Tuksedo Sewa: Seberapa Buruknya? – Ulasan Jujur tentang Rumah Pakaian Lelaki, THE BLK TUX, Menguin/Generation Tux

tuxedo sewa 3840x2160 1 skala

Memiliki tuksedo sudah tentu lebih baik daripada perlu menyewa setiap kali anda memerlukan pakaian formal. Walau bagaimanapun, jika anda tidak pasti membuat pelaburan, adakah menyewa adalah pilihan yang berbaloi? Untuk mencari jawapan yang pasti, kami mencubanya. Ketahui pendapat kami tentang tuksedo sewaan dalam video hari ini!

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Transkrip Semakan
  2. Kesimpulan

Transkrip Semakan

Sven Raphael Schneider : Untuk video hari ini, kami melakukan sesuatu yang saya fikir tidak akan kami lakukan.

Preston Schlueter : Kami menyewa tuxedo .SRS : Jadi mengapa kita akan melakukan itu?

PS : Nah, kami ingin melihat sama ada anda boleh mendapatkan sesuatu yang sesuai dengan baik, hanya dengan memesan dari lokasi yang berbeza.

SRS : Atau jika anda lebih baik membeli sesuatu dan memilikinya disesuaikan jadi anda sebenarnya melihat bahagian itu. Saya berada di bawah andaian bahawa ia sentiasa lebih baik, kerana sesuatu yang anda miliki yang anda boleh sesuaikan [akan menjadi lebih baik tidak kira bajet anda], walaupun itu bermakna ia adalah barang terpakai, berbanding sesuatu yang disewa dan tidak sesuai.

PS : Betul, sentiasa lebih baik untuk mempunyai pakaian rasmi anda sendiri, jika tiada sebab lain maka ia akan menjadi lebih menjimatkan kos untuk membeli sekali daripada menyewa secara berterusan.

Tuxedo Tali leher Hitam Klasik

Berpakaian untuk majlis itu dan berhati-hati dengan kod pakaian yang ditetapkan oleh hos.

Tali Tunggal Tunggal dalam Sutera Hitam Faille Grosgrain - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Tunggal Tunggal dalam Sutera Hitam Faille Grosgrain

BELANJA DI SINI Bunga Lapel Saiz Hidup Carnation Boutonniere Merah - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Bunga Lapel Saiz Hidup Carnation Boutonniere Merah

BELANJA DI SINI

Kubu Belvedere

Pocket Square dengan Monogram Initial Classic White Linen Ireland

BELANJA DI SINI

SRS : Walaupun anda fikir anda hanya akan memakainya sekali, saya masih fikir anda boleh menemui sesuatu yang sangat murah dan menyesuaikannya. Ia mungkin sedikit lebih mahal pada penghujung hari tetapi anda sebenarnya kelihatan lebih baik dan anda sentiasa boleh menjualnya selepas itu.

PS : Betul! Kos setiap pakai adalah penting juga; kos pendahuluan mungkin lebih tinggi, tetapi jika anda boleh memakainya selama bertahun-tahun, itu akan menjadi lebih baik daripada menyewa secara berterusan.

SRS : Maksud saya sebaik sahaja anda mempunyai tuksedo, anda lebih berkemungkinan untuk memakainya semula.

PS : Sudah tentu, ya! Saya mempunyai beberapa yang berbeza kumpulan tali leher hitam sekarang dan saya memakai kesemuanya dengan agak kerap.

SRS : Saya rasa anda adalah pengecualian walaupun kerana anda seorang penyanyi jazz jadi terdapat lebih banyak kegunaan untuk itu, bagaimanapun.

PS : Ini adalah benar!

SRS : Dan anda bekerja untuk Gentleman's Gazette jadi..

Preston

Preston pada mikrofon semasa konsert jazz

PS : Betul, dua sebab yang baik. Sekarang, secara adil, sebahagian daripada sebab kami melakukan ini hari ini adalah kerana industri telah mencapai kemajuan sejak sedekad lalu. Dulu anda perlu pergi ke lokasi bata-dan-mortar, anda perlu memasang, itu mungkin proses berterusan–tetapi hari ini, terdapat beberapa dalam talian syarikat yang hanya berulang-alik melalui mel.

SRS : Ya, paling ketara Menguin , Tux Hitam , dan juga seperti tradisional [kedai seperti] Rumah Pakaian Lelaki kini menawarkan sewaan dalam talian.

PS : Betul!

SRS : Jadi dengan itu dikatakan, terdapat banyak perangkap utama untuk menyewa, bukan? Dan yang terbesar daripada kesemuanya ialah tidak dapat menyesuaikan sesuatu dengan tepat mengikut keperluan anda.

Penyewaan Menghalang Kesesuaian Tepat

PS : Betul, maksud saya setiap orang mempunyai sedikit perbezaan dalam bagaimana keadaan akan berlaku sesuai mereka. Hakikatnya ialah kebanyakan pakaian sewaan adalah sejenis sesuai dengan acuan umum dan ia simetri tetapi manusia secara semula jadi tidak simetri, kita semua mempunyai sedikit perbezaan dalam cara kita dibina.

