Rahsia Warna: Apa yang Dikatakan oleh Warna Pakaian Anda Tentang Anda

pratonton.3000 12 berskala

Walaupun ia mungkin tidak selalu menjadi tumpuan, warna yang kita pakai boleh bercakap dengan ketara–malah mendedahkan aspek personaliti kita kepada orang lain! Jadi, hari ini, kami telah mengumpulkan perkaitan yang paling biasa kepada warna pelangi, skala kelabu, dan warna coklat kegemaran semua orang, untuk menunjukkan cara anda boleh memasukkannya dengan sewajarnya ke dalam pakaian anda.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Apa Warna Yang Anda Pakai Katakan Tentang Anda
 2. merah
 3. Jingga
 4. Kuning
 5. hijau
 6. Biru
 7. Ungu (Violet)
 8. Merah jambu
 9. putih
 10. Kelabu (Kelabu)
 11. Hitam
 12. coklat
 13. Kesimpulan
 14. Rundown Pakaian

Apa Warna Yang Anda Pakai Katakan Tentang Anda

Apabila memasang pakaian anda setiap hari, terdapat beberapa pertimbangan yang perlu dibuat - secara keseluruhannya skala formaliti , bermusim , dan perkara khusus yang mungkin ada pada jadual anda. Sama pentingnya dengan ini ialah warna yang anda pilih untuk digabungkan kerana warna bukan sahaja berpotensi untuk mempengaruhi mood orang lain di sekeliling anda, tetapi juga untuk mempersembahkan aspek anda sendiri. personaliti .

Penyelidikan oleh Keith Jacobs dan Frank Hustmyer pada tahun 1974 malah telah menunjukkan bahawa warna malah boleh mengubah kadar jantung, tekanan darah dan pernafasan kita.Jacobs, K. W., & Hustmyer, F. E. (1974) Abstrak Penyelidikan

Jacobs, K. W., & Hustmyer, F. E. (1974) Abstrak Penyelidikan

Dengan itu, kami percaya a lelaki yang berpakaian kemas patut tahu tentang psikologi warna untuk membentuk rupa yang menyampaikan mesej yang betul dan, sudah tentu, menyenangkan dia dan orang di sekelilingnya!

merah

Persatuan positif untuk warna merah termasuk keghairahan, cinta, percintaan, keghairahan, keberanian, tenaga, kemahuan, keyakinan, pujukan, keseronokan, rangsangan, kepimpinan, dan kekuatan.Sementara itu, persatuan negatif termasuk bahaya, pencerobohan, dan berisiko.

Aksesori dalam Warna Merah

Aksesori dalam Shades of Red

Semburan Baldu Merah Gelap Rose Boutonniere Bunga Kubu Belvedere

Kubu Belvedere

Semburan Baldu Merah Gelap Rose Boutonniere Bunga Kubu Belvedere

Beli Di Sini Tali Tali Challis Bulu dalam Burgundy dengan Titik Polka Kuning - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Tali Challis Bulu dalam Burgundy dengan Titik Polka Kuning – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Secara keseluruhannya, merah ialah warna yang penuh dengan emosi, dan keberanian ialah nama permainan. Dengan itu, cuba untuk tidak keterlaluan berapa banyak merah yang anda masukkan ke dalam pakaian anda atau ia akan berpotensi untuk kelihatan berlebihan mencolok .

Jika anda memakai banyak warna merah, kemungkinan besar anda bertenaga, berkemauan keras dan lantang. Anda suka menjalani kehidupan sepenuhnya dan mengambil risiko lebih daripada orang lain mungkin. Anda juga mungkin mudah teruja dan, mungkin, sedikit mementingkan diri sendiri.

Segi empat poket bulu burgundy bulu sutera dipadankan dengan jaket flanel kelabu, baju berkotak dan boutonniere mawar merah.

Segi empat poket bulu burgundy bulu sutera dipadankan dengan jaket flanel kelabu, baju berkotak dan boutonniere mawar merah.

Wain Merah, Kuning, Biru, Hijau, Persegi Poket Pingat Sutera Bulu Sutera

Kubu Belvedere

Wain Merah, Kuning, Biru, Hijau, Oren Sutera Bulu Medallion Poket Square – Fort Belvedere

Beli Di Sini Red Spray Rose Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Red Spray Rose Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Beli Di Sini

Sebaliknya, jika anda berharap untuk mendapat perhatian lebih kerap, pertimbangkan untuk memasukkan lebih banyak warna merah ke dalam pakaian anda kerana sains optik memberitahu kami bahawa merah selalunya merupakan warna pertama yang diperhatikan oleh mata manusia. Lagipun, tanda-tanda berhenti berwarna merah!

