Sneakers Lanvin: Adakah Mereka Berbaloi? – Ulasan Kasut Tenis Paris Mewah Lelaki

pratonton.3000 14 berskala

Walaupun kasut pastinya tidak dianggap sebagai ruji pakaian lelaki klasik, kami di Warta Lelaki tidak boleh menolak mereka secara langsung; ia adalah sebahagian daripada banyak almari pakaian lelaki, dan jenama mewah bertingkat bahkan memasuki pasaran kasut—contohnya, rumah fesyen Perancis, Lanvin! Berikut adalah keputusan kami sama ada kasut tenis DBB1 Lanvin berbaloi dengan harganya.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Lanvin: Rumah Couture Perancis
  2. Sneakers Lanvin DBB1
  3. Untuk Harganya yang Tinggi: Adakah Ia Berbaloi?
  4. Keputusan Kami: Tidak Berbaloi

Siaran ini adalah ansuran dari Adakah Berbaloi? siri ulasan, dan hari ini kita bercakap tentang kasut dari jenama Lanvin.

Anda tidak akan mengharapkan untuk melihat kasut sukan pada Raphael atau Preston, tetapi saya kebetulan menjadi peminat besar mereka untuk pakaian tertentu. Saya tidak bercakap tentang apa-apa jenis kasut, hanya yang mempunyai rupa anggun dan moden daripada jenama pakaian lelaki popular Lanvin.Ini biasanya termasuk kasut kulit dengan bahagian atas yang kukuh, sedikit atau tiada penjenamaan, dan benar-benar tiada tujuan sukan selain hanya berjalan. Saya memakai kasut dengan seluar jeans, chinos, baju baju , dan juga baju sejuk supaya rupa digilap dan kelihatan sesuai untuk kebanyakan majlis.

Kyle suka memadankan kasutnya dengan pakaian tertentu.

Kyle suka memadankan kasutnya dengan pakaian tertentu.

Terdapat beberapa lagi sebab untuk melihat kasut itu. Seperti an Tali pinggang Hermes , ia mempunyai tanda harga yang tinggi. Ia digembar-gemburkan dan diberi hashtag di seluruh media sosial. Dan tidak banyak yang istimewa mengenainya, selain jenama.

Sepasang kasut sukan biasa boleh menelan kos antara $450 hingga $550. Jumlah wang yang sama juga boleh dibelanjakan untuk sepasang kulit berkualiti kasut pakaian , yang akan bertahan selama beberapa dekad. Perkara yang sama tidak boleh dikatakan untuk kasut.

Lanvin: Rumah Couture Perancis

Lanvin ialah rumah fesyen Perancis ketiga tertua yang masih beroperasi. Ia telah dimulakan oleh Jeanne Lanvin, seorang pelapis berbakat, pada tahun 1889. Dia mereka almari pakaian mewah untuk anak perempuannya, yang menarik perhatian orang kaya. Lanvin mula-mula memberi tumpuan kepada pakaian kanak-kanak tetapi tidak lama kemudian mula bekerja pada pakaian ibu dan anak perempuan bersama-sama. Dia tidak lama kemudian menjadi jurujual pakaian rasmi pada tahun 1909.

Pelanggan asalnya ialah perempuan , tetapi pada tahun 1920-an, dia mula berkembang menjadi bulu, pakaian dalam, minyak wangi, hiasan rumah dan pakaian lelaki. Lanvin ialah pereka Paris pertama yang melancarkan a dibuat-untuk-ukur garis pakaian untuk lelaki pada tahun 1926.

Lanvin, rumah fesyen Perancis ketiga tertua yang

Lanvin, rumah fesyen Perancis ketiga tertua yang masih beroperasi telah dimulakan oleh Jeanne Lanvin pada tahun 1889.

Menjelang akhir dekad, dia mempunyai 23 atelier dan 800 pekerja. Syarikat itu mula dijual pada tahun 1990 dan dikendalikan oleh ahli keluarga sehingga tahun 1996. Syarikat itu bertukar tangan dan pengarah kreatif berkali-kali dalam tempoh 30 tahun akan datang, dan sebuah konglomerat yang berpangkalan di Shanghai Fosun International kini memegang pegangan majoriti.

Pada masa kini, Lanvin serupa dengan banyak rumah fesyen mewah lain. Mereka menumpukan pada koleksi bermusim yang dipacu trend. Sebagai contoh, untuk lelaki, mereka menawarkan pakaian sedia untuk dipakai seluar petang dengan tali pinggang satin. Ini dipadankan dengan kemeja-t lengan panjang dan jurulatih merah dan emas. Ia tidak menampilkan jalur gelen. Mereka juga tidak menawarkan jaket yang sepadan.

