Saxony Suit Fall Fashions Apparel Arts 1930s

Pakaian Musim Gugur 540

Hari ini, kami ingin mempersembahkan yang indahilustrasi fesyendaripada Apparel Arts 1935 yang menunjukkan pengaruh tipikal pakaian desa pada pakaian bandar. Kami juga akan menganalisis siluet ini dan mengetahui sebab bolong sisi sepanjang 8 inci menjadi begitu popular pada tahun itu.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Fesyen Musim Gugur – Artikel Seni Pakaian
  2. Saman Untuk Musim Gugur
  3. Sut Double Breasted Dibutang Pada Butang Terendah
  4. Bolong Sisi Pada Jaket –Idea Baharu Ketika Itu
  5. Sut Single Breasted Lapel Memuncak
  6. Sut Single Breasted Dengan Lapel Bertakik
  7. Kain Buruk Dengan Kemasan Kasar Untuk Musim
  8. Mantel Raglan
  9. Jaket Spencer
Pakaian Jatuh Seni Pakaian

Pakaian Jatuh Seni Pakaian

Fesyen Musim Gugur – Artikel Seni Pakaian

THE musim gugur adalah isyarat untuk gerakan kembali ke peradaban, sejauh industri pakaian berkenaan. Para penyembah matahari dan penagih luar terpaksa terpaksa kembali kepada kewujudan yang membosankan di mana musim bunga dan musim panas menyelamatkan mereka. Ke dalam buangan pergi cahaya kain flanel , pakaian pantai yang terang dan semua pakaian tidak formal yang lain yang membentuk almari pakaian musim panas biasa.Barangan ruji dalam warna yang lebih gelap - biru, kelabu, coklat - kini mengambil tempat mereka dalam perhatian, jika bukan cahaya matahari. Tahun lepas menyaksikan rehat buat kali pertama dengan tradisi bahan terburuk keras untuk pakaian musim gugur; permintaan yang dibuat oleh pengguna untuk jenis pakaian yang agak berbeza adalah luar biasa. Peruncit dan pengilang sama-sama terkejut dengan keutamaan yang ditunjukkan untuk pakaian jenis sukan dan desa. Satu set fesyen dan idea baharu telah dilahirkan dan kebanyakannya kekal untuk mencapai pertumbuhan penuh. Berikutan tindak balas ini diikuti perubahan dalam barangan lain, sepertibaju raya, topi dan pakaian leher.

Selepas satu tahun percubaan, jenis pakaian yang pasti telah muncul untuk tujuan tertentu, jadi hari ini kita dapati pakaian desa dan pakaian bandar dipakai untuk majlis masing-masing yang mana ia direka. Walau bagaimanapun, perasaan tidak ambil peduli yang wujud dalam pakaian desa dalam beberapa keadaan telah dipindahkan ke pakaian bandar dengan hasilnya, terutamanya dalam aksesori, terdapat nota yang lebih tidak formal.

Berikut ialah ringkasan pemerhatian yang dibuat di pusat fesyen penting di seluruh dunia, mendedahkan item baharu dan menarik untuk musim gugur.

Saman Untuk Musim Gugur

KEDUA-DUA sut payudara tunggal dan dua sentiasa bergaya, tetapi lelaki muda yang mementingkan gaya, sepanjang tahun lalu, menunjukkan keutamaan yang pasti untuk jaket dada dua.

Sut Double Breasted Dibutang Pada Butang Terendah

Model yang semakin popular setiap hari dengan lelaki berpakaian kemas adalah jaket yang mempunyai lapel gulung panjang . Jaket ini telah diperkenalkan di negara ini pada tahun lepas melalui Esquire and Apparel Arts. Ciri utama jaket, tentu saja, adalah lapel roll panjang, satu sisi jaket berbutang pada butang bawah. Ini memerlukan meletakkan butang lebih tinggi daripada pada jaket dua payudara biasa. Butang tengah, yang biasanya di bahagian pinggang, berada di atasnya sedikit. Poket adalah selaras dengan butang bawah. Poket ini, dengan cara itu; tidak membawa kepak. Bahu lebar tetapi semula jadi dan jaket longgar tetapi mempunyai garis pinggang yang dicadangkan. Bahagian belakang jaket membawa dua lubang sisi lapan inci. Dengan model ini, bolong tunggal atau sisi diperlukan kerana apabila seseorang duduk memakainya, terdapat ketegangan yang hebat pada butang bawah. Tanpa bolong, butang mudah tercabut.

