Sejarah Kot Duffle, Butiran & Panduan Membeli

pratonton.3000 4 berskala

Pada tahun baru, kami meneruskan usaha kamisiri kotdengan pandangan yang mendalam pada yang tahan lasak Kot sandang. Kami akan menggariskannya sejarah , butiran , cara memakainya, dan bagaimana untuk membeli kot Duffle terbaik untuk anda .

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Sejarah Kot Duffle
 2. Butiran & Ciri Duffle Coat
 3. Bila Perlu Dipakai & Cara Menggabungkan Kot Duffle
 4. Di Mana & Cara Membeli Kot Duffle?
Kot Duffle Vintage

Kot Duffle Vintage

Sejarah Kot Duffle

Sama seperti trenchcoat, terdapat pelbagai variasi kot sandang hari ini, dan walaupun semuanya sesuai untuk dipakai, adalah menarik untuk mengetahui asal usul pakaian dan cara ia memperoleh tudung dan togol yang bercirikan. butang . Terutama, kot sandang kekal sebagai satu-satunya kot dalam almari pakaian lelaki klasik hari ini yang mempunyai tudung. Walaupun tudung yang serupa telah lama digunakan dalam pakaian lelaki sejak dari tabiat sami Kristian awal, kot duffle bertudung seperti yang kita ketahui hari ini bermula sejak abad ke-19.Tentera Laut Diraja Semasa Perang Dunia Kedua

Tentera Laut Diraja Semasa Perang Dunia Kedua

Asal-usul Belgium Istilah 'Duffel'

Duffle Coats HMS Iron Duke Pertama 1919

Duffle Coats HMS Iron Duke Pertama 1919

Mitos yang paling biasa tentang asal usul Duffle ialah kot itu adalah warisan Belgium. Orang Belgium bandar Duffel di wilayah Antwerp dikenali sebagai bandar pembuatan kain pada abad ke-15 yang mengeksport kainnya ke seluruh Eropah. Kain sandang itu sendiri adalah kain bulu hitam dan kasar, dan kot sandang itu sebenarnya dinamakan sempena nama itu. Walau bagaimanapun, kot sandang itu sendiri tidak pernah dihasilkan di bandar senama itu, dan juga tidak diperbuat daripada fabrik Duffel.

Warisan Anglo-Saxon

Generals Bubbles Barker & Monty dalam Duffle Coat yang besar

Generals Bubbles Barker & Monty dalam Duffle Coat yang besar

Ramai yang mendakwa bahawa orang Inggeris meminjam istilah Belgium untuk mencipta kot sandang seperti yang kita ketahui hari ini, dan walaupun betul bahawa tentera Inggeris dan terutamanya Sir Bernard Monty Montgomery dan Sir David Stirling , pengasas SAS, mempopularkan pakaian ini semasa Perang Dunia Kedua, asal-usul British penutupan togol inikotboleh dikesan kembali ke tahun 1887. Pada masa itu, John Partridge, pembekal pakaian luar British, mula mereka bentuk dan menawarkan kot duffle untuk dijual. Pandangan pada masa itu agak berbeza daripada hari ini, walaupun ia telah menampilkan ciri-ciri togol kayu. Kot itu lebih pendek dan berpotongan sangat lapang dengan penutupan hadapan togol bersudut sedikit, yang kelihatan serupa jaket motosikal vintaj .

Coat Frock Polish sekitar tahun 1850 - pendahulu kot duffle dengan togol & tudung

Kot Frock Polish sekitar tahun 1850 – pendahulu kot sandang dengan togol & tudung

Beberapa tahun kemudian, Tentera Laut Diraja British sedang mencari kot yang tahan lasak dan kalis pelaut, dan oleh itu Laksamana British telah menugaskan kot sandang, yang ternyata berjaya dan selepas itu dipakai pada kapal tentera di sekitar dunia.

