Rekaan Dalaman Moden Klasik untuk Tuan-tuan

pratonton.3000 5 berskala

Gaya moden reka bentuk dalaman adalah ciri pada pertengahan abad ke-20, dan ia masih kekal popular hari ini. Dengan penekanannya pada garisan bersih, bahan berfungsi dan kepraktisan, ia boleh mewakili puncak keselesaan dan kecantikan–sempurna untuk ruang lelaki! Berikut ialah senarai klasik reka bentuk dalaman moden kami yang akan membantu ruang anda kelihatan anggun dan abadi.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Sejarah Reka Bentuk Dalaman Moden
 2. Ciri-ciri Gaya Moden
 3. Potongan Rekaan Moden untuk Tuan-tuan: 1. Kerusi Barcelona
 4. 2. Kerusi Lounge Eames
 5. 3. Sofa Knoll
 6. 4. Bar Pop Timbul
 7. 5. Bar Troli
 8. 6. Lampu Lantai Arco
 9. 7. Tumbuhan dalam rumah
 10. 8. Seni Moden
 11. Membeli Potongan Rekaan Dalaman Moden
 12. Kesimpulan
 13. Rundown Pakaian

Artikel ini adalah kesinambungan kepada artikel yang kami hasilkan sebelum ini mengenai reka bentuk rumah dari jauh sedikit dalam sejarah. Jika anda ingin melihat lebih banyak karya yang diilhamkan secara klasik, pastikan anda menyemak senarai kami 11 Reka Bentuk Dalaman Klasik .

Bertentangan dengan apa yang mungkin anda fikirkan pada mulanya, menghiasi ruang anda dalam gaya moden tidak bermakna melantiknya seperti ibu pejabat James Bond penjahat, atau seperti rumah Brady Bunch! Terdapat beberapa sentuhan reka bentuk moden yang lebih halus yang boleh dilaksanakan dengan mudah di rumah lelaki. Pada masa yang sama, kami menyedari bahawa gaya moden boleh menjadi polarisasi.Don Draper dalam jaket sut coklat gelap, tali leher bercorak jalur dalam warna gelap, baju berkolar sayap putih dan segi empat sama poket putih dalam lipatan TV.

Pejabat moden abad pertengahan Don Draper. [Kredit Imej: Televisyen Lionsgate]

Jadi, sama ada anda ingin kenyang Lelaki Gila dengan reka bentuk dalaman anda atau hanya menambah beberapa sentuhan moden, kami berpendapat bahawa terdapat banyak perkara yang boleh disukai dalam gaya serba boleh ini.

Sejarah Reka Bentuk Dalaman Moden

Melompat ke latar belakang untuk hari ini, kita harus terlebih dahulu menjelaskan bahawa apabila kita menyebut moden, kita tidak merujuk kepada gaya reka bentuk dalaman pada zaman moden. Sebaliknya, istilah kontemporari akan digunakan lebih kerap untuk gaya masa kini.

Ruang tamu yang ringkas tetapi dengan ruang dalaman yang moden.

Dalaman yang ringkas namun moden.

Gaya moden mula berkembang pada awal abad ke-20 dan muncul pada pertengahan abad ini. Secara keseluruhannya, ia adalah sejenis reaksi terhadap gaya berat, mewah dan berhias zaman dahulu. zaman victoria , yang pada masa ini, dilihat sebagai mencolok dan berlebihan.

Menjelang tahun 1890-an, gaya menghias seperti misi dan seni dan kraf sudah mula mengelak beberapa ciri ini, tetapi gaya moden benar-benar mula muncul selepas Perang Dunia I. Dan, seperti yang anda jangkakan, reka bentuk dalaman moden sering dipengaruhi oleh seni bina moden dengan gaya seperti antarabangsaisme dan Bauhaus, menekankan bahawa bangunan harus dibuat daripada bahan praktikal, bebas daripada hiasan yang megah, dan direka, terutama sekali, untuk keselesaan dan kemudahan.

Rumah yang diilhamkan oleh Bauhaus.

A Bauhaus -rumah yang diilhamkan.

