Saya Bersama Dia - Kehidupan Saya Bersama Seorang Dandy

Kehidupan Saya Bersama Seorang Dandy

Kehidupan yang elegan budiman adalah salah satu yang telah menimbulkan kekecohan sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Dengan buku popular 'I Am Dandy' keluar, lelaki di seluruh dunia telah diilhamkan oleh pemilihan lelaki yang bukan sahaja berpakaian kemas, tetapi nampaknya berjaya mengangkut masa untuk memupuk rasa kelas dan kehalusan yang dilihat dalam 1920-an hingga 50-an. Di atas lengan dandies ini berehat orang penting mereka. Isteri, teman wanita, suami, teman lelaki. Tidak seperti kebanyakan pasangan dalam hubungan, pasangan inilah yang sering dibandingkan sebelah menyebelah dengan apa yang boleh dikatakan sebagai beberapa lelaki berpakaian terbaik di dunia.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Jenny Gage (isteri Andrew Yamato)
  2. Michelle Coursey (bertunang dengan Matthew Karl Gale)
  3. Teresa Schneider (isteri Sven Raphael Schneider)
  4. Kesimpulan

Baru-baru ini, saya duduk dengan tiga wanita kuat, bebas yang sudah berkahwin dan bertunang dengan lelaki yang bijak berpakaian yang dipaparkan dalam I Am Dandy: The Return of the Elegant Gentleman oleh Nathaniel Adams, Sven Ehmann dan jurugambar Rose Callahan. Saya ingin mengetahui bagaimana rasanya menjadi rakan kongsi seorang yang cantik dan kebenaran di sebalik tirai - adakah mereka benar-benar elegan dan halus seperti yang mereka gambarkan atau adakah mereka sama seperti lelaki lain di sebalik pintu tertutup?

Ini kisah mereka…Hidangan Petang bersama Jenny dan Andrew

Hidangan Petang bersama Jenny dan Andrew

Jenny Gage (isteri Andrew Yamato)

Jenny Gage, seorang penyiasat persendirian dari tengah-tengah New York City, telah berkahwin selama hampir sepuluh tahun dengan salah seorang pencetus trend adegan vintaj New York. Andrew Yamato boleh dikatakan salah seorang lelaki berpakaian terbaik di dunia. Seorang pembuat filem dan penulis dari New York, dia telah menghiasi halaman majalah fesyen, buku dan blog dengan gaya elegan dan klasiknya. Semasa saya memulakan saya perbualan dengan Gage, saya secara tidak sengaja menggunakan istilah 'gaya hidup' apabila merujuk kepada kesombongan Yamato. Gage, bagaimanapun, melompat tepat dengan mengatakan Dia bukan tentang watak atau kostum atau peranan. Ia adalah estetik yang konsisten dan cinta yang mendalam serta semangat untuk pakaian dan majlis.

Saya seorang yang sentiasa menyukai pakaian, suka berpakaian, tetapi gaya saya sendiri lebih eklektik dan kurang konsisten, kata Gage. Saya bersama seseorang yang sentiasa berpakaian kemas dan menarik bersama.

Mempunyai 'keghairahan sepanjang hayat untuk berpakaian berlebihan' yang digambarkan sendiri, gaya Yamato adalah berbeza dengan deria gaya Gage yang membuatkan dia merasakan keperluan untuk lebih peka terhadap penampilannya pada hari tertentu. Saya perlu lebih berhati-hati mengenainya, katanya.

Saya tidak mahu menjadi keluarga di mana kami kelihatan serasi. Itu bukan saya, katanya.

Saya bertanya sama ada dia pernah rasa dia tidak boleh berpakaian seperti yang dia mahu apabila mereka keluar atau Yamato seorang yang mudah mesra.

Jika anda mahu memakai seluar jeans dan kemeja-T, adakah dia (Yamato), boleh melakukannya? Saya bertanya kepada Gage.

Ruang almari adalah isu apabila anda tinggal bersama seseorang yang mempunyai lima tuksedo.

