Stokin Bresciani

Stokin Bresciani

Selepas perbincangan Kasut Bandar & Desa baru-baru ini, dengan gabungan stokin dan seluar, kami ingin memperkenalkan anda kepada salah satu pengeluar stokin terkemuka di dunia: CALZIFICIO M. BRESCIANI.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Kaus Kaki & Sejarah Bresciani
  2. Bresciani Hari Ini
  3. Perhatian Bresciani terhadap perincian dicerminkan dalam banyak bidang:
  4. Kajian Sarung Kaki & Kaus Kaki Bresciani
  5. Kesimpulan

Kaus Kaki & Sejarah Bresciani

Fabio Bresciani

Fabio Bresciani

Selepas bertahun-tahun pengalaman dalam perdagangan pembuatan stokin, Mario Bresciani memutuskan pada tahun 1970 untuk memulakan kilang stokinnya sendiri, Mario Bresciani S.N.C. di Castiglione delle Stiviere (Mantova, Itali). Pada mulanya, satu-satunya tumpuan ialah pasaran stokin lelaki Itali, yang bermakna mereka secara eksklusif mengeluarkan stokin atas-the-betis berkualiti tinggi! Hanya beberapa tahun kemudian, apabila mereka mula mengeksport ke negara lain, koleksi stokin seluar pendek telah ditambahkan pada portfolio mereka. Ini amat sukar untuk Mario Bresciani, yang percaya stokin pendek hanya untuk kanak-kanak!Sepuluh tahun selepas ia ditubuhkan, syarikat itu menukar namanya menjadi Calzificio M Bresciani S.R.L . (setara Itali dengan LLC). Walaupun selepas memasuki pasaran label swasta, mereka mengekalkan premis mereka dan terus menghasilkan stokin berkualiti tinggi.

Pada tahun 90-an, anak lelaki Mario Massimiliano dan Fabio menyertai syarikat itu. Pada tahun 1994, Bresciani dapat memperoleh lesen eksklusif untuk stoking Brioni, dan perkara yang sama berlaku untuk Canali pada tahun 2007. Oleh itu, apabila anda menjumpai sepasang stoking Brioni atau Canali, ia sebenarnya dibuat oleh Bresciani. Juga pada tahun 2007, mereka memperkenalkan koleksi stokin wanita buat kali pertama.

Sepanjang beberapa dekad, objektif Bresciani adalah untuk menghasilkan stokin terbaik, dan walaupun ini tidak pernah berubah, pasaran telah berubah. Pada tahun 1980-an, ia sudah cukup untuk menghasilkan stoking berkualiti tinggi untuk berjaya. Pada tahun 1990-an, aspek perkhidmatan menjadi lebih penting dan pada tahun 2000, pemasaran, serta keterlihatan produk, adalah amat penting.

Mario Bresciani

Mario Bresciani

Bresciani Hari Ini

Dengan lebih daripada 40 tahun pengalaman, selain menghasilkan untuk label lain, Bresciani telah berjaya mewujudkan nama jenama eponim mereka sendiri. Sehingga kini, stokin mereka dijual di lebih 500 butik di seluruh dunia.

Walaupun Massimiliano bertanggungjawab untuk pemasaran Bresciani, abangnya Fabio dan bapa Mario mendedikasikan masa mereka untuk pembangunan produk dan penyelidikan benang. Dengan sumber berdedikasi sedemikian, Bresciani kini mampu menghasilkan stoking yang diperbuat daripada 100% rami, linen, kapas Mesir, Bulu Merino dan Cashmere. Mereka juga menawarkan campuran sutera, dan baru-baru ini menambah campuran kapas kasmir 50% - 50%. Malangnya, pembekal untuk benang ini telah keluar dari perniagaan, dan kini mereka memerlukan sumber baharu yang memenuhi permintaan Bresciani untuk benang berkualiti tinggi. Baru tahun lepas, mereka bereksperimen dengan stokin vicuna 100%, tetapi ia terlalu rapuh, dan oleh itu, mereka akan menawarkan campuran kasmir/vicuna yang lebih kukuh tidak lama lagi.