Malah, arkitek Amerika dan apa yang dipanggil Bapa Pencakar Langit, Louis Sullivan, menyatakan garis pemikiran ini apabila dia mengisytiharkan pada tahun 1896: Bentuk itu pernah mengikut fungsi. Ini adalah undang-undang. Prinsip ini juga digunakan pada perabot moden, dengan kebanyakan pereka ini turut mereka bentuk perabot.

Selepas Perang Dunia II, perabot moden menjadi sangat popular kerana ia secara relatifnya murah untuk menghasilkan dan boleh diperolehi dengan mudah oleh keluarga kelas pertengahan. Di Amerika Syarikat, moden abad pertengahan menjadi agak popular. Gaya ini dicontohi oleh panel kayu bijirin berat, matte kulit atau fabrik, bentuk organik, kaki tirus dan bentuk geometri ringkas.

Untuk contoh jenis dalaman ini, anda boleh lihatok di sitkom awal atau filem rompakan, atau filem Pek Tikus dibuat pada tahun 1960-an.

Adegan dari rancangan tv Mad Men

Hiasan dalaman moden abad pertengahan boleh dilihat dari rancangan tv pada tahun 1960-an. [Kredit Imej: AMC]

Selepas tahun 60-an, gaya moden mula bercabang lebih banyak ke dalam sub-genre, mulai dari kitsch tahun 1970-an hingga minimalis 1980-an. Walau bagaimanapun, dengan semua yang dikatakan, gaya moden tetap popular hari ini.

Ciri-ciri Gaya Moden

Gaya moden sebenarnya merangkumi beberapa sub-genre reka bentuk yang berbeza, tetapi melalui kesemuanya, terdapat sejumlah prinsip asas.

Pertama, ia menekankan ruang terbuka dan bersepadu di mana semua elemen berfungsi bersama, termasuk penggunaan cahaya semula jadi.

Ruang makan dengan cahaya semula jadi

Gaya moden menggabungkan elemen berfungsi ke dalam reka bentuk seperti cahaya semula jadi.

Seterusnya, ia praktikal dan selesa, menggunakan bentuk dan bentuk ringkas, serta binaan, untuk memuaskan hati penggunanya. Ia juga menekankan garisan bersih, mendatar dan menegak, tetapi perlu diingat bahawa bersih tidak semestinya bermaksud lurus. Jadi, lengkung ringkas dan bulat juga boleh digunakan.

Ia mengambil kesempatan daripada bahan semula jadi dan mampan apabila boleh. Jadi, fikirkan perkara seperti kayu, kulit, batu dan logam. Ia sering melupakan warna dan corak yang berani memihak kepada yang semula jadi dan nada neutral , dan ia mengambil kesempatan daripada tekstur yang berlaku secara semula jadi untuk mencipta minat deria.

Potongan Rekaan Moden untuk Tuan-tuan: 1. Kerusi Barcelona

Kerusi ini direka oleh arkitek Jerman-Amerika Ludwig Mies van der Rohe dan pereka Jerman Lily Reich untuk Pameran Antarabangsa 1929 di Barcelona, ​​Sepanyol, yang mana ia dinamakan. Ia mewakili usaha yang disengajakan untuk menggabungkan kemewahan dan utiliti, dan Raja Sepanyol juga menggunakannya ketika dia menonton pembukaan Pameran Antarabangsa.

Ia menampilkan kulit kulit babi di atas bingkai keluli, dan Knoll Incorporated adalah syarikat yang mengeluarkannya untuk pasaran besar-besaran. Ia telah dikeluarkan hampir secara berterusan sejak tahun 1929, dan pada tahun 1950, reka bentuk telah dikemas kini untuk menampilkan bentuk yang diperbuat daripada kepingan keluli tahan karat yang lancar, yang memberikan kerusi lengkung berterusan ikoniknya.

Kerusi Barcelona berwarna hitam

Kerusi Knoll Barcelona [Kredit Imej: arch2o.com ]

Kerusi ini sesuai untuk bacaan dan perbualan dan, oleh itu, ia akan menjadi pilihan yang bagus untuk perpustakaan atau ruang tamu. Anda boleh memasangkannya dengan kerusi bersaiz sama atau menggunakannya untuk mengimbangi sofa yang lebih besar. Paling penting, kerana siluetnya yang sederhana dan garisan ringkas, ia boleh disepadukan dengan lancar ke dalam hampir mana-mana skema reka bentuk.