Pelbagai kajian mengenai warna merah telah menunjukkan bahawa ia boleh memberi pelbagai kesan pada tingkah laku termasuk ia boleh meningkatkan kadar denyutan jantung, menjejaskan jangka perhatian anda dan menjadikan orang yang memakainya kelihatan lebih menarik.

Memandangkan merah cenderung untuk menarik mata lebih, ia

Memandangkan warna merah lebih menarik perhatian mata, sebaiknya gunakannya secara sederhana-seperti dalam sepasang sarung tangan , sebagai contoh!

Merah berpasangan dengan baik dengan biru, merah jambu, kelabu dan coklat. Cuma pastikan anda menggunakannya secara sederhana dan pertimbangkan warna yang lebih diredam seperti merah marun berbanding merah asli yang terang.

Jingga

Persatuan positif daripada oren termasuk kreativiti, cita-cita, tenaga, pergaulan, keramahan, kemesraan, positif, peluang, belia, pembelajaran, kelimpahan, dan keyakinan.Pergaulan negatif termasuk ketidakmatangan, perhatian yang berbelah bahagi, dan kekotoran.

Sama seperti merah, gunakan oren dengan budi bicara, atau anda

Sama seperti merah, gunakan oren dengan budi bicara, atau anda akan kelihatan seperti banduan yang melarikan diri.

Jingga adalah sesuatu yang menarik atau terlepas secara keseluruhan kerana memakainya boleh menunjukkan bahawa anda kreatif dan bercita-cita tinggi. Tetapi, jika anda memakai terlalu banyak, anda mempunyai potensi untuk kelihatan seperti banduan yang melarikan diri atau kon lalu lintas. Sama seperti merah, memakai rona yang lebih diredam, sama ada rona pastel atau rona gelap, boleh melembutkan kesan ini.

Jingga menarik orang lain untuk perbualan atau lain-lain interaksi sosial , jadi ia adalah warna yang bagus untuk ekstrovert dan mereka yang biasanya suka bercakap. Jingga juga akan menarik perhatian anda, walaupun tidak semudah yang akan dilakukan oleh merah.

Ketahui cara menggunakan warna Oren untuk menjadikan anda kelihatan anggun dan rapi.

Ketahui cara menggunakan warna Oren untuk menjadikan anda kelihatan anggun dan rapi.

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa di sebalik konotasi positifnya, oren tebal boleh melemahkan sesetengah orang kerana kajian telah menunjukkan bahawa oren adalah warna yang paling tidak digemari ramai orang, terutamanya dalam kalangan perempuan .

Jingga berpasangan dengan baik dengan biru, hitam, kelabu, coklat dan hijau. Jadi, dalam erti kata lain, ia adalah warna aksen yang hebat terhadap staples pakaian lelaki.

Kuning

Perkaitan positif Yellow termasuk kebahagiaan, keberanian, cahaya matahari, aktiviti, kreativiti, keseronokan, kewaspadaan dan kualiti kasual keseluruhan.Sementara itu, persatuan negatif termasuk ketidakmatangan, ketagihan, dan ketakutan.

Raphael memakai jaket TV kuning mustard dan seluar tingkap

Raphael memakai jaket TV kuning mustard dan seluar tingkap

Secara umum, memakai warna kuning akan menyumbang kepada mood yang gembira, seronok dan positif secara keseluruhan. Ia adalah warna cahaya matahari dan, oleh itu, ia berpotensi untuk menaikkan semangat semua orang.

Kajian telah menunjukkan bahawa peningkatan mood ini sebahagiannya disumbangkan oleh peningkatan pengeluaran serotonin dalam otak apabila memerhatikan warna kuning, dan ia juga berpotensi untuk meningkatkan metabolisme orang. Kuning juga meningkatkan tumpuan, itulah sebabnya anda melihatnya pada papan iklan, papan tanda jalan, pad undang-undang dan penyerlah.

Kemeja Winchester berjalur kuning muda dengan kolar mata berpasangan dengan Wool Challis Tie dalam Bunga Matahari Kuning dengan Corak Hijau, Biru dan Merah dari Fort Belvedere

Kemeja Winchester berjalur kuning muda dengan kolar mata berpasangan Ikatan Challis Bulu dalam Bunga Matahari Kuning dengan Corak Hijau, Biru dan Merah dari Fort Belvedere

Sama seperti merah dan oren, warna hangat yang lain, kuning juga paling baik digunakan dalam sederhana dan dalam warna yang lebih terang atau lebih gelap. Kuning juga merupakan warna yang boleh menyampaikan ketakutan. Jadi, jika anda secara semula jadi pemalu atau pemalu, anda mungkin mahu mengelakkannya atau memakainya hanya dalam dos yang kecil.