Ketahui Ukuran Anda

Ketahui ukuran anda; setiap orang mempunyai binaan unik mereka sendiri

SRS : Tepat sekali. Maksud saya, bahu kanan saya seperti dua inci lebih rendah dan segala-galanya. anda mempunyai isu yang sesuai, malah orang yang tidak fikir mereka mempunyai sebarang masalah dari segi simetri, mereka masih belum menyedarinya. Sebaik sahaja anda benar-benar melihatnya dengan mata kritikal, anda akan melihat segala-galanya.

PS : Ya, saya mempunyai tangan yang panjang untuk saya membina . Saya mempunyai satu kaki yang lebih pendek daripada yang lain. Oleh itu, terdapat semua jenis perkara yang anda perlu sedar bahawa anda mungkin tidak akan mengambilnya sehingga anda melihat betapa tidak sesuainya sesuatu seperti pakaian sewa untuk anda.

SRS : Benar, maksud saya dalam semua keadilan, anda boleh berhujah bahawa anda boleh melaraskan panjang lengan dan mungkin panjang kelim anda tetapi itu hanya permulaan dan jika anda tidak simetri, itu masih akan kelihatan dalam kedutan pada pakaian anda.

Panjang Lengan, Lebar dan Cuff Perancis yang betul

Panjang Lengan, Lebar dan Cuff Perancis yang betul

PS : Dan satu lagi isu besar dengan beberapa tawaran ini daripada mana-mana pelbagai syarikat penyewaan tuxedo adalah banyak daripada mereka gagal untuk memahami asas-asas Black Tie yang sebenar.

SRS : Itu benar dan anda boleh temui semua gabungan yang mencabar ini, bukan? Mereka mempunyai jam tangan hitam campuran tartan dan jalur serta warna yang sangat terang tetapi sangat sukar untuk mencari tuxedo Black Tie klasik seperti yang digariskan dalamPanduan Black Tie. Maksud saya maklumat semua ada, kan? dan anda boleh menyemak semua butiran kerana ia adalah panduan yang sangat luas tetapi asasnya, anda tahu, lapel puncak , tiada lubang angin, bagus hati jalur dan kemudian anda mempunyai sama ada bahagian hadapan rata, secara tradisinya, seperti bahagian hadapan berlipat. Butang tunggal itu, anda tidak mempunyai apa-apa kepak tetapi walaupun itu, ia sudah sangat sukar dan untuk tali leher hitam, betul, ia hanya sesuatu di mana anda memilih sesuatu yang sangat tradisional. Ia adalah masa yang paling penting, terutamanya jika anda hanya memakai sekali atau dua kali atau anda menjadi klasik. Tidak perlu memakai cerah ini oren jaket makan malam.

PS : Dan malangnya, kerana mereka tidak benar-benar menawarkan gaya klasik klasik ini pada umumnya, ia akhirnya jatuh ke dalam trend yang mungkin kelihatan baik sekarang tetapi seperti yang kita semua tahu, jika kita melihat kembali perkahwinan gambar dari masa lalu, anda akan menyesali beberapa trend tersebut kerana ia tidak kekal.

Menjelang nadir sartorial tahun 1970-an, ensembel sut riadah berwarna biru serbuk telah dipertimbangkan

Dengan nadir sartorial tahun 1970-an, ensembel sut riadah berwarna biru serbuk dianggap sebagai pakaian formal.

SRS : Ya dan saya maksudkan sekarang, saya akan katakan mereka kelihatan buruk. Sesetengah orang mungkin menyukainya kerana ia berbeza, bukan? Jaket perak yang berbeza dengan tali leher panjang yang sepadan, barang-barang seperti itu mungkin dengan a lapel bertakuk tuxedo dan flap, cuma tidak bagus kerana tuxedo sepatutnya berbeza sedikit supaya anda mempunyai lapel muka sutera. Selalunya, saya fikir dengan mereka, ia sama seperti poliester yang dihadapi kerana sutera terlalu mahal . Secara keseluruhan, ia hanya membuatkan anda kelihatan seperti anda akan pergi ke prom dan ia menjerit seperti saya tidak boleh atau saya tidak mahu membeli tuxedo dan sebaliknya saya memakai kain poliester jenis ini yang tidak bersaiz betul dengan binaan saya.

PS : Dan satu lagi bahagian itu, juga, adalah jika anda memakai sesuatu yang sangat jelas bukan milik anda, ia selalunya akan dikomunikasikan dalam cara anda memegang dan membawa diri anda. Anda mungkin hanya akan kelihatan kaku dan tidak pada tempatnya dan seperti anda memakai pakaian yang anda tidak biasa kerana itulah yang berlaku.

SRS : Ya, mereka juga tidak selesa seolah-olah anda mendapat sesuatu yang benar-benar sesuai sehingga membuatkan anda kelihatan tidak selesa dan keluar dari kulit anda.

PS : Jadi dengan itu, walaupun kami fikir kad itu mungkin agak bertindan terhadap penyewaan, kami mahu memberikan pengalaman dalam industri ini dengan adil supaya kami tetap meneruskannya.

Sewa Tuksedo

Seberapa teruk tuksedo sewa yang kami tempah?

SRS : Jadi ini bermakna kami mendapat tiga tuxedo berbeza, kami mendapat satu untuk Men’s Wearhouse, satu daripada The Black Tux dan satu daripada Menguin, yang dibeli oleh Generasi Tux .

PS : Kedua-duanya dimiliki oleh syarikat induk yang sama sekarang, Generation Tux dan Menguin. Jadi mereka pada dasarnya menawarkan produk yang sama pada ketika ini. Kedua-dua syarikat itu diawasi oleh George Zimmer, yang pernah menjadi Ketua Pegawai Eksekutif Men's Wearhouse, tetapi dia tidak lagi berada dalam jawatan itu.

SRS : Faham! By the way, video ini seratus peratus tidak ditaja, kami hanya memesannya seperti yang anda lakukan. Saya pergi ke laman web mereka, anda tahu masukkan maklumat kami, maklumat kad kredit kami, dan dapatkan tux.

PS : Kami mahukan pengalaman paling benar yang mungkin supaya kami dapat memperoleh hasil yang sama seperti mana-mana anda.

SRS : Jika tidak, jika kami muncul di sana dan mengatakan kami dari Gentleman's Gazette, mereka mungkin akan melayan kami sedikit berbeza dan kami tidak mahu itu. Jadi untuk memulakan, apabila anda menyewa tux anda, pada dasarnya terdapat dua pilihan, hari ini, bukan? Terdapat percubaan rumah percuma di mana mereka menghantar sesuatu kepada anda dan sebelum acara itu, jika anda tidak tahu bila ia akan diadakan dan kemudian anda perlu menghantarnya semula dalam masa 48 jam.

PS : Saya rasa pilihan lain ialah mereka hanya akan menghantarnya kepada anda secara tidak kelihatan dan anda berharap berdasarkan ukuran yang anda dapat, itulah yang akan anda pakai untuk acara itu sendiri dan anda berharap ia sesuai.

SRS : Ya, tetapi saya rasa sesetengah daripada mereka menghantarnya cukup awal supaya anda boleh menukarnya, sekiranya ada masalah, bukan?

PS : Saya percaya itu yang berlaku, ya.

TUX BLK

SRS : Jadi tanpa berlengah lagi, mari masuk terus dan pergi melalui tuxes. Yang pertama ialah THE BLK TUX.

Blk Tux

Sewaan daripada THE BLK TUX

PS : Betul, itu model yang saya pakai di sini. Ini adalah tengah malambirumodel. Daripada tiga yang kami pesan, kami mahu mempunyai satu yang sedikit berbeza dalam hal itu, jadi yang ini berwarna biru tengah malam dan bukannya hitam.

SRS : Nah, anda tahu mereka memanggilnya biru tengah malam tetapi secara jujur, ia lebih seperti tentera laut.

PS : Saya rasa saya akan bersetuju.

SRS : Kerana ia kelihatan, mungkin idea biru tengah malam adalah sesuatu yang kelihatan lebih hitam daripada hitam di bawah pencahayaan buatan berbanding ini, kelihatan navy di bawah pencahayaan buatan.

PS : Saya rasa begitu. Saya fikir ia adalah satu trend di kalangan kebanyakan syarikat tuksedo ini pada hari ini untuk menyerlahkan fakta bahawa tuksedo berwarna biru tetapi akibat daripada itu, ia menjadi sangat ringan sehingga ia benar-benar lebih hampir seperti saman tentera laut dengan penggayaan tuksedo daripada biru tengah malam sebenar.

Sven Raphael Schneider di sini memakai ensembel biru tengah malam yang menampilkan jaket double-breasted dengan corak butang 4-on-1.

Sven Raphael Schneider di sini memakai ensembel biru tengah malam yang menampilkan jaket double-breasted dengan corak butang 4-on-1.

SRS : Yeah. Bercakap tentang trend, mereka juga mempunyai bolong berganda yang secara tradisinya, bukanlah sesuatu yang anda ada dalam tuksedo. Saya rasa hari ini, bolong sisi sangat popular kerana ia selesa, anda boleh meletakkan tangan anda poket , pada masa yang sama, saya rasa tuxedo itu sudah agak serupa dengan sut jadi mengapa menjadikannya lebih serupa, walaupun anda mahukan pakaian istimewa? Tidak masuk akal bagi saya.

PS : Betul. Saya akan bersetuju. Saya fikir, mungkin sebab banyak syarikat ini akan menggunakan bolong sisi adalah kerana sebahagian daripada sebab mempunyai lubang angin. jaket adalah bahawa ia menyediakan yang sempurna siluet dan ia sesuai dengan badan anda seperti yang sepatutnya tetapi ia mungkin tidak terlalu kos efektif daripada jenis satu saiz yang sesuai dengan kebanyakan perspektif yang dimiliki oleh syarikat penyewaan. Ia akan menjadi lebih sukar untuk memuatkan beberapa lelaki dan jenis badan mereka yang berbeza dengan jaket tanpa angin.

SRS : Terutama, orang yang mempunyai masalah besar seperti saya.

PS : Awak yang cakap, bukan saya! [Ketawa]

SRS : Dari segi penggayaan, kami memberikan anda lapel puncak payudara tunggal dengan penutupan butang tunggal.

Model jaket tuksedo yang paling tradisional: hitam dan berdada tunggal dengan satu butang penutup, lapel memuncak dengan muka sutera dan tiada bolong belakang.