Apabila memilih warna kulit anda, warna semula jadi akan lebih sebati dengan skema reka bentuk tradisional, manakala memilih sesuatu yang lebih berani akan memberikan anda suasana yang lebih moden.

2. Kerusi Lounge Eames

Peminat rancangan TV Frasier mungkin sudah biasa dengan pilihan kami yang seterusnya–tetapi tidak, ia bukan sofa pakar psikiatri, ia adalah Eames Lounger yang terkenal! Sekeping ikonik perabot Amerika dan ottoman padannya telah direka oleh rakan usaha sama Charles dan Ray Eames yang sudah berkahwin pada tahun 1956 untuk Syarikat Herman Miller .

Ia diperbuat daripada kulit premium dan papan lapis berlapis dan direka untuk menyampaikan bahawa kerusi yang diperbuat daripada bahan moden dengan reka bentuk ringkas masih boleh dijadikan perabot yang mewah.

Kerusi Lounge Eames

Peminat rancangan tv Frasier pasti sudah biasa dengan kerusi ini. [Kredit Imej: GreenTechMedia.com ]

Ia pada asalnya dijual pada harga sekitar $300, lebih hampir kepada $3,000 dalam bentuk wang hari ini, yang menjadikannya cukup berpatutan untuk keluarga kelas menengah atas, yang sering menjadi penyedap rasa bagi masyarakat Amerika pada masa itu.

Ia adalah pukulan segera dengan orang ramai Amerika. Ia telah dikeluarkan secara berterusan sejak kemunculannya, dan ia juga didatangkan dalam pelbagai jenis warna untuk disesuaikan dengan mana-mana ruang.

Ia mempunyai tapak yang agak besar, jadi anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk membezakannya daripada perabot lain di sudut atau kawasan biliknya sendiri. Dan apabila menyepadukannya dengan perabot lain, kami cadangkan memasangkannya dengan kepingan yang sama ada ketara lebih besar atau lebih kecil kerana ini akan mengelakkan penampilan kekacauan.

3. Sofa Knoll

Memandangkan kami telah menangani dua kerusi untuk pilihan nombor tiga kami, mari beralih kepada sofa yang direka oleh satu lagi reka bentuk dalaman Amerika yang hebat.

Ini akan menjadi Sofa Knoll , direka oleh Florence Knoll, seorang arkitek, pereka dan pengilang Amerika yang membantu memperkenalkan banyak reka bentuk perabot ikonik Eropah ke pasaran besar-besaran. Sebahagian daripadanya ialah kerusi Barcelona yang kami nyatakan sebelum ini dan Kerusi Eero Saarinen Tulip . Dia juga mereka bentuk banyak perabot, termasuk sofa yang masih menggunakan namanya.

Dia mahu ia kelihatan ringkas dan anggun, jadi dia mengelakkan sebarang butiran yang tidak perlu dan menumpukan pada kualiti dan pembinaan bahan. Dengan asas krom untuk ketahanan dan bingkai kayu bertetulang untuk mengelakkan kendur, ia menjadi bahagian yang tahan lama dan tahan lama di banyak bahagian dalam Amerika.

Sofa Florence Knoll dalam Beige

Jejak segi empat tepat sofa Knoll dan reka bentuk sederhana menjadikannya lebih mudah untuk digabungkan dengan reka bentuk dalaman yang lain. [Kredit Imej: vntg.com ]

Ia juga tersedia dengan pilihan anda sama ada upholsteri kulit atau fabrik untuk fleksibiliti maksimum. Ia berfungsi dengan baik di hadapan televisyen atau sebagai bahagian terbesar dalam kawasan perbualan seperti ruang tamu, ruang tamu atau ruang lukisan. Varieti settee juga tersedia untuk ruang yang lebih kecil.