Ia bagus untuk pakaian kasual, hujung minggu, dan bulan yang lebih panas tahun ini. Dan ia berpasangan dengan baik dengan kelabu, hijau dan coklat khususnya.

Tali leher rajutan kuning dan segi empat sama poket kuning muda melengkapkan rupa harmoni ensembel ini.

Tali leher rajutan kuning dan segi empat sama poket kuning muda melengkapkan rupa harmoni ensembel ini.

Tali Berkait dalam Sutera Kuning Pucat Pepejal - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Kait dalam Sutera Kuning Pucat Pepejal – Fort Belvedere

Beli Di Sini Segi Poket Linen Kuning Pucat dengan Jahitan X Handrolled Kuning - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Segi Poket Linen Kuning Pucat dengan Jahitan X Handrolled Kuning – Fort Belvedere

Beli Di Sini

hijau

Dalam slot seterusnya ialah hijau , yang perkaitan positifnya termasuk kesegaran, kelonggaran, keselesaan, pengiktirafan, penjagaan, keramahan, wang dan kewangan, alam semula jadi, karisma, boleh dipercayai, kreativiti, keseimbangan, penyembuhan dan kemurahan hati.Perkaitan negatifnya termasuk misteri, iri hati, ketegaran, dan genangan.

Hijau adalah warna yang mudah di mata dan di fikiran. Jadi, jika anda mendapati diri anda sentiasa memakai hijau, ada peluang yang anda mahukan sangat disenangi dan diiktiraf.

Sven Raphael memakai Sarung Tangan Memandu Fort Belvedere dan baju polo hijau.

Sven Raphael memakai Sarung Tangan Memandu Fort Belvedere dan baju polo hijau.

Hijau dikatakan menghasilkan paling sedikit ketegangan mata apabila terdedah kepadanya untuk jangka masa yang lama dan penyelidik di Universiti Amsterdam mendapati bahawa melihat hijau mengekalkan mood yang baik secara keseluruhan.

Kajian yang diterbitkan dalam Buletin Personaliti dan Psikologi Sosial juga mendapati bahawa hijau boleh merangsang kreativiti. Apabila penyelidik mendedahkan peserta dalam kajian kepada warna hijau sebelum mereka mula mengerjakan tugas kreatif, para penyelidik mendapati bahawa kreativiti peserta meningkat.

Hijau, sebagai warna alam semula jadi, mudah dipandang mata dan melambangkan rasa tenang.

Hijau, sebagai warna alam semula jadi, mudah dipandang mata dan melambangkan rasa tenang.

Sarung Tangan Skrin Sentuh Kambing Biru Denim Nappa dengan Kontras Periwinkle oleh Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Skrin Sentuh Kambing Biru Denim Nappa dengan Kontras Periwinkle oleh Fort Belvedere

Beli Di Sini Blue Cornflower Boutonniere Buttonniere Flower Silk Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Blue Cornflower Boutonniere Buttonniere Flower Silk Fort Belvedere

Beli Di Sini Tali Sutera Berjalur Shantung Merah Gelap, Biru dan Putih - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Sutera Berjalur Shantung Merah Gelap, Biru dan Putih – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Jelas sekali, hijau juga biasanya dikaitkan dengan alam semula jadi, jadi ia boleh memberi kesan asas dan menenangkan seperti itu juga. Hijau juga dikaitkan dengan tentera dan memakai olive drab, khususnya, boleh memberi anda gambaran sebagai pengikut peraturan atau terutamanya tegar dalam personaliti.

Kyle memakai jaket padang hijau dengan kemeja berbutang ke bawah berwarna putih pudar, dan seluar chino.

Jaket Greenfield dalam warna hijau yang disenyapkan dengan kemeja berbutang bawah berwarna putih pudar dan seluar chino.

Apabila ia melibatkan gabungan, green berpasangan dengan baik dengan kuning, coklat dan kelabu.

Biru

Biru adalah ruji pakaian lelaki sejati, yang pergaulan positifnya termasuk keramahan, kesetiaan, positif, keyakinan diri , tenang, kejujuran, amanah, keamanan, kecerdasan, kecekapan, kejayaan, kawalan, kebaikan, simpati, kemerdekaan, kebenaran, dan kebijaksanaan.Terdapat sedikit perkaitan negatif di sini, tetapi yang paling biasa dilaporkan ialah rasa malu dan dingin.