Dalam gambar kami, yang budiman di bahagian tengahnya memakai sut belukar biru tua berpayu dua dengan baju madras sawo matang lembut dan kolar lebar berkanji putih - yang kadangkala dirujuk sebagai Baju Winchester. Dia menggabungkannya dengan Spitalsfield hitam tali leher , penyepit kayu mutiara putih klasik dan dihiasi dengan topi Homburg biru tengah malam dan kasut betis kaki kosong hitam.

Bolong Sisi Pada Jaket –Idea Baharu Ketika Itu

Terdapat banyak penekanan diberikan pada bolong sisi untuk kedua-dua model payudara tunggal dan dua untuk pakaian bandar serta desa. Fesyen ini yang mula-mula mendapat sambutan di London tahun lepas, semakin diminati oleh lelaki berpakaian kemas di negara ini dan semua pertubuhan runcit yang telah menunjukkan pakaian jenis ini dengan lubang sisi, telah berjaya dengannya. Ia amat sesuai untuk jaket dua payudara dengan lapel digulung ke butang bawah serta sut payudara tunggal cheviot, Shetlands dan tweed lain .

Sut Single Breasted Lapel Memuncak

Lapel puncak, model payudara tunggal tidak membawa sebarang lubang. Terdapat kenyang di dada dan juga di tulang belikat, tetapi ia tidak begitu banyak untuk memberikan penampilan yang berlebihan. Model ini sesuai dibuat dalam flanel, cheviot dan bahan lain yang buruk. Walau bagaimanapun, banyak daripada mereka dibuat dalam hard worsted biasakain.

Dengan sut ini, butang enam, payudara tunggalbaju pinggangdipakai. Titik di bahagian bawah dipotong dengan tajam dan butang bawah sentiasa dibiarkan terbuka. Seluar dipotong penuh dengan dua lipatan pada setiap sisi pinggang. Mereka adalah kira-kira dua puluh tiga inci lebar di lutut dan sembilan belas inci lebar di cuffs.

Saya sentiasa memuja artikel lama seperti ini untuk ukuran yang tepat dan banyak maklumat khusus. Berbanding dengan teks pemasaran dalam brosur semasa, yang menggunakan banyak perkataan tetapi nampaknya tidak mengatakan apa-apa yang substantif, ini hampir kelihatan seperti petikan sebuah buku.

Beberapa tahun yang lalu terdapat gaya untuk jaket lapel puncak berpayudara tunggal. Model ini hampir pupus di negara ini, tetapi di England ia dilihat pada kebanyakannya pada semua sut payudara tunggal dan dirujuk sebagai jaket payudara tunggal dengan lapel dada dua. Namun, dengan publisiti berterusan yang diterima oleh lelaki Inggeris yang berpakaian kemas hari ini, berkemungkinan jaket ini akan kembali diminati pelbagai kumpulan lelaki berpakaian kemas di negara ini. Ia adalah model yang sesuai untuk majlis-majlis bandar yang lebih formal, kerana lapel berdada dua pada jaket berdada tunggal membantu memberikan penampilan yang lebih berpakaian kepada seseorang. pakaian santai .

Jaket ini mempunyai garisan yang hampir sama dengan jaket dada tunggal berlapel berlekuk yang diterangkan di atas. Lapel pendek dan gemuk dan berguling sangat tinggi. Bahu adalah semula jadi dan terdapat kenyang di bahagian dada dan tulang belikat. Ia mempunyai garis pinggang yang pasti dan jaket dipotong agak panjang. Walau bagaimanapun, model ini tidak mempunyai lubang dan tidak kepak pada poket . Ia amat sesuai untuk bahan teruk teruk. Kot pinggang adalah sama seperti sut lain yang disebutkan, tetapi lelaki yang berpakaian kemas di England lebih suka jaket model ini dengan kot pinggang dua payudara daripada bahan yang sama. Kot pinggang dua payudara telah dilihat pada ramai lelaki berpakaian kemas di negara ini, tetapi tidak pernah mencapai populariti besar-besaran.

Orang yang duduk di sebelah kanan merokok diacerutmemakai sut lapik kelabu gelap berkerah puncak tiga butang dengan kot 6×3 berdada dua yang jarang ditemui, baju heliotrope – baju ungu dengan kolar berkanji padan, foulard hitam tali leher dengan titik polka putih yang besar, dan hos lavender gelap dengan jam hitam dan hitam biasa kasut .

Sut Single Breasted Dengan Lapel Bertakik

Jaket berdada tunggal untuk pakaian bandar mempunyai garisan yang serupa dengan jaket berpayudara dua. Model tiga butang adalah sangat penting— terutamanya dengan lapel berlekuk. Jaket yang lebih baharu mengutamakan gulungan yang sangat tinggi supaya butang atas, walaupun tidak berbutang, mudah dilihat. Kolar adalah sama lebar, dan dalam beberapa kes lebih lebar, daripada lapel. Jaket ini mempunyai poket biasa dengan flap dan selalunya poket tiket dengan flap kecil. Bahagian belakang jaket membawa bolong tengah atau sisi. Kot pinggang dan seluar adalah sama seperti yang dipakai dengan sut double breasted.