Jenny Gage
Blazer Jenny Dulu Benci tetapi Bertambah Cinta

The Blazer Jenny Dulu Membenci tetapi Menjadi Cinta

Jika kita pergi ke pasar tani, saya akan memakai seluar jeans dan a baju sejuk . Walaupun Yamato mungkin menganggapnya sebagai peluang yang terlepas seperti yang dikatakan Gage, dia seorang wanita yang sangat kuat dan berdikari, ia nampaknya tidak mengganggunya. Itulah dia, dan saya adalah saya, dia menyatakan.

Walaupun gembira memakai pakaian kasual, Gage sentiasa suka berdandan. Saya tidak akan memakai seluar sebagai seorang kanak-kanak kecil, Gage menerangkan, memberitahu saya dia sentiasa menjadi puteri kecil. Dia sentiasa lebih suka memakai gaun dan skirt. Ruang almari adalah isu apabila anda tinggal bersama seseorang yang mempunyai lima tuksedo, dia bergurau. Saya pergi tidur pada waktu malam dengan bunyi tekan seluarnya. Walaupun almari pakaiannya mungkin lebih terhad dan eklektik, dia yakin mengetahui bahawa walaupun dengan ikon gaya, dia masih kelihatan baik juga.

Yamato mempunyai mentaliti pengumpul dan menghabiskan banyak masa untuk menjaga pakaiannya. Dia melakukan banyak kerja menyeterika dan penyelenggaraannya sendiri, kata Gage. Walaupun dalam keselesaan rumah, Yamato mengekalkan formaliti dalam penampilannya.

Lelaki itu mempunyai pelbagai jenis jubah dan jammi, Gage memberitahu saya. Ia benar-benar merentas papan. Ia bukan pakaian luaran. Inilah dia sepanjang masa, jelas Gage.

Skate Santai bersama Andrew dan Jenny

Skate Santai bersama Andrew dan Jenny

Jenny dan Andred di Malam Perasmian Dewan Muzik Radio City of Spring Spectacular

Jenny dan Andred di Malam Perasmian Dewan Muzik Radio City of Spring Spectacular

Walaupun Yamato dan Gage mungkin mempunyai pendapat yang berbeza, mereka adalah contoh utama pertentangan yang menarik, mencari titik persamaan untuk rasa ikonik gaya Yamato dan cita rasa fesyen eklektik Gage. Ia berfungsi untuk mereka dan walaupun mereka mungkin mempunyai perbezaan, dalam semua akaun nampaknya ia menjadikan mereka lebih kuat sebagai pasangan. Sudah tentu, ia tidak menyakitkan bahawa Gage juga suka berdandan.

Anda boleh membaca semua tentang Yamato di laman web baharunya oleh klik di sini.

Gaya Lelaki Gila di Bar bersama Michelle dan Matthew

Gaya Lelaki Gila di Bar bersama Michelle dan Matthew

Michelle Coursey (bertunang dengan Matthew Karl Gale)

The artis solek selebriti terkenal dunia , Michelle Coursey telah menjadi pengumpul pakaian vintaj yang baik sejak dia masih muda. Sentiasa berminat untuk berpakaian untuk parti, tidak seperti kebanyakan wanita yang kita dengar, dia tidak memainkan rentetan kedua kepada kesombongan Matthew. Malah, dialah yang memberi inspirasi kepadanya untuk berpakaian lebih baik. Dipanggil penggemar vintaj oleh Huffington Post, Michelle dan Matthew adalah cerminan langsung formaliti dan gaya masing-masing. Bertemu melalui kalangan pengumpul vintaj New York, Michelle mula-mula melihat Matthew di Bathing Beauties Promenade di mana lelaki dan wanita berpakaian dalam pakaian mandi vintaj dan menikmati hari yang hangat sambil penonton dihiburkan dengan nostalgia New York pada petang itu.

Wah, siapa lelaki itu! Saya tertanya-tanya jika dia lurus.