Nenek moyang Poland

Walaupun John Partridge mereka bentuk kot duffle British, dia jelas diilhamkan oleh kot rok Poland. Ia mula diperkenalkan sekitar tahun 1820 dan mendapat populariti di benua Eropah pada tahun 1850-an. Sama seperti kot sandang moden, ia disesuaikan dengan tudung dan penutup togol mendatar. Sudah tentu, pada masa itu poket bukan sebahagian daripada kot dan dipakai lebih rapat daripada potongan besar Tentera Laut British, tetapi bagaimanapun, terdapat persamaan yang hebat. Penutupan togol jarang digunakan dalam pakaian lelaki sejak 200 tahun yang lalu.

Puncak

Jean Cocteau dalam kot duffle putih pendek dengan Coco Chanel & Miss Weiseveiller di Veneto Street, Rom 1958

Jean Cocteau dalam kot duffle putih pendek dengan Coco Chanel & Miss Weiseveiller di Veneto Street, Rom 1958

Kot sandang mungkin mencapai populariti puncak pada tahun 1950-an - 1960-an atas beberapa sebab. Pertama sekali, Field Marshal Montgomery telah membantu mencipta rupa ikonik semasa Perang Dunia II, itulah sebabnya duffle itu sehingga hari ini juga dikenali sebagai Monty di UK. Oleh itu, ia tidak menghairankan bahawa dia bahkan dibuat menjadi patung lilin - memakai kot Monty, sudah tentu. Selain itu, Kolonel David Sterling sangat menyukai kotnya sehingga dia memakainya di padang pasir! Selepas perang, tentera mengeluarkan lebihan kot duffle kepada orang ramai, dan artis, pelajar, dan intelektual memakainya. Jean Cocteau mempopularkan versinya sendiri dalam warna putih. Akibatnya, ibu akan memakaikan anak mereka, baju hujan menyesuaikan potongan duffle dan penerbitan fesyen lelaki Belanda SIR menerbitkan artikel bertajuk The Monty-Coat Forever.

Sir David Stirling, pengasas SAS dengan Duffle Coat di Gurun

Sir David Stirling, pengasas SAS dengan Duffle Coat di Gurun

Farid Chenoune, pengarang buku itu Sejarah Fesyen Lelaki , mendakwa ia sering dipakai dengan bekas baju sejuk tentera laut, sebuah kolej selendang , dan korduroi seluar, tetapi berdasarkan banyak gambar yang saya lihat dari tempoh itu, saya boleh mengatakan bahawa ia dipakai dengan semua jenis pakaian, sut, dan juga tuxedo !

Selepas kot itu mencapai kemuncak popularitinya, ia tidak pernah mendekati tahap kejayaan yang sama lagi. Anda masih akan melihat kot sandang di jalanan hari ini, walaupun model ini selalunya merupakan tafsiran fesyen yang asal, jauh dari perkara sebenar.

Tali Hem & Togol Kayu

Tali Hem & Togol Kayu

Butiran & Ciri Duffle Coat

Sejak abad ke-20, kot duffle diperbuat daripada kain bulu yang berat dan kasar. Ia mempunyai potongan kotak yang lapang dengan tudung, kuk bahu persegi dan besar poket tampal dengan tali rami dan penutup togol kayu.

Fabrik

Asal

Kot Duffle yang besar dipakai dengan elegan

Kot Duffle yang besar dipakai dengan elegan

Seperti yang dinyatakan di atas, kot ini mendapat namanya, walaupun secara tidak langsung, dari bandar Duffel di Belgium dan linen kasar dan berat serta kain bulu yang dihasilkan di sana. Sebagai nota sampingan, ini juga adalahkaindigunakan untuk beg sandang asal. Walaupun kot itu mempunyai namanya, ia sebenarnya tidak pernah digunakan untuk pengeluaran kot sandang. Sebaliknya, 34 auns setiap ela (1050 gram per meter) yang sama beratnya daripada dua muka, kain bulu rebus dengan struktur kepar (serupa dengan Serge) telah digunakan. Pada tahun 1900, Laksamana British menuntut bahawa semua fabrik termasuk bulu mestilah British, dan oleh itu hanya kain domestik digunakan. Warna asal untuk kot duffle tentera adalah kuning air unta, tetapi pada awal abad ke-20, versi khaki dan coklat digunakan. Walau bagaimanapun, tentera laut tidak digunakan sehingga tahun tiga puluhan. Pada tahun lima puluhan, biru laut dan warna lain menjadi lebih popular di kalangan orang ramai, dan hari ini anda boleh menemuinya dalam hampir semua warna termasuk merah, hijau lumba, hijau zaitun, kelabu, coklat kekuningan, kuning, putih…