Dengan tapak segi empat tepat yang ringkas dan reka bentuk yang sederhana, ia dapat digabungkan dengan hampir semua skema reka bentuk. Dan kerana bingkainya yang kukuh dan garisan ringkas, ia sangat baik untuk berpasangan dengan dan mengencangkan bahagian yang lebih dramatik seperti Kerusi bola Eero Aarnio atau Kerusi Wassily Marcel Breuer .

4. Bar Pop Timbul

Pendapat tentang minum, terutamanya di Amerika Syarikat, mengalami perubahan radikal sepanjang abad ke-20, dan akibatnya, perabot baharu muncul selepas ini. Satu bahagian tersebut ialah bar timbul, yang kelihatan seperti kabinet atau almari biasa tetapi boleh dibuka untuk mendedahkan persediaan bar kecil.

Sebagai koktel menjadi semakin popular, bar timbul ialah cara penjimatan ruang untuk menyimpan bahan koktel seseorang. Dan demi kewajaran, mereka juga boleh kelihatan seperti mana-mana perabot lain. Malah, walaupun anda tidak minum, anda mungkin mempertimbangkan untuk memasukkan bar timbul hanya sebagai cara untuk mempunyai lebih banyak storan umum.

Bar pop timbul kayu coklat

Bar pop timbul biasanya kelihatan seperti kabinet atau almari biasa. [Kredit Imej: officedepot.com ]

Setakat peletakan berkenaan, anda sebenarnya mungkin mahu memilih ruang berdasarkan bahagian tersebut. Mengambil kira kerumitan visual, sebagai contoh, karya yang lebih berani akan kelihatan lebih besar daripada yang lebih lembut.

Bar timbul di sudut

Bar pop timbul boleh bergaya dan menjimatkan ruang pada masa yang sama. [Kredit Imej: wayfair.com ]

Memandangkan bar pop timbul terus popular sehingga tahun 1980-an, pelbagai jenis gaya dan bentuk yang berbeza telah dihasilkan. Tetapi, jika selepas semua dikatakan dan dilakukan, anda rasa anda tidak mempunyai bilik atau gaya yang diperlukan dalam ruang anda untuk memasukkan bar timbul, maka pilihan kami yang seterusnya mungkin jawapan untuk anda.

5. Bar Troli

Diilhamkan oleh troli perkhidmatan yang digunakan oleh pelayan, troli bar bertujuan untuk memudahkan penyimpanan dan pemindahan minuman, aksesori dan cermin mata mereka. Dan mereka juga datang dalam pelbagai saiz bergantung pada apa yang anda perlukan.

Walaupun ia direka bentuk untuk digulung, ia juga boleh diterima dengan sempurna untuk menyimpan a troli bar pegun, seperti yang kita lakukan di sini di Gentleman's Gazette Studios.

Pegun Troli Bar

Troli bar dipaparkan di studio Gentleman's Gazette.

Seperti bar pop timbul, troli bar juga agak popular sepanjang abad ke-20, dan oleh itu, mereka datang dalam beberapa gaya yang berbeza. Dengan perincian metalik yang cantik, troli bar art deco sangat popular, dan ia pastinya merupakan kenyataan.

Untuk sesuatu yang lebih neutral , namun, anda boleh mempertimbangkan kemasan kayu dan garisan bersih troli bar moden abad pertengahan.

Troli bar yang direka oleh Richard Schultz pada tahun 1966 untuk Syarikat Knoll.

Troli bar ini telah direka oleh Richard Schultz pada tahun 1966 untuk Syarikat Knoll. [Kredit Imej: PaletteandParlor.com ]

Dan untuk utilitarianisme yang paling bersahaja, anda boleh mempertimbangkan troli bar yang digambarkan di atas, yang direka oleh Richard Schultz pada tahun 1966 untuk Syarikat Knoll.

6. Lampu Lantai Arco

Beberapa lampu lebih dikenali dan menarik lebih banyak pendapat yang melampau daripada lampu Lampu lantai Arco . Direka bentuk untuk Syarikat Flos pada tahun 1962 oleh adik-beradik Castiglioni, Pier Giacomo dan Achille, ia terdiri daripada mentol dengan warna logam besar yang disambungkan oleh lengan ke pengimbang berat.