Michelle Coursey

Lima belas daripada kami sedang berpakaian di rumah lama ini di luar kawasan utama, dan saya melihat ke atas dan melihat Matthew melakukan tekan tubi untuk membuat dirinya bersemangat dan saya fikir Wow, siapa lelaki itu! Saya tertanya-tanya sama ada dia lurus, kata Coursey. Sepanjang enam bulan akan datang, mereka terus bertemu satu sama lain di pelbagai acara berinspirasikan vintaj di sekitar lima daerah. Walaupun Gale pastinya sesuai dengan gaya persediaan tahun 1940-an, almari pakaiannya masih belum siap sehinggalah dia dan Coursey mula berkencan. Seorang pereka yang memenangi anugerah, Gale mengambil pengalamannya dalam fesyen dan aksesori dan menggunakannya untuk mengembangkan almari pakaiannya. Hari ini, almari pakaiannya mencerminkan Coursey dan walaupun masih mengikut jejaknya, dia berjaya memperoleh reputasinya sendiri sebagai salah seorang jurusolek paling ikonik di New York.

Berjalan-jalan Elegan Melalui Taman bersama Michelle dan Matthew

Berjalan-jalan Elegan Melalui Taman bersama Michelle dan Matthew

Pertunangan Elegan dengan Michelle dan Matthew

Pertunangan Elegan dengan Michelle dan Matthew

Ayunan Petang bersama Michelle dan Matthew

Ayunan Petang bersama Michelle dan Matthew

Michelle dan Matthew di New York

Michelle dan Matthew di New York

Mujurlah, bagi Coursey dia tidak mengalami perasaan yang berlebihan kerana kurang berpakaian berbanding Gale. Mereka menghabiskan banyak masa mereka untuk memastikan bahawa apabila menghadiri acara mereka memadankan skema warna dan aksesori supaya walaupun mereka memakai pakaian dari tempoh yang berbeza (Coursey ialah peminat tegar pada tahun 1950-an), segi empat sama poket Gale mungkin secara langsung mencerminkan corak pada pakaian Coursey. Apa yang menjadi jelas apabila melihat pasangan itu ialah walaupun anda melihat mereka secara berasingan di hujung bilik yang bertentangan, anda akan dapat memberitahu mereka tiba bersama berkat keharmonian pakaian mereka.

Satu perbezaan ialah tidak seperti Gale, Coursey tidak keberatan meninggalkan rumah dengan pakaian kasual. Dia cukup pandai berpakaian setiap hari dan kadang-kadang saya hanya mahu memakai seluar jeans dan berlari keluar pintu, kata Coursey. Bagaimanapun, dia menjelaskan dengan mengatakan Apabila kami berada di sana bersama-sama kami kelihatan seperti kami bersama.

Bagi Coursey, mempunyai pasangan yang berminat dan bersemangat tentang perkara yang sama telah menjadi sumber kebanggaan dan kebahagiaan yang besar. Mempunyai rakan kongsi dalam jenayah, seperti yang dikatakan Coursey, menjadikan hubungan mereka lebih kuat.

Untuk semua perkara vintaj dan solekan pastikan anda menanda halaman Blog Michelle Cinta Vintage Saya .

Teresa Schneider (isteri Sven Raphael Schneider)

Boleh dikatakan sebagai salah satu pihak berkuasa utama dalam gaya lelaki klasik, Sven Raphael Schneider telah menjadi Ketua Pengarang Gentleman's Gazette sejak penubuhannya, mengembangkannya daripada sebuah blog kecil menjadi majalah dalam talian yang memenangi anugerah yang terkenal di peringkat antarabangsa. Apabila dandies mencari asas pengetahuan tentang berpakaian lebih baik, mereka beralih kepada Schneider untuk mendapatkan nasihat dan inspirasi.