Jika anda melihat gambar Monty, anda boleh melihat bahawa kot mempunyai tidur siang yang tebal seperti itu Kain Casentino . Saya fikir ini hanyalah kesan yang datang dengan usia fabrik bulu kerana kot sandang baharu nampaknya memilikinya.

memimpin

Iklan Awal oleh Gloverall

Iklan Awal oleh Gloverall

Pada tahun 1950, lelaki Inggeris Harold Morris dan isterinya Freda, yang sudah berada di sarung tangan dan perniagaan keseluruhan untuk pekerja kolar biru, membeli beberapa lebihan fabrik kot sandang daripada Tentera Laut bersama-sama dengan beberapa kot sandang dan menciptanya semula untuk pekerja. Walau bagaimanapun, apabila permintaan menjunam, mereka menumpukan semula kepada pasaran pengguna dengan kejayaan besar dan terkenal sebagai jenama Gloverall – gabungan daripada sarung tangan dan secara keseluruhan. Daripada fabrik asal, mereka menggunakan fabrik Tyrolean Loden 34 oz. Loden ialah fabrik yang bagus untuk kegunaan luar kerana tapak tenunannya dirasa selepas itu, memberikan kain itu dengan kemasan kalis air yang sangat sukar dipakai.

Kain Lain

Dengan populariti yang tinggi pada tahun lima puluhan dan enam puluhan, fabrik yang berbeza digunakan untuk kot duffle. Pada masa itu, gentian sintetik adalah terkini dan oleh itu anda akan menemui campuran bulu nilon dan loden sebagai tambahan kepada bulu unta yang lebih tradisional, tweed , gabardine dan juga popeline untuk musim panas.

Butiran

Potongan

David van Epps, dalam kot sandang, dengan anggota 894 Royal Naval Air Squadron. Dia dan rakyat Amerika yang lain memilih untuk berjuang untuk Britain sebelum A.S. memasuki Perang Dunia II.

David van Epps, dalam kot sandang, dengan anggota 894 Royal Naval Air Squadron. Dia dan rakyat Amerika yang lain memilih untuk berjuang untuk Britain sebelum A.S. memasuki Perang Dunia II.

Pada hari-hari awal kot duffle tentera laut, pakaian itu agak ringkas. Jika anda melihat gambar lama, anda boleh melihat betapa hebatnya saiz kot ini. Terutamanya kelasi yang lebih kecil kelihatan agak hilang dalam pakaian yang begitu besar. Pada masa pengenalannya, anak-anak kapal masih perlu memanjat rigging, dan oleh itu mereka perlu boleh bergerak dengan kot mereka, oleh itu potongan lebar. Walau bagaimanapun, pada masa yang sama, adalah sukar untuk memastikan badan hangat dengan begitu banyak lubang terbuka dan oleh itu sesetengah kelasi akan mengikat kot sandang ke badan mereka dengan tali atau menambah tali ke bahagian dalam tudung mereka yang membolehkan mereka mencapai ketat. sesuai dengan muka mereka.

Selepas Laksamana yang bertanggungjawab menerima maklum balas tentang kot, beberapa perubahan reka bentuk telah dibuat. Duffle dipotong lebih sempit dengan jahitan lurus di bahagian depan dengan tindih yang besar. Bahu diperkukuh dengan lapisan kain lain dan kancing dipasang pada tudung, membolehkan pelayar menyesuaikannya dengan lebih baik. Secara keseluruhan, ia kelihatan lebih seperti hari ini.

