannya. Kejelasan samannya adalah disengajakan untuk tidak mengalihkan perhatian dari figuranya. Sut yang sama dan warna yang sama boleh kelihatan sangat konvensional dan membosankan pada lelaki pertengahan umur.

Untuk menjadikan pakaian kelihatan lebih hidup tanpa penuaan diri anda dalam proses, kami menganjurkan untuk menggunakan warna dan tekstur dalam pakaian anda. kenapa? Kerana ia akan menyerlahkan penampilan anda dan mungkin akan lebih menyeronokkan dan memuaskan.

Sven Raphael Schneider memakai sut

Raphael kelihatan rapi dalam ensembel sut yang berbeza.

Terutama dalam tetapan kasual, Jangan takut untuk pergi ke sana, cuba dan bereksperimen. Ini bermakna warna-warna pastel semasa bulan-bulan yang lebih panas dalam setahun dan warna-warna yang lebih gelap, rona permata semasa bulan-bulan yang lebih sejuk pada tahun itu. Juga, bereksperimen dengan corak seperti cek , Prince of Wales, dan belang, dan tidak berasa seperti anda perlu sentiasa melekat dengan pepejal. Juga, tekstur yang kaya seperti tweed atau kain flanel boleh menjadi lebih menarik daripada fabrik lusuh biasa yang sama yang anda gunakan daripada anda saman perniagaan .

Walaupun anda berada dalam tetapan yang lebih formal, anda masih boleh bermain dengan aksesori anda di sini. A agak konservatif gandingan baju biru muda dalam sut kelabu telah beraksesori berwarna-warni dan menyerlah dengan berat yang lemah. Tetapi terdapat satu lagi sisi warna dan pop untuk lelaki pertengahan umur, terutamanya apabila ia melibatkan terlalu banyak perkara yang baik, yang membawa kita ke perangkap seterusnya untuk dielakkan.

Kesilapan #7: Memakai benda yang mencolok

Walaupun pakaian biasa boleh memudarkan latar belakang lelaki pertengahan umur, warna yang kuat dan berani boleh membuatkan anda kelihatan mencolok. Jika sesuatu membuatkan anda berasa baik apabila anda memakainya, teruskan dan pakai kerana anda boleh pada zaman ini tanpa kesan hidup yang besar.

Walau bagaimanapun, jika anda memakai pakaian yang mencolok untuk mengembalikan keremajaan anda, anda tidak akan menipu sesiapa pun. Selain itu, terlalu banyak warna dan keceriaan boleh memberikan gambaran bahawa anda cuba kelihatan lebih muda , yang seterusnya membuatkan anda kelihatan lebih tua. Sama seperti potongan rambut bergaya yang kami sebutkan tadi.

Pakaian yang terlalu berani akan memberi gambaran bahawa anda

Pakaian yang terlalu berani akan memberi gambaran bahawa anda cuba kelihatan muda.

Pakaian ke hadapan fesyen yang melampau, kapur tebal, dan merah jambu warna, serta potongan langsing yang dibesar-besarkan, bukanlah sesuatu yang biasanya dikaitkan dengan kematangan berpengalaman dan kesedaran diri lelaki pertengahan umur.

Atas sebab itu, sebaik sahaja anda mencapai usia pertengahan, pergi melalui almari anda. Buang ikatan lama 90-an itu, itu blazer itu bukan anda lagi, dan mereka tidak menyanjung anda. Pada masa yang sama, jangan hanya membeli pakaian baru yang dibuat untuk kanak-kanak berusia 20 tahun. Tetapi, cuba cari sesuatu dengan lebih tekstur dan warna lembut serta corak klasik yang akan bertahan dalam ujian masa.

Kesilapan #8: Memakai kasut selesa yang kikuk

Haus dan lusuh pada badan pertengahan umur, bersama-sama dengan keuntungan dan keyakinan yang datang dengan usia, selalunya boleh menyebabkan lelaki tidak memakai apa-apa selain kasut yang selesa. Dan apabila saya berkata demikian, saya maksudkan kasut yang selesa secara fizikal kerana terdapat juga aspek keselesaan psikologi. Jelas sekali, kita berpakaian untuk diri kita sendiri, tetapi pilihan kasut boleh membuat atau memecahkan pakaian .

Beberapa pesalah terburuk kasut keselesaan adalah tipikal tenis atau kasut senaman , serta selipar kaki persegi yang kekok dan suka dipakai oleh lelaki apabila mereka semakin tua. Hakikatnya ialah anda boleh mencapai tahap keselesaan yang sama atau serupa dengan kasut pakaian yang kelihatan lebih baik.

Jangan sekali-kali memakai ini dengan sut anda.

Jangan sekali-kali memakai kasut ini dengan sut anda.

Jelas sekali, jika anda perlu memakai kasut ortopedik atas sebab perubatan dan anda tidak mampu membeli kasut yang dipesan lebih dahulu daripada pembuat kasut ortopedik, dengan segala cara, teruskan dan pakai kasut itu. Kami tidak mahu sesiapa pun menganggap bahawa kasut yang selesa adalah, per se, kasut tenis dan hodoh, tetapi kasut yang selesa juga boleh kasut kulit berkualiti tinggi .

Ia adalah perkara yang sama dengan sut. Ramai lelaki berfikiran begitu kasut pakaian atau sut adalah, per se, tidak selesa. Malah, hanya murah, sut yang dibina dengan buruk dan kasut pakaian tidak selesa , bukan kualiti yang lebih tinggi, yang lebih baik.

But chukka suede coklat pertengahan dengan sut houndstooth

Pilih sepasang but chukka untuk penampilan yang lebih kasual.

Saya faham. Oxfords hitam mempunyai masa dan tempat mereka tetapi mungkin fikirkan tentang loafer jika anda mahukan kasut yang lebih kasual. Mungkin kasut bot atau but chukka. Begitu juga, memandu mocs atau tassel atau a kasut derby boleh kelihatan sangat baik. Mereka boleh menjadi agak selesa, terutamanya jika anda menggunakan insole. Pembuat kasut ortopedik juga boleh menggunakan kasut berkualiti sedia ada.

Kesilapan #9: Tidak mengikut umur seseorang

Seperti yang kita katakan pada mulanya, usia pertengahan boleh menjadi masa yang luar biasa untuk tuan-tuan. Malangnya, seseorang menegaskan bahawa mereka berpaut pada masa lalu mereka. Sebaliknya, yang lain menerima kekalahan, dan mereka menganggap pertengahan umur sebagai permulaan untuk menjadi tua dan akhir kehidupan seperti yang mereka tahu. Mereka menyerahkan diri mereka kepada gaya lama yang membosankan kepada pemikiran dan aktiviti yang membosankan, dan itu sendiri akan menjadikan mereka lebih cepat tua.

Raphael kelihatan segak seperti selalu.

Raphael kelihatan yakin dan rapi seperti selalu. (Ikatan dan poket persegi daripada Kubu Belvedere )

Bagi lelaki yang sedar diri, walau bagaimanapun, usia pertengahan ialah zaman persahabatan yang kekal, pasangan penyayang, dan pencapaian hebat, dan dunia baharu untuk diterokai. Dan dia tidak akan mensia-siakan satu minit pun dengan membiarkan dirinya menjadi tua secara buatan oleh tabiat buruk.

Adakah pertengahan umur menggembirakan atau menakutkan anda? Beritahu kami perasaan anda tentang penuaan dan jika anda bersalah atas kesilapan ini di bahagian komen!