Spun Fashions Untuk Musim Gugur 1934

Pakaian Musim Gugur 1934

Kadang-kadang, nampaknya figura dalam ilustrasi fesyen Apparel Arts berpakaian terlalu kemas. Selalunya, perkadaran lelaki tinggi ini hanya keluar dari dunia ini - diputarbelitkan oleh persepsi ideal pada masa itu. Oleh itu, ia membantu untuk melihat iklan, katalog dan gambar vintaj untuk memahami perkara yang sebenarnya dijual dan dipakai oleh lelaki itu di jalanan.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Pakaian Musim Gugur 1934
  2. Kesimpulan

Menariknya, isu Seni Pakaian dari tahun 1930-an jarang mempunyai gambar orang di dalamnya, sedangkan orang Jerman jurnal lelaki mempunyai banyak, yang akan kita lihat dengan lebih dekat pada masa hadapan.

Hari ini, kami ingin melihat iklan menarik dari tahun 1934, yang digambarkan oleh Lester Rubin, yang mencipta banyakilustrasi fesyenuntuk Seni Pakaian. Bergelar The Spun Fashions for Fall 1934, pakar promosi fesyen, JAFFEE, COHEN & LANG, Inc. dari 115 Fifth Ave, New York menjanjikan PENGELUARAN SEMULA YANG TEPAT, BERHARGA SEDERHANA, KAIN DAN MODEL DAFTAR SOSIAL MAHAL YANG SAH. Iklan ini jelas menunjukkan bahawa perkara yang biasa kita lihat adalah, sebenarnya, model dan gaya utama setiap jenama, tetapi tidak semestinya apa yang kebanyakan lelaki akan pakai.Pakaian Musim Gugur 1934

Paletot Dan Punggung Berikat

Paletot Dan Punggung Berikat

Sekarang, mari fokus pada pembiakan tulen ini. Pertama, kami mempunyai kot paletot tulang herring kelabu muda dan seluar berjalur dengan foulard bertitik merah selendang dan topi Homburg. Bagi kebanyakan orang, seperti itukotmungkin warnanya terlalu terang, dan oleh itu, terlalu terhad.

Sut Cricket Spun berwarna biru laut dengan poket tiket dan kot berpayu kembar mempunyai huruf tebal anyaman pepenjuru sebelum ini kita lihat dalam ilustrasi Seni Pakaian yang lain. Juga, kami memakai biru mudabaju rayadengan kolar kelab putih yang kontras dan berbelang navy dan merah tali leher . Potongan penuh seluar memang tipikal untuk tahun 30-an, begitu juga dengan warna hitamkasutuntuk pakaian perniagaannya.

Lelaki bermain golf itu memakai sut yang diperbuat daripada coklat-kuning air Tweed Shetland dengan anyaman pepenjuru yang berani. Kot mempunyai separuh tali pinggang di bahagian belakang, bolong tengah serta lipatan dan poket tampal .

Lelaki bersuit coklat itu berbeza. Thejaketialah bukan jaket Norfolk , namun ia mempunyai tali pinggang di pinggang, poket tampal yang boleh dikembangkan dengan flap dan baju kelabu dengan kolar kelab dan pin kolar . oren itu baju sejuk dengan leher krew yang dalam berfungsi dengan baik dengan coklat dan kelabu pada pendapat saya.

Kot paletot Vicuna Spun pastinya mempunyai warna perang unta kuning air semulajadi ini dan jelas ia agak popular ketika itu. Walau bagaimanapun, saya ragu-ragu pengeluaran semula itu sebenarnya diperbuat daripada vicuna sebenar kerana kosnya yang tinggi. Nama itu mungkin berasal dari asalnyabaju atasanyang datang dalam warna itu dan diperbuat daripada kain vicuna sebenar.

Balut Coat Dan Sut Coklat

Balut Coat Dan Sut Coklat

Apa yang dipanggil sut pintal sawyer ialah sut dada tunggal bertanda kecil berwarna coklat-kuning air dengan 3 gulung 2 butang penempatan. Ia digabungkan dengan baju hijau zaitun, hijau-merah tali leher , kuning boutonniere dan hijau segi empat sama poket . Zaman sekarang agak susah nak cari kain baju sebegitu.

Sut Harris Spun 3 helai disesuaikan dengan salah satu fabrik yang paling menarik di halaman ini. Bukan sahaja cermin tingkap merah berkotak-kotak pada sut coklat - sesuatu yang tidak pernah saya lihat dalam kehidupan sebenar - tetapi cermin tingkap itu tidak padat tetapi lebih kelihatan seperti tali. Ia dipadankan dengan baju kelabu pastel gelap tali leher dan biru muda segi empat sama poket dengan tepi yang lebih gelap.

Lama Spun ialah mantel berpotongan raglan dengan poket sisi dalam cek berwarna coklat. Nampaknya satu-satunya butang boleh didapati di lengan manakala bahagian depan hanya dibalut pada badan dan dipegang dengan tali pinggang. Seperti yang saya nyatakan dalam kamiChris Selepasartikel, ini pada asalnya digunakan oleh Pemain Polo untuk kekal hangat di antara chukkers.

The budiman menunjukkan kepada kami punggungnya memakai satu lagi sut berkotak coklat-beige dan sama seperti model lain sebelum ini, dia mempunyai tali pinggang separuh di belakang dengan banyak lipatan. Walaupun dia sebenarnya mempunyai lipatan di atas juga, yang sepatutnya memberikannya lebih mudah pergerakan. Perhatikan, dia bersandar pada gabungan istimewa tempat duduk memburu dan payung .

Model terakhir memakai sut tweed Harris kelabu putih dengan poket tampal di sisi dan di dada, serta tali pinggang separuh di belakang. Oleh kerana dia bermain golf, dia mungkin mempunyai lipatan di belakang juga. Pemeriksaan yang agak ringan memberikan tekstur yang baik pada pakaian yang kelihatan polos. Sut seperti itu jarang ditemui di mana-mana kerana kebanyakan orang mendapati bahawa ia perlu menghabiskan lebih banyak masa di pencuci kering mereka daripada di almari pakaian mereka.

Kesimpulan

Seperti yang anda lihat, pengeluaran semula yang lebih murah adalah hampir sama dengan yang asli yang lebih mahal. Adalah menarik untuk melihat bagaimana mereka sebenarnya berbeza dalam kualiti dan pembinaan kain daripada model kelas atas. Walaupun orang mungkin menjangkakan bahawa mereka adalah lebih rendah, saya pasti ia akan berfungsi dengan baik berbanding dengan kot dan sut rak moden dari segi pembinaan. Kualiti kemasan kain mungkin lebih baik hari ini dan mungkin juga beratnya dua kali ganda.

Panduan Ilustrasi Fesyen Lelaki

tekan di sini