Baru-baru ini, saya menemu bual Teresa Schneider, isteri di belakang pengasas kami. Saya sangat ingin tahu bagaimana rasanya berkahwin dengan salah seorang lelaki paling elegan di dunia. Sekarang, ingatlah bahawa saya telah bekerja dengan Raphael sekarang selama beberapa tahun dan juga mempunyai peluang untuk mengembara bersamanya, jadi saya tahu dari pengalaman peribadi, bahawa Raphael merangkumi ajarannya. Dia bukan salah seorang daripada lelaki yang memakai sut yang dipesan lebih dahulu di luar tetapi memakai seluar peluh dan hoody yang berwarna ketika dia makan Cheetos sambil menonton permainan di dalam rumahnya. Berikut ialah kisah Teresa tentang bagaimana rasanya hidup bersama seseorang yang berinspirasikan pakaian:

Bagi saya, ia adalah perkara biasa, katanya. Raphael meminati gaya lelaki klasik sejak saya mengenalinya (8 ½ tahun) dan oleh itu ia sentiasa menjadi sebahagian daripada hubungan kami. Menyifatkan keghairahan suaminya untuk gaya sebagai menular, Teresa langsung tidak bimbang apabila dia mengumumkan dia tidak lagi mahu mengamalkan undang-undang, sebaliknya membantu orang lain berpakaian lebih elegan. Begitulah bagaimana Gentleman's Gazette dilahirkan. Selepas berpindah ke Amerika dari Jerman dan menunggu imigresen, Raphael tidak dapat menjana pendapatan jadi untuk meluangkan masa, dia mula menulis blog tentang minatnya. Tidak lama kemudian, dia mengembangkan pengikut yang kecil yang berkembang dari mulut ke mulut dan pada masa dia dapat menjana pendapatan, Gentleman's Gazette begitu popular sehingga dia membuat keputusan untuk mengubahnya daripada blog menjadi perniagaan dan meninggalkan ijazah undang-undangnya. dinding dan bukannya dalam beg bimbitnya.

Theresa & Raphael

Theresa & Raphael

Ketika Teresa pertama kali bertemu dengannya, mereka adalah tetamu di pesta Halloween. Maklumlah, Raphael tidak berpakaian seperti yang biasa dilihat oleh kebanyakan pembaca kami. Memandangkan dia seorang pelajar pertukaran di AS, kebanyakan almari pakaiannya masih berada di rumah di Jerman, tetapi beberapa helai yang dia miliki menunjukkan kepada Teresa betapa berbezanya cita rasa pakaiannya daripada lelaki lain seusianya.

Raphael seorang yang terbuka dan jujur, walaupun dengan pakaian yang lebih formal, faktor intimidasinya hilang serta-merta sebaik sahaja anda mengenalinya.

Theresa Schneider

Walaupun saya secara peribadi tidak dapat mengingati apa yang saya pakai pada hari yang lalu, Teresa mengimbas kembali almari pakaiannya dari hampir sepuluh tahun yang lalu dengan mudah. Dia mempunyai kot berjalur kapur navy dalam, dia memberitahu saya, (dengan) but bertali buku lali dan sepasang goodyear welted oxford coklat muda. Tidak kira betapa terhad almari pakaiannya, semua barang itu jauh lebih canggih daripada yang dia jangkakan untuk seorang yang berumur 22 tahun.

Ramai wanita, termasuk isteri saya sendiri, akan takut untuk berdiri di sebelah lelaki berpakaian sebegitu. Malah, apabila Raphael dan saya mula-mula pergi ke Detroit untuk pendedahan mendalam kami Shinola , saya ragu-ragu kerana saya tahu saya tidak boleh menandingi gayanya. Bagaimanapun, seperti yang dikatakan Teresa, Raphael adalah seorang yang terbuka dan jujur, sehinggakan dengan pakaian yang lebih formal, faktor intimidasinya hilang serta-merta sebaik sahaja anda mengenalinya. Hakikatnya saya tidak boleh bersetuju lagi.

Pasukan Schneider

Pasukan Schneider

Satu soalan yang saya ada untuk Teresa ialah jika dia merasakan dia tidak boleh berpakaian seperti yang dia mahu jika mereka keluar. Jawapannya ringkas tetapi menyentuh hati – Sepanjang masa! Dia menjelaskan bahawa kerana dia bekerja di pejabat, tetapi dia bekerja dari rumah, setiap kali mereka keluar dia sentiasa mahu berdandan manakala dia menikmati almari pakaian yang lebih kasual pada hujung minggu. Walaupun begitu, dia benar-benar menikmati dapat berpakaian untuk suatu majlis jadi ia tidak selalu menjadi masalah. Walaupun merasakan mereka perlu dipadankan dari segi formaliti, Teresa memberitahu saya mereka berdua berpakaian dalam gaya peribadi mereka sendiri tanpa mengira ke mana mereka pergi. Satu perkara yang pasti, tidak kira di mana mereka melawat, Raphael biasanya adalah orang yang paling formal berpakaian.

Walaupun Teresa menikmati almari pakaian yang lebih kasual, dia memakai pakaian yang disifatkannya sebagai fesyen klasik seperti wanita yang cenderung lebih formal. Selalunya cenderung memakai mutiara, gaun dan gincu merah, dia merasakan gaya persediaan klasiknya memuji formaliti koleksi Raphael.

Satu perkara yang dia perhatikan ialah semasa dia mengarahkan pilihan fesyennya di sekitar acara memakai seluar jeans dan kemeja-t ke barbeku contohnya, Raphael akan mencuba dan mencipta kombinasi ganjil kasual yang menonjol menggunakan loafers , sebagai contoh. Walaupun Teresa pastinya ingin memilih almari pakaian yang lebih besar seperti Raphael, dia menegaskan bahawa wanita tidak mempunyai kemewahan yang sama untuk melabur dalam barangan klasik yang akan bertahan seperti lelaki. Memandangkan fesyen wanita bergerak lebih pantas dan dia suka mengikuti trend, ia menyukarkan untuk mengekalkan almari pakaian yang lebih besar tanpa perlu melabur jumlah wang yang jauh lebih besar.

Hari Perkahwinan dalam Pakaian Pagi

Hari Perkahwinan dalam Pakaian Pagi

Tali leher putih pada waktu petang (2)

Tali Putih pada Petang

Membesar dalam rumah tangga formal yang digambarkan sendiri mengikut piawaian Amerika, Teresa selesa dari awal dengan berada dalam hubungan dengan seorang lelaki yang sangat berbudaya dan formal. Ibu bapanya adalah seorang yang suka berpegang pada kod pakaian dan etika yang dia hargai kerana membantu memudahkannya memasuki peralihan bersama seorang yang cantik. Seperti yang dia katakan, Kami pastinya bukan keluarga jenis seluar peluh!

Apabila pintu ditutup, dan langsir ditarik, selalunya kita tertanya-tanya bagaimana keadaan orang dalam keselesaan rumah mereka apabila tiada sesiapa yang memerhati. Untuk pengalaman fly-on-the-wall itu, saya bertanya kepada Teresa apa yang biasa dipakai Raphael di sekitar rumah. Dengan kata lain, adakah dia memakai seluar peluh dan hoodie?

Nah, anda tidak akan terkejut apabila mengetahui bahawa Raphael tidak memiliki hoodie atau sepasang peluh. Walaupun dia mempunyai pakaian gim sendiri, pakaian itu dikhaskan secara eksklusif untuk gim dan tidak pernah dipakai di tempat lain. Pada hari-harinya yang paling kasual, dia akan memakai sepasang seluar yang disesuaikan di sekeliling rumah dengan baju berkolar. Pada musim sejuk, dia sering dijumpai di a gaun persalinan dan kasut rumah baldu . Sebaliknya, Teresa lebih gembira memakai peluh semasa menonton filem kegemarannya di rumah. Lagipun saya orang Amerika, katanya. Walaupun mereka keluar, Raphael tidak suka pakaian kasual. Dia akan memakai polo dengan seluar pendek dan kasut bot untuk perjalanan ke pantai - bukan sut musim panas linen tiga helai, dia bergurau. Ia mungkin berwarna lebih terang daripada rakan Amerika Teresa yang lain.