Model jaket tuksedo yang paling tradisional: hitam dan berdada tunggal dengan satu butang penutup, lapel memuncak dengan muka sutera dan tiada bolong belakang.

PS : Betul dan jujur, pada yang ini, saya fikir semua itu adalah baik; lapel mempunyai kilauan satin yang bagus untuk mereka. Saya suka lebarnya, peletakan butang di sini nampak bagus. Saya akan mengatakan kelemahan, sekurang-kurangnya, di kawasan ini, adalah terdapat beberapa celah kolar yang agak kelihatan di sana.

SRS : Ya dan jika anda membandingkan satin dengan anda tali leher , anda boleh tahu ia bukan dalam yang kaya seperti satin sutera dan ia kelihatan lebih seperti kelabu , dalam satu cara, jadi kita boleh tahu ia bukan kualiti yang terbaik, betul. Perkara lain yang saya fikir lucu ialah tiada butang padanya manset . Saya tidak tahu sama ada mereka, kelihatan seperti terdapat banyak kain di bahagian dalam, saya tidak tahu sama ada mereka benar-benar membukanya dan menukar panjang lengan berdasarkan keperluan mereka atau cara ia berfungsi tetapi saya dapat melihat bagaimana mempunyai butang cuff sebenar akan lebih menyakitkan bagi mereka, sudah tentu, ia adalah rupa klasik dan ia sesuatu yang anda tidak perolehi dengan menyewa tuxedo.

PS : Satu lagi perkara yang kami perhatikan dengan tux ini berkaitan dengan seluar adalah bahawa jalur bahagian bawah di sini, galon, sebenarnya dijahit ke jahitan sisi dan bukannya dijahit di atas.

SRS : Ya, saya temui pada tuksedo saya juga. Mungkin itu hanya cara yang menjimatkan kos untuk melakukannya untuk mereka, hari ini, saya tidak tahu tetapi ia bukan cara yang betul untuk melakukannya dan ia hanya penyelesaian yang murah.

PS : Ini juga merupakan ciri yang kami temui dalam Menguin tux, jadi ketiga-tiga mereka bersalah terhadap elemen gaya tertentu itu.

Seluar tali leher hitam biasa, menampilkan penyelaras sisi dan jalur sutera (atau galon/jalin).

Seluar tali leher hitam biasa, menampilkan penyelaras sisi dan jalur sutera (atau galon/jalin).

SRS : Sekarang, mari kita bercakap sedikit tentang laman web keseluruhan proses pesanan. Saya rasa THE BLK TUX cuba menjadikannya sangat mudah sehingga menjadi lebih kabur, tidak ada cara untuk melihat saiz yang mereka pilih untuk anda, malah anda tidak boleh membuat pelarasan. Ia agak mengandaikan bahawa anda seperti kanak-kanak, anda tidak tahu apa yang sesuai dengan anda, dan mereka hanya akan menjaganya untuk anda.

PS : Saya fikir mungkin mereka melakukannya dari perspektif lelaki biasa yang mungkin tidak tahu banyak tentang pakaian formal. Mereka mahu mendapatkannya melalui proses secepat dan tanpa rasa sakit yang mungkin jadi tapak web itu agak mudah tetapi kelemahannya adalah untuk seseorang yang benar-benar ghairah tentang pakaian formal dan mengambil berat tentang butiran, seperti yang anda katakan, laman web itu hampir terlalu berlebihan. ringkas sehingga menjadi samar-samar dan anda tahu, anda tidak dapat melihat banyak butiran yang anda inginkan.

SRS : Dan anda tahu, saya rasa mereka mengenali pelanggan mereka dan jadi mudah bagi mereka untuk mengatakan kami hanya menumpukan pada bahagian demografi itu tetapi jika mereka tidak kelihatan hebat, apa gunanya itu? Sekarang, secara peribadi, saya secara positif terkejut dengan fakta bahawa mereka semua diperbuat daripada bulu atau sekurang-kurangnya itulah yang dikatakan oleh label. Kadang-kadang, mereka mempunyai seperti a hebat 100, ia seperti dalam Wearhouse Lelaki atau saya rasa super 140-an. Kini, ia tidak memberitahu anda dari mana penenun itu berasal dari fabrik itu jadi ia tidak bermakna kerana ia bukan istilah yang dilindungi tetapi sekurang-kurangnya, ia adalah satu langkah daripada tux poliester 100%.

Vitale Barberis Canonico

Penerangan mengenai bulu buruk halus daripada Vitale Barberis Canonico

PS : Sudah tentu. Daripada tiga yang kami dapat, saya mendapati bahawa model dari THE BLK TUX ini sebenarnya mempunyai label pada bahagian dalam satu jenama.

SRS : Itu cuba menyediakan beberapa barangan berkualiti tinggi. Okey, ia bukan jenama terkenal, bukan seperti Vitale Barberis Canonico atau Cerruti, ia hanya kilang yang lebih kecil mungkin tetapi sekurang-kurangnya, mereka sedang mencuba.

PS : Ya, dan itu penting.

SRS : Sekarang, apabila ia datang kepada pembinaan, mereka tidak berkongsi sama ada ia terpaku atau berlapik. Pada titik harga ini, ia terasa seperti terpaku.

PS : Itu juga andaian saya, ya.

SRS : Apakah pendapat anda dalam pembinaan, jika tidak?

