Wangian Creed: Adakah Mereka Berbaloi? – Kajian Green Irish Tweed, Aventus & Royal Oud Cologne

wangian syahadat berskala 3840x2160

Apabila bercakap tentang wangian lelaki, Creed ialah satu jenama yang sudah pasti terkenal dalam beberapa dekad kebelakangan ini. Ia sering menggembar-gemburkan sejarahnya yang kaya–walaupun ini mungkin dibesar-besarkan; secara keseluruhan, jenama itu cukup rahsia sehingga ia merujuk kepada dirinya sebagai syarikat wangian paling misteri di dunia! Selain itu, dengan harga yang mereka perintahkan, adakah wangian Creed merupakan pembelian yang berbaloi?

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Sejarah Akidah
 2. Misteri Akidah
 3. Falsafah Haruman Syahadat
 4. Apa yang Kami Fikirkan tentang Wangian Syahadat
 5. Keputusan Akhir Kami: Adakah Wangian Creed Berbaloi?

Dalam ansuran hari ini Adakah ia berbaloi? , kami akan membincangkan rumah Creed dengan melihat falsafah dan asal usul mereka (yang didakwa), dan memeriksa tiga buku terlaris mereka (Green Irish Tweed, Aventus dan Royal Oud) untuk menjawab soalan ini.

Sejarah Akidah

The House of Creed telah ditubuhkan di London, England oleh James Henry Creed pada 1760, menjadikan syarikat itu berusia 260 tahun. Pada asalnya, ia adalah rumah jahitan, tetapi mereka juga membuat sarung tangan wangi dan wangian secara komisen. Pada masa itu,Englandadalah tempat yang sangat kotor dan sanitasi tidak wujud. Mandi sebenarnya agak tidak digalakkan, jadi golongan bangsawan dan diraja pada masa itu yang mampu membeli wangian akan membeli mereka untuk menutup bau bau hari itu. Sarung tangan wangi, misalnya, sebenarnya boleh diletakkan di atas hidung seseorang, sekiranya perlu!James Creed 1760

James Henry Creed menubuhkan House of Creed pada tahun 1760

King George III menyukai wangian, dan dia menugaskan wangian pertama Creed, Royal English Leather, pada tahun 1781. Pada tahun 1854, Creed berpindah ke Paris, dan pada tahun 1870, syarikat itu menerima Waran Diraja daripada monarki di seluruh Eropah.Pada tahun 1970, ahli generasi keenam keluarga ahli minyak wangi Creed, Olivier Creed, telah membuat Creed Fragrances tersedia untuk umum buat kali pertama. Pada tahun 1985, Green Irish Tweed telah dilancarkan dan dengan cepat menjadi kegemaran ramai.Pada tahun 2010, selepas 250 tahun minyak wangi , Creed melancarkan Aventus dengan pujian yang hebat dan ia menjadi hit segera.

Green Irish Tweed telah ditubuhkan pada tahun 1985 kepada orang ramai dan dengan cepat menjadi kegemaran orang ramai.

Green Irish Tweed telah menjadi kegemaran ramai pencinta wangian sejak diperkenalkan pada tahun 1985.

The Misteri daripada Akidah

Walau bagaimanapun, sejarah Creed tidak sepenuhnya tanpa kontroversi. Nampaknya tiada flakon yang dibuat sebelum tahun 1970-an diketahui wujud pada masa ini, begitu juga sebarang maklumat yang tersedia secara umum yang menyokong tuntutan mereka . Ini telah menyebabkan sesetengah orang percaya bahawa sejarah yang dibanggakan tentang Creed adalah muslihat pemasaran yang dibesar-besarkan. Bulu burung unta yang terdapat pada beberapa label Creed juga telah dikritik, kerana ia mempunyai persamaan yang ketara dengan Waran Diraja, tanpa menjadi seperti itu dalam realiti. Kami tidak pasti versi cerita mana yang benar, tetapi apa yang tidak dipersoalkan sekarang ialah Creed ialah seorang ahli minyak wangi yang dipandang tinggi hari ini.

Akidah Avents 04

Ada yang mengkritik Creed kerana bulu burung unta dalam label mereka menyerupai waran diraja.