Mengenai panjang kot, kot duffle asal agak pendek, hampir sepanjang a peacoat . Semasa Perang Dunia II, panjang meningkat kepada kira-kira panjang lutut atau lebih tinggi dan hari ini anda akan mendapati kebanyakan kot berada di antaranya.

Kord & Togol

Togol Kulit & Tanduk

Togol Kulit & Tanduk

Togol mungkin merupakan ciri paling ciri kot sandang. Pada asalnya, tali rami digunakan dalam kombinasi dengan togol kayu. Gloverall menggantikannya dengan togol tanduk dan kulit yang kelihatan lebih halus ikatan pada tahun 1954, dan hari ini kebanyakan togol diperbuat daripada plastik. Pada mulanya, Tentera Laut Diraja nampaknya menyukai tiga togol, tetapi kemudiannya mereka memasukkan yang keempat. Purists mungkin mahu pergi dengan empat tetapi pada penghujung hari, ia tidak penting.

Anda sering membaca bahawa togol lebih mudah untuk ditutup sarung tangan daripada butang. Dalam pengalaman saya, sebaliknya adalah benar, dan togol ada di sana untuk rupa yang tersendiri.

Tali Kolar

Tali Kolar

Bar Kolar

Begitu juga dengan kot parit, kot duffle mempunyai bar di bawah kolar, yang ditutup dengan dua butang supaya leher anda dapat dilindungi dengan lebih baik daripada unsur-unsur.

PAD bahu

Bahu mempunyai lapisan dua kain yang berfungsi untuk membantu menangkis air dengan lebih baik dan mencegah haus pramatang pada bahagian bahu akibat membawa barang di bahu seseorang.

Tampalan Poket & Pengetatkan Pergelangan Tangan pada Monty Coat

Tampalan Poket & Pengetatkan Pergelangan Tangan pada Monty Coat

Poket Tampal

Kot sandang mempunyai dua poket tampalan yang menonjol di bahagian luar. Saya telah melihat beberapa dengan kepak walaupun kot sandang tentera laut asal berkemungkinan yang tanpa kepak.

Kot Sunspel-Gloverall Duffle

Kot Sunspel-Gloverall Duffle

Lapik

Duffles lama tidak mempunyai lapisan tetapi pada tahun 1954, Gloverall menambahkan lapisan bertanda pada kot mereka dan akhir-akhir ini nampaknya beberapa syarikat menggunakan - dengan menarik - Union Jack untuk lapisan. Purists harus melakukannya seperti Monty dan melangkau lapisan. Menariknya, kot asli Monty menampilkan tali peha pada bahagian bahagian dalam kot yang membolehkan anda mengikat kot ke kaki anda.

Bila Perlu Dipakai & Cara Menggabungkan Kot Duffle

Kot duffle zaman sekarang dalam unta

Kot Duffle masa kini dalam unta

F.E. Castleberry dalam kot sandang Gloverall merah

F.E. Castleberry dalam kot sandang Gloverall merah

Secara tradisinya, kot sandang dipakai di atas pakaian seragam dan sehingga kini, ia dipakai sedikit lebih lapang daripada kot lain. Walaupun ia digabungkan pada tahun lima puluhan dengan pelbagai sut dan pakaian kot sukan, ia jelas lebih sesuai untuk pakaian kasual dalam tweed, tahan duri, Saxony , dsb., dan bukannya worsted superfine. Tidak perlu dikatakan, jangan sekali-kali memakainya dengan tuksedo melainkan, seperti Jean Cocteau, anda menganggap kot ini sebagai kot universal anda.