PS : Secara amnya, saya fikir model dari THE BLK TUX ini tidak buruk, sudah tentu berbanding yang lain. Saya tidak kebetulan melihat apa-apa benang longgar atau jahitan ganjil atau tidak sekata, apa-apa jenis itu. Jadi sekurang-kurangnya setakat meliputi asas yang lebih mudah itu, itu dilakukan dengan agak baik.

SRS : Maksud saya dari segi kesesuaian, ia agak bagus memandangkan ia hanya perkara luar biasa. The seluar nampaknya panjang betul, kan? awak seorang nipis lelaki jadi lebih sukar untuk menyesuaikan diri dengan anda, secara umum. Jaket itu okey. Saya fikir ia mungkin sedikit di sisi yang panjang untuk anda.

PS : Ya, ia panjang sedikit, bukan sahaja di bahagian badan tetapi juga secara langsung kelihatan di lengan, pasti ada lebih panjang daripada yang diperlukan untuk berada di sana. Seperti yang telah kami nyatakan, terdapat sedikit celah kolar dan saya rasa beberapa ruang tambahan, secara amnya, di bahagian badan jaket.

Gambar yang diubah menunjukkan kesan kesesuaian sut yang betul.

Gambar yang diubah menunjukkan kesan kesesuaian sut yang betul.

SRS : Yang saya rasa adalah sesuatu yang anda alami kebanyakan masa apabila anda mendapat sesuatu di luar rak. Walaupun begitu, panjang lengan adalah sesuatu yang anda boleh betulkan pada bila-bila masa. Untuk tuksedo sewa, anda ingin mempunyai sedikit cuff yang menunjukkan jumlah yang sama yang anda boleh lihat di bahagian belakang dalam kolar. Jika itu tidak berlaku, ia kelihatan aneh.

PS : Jadi daripada semua tuxedo yang kami sewa, saya rasa saya paling berpuas hati dengan yang ini. Pada skala sifar hingga lima, saya rasa yang ini mungkin setinggi tiga, saya akan katakan. Saya fikir itu, secara keseluruhan, di mana saya akan meletakkannya dan dalam keadilan juga, ini adalah model percubaan di rumah jadi dalam senario yang ideal tentang cara ia akan berfungsi, saya akan menghantar maklum balas kepada syarikat dengan cara ini sesuai dan kemudian secara teori, lanjut perubahan akan dilakukan pada tux siap yang saya akan dapatkan untuk acara.

SRS : Kalau boleh. Kerana mereka juga mempunyai pilihan bahawa anda hanya menyewa tux dan kemudian anda mendapatkannya dan pada dasarnya itulah yang anda dapat.

PS : Betul.

Rumah Pakaian Lelaki

SRS : Jadi seperti apa-apa sahaja dalam hidup, jika anda merancang lebih awal, anda akan memastikan anda mendapat hasil yang lebih baik. Seterusnya, mari bercakap tentang Rumah Pakaian Lelaki. Ia adalah sejenis gorila seberat 800 paun dalam perniagaan penyewaan tux. Jika anda hanya memakai tuxedo Google, ia adalah hasil carian nombor satu. Walaupun apa yang mereka berikan sebenarnya agak mengecewakan, pada pendapat saya. Secara keseluruhan, saya perlu katakan, anda tahu, saya mempunyai harapan yang tinggi, kerana pembungkusan telah bertambah baik dan saya hanya fikir mungkin mereka hanya mempunyai produk yang lebih baik sekarang yang diperkukuh terutamanya apabila kami pergi ke laman web. Maksud saya, mereka sahaja yang ingin tahu apa itu kelim, ukuran pinggang, jadi saya berharap mereka benar-benar suka memakukannya. Tetapi walaupun saya memberitahu mereka inseam saya adalah 31, ia ternyata salah.

Lelaki

Rumah Pakaian Lelaki - Adakah anda mahu dilihat memakai tux sewa yang tidak sesuai ini?

PS : Saya rasa 27 setengah atau lebih, yang merupakan perbezaan yang sangat besar.

SRS : Tiga setengah inci pada an panjang kelim , maksud saya itu dahsyat, bukan? Selain daripada fakta bahawa seluar saya membuat saya kelihatan seperti badut, jaket opera yang berbeza kerana seluar itu dibuat di China, opera itu dibuat di Mexico, ia mempunyai label Calvin Klein, 44 biasa, dan tuxedo biasa. jaket yang anda fikirkan apabila anda memikirkan sewa, bukan? Bagaimana menilai kesesuaian?

PS : Baiklah, saya rasa, seperti yang anda katakan, seluar itu sangat pendek tetapi sebagai tambahan kepada itu, ia penuh sehingga agak longgar dan saya rasa jaket itu juga. Sudah tentu, penggayaan tradisional, anda tahu, jika kita bercakap tentang potongan langsir atau apa yang ada pada anda, terdapat lebih banyak kenyang tetapi ini benar-benar kelihatan lebih seperti guni kentang daripada apa-apa yang dipasang.