Secara keseluruhan, biru ialah warna yang menenangkan yang akan membuatkan orang di sekeliling anda berasa lebih selesa.

Jaket sut dalam pelbagai warna biru.

Jaket sut dalam pelbagai warna biru.

Penyelidikan dari Universiti British Columbia, antara institusi lain, juga mendapati bahawa warna yang lebih gelap seperti biru laut boleh meningkatkan pengeluaran hormon penenang seperti oksitosin dalam otak dan orang berasa lebih selamat meneroka idea mereka apabila mereka dikelilingi oleh warna biru.

Biru selalunya boleh memberikan pemakainya rasa berada dalam kawalan. Jadi, ia adalah pilihan yang sangat baik untuk temuduga kerja atau acara korporat lain.

Preston memakai arang dan spezzato biru kelihatan beraksen dengan aksesori Fort Belvedere.

Preston memakai arang dan spezzato biru kelihatan beraksen dengan aksesori Fort Belvedere.

Copper Red Pocket Square Art Deco Corak Scarab Mesir dalam warna biru diraja, teal, kuning, dengan tepi kontras biru oleh Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Copper Red Pocket Square Art Deco Corak Scarab Mesir dalam warna biru diraja, teal, kuning, dengan tepi kontras biru oleh Fort Belvedere

Beli Di Sini Pink Pucat Mini Carnation Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Bunga Pucat Carnation Boutonniere Bunga Kubu Belvedere

Beli Di Sini Tali leher dalam Sutera Madder Kuno Lembut dengan Corak Mikro Macclesfield Neats Merah - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali leher dalam Sutera Madder Kuno Lembut dengan Corak Mikro Macclesfield Neats Merah – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Biru berpasangan dengan baik dengan coklat , merah jambu, merah dan oren, tetapi seperti yang telah kami nyatakan dalam banyak panduan lain, ia boleh dianggap sebagai neutral dalam pakaian lelaki dan benar-benar boleh digandingkan dengan banyak warna lain.

Ungu (Violet)

Ungu juga dipanggil ungu dan persatuan positifnya termasuk kepimpinan, kecanggihan, kekayaan, kemewahan , kreativiti, daya tarikan, wawasan, keyakinan, imaginasi, sentimentaliti, dan kerohanian.Perkaitan negatifnya, sementara itu, termasuk intimidasi, tidak dapat diramalkan, kepekaan, pemalu, dan introversi.

Raja George VI dari England memakai ungu dalam jubahnya.

Raja George VI dari England memakai ungu dalam jubahnya.

Seperti yang telah kita bincangkan dalam panduan kami sebelum ini tentang memakai dan menggandingkan ungu , penguasa sepanjang sejarah memakai ungu dalam jubah mereka dan pakaian lain. Jadi, anda boleh memanfaatkan beberapa kuasa agung ini dengan meletakkan warna ungu pada pakaian anda.Ungu menunjukkan keyakinan pada pemakainya tetapi, sebaliknya, orang lain mungkin mendapati ungu agak menakutkan secara tidak sedar.

Apabila memilih pasangan untuk purple, skala kelabu – putih, kelabu dan hitam – serta warna coklat, merah dan biru yang boleh anda pertimbangkan.

Preston memakai baju sejuk ungu, baju jalur dan seluar kelabu.

Preston memakai baju sejuk ungu, baju jalur dan seluar kelabu.

Merah jambu

Sampai ke penghujung pelangi sekarang, mari kita bincangkan merah jambu , yang pergaulan positifnya termasuk keikhlasan, cinta, percintaan, optimisme, kecanggihan, keselesaan, kasih sayang, asuhan, kebaikan dan ketenangan.Perkaitan negatif untuk merah jambu termasuk kerentanan dan kelemahan.

Untuk mendapatkan perkara yang paling jelas terlebih dahulu, merah jambu bukan hanya untuk kanak-kanak perempuan! Sudah tentu, ia boleh dipakai oleh sesiapa sahaja. Sehingga pertengahan abad ke-20, merah jambu sebenarnya adalah warna biasa untuk budak-budak muda dan ia pernah dikaitkan dengan Marikh, Dewa Perang Rom.

Dalam penyebaran 1955, merah jambu telah dipaparkan sebagai warna ruji untuk lelaki.

Dalam penyebaran 1955, merah jambu telah dipaparkan sebagai warna ruji untuk lelaki.

Warna merah jambu juga mungkin mempunyai kesan yang kuat pada mood dan kesihatan emosi juga. Malah, pada tahun 1970-an, ahli psikologi Alexander Schauss mendapati bahawa banduan penjara, yang merenung dinding dan siling yang dicat dengan warna merah jambu, melaporkan tahap pencerobohan yang menurun secara keseluruhan.