Lelaki di sebelah kiri mengenakan sut coklat Glen Urquhart Saxony coklat berlekuk tiga butang yang menakjubkan dalam konfigurasi tepat yang diterangkan di atas. Untuk bajunya, dia memilih jalur coklat berwarna putih dengan kolar tab klasik dan tali leher berjalur rejimen hijau dan coklat, foulard sutera coklat segi empat sama poket , topi bowler/derby hitam dan hujung sayap hitamkasut. Aksesori pilihan, sudah tentu, adalah payung .

Ensembel ini sangat coklat berat dengan aksen hitam di bahagian atas dan bawah, tetapi bagaimanapun, ia adalah pakaian bandar yang indah yang sangat bergantung pada rona coklat tanpa kelihatan ganjil, manakala bower dan kasut hitam menambah formaliti bandar sentuhan.

Kain Buruk Dengan Kemasan Kasar Untuk Musim

Pakaian keras, yang dipakai di bandar tahun lepas, sudah pasti masuk dan tiga model yang diterangkan di sini adalah jenis pakaian yang akan dilihat di bandar sekali lagi pada musim luruh yang akan datang. Ini akan dipakai dalam sut pakaian keras, cheviot dan Saxonys. Ukiran keras siap akan ditampilkan dalam corak kulit jerung dan titik pin dengan pelapis diri dan berwarna.

Cheviots akan berjalan lebih kepada alasan kelabu dan coklat dengan corak halus. Ini akan membawa pepenjuru sutera berwarna dalam bentuk jalur dan kain tunggal membawa dua atau tiga jalur berselang-seli. Fabrik yang sama ini juga akan membawa kotak-kotak berwarna-warni dan banyak cheviot akan dilihat dalam coklat dan kelabu Glen Urquharts dengan petak berwarna-warni. Jenis fabrik Saxony akan lebih ke arah Glen Urquharts yang besar dalam warna kelabu dan tan. Cek kelab senjata dalam tiga warna juga akan menjadi sangat popular. Sut yang lebih bercorak ini, sudah tentu, akan dipakai dalam model lapel bertakuk tiga butang berdada tunggal. Warna coklat akan menjadi warna terpenting dalam fabrik yang lebih lembut untuk pakaian bandar yang lebih tidak formal. Flanel buruk dalam jalur kapur dalam alasan biru dan hitam dan kelabu gelap akan tetap popular. Ini akan dilihat kebanyakannya dalam model payudara dua

Mantel Raglan

Lelaki berambut perang itu memakai kot terselindung lengan raglan berlekuk lalat di hadapan. Oleh kerana kot ini tidak mempunyai poket dada luar, dia tidak boleh memakai a segi empat sama poket , maka dia memutuskan untuk menambah a boutonniere kepada diakotuntuk sentuhan akhir. Jaket cheviot kelabu oxford dua payudaranya dipadankan dengan warna hitam dan putih cek gembala seluar beg span, baju berlipat biru dengan kolar kelabu bulat berkanji putih, Spitalsfield berkotak tali leher , chamois kuning sarung tangan , topi derby dan kasut bandar blucher hitam. Cara dia membawa payung adalah sangat biasa dan kelihatan sangat elegan, pada pendapat saya. Malangnya, hampir tidak ada yang tahu bagaimana untuk membuat aksesori dengan payung dengan cara itu pada masa ini.

Jaket Spencer

Selain daripada watak-watak utama dalam gambar, pelayan di belakang patut disebut juga. Dia memakai jaket spencer putih dengan empat butang emas pada setiap sisi, lapel memuncak dan kolar hitam serta manset, mungkin diperbuat daripada baldu. Kot pinggang putih berpayudara tunggalnya juga mempunyai butang emas dan dia memakai hitam tali leher busur dengan baju putihnya. Dia memasangkannya dengan tradisional tuxedo seluar hitam, yang mempunyai reben hitam di sepanjang sisi.

Jaket Spencer tidak begitu popular lagi, walaupun anda mungkin melihatnya sebagai kakitangan di gedung opera dan di atas kapal persiaran atau restoran yang sangat indah dengan daya tarikan dunia lama.

Saya harap anda menikmati gabungan artikel Seni Pakaian 30-an asal dengan ulasan saya dan semoga anda akan berasa lebih selesa memakai jaket dan sut kotak-kotak yang lebih menarik di bandar dan tidak selalunya yang gelap biasa!