Musim panas 1938 - kumpulan tali leher putih dan tali leher hitam biasa dengan potongan penuh, lapel lebar, langsir dan pelapik bahu

Musim panas 1938 – kumpulan tali leher putih dan tali leher hitam biasa dengan potongan penuh, lapel lebar, langsir dan pelapik bahu

SRS : Mereka mempunyai satukaindi sini, ada ruang di lengan baju tetapi masih, apabila saya bergerak, semuanya bergerak bersama saya dan jadi ia tidak selesa. Pada masa yang sama, ia kelihatan s****y. Dan di sini, kita mempunyai isu yang sama bukan? Tiada butang manset, seperti terdapat banyak fabrik di sini tetapi ia terlalu panjang apabila saya berdiri tetapi ia menunjukkan banyak manset apabila saya duduk, yang hanya kurang ideal.

PS : Ia adalah jenis yang paling teruk dari kedua-dua dunia, sungguh.

SRS : Sekarang, lapisannya adalah poliester yang membuatkan anda lebih mudah berpeluh yang juga tidak sesuai tetapi secara keseluruhan, ini membuatkan saya sangat tidak selesa memakainya dan ia mempunyai semua kelemahan ini walaupun dari segi gaya, bukan? Lapel puncak, butang tunggal, itu bagus. Ia adalah satu-satunya vendor yang tidak mempunyai bolong yang bagus tetapi ia masih tidak mempunyai potongan yang menyanjung yang merupakan titik tiada bolong dan kemudian ia mempunyai ini kepak yang tidak tradisional dan poket penuh seperti jaket lain. Masalahnya ialah jika anda mempunyai poket penuh, anda tidak boleh menyelitkan kepak sebagai cara untuk mencipta rupa klasik, bukan? Jadi memang payah.

Poket pinggul berpancutan (ditunjukkan di sini pada jaket makan malam dengan tenunan bercorak).

Poket pinggul berpancutan (ditunjukkan di sini pada jaket makan malam dengan tenunan bercorak).

PS : Jadi dengan semua yang dikatakan itu, apakah yang anda fikir anda akan menilai tux Rumah Pakaian Lelaki ini?

SRS : Anda tahu, tux yang saya terima di luar kotak saya akan memberikannya seperti sifar daripada lima kerana tiada situasi saya akan pernah memakai ini dan saya lebih suka melangkau acara itu daripada muncul memakai pakaian seperti ini. Setelah dikatakan, sebaik sahaja kami menerima ini dan menghubungi Lelaki Wearhouse, mereka seperti, Kami minta maaf, sama ada akan menghantar sesuatu yang lain kepada anda atau kami akan mengembalikan wang anda. Sekarang, itu adalah perkhidmatan pelanggan yang baik dalam erti kata bahawa mereka bertanggungjawab dan mereka mahu memperbaikinya. Pada masa yang sama, maksud saya kita semua tahu betapa seronoknya menghantar balik pakej berkali-kali, bukan?

PS : Yeah.

SRS : Dan kemudian juga, apabila saya mempunyai acara di mana saya memerlukannya, saya ingin tahu bahawa mereka menghantar saya sesuatu yang sesuai terutamanya jika mereka meminta atau ukuran. Saya tidak mahu berharap sesuatu tiba dan kemudian ia sama sekali berbeza maka saya perlu menjaganya semula. Maksud saya, sudah tiba masanya, ia adalah wang, dan ia akan dihantar ke UPS dan FedEx. Maksud saya saya tidak mahu itu.

Menguin

PS : Baki syarikat yang kami pesan ialah Menguin, sudah tentu, seperti yang kami katakan, juga dimiliki oleh syarikat induk yang sama dengan Generation Tux, dan kami agak terkejut melihat ia datang dalam kotak Menguin tetapi bahagian dalam jaket memang mempunyai label Generasi Tux supaya produknya disepadukan sepenuhnya pada ketika ini.

Menguin

Menguin

SRS : Ya dan ia adalah gaya yang kelakar kerana kami ingin mendapatkan gaya kolar selendang kerana ia juga gaya tradisional. Pemahaman mereka sangat maju, seperti sangat tipis. Mereka juga, cara mereka diseterika ia agak kelakar.

PS : Ya, saya pasti fikir begitu. Bukan sahaja lapel sangat kurus untuk dimulakan tetapi ia condong dan agak tidak sepadan. Ia kelihatan seperti jaket itu mungkin telah dihantar semula untuk diseterika atau ditekan terlalu banyak kali dan salah satu lapel kelihatan sangat pelik.

SRS : Ya jadi apabila anda memesan di laman web, apakah jenis barangan yang mereka tanyakan kepada anda?

PS : Mereka juga tidak terlalu spesifik dengan ukuran yang mereka minta. Mereka mahukan ketinggian, berat, bentuk umum, dan kemudian saiz pinggang saya tetapi itu sahaja.

SRS : Jadi tiada saiz jaket atau panjang kelim?

PS : Tidak.

SRS : Baiklah, maksud saya itu standard yang sangat rendah.

PS : Betul! Setakat bahan yang satu itu, ia, sekali lagi, diperbuat daripada bulu. Saya tidak semestinya pasti gred atau kualiti bulu.

SRS : Maksud saya mereka mengatakan super 140-an atau sesuatu tetapi sekali lagi, anda tahu, ia tidak bermakna dan ia boleh berasa sangat murah .