Ia pada asalnya diperbuat daripada aluminium berputar, dengan pengimbang dibuat daripada marmar Carrara. Ia bertujuan untuk memberikan cahaya langsung ke kawasan tertentu dengan cara yang tidak mengganggu dan elegan. Walau bagaimanapun, pengkritik mengatakan bahawa ia kelihatan seperti cahaya yang lebih banyak dimiliki oleh kapal angkasa berbanding di ruang tamu anda. Awak buat panggilan.

Lampu Lantai Arco

Selain daripada memberikan kesan eklektik dan sengaja, lampu lantai Arco juga boleh menambah baik pencahayaan di mana lampu siling dan lampu lain tidak praktikal. [Kredit Imej: DWR.com ]

Jadi, walaupun yang ini adalah karya yang sangat berani dan hanya anda yang boleh memutuskan sama ada ia sesuai untuk anda, lampu lantai Arco boleh membantu meningkatkan pencahayaan di mana lampu siling dan lampu lain tidak praktikal, serta-merta menambah pop yang tidak dapat dilupakan pada ruang yang menjemukan. , atau ikat bilik dengan kepingan ganjil yang lain.

Dalam erti kata lain, kerana lampu lantai Arco adalah sangat luar biasa, meletakkannya di dalam ruang dengan perabot lain dari sekolah reka bentuk yang berbeza akan menguatkan tanggapan bahawa citarasa anda adalah sengaja dan eklektik dan bukannya sekadar campuran kepingan yang berbeza.

7. Tumbuhan dalam rumah

Pada siang hari, sudah tentu, anda mungkin lebih suka bergantung pada pencahayaan ruang anda dengan cahaya matahari semula jadi, yang membawa kami kepada petua reka bentuk kami yang seterusnya: menggabungkan tumbuhan dalaman.

Walaupun dikaitkan dengan bahan perindustrian, alam semula jadi sentiasa memainkan peranan penting dalam estetika pergerakan reka bentuk moden. Seperti yang telah kami nyatakan, banyak rumah moden menampilkan aksen pada kayu dan batu, malah ada juga yang mempunyai ciri air yang luas.

Kami tidak mengatakan anda perlu memasang rasuk kayu merah terdedah atau air pancut yang mengalir di bilik utama anda, tetapi ada cara untuk memasukkan sentuhan yang lebih semula jadi ke dalam gaya moden.

Pokok kelapa sawit

Daun hijau mana-mana tumbuhan rumah akan menambah kesegaran ke mana-mana bilik.

Jika anda memilih untuk menggunakan tumbuhan rumah dengan cara ini, gaya moden lebih mengutamakan hijau yang dalam dan kaya daripada warna yang terlalu terang. Jadi, kami cadangkan menggunakan tumbuhan berdaun daripada yang berbunga. Oleh itu, berikut adalah beberapa cadangan.

 1. Pokok Ara daun rebab atau Lyrata ara , di mana kehijauan daun yang dalam adalah menyeronokkan untuk dilihat tetapi sedar bahawa ia memerlukan banyak cahaya.
 2. tumbuhan lembing Afrika atau Sansevieria cylindrica , di mana sfera unik tumbuhan digabungkan dengan baik dengan bentuk linear gaya moden, dan yang satu ini tidak memerlukan banyak cahaya atau penyiraman.
 3. Philodendron daun belah atau monstera yang lazat , di mana lengkung organik philodendron yang unik boleh menambahkan sentuhan organik yang halus pada mana-mana bilik moden.
Philodendron daun belah atau Monstera deliciosa

Philodendron daun belah atau Monstera deliciosa

 • Ara Menjalar atau Ficus pumila Variegata , di mana daun kecil tumbuhan dan variasi warna yang halus menambahkan banyak minat visual tetapi berhati-hati kerana ia akan tumbuh dengan cepat dan memerlukan pemangkasan biasa.
 • Pilihan terakhir kami adalah suapan sebenar; yang Zamioculcas zamiifolia hanya dipanggil kilang ZZ oleh kebanyakan orang atas sebab yang jelas. Ia menyediakan semua faedah daun hijau yang berkilat dan dalam, dan ia memerlukan sedikit perhatian.
 • Memandangkan penempatan, anda perlu menghargai garis bersih di sini. Jadi, pertimbangkan mengapit pintu atau perabot besar dengan tumbuhan. Anda juga boleh mencipta komposisi seimbang dan simetri pada permukaan meja atau tempat lain dalam bilik.

