Saya Dandy – The Return of the Elegant Gentleman Book Review

Saya Dandy The Return of the Elegant Gentleman1

Awal hari ini, saya menerima penghantaran Fedex yang tidak dijangka, dan apabila saya membuka bungkusan itu, saya secara positif terkejut melihat salinan Rose Callahan & buku Nathaniel Adams Saya Dandy: The Return of the Elegant Gentleman. Saya telah mengikuti projek ini dengan teliti; Saya sentiasa mengagumi gambar hebat Rose di Potret Dandy sejak diwujudkan blog.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Senarai 59 pesolek:
Saya Dandy Coffee Table Book

Saya Dandy Coffee Table Book

Dipenuhi dengan potret menakjubkan lebih 50 pesolek dari hampir setiap benua, Natty memahami cara untuk menyerlahkan personaliti dan gaya yang sangat unik individu ini sambil tidak melupakan penyebut biasa: pakaian & estetika. Secara peribadi, saya fikir mereka melakukan kerja yang luar biasa untuk memperkenalkan pembaca kepada pelbagai aspek gaya dengan cara yang sama yang saya cuba lakukan dengan siri kami Tuan-tuan Gaya .Kevin Wang dengan boutonniere, sut 3 helai dan topi brim snap

Kevin Wang dengan boutonniere, sut 3 helai dan topi brim snap

Penyampaian pelbagai tuan-tuan disenaraikan dalam buku oleh penerbit Jerman bentuk nampaknya tidak mengikut perintah tertentu. Ia bermula dengan Sean Crowley, lelaki yang kami tulis baru-baru ini , dan menampilkan pemuzik, artis, peguam (seperti Ed Hayes , yang saya perkenalkan kepada Rose), doktor, editor pereka, penggaya dan bohemian serta penulis dan penulis blog. Sebahagian daripada mereka telah diperkenalkan dalam Potret Dandy yang lalu, manakala yang lain adalah baru kepada saya. Walau apa pun, pemilihan gambar dalam kombinasi dengan teks yang berwawasan benar-benar menerangkan gaya setiap cantik dengan cara yang sangat menarik.

Dr Keith Churchwell dalam selendang bercetak, bertindih tebal dan segi empat sama poket sutera paisley

Dr Keith Churchwell dalam cetakan selendang , sutera bertindih tebal dan paisley segi empat sama poket

Setiap lelaki mempunyai sejarahnya sendiri dan mengambil sesuatu, diliputi hanya dalam beberapa perenggan hingga beberapa halaman. Sesetengah lelaki sangat langsing dan halus manakala yang lain berani, bertatu dan berjanggut; ada yang memakai kot rok, solekan dan spat, manakala yang lain hanya mendapat inspirasi dari masa lalu dan menyesuaikannya dengan zaman moden. Walau apa pun, semua watak ini memberi inspirasi dan walaupun terdapat beberapa helaian yang ditunjukkan yang saya tidak akan pakai, saya memuja kebanyakan daripada mereka. Contohnya, koleksi cincin dan Hiasan seni perabot En. Robert E. Bryan adalah menakjubkan, fabrik sut Gay Talese, yang Churchwell bros. dan Domenico Spano mempunyai kedalaman dan tekstur yang menakjubkan, dan burung merak putih Tony Sylvester dengan ikatan busur mini sungguh luar biasa!

Robert E. Bryan dengan perabot Art Deco

Robert E. Bryan dengan perabot Art Deco

Salah satu aspek yang saya sangat suka tentang fotografi ialah kebanyakannya diambil di rumah subjek yang bergaya, kelab atau lokasi lain yang menarik. Alhamdulillah, ini membolehkan kami melihat lebih daripada sekadar pakaian yang mereka pakai, seperti foto, hiasan, kertas dinding moiré, stuko, memorabilia, permaidani, almari, koleksi dan sebagainya, memberikan lebih banyak inspirasi daripada yang anda jangkakan. Saya akan berminat untuk mengetahui dari mana banyak bahagian ini berasal, termasuk pakaian, tetapi itu mungkin menjadi subjek untuk buku lain!

