Tali leher putih Marcella Piqué Bow Tie

Single End Bow Tie oleh Fort Belvedere dengan sayap kolar terselit di belakang tali leher dan topi sutera mewah dengan jalur grosgrain dan paip - perhatikan lengkungan kepala yang elegan

Tali leher putih adalah kunci kepada Tali leher Putih

Tali Leher Berpakaian Penuh

Tali leher pakaian penuh putih hampir selalu diperbuat daripada kapas piqué (marcella di UK), bahan pilihan sejak tahun 1930-an. Ia dianggap sangat pintar jika seri adalah jenis piqué yang sama seperti baju pinggang dan, jika berkenaan, depan baju , walaupun itu mungkin sukar dicapai melainkan a ll aksesori tali leher putih datang dari jenama yang sama.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Tali Leher Berpakaian Penuh
 2. Bentuk Tali Lekuk
 3. Tali Ikat Diri Bersaiz Adalah Satu-satunya Pilihan Yang Sesuai
 4. Standard berbanding Tunggal – Tali Tali Akhir
 5. Ketahui Cara Mengikat Tali Lekuk

Melabur dalam kualiti dengan ikatan tali leher White Tie dari Fort Belvedere

Tali Putih dalam Marcella Bird

Kubu BelvedereTali leher Kupu-kupu Marcella Pique Putih

KEDAI Tali Ikat Busur Tunggal Marcella Pique Putih - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali leher tunggal Marcella Pique Putih

KEDAI

Bentuk Tali Lekuk

Bentuk Tali Ikat Putih dan Hitam yang berbeza - sudah tentu semuanya mengikat diri

Bentuk Tali Ikat Putih dan Hitam yang berbeza – sudah tentu semuanya mengikat diri

Tali leher adalah secara tradisional separa rama-rama atau berbentuk batwing seperti yang diterangkan dalam Pakaian Leher Bertali Hitam Klasik . Dahulu anda boleh menemui pelbagai bentuk tali leher putih yang berbeza termasuk yang berhujung runcing tetapi memandangkan tali leher putih semakin jarang berlaku, kebanyakan lelaki berpegang kepada bentuk separa rama-rama klasik.

Tali leher putih bersaiz ikat kepala

Tali Ikat Diri Bersaiz Adalah Satu-satunya Pilihan Yang Sesuai

Tidak perlu dikatakan bahawa model yang diikat sendiri adalah lebih baik daripada versi yang dipasang di kilang. Jika pakaian leher pra-ikat dianggap tidak dimurnikan dalam persekitaran pejabat yang agak tidak formal maka ia hanya boleh dilihat sebagai tolok ukur dalam konteks bola masyarakat ultra-formal, makan malam negara diraja atau majlis Hadiah Nobel.

Tali leher Ikat Diri Bersaiz adalah satu-satunya pilihan yang sesuai

Ikatan Bow Tie Bersaiz adalah satu-satunya pilihan yang sesuai

Tali leher putih mungkin seragam maya tetapi ia adalah seragam lelaki dan seorang lelaki menghargai sentuhan manusia simpulan tangan yang sedikit tidak teratur berbanding dengan kesempurnaan sejuk alat pra-fabrikasi.

Kebanyakan tali leher marcella hari ini mempunyai penyelaras saiz untuk menjimatkan kos stok untuk peruncit. Lagipun, ia adalah jauh lebih murah untuk menyimpan hanya satu saiz sesuai untuk semua daripada 10 saiz.

Walau bagaimanapun, tidak seperti dengan tali leher hitam klasik , yang sering menampilkan a baju tali leher hitam kolar turndown , a baju tali leher putih sentiasa mempunyai kolar sayap. Ini bermakna, dan pelaras akan kelihatan pada kolar dan itu hanya kelihatan norak. Lebih teruk lagi, mekanisme cangkuk mungkin jatuh semasa anda bergerak dan memasangnya semula bukanlah mudah. Oleh itu, selamatkan diri anda dari sebarang rasa malu dan pilihlah pilihan genlteman yang penting: a tali leher Marcella berwarna putih bersaiz atau a tali leher tunggal hujung .

Dapatkan tali leher bersaiz atau tunggal hujung tanpa sebarang cangkuk atau pelaras - Hanya jenis tersebut menghasilkan rupa yang kemas dan ia akan kekal pada leher anda sehingga anda memutuskan untuk menanggalkannya

Dapatkan tali leher bersaiz atau tunggal hujung tanpa sebarang cangkuk atau pelaras – Hanya jenis tersebut menghasilkan rupa yang kemas dan ia akan kekal pada leher anda sehingga anda memutuskan untuk menanggalkannya

Apabila mengikat tali leher, perlu diingat bahawa tali leher formal dimaksudkan untuk dipakai di luar sayap kolar, bukan diselitkan di belakangnya.

Akhir sekali, melainkan anda seorang pelayan atau butler, anda tidak boleh memakai tali leher hitam dengan baju ekor. Pernah.

Bentuk Separuh Rama-rama Klasik dari tahun 1930-an berkhidmat sebagai asas untuk ikatan tali leher Fort Belvederes White Tie

Bentuk Separuh Rama-rama Klasik dari tahun 1930-an berkhidmat sebagai asas untuk ikatan tali leher Fort Belvederes White Tie

Standard berbanding Tunggal – Tali Tali Akhir

Tali leher Ikat Diri Bersaiz adalah satu-satunya pilihan yang sesuai

Tali leher Ikat Diri Bersaiz adalah satu-satunya pilihan yang sesuai

Standardnya ialah gaya tali leher biasa dalam saiz leher tetap. Pada tahun 1930-an, terutamanya lelaki yang cantik memperkenalkan tali leher tunggal hujung untuk mencipta rupa yang lebih elegan. Kelebihannya ialah ia tidak mempunyai sebarang penyelaras, namun ia adalah satu saiz yang sesuai untuk semua. Kami juga memutuskan untuk menawarkan a tali leher tunggal yang lebih kecil tali leher putih kerana ia sangat sesuai untuk lelaki yang mempunyai bentuk yang lebih sederhana atau pencinta vintaj yang ingin memperkenalkan tali leher kecil yang sesuai untuk ensembel pakaian penuh mereka.

Ketahui Cara Mengikat Tali Lekuk

Cara Mengikat Tali Tali Tunduk Standard

Cara Mengikat Tali Tunggal Tunggal

Terokai bab ini: 10 Panduan Tali Ikat Putih

 1. 10.1 Baju Ekor & Seluar Petang Bertali Putih (Suit Pakaian)
 2. 10.2 Baju Ikat Putih Marcella Piqué Bib
 3. 10.3 Baju Rompi Penuh – Rompi Tali leher Putih
 4. 10.4 Tali leher putih Marcella Piqué Bow Tie
 5. 10.5 Aksesori & Kasut Tali Putih
 6. 10.6 White Tie DOs and DON'Ts
 7. 10.7 Panduan Membeli & Membeli White Tie