Ia juga dipadankan dengan seluar jeans, chinos dan corduroy serta baju sejuk tenis atau pakaian rajutan berat yang lain. Mengenai kasut,butatau brogues adalah lebih baik daripada oxford kaki biasa dan ramai orang menggabungkannya dengan kasut. Jika anda membuat keputusan untuk membeli kot sandang dalam warna pekat seperti merah atau kuning, cuba untuk mengecilkan seluruh pakaian anda kerana anda sudah membuat kenyataan yang berani. Secara keseluruhan, saya akan mengesyorkannya untuk semua perkara kasual dan menganggapnya tidak wajar dengan apa-apa perniagaan atau malam yang berkaitan.

Di Mana & Cara Membeli Kot Duffle?

Kot Duffel Montgomery Asli

Kot Duffle Montgomery Asli

Sepanjang kewujudannya, berjuta-juta kot duffle telah dihasilkan, dan masih terdapat banyak pengeluar yang menawarkan kot duffle atau putaran khusus mereka padanya. Bagi anda, ini bermakna pelbagai pilihan tersedia antara vintaj, baharu dan ditempah khas. Walau bagaimanapun, pada masa yang sama, ini bermakna terdapat banyak pilihan dan dalam bahagian berikut saya akan cuba membantu mencari kot duffle yang sesuai untuk anda.

Kot Duffle Terpakai & Vintaj

Satu jika sarung awam pertama yang dibuat oleh Gloverall pada awal 1950

Satu jika duffle awam pertama yang dibuat oleh Gloverall pada awal 1950-an. Ia diperbuat daripada kain bulu Loden dengan tali dan togol kayu.

Kot duffle sebenar WWII dalam keadaan baik sukar dicari. Mereka muncul sekali-sekala pada eBay untuk kira-kira £10 – 100, tetapi penghantaran dari UK agak mahal. Sudah tentu, anda juga mungkin bertuah untuk mencari kot sandang yang hebat di kedai tempatan seperti pakaian lelaki vintaj di London , tetapi ini akan menjadi pengecualian kepada peraturan. Syukurlah, pemotongan yang lebih luas akan menjadikan membeli-belah dalam talian kurang berisiko mengenai saiz. Anda juga boleh mencuba tapak web vintaj, seperti yang ini, yang ini atau yang itu. Walau bagaimanapun, sentiasa ingat bahawa saiz terkecil yang mereka gunakan untuk membuatnya ialah saiz 1, dan saya telah melihat seorang lelaki berukuran 6’2″ seberat 250 lb. kelihatan seperti dia perlu membesar ke dalamnya. Jadi hanya pergi untuk WWII kot jika anda benar-benar mahukan yang sebenar. Jika tidak, ia akan menjadi terlalu besar kepada anda.

Kot Duffle Baru

Kot Monty Moden

Kot Monty Moden

Apabila bercakap tentang kot sandang baharu, anda mempunyai pilihan pembekal yang hampir tidak berkesudahan tetapi tiada satu pun daripada mereka yang benar-benar memberikan perkara sebenar. Kemungkinan tiruan terdekat mengenai fabrik dan butiran datang dari Gloverall - dipanggil Monty, ia kini berharga £325. Mereka mendakwa ia asli, tetapi hanya fakta bahawa mereka menggunakan 90% bulu dan 10% campuran PA membuktikan bahawa ia jauh dari asli. Kain itu berasal dari Itali dan tidak berat 34oz seperti dahulu. Syarikat itu suka memasarkan Monty mereka sebagai kot sandang asal walaupun pada hakikatnya syarikat itu tidak ditubuhkan sehingga 1951, lama selepas penubuhan kot sandang tentera laut. Jika anda boleh mengabaikan pelanggaran pemasaran ini, dan hidup dengan 10% nilon, ia adalah perkara yang paling hampir dengan yang asal, dan ia datang dalam saiz yang lebih sesuai daripada kot sebenar.