  • Michael Atters Attree dalam tambah empat dengan ascot dan kot pendek

    Michael Atters Attree dalam tambah empat dengan ascot dan kot pendek

  • Fyodor A. Pavlov - Ilustrator Rusia di NYC

    Fyodor A. Pavlov – Ilustrator Rusia di NYC

Secara keseluruhannya saya fikir ia adalah buku meja kopi yang luar biasa dan saya pasti saya akan merujuknya berkali-kali pada masa hadapan. Jika saya perlu menamakan dua perkara yang saya akan perbaiki maka ia adalah:

  1. Penambahan butiran dan sejarah pakaian yang dipakai orang
  2. Lebih banyak keseimbangan watak antarabangsa

Secara peribadi, saya sentiasa fikir adalah berharga untuk mengetahui siapa yang menyesuaikan sut, atau apa yang menjadikan sesuatu pakaian begitu istimewa dari segi potongan, tenunan, warna, asal dan lain-lain. Alangkah baiknya jika mengetahui sejarah beberapa pakaian dankasutindividu serta aksesori mereka.

Rumah Massimiliano Mocchia Di Coggiola

Rumah Massimiliano Mocchia Di Coggiola

Kedua-dua pengarang berpangkalan di New York, dan oleh itu tidak mengejutkan bahawa kebanyakan watak yang dipaparkan adalah berpangkalan di AS. Semasa lawatannya ke Paris dan London, Rose dan Natty dapat memotret beberapa orang dari seberang kolam seperti Nick Foulkes, Massimiliano Mocchia di Coggiola , James Sherwood , Marc Guyot , Hugo Jacobet , Ray Frensham dan Winston Chesterfield tetapi secara keseluruhannya terdapat sangat sedikit orang Eropah bukan Inggeris (fikirkan orang seperti Giancarlo Maresca, Michael Alden atau Herbert Stricker ), orang Afrika (fikirkan sahaja Dandies dari Brazzaville ), warga Australia atau Asia. Jadi, marilah kita berharap buku ini menjadi satu kejayaan yang menggembirakan sehingga Rose dan Natty boleh mengembara ke seluruh dunia dalam usaha menangkap Dandies Dunia untuk buku kedua .

Dandy Wellington dalam blazer DB putih, boutonniere raksasa, pin kolar, bar tali leher dan baju winchester dengan topi boter

Dandy Wellington berbaju putih Blazer DB , boutonniere gergasi, pin kolar, tali leher bar dan baju winchester dengan topi bot

Ironinya, kebanyakan lelaki dalam buku itu tidak akan merujuk diri mereka sebagai seorang yang cantik, namun penerbit itu menegaskan tajuk itu Saya Dandy - Saya rasa mereka berharap untuk menjual lebih banyak buku dengan cara itu. Pada penghujung hari, saya gembira untuk menambah buku ini ke koleksi saya!

sekarang, pesan salinan anda – dan saya pasti anda akan sangat menikmatinya. Jika anda melihat sekilas pada halaman 236, anda mungkin akan menemui wajah yang dikenali ;-).

Gambar oleh Rose Callahan daripada Saya Dandy , Bentuk Hak Cipta 2013

Senarai 59 pesolek:

NAMA PERTAMANAMA TERAKHIR
MICHAELANDREW
MICHAELARENELLA
MICHAEL ATTERSATTREE
HAMISHMANGKUK
G. BRUCEBOYER
ROBERT E.BRYAN
ENCIK.BURTON
PAULUSCANEVARI
DAVIDCARTER
KRISTIAN M.CHENSVOLD
WINSTONCHESTERFIELD
RAYMONDAN
KEDUACHURCHWELL
KEITHCHURCHWELL
ENRIQUECRAME III
VICTOR ALLENCRAWFORD III
JADILAHCROWLEY
THOMAS R.CROWLEY
MICHAELDAVIS
SIMONDIKEHENDAKI
ROBINDUTT
DICKONEDWARDS
NICHOLASFOULKES
MATTFOX
RAYFRENSHAM
MARCGUYOT
MICHAELRAMBUT
EDWARDHAYES
LELAKIBUKIT-BUKIT
DARIBAGAIMANA
AMECHIIHENACHO
HUGOJACOMET
JOSELEMUS
MICHAEL FRANCISLOIR
ZACMACLEOD PENTIS
PATRICKMCDONALD
PETERMCGOUGH
MASSIMILIANOMOCCHIA DI COGGIOLA
MEREKA MENANAM KAYUNANTEKYI
FYODOR A.PAVLOV
IGNATIUSQUILES
ROBERT W.RICHARDS
MICHAEL A.SALERNO
SVEN RAPHAELSCHNEIDER
JAMESSHERWOOD
DOMENICOSPANO
CaterSPARK
NICKSULLIVAN
TONYSYLVESTER
GAYKISAH
GUSTAVKUIL
KUASAUDE
JOHNNNYVERCOUTRE
KEVINWANG
DANDYWELLINGTON
DORANWITTELSBACH
NICKWOOSTER
ANDREWYAMATO
DAVIDZYLA