Tolong! Rakan & Keluarga Saya Tidak Memahami Gaya Saya! – Petua untuk Keyakinan Diri

bantuan gaya untuk lelaki muda berskala 3840x2160

Menjadi peminat gaya klasik, tidak kira kumpulan umur anda–remaja, dewasa muda, pertengahan umur atau seterusnya–didatangkan dengan cabaran apabila rakan, keluarga atau rakan sebaya anda nampaknya tidak memahami gaya anda. Hari ini, kami akan membincangkan cara anda boleh terus mengekspresikan diri anda melalui gaya klasik dan melakukannya dengan yakin, walaupun orang lain nampaknya tidak menyokong.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Cabaran Penggemar Gaya Klasik
  2. Teknik Menangani Orang Yang Mengkritik Gaya Anda
  3. 1. Fokus pada perkara yang anda boleh kawal.
  4. 2. Anggap perjalanan ini sebagai satu upacara.
  5. 3. Kebanyakan negatif yang ditujukan kepada anda adalah benar-benar mengenai mereka.
  6. 4. Bina pertahanan anda untuk menolak kritikan dengan lebih baik.
  7. 5. Belajar untuk menerima pujian dengan anggun.
  8. 6. Jangan biarkan orang lain mengubah anda.
  9. Kesimpulan

Cabaran Penggemar Gaya Klasik

Salah satu komen atau e-mel media sosial yang paling kerap yang kami dapat daripada pembaca kami dan penonton (terutamanya penonton kami yang lebih muda) selalunya seperti ini: Saya mahu berpakaian lebih, memakai sut atau berpakaian berbeza daripada orang di sekeliling saya–tetapi rakan dan keluarga saya tidak memahami atau menyokong pilihan gaya saya. Apa yang boleh saya lakukan?

Saya pasti boleh bersimpati dengan lelaki yang mempunyai perasaan sedemikian. Secara peribadi, saya mengembangkan minat dalam pakaian lelaki klasik pada awal saya remaja , tetapi ibu bapa saya bimbang jika saya berpakaian terlalu berbeza daripada rakan sebaya saya, digabungkan dengan keterbukuan umum saya dan kecacatan fizikal , yang mungkin membawa kepada kejanggalan sosial atau bahkan buli.Ini biasanya soalan yang kami dapat daripada pembaca dan penonton kami, terutamanya daripada yang lebih muda.

Ini biasanya soalan yang kami dapat daripada pembaca dan penonton kami, terutamanya daripada yang lebih muda.

Mujurlah, bagaimanapun, rakan dan rakan sebaya saya menyokong percubaan saya kerana saya lebih menyukai gaya klasik, jadi saya tidak perlu terlalu risau. Tetapi saya sedar bahawa ini tidak akan berlaku untuk semua orang. Dan ini berulang-alik dengan ibu bapa saya melalui tahun-tahun remaja saya agak menyakitkan untuk seketika, tetapi syukurlah mereka kini telah menerima cara saya berpakaian; lagipun, ia membawa kepada akerjaya!

Preston mengembangkan minatnya terhadap pakaian lelaki klasik pada usia muda.

Preston mengembangkan minatnya dalam pakaian lelaki klasik pada usia muda.

Sementara itu, dalam kes Raphael, keluarga dia tidak pernah begitu berminat dengan pakaian, dan berpakaian sebenarnya lebih kepada fungsi dan kos daripada gaya. Jadi bagi kami berdua, semasa kami mengembangkan minat ini dalam gaya klasik, ia adalah kerana ia bergema dengan kami pada tahap peribadi, bukan kerana sebarang tekanan luar daripada orang lain untuk menyertainya. Malah, ia mungkin sebaliknya.

Teknik Menangani Orang Yang Mengkritik Gaya Anda

Jadi, jika anda mengalami tolak balik daripada kawan-kawan , keluarga atau rakan sebaya mengenai gaya klasik (sama ada anda masih muda atau pada mana-mana umur lain), berikut ialah enam teknik yang kami hasilkan untuk mengatasinya.

Adakah anda mengalami penolakan terhadap gaya anda daripada orang di sekeliling anda? Kami

Adakah anda mengalami penolakan terhadap gaya anda daripada orang di sekeliling anda? Kami telah menghasilkan 6 teknik untuk mengatasinya!