Pembekal lain yang mendakwa membuat kot asli ialah Montgomery asal , yang sekali lagi menunjukkan kesan yang dilakukan oleh Field Marshal di Britain. Menurut laman web mereka, mereka telah menghasilkan kot duffle untuk British Admiralty sejak tahun 1890-an, dan masih menghasilkan produk tandatangan mereka di England. Produk mereka lebih murah – kira-kira £170 – dan sebagai balasan anda mendapat 30% poliester. Itu sahaja akan menjadi alasan untuk saya tidak membelinya, tetapi jika anda mempunyai bajet, ia mungkin sesuai dengan bil.

Kot Duffle Varsity

Kot Duffle Varsity

Satu lagi pengeluar yang menyediakan 100% kot duffle Loden ialah Salzburg di Schneider dari Austria. Di AS, ia tidak mudah didapati, tetapi di Eropah ia boleh didapati secara meluas dalam haberdasheries. Jika anda inginkan kot duffle dengan flap, LL Bean menawarkan versi 18oz dalam bulu dan jika anda tinggal di Jerman, anda harus mempertimbangkan Ladage & Oelke di Hamburg, yang telah menawarkan klasik ini dalam pelbagai warna selama bertahun-tahun.

Jika anda tidak mementingkan keaslian mutlak, terdapat beberapa pengeluar yang menawarkan reka bentuk yang disesuaikan bagi kot sandang. Mereka termasuk Harnold Brook, yang sebenarnya pernah membuat perjanjian sebenar suatu ketika dahulu tetapi nampaknya mereka telah diambil alih oleh sebuah syarikat Itali baru-baru ini. Syarikat Jepun seperti Headporter Plus menawarkan versi mereka. Sebuah rumah hadapan yang lebih fesyen, Comme des Garcons, sedang menjual a Kot sandang Varsity oleh Junya Watanabe untuk kira-kira €1000. Secara peribadi, saya akan tetap dengan potongan yang lebih klasik dalam warna terang seperti hijau, merah atau kuning, tetapi masing-masing mengikut warnanya sendiri.

Dipesan lebih dahulu

Kot Duffle Bespoke dalam Merah oleh Richard Anderson

Kot Duffle Bespoke dalam Merah oleh Richard Anderson

Akhir sekali, anda sentiasa mempunyai pilihan untuk dipesan lebih dahulu. Walaupun setiap tukang jahit yang dipesan lebih dahulu sepatutnya boleh membuat anda seorang, ramai yang mungkin tidak mengetahui butiran khusus dan disebabkan kekurangan masa untuk penyelidikan, mereka mungkin menolak projek itu. Malah pada Barisan Savile , kot duffle bukanlah standard tetapi nampaknya Richard Anderson telah membangunkan program tersuai untuk kot duffle yang diperbuat daripada bulu 21 oz melton kain dalam pelbagai warna. Sudah tentu, pakaian yang dipesan lebih dahulu akan jauh lebih mahal daripada kot duffle standard di luar rak, tetapi padanannya juga harus lebih baik dan anda boleh membina pakaian anda sendiri dalam fabrik pilihan anda – mungkin anda boleh menemui Loden 34oz yang istimewa kain atau pun Duffel sebenar – bukankah itu sesuatu? Seperti banyak perkara dalam fesyen klasik, pakaian seperti kot duffle, jika anda boleh jangka memakainya selama bertahun-tahun, adalah berbaloi untuk pelaburan.

Jika anda mempunyai sumber lain untuk kot duffle, silahubungi sayadan saya akan menambahnya pada artikel itu. Kot duffle apa yang anda miliki, dan warna apa yang menjadi kegemaran anda?

 • Coat Frock Polish sekitar tahun 1850 - pendahulu kot duffle dengan togol & tudung

  Kot Frock Polish sekitar tahun 1850 – pendahulu kot sandang dengan togol & tudung

 • Duffle Asli WW2 Tentera Laut. Dibuat pada tahun 1944 kot ini adalah versi 4 togol dengan pelarasan tudung butang & pita.

  Duffle Asli WW2 Tentera Laut. Dibuat pada tahun 1944 kot ini adalah versi 4 togol dengan pelarasan tudung butang & pita.