Merah jambu biasanya merupakan warna yang digemari oleh masyarakat. Oleh itu, ia sering digunakan dalam inisiatif pemasaran. Anda boleh fikirkan kesedaran kanser payudara atau gelombang merah jambu Milenium 2017 sebagai contoh.

Kemeja merah jambu dipadankan dengan baik dengan sut kelabu arang.

Kemeja merah jambu dipadankan dengan baik dengan sut kelabu arang.

Poket linen putih polos pada latar belakang putih

Kubu Belvedere

Dataran Poket Linen Putih dengan Tepi Handrolled buatan Itali – Fort Belvedere

Beli Di Sini Pink Pucat Mini Carnation Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Pink Pucat Mini Carnation Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Beli Di Sini Prince of Wales Semak Tali Sutera dalam Hitam dan Putih - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Prince of Wales Semak Tali Sutera dalam Hitam dan Putih – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Merah jambu berpasangan dengan baik dengan merah, kuning, hijau, biru, kelabu, dan teal, yang, sudah tentu, adalah gabungan hijau dan biru.

putih

Mari kita masuk ke skala kelabu, bermula dengan putih . Persatuan positif di sini termasuk keyakinan, kesempurnaan, keseimbangan, tidak bersalah, kesucian, kesederhanaan, optimisme, positif, keberanian, kebolehpercayaan, dan kebebasan.Persatuan negatif untuk kulit putih termasuk perfeksionisme dan kemandulan.

Memandangkan putih biasanya dikaitkan dengan perkara seperti kebebasan, kesucian dan kesederhanaan, inilah sebabnya ramai orang sering membeli barangan berwarna putih, terutamanya perkara seperti perabot apabila beralih ke lembaran baru dalam hidup mereka.

Kyle di luar rumah memakai jaket tidak berstruktur kotak putih pudar, baju sejuk turtleneck tan, chinos putih dan cermin mata hitam penerbang.

Kyle memakai jaket tidak berstruktur kotak putih pudar, baju sejuk turtleneck tan dan chinos putih, serta sepasang Sarung tangan Fort Belvedere dalam cognac .

Putih ialah a warna neutral atau, sebenarnya, ketiadaan warna. Oleh itu, ia boleh dipakai oleh pelbagai jenis personaliti yang berbeza kerana ia pada dasarnya adalah kanvas kosong. Selain membantu anda kelihatan bersih dan tidak bersalah, putih juga boleh memberi gambaran bahawa anda teratur dan mengawal sesuatu.

Walau bagaimanapun, terlalu banyak warna putih berpotensi untuk membersihkan anda, jadi kami cadangkan untuk memasangkannya dengan yang lain warna dalam ensemble anda. Putih berpasangan dengan baik dengan kelabu, biru, coklat, ungu dan merah. Dalam catatan lain, kami membincangkan cara memakai adik kandungnya, putih pudar .

Untuk lapisan, anda boleh menggandingkan kot sukan tweed dan sweater atau kardigan dengan sentuhan merah bersama-sama dengan baju putih anda.

Untuk lapisan, anda boleh menggandingkan kot sukan tweed dan sweater atau kardigan dengan sentuhan merah bersama-sama dengan baju putih anda.

Wain Merah, Kuning, Biru, Hijau, Persegi Poket Pingat Sutera Bulu Sutera

Kubu Belvedere

Wain Merah, Kuning, Biru, Hijau, Oren Sutera Bulu Medallion Poket Square – Fort Belvedere

Beli Di Sini Tali Tali Sutera Madder dalam Corak Oren Biru Delima Gelap Merah Macclesfield - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Tali Sutera Madder dalam Corak Oren Biru Delima Gelap Merah Macclesfield - Fort Belvedere

Beli Di Sini Velvet Edelweiss Boutonniere Bunga Lubang Butang Kota Belvedere

Kubu Belvedere

Edelweiss Boutonniere Bunga Lubang Butang Kota Belvedere

Beli Di Sini

Kelabu (Kelabu)

Seperti yang mungkin anda duga, kelabu akan muncul seterusnya. Persatuan positif di sini termasuk keseimbangan, berkecuali, kecanggihan, ketenangan, kematangan, dan ketenangan.Sementara itu, perkaitan negatif termasuk hambar, pematuhan, kesejukan, kemandulan dan sikap tidak peduli.

Satu lagi warna neutral ruji dalam pakaian lelaki, kelabu adalah klasik yang akan membuatkan anda kelihatan teratur dan boleh dipercayai. Jika anda mendapati bahawa almari anda penuh dengan kelabu, pecahkan kebosanan groutfits tersebut dengan memasukkan warna lain untuk menyedapkan keadaan.