  Tanaman rumah di ruang tamu.

  Tumbuhan rumah bukan sahaja menambah sentuhan semula jadi pada mana-mana bilik, ia juga boleh digunakan sebagai pembahagi.

  Selain itu, untuk membantu menggariskan ruang dan membuat lebih tertib, anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakan tumbuhan sebagai pembahagi. Terdapat penanam khusus yang tersedia untuk tujuan ini, tetapi anda juga boleh membuat sendiri dengan penanam yang panjang dan rendah atau satu siri pasu.

  Jika ia disusun di atas meja atau permukaan linear lain di pinggir bilik, semasa tumbuh-tumbuhan itu tumbuh, ia akan mencipta semacam dinding hijau berdaun untuk mengehadkan ruang sedikit.

  Menjaga tumbuhan sebenar sememangnya memerlukan sedikit masa dan usaha, tetapi kami berpendapat bahawa pelaburan ini berbaloi untuk menghidupkan ruang anda. Atau, seperti yang kami lakukan di studio dan tempat lain di sekitar rumah Raphael dan Teresa, anda juga boleh mempertimbangkan tumbuhan palsu berkualiti tinggi.

  8. Seni Moden

  Sambil anda mempamerkan ibu jari hijau anda, anda juga mungkin mempertimbangkan untuk menunjukkan cita rasa artistik anda. Tetapi, kerana terdapat beberapa pertimbangan di sini juga, kita kini akan memaparkan seni moden.

  Jika anda biasa dengan rumah moden yang terkenal, anda mungkin telah menyedari bahawa dinding selalunya lebih sempit kerana garisan pergerakan moden yang bersih dan ringkas mungkin agak bertentangan dengan pelbagai jenis karya seni berbingkai yang berbeza.

  Karya seni moden di ruang makan.

  Karya seni moden biasanya menjadi tumpuan sesuatu kawasan dan ia biasanya dalam bingkai hitam, putih atau emas yang lebih ringkas.

  Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa rumah moden sepenuhnya tanpa seni. Sebaliknya, mereka selalunya hanya bertujuan untuk menjadi pusat tumpuan dalam bilik. Dinyatakan dengan cara lain, anda perlu memberi tumpuan kepada kualiti berbanding kuantiti dan membuat keputusan reka bentuk seperti meletakkan karya seni yang besar bertentangan dengan tingkap atau di hujung lorong.

  Jika anda ingin memaparkan berbilang keping, pertimbangkan susunan rejimen di mana anda menggantung gambar bersaiz dan berbingkai yang sama dalam satu baris yang teratur atau sebaliknya gubahan simetri. Secara umum, gaya moden mengutamakan gambar tidak berbingkai atau bingkai ringkas dalam warna hitam, putih , atau logam.

  lukisan minyak

  Lukisan minyak dari rumah Raphael dan Teresa.

  Mengenai arca, peraturan yang sama digunakan di sini, di mana anda harus mempertimbangkan untuk mempunyai satu bahagian fokus besar dan bukannya pelbagai patung kecil. Atau, jika anda mempunyai berbilang kepingan yang lebih kecil, anda boleh mengambil isyarat reka bentuk lain daripada doktor tertentu dari Seattle dan memaparkannya dalam bekas atau kabinet berpetak.

  Walau bagaimanapun, mengenai seni yang anda paparkan, jangan rasa hanya kerana anda bekerja dalam gaya reka bentuk moden untuk ruang anda, anda mesti memilih karya seni moden. Pendekatan ringkas yang digunakan dalam gaya moden untuk memaparkan seni akan menarik perhatian kepada mana-mana karya seni tanpa mengira gayanya sendiri.

