The Gillette Ad and the Modern Gentleman

Maksud Iklan Gillette Untuk Lelaki Moden biru 1 berskala

Kerana kami digelar Gentleman's Gazette dan kami bertekad untuk membantu lelaki menjadi gentleman, kami fikir ia adalah masa yang baik untuk berbincang apa ertinya menjadi seorang yang budiman atau kejantanan dan lelaki secara amnya. Jadi tanpa berlengah lagi, mari kita tonton video Gillette dan saya akan berkongsi pendapat saya.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Apa yang Saya Fikirkan Mengenai Iklan Gillette…
  2. #MeTooMovement
  3. Sekiranya Anda Terlepas Iklan Gillette:
  4. Iklan Secara Keseluruhan…
  5. Adakah saya fikir Gillette Melakukan Itu Kerana Mereka Benar-Benar Percaya Pada Itu?
  6. Adakah Ia Membantu Gillette Membalikkan Jualan?
  7. KESIMPULAN

Apa yang Saya Fikirkan Mengenai Iklan Gillette…

Okey, jadi ini jelas mengenai pergerakan saya juga, secara jujur, kepada saya, berkata, Gillette, yang terbaik yang boleh diperolehi lelaki adalah seperti mengatakan McDonald's, makanan kesihatan berkualiti tinggi yang boleh diperolehi oleh seorang lelaki. Ia hanya satu kenyataan kosong yang tidak boleh jauh dari kebenaran tetapi sekali lagi, itu hanya pendapat saya.

Buli

Ya, buli bukanlah sesuatu yang patut dilakukan oleh lelaki budiman, begitu juga gangguan seksual, tetapi jika kita benar-benar mengambil langkah ke belakang dan melihat karya yang kita buat pada 2016, ia dipanggil apa ertinya menjadi seorang yang budiman hari ini , dan kami hanya cuba menganalisis maksudnya pada zaman ini kerana anda tahu pada zaman dahulu, terdapat istilah yang berbeza untuk lelaki, bukan? Ia pernah menjadi seorang lelaki yang berbudi bahasa atau terhormat tetapi semua perkara itu tidak semestinya benar lagi pada zaman ini.



Jadi kami datang dengan 11 mata ini, bukan? Seseorang adalah seorang lelaki yang tidak sempurna. Seorang lelaki budiman mempunyai standard yang tinggi, dia berpakaian kemas, dia mempunyai budi bahasa yang baik, dia berfikiran terbuka, dia menarik dan bermaklumat, tindakannya sepadan dengan kata-katanya dan dia melayan orang lain dengan hormat.

Sekarang, apabila anda menyentuh keldai seorang wanita, itu tidak lain adalah menghormati kerana anda hanya menganggapnya sebagai objek, bukan? Jadi saya tahu ada masanya ini dianggap baik atau lelaki akan berkata Baik, dia mahukannya

Terus terang, saya gembira untuk hidup pada zaman ini di mana setiap orang sepatutnya dapat memutuskan sama ada mereka boleh disentuh atau tidak dan mereka boleh meluahkan perasaan dan mereka mengawal apa yang berlaku kepada badan mereka dan bukan orang lain.

Secara jujur, saya akan bersetuju! Hanya mentertawakan atau berkata Oh, bukan perkara besar yang tidak akan menyelesaikan isu yang lebih mendalam tentang ketidakseimbangan kuasa yang sering berlaku. Sekarang, jangan salah faham! Semua yang kami lakukan adalah untuk lelaki dan kami tidak akan pernah membuat Warta Wanita atau Warta Wanita kerana kami bersemangat untuk membantu lelaki dan menjadi lebih baik.

Logo Gillette

Kini seorang lelaki hebat yang sering tidak diperkatakan pada mulanya apabila bercakap tentang seorang lelaki budiman, Vin Diesel. Dia mempunyai kata-kata bijak untuk diucapkan Menjadi lelaki adalah soal kelahiran, menjadi lelaki adalah soal umur tetapi menjadi seorang lelaki adalah pilihan dan bagi saya, itu benar-benar terasa kerana ia adalah benar.