Gaya sut kelabu dalam tenunan birdseye dengan baju Winchester dengan corak tulang herring yang sangat halus dan badan biru

Gaya sut kelabu dalam tenunan birdseye dengan baju Winchester dengan corak tulang herring yang sangat halus dan badan biru

Poket linen putih polos pada latar belakang putih

Kubu Belvedere

Dataran Poket Linen Putih dengan Tepi Handrolled buatan Itali – Fort Belvedere

Beli Di Sini Tali leher Grenadine Bulu Kasmir dalam Ungu, Biru Petrol, Jalur Kelabu Muda - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali leher Grenadine Bulu Kasmir dalam Ungu, Biru Petrol, Jalur Kelabu Muda – Fort Belvedere

Beli Di Sini Blue Cornflower Boutonniere Buttonniere Flower Silk Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Blue Cornflower Boutonniere Buttonniere Flower Silk Fort Belvedere

Beli Di Sini

Walaupun mereka yang memakai banyak kelabu biasanya memilih untuk tidak menarik terlalu banyak perhatian kepada diri mereka sendiri, memakai lebihan kelabu sebenarnya boleh menyekat mood anda, di samping membersihkan anda secara visual.

Kelabu arang yang lebih gelap boleh membuat pernyataan tegas yang lebih kuat. Manakala, kelabu yang lebih terang lebih tidak peduli. Kelabu dipadankan dengan baik dengan merah jambu, hitam, putih, merah dan biru. Ia juga boleh sesuai dengan coklat. Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang memaksimumkan warna klasik, anda boleh berunding dengan kami panduan memakai kelabu .

Jaket sut flanel kelabu gelap diserikan dengan warna dari aksesori Fort Belvedere.

Jaket sut flanel kelabu gelap diserikan dengan warna dari aksesori Fort Belvedere.

Copper Red Pocket Square Art Deco Corak Scarab Mesir dalam warna biru diraja, teal, kuning, dengan tepi kontras biru oleh Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Copper Red Pocket Square Art Deco Corak Scarab Mesir dalam warna biru diraja, teal, kuning, dengan tepi kontras biru oleh Fort Belvedere

Beli Di Sini Tali Tenun Jacquard Aqua Green dengan Berlian Bercetak dalam Warna Jingga Merah dan Putih - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Tenun Jacquard Aqua Green dengan Berlian Bercetak dalam Warna Jingga Merah dan Putih – Fort Belvedere

Beli Di Sini Velvet Edelweiss Boutonniere Bunga Lubang Butang Kota Belvedere

Kubu Belvedere

Edelweiss Boutonniere Bunga Lubang Butang Kota Belvedere

Beli Di Sini

Hitam

Mari kita bulatkan skala kelabu dengan hitam, yang perkaitan positifnya termasuk kecanggihan, kekuatan, kuasa, kewibawaan, formaliti, keanggunan, kemewahan, kecerdasan dan kecekapan.Hitam juga mempunyai beberapa perkaitan negatif termasuk kesejukan, kekasaran, kemurungan, pencerobohan, misteri, kematian dan perkabungan.

Hitam adalah pilihan ramai orang, sudah tentu, tetapi ia mempunyai potensi untuk menjadi terlalu kuat dan ia boleh membersihkan banyak warna kulit. Seperti yang kami nyatakan untuk kedua-dua putih dan kelabu, menambah beberapa warna timbul boleh melembutkan rupa keseluruhan.

Jangan pakai jaket hitam dengan baju putih jika anda mempunyai ton kulit cerah

Jangan pakai jaket hitam dengan baju putih jika anda mempunyai ton kulit cerah

Pink Pucat Mini Carnation Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Bunga Pucat Carnation Boutonniere Bunga Kubu Belvedere

Beli Di Sini Tali Perkahwinan dalam Belang Jalur Sutera Perak dan Hitam - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Perkahwinan dalam Belang Jalur Sutera Perak dan Hitam – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Hitam juga sangat digemari kerana keupayaannya untuk melangsingkan sedikit bingkai anda, sekiranya itu menarik minat anda. Tetapi, terdapat cara lain untuk mencapai ini seperti yang anda boleh temui dalam kami panduan berpakaian lebih kurus dan tinggi .

Orang yang memakai banyak pakaian hitam biasanya bercita-cita tinggi dan bertujuan, tetapi mereka juga boleh menjadi sensitif. Mereka juga boleh menjadi emosi dan mudah teruja, walaupun mereka mungkin cuba menyembunyikannya lebih daripada pemakai merah contohnya.