 • Satu jika sarung awam pertama yang dibuat oleh Gloverall pada awal 1950

  Satu jika duffle awam pertama yang dibuat oleh Gloverall pada awal 1950-an. Ia adalah fabrik bulu Loden yang dibuat dengan tali dan togol kayu.

 • Kot Monty Moden

  Kot Monty Moden

 • F.E. Castleberry dalam kot sandang Gloverall merah

  F.E. Castleberry dalam kot sandang Gloverall merah

 • Kot Duffle Bespoke dalam Merah oleh Richard Anderson

  Kot Duffle Bespoke dalam Merah oleh Richard Anderson

 • Kot duffle zaman sekarang dalam unta

  Kot duffle zaman sekarang dalam unta

 • Kot Duffel Montgomery Asli

  Kot Duffel Montgomery Asli

 • Duffle Coat dalam Jurnal Milwaukee Disember 1941

  Duffle Coat dalam Jurnal Milwaukee Disember 1941

 • Iklan Awal oleh Gloverall

  Iklan Awal oleh Gloverall

 • Kain duffle Amerika oleh Baxter 1951

  Kain duffle Amerika oleh Baxter 1951

 • Duffle Coats HMS Iron Duke Pertama 1919

  Duffle Coats HMS Iron Duke Pertama 1919

 • Leftenan Basil Beal memakai peralatan cuaca buruk, diambil pada tahun 1914 dengan kot sandang HMS B1, sarung tangan kulit dan but laut berat

  Leftenan Basil Beal memakai peralatan cuaca buruk, diambil pada tahun 1914 dengan kot sandang HMS B1, sarung tangan kulit dan but laut berat

 • Kot duffle pada 7 Mac 1942 berlepas dari HMS ATHERSTONE di luar Plymouth

  Kot duffle pada 7 Mac 1942 berlepas dari HMS ATHERSTONE di luar Plymouth

 • Kot Duffle yang besar dipakai dengan elegan

  Kot Duffle yang besar dipakai dengan elegan

 • Monty Bernard L. Montgomery dalam Duffle Coat semasa Perang Dunia Kedua

  Monty Bernard L. Montgomery dalam Duffle Coat semasa Perang Dunia Kedua

 • Kelasi dalam kot sandang pada 20 November 1942

  Kelasi dalam kot sandang pada 20 November 1942

 • David van Epps, dalam kot sandang, dengan anggota 894 Royal Naval Air Squadron. Dia dan rakyat Amerika yang lain memilih untuk berjuang untuk Britain sebelum A.S. memasuki Perang Dunia II.

  David van Epps, dalam kot sandang, dengan anggota 894 Royal Naval Air Squadron. Dia dan rakyat Amerika yang lain memilih untuk berjuang untuk Britain sebelum A.S. memasuki Perang Dunia II.

 • Sir David Stirling, pengasas SAS dengan Duffle Coat di Gurun

  Sir David Stirling, pengasas SAS dengan Duffle Coat di Gurun

 • Jean Cocteau dalam kot duffle putih pendek dengan Coco Chanel & Miss Weiseveiller di Veneto Street, Rom 1958

  Jean Cocteau dalam kot duffle putih pendek dengan Coco Chanel & Miss Weiseveiller di Veneto Street, Rom 1958

 • Patung Lilin Montgomery dalam Kot Duffle

  Patung Lilin Montgomery dalam Kot Duffle

 • Duffle Coat dengan tali peha

  Duffle Coat dengan tali peha

 • Tali Hem & Togol Kayu

  Tali Hem & Togol Kayu

 • Togol Kulit & Tanduk

  Togol Kulit & Tanduk

 • Tali untuk Mengikat Kot Duffle pada Kaki

  Tali untuk Mengikat Kot Duffle pada Kaki

 • The Monty Coat oleh Gloverall

  The Monty Coat oleh Gloverall

 • Tali Kolar

  Tali Kolar

Ingin mengetahui lebih lanjut? Lihat Panduan Mantel, Topcoat dan Jaket kami