Jean Lanvin juga merupakan pereka Paris pertama yang menawarkan garisan yang dibuat untuk mengukur untuk lelaki.

Jean Lanvin juga merupakan pereka Paris pertama yang menawarkan garisan yang dibuat untuk mengukur untuk lelaki.

Jelas sekali, matlamat mereka adalah untuk melanggar peraturan dan mencipta trend baharu. Jadi, tidak mungkin syarikat yang mempunyai pendekatan seperti ini akan memberi tumpuan sepenuhnya pakaian lelaki klasik . Berdasarkan pakaian yang ditawarkan Lanvin, kasut popular mereka kelihatan hampir seperti pejalan kaki.

Sneakers Lanvin DBB1

Kasut sukan ikonik dari Lanvin adalah model DBB1 . Ini ialah kasut sukan atas rendah dengan tapak getah rata, kaki topi yang menonjol dengan jahitan ton pada tona, tepi yang dipangkas dan ton dalam tali kasut. Model ini dibuat di Portugal.

Gaya dan Penampilan Keseluruhan

Penampilan keseluruhan adalah matang dan bersahaja untuk kasut; tiada warna atau butiran penjenamaan yang kuat. Ia datang dalam pelbagai warna yang diredamkan, kebanyakannya putih, hitam dan rona kelabu, dan juga ton bumi sekali-sekala seperti buah zaitun hijau atau warna coklat.

Lanvin jelas tidak mahu ini menjadi yang paling bergaya dalam barisan kasut mereka. Mereka mempunyai banyak pilihan lain yang kuat dan over-the-top untuk lelaki yang ingin menjadi mencolok.

Lanvin DBB1

Lanvin DBB1

Tudung kaki kasut biasanya berbeza dengan bahagian atas yang lain, selalunya sebagai kontras nada pada nada dan kemasan yang berbeza; contohnya, seperti suede, kulit anak lembu kulit , kulit paten, atau pun kulit timbul croc.

Saiz Sneakers Lanvin

Adalah penting untuk mengetahui bahawa model ini hanya datang dalam saiz keseluruhan, yang boleh menjadi agak janggal bagi kebanyakan lelaki. Keadaan ini boleh menjadi lebih rumit oleh fakta bahawa Lanvin juga mengatakan bahawa model DBB1 mereka berjalan satu setengah hingga satu saiz keseluruhan yang besar. Jadi, anda perlu memutuskan saiz keseluruhan yang sesuai untuk anda.

Untuk Harganya yang Tinggi: Adakah Ia Berbaloi?

Bahan dalam Sneakers Lanvin

Walaupun $450 hingga $550 kelihatan mahal untuk kasut, ia sebenarnya tidak keterlaluan. Ia masih terlalu mahal untuk bahan dan jenis kasut itu, tetapi sekurang-kurangnya ia mempunyai kualiti yang hebat jika bahan asas berbanding dengan kasut biasa.

Ia adalah 100% bahagian atas dan pelapik kulit anak lembu, yang menjadikan a rasa selesa . Tapaknya adalah 100% getah, yang tidak biasa untuk kasut. Ia bukan sahaja bahan semula jadi, tetapi ia juga memerlukan lebih banyak pukulan daripada bahan tunggal yang serupa getah lain.

Sneakers dan kotak Lanvin

Harganya mungkin terlalu mahal untuk sepasang kasut, tetapi ia mempunyai kualiti yang hebat berbanding kasut biasa dan anda boleh menyiarkan #Lanvin di Instagram.

Anda masih membayar banyak untuk jenama dan untuk keupayaan untuk memiliki kasut #Lanvin di halaman Instagram anda. Penampilannya matang dan bersahaja, jadi bagi lelaki yang ingin kekal di hujung spektrum yang bergaya, ini adalah pilihan yang bagus, jika anda sanggup membayar harganya.

Corak & Warna

Kami suka bahawa terdapat penjenamaan yang minimum dan tidak ada yang kelihatan di bahagian luar kasut. Satu-satunya ciri bahawa ini adalah kasut Lanvin penutup kaki . Kami menyukai pilihan yang paling tidak mencolok dan tona pada bahagian atas ton dan tudung dalam warna seperti hijau, coklat atau putih.

Kulit paten adalah pilihan yang paling tidak menarik kerana ia adalah bahan formal. Ia benar-benar tidak bertempat di sini. Paten hitam hendaklah dikhaskan untuk pakaian rasmi dan pakaian petang , bukan kasut. Ini kebanyakannya menangis untuk perhatian.