Sut hitam dengan Veronica Persica Boutonniere Biru Muda, Tali leher Bakul Sutera Hitam Perak & Poket Poket Putih dengan Monogram

Sut hitam dengan Veronica Persica Boutonniere Biru Muda, Tali Tali Bakul Sutera Hitam Perak, & Poket Poket Putih dengan Monogram

Bakul Sutera Hitam Perak Anyaman Talian Perkahwinan dan Perniagaan Rasmi - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Bakul Sutera Hitam Perak Anyaman Talian Perkahwinan dan Perniagaan Rasmi – Fort Belvedere

Beli Di Sini Biru Muda Veronica Persica Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Biru Muda Veronica Persica Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Beli Di Sini Foto Pocket Square dengan Monogram Initial Classic White Linen Ireland

Kubu Belvedere

Pocket Square dengan Monogram Initial Classic White Linen Ireland

Beli Di Sini

Mengukuhkan perkaitan negatif antara hitam dan pencerobohan, penyelidikan di University of Florida mendapati bahawa pemain hoki yang memakai jersi hitam lebih berkemungkinan dihukum kerana sentuhan fizikal yang agresif berbanding pemain yang memakai jersi putih.

Hitam berpasangan dengan baik dengan pengiring skala kelabu kelabu dan putih, serta merah. Ia juga bagus untuk majlis rasmi . Fikirkan sahaja Tali leher hitam dan Tali leher putih etika berpakaian contohnya.

Hitam adalah ruji untuk majlis rasmi, seperti acara Black Tie.

Hitam adalah ruji untuk majlis rasmi, seperti acara Black Tie.

Bunga Lapel Saiz Hidup Carnation Boutonniere Merah Gelap - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Bunga Lapel Saiz Hidup Carnation Boutonniere Merah Gelap – Fort Belvedere

Beli Di Sini Pocket Square dengan Monogram Initial Classic White Linen Ireland

Kubu Belvedere

Pocket Square dengan Monogram Initial Classic White Linen Ireland

Beli Di Sini Tali Leher Kupu-Kupu Hitam Bersaiz Satin Sutera dan Tali Sendiri - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Leher Kupu-kupu Hitam Bersaiz Satin Sutera dan Tali Sendiri – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Secara keseluruhan, bagaimanapun, kami mendapati hitam kebanyakannya berlebihan . Tambahan pula, a sut hitam tidak serba boleh seperti yang anda fikirkan.

coklat

Untuk menyelesaikan perkara hari ini, kami sudah tentu mempunyai satu lagi warna untuk dibincangkan, iaitu coklat . Perkaitan positifnya termasuk komitmen, kebolehpercayaan, kestabilan, lasak, sifat, kecerdasan dan rasa hormat.Sementara itu, perkaitan negatifnya termasuk hambar dan pematuhan.

Brown ialah warna bumi dan, sama seperti hijau, juga diwakili dengan baik dalam alam semula jadi. Dan oleh itu, ia dilihat sebagai satu lagi asas, warna berpusat.

Sebagai warna neutral, coklat adalah asas serba boleh untuk hampir semua warna aksen yang anda suka.

Sebagai warna neutral, coklat adalah asas serba boleh untuk hampir semua warna aksen yang anda suka.

Pemakai warna coklat dilihat boleh dipercayai, bijak dan rasional. Dan mereka kurang berkemungkinan tergesa-gesa melakukan sesuatu, lebih suka mempertimbangkan pilihan mereka dengan bijak. Pemakai warna coklat lebih cenderung untuk mengambil pendekatan konservatif terhadap sesuatu, menghormati orang yang lebih tua, dan mencari keamanan dan kestabilan serta memberikannya kepada orang lain.

Memandangkan coklat adalah satu lagi warna neutral dan ia tidak menyampaikan sebarang emosi yang kuat atau meningkat, ia juga telah ditunjukkan untuk menggalakkan lebih berkesan komunikasi antara pihak.

