Studs Baju: Panduan Definitif (Perhiasan & Aksesori Tuxedo)

Panduan Definitif Kancing Baju berskala

Kancing baju adalah item penting untuk pakaian malam yang betul, tetapi ia boleh mencabar untuk menjadi betul. Jadi, hari ini, kami akan melihat pelbagai jenis, bahan dan gaya stud baju di luar sana untuk memberi anda gambaran keseluruhan yang lengkap dan mengajar anda cara memakainya dengan betul.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Apakah itu Stud Baju?
  2. Sejarah Kancing Baju
  3. Apa yang Menjadikan Stud Baju Sempurna?
  4. Bahan
  5. Gaya
  6. Mekanisme Stud
  7. Kancing Baju Fore Belvedere
  8. Penjagaan & Penyelenggaraan Stud
  9. Kesimpulan
  10. Rundown Pakaian

Apakah itu Stud Baju?

Kancing baju ialah barang kemas lelaki yang pada asasnya digunakan sebagai ganti butang pada saku rok baju raya . Kancing ini selalunya dibuat dalam logam berharga, dan sesetengahnya boleh menjadi sangat hiasan, malah memaparkan perkara seperti batu permata berharga atau ukiran terperinci.

Kancing ini digunakan untuk membuat bahagian depan baju untuk acara rasmi dan dilalui melalui dua lubang butang, satu di setiap sisi plaket baju.Kancing Baju Emas Kuning Monkey Fist Sterling Silver 925 dari Fort Belvedere

Kancing Baju Emas Kuning Monkey Fist Perak Sterling 925 dari Fort Belvedere

Hari ini, stud baju pada dasarnya terhad kepada kod pakaian malam: Black Tie dan White Tie. Tetapi untuk mendapatkan gambaran yang lengkap, kita perlu melihat sedikit masa lalu pada sejarah stud baju.

Sejarah Kancing Baju

Sekitar tahun 1820-an, lelaki mula mengeluarkan kolar baju mereka untuk pencucian yang lebih mudah, seperti yang telah kita bincangkan dalam panduan lain. Ini membawa kepada penciptaan baju dengan kolar boleh tanggal. Dan, selalunya, kolar ini banyak berkanji untuk memberikan penampilan yang segar dan bersih.

Sesetengah lelaki merasakan bahawa mempunyai kolar kanji yang rangup duduk di atas baju berkedut lembut adalah agak tidak sesuai. Oleh itu, menjelang separuh akhir abad ke-19, lelaki juga mula mengaji bahagian depan baju mereka. Amalan itu bukan hanya terhad kepada baju putih tetapi lebih kepada baju raya dalam semua jenis warna dan corak yang berbeza.

Iklan 1887 yang menggambarkan gaya kolar dan manset yang berbeza

Iklan 1887 yang menggambarkan gaya kolar dan manset yang berbeza

Seperti yang anda mungkin sangka, walaupun, kanji bahagian hadapan baju menyukarkan, jika tidak mustahil untuk dibutang. Oleh itu, lelaki menggunakan kancing untuk membuat bahagian hadapan baju mereka dengan cara yang sama seperti yang telah mereka gunakan. kancing untuk mengikat kolar yang boleh ditanggalkan kepada badan baju.

Selain itu, pada pertengahan abad ke-19, baju lelaki hanya mempunyai apa yang kini kita panggil separuh saku rok, bermakna ia hanya dibuka kira-kira separuh bahagian hadapan baju. Kemeja gaya kot, yang kini kita kenali, tidak akan datang untuk beberapa dekad lagi. Oleh kerana panjang saku rok pendek ini, kancing biasanya dijual dalam kumpulan dua atau tiga.

Baju dengan separuh plaket mempunyai bukaan yang tidak sampai ke bahagian hadapan baju

Baju dengan separuh plaket mempunyai bukaan yang tidak sampai ke bahagian hadapan baju

Walau bagaimanapun, hari ini, anda biasanya akan menemui mereka dalam kumpulan tiga atau empat untuk memuatkan saku baju yang lebih panjang serta garis pinggang moden yang lebih rendah.

Sekitar pergantian abad ke-20, beberapa baju pakaian dibuka dari belakang untuk menampilkan bahagian depan berkanji murni, seperti yang anda boleh lihat Fred Astaire memakai. Gaya ini biasanya hanya menggunakan satu stud pakaian tunggal di tengah bahagian hadapan baju.

Fred Astaire semua tersenyum dalam ensembel tali leher putihnya

Fred Astaire dalam baju pakaian terbuka belakang untuk ensembel White Tienya

Pada abad ke-19, kemudian, kancing baju telah digunakan sebagai sebahagian daripada pakaian siang, sebagai tambahan kepada pakaian malam, tetapi itu, sudah tentu, berubah sepanjang ke-20 dan ke abad ke-21. Di mana pakaian siang telah berkembang, pakaian malam menjadi siri dua terkawal dan ditetapkan etika berpakaian .

Walaupun baju Black Tie moden, khususnya, telah meninggalkan kanji, ia selalunya diikat dengan stud melainkan ia adalah model hadapan lalat. Seperti, kancing baju sering boleh dirujuk sebagai kancing pakaian hari ini.

Pelbagai jenis kancing pakaian

Koleksi kancing baju

Ngomong-ngomong, jika anda ingin tahu tentang jenis baju Black Tie dan White Tie yang berbeza, serta pelbagai topik lain yang berkaitan dengan kod pakaian tersebut, anda boleh melihat maklumat komprehensif kami. Panduan Black Tie .

Kecuali untuk baju depan lalat, maka, kancing bukan pilihan. Anda tidak akan mahu memakai baju dengan baju biasa butang sebagai sebahagian daripada kod pakaian Black Tie atau White Tie. Jadi, anda memerlukan satu set kancing dan, sebaik-baiknya, satu set untuk setiap kod pakaian.

Apa yang Menjadikan Stud Baju Sempurna?

Kami akan berpendapat bahawa stud pakaian yang ideal adalah hiasan dan berfungsi dan, secara keseluruhan, adalah sesuatu yang elegan yang akan membantu anda kelihatan terbaik.

Idea di sebalik kod pakaian terkawal Black Tie dan White Tie ialah kebanyakan lelaki akan kelihatan hampir sama antara satu sama lain semasa berada di majlis ini. Walau bagaimanapun, anda masih boleh menyatakan identiti anda dengan cara yang halus, seperti melalui penggunaan aksesori , seperti stud baju.

Kancing baju dari Fort Belvedere

Kancing baju dari Fort Belvedere

Kancing Baju Emas Mawar Monkey Fist Perak Sterling 925 - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Kancing Baju Emas Mawar Monkey Fist Sterling Silver 925 – Fort Belvedere

Beli Di Sini Kancing Baju Platinum Penumbuk Monyet Perak Sterling 925 - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Platinum Shirt Studs Monkey Fist Sterling Silver 925 – Fort Belvedere

Beli Di Sini Kancing Baju Emas Kuning Monkey Fist Perak Sterling 925

Kubu Belvedere

Kancing Baju Emas Kuning Monkey Fist Sterling Silver 925 – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Sudah tentu, kancing anda tidak sepatutnya kuat dan mencolok atau digunakan sebagai peluang untuk memamerkan kekayaan anda. Sebaliknya, mereka harus halus, elegan dan melengkapi penampilan keseluruhan anda. Mereka juga perlu agak mewah, tahan lasak, abadi dan praktikal.

Ia sepatutnya mudah digunakan, mudah dialih keluar dan menjadi sesuatu yang tidak akan dibatalkan apabila anda melakukan gerakan tarian terbaik anda. Lagipun, tiada siapa yang mahu tergesa-gesa di sepanjang lantai dalam tekanan mereka baru-baru ini tuxedo , mencari stud baju mereka yang hilang dengan telanjang dada untuk tatapan semua.

Kemudahan penggunaan adalah salah satu kualiti stud baju yang bagus

Kemudahan penggunaan adalah salah satu kualiti stud baju yang bagus

Dengan mengambil kira semua faktor ini, mari kita teruskan kepada gambaran keseluruhan hari ini tentang pelbagai jenis stud baju yang tersedia. Namun, kami tidak akan melihat stud kebaharuan hari ini kerana, melainkan anda Sheldon Cooper menghadiri tayangan perdana Star Wars, set stud baju Darth Vader harus ditinggalkan di rumah.

Bahan

1. Plastik

Sebagai titik pertama dalam gambaran keseluruhan kami hari ini, mari kita mulakan dengan melihat bahan. Pertama sekali ialah plastik, dan kami akan memastikan perkara mudah di sini dengan mengatakan bahawa anda tidak mahu memakai stud baju yang diperbuat daripada plastik.

Jika baju pakaian anda disertakan bersamanya, yakinlah bahawa ini hanya untuk memastikan ia kemas dalam kotaknya, dan ia sebenarnya tidak dimaksudkan untuk dipakai. Plastik adalah murah , kelihatan murah dan tidak tahan lama.

Kancing baju plastik harus dielakkan

Kancing baju plastik kelihatan murah dan harus dielakkan

Jadi, kecuali model seluloid vintaj, yang, pada ketika ini, adalah keingintahuan sejarah dan mungkin terlalu halus untuk dipakai, satu-satunya jenis kancing plastik lain yang anda akan lihat ialah kancing kebaharuan, dan kami telah pun memutuskan mereka yang keluar hari ini.

2. Logam Murah (Keluli, Loyang, Tembaga, Nikel)

Seterusnya ialah logam dan aloi yang lebih murah, seperti keluli, loyang, tembaga, dan nikel. Ia bukan logam mewah atau berharga, sudah tentu, tetapi ia akan tahan lama dan memenuhi tujuannya, dan boleh menjadi pilihan untuk mementingkan bajet .

Mereka juga boleh disadur dengan logam berharga seperti emas untuk kelihatan lebih mengagumkan, tetapi perlu diingat bahawa penyaduran emas ini akhirnya akan luntur.

Stud logam yang murah mungkin kelihatan diperhalusi, tetapi penyadurannya tidak lama lagi akan luntur

Stud logam yang murah mungkin kelihatan diperhalusi, tetapi penyadurannya tidak lama lagi akan luntur

Juga, berhati-hati dengan produk nikel, terutamanya jika anda mengalami alahan, kerana stud baju akan berada dalam sekurang-kurangnya beberapa sentuhan dengan kulit anda.

3. Emas

Memasuki logam berharga, kami akan bermula dengan salah satu pilihan paling klasik untuk mana-mana barang kemas lelaki: emas. Ia cantik dan dekaden tetapi juga tahan lasak pada masa yang sama. Anda benar-benar tidak boleh salah dengan satu set kancing pakaian emas dalam mana-mana karat, selagi anda tidak melampaui batas dengan batu atau reka bentuk yang gila.

Walau bagaimanapun, kerana emas perlu dialoi untuk menjadikannya cukup kuat untuk digunakan sebagai perhiasan, anda perlu memastikan bahawa jika anda memakainya, ton emas dalam barang kemas merentas pakaian anda. padan dengan betul .

Kancing baju emas adalah tahan lama dan elegan

Kancing baju emas adalah tahan lama dan elegan

Begitu juga, barang kemas emas boleh menjadi pepejal, bersalut, digulung atau diisi, dan kebanyakan orang tidak akan dapat membezakannya, sekurang-kurangnya sehingga kepingan mula memakai sedikit.

Juga, ingat bahawa emas adalah lembut dan mudah ditempa. Jadi, walaupun ia boleh menjadi pilihan bersalut untuk barang kemas, kepingan emas pepejal untuk sesuatu seperti stud baju boleh menjadi agak rumit atau rosak apabila digunakan berulang kali.

4. Platinum

Seterusnya ialah platinum, iaitu logam putih yang jarang ditemui, dan ia 20% lebih tumpat daripada emas dan biasanya sangat mahal . Ia tahan lama dan kuat secara keseluruhan, tetapi ia masih boleh tunduk pada haus dan lusuh. Jika anda mempunyai wang untuk itu, set platinum pepejal stud baju boleh menjadi pilihan untuk anda. Walau bagaimanapun, kami lebih awal mencadangkan anda membelanjakan wang itu untuk sesuatu seperti saman yang sesuai dan sebaliknya menggunakan beberapa pilihan lain yang akan kami bincangkan sebentar lagi.

Kancing baju yang diperbuat daripada platinum jarang berlaku dan boleh mahal

Kancing baju yang diperbuat daripada platinum jarang berlaku dan boleh mahal

5. Perak

Akhir sekali dalam kategori ini adalah satu lagi pilihan untuk ramai lelaki dalam hal perhiasan: perak. Perak kelihatan klasik dan bersahaja serta tidak terlalu mencolok atau terlalu mewah. Dan ia juga serasi dengan baik dengan nada hitam dan putih ensemble malam.

Perak 925 sterling juga merupakan logam yang kukuh dan tahan lama. Jadi, stud baju yang diperbuat daripada bahan ini akan bertahan lebih lama. Selain mengekalkan bentuknya dengan baik, ia juga bersifat hypoallergenic, yang merupakan satu lagi kelebihan.

Perak kelihatan klasik dan bersahaja dan tidak terlalu hiasan atau terlalu mewah.

Perak kelihatan klasik dan bersahaja dan tidak terlalu hiasan atau terlalu mewah.

Satu kelemahan di sini ialah perak boleh rosak dengan cepat. Dan sementara anda boleh menemui kain penggilap perak pada harga yang murah, pilihan yang lebih baik adalah dengan memasang kancing perak anda. Perak mengambil penyaduran dengan baik, dan ia juga akan bertahan lebih lama dengan cara ini.

Jadi, kami cadangkan untuk mendapatkan saduran perak sterling sama ada dalam emas atau platinum. Dengan cara itu, anda akan mendapat yang terbaik daripada kedua-dua dunia—kilauan dan kemewahan emas atau platinum dengan keupayaan tahan lama perak.

Syiling perak tercemar.

Satu kelemahan di sini ialah perak boleh rosak dengan cepat.

Seperti yang anda mungkin telah meneka, maka, stud baju yang kami tawarkan dalam Kedai Fort Belvedere dibuat dengan cara ini sahaja; dibina daripada perak sterling Vermeil 925 dan disalut sama ada dalam platinum, emas mawar atau emas kuning.

Ia mempunyai rupa yang mewah dan tidak akan rosak, dan anda juga akan mendapatkannya pada harga yang lebih rendah daripada yang anda perolehi untuk set emas pepejal atau platinum pepejal, sekali lagi, dengan lebih ketahanan secara keseluruhan.

Gaya

1. Apa Yang Perlu Dielakkan

Banyak bahan yang berbeza boleh digunakan, sekurang-kurangnya pada kepala stud baju. Jadi, mula-mula di sini, kami mengesyorkan agar anda mengelakkan kancing yang mempunyaikaindi kepala atau, sememangnya, adalah kepingan kain padat. Ini akan kelihatan seperti potongan pakaian murah secara keseluruhan dan tidak akan sesuai dengan formaliti ensembel malam yang betul.

Kami juga mengesyorkan agar anda mengelakkan kancing dengan logo atau jambul, seperti kancing dari Burberry dengannya corak tandatangan atau logo terkenal sebagai contoh, kerana, selepas semua, anda bukan papan iklan iklan berjalan kaki.

Kancing baju dengan kain di dalamnya agak berkostum dan tidak sesuai untuk dipakai malam

Kancing baju dengan kain di dalamnya agak berkostum dan tidak sesuai untuk dipakai malam.

Anda harus mengelakkan bentuk kebaharuan yang berlebihan atas sebab yang sama dan elakkan monogram kerana anda tidak mahu kelihatan terlalu mementingkan diri sendiri atau mementingkan diri sendiri.

Sudah tentu, elakkan juga kancing bertema kerana ia biasanya kelihatan kebudak-budakan. Jika mungkin anda seorang pekerja Disney yang menghadiri sebuah syarikat makan malam , anda boleh teruskan dan memakai kancing baju Mickey Mouse itu. Tetapi, jika tidak, mereka mungkin lebih baik ditinggalkan di rumah.

Kancing kebaharuan juga tidak sesuai melainkan tema parti memerlukannya.

Kancing kebaharuan juga tidak sesuai melainkan tema parti memerlukannya.

2. Apa Untuk Pilih

Sebaliknya, kami mengesyorkan agar anda memilih pilihan klasik dan mewah seperti kancing terukir indah untuk keanggunan halus, kancing polos ringkas untuk rupa klasik itu, kancing dalam bentuk unik untuk menggambarkan keperibadian anda atau kancing dengan batu bertatah atau permata.

Apabila bercakap tentang permata, anda harus sedar tentang permata tiruan yang murah atau batu besar yang berlebihan kerana ini juga boleh kelihatan norak dan norak.

Kancing baju mewah dengan batu dan permata; yang manakah anda akan pilih?

Kancing baju mewah dengan batu dan permata; yang manakah anda akan pilih?

Untuk pilihan tatah yang lebih halus, kami akan mengesyorkan agar anda menggunakan mutiara atau ibu mutiara untuk White Tie atau onyx untuk Black Tie, kerana ini akan selaras dengan kod pakaian masing-masing dan tidak kelihatan terlalu kuat atau berlebihan.

Di sini, di Gentleman's Gazette dan Fort Belvedere, pilihan kegemaran kami mungkin adalah kancing biasa yang ringkas dalam bentuk yang unik. Ini akan menawarkan kelainan yang bagus pada reka bentuk klasik sambil tetap membezakan anda dengan cara yang halus tetapi elegan.

Kancing baju ibu mutiara sesuai untuk ensembel White Tie.

Kancing baju ibu mutiara sesuai untuk ensembel White Tie.

Untuk Black Tie, stud baju yang menampilkan onyx adalah pilihan yang bagus.

Untuk Black Tie, stud baju yang menampilkan onyx adalah pilihan yang bagus.

Seperti yang kami katakan sebelum ini, acara malam, secara keseluruhan, adalah masa untuk menggabungkan kod pakaian yang ketat, bermakna kebanyakan lelaki akan kelihatan sama secara umum. Tetapi, melalui penggunaan aksesori anda, anda boleh menunjukkan sentuhan peribadi dengan cara yang kecil.

Dengan kancing baju simpulan penumbuk monyet kami, kami merasakan bahawa kami telah mencapai keseimbangan sempurna antara minat visual dan kehalusan. Selain itu, tradisi untuk kod pakaian malam menentukan bahawa stud baju dan manset harus sepadan, itulah sebabnya, di Fort Belvedere, kami juga menawarkan manset simpulan penumbuk monyet untuk pergi dengan kancing baju anda.

Mekanisme Stud

Mari lihat seterusnya jenis pengikat yang digunakan untuk menyimpan stud di dalam baju anda dengan selamat.

1. Stud Satu Keping Pepejal

Ini ialah pilihan yang akan mempunyai asas, aci, dan kepala stud dibuat sama sekali, dibuang dalam satu bahagian pepejal. Kepala boleh menjadi biasa, ukiran ciri, atau memegang batu berharga atau tatahan lain. Dan, sudah tentu, gaya stud ini tidak mempunyai bahagian yang bergerak.

Kebaikan

Ciri terbaik stud pepejal ialah ia cukup tahan lama. Kerana mereka tidak mempunyai bahagian yang bergerak, mereka tidak akan haus dari semasa ke semasa secara mekanikal. Stud yang lebih tinggi akan dibuat dalam emas, perak dan/atau platinum, yang bermaksud ia tidak akan haus dan mungkin akan hidup lebih lama daripada kita semua.

Kancing baju sehelai pepejal onyx hitam

Kancing baju sehelai pepejal onyx hitam

Keburukan

Pada masa yang sama, walaupun, hakikat bahawa gaya stud ini adalah satu bahagian yang kukuh bermakna ia mungkin sukar untuk dimasukkan ke dalam baju malam anda. Ia tidak sepatutnya menjadi masalah jika anda memakai baju Bertali Hitam yang lembut, walaupun anda mungkin boleh menyebabkan sedikit kedutan semasa meletakkannya.

Jika anda memakai baju White Tie yang lebih kaku, walaupun, ia mungkin agak sukar untuk dimasukkan melainkan jika kepala sepenuhnya sfera, yang jarang berlaku.

2. Stud Skru Belakang

Seterusnya ialah mekanisme yang mungkin kelihatan, pada mulanya, seolah-olah ia adalah satu bahagian yang kukuh, tetapi, apabila diteliti lebih dekat, ini adalah gaya skru belakang, yang sebenarnya terdapat dalam dua bahagian.

Kedua-dua bahagian ini akan menjadi pangkalan dan kepala, dan ia akan menampilkan aci berulir. Pangkalan diletakkan melalui bahagian belakang baju, dan kemudian kepala diletakkan di bahagian depan, pada ketika itu, kedua-dua helai itu diikat bersama, mengikat baju dengan selamat.

Bahagian asas stud skru belakang diletakkan melalui bahagian belakang baju

Bahagian asas stud skru belakang diletakkan melalui bahagian belakang baju

Keburukan

Gaya pembinaan stud ini bermakna ia lebih cenderung untuk haus dari semasa ke semasa. Jika anda telah membeli model yang lebih murah, anda mungkin melihat penyaduran atau, sememangnya, cat mengelupas, tetapi walaupun anda telah membeli model yang lebih mahal, skru dan buka skru berterusan dari semasa ke semasa bermakna ia mungkin rosak.

Kebaikan

Jika anda memakai gaya ini bersama-sama dengan bahagian hadapan baju yang berkanji kaku, gaya ini agak mudah untuk dimasukkan dan tidak akan berkedut di bahagian hadapan baju anda. Tetapi, jika anda kebanyakannya hanya memakai baju yang lebih lembut, gaya stud ini akan menjadi lebih tidak praktikal.

Menyatukan tapak dan kepala stud baju skru belakang

Menyatukan tapak dan kepala stud baju skru belakang

Dan, sudah tentu, jika anda mempunyai dua keping, sentiasa ada potensi anda mungkin kehilangan separuh daripada stud pada satu ketika.

3. Stud Pin Gelongsor

Seterusnya ialah kancing pin gelongsor, di mana kepala dilekatkan pada aci silinder dengan pin melaluinya.

Mula-mula, pin dikeluarkan supaya aci boleh dimasukkan melalui lubang butang baju dengan mudah, dan kemudian, pin dimasukkan semula untuk membuat Kancing manset dalam sejenis gaya T-bar, selamat di bahagian belakang baju.

Kancing pin baju gelongsor vintaj tahun 1960-an dengan sempadan batu

Kancing pin baju gelongsor vintaj tahun 1960-an dengan sempadan batu

Kebaikan

Gaya stud ini biasanya dibuat dalam kualiti yang lebih tinggi, bahan tahan lama seperti emas, perak dan platinum.

Keburukan

Kerana ia diperbuat daripada bahagian yang bergerak halus, adalah perkara biasa untuk pin longgar dan jatuh dari silinder atau, sebaliknya, bengkok dan tersekat di dalam.

Sebagai contoh ini, tawaran daripada Brooks Brothers mempunyai penarafan purata dua bintang dengan ramai pembeli mengadu bahawa stud telah patah dalam satu cara atau yang lain. Untuk harga $495, itu isu yang agak besar.

Set stud onyx daripada Brooks Brothers menunjukkan penilaian purata.

Set stud onyx daripada Brooks Brothers menunjukkan penilaian purata.

4. Stud Spring-Back

Stud spring-back ialah penambahbaikan reka bentuk pin gelongsor.

Kebaikan

Gaya ini sebahagian besarnya sama dengan gaya pin gelongsor, dengan perbezaannya ialah spring kecil telah dimasukkan ke dalam silinder untuk menolak pin supaya anda tidak perlu melakukannya. Ini bermakna kurang mengutak-atik apabila cuba mengembalikan stud ke kedudukan tertutupnya.

Satu set kancing spring-back dari dekat

Satu set kancing spring-back dari dekat

Keburukan

Tetapi, secara keseluruhan, masih ada peluang untuk gaya stud ini rosak atau rosak dari semasa ke semasa. Mereka juga boleh menjadi agak fiddly jika anda merasakan bahawa anda tidak boleh menguasai mekanisme itu dengan baik, dan musim bunga mungkin muncul kembali sebelum anda bersedia untuk melakukannya.

5. Kancing Cotter

Cotter stud, seperti yang anda mungkin sangka, mempunyai cotter pin sebagai mekanisme pengikatnya. Cotter pin ialah alat seperti baji yang diperbuat daripada logam yang digunakan untuk mengikat bahagian bersama dalam pelbagai aplikasi.

Mekanisme jenis ini lebih biasa digunakan untuk stud belakang semasa ia masih digunakan sebagai sebahagian daripada pakaian harian supaya pencuci baju dengan mudah boleh mengeluarkan stud tanpa perlu dihancurkan semasa ia melalui kerosakan. Walau bagaimanapun, ia juga digunakan pada beberapa gaya stud pakaian awal.

Set stud cotter dan manset bertemakan kad vintaj tahun 1920-an

Set stud cotter dan manset bertemakan kad vintaj tahun 1920-an

Kebaikan

Untuk menggunakannya, seseorang hanya akan melepasi gelung melalui lubang butang baju dan kemudian meletakkan pin cotter untuk mengikat barang di tempatnya.

Kerana gaya ini tidak mempunyai bahagian yang bergerak secara mekanikal dan, lazimnya, akan dikemas kini ke Zaman Edwardian atau Victoria , terdapat banyak kualiti dan ketukangan yang dimasukkan ke dalam setiap bahagian dan ia juga dibuat dengan sangat tahan lama.

Kancing baju cotter vintaj sejak zaman Edwardian

Kancing baju cotter vintaj sejak zaman Edwardian

Keburukan

Tetapi, sekali lagi, gaya ini boleh menjadi agak rumit untuk membuka cincin dan memasukkan pin cotter melaluinya, terutamanya jika anda memakai baju kanji yang kaku.

6. Mekanisme Stud atau Kaiser Berengsel atau Tuas Belakang

Semua pilihan berbeza ini mempunyai beberapa kelemahan, kemudian, tetapi jangan risau kerana kami telah menyimpan gaya yang kami percaya sebagai gaya terbaik untuk yang terakhir. Ini akan menjadi stud berengsel, juga dikenali sebagai mekanisme kaiser atau stud belakang tuil.

Gaya ini terdiri daripada kepala dan aci berengsel. Apabila aci dibuka, ia boleh dengan mudah dilalui melalui lubang butang baju, dan kemudian, apabila engsel diterbalikkan ke dalam kedudukan tertutup, ia mencipta gaya T-bar yang mengikat stud dengan selamat melalui baju.

Bahagian belakang baju berengsel diikat rapat

Bahagian belakang baju berengsel diikat rapat

Walaupun gaya stud ini, dibuat dalam tiga bahagian individu, iaitu kepala, pemasangan aci dan engsel, jika diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi dan tahan lama, seperti yang kita bincangkan sebelum ini, dan daripada tukang yang berkualiti, kepingan ini adalah akan tahan lama dan akan tahan ujian masa.

Mekanisme engsel yang mudah adalah secara perbandingannya tidak terlalu rumit berbanding beberapa pilihan lain yang kami sediakan hari ini dan boleh diikat dari dalam baju anda atau hanya ditekan pada dada anda untuk menutupnya.

Mekanisme engsel menjadikan stud baju lebih diikat dengan selamat

Mekanisme engsel menjadikan stud baju lebih diikat dengan selamat

Ia tidak akan mengerutkan baju anda dan, sebaik sahaja engsel berada dalam kedudukan tertutup, ia tidak sepatutnya dibuka, bermakna anda akan dapat menari sepuasnya tanpa perlu risau tentang melonggarkan stud.

Pada pendapat kami, gaya engsel ini mudah menjadi mekanisme stud yang unggul, yang, seperti yang anda mungkin sangka, itulah sebabnya kami memilihnya apabila mereka bentuk model stud Fort Belvedere kami sendiri.

Kancing Baju Fore Belvedere

Memandangkan kami meminati pakaian klasik dan ingin mereka bentuk sahaja aksesori lelaki berkualiti tinggi , kami mahukan sesuatu yang, sekali lagi, menjadi persimpangan sempurna antara kepraktisan dan ketahanan serta keanggunan.

Kancing kami adalah buatan tangan oleh tukang emas ahli Jerman dan, sekali lagi, ia harus tahan maksima, serta kelihatan agak pintar.

Kancing baju Fort Belvedrere yang dibuat dengan tangan oleh tukang emas Jerman

Kancing baju Fort Belvedere yang dibuat dengan tangan oleh tukang emas Jerman

Apabila datang untuk pembelian, kami menjual kancing kami secara individu, jadi anda boleh membeli hanya seberapa banyak kancing baju anda mempunyai lubang butang. Dengan cara ini, anda hanya akan membayar untuk kualiti stud dan bukan untuk kuantiti tambahan yang mungkin anda tidak perlukan.

Penjagaan & Penyelenggaraan Stud

Sebagai nota terakhir di sini, anda pasti mahu memastikan stud anda selamat dan terjamin di satu lokasi. Kancing kami datang dalam kotak Fort Belvedere berkualiti mereka sendiri, tetapi penjual lain dan, terutamanya, penjual vintaj mungkin tidak begitu berhati-hati.

Stud baju Fort Belvedere didatangkan dalam kotak Fort Belvedere yang berkualiti sendiri

Stud baju Fort Belvedere didatangkan dalam kotak Fort Belvedere yang berkualiti sendiri

Jadi, jika anda telah melalui laluan ini, kami juga akan mengesyorkan melabur dalam kotak berkualiti yang sesuai untuk stud anda, serta kancing manset .

Selain itu, apabila anda memakai atau menanggalkannya, pastikan anda mengendalikan stud anda dengan berhati-hati supaya ia kekal bersama sebagai satu set.

Kesimpulan

Kesimpulannya, maka, apabila memilih set stud baju, adalah lebih baik untuk mengelakkan apa-apa yang norak atau di atas dan kekal dengan perkara yang elegan, halus dan bergaya. Melabur dalam kualiti dari segi penampilan dan ketahanan, dan pastikan untuk memastikan stud anda selamat.

Jika anda membeli-belah di Kubu Belvedere , kami yakin bahawa anda akan dapat memenuhi semua kriteria ini dengan jayanya dan menjadikan diri anda sebagai stud terbaik semua .

Rundown Pakaian

Dalam video hari ini, saya memakai ensembel Black Tie, beraksen seperti yang anda mungkin telah meneka dengan stud baju Fort Belvedere. Saya memakai model emas mawar kami untuk diselaraskan dengan ton warna jaket makan malam gading saya, butang berwarna sedikit sawo matang, boutonniere carnation merah saya dan poket merah jambu merah jambu saya.

Preston

Penampilan keseluruhan Preston beraksen dengan stud baju Fort Belvedere

Tali Tunggal Tunggal dalam Sutera Hitam Faille Grosgrain oleh Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Tunggal Tunggal dalam Sutera Hitam Faille Grosgrain – Fort Belvedere

Beli Di Sini Bunga Lapel Saiz Hidup Carnation Boutonniere Merah - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Bunga Lapel Saiz Hidup Carnation Boutonniere Merah – Fort Belvedere

Beli Di Sini Kancing Baju Emas Mawar Monkey Fist Perak Sterling 925 - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Kancing Baju Emas Mawar Monkey Fist Sterling Silver 925 – Fort Belvedere

Beli Di Sini Poket Linen Buatan Tangan Merah Burgundy dengan Jahitan X Handrolled Putih - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Poket Linen Buatan Tangan Merah Burgundy dengan Jahitan X Handrolled Putih – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Selaras dengan kancing emas mawar ini dalam reka bentuk simpulan penumbuk monyet kami, maka, manset Fort Belvedere kami dalam gaya dan warna logam yang sama. Kemeja tuksedo saya menampilkan bahagian depan berlipat, manset Perancis dan kolar turndown standard untuk penampilan klasik abad pertengahan. Jaket makan malam gading vintaj saya, yang asalnya dibuat oleh Sam's Tailor of Hong Kong, berdada dua, mempunyai kolar selendang lebar, dan mempunyai manset gaya pusing belakang.

Seluar tuksedo saya juga vintaj dalam warna hitam biasa dan menampilkan jalur gelen rusuk grosgrain halus. Ini serasi dengan baik dengan busur grosgrain pada pam opera vintaj saya dari Allen Edmonds serta grosgrain dalam tali leher saya, yang merupakan satu lagi aksesori Fort Belvedere, dan ia adalah salah satu model hujung tunggal kami. Secara kebetulan, ampaian vintaj saya juga adalah grosgrain juga. Menamatkan ensemble, kemudian, adalah sepasang stoking malam sutera hitam juga dari Fort Belvedere.

Jadi, untuk pelbagai jenis Black Tie dan aksesori malam, termasuk stoking, manset, dan tali leher yang saya pakai hari ini, serta, sudah tentu, stud baju, anda boleh lihat di kedai Fort Belvedere.

Apakah kancing baju yang anda ada dalam koleksi anda? Jika anda tidak memiliki a ny lagi, apakah pilihan anda? Kongsi dalam komen!