  Membeli Potongan Rekaan Dalaman Moden

  Jika bercakap seni, anda boleh mempertimbangkan untuk mendapatkan karya asli daripada artis tempatan. Kita harus ambil perhatian di sini bahawa karya seni moden terkenal yang dibeli baru cenderung mempunyai tanda harga yang agak tinggi di mana-mana dari $3,000 hingga $15,000. Jadi, anda harus mengingati perkara ini dan memutuskan sama ada ini benar-benar keputusan yang tepat untuk anda.

  Perabot moden yang terkenal boleh menjadi barang terpakai yang agak mahal kerana popularitinya, dan, sudah tentu, anda juga harus memerhatikan pemalsuan. Walau bagaimanapun, berguna, terdapat panduan tersedia dalam talian yang boleh membantu anda membezakan yang palsu daripada yang asli.

  Preston dan dompetnya dengan sedikit wang yang tinggal di atas meja

  Membeli karya seni moden boleh menelan belanja yang banyak, jadi semak pilihan dan sumber anda sebelum membeli.

  Bercakap tentang pengeluaran semula, pengeluar perabot berkualiti rendah selalunya akan mengeluarkan faksimili kepingan terkenal ini yang lebih rendah kualitinya. Oleh itu, adalah lebih baik untuk menguji perabot secara peribadi supaya ia kelihatan, terasa dan berfungsi seperti yang anda mahukan.

  Sudah tentu, terdapat beberapa pengeluar yang lebih mematuhi elemen reka bentuk asal sementara tidak semestinya menjadi kepingan yang tepat. Jadi, ini boleh menjadi pilihan yang lebih mesra bajet untuk dipertimbangkan jika itu berharga untuk anda.

  Penyenaraian perabot

  Terdapat pengeluar yang cuba mematuhi reka bentuk dan menawarkannya untuk harga yang lebih berpatutan.

  Seperti banyak perkara lain, penyelidikan akan menjadi kawan baik anda di sini. Jadi, kami berharap panduan ini telah membantu anda memahami asas-asas sekolah reka bentuk moden dan memperkenalkan anda kepada beberapa perabot yang paling terkenal.

  Kesimpulan

  Walau bagaimanapun, yang paling penting, kami berharap kami telah memberi anda beberapa idea yang baik untuk mencipta dan membina ruang yang sesuai untuk anda. Seperti yang dikatakan oleh Charles Eames sendiri: Peranan pereka bentuk adalah sebagai hos yang sempurna dan bertimbang rasa menjangkakan keperluan tetamunya. Lagipun, siapa yang melawat rumah anda sendiri lebih daripada anda.

  Rundown Pakaian

  Saya memakai pakaian yang agak kasual, sesuai untuk menghabiskan masa di sekitar rumah. Elemen utama ialah baju sejuk oren darah saya dari Hawes & Curtis, di mana saya memakai baju yang memaparkan corak microgrid kecil oren, hijau, ungu dan biru di atas tanah putih.

  Preston memakai pakaian kasual yang

  Preston memakai pakaian kasual yang sesuai untuk menghabiskan masa di sekitar rumah.

  Stokin Berusuk Jalur Bayangan Arang dan Fil Jingga d

  Kubu Belvedere

  Stokin Bergaris Shadow Stripe Arang dan Kapas Fil d'Ecosse Jingga – Fort Belvedere

  Beli Di Sini

  Baju itu mempunyai manset Perancis, tetapi saya memakai pautan hitam ringkas di dalamnya hari ini dan saya mempunyai manset dikonfigurasikan dalam gaya tong supaya lebih mudah dimuatkan di bawah lengan baju sejuk saya.

  Seluar saya dalam warna kelabu kelabu di suatu tempat antara coklat dan kelabu dan stokin saya dari Fort Belvedere ialah model jalur bayangan dua warna kami dalam arang, kelabu dan oren untuk diselaraskan dengan seluar serta baju sejuk saya. Menggenapkan pakaian hari ini ialah loafers suede coklat tembakau saya, yang juga selaras dengan palet warna keseluruhan.

  Dan, sudah tentu, anda boleh menemui stoking yang saya pakai di kedai Fort Belvedere bersama-sama dengan pelbagai aksesori lelaki klasik yang bergaya.

  Apakah reka bentuk dalaman moden kegemaran anda? Kongsi dengan kami di bahagian komen!