Syampu Terbaik untuk Lelaki dengan Rambut Kering, Berminyak & Normal

syampu terbaik untuk lelaki

Satu soalan yang sering ditanya ialah apakah syampu terbaik untuk lelaki dan bagaimana anda menemuinya? Dalam panduan ini, kami akan membincangkan cara anda mencari syampu yang sesuai untuk anda, bahan yang perlu dielakkan dan cara menggunakannya dengan betul untuk jenis rambut anda.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Adakah Terdapat Perbezaan Dalam Syampu?
 2. Adakah saya perlu menukar saya?
 3. Masalah Mencari Syampu Yang Bagus
 4. Petua Mencari Syampu Berkualiti Untuk Rambut Anda
 5. Cara Membeli Syampu
 6. Syampu yang disyorkan
 7. Cara Memohon Syampu
 8. Kesimpulan

Adakah Terdapat Perbezaan Dalam Syampu?

Ya! Salah satu mitos yang paling biasa ialah satu-satunya perbezaan dalam syampu adalah harga dan nama jenama. Setakat kualiti, semuanya nampak berkesan. Walau bagaimanapun, itu tidak boleh jauh dari kebenaran. Walaupun tiada syampu yang benar-benar semulajadi di pasaran, terdapat produk yang jauh melebihi kualiti yang lain dan menawarkan faedah manakala yang lain sebenarnya membahayakan rambut anda.

Syampu kedai ubat boleh meningkatkan keguguran rambut yang kebanyakan lelaki bimbang

Syampu kedai ubat boleh meningkatkan keguguran rambut yang kebanyakan lelaki bimbangAdakah saya perlu menukar saya?

Jadi bagaimana anda tahu jika anda perlu mempertimbangkan semula pilihan syampu anda?

 • Jika anda bimbang tentang kehilangan rambut anda
 • Jika anda mengalami kekeringan yang melampau, berminyak, gatal-gatal, atau kerengsaan
 • Jika syampu anda tidak direka untuk memenuhi keperluan khusus anda
 • Jika anda mengalami kelemumur (dalam hal ini, pergi ke kami panduan kelemumur )

Masalah Mencari Syampu Yang Bagus

Seperti kebanyakan produk kosmetik, pencukur dan badan yang lain, harga, pembungkusan dan pemasaran syampu boleh menjadi satu-satunya faktor yang tersedia untuk menentukan syampu yang sesuai untuk anda, selain daripada benar-benar mencubanya. Ia adalah kit alat yang agak lemah. Ramai lelaki memilih untuk membeli syampu daripada stylist mereka kerana mereka tahu rambut mereka dan secara amnya bekerja dengan produk berkualiti lebih baik daripada yang terdapat di kedai ubat. Dalam berikut, kami berkongsi beberapa petua untuk mencari syampu yang baik walaupun kekurangan ketelusan dalam pasaran.

Isu keguguran rambut boleh menjadi kebimbangan utama

Isu keguguran rambut boleh menjadi kebimbangan utama

Petua Mencari Syampu Berkualiti Untuk Rambut Anda

Elakkan syampu yang paling murah. Sudah tentu beberapa syampu yang paling murah boleh didapati di kedai ubat, pada Amazon, dan kedai kotak besar dalam botol besar. Mereka mungkin murah dan mudah, tetapi adalah selamat untuk mencadangkan bahawa dengan syampu yang lebih murah, mereka hanya memasukkan bahan-bahan kos rendah kerana tiada perniagaan yang mahu menjual produknya dengan kerugian. Jika anda mencari syampu yang akan memastikan rambut anda sihat dan bersih tanpa menghilangkan minyak semula jadi yang diperlukan untuk kekal utuh, matlamatnya adalah untuk mencari produk berkualiti lebih baik yang sesuai dengan keperluan khusus anda.

Elakkan syampu kedai ubat tong murah

Elakkan syampu kedai ubat tong murah

Kenal pasti keperluan khusus anda dan beli formula yang sepadan. Anda mungkin sudah tahu dengan baik apa yang diperlukan oleh rambut anda. Adakah ia kering, normal, atau berminyak? Adakah anda bimbang tentang rambut gugur, kulit kepala gatal, atau mengelupas? Adakah rambut anda nipis, panjang atau kerinting? Buat senarai keperluan anda dan cari fungsi sokongan dalam syampu anda. Mereka mungkin atau mungkin tidak membuat perbezaan yang besar, tetapi ia patut dicuba. Tidak pasti apa keperluan anda, atau jika anda mempunyai apa-apa? Tanya stylist anda atau rakan stylist untuk pendapat mereka. Untuk rambut kering, cari formula dengan istilah pelembap dan perapi atau produk 2-dalam-1. Untuk rambut berminyak, elakkan produk kombo, menebal dan kering kerana ia akan membebankan rambut anda, tetapi jangan dimatikan oleh produk yang mengandungi minyak seperti Argan - menambahkan minyak sebenarnya boleh membantu meratakan pengeluaran minyak semula jadi anda sendiri. Untuk kebimbangan keguguran rambut, cari produk untuk penipisan, rambut surut, atau keguguran berlebihan atau dengan penyekat DHT.

Tuntutan pemasaran selalunya adalah muslihat yang tidak bermakna untuk membuat anda berbelanja lebih. Banyak syampu dilabelkan dengan label vegan, organik atau semula jadi, tetapi terdapat sedikit peraturan dan penguatkuasaan syarat ini. Mereka kebanyakannya ditambah untuk meningkatkan nilai yang dirasakan produk dan bukannya nilai sebenar. Sebagai contoh, istilah vegan biasanya digunakan untuk makanan, dan syampu bukanlah sesuatu yang perlu anda makan. Organik hanya boleh digunakan pada satu bahan pada label, dan semula jadi tidak mempunyai definisi standard. Tiada bahan kimia yang keras adalah istilah lain yang sering digunakan, dan sekali lagi tiada cara untuk mengesahkan perbezaan antara bahan kimia biasa dan bahan kimia yang keras. Abaikan tuntutan pemasaran produk dan sebaliknya, gunakan senarai ramuan dan ulasan untuk menilai produk.

Kakitangan jualan tidak dapat membantu anda. Jika penyelidikan bukan aktiviti kegemaran anda, anda mungkin tergoda untuk pergi ke kedai salon untuk melihat pilihan dan meminta bantuan kakitangan mereka. Kedai ini mungkin membawa beratus-ratus produk, dan mereka biasanya dikendalikan oleh sekumpulan orang yang kepakaran produknya adalah kedua daripada aktiviti lain menjalankan kedai.

Elakkan bahan-bahan tertentu jika boleh. Hari ini, syampu (dan semua produk berkaitan badan) penuh dengan bahan kimia. Jika ini membimbangkan anda, berikut adalah beberapa perkara penting yang perlu dielakkan: phthalates, sodium laureth sulfate, paraben dan pewangi. Ia dikenali sebagai pengawet, perengsa, dan pengganggu endokrin yang boleh memberi kesan negatif kepada kesihatan anda. Mungkin sukar untuk mencari syampu yang berfungsi dengan baik dan tidak termasuk bahan-bahan ini, walaupun. Wangian boleh meresap terutamanya, dan syampu lelaki selalunya tidak berbeza dengan syampu wanita kecuali bau maskulin, yang boleh menjadi agak kuat.

Gunakan syampu baru selama sebulan. Apabila anda menukar syampu, rambut anda sering berasa berbeza secara mendadak selepas penggunaan pertama. Ini masuk akal kerana formula itu baru untuk rambut anda. Ia mungkin hasil yang hebat pada hari pertama, tetapi gunakan produk baharu selama sekurang-kurangnya sebulan untuk melihat prestasinya sebaik sahaja rambut anda terbiasa dengannya.

Tanya stylist yang dipercayai. Cadangan ini disertakan dengan kaveat – stylist anda berkemungkinan besar membuat komisen daripada jualan produk, jadi cadangan mereka tidak objektif. Tambahan pula, mereka mungkin pakar atau tidak dalam produk mereka. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai stylist yang dipercayai, minta mereka mencadangkan beberapa syampu untuk keperluan khusus anda. Salun yang bagus harus menyandarkan produk mereka dengan jaminan wang dikembalikan. Kemudian, kunci untuk mendapatkan hasil yang baik adalah dengan menilai produk dengan teliti selepas anda membelinya: Adakah ia memenuhi tuntutan produk? Adakah ia berbaloi dengan harga yang anda bayar? Adakah ia bertahan untuk jangka masa yang munasabah? Beritahu stylist anda pengalaman anda, dan ambil nasihat mereka dengan harapan yang tinggi dan sebutir garam.

Kebanyakan salun terkenal hanya akan menyimpan produk yang mereka akan gunakan secara peribadi dalam rambut mereka. Tidak ada cara untuk bukan ahli kimia untuk menentukan secara bebas sama ada produk salun lebih baik daripada produk kedai ubat, tetapi dengan titik harga yang lebih mahal dan motivasi untuk memastikan pelanggan kembali, kemungkinan besar input adalah lebih berkualiti.

Pertimbangkan syampu DS Labs untuk keguguran rambut

Rambut gugur boleh dirawat pada tahap tertentu dengan syampu

Cara Membeli Syampu

Kami duduk dengan stylist New York Paul Labrecque , yang telah dipuji oleh Vanity Fair dan Majalah New York. Paul bukan sahaja membimbing kami untuk mencari syampu terbaik, tetapi dia berkongsi teknik peribadinya untuk menggunakan syampu. Dia mempunyai beberapa kata-kata bijak apabila ia datang untuk membeli syampu dan perapi untuk lelaki. Selain daripada bau, sebenarnya tidak ada perbezaan besar antara syampu untuk lelaki dan wanita. Walau bagaimanapun, anda ingin memilih syampu anda berdasarkan apa yang anda cuba capai dan berdasarkan jenis rambut yang anda miliki.

Garis rambut Jack Black boleh dikatakan agak bagus

Garis rambut Jack Black boleh dikatakan agak bagus

Jika rambut anda benar-benar kerinting dan anda menginginkannya kurang kerinting, saya tidak akan memilih syampu yang dibuat untuk memberi anda rambut kerinting, jelas Labrecque.

Kami meletakkan sesuatu dalam syampu untuk menyerlahkan apa yang kita ada atau untuk menyingkirkan apa yang kita ada, katanya.

Oleh itu, menjadi penting untuk memahami jenis rambut yang anda miliki dan cari syampu dan perapi yang paling sesuai untuk jenis rambut anda, tekstur dan gaya yang anda ingin capai.

Seorang penyokong besar untuk mengeluarkan natrium klorida dan bahan kimia tidak sihat lain daripada syampu, Labrecque menumpukan pada mencari produk yang semulajadi yang mungkin, walaupun dia adalah orang pertama yang mengakui tiada perkara seperti syampu yang benar-benar semula jadi.

Jika anda menggunakan syampu bukan detergen, anda lebih baik melindungi rambut anda, jelas Labrecque, seterusnya memberitahu kami bahawa syampu sarat kimia ini tidak melakukan apa-apa selain mengeringkan dan menanggalkan rambut anda daripada minyak dan kelembapan semula jadi dan sangat diperlukan.

Jika anda cenderung ubah gaya anda dan lebih suka rambut kerinting satu hari dan rambut lurus seterusnya, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk melabur dalam beberapa syampu dan perapi yang berbeza untuk disimpan dalam stok. Kebanyakan syampu akan mengiklankan pada botol jenis rambut yang paling sesuai untuknya. Membaca ulasan daripada pelanggan yang telah membeli dan menggunakan produk juga akan membantu menjelaskan sama ada jangkaan produk sepadan dengan prestasi.

tulen D

Syampu Minyak Argan Pura D'or

PURA D’OR Syampu Minyak Argan Organik Premium Pencegahan Keguguran Rambut – Untuk Semua Jenis Rambut

Syampu ini membuat banyak tuntutan, termasuk semula jadi, organik, dan tiada bahan kimia yang keras, yang harus diambil dengan sebutir garam. Walau bagaimanapun, dengan ulasan yang hebat dan tiada natrium lauril sulfat (SLS), paraben, warna tiruan atau pewangi tiruan, syampu ini selangkah lebih awal daripada banyak pilihan lain di pasaran dari segi penggunaan bahan yang kurang diingini. Formula ini kaya dengan minyak tumbuhan yang membantu mengimbangi pembersihan dengan pelembab. Tekan di sini untuk melihat.

Syampu Revita DS Labs mempunyai Rogaine di dalamnya dan sangat disyorkan untuk lelaki berusia lebih 20 tahun

Syampu Revita DS Labs mempunyai Rogaine di dalamnya dan sangat disyorkan untuk lelaki berusia lebih 20 tahun

Syampu Revita DS Laboratories – Untuk Kebimbangan Rambut Gugur

Selain daripada barisannya sendiri, ini adalah syampu Labrecque yang disyorkan untuk lelaki. Menurut Labrecque, kebanyakan lelaki lebih dari dua puluh mempunyai aduan yang sama: mereka kehilangan rambut mereka. Syampu yang sangat berkesan dan sihat ini sebenarnya termasuk Rogaine untuk membantu meningkatkan pertumbuhan rambut dan mencegah keguguran rambut. Sudah tentu, tiada jaminan ia akan berfungsi untuk semua orang, tetapi Labrecque berdiri di belakangnya dan juga menjual jenama itu di salunnya. Dia mendakwa kebanyakan kejayaannya adalah disebabkan perkara inikualiti jenamadan hasil yang dilihat oleh pelanggannya. Tekan di sini untuk mendapatkannya.

Syampu Harian The American Crew

Syampu Harian The American Crew

Syampu Pelembap Harian American Crew – Untuk Rambut Normal hingga Kering

American Crew telah membangunkan reputasi sebagai salah satu rangkaian produk syampu harian dan rambut terlaris yang direka khusus untuk lelaki. Dijual di 30,000 salun merentasi 40 negara yang berbeza, ia adalah jenama yang tersedia secara meluas, tanpa tambahan yang merupakan penyertaan hebat (baca: tidak terlalu mahal) kepada produk salun jika anda belum mencubanya sebelum ini. Baik untuk rambut & kulit kepala normal kering. Klik di sini untuk melihat.

Syampu Penebalan Jack Black

Syampu Penebalan Jack Black

Syampu Jack Black True Volume Thickening – Untuk Menipis, Rambut Kering

Menggunakan pelbagai bahan semulajadi dan berkesan, Jack Black telah mereka syampu ini khas untuk lelaki dengan rambut menipis . Ia menggunakan minyak semulajadi seperti daun pokok teh, lavender, daun sage, protein gandum, biji bunga matahari, dan selasih untuk meningkatkan kesihatan rambut. Ia bebas daripada paraben, pewangi dan pewarna dan paling sesuai untuk lelaki dengan rambut yang sangat kering. Rambut normal atau berminyak mungkin mendapati produk ini terlalu berat berdasarkan ujian kami. Tekan di sini untuk mendapatkannya.

Syampu Redken untuk lelaki

Syampu Redken untuk lelaki

Syampu Redken Untuk Lelaki – Untuk Rambut Halus atau Nipis

Satu lagi barisan produk berkualiti salun terkemuka, Redken ialah salah satu jenama paling popular yang digunakan di salun di seluruh Amerika Utara. Malah, jika anda melawat salun terkenal, kemungkinan besar Redken yang digunakan semasa mereka mencuci rambut anda. Klik di sini untuk mendapatkannya.

Syampu pembaikan Paul Labrecque

Syampu pembaikan Paul Labrecque

Syampu Paul Labrecque

En. Labrecque berbaik hati menghantar pilihan syampu dan perapinya untuk dijadikan sampel.Serta-merta, terdapat perbezaan yang ketara antara produk ini berbanding dengan hampir semua perkara lain yang kami cuba termasuk produk yang disyorkan yang disenaraikan di atas. Rambut memerlukan kurang produk dan berasa lebih sihat serta-merta. Di samping itu, rambut kekal lembut dan sihat untuk jangka masa yang lebih lama membolehkan saya beralih daripada mencuci setiap 2-3 hari kepada sekali setiap 4-5 hari.

Cara Memohon Syampu

Melainkan disyorkan oleh pakar dermatologi, malah syampu harian hanya boleh digunakan sekali setiap dua hingga tiga hari jika jenis rambut anda membenarkannya. Sebenarnya tidak perlu mencuci atau mengondisikan rambut anda setiap hari melainkan ia benar-benar kotor. Malah, Labrecque berkata dia akan berasa selesa mengesyorkan mencuci rambut hanya sekali seminggu untuk lelaki yang tidak cenderung untuk mengotorkan rambut mereka.

Jika anda membeli pam besar yang digunakan di salun, pam tunggal adalah jumlah yang sesuai untuk lelaki kerana ia biasanya mengeluarkan 1/4oz produk. Jika anda menggunakan botol picit biasa yang terdapat di kedai, sebiji kecil saiz suku ialah jumlah yang disyorkan Labrecque untuk digunakan. Walau bagaimanapun, untuk menjimatkan produk yang mahal, anda boleh mengurangkan jumlah yang anda gunakan sehingga anda melihat perbezaan dalam hasilnya.

Ambil masa untuk syampu setiap beberapa hari

Ambil masa untuk syampu setiap beberapa hari

Mencuci Jenis Rambut Berminyak atau Berminyak

Jika anda mempunyai rambut berminyak secara semula jadi, Labrecque mencadangkan agar anda memasukkan syampu pada rambut anda tanpa air dan kemudian menambah air secara beransur-ansur semasa anda mengurutnya. Alasan di sebalik ini adalah kesan daripada meletakkan minyak dan air bersama-sama.

Mencuci Jenis Rambut Kering

Dalam kes ini, sebaliknya adalah benar. Mulakan dengan memperkenalkan banyak air dan kelembapan pada rambut dan kulit kepala. Kemudian, masukkan syampu, urut ke rambut dan kulit kepala sebelum membilasnya.

Rambut Lelaki Sihat 2016

Rambut Lelaki Sihat 2016

Kesimpulan

Terdapat perbezaan besar dalam kualiti syampu merentas jenama. Satu-satunya orang yang boleh memutuskan syampu apa yang patut digunakan ialah anda. Walau bagaimanapun, penggaya anda boleh menjadi sumber maklumat yang hebat dan biasanya akan dengan senang hati mengesyorkan produk yang direka untuk jenis rambut anda. Syampu apa yang anda gunakan?