Saya tidak mempunyai keputusan sama ada saya lelaki atau tidak, saya dilahirkan begitu. Apabila saya berumur 18 tahun, saya menjadi seorang lelaki tetapi dengan cuba menjadi lebih baik setiap hari dan menjalani standard tertentu di mana saya melayan orang lain dengan penuh hormat, saya berpegang teguh kepada diri saya untuk menjadi seorang lelaki yang saya bercita-cita untuk menjadi seorang lelaki. Saya tahu ia sukar, kami semua melakukan kesilapan, saya melakukannya dan kami tidak sentiasa berada dalam permainan A kami, namun, itu tidak bermakna kami tidak boleh berusaha untuk menjadi seperti itu.

Baiklah, jadi dalam kes ini, sebagai contoh, saya meragui lelaki itu sebenarnya berfikir bahawa dia berkelakuan dengan cara yang tidak sopan tetapi dengan menyentuhnya dan mengatakan apa yang sebenarnya dia cuba katakan adakah dia pada dasarnya memperkecilkan dia? dan anda tidak pernah, sebagai seorang yang budiman, mahu merendah-rendahkan orang lain, anda mahu melayan mereka dengan penuh hormat dan soalan untuk ditanya ialah, adakah dia akan melayan seorang lelaki atau adakah dia akan melayan orang yang sama seperti itu? dan jawapannya mungkin bukan kerana meletakkan tangan anda di bahu seseorang dan cuba menyatakan apa yang mereka ingin katakan biasanya adalah apa yang anda lakukan dengan budak kecil atau apabila anda pada dasarnya ingin menunjukkan bahawa mereka baru belajar dan mereka tidak bangun. setanding lagi untuk bercakap di meja dengan pukulan besar.

Sekarang, lelaki akan menjadi lelaki, ya! Saya seorang budak lelaki. Kanak-kanak lelaki selalunya lebih mengamuk, mereka mahu bergaduh, dan mereka mahu mempunyai senjata mainan kecil dan walaupun semua itu baik-baik saja, tidak mengapa untuk menerima kanak-kanak lain dibuli atau dipukul semata-mata kerana mereka berbeza dan terus terang, ketika saya seorang lelaki, saya terlibat dalam tingkah laku di mana kami mempunyai seorang lelaki di sekolah kami dan kami tahu bahawa dia akan bertindak balas atau menjadi gila apabila kami hanya mengusiknya dan jadi kami akan mengusiknya hanya untuk mendapatkan reaksi itu. Mengimbas kembali, itu adalah tingkah laku yang sangat tidak sopan dan saya fikir ia akan menjadi bagus jika seseorang akan bertindak dan pergi di antara dan memberitahu kami budak-budak Hey, tidak boleh berbuat demikian dan bukannya mengabaikannya dan membiarkan kami mengusik budak itu yang mungkin mengalami masa yang sangat sukar.

#MeTooMovement

Ya memang benar. Pergerakan saya juga ada di sini, ia nyata dan ia bagus. Saya fikir ia adalah subjek perbincangan kerana selalunya, ia tidak dibincangkan atau hanya dianggap sebagai sesuatu yang tidak berbaloi untuk dibincangkan.

Saya tidak tahu, bagi saya ia kelihatan lebih seperti slogan pemasaran yang mereka cuba gunakan untuk menolak produk mereka tetapi jika saya mengalihkan diri saya daripada itu, saya fikir menjadi seorang lelaki sememangnya berkaitan dengan peningkatan dan menjadi lebih baik, menerima kritikan, dan hanya belajar daripadanya dan berkembang. Apa yang saya maksudkan ialah jika kita berhenti menjadi lebih baik, kita sudah berhenti menjadi baik dan ia adalah sesuatu yang Oliver Cromwell pernah katakan dan ia adalah slogan yang sangat bijak.