Jadi apakah jenis aktiviti yang mereka ada persamaan dan adakah cita rasa Raphael dalam muzik, filem dan televisyen mencerminkan penghargaannya terhadap pakaian klasik?

Kami banyak berbeza dalam bidang ini, jelas Teresa. Raphael tidak berminat dengan budaya pop, komedi, fiksyen sains, muzik moden atau tipikal Americana. Mereka berdua, walau bagaimanapun, menikmati teater dan muzik klasik dan seperti yang dikatakan Teresa, Syukurlah TV begitu prolifik pada hari ini, kami boleh mencari sesuatu untuk ditonton bersama. Baru-baru ini, kami telah menonton The Americans, Peaky Blinders , dan TURN: Washington's Spies.

Bagi saya, bekerja dengan Raphael memperkenalkan saya kepada pengalaman pembelajaran baharu setiap kali saya bercakap dengannya. Jadi, saya ingin mengetahui perkara yang dia pelajari daripada Raphael.

Anda perlu menerima bahawa ia adalah sebahagian daripada siapa mereka, dan bukan hanya keanehan atau hobi.

Theresa Schneider

Setakat ini, kegemarannya ialah mengenai warisan Jermannya serta budaya serta makanan dari tanah air asalnya. Apabila bercakap tentang pakaian dan gaya, dia telah membangunkan penghargaan sebenar untuk eBay dan konsep bahawa selalunya cara terbaik untuk mendapatkan kualiti yang hebat pada harga yang berpatutan adalah dengan menjadi vintaj. Malah, dia juga menggalakkannya untuk menambah sentuhan pakaian lelaki pada almari pakaiannya termasuk sepasang but Chelsea dan oxfords . Dia juga mempunyai baju ekor sendiri untuk pesta kostum.

Teresa

Baju ekor Teresa dengan Topi & Boutonniere Carnation Merah

Saya bertanya kepadanya sama ada dia mempunyai sebarang nasihat untuk wanita atau lelaki lain yang memulakan hubungan dengan seorang yang cantik. Anda perlu menerima bahawa ia adalah sebahagian daripada siapa mereka, dan bukan hanya keanehan atau hobi , kata Teresa. Bagi Raphael adalah sifat kedua untuk yakin, katanya, tetapi saya perlu belajar bagaimana untuk menyukai gaya kita dan tidak bimbang tentang pendapat orang lain. Kami pasti menyerlah, tetapi saya tidak akan menyifatkannya sebagai sukar - cuma siapa kita (dan) saya sentiasa berbangga berada di tangannya.

Kesimpulan

Hakikatnya tetap bahawa di dunia ini, kita semua berbeza dengan pelbagai cita rasa dalam gaya, budaya, dan formaliti. Ia tidak menjadikan sesiapa betul atau salah tetapi itulah yang menjadikan setiap daripada kita unik dan cantik dengan cara kita sendiri. Ramai orang yang memupuk perasaan untuk seorang yang cantik mendapati bahawa perhubungan itu tidak lama kerana perasaan yang menggembirakan bahawa mereka perlu mencuba dan menarik perhatian orang lain dengan berpakaian dengan cara yang mereka rasa tidak selesa. Mudah-mudahan, pengalaman ketiga-tiga wanita ini akan membantu memberi inspirasi kepada anda untuk menyedari bahawa tidak kira sama ada anda berkongsi minat untuk pakaian vintaj seperti Michelle Coursey atau gembira memakai peluh di sofa, berkencan atau berkahwin dengan wanita cantik tidak bermakna anda perlu menjadi seorang wanita. diri sendiri.

Adakah anda berkahwin atau berkencan dengan seorang yang cantik? Apakah nasihat yang anda ada untuk orang lain dalam diri anda kasut ?

Glamour Hari Perkahwinan

Glamour Hari Perkahwinan