Jaket tweed coklat dengan baju kuning-oren dan Houndstooth Silk Bourette Bow Tie Burgundy Cream - Fort Belvedere

Jaket tweed coklat dengan baju kuning-oren dan Houndstooth Silk Bourette Bow Tie Burgundy Cream – Fort Belvedere

Wain Merah, Kuning, Biru, Hijau, Persegi Poket Pingat Sutera Bulu Sutera

Kubu Belvedere

Wain Merah, Kuning, Biru, Hijau, Oren Sutera Bulu Medallion Poket Square – Fort Belvedere

Beli Di Sini Houndstooth Silk Bourette Bow Tie Burgundy Cream - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Houndstooth Silk Bourette Bow Tie Burgundy Cream – Fort Belvedere

Beli Di Sini Velvet Edelweiss Boutonniere Bunga Lubang Butang Kota Belvedere

Kubu Belvedere

Edelweiss Boutonniere Bunga Lubang Butang Kota Belvedere

Beli Di Sini

Warna coklat boleh menjadi agak hambar dalam sesetengah keadaan, jadi menambahkan pop warna di sini atau di sana mungkin juga merupakan idea yang baik. Secara umum, sebenarnya tidak ada warna yang coklat tidak sesuai dengannya, termasuk semua warna yang telah kita bincangkan hari ini. Dan, sudah tentu, terdapat pelbagai warna coklat serta – segala-galanya daripada buff dan tan hingga coklat pekat dan coklat arang.

Sebaliknya kepada hitam, kami mendapati coklat amat dipandang rendah dalam pakaian lelaki.

Kesimpulan

Mudah-mudahan, anda telah belajar lebih banyak hari ini tentang sebab anda secara semula jadi tertarik kepada warna tertentu dan telah mendapat inspirasi tentang warna yang anda ingin masukkan lebih banyak ke dalam almari pakaian anda.

Warna yang anda pakai boleh mempengaruhi mood anda, serta mood orang di sekeliling anda.

Warna yang anda pakai boleh mempengaruhi mood anda, serta mood orang di sekeliling anda.

Secara keseluruhan, anda mempunyai dua cara asas untuk memikirkan tentang memanfaatkan warna dalam pakaian anda. Anda boleh sama ada memilih warna berdasarkan mood yang anda ada atau anda boleh memilih warna berdasarkan mood yang anda mahu.

Selain itu, pastikan anda mempertimbangkan sejauh mana warna yang anda pilih selaras dengan warna anda warna kulit , warna mata dan warna rambut. Satu lagi peringatan di sini ialah menyemak tapak web kami untuk mendapatkan panduan warna dan corak , cara menggunakan roda warna untuk memasang pakaian unggul dan bagaimana untuk menggabungkan tiga atau lebih warna ke dalam satu pakaian .

Ensembel di sebelah kiri melengkapi Raphael

Ensembel di sebelah kiri melengkapkan rona semula jadi Raphael, manakala rupa di sebelah kanan lebih jelas.

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa lebih banyak warna yang anda sebatikan ke dalam satu pakaian, lebih banyak isyarat emosi bawah sedar yang berpotensi anda hantar. Jadi, kami menggalakkan anda untuk berseronok dan bereksperimen, tetapi ambil perhatian tentang cara anda boleh mewarnai pemikiran orang lain!

Rundown Pakaian

Hari ini, pakaian saya berasaskan tiga warna utama. Yang berwarna merah, biru, dan coklat. Biru dan coklat, sudah tentu, adalah warna neutral ruji dalam pakaian lelaki dan merah memberikan beberapa aksen yang lebih berani dan rasa keseluruhan yang meriah.

Preston

Penampilan keseluruhan Preston dalam nada yang berbeza

Biru Tua & Merah Stokin Oxford Pepejal Dua Tona Fil d

Kubu Belvedere

Sarung Kaki Oxford Pepejal Biru Tua & Merah Kapas Fil d'Ecosse Dua Tona – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Sweater kardigan saya mengandungi ton biru dan coklat, serta hitam dan kelabu. Dan saya memakainya di atas baju dengan corak microgrid berwarna merah dan biru di atas tanah putih. Baju itu mempunyai manset Perancis, tetapi saya memakainya dalam gaya tong hari ini agar lebih sesuai di bawah lengan baju sejuk. Dan manset, yang sebenarnya tidak dimaksudkan untuk dilihat, adalah dalam warna hitam ringkas.

Seluar saya berwarna coklat biasa untuk mengisarkan pakaian itu, tetapi ia mempunyai rona kemerahan yang membantu mereka menyelaraskan dengan elemen almari pakaian yang lain termasuk baju saya dan kasut saya, iaitu kasut seluar darah lembu gelap dari Allen Edmonds.

Meneruskan bidang warna hari ini ialah stokin saya, yang berasal dari Fort Belvedere. Ia adalah reka bentuk pepejal dua warna kami yang agak baharu. Ini, sudah tentu, dalam warna merah dan biru. Untuk mencari stokin ini serta pelbagai aksesori Fort Belvedere yang lain, anda boleh lihat di kedai Fort Belvedere.

Apakah warna atau warna kegemaran anda untuk dipakai, dan mengapa? Kongsi mereka di bahagian komen!