Perhatian Bresciani terhadap perincian dicerminkan dalam banyak bidang:

Stoking Bresciani Cashmere dirapatkan

Hanya benang terbaik yang cukup baik. Seperti yang kita sedia maklum, bulu Merino datang dalam pelbagai kualiti dan Bresciani ialah satu-satunya pengeluar stokin yang menggunakan benang dua lapis bulu Merino 140 daripada Cariaggi. Ketebalan gentian bulu ini (diukur dalam mikron) adalah serupa dengan kasmir, dan seterusnya, sentuhan bulu ini sangat mirip dengan kasmir atau sutera. Kapas yang digunakan kebanyakannya adalah kapas Maki Egyptian dua lapis 120, tetapi mereka juga menggunakan kapas Pima dari AS untuk rangkaian kasual mereka dan kapas Sea Island untuk yang lain. Kasmir dan vicuna diperoleh daripada Cariaggi dan Loro Piana. Mereka tidak menggunakan sebarang gentian sintetik. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa pengecualian seperti koleksi unica, yang mengandungi 90% kapas dan 10% spandeks. Juga, sarung kaki kasmir datang dalam 100% kasmir atau 90% kasmir dan 10% spandeks. Terpulang kepada pelanggan sama ada dia mahukan versi spandeks yang lebih tahan lama atau stokin kasmir tulen.

Bresciani sangat serius tentang kawalan kualiti dan mutu kerja berkemahiran tinggi mereka. Sebagai contoh, semua stokin disambungkan dengan tangan, dan mereka menggunakan mesin yang dikendalikan komputer dengan 84 hingga 260 jarum! Ini menghasilkan rajutan yang sangat halus yang menghasilkan stoking yang elegan dengan tangan yang lembut. Biasanya, kira-kira 15% stokin mempunyai kesilapan kecil, dan akibatnya, ia dipisahkan daripada stokin berkualiti pertama.

Koleksi Bresciani terdiri daripada 80 gaya kekal dan setiap musim mereka mempersembahkan 50 gaya baharu.

Kajian Sarung Kaki & Kaus Kaki Bresciani

Stokin Mona Lisa berwarna merah dan ungu

Beberapa bulan yang lalu, saya menerima beberapa stokin di atas betis daripada Bresciani, dan saya mengujinya dengan teliti. Saya sering memakainya dalam pelbagai keadaan, seperti ketika saya berdiri sepanjang hari, dan saya juga mencucinya beberapa kali. Semua stokin, termasuk yang diperbuat daripada kasmir, boleh dibasuh di dalam mesin basuh dengan air suam. (86°F / 30°C) Jika boleh, sarung kaki kasmir tidak boleh jatuh, melainkan mesin anda mempunyai tetapan kasmir yang ditetapkan.

Tidak seperti kebanyakan pengeluar stokin yang hanya menawarkan stokin dalam warna kelabu, arang, biru laut dan hitam, Bresciani mempunyai 120 warna dalam portfolio mereka. Selain itu, mereka membuat stoking dalam semua jenis corak seperti berlian, argyle, jalur, houndstooth, kotak-kotak, titik polka, dan juga potongan perbualan seperti stokin Mona Lisa dalam warna merah atau ungu. Sudah tentu, mereka juga menawarkan rangkaian stoking perniagaan klasik dalam kedua-dua warna biasa dan dalam corak halus.

Satu-satunya masalah ialah mereka tergelincir selepas kira-kira lima bulan dipakai. Oleh itu, saya mula mencari stokin lain dan akhirnya menemui beberapa yang kekal walaupun selepas setahun memakai berat, anda boleh mencari mereka di sini .

Kesimpulan

Pemilihan stokin kasmir Bresciani

Berdasarkan pengalaman saya, saya tidak boleh mengesyorkan stokin Bresciani. Walaupun ia diperbuat daripada gentian semula jadi, mempunyai reka bentuk dan warna yang hebat untuk semua orang, ia tidak dapat bertahan dengan pasti, dan budiman perlu ada stokin yang kekal, sebaliknya bahan yang terbaik pun tidak bernilai.