Jadi hanya kerana iklan ini membawa tingkah laku negatif yang sesetengah lelaki, bukan semua lelaki nyatakan atau tunjukkan, tidak bermakna semua lelaki jahat tetapi saya fikir ia adalah peringatan yang baik untuk menilai semula tingkah laku kita sendiri kerana saya fikir, selalunya, kita Jangan menganggap tingkah laku kita sendiri buruk tetapi orang lain, terutamanya wanita, melihatnya dan berasa seperti itu seksis sedangkan kita fikir oh ia benar-benar okay Pada pendapat saya, adalah baik untuk mengambil langkah ke belakang dan berkata hey, apakah tingkah laku Saya memaparkan yang mungkin seksis?

Sekiranya Anda Terlepas Iklan Gillette:

Keberanian Awam

Apa yang dipaparkan di sini lebih seperti satu bentuk keberanian sivil. Apabila anda melihat sesuatu yang tidak baik, anda bersuara dan saya fikir sebagai seorang lelaki yang budiman, itu sentiasa perkara yang terhormat untuk dilakukan, anda tidak hanya pergi dan membiarkan orang lain melakukan perkara mereka tetapi jika anda melihat seseorang sedang dipukul. , bersuara. Jika anda melihat bahawa seorang wanita mungkin diganggu atau diperlakukan dengan cara yang menyebabkan dia tidak selesa, bersuara dan berikan dia perasaan selesa dan saya fikir itu adalah sesuatu di mana, kita sebagai lelaki, hanya boleh menilai semula tingkah laku kita dan fikir apa kita melakukan adalah benar-benar menghormati orang lain, termasuk wanita.

Ya, itu satu lagi aspek bukan? Jika kita lelaki dan kita tidak yakin dengan diri kita sendiri, adalah bagus untuk membantu orang lain berasa lebih baik dan memperkasakan mereka dan akhirnya, menjadi orang yang orang lain mahu bersama, itu membantu mereka berkembang dan bukannya seseorang yang cuba menolaknya. atau merendahkan mereka. Saya fikir itu adalah sesuatu yang kita semua boleh cita-citakan sebagai manusia dan sama seperti lelaki atau wanita atau LGBT, ia tidak penting. Ia hanya kesaksamaan yang dimiliki oleh orang hebat.

Buat Seperti Yang Saya Katakan, Bukan Buat Seperti Yang Saya Buat

Ya, ini permainan lama, bukan? Lakukan seperti yang saya katakan, jangan lakukan seperti yang saya lakukan. Hidup melalui teladan adalah jauh lebih berkuasa daripada hanya memberitahu orang apa yang perlu dilakukan dan sebenarnya menunjukkan, sebagai seorang ayah atau seseorang yang merupakan tokoh penting dalam kehidupan orang lain dan bertindak secara bertanggungjawab, mempunyai impak yang besar, itulah sebabnya ramai orang sukan sering kali disiplin jika mereka tidak bertindak dengan baik di khalayak ramai kerana ia memberi impak yang besar kepada kanak-kanak dan jika orang lain boleh melakukan sesuatu, maka anak-anak kecil fikir ia adalah wajar untuk mereka melakukan sesuatu. Jadi tindakan kita bukan sahaja menjejaskan diri kita tetapi juga orang lain yang memandang tinggi kepada kita. Jadi ingatlah itu!

Iklan Secara Keseluruhan…

Yang terbaik yang lelaki boleh dapat, melihat iklan secara keseluruhan, saya rasa ramai orang tersinggung dengannya kerana mereka merasakan ia hanya menunjukkan perkara negatif tentang lelaki. Sekarang, saya fikir ia menunjukkan aspek tertentu tingkah laku lelaki negatif yang kadang-kadang dipaparkan dan ia adalah sesuatu yang boleh diubah oleh lelaki, yang boleh mereka selesaikan. Ramai lelaki sebenarnya tidak melakukan perkara ini yang hebat dan lelaki penting dalam masyarakat kita, bukan? Maksud saya lelaki berperang dalam tentera, lelaki membantu menyelamatkan orang lain, kadar bunuh diri bagi lelaki lebih tinggi, kadar kemurungan bagi lelaki lebih tinggi, jadi lelaki banyak berkorban dalam masyarakat kita dan ia tidak bermakna lelaki tidak dihargai atau itu mereka perlu mengubah semua yang mereka lakukan tetapi ada aspek tertentu di mana kita terlibat dalam tingkah laku seksis tertentu atau kita melakukan perkara yang memperkecilkan orang lain dan saya fikir itu boleh diubah dan itu adalah perkara yang sah.

Adakah saya fikir Gillette Melakukan Itu Kerana Mereka Benar-Benar Percaya Pada Itu?

Terus terang, saya tidak tahu. Saya agak ragu. Bagi saya, ia adalah perkara pemasaran yang besar kerana mereka benar-benar mengalami masa yang sukar, dari sudut perniagaan, mereka menjual produk kepada wanita dan mereka hanya mahu menjadi sebahagian daripada perbualan dan jelas, dengan 24 juta tontonan selepas hanya seminggu, mereka mencapai matlamat itu.

Adakah Ia Membantu Gillette Membalikkan Jualan?

Saya tidak tahu, saya agak ragu kerana produk itu sendiri menyebalkan tetapi pada penghujung hari, saya fikir adalah baik untuk membincangkan perkara-perkara ini dan membawa lelaki berfikir tentang tingkah laku mereka dan mungkin orang lain berfikir tentang tingkah laku mereka juga. Hanya kerana menjadi seorang wanita tidak bermakna anda tidak boleh merendahkan orang lain atau anda boleh berlaku tidak adil kepada orang lain. Jika anda melihat perkara seperti Ketua Pegawai Eksekutif syarikat Fortune 500, adakah anda sedar bahawa 95% lelaki atau purata, lelaki masih memperoleh pendapatan lebih daripada wanita tidak semestinya kerana mereka melakukan kerja yang lebih baik tetapi kerana mereka secara tradisinya dianggap sebagai pencari nafkah. ia hanya sesuatu yang perlu dipertimbangkan dan melihat kekayaan keseluruhan, maksud saya 88% daripada semua bilionair hari ini adalah lelaki.

KESIMPULAN

Saya fikir kita mempunyai beberapa cara untuk mencapai kesaksamaan jantina yang sebenar tetapi itu tidak bermakna saya perlu meminta maaf kerana menjadi seorang lelaki dan saya sangat selamat dalam diri saya tetapi ini tidak bermakna saya tidak boleh memperbaiki diri. . Saya cuba memperbaiki setiap hari, saya mahu menjadikan laman web kami lebih baik, saya mahu menjadikan produk kami lebih baik, saya mahu menjadi bapa yang lebih baik, dan saya mahu melayan orang dengan lebih baik dan mempunyai pemikiran itu, saya rasa membantu saya dan jika saya Saya hanya menutup apabila seseorang mengkritik saya dan hanya berkata oh saya tersinggung Saya tidak akan melakukan atau membeli produk ini lagi kerana mereka mengkritik saya dalam satu cara, maka itu menghalang saya daripada menjadi lebih baik kerana saya mempunyai gambar diri saya dalam fikiran dan dengan meletakkan sebarang kritikan yang sah, anda sebenarnya menahan diri anda daripada mencapai tahap itu.

Jadi sekali lagi, saya tidak memberitahu anda apa yang perlu dilakukan atau bahawa anda seorang yang jahat, saya hanya mengatakan pertimbangkan semula tingkah laku anda, fikirkan tentangnya, dan sedar tentangnya dan itulah yang boleh anda lakukan untuk menjadi lelaki yang lebih baik. dan oleh itu, anda boleh berusaha untuk menjadi seorang yang budiman dan bercita-cita untuk menjadi itu dan membantu orang lain serta membantu mereka berkembang dan menjadi orang yang lebih baik.