1. Fokus pada perkara yang anda boleh kawal.

Dalam kes kebanyakan pembaca dan penonton muda kami, mereka mungkin tidak mempunyai kawalan penuh ke atas cara mereka berpakaian, kerana mereka bergantung dari segi kewangan kepada ibu bapa atau penjaga mereka. Oleh itu, pakaian yang dibeli untuk mereka boleh diputuskan untuk mereka. Mungkin juga ada yang lain tanggungan kewangan terlibat, atau mungkin ibu bapa mereka sangat tegas dan cuba mengawal cara mereka berpakaian.

Mampu berdandan pada usia muda adalah kes yang berbeza bagi setiap orang.

Mampu berdandan pada usia muda adalah kes yang berbeza bagi setiap orang.

Situasi ini tidak mudah diubah, jadi perkara terbaik untuk dilakukan di sini ialah bekerja dengan perkara yang berada dalam kawalan anda. Sebagai contoh, anda boleh terus bertanya mengapa anda perlu berpakaian dengan cara tertentu. Matlamat anda di sini adalah untuk berunding dan akhirnya berkompromi dengan sesiapa yang mengawal. Adalah penting untuk ambil perhatian di sini bahawa anda harus mencipta hujah yang pada akhirnya mengenai anda dan bukan tentang orang lain.

Kembangkan pengetahuan anda dalam pakaian lelaki klasik dengan membaca buku dan majalah berkaitan.

Kembangkan pengetahuan anda dalam pakaian lelaki klasik dengan membaca buku dan majalah berkaitan.

Jadi, sebagai contoh, daripada berkata, Semua orang boleh memakai apa yang mereka mahu, anda hanya perlu berkata, saya ingin berpakaian seperti ini kerana ia membuatkan saya berasa lebih selesa dengan diri saya sendiri. Perkara yang berkaitan di sini adalah untuk menjadi bijak dengan apa yang anda ada, menggunakan masa lapang anda untuk membina pengetahuan pakaian lelaki anda atau pergi ke kedai vintaj atau terpakai jika anda mempunyai kemampuan.

2. Anggap perjalanan ini sebagai satu upacara.

Yang ini mungkin terdengar seperti keselesaan sejuk untuk penonton kami yang lebih muda, tetapi menakutkan ibu bapa anda dengan pilihan pakaian anda adalah sesuatu yang hampir setiap orang muda perlu lakukan. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, mungkin anda menakutkan mereka dengan pilihan yang lebih konservatif! Sebagai contoh, dalam generasi Raphael, rupa grunge pastinya difitnah oleh ibu bapa. Satu lagi, bapa Raphael pernah bertanya kepada bapa mertuanya mengapa dia mahu kelihatan seperti seorang gadis dengan rambut yang dia sukani pada tahun 60-an.

Orang ramai mungkin akan terkejut sedikit dengan pilihan pakaian anda yang lebih konservatif.

Orang ramai mungkin akan terkejut sedikit dengan pilihan pakaian anda yang lebih konservatif.

Tetapi melalui sedikit perjuangan ini sebenarnya boleh menjadi bahagian penting untuk menjadi lebih dewasa dan menegaskan kemerdekaan anda. Dua perkara berlaku di sini; yang pertama ialah individuasi , atau membentuk identiti bebas anda sendiri. Yang kedua ialah detasmen , atau pemisahan beransur-ansur antara anda dan mereka yang mempunyai kuasa atau pengaruh ke atas hidup anda.

Orang di sekeliling anda akhirnya akan menerima gaya anda.

Kemungkinan besar, orang di sekeliling anda akhirnya akan menerima gaya anda.

Sudah tentu, walaupun anda bukan seorang remaja , jika anda baru menceburi dunia pakaian lelaki klasik, mungkin tidak semua rakan sebaya anda akan segera menerimanya. Jadi, pengajaran dalam siaran ini bukan hanya untuk golongan muda. Anda juga boleh mengambil sedikit keselesaan kerana akhirnya, orang mungkin akan berhenti memilih gaya anda sebaik sahaja mereka melihat bahawa ia sebenarnya adalah ekspresi tulen tentang siapa anda dan ia tidak akan berhenti dalam masa terdekat.

3. Kebanyakan negatif yang ditujukan kepada anda adalah benar-benar mengenai mereka.

Pada tahap bawah sedar, sesetengah orang mungkin mentafsir pilihan gaya anda sebagai serangan terhadap pilihan mereka. Dalam erti kata lain, mereka mungkin berasa terancam bahawa orang lain mempunyai keberanian untuk berpakaian berbeza daripada arus perdana apabila mereka sendiri tidak. Jadi, kerana anda tidak memakai apa yang mereka pakai, mereka mungkin mentafsir ini sebagai penolakan terhadap gaya mereka dan bukannya pelukan gaya peribadi anda sendiri .

Hakikatnya ialah pilihan gaya anda mungkin hampir tiada kaitan dengannya, dan sebaliknya tertumpu sepenuhnya pada diri anda sendiri. Oleh itu, lebih banyak anda boleh menghayati bahawa ini mungkin mengenai rasa tidak selamat orang lain, lebih baik.

Sesetengah orang mungkin merasakan pilihan gaya anda sebagai serangan terhadap gaya mereka.

Sesetengah orang mungkin merasakan bahawa pilihan gaya anda adalah serangan ke atas mereka.

Sebagai alternatif di sini, dan seperti yang berlaku untuk saya, mungkin juga kebimbangan ibu bapa atau rakan anda akhirnya datang dari tempat penjagaan, ingin melindungi anda daripada kritikan atau cemuhan. Dan walaupun keadaan ini pada akhirnya bermaksud baik, cuba tolak sedikit dan tegaskan kebebasan itu dengan membuat pilihan gaya anda sendiri. Lagipun, ia bukan seolah-olah anda memberontak di sini dengan melakukan apa-apa yang berbahaya atau berbahaya kepada diri sendiri atau orang lain!

Mungkin juga rakan dan keluarga anda

Mungkin juga kebimbangan rakan dan keluarga anda tentang pilihan gaya anda datang dari tempat penjagaan.

Anda boleh cuba memasukkan lebih banyak perubahan ini secara beransur-ansur dari semasa ke semasa dan lihat jenis maklum balas yang anda perolehi. Ingat bahawa ia kadang-kadang mungkin mengenai rundingan.

4. Bina pertahanan anda untuk menolak kritikan dengan lebih baik.

Petua kami seterusnya di sini ialah membina pertahanan anda sendiri supaya anda boleh dengan mudah dan selesa menepis kritikan tentang gaya anda. Pada masa di mana anda bersendirian dan dalam ruang mental yang baik, cuba mempraktikkan respons anda kepada beberapa ejekan yang mungkin anda terima daripada orang lain, seperti: Mengapa anda memakainya? Kenapa awak sangat berpakaian ? Pergi ke majlis perkahwinan yang kita tidak tahu? atau Apa majlisnya?

Anda mempunyai beberapa pilihan respons yang berbeza di sini. Jika anda rasa anda boleh melarikan diri dengan menjadi sedikit cerewet, pilihan pertama anda adalah dengan hanya menangkis soalan ini kepada orang lain. Jadi anda boleh bertanya kepada mereka, Mengapa awak berpakaian itu cara? Sudah tentu, ini mungkin bukan yang paling budiman pilihan, jadi terdapat beberapa pilihan lain yang anda boleh gunakan. Anda boleh cuba menyuntik sedikit kecerdasan ke dalam pertukaran, seperti dengan mengatakan saya berpakaian begini kerana hari ini hari Selasa atau saya tahu saya akan berjumpa dengan anda, jadi saya mahu kelihatan terbaik.

Latih fikiran anda untuk membiasakan diri dengan soalan yang mengejek pakaian anda. Berlatih menghasilkan jawapan yang bijak!

Latih fikiran anda untuk membiasakan diri dengan soalan yang mengejek pakaian anda, dan berlatih menghasilkan jawapan yang bijak!

Dan mungkin pilihan yang paling selamat dari semua adalah hanya menjawab dengan jujur. Anda boleh katakan, saya berpakaian begini kerana itulah yang saya suka pakai. Ingat bahawa jika anda bertindak malu atau malu dalam situasi ini, sesetengah orang mungkin melihat ini sebagai kelemahan yang boleh mereka eksploitasi dalam diri anda. Mereka mungkin ingin membuat anda mempersoalkan diri sendiri, dan oleh itu dapat merasakan kuasa ke atas anda. Jadi, cara terbaik untuk meredakan keadaan ini adalah dengan tidak memberi individu lain kuasa perbualan atas anda, dan menjawab dengan cara yang membolehkan anda mengekalkan kuasa itu.

Yakin dengan gaya anda.

Yakin dengan gaya anda. [ Tali leher Shantung Berjalur dan Carnation Boutonniere dari Fort Belvedere]

Pengajaran daripada Perempuan biadap

Walaupun tidak sepenuhnya berada dalam ruang roda kami, contoh hebat fenomena ini datang dari filem 2004, Perempuan biadap . Seorang watak memotong baju watak lain dalam usaha untuk memalukannya, tetapi kemudian dia hanya memakainya dengan bangga, meredakan keseluruhan keadaan dan mengekalkan kuasanya sendiri.

Dalam filem Mean Girls, Regina George dengan bangganya berjalan di sekitar sekolah memakainya

Dalam filem Perempuan biadap , Regina George dengan bangganya berjalan mengelilingi sekolah dengan memakai baju atasannya yang rosak. Selepas sebulan, semua orang boleh dilihat meniru gaya khusus ini daripadanya. (Kredit Imej: Paramount Pictures)

Jadi, angkat kepala anda tinggi-tinggi, jangan minta maaf, jangan rasional, dan bangga. Lagipun, anda tidak mempunyai apa-apa untuk meminta maaf dalam keadaan ini. Walaupun begitu, terdapat situasi di mana kita semua membuat kesilapan dan dalam situasi tersebut, dan seorang lelaki sejati tahu bagaimana untuk minta maaf .

5. Belajar untuk menerima pujian dengan anggun.

Walaupun sebahagian besar siaran ini memfokuskan pada orang lain yang memberi anda kesedihan kerana cara anda berpakaian, anda mungkin juga bertemu orang yang memberi anda perasaan tulen pujian , dan ini mungkin membuatkan anda berasa agak malu jika anda baru memulakan perjalanan gaya anda. Tetapi sudah tentu, pujian adalah satu perkara yang baik, jadi adalah berbaloi untuk mengetahui cara bersikap sopan apabila anda menerimanya, seperti yang sepatutnya seorang lelaki budiman.

Terima setiap pujian dengan baik kerana ia sesuai untuk seorang lelaki.

Mengetahui cara menerima pujian dengan anggun adalah ciri seorang lelaki yang budiman.

Sudah tentu, sesetengah orang mungkin tidak tulen dengan pujian dan sebaliknya mendekatinya dari tempat sindiran. Walau bagaimanapun, jika anda mendapati diri anda menerima perkara ini, anggap saja pujian itu seolah-olah ia tulen, dan ini berkemungkinan besar daripada tidak melucutkan senjata perbualan .

Terima setiap pujian seolah-olah ia tulen walaupun anda rasa ia datang dari tempat sindiran.

Terima setiap pujian seolah-olah ia tulen, walaupun anda merasakan ia datang dari tempat sindiran.

6. Jangan biarkan orang lain mengubah anda.

Akhirnya di sini, apabila semuanya dikatakan dan dilakukan, jangan biarkan orang lain menghalang anda daripada siapa anda sebenarnya dan ingin menjadikan diri anda seperti itu. Mungkin anda berada pada satu titik dalam hidup anda sekarang di mana, atas beberapa sebab, anda tidak boleh berpakaian seperti yang anda mahukan. Tetapi jangan biarkan ini menjadi perkara yang membunuh semangat anda!

Teruskan menggunakan kandungan, membaca dan menyelidik untuk membina anda kekayaan ilmu pakaian lelaki . Ketahui tentang perkara seperti jenama, teknik pengeluaran dan maksud kualiti untuk gaya anda. Buat senarai dengan pakaian yang anda inginkan, tempat membeli-belah untuknya dan amaun yang anda fikir mungkin perlu anda belanjakan. Kemudian, teruskan berusaha ke arah kemerdekaan anda, dan anda akan sampai di sana suatu hari nanti.

Teruskan membina pengetahuan anda tentang pakaian lelaki klasik.

Teruskan membina pengetahuan anda tentang pakaian lelaki klasik.

Atau, untuk inspirasi yang lebih konkrit, anda juga boleh beralih kepada lelaki lain di seluruh web yang pastinya telah menerima gaya mereka sendiri. Untuk seseorang yang lebih dalam rumah roda kami, anda boleh lihat Dandy Wellington , atau anda juga boleh melihat pada Regency Gent , seorang lelaki dalam lingkungan 20-an yang tidak memakai apa-apa selain pakaian regency setiap hari.

dandy wellington ig

Lihat kepada angka seperti Dandy Wellington sebagai contoh keyakinan terhadap gaya peribadi seseorang.

Kesimpulan

Gaya ialah perwakilan identiti peribadi, jadi anda tidak perlu malu jika gaya anda membuat kenyataan yang kuat, kerana ini bermakna anda selamat dengan identiti anda sendiri. Selagi anda boleh menyokong ini dengan kelas dan rahmat, itu adalah satu lagi langkah untuk menjadi seorang budiman sejati .

Bagaimana anda berurusan dengan seseorang yang mengkritik gaya anda? Kongsikan tindak balas budiman anda dalam situasi ini!