PS : Betul! Dan dalam pengalaman peribadi saya di luar kotak tiga yang kami ada di sini, yang satu pasti merasakan yang paling murah kepada saya.

lapisan poliester

Lapisan poliester (dalam kes ini pada jaket makan malam yang sama seperti foto sebelumnya) adalah tidak diingini untuk bernafas dan keselesaan.

SRS : Okay, menarik! Apakah pendapat anda tentang pilihan gaya dan sesuai pada Menguin?

PS : Saya fikir dalam cara yang sama dengan bagaimana lapel sangat nipis, butiran lain juga nipis dan kecil juga. Sebagai contoh, sekali lagi, ia mempunyai bolong sisi tetapi bolongnya sangat pendek di bahagian belakang dan jaket itu sendiri juga berada di bahagian yang lebih pendek.

SRS : Lazimnya, ia adalah sesuatu yang anda lakukan pada harga yang lebih murah jaket kerana bolong yang lebih pendek bermakna jurang itu kurang tidak kira saiz gelandangan jadi ia hanyalah cara mudah untuk menyembunyikan perkara tertentu tetapi ia bukan cara yang betul untuk melakukannya.

PS : Dan tambahan sekali lagi, lengan pada jaket itu tidak mempunyai butang sama ada.

SRS : Saya rasa itulah yang mereka lakukan. Mereka mungkin melaraskan panjang lengan untuk membetulkannya dan jadi mereka tidak boleh meletakkan butang tanpa merosakkan seluruh fabrik.

PS : Itu masuk akal.

Butang lengan pada jaket vintaj ini bernombor tiga setiap lengan, dan menampilkan tekstur yang samar.

Butang lengan pada jaket vintaj ini bernombor tiga setiap lengan, dan menampilkan tekstur yang samar.

SRS : Saya rasa ia juga mempunyai jalur galon yang dijahit dengan cara yang pelik dan secara keseluruhan, ia agak nipis jadi jika anda suka yang langsing tuksedo yang sesuai , ia mungkin yang paling tipis daripada tandan dan ia juga pada bahagian yang lebih pendek, dari segi panjang, tetapi jika ia lebih panjang, saya fikir mungkin akan berkumpul.

PS : Ya saya rasa begitu. Khususnya, berkenaan dengan Seluar panjang , mereka pastinya berada di bahagian pendek hampir seperti paras buku lali tetapi kerana betapa sempitnya bukaan, jika mereka lebih lama, mereka mungkin akan berlopak dengan cara yang tidak menarik di sekeliling kasut saya.

SRS : Jadi apa yang anda katakan, apakah rating untuk yang ini?

PS : Yang ini, saya rasa saya mungkin hanya akan mengatakan 1. Selain tidak semestinya menyukai penampilannya dari segi penggayaan dan juga bagaimana rasanya, pembinaannya terasa seperti kurang sedikit. Saya telah menemui beberapa benang yang longgar, ia hanya pengalaman yang murah, secara keseluruhan, saya akan katakan. Jadi saya tidak akan meletakkannya lebih tinggi daripada 1.

SRS : Dan saya juga fikir anda tahu, tuxedo jenis ini, anda boleh membelinya eBay , betul tak? Kadangkala, mereka menjual tuksedo sewaan atau tuksedo baharu dan kadangkala anda mendapat kualiti yang sangat hebat kerana anda tahu 50, 70, 80 dolar. Saya masih ingat pada hari perkahwinan saya, lelaki terbaik saya tidak mempunyai seorang jadi daripada menyewanya, saya hanya membelinya di eBay dengan harga 100 dolar, 50 dolar dalam jahitan, dan dia kelihatan cantik. Jika anda melihat pada ikat pinggang daripada semua seluar itu, semuanya sangat boleh laras yang sesuai untuk disewa. Anda tidak akan mempunyai itu pada tux peribadi anda tetapi saya fikir saya mahukan beberapa butang penggantung kerana jika sesuatu terlalu lebar, butang tersebut akan memastikan ia kekal pada tahap yang sama sepanjang hari.

Cummerbund ditambah ampaian

Model seluar tuksedo yang lebih baik akan menggunakan butang untuk ampaian

PS : Betul, sekali lagi, saya lebih kagum dengan tawaran daripada The Black Tux. Ia memang adaberhenti kerjabutang–sudah tentu, tiada ekor ikan di belakang. Ia hanya ikat pinggang lurus sepanjang jalan tetapi butangnya ada dan juga, terdapat penyelaras sisi pada seluar ini juga. Jadi itu membolehkan sedikit lagi memusatkan pada kesesuaian. Sedangkan dengan model Menguin, hanya terdapat sekeping elastik yang melingkari bahagian dalam ikat pinggang.

SRS : Oh menarik. Lelaki Wearhouse juga mempunyai penyelaras sisi tetapi tiada butang. Jadi ya, sekali lagi THE BLK TUX adalah lebih komprehensif daripada yang lain tetapi pada skala keseluruhan, masih, hanya purata.

PS : Satu nota tambahan untuk seluar THE BLK TUX, mereka juga mempunyai satin di sekeliling pinggang seluar itu sendiri. Saya rasa ini lebih kepada inovasi moden, jika anda ingin menyebutnya begitu untuk lelaki yang sama ada memilih untuk tidak memakai penutup pinggang atau tidak tahu memakainya. Oleh itu, terdapat sedikit unsur minat visual di sana tetapi sudah tentu, anda harus memakai penutup pinggang dengan tali leher hitam pada kebiasaannya.