DBB1 dan ia

DBB1 dan ciri khas topi kaki.

Jadi, kami cadangkan memilih pilihan kulit yang lebih sesuai untuk kasut kasual. Bahawa dikatakan, hitam dalam pakaian lelaki juga merupakan warna yang sangat formal. Secara tradisinya ia hanya sebahagian daripada Pakaian Petang atau pakaian pengebumian , dan anda pastinya tidak sepatutnya memakai kasut ke majlis pengebumian. Saya harap ia tidak perlu diperkatakan. Ia juga sangat berlebihan sebagai warna dengan sendirinya.

Banyak pilihan kasut berwarna hitam, malah ada yang mempunyai tapak getah hitam juga. Melainkan anda memakai seluar yang kontras, warna hitam akan memberi kesan menjadikan kaki dan kaki anda surut, dan ia agak membosankan.

Kepelbagaian Sneakers Lanvin

Dari segi berapa banyak yang anda boleh dapatkan daripada produk, itu bergantung kepada anda. Seperti yang kami katakan, Preston dan Raphael mungkin tidak akan pernah memakai kasut, tetapi saya cenderung memakainya dari semasa ke semasa. Saya akan memasangkan kasut ini dengan sepasang gelap seluar jeans , gelap turtleneck baju sejuk, dan mungkin kot unta hanya untuk menambah warna pop, atau mungkin seperti pakaian yang saya pakai hari ini, dengan warna gelap kot sukan , kemeja putih berbutang bawah dan sepasang khaki slim cina .

Kyle memakai kasut Lanvin dengan seluar jeans gelap, sweater turtleneck gelap dan mantel unta.

Kyle memakai kasut Lanvin dengan seluar jeans gelap, sweater turtleneck gelap dan mantel unta.

Pada pendapat kami, coklat versi adalah yang paling serba boleh. Ia lebih kasual daripada hitam dan akan dipadankan dengan seluar jeans dan chinos, tanpa kelihatan terlalu gelap. Walaupun Lanvin menawarkan pilihan putih, seseorang yang ingin kelihatan lebih klasik mungkin mendapati warna ini agak terhad. putih berani dan akan berbeza dengan hampir apa sahaja yang anda pakai dengannya. Kasut putih cenderung untuk menarik mata anda ke bawah, jadi bagi lelaki yang suka memakai seluar gelap dan kasut putih, ia cenderung untuk membuat orang fokus pada kaki anda, bukannya keseluruhan pakaian anda.

Kyle memadankan kasut Lanvin dengan kot sukan gelap, kemeja berbutang bawah putih dan sepasang chinos langsing khaki.

Kyle menggandingkan kasut Lanvin dengan kot sukan gelap, kemeja putih berbutang bawah dan sepasang chinos langsing khaki.

Putih akan menarik perhatian lebih kepada fakta bahawa ini adalah kasut, dan ini akan menyebabkan mereka kelihatan kasual seperti yang boleh. Perlu diingat bahawa rupa ini, tanpa mengira warna yang dipilih, akan menjadi lebih sukar untuk lelaki matang untuk menarik diri daripada lelaki yang lebih muda. Kami bercakap tentang isu ini dengan panjang lebar dalam kami Kesilapan Lelaki Tua Apabila Cuba Nampak Muda panduan. Memakai seluar yang biasanya dikaitkan dengan remaja boleh membuatkan anda kelihatan seperti sedang mencuba terlalu keras. Ia kadangkala terlalu sukar untuk dilakukan.

Keputusan Kami: Tidak Berbaloi

Kesimpulannya, kami tidak fikir kasut Lanvin berbaloi. Mereka mahal, asas, tidak terlalu serba boleh, agak sukar untuk saiz, dan mereka memberi tumpuan sedikit terlalu banyak pada warna hitam, secara amnya, yang menjadikannya agak membosankan. Ia daripada jenama yang bergaya, yang akan menumpukan pada perkara terbaik seterusnya. Jadi, jangan harap trend itu kekal selama-lamanya.

Kasut sneakers Lanvin pada pendapat kami: TIDAK BERBALOI.

Kasut sneakers Lanvin pada pendapat kami: TIDAK BERBALOI.

Jika anda benar-benar menyukai penampilan ini, terdapat banyak pilihan lain di luar sana yang hampir sama untuk suku harga, dan terus terang, pilihan yang bagus loafer atau memandu moc akan membuatkan anda kelihatan lebih bersatu.

Adakah anda akan membelanjakan wang anda untuk membeli kasut Lanvin? Atau adakah anda lebih suka melangkau kasut sama sekali? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan!