Sut Gaya Kampus Gabungan

saman musim panas gabungan

Hari ini, kami ingin memperkenalkan anda kepada sut gabungan, sejarah dan rupanya, seperti yang digambarkan oleh dua plat fesyen dari tahun 1950-an jurnal lelaki , majalah fesyen lelaki Jerman. ini gaya kampus sut itu, secara teknikalnya, bukan sut, melainkan gabungan jaket ganjil dan seluar kontras.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Sejarah Sut Gabungan
  2. Sut Gabungan dengan Seluar Bercorak
  3. Sut Gabungan dengan Seluar Twill Plain

Sejarah Sut Gabungan

Dari segi sejarah, saman gabungan pertama kali muncul di Eropah pada dekad pertama 20keCentury sebagai sut kereta dorong pantai. Pada masa itu, anda kadang-kadang akan melihat lelaki yang memakai seluar bercorak dalam Shepherd's Check, Cheviot dan Glencheck. Walau bagaimanapun, ini hanya sementara, dan tidak lama kemudian, seluar berwarna biasa diguna pakai.

Kot Badan Gabungan

Sebelum trend ini, pada pertengahan 19keabad, di Eropah, seluar telah menjadi tumpuan perhatian. Oleh itu, kot badan berwarna polos yang agak lembut itu dipakai dengan seluar berkotak atau berjalur. Walau bagaimanapun, adalah terlalu awal untuk menggambarkan ini sebagai sut gabungan kerana sut lounge tidak benar-benar ditubuhkan pada masa itu, dan kot badan mempunyai potongan dan rupa yang berbeza daripada pakaian santai .Sut Gabungan dengan Seluar pada tahun 1920-an dan 1930-an

Pada tahun 1920-an, sut dengan seluar bercorak kontras untuk pakaian siang telah masuk ke dalam almari pakaian lelaki, dan pada pertengahan 1930-an , saman gabungan itu diterima secara meluas dan dilihat secara kerap. Untuk jaket yang ganjil, Tweed - terutamanya Shetland, Homespun dan Cheviot - agak popular. Tetapi pada masa itu, saman gabungan biasanya terdiri daripada a kot polos atau bercorak dan seluar berwarna polos , dengan pengecualian Sut kereta dorong Stresemann . Berbanding dengan sut dengan seluar dan kot yang sepadan, sut gabungan itu benar-benar meningkatkan kepelbagaian pakaian lelaki, namun, ia masih terhad oleh seluar biasa, dan hanya sekali-sekala anda akan melihat seorang lelaki dalam seluar bercorak. Salah satu sebab untuk had ini mungkin fabrik. Ketika itu, kain flanel seluar slack agak popular dan ini selalunya datang dalam warna biasa sahaja.

Sut Gabungan dengan Seluar Bercorak

Sut Gabungan dalam seluar Gunclub & Chalk Stripe

Sut Gabungan dalam Gunclub & Jalur Kapur Seluar panjang

Pada tahun-tahun berikutnya, kot sukan digabungkan dengan seluar gabardine, yang menambah jenis tekstur tertentu pada seluar. Akhirnya, pada tahun 1950-an, sut gabungan dengan seluar bercorak menjadi popular, jadi anda boleh melihat fabrik kot yang terang dalam kotak-kotak dan cek, serta tweed konservatif. Yang terakhir kadangkala digabungkan dengan seluar bercorak untuk mencipta rupa yang lebih bergaya.

Buku swatch pada tahun 1950-an selalunya mempunyai corak pepitas, houndstooth, gunclub dan twill, yang sesuai untuk seluar sut gaya kampus gabungan.

pertama kamiilustrasi fesyenmenunjukkan dua orang lelaki, masing-masing memakai sut gabungan. The budiman di sebelah kiri berpakaian kot berdada tunggal berwarna coklat muda yang sporty dengan 4 poket tampal dengan hanya satu butang cuff. Seluar itu berwarna cerah sedikit dan menampilkan corak pepita. Thebaju rayamempunyai warna pastel terang serta kolar kelab yang bulat. Jalinan berjalur mendatar tali leher disokong oleh a pin kolar dan selaras dengan topi.

Lelaki di sebelah kanan kami mengeluarkan jaket berdada dua dalam konfigurasi butang 4×1, yang mempunyai sedikit langsir. Oleh kerana titik butang yang rendah, lapel dengan perut yang sedikit membentuk bentuk V yang besar. Untuk meminjamkan kot berdada dua yang lebih formal penampilan yang lebih kasual, ia mempunyai tiga poket tampalan, butang lengan tunggal dan ia disesuaikan daripada fabrik kotak-kotak biru muda yang hebat. Saya fikir ini adalah sempurnakainpilihan, terutamanya untuk acara musim panas kasual,.

Seluar itu berwarna biru laut dengan cahaya jalur kapur . Oleh kerana ia digabungkan dengan baju biru muda, polka dot merah tali leher , merah dan putih segi empat sama poket serta topi jerami, kami mempunyai warna yang agak klasik dan konservatif yang benar-benar menjadikan penampilan unik dalam ensembel sut gabungan ini.

Sut Gabungan dengan Seluar Twill Plain

Sut Gabungan dalam seluar Herringbone & Twill

Sut Gabungan dalam seluar Herringbone & Twill

Walaupun fabrik Pepita, Houndstooth dan Gunclub coklat agak bergaya dan agak mencolok, lelaki yang lebih konservatif memilih sepasang seluar bertekstur.

Dalam ilustrasi kedua, kita melihat dua lelaki memakai pakaian yang sama: sut gabungan dengan seluar kepar. Lelaki di sebelah kiri memakai kot sukan twill herringbone payudara tunggal dengan 3 roll 2 butang dalam warna asas coklat dengan overplaid merah. Kain seluar mempunyai warna asas yang sama dan tenunan tulang herring tanpa petak merah. Dalam kombinasi dengan baju kuning kuning air, berwarna merah tali leher serta topi snap brim coklat muda, dia mencapai pakaian yang sangat harmoni. Hijaukotmenambah sedikit keterujaan kepada ensembel berat berwarna coklat.

Lelaki di sebelah kanan memakai kot 2 butang payudara tunggal dengan kotak berwarna biru dan kuning. Lapelnya bertakuk dan poket kepak bersudut ke arah butang tutup. Dalam ilustrasi ini, lelaki itu kelihatan tinggi luar biasa, jadi jaket itu kelihatan sangat panjang. Pada masa itu, kebanyakan ilustrator fesyen mengidolakan lelaki tinggi, kurus dan elegan yang sering membawa kepada ilustrasi fesyen dengan protagonis tinggi yang tidak seimbang.

Seluar coklat muda mempunyai struktur twill yang lebar dan selaras indah dengan jaket yang agak kuat. Baju hijau pastel dan segi empat sama poket bukan pilihan pertama saya, tetapi ini hanyalah soal keutamaan peribadi. Walau apa pun, anda harus mengambil perhatian tentang tali leher dengan satu kumpulan corak di atas, serta hujung sayap coklat dan putih penonton kasut.

Hari ini, sut gabungan dengan seluar bercorak adalah bentuk pakaian yang ideal, terutamanya semasa musim panas. Di satu pihak, gabungan biasanya kurang formal berbanding sut penuh, dan oleh itu, lebih baik untuk majlis kasual, dan sebaliknya, anda hanya memerlukan beberapa sut, seluar dan kot untuk mencipta sejumlah besar pakaian gabungan yang berbeza. . Daripada flanel atau tweed, anda harus fokus pada fresco, linen dan fabrik kapas pada bulan-bulan yang lebih panas dalam setahun.

Walau apa pun, kami berharap dapat memberi inspirasi kepada anda untuk memakai pakaian yang lebih luar biasa gabungan dengan seluar bercorak pada masa hadapan! Dan jika anda mengambil gambar, sila hantar kepada kami.