Baju Rompi Malam Tuksedo Bertali Hitam

Cara yang betul untuk memakai vest – tiada tali pinggang yang kelihatan.

SRS : Ini bermaksud jaket atau kot atau a cummerbund . Jadi ia adalah sejenis ciri yang berlebihan tetapi saya rasa itulah yang dilakukan oleh syarikat-syarikat ini. Dari segi boutonnires, saya rasa Menguin tidak mempunyai keseluruhan Rumah Pakaian Lelaki saya tetapi tidak mempunyai pemegang bunga seperti itu jadi anda memerlukan sedikit pin untuk mendapatkannya di sana. Bagaimana dengan awak?

PS : Perkara yang sama di sini dengan Black Tux. Yang ini memang mempunyai fungsi lubang butang dalam lapel tetapi ia tidak mempunyai apa-apa jenis gelung di bahagian belakang untuk memegang batang. Jadi dari segi keputusan muktamad, betapa teruknya tuxedo yang kami sewa? Secara keseluruhan, mereka agak teruk. Jika anda mengambil penilaian kami dan menggabungkan kesemuanya, itu adalah penilaian purata hanya satu dan satu pertiga daripada lima. Sudah tentu, bukan gred lulus!

SRS : Tepat sekali. Jadi yang terbaik daripada kumpulan itu, THE BLK TUX, hanyalah tiga daripada lima dan sekali lagi, ingatlah, panjang lengannya tidak betul, anda tahu, ia mungkin celah. Anda tidak mendapat butang dan semua butiran yang anda mahukan dalam tux tradisional. Jadi ya, jika anda hanya mahu kelihatan baik dan saya fikir itulah gunanya memakai pakaian formal bertali leher hitam , maka menyewa adalah pilihan terburuk anda.

PS : Betul! Saya akan bersetuju. Daripada pergi dengan menyewa, mungkin lebih baik, jika anda mampu, untuk membuat sesuatu tetapi walaupun anda tidak mahu pergi ke tahap harga yang tinggi, cari sesuatu vintaj atau terpakai . Habiskan duit sikit mempunyai ia disesuaikan dan anda akan mempunyai sesuatu yang lebih sesuai dengan anda dan anda tidak perlu melalui proses penyewaan yang rumit ini.

Tuksedo vintaj 1930-an tersuai DB biru tengah malam dari kedai konsainan tempatan

Tuksedo vintaj 1930-an tersuai DB biru tengah malam dari kedai konsainan tempatan

SRS : Betul sekali! Tempat yang bagus untuk bermula ialah eBay. Saya rasa eBay.co.uk hebat tuxedo vintaj tetapi walaupun di AS, anda kadangkala boleh menemui Polo lama atau jenama lama seperti Belvest atau Loro Piana. Adalah berbaloi untuk mengetahui ukuran anda yang sesuai untuk anda supaya anda boleh membeli sesuatu yang sangat hampir dengan apa yang anda mahukan. Terutamanya, kawasan seperti lebar bahu yang lebih sukar dan lebih mahal untuk dilakukan perubahan tetapi dalam kes itu, saya juga mencadangkan anda menyemak video tentang cara sut harus sesuai kerana perkara yang sama berlaku untuk tuksedo dan apabila anda mengetahuinya dan berbekalkan pengetahuan itu, anda boleh keluar dan membeli-belah dan sekali lagi, jika anda mempunyai lebih banyak masa, anda sebenarnya boleh mencari tempoh yang lebih lama. Anda mungkin boleh mendapatkan tawaran yang lebih baik dan berakhir dengan sesuatu yang akhirnya boleh kekal di dalam almari anda, tidak memerlukan kos lebih daripada sewa, dan ia masih agak mudah.

Kesimpulan

PS : Yeah. Dari segi mencari ilmu, sekali lagi kita akan katakan bahawa kita Panduan Black Tie ialah sumber yang komprehensif tentang segala-galanya yang anda ingin tahu tentang cara tuksedo harus sesuai, cara ia digayakan, ciri-ciri berbeza yang anda akan cari, ia benar-benar kedai sehenti untuk semua yang anda perlu tahu tentang tuksedo dan tali leher hitam, secara amnya.

Logo Panduan Tali Hitam

SRS : Ya dan turunkan panduan yang paling komprehensif di dunia dan saya tidak mengatakan bahawa bercakap besar, ia adalah apa adanya. Tidak kira sama ada anda membeli atau menyewa tuksedo anda, tingkatkan ia dengan beberapa aksesori tali leher hitam mewah akan sentiasa membuat anda menonjol daripada orang ramai. Ini bermakna mendapat hak tali leher , saiz leher yang sesuai untuk anda yang boleh anda buka seperti ini atau mendapatkan yang betul boutonniere , mendapat sepasang yang bagus stokin sutera , a segi empat sama poket dan semua perkara lain yang anda perlukan termasuk kancing manset dan stud baju, sila pergi ke kami kedai di sini kami menyediakan pilihan aksesori tuksedo Black Tie yang sangat luas.

Apa pendapat anda tentang tuksedo sewaan? Beritahu kami di bahagian komen!