Falsafah Haruman Syahadat

Dalam pasaran pengguna, banyak syarikat akan mengambil kesempatan daripada fakta bahawa pelanggan sering percaya produk yang berharga lebih tinggi mestilah berkualiti tinggi juga. Itulah salah satu sebab utama kami melakukan siri ini, untuk menyemak dan melihat sama ada harga benar-benar sepadan dengan nilai.

Creed menawarkan bahan-bahan berkualiti tinggi dan proses bancuhan tangan yang teliti menjadikan baunya tahan lebih lama.

Creed menawarkan bahan-bahan berkualiti tinggi dan proses pengeluaran yang teliti laman webnya .

Creed mendakwa bahawa ia menggunakan bahan-bahan berkualiti tinggi dalam proses infusi campuran tangan lama yang ditinggalkan oleh pengeluar lain, yang kononnya membawa mereka untuk memiliki produk yang unggul. Dalam kalangan penggemar wangian, ramai yang mengambil perhatian tentang variasi dalam bauan antara kelompok, yang nampaknya menyokong tuntutan mereka terhadap produk buatan tangan (berbeza dengan minyak wangi lain, yang mampu menghasilkan kelompok yang sama menggunakan proses teknikal dan kimia).

Apa yang Kami Fikirkan tentang Wangian Syahadat

Kami mempunyai tiga wangian daripada Creed, yang kami pertimbangkan dalam ulasan ini. Ambil perhatian bahawa harga tertakluk kepada perubahan.

 • Tweed Ireland hijau -Ini adalah kegemaran rumah Gentleman's Gazette. Malah, ia adalah sebahagian daripada senarai kami cadangan wangian lelaki klasik ! Ia berharga kira-kira $310 untuk 1.7oz. Ini adalah salah satu wangian yang paling terkenal dari rumah ini. Ia adalah kegemaran ramai pencinta wangian, dan ia telah ditiru dan ditiru oleh ahli minyak wangi di seluruh dunia.
 • Nota Atas: Lemon, Verbena dari India, Peppermint – Nota Tengah: Daun Violet – Nota Asas: Florentine Iris, Sandalwood, Ambergris
The Green Irish Tweed ialah kegemaran rumah di Gentleman

Akidah Tweed Ireland hijau adalah kegemaran rumah di Gentleman's Gazette.

 • Kedatangan – Ini adalah wangian terlaris jenama, dan ia berharga kira-kira $325 untuk 1.7oz
 • Nota Atas: Bergamot, Daun Blackcurrant, Epal, Nanas – Nota Tengah: Beri Merah Jambu, Birch, Patchouli, Jasmine – Nota Asas: Musk, Oakmoss, Ambergris, Vanila
Creed Aventus ialah wangian terlaris jenama itu.

Kedatangan ialah wangian terlaris Creed.

 • Lama Diraja – Ini adalah wangian yang lebih khusus, berkayu dan oriental, dan berharga kira-kira $375 untuk 1.7oz.
 • Nota Atas: Lemon, Pinkberry, Bergamot – Nota Tengah: Cedar, Galbanum, Angelica Roots – Nota Asas: Sandalwood, Oud, Tonkin Musk
Creed Royal-Oud

Creed Royal-Oud

Kami biasanya melihat dengan lebih dekat komponen produk yang kami periksa dalam siri ini (termasuk fabrik dan elemen pembinaan lain). Tetapi untuk wangian , itu memerlukan persediaan kimia dan itu adalah di luar julat yang kita tahu bagaimana untuk melakukannya! Tidak Bill Nye Lelaki Sains , Oleh itu, sebaliknya kita akan melihat pada tarikan keseluruhan wangian dan sejauh mana ia dipakai dari semasa ke semasa.

Rayuan Am

Kami semua peminat tegar wangian Creed di Gentleman's Gazette. Mereka serba lengkap, canggih, dan tersendiri tanpa terlalu berkuasa atau terlalu melampau. Ia adalah ukuran yang sangat subjektif, sudah tentu, tetapi mereka kelihatan, merasa, dan memakai seperti bau yang lembut. Botolnya elegan dan maskulin, dan terasa berat di tangan.

Kita semua suka Creed

Kami semua menyukai Wangian Creed di Gentleman's Gazette kerana baunya yang lengkap, canggih dan tersendiri.

Panjang umur

Mengenai berapa lama ia memakai, ketiga-tiga wangian yang kami uji di sini semuanya mempunyai umur panjang dan keluasan yang sangat baik (tahap di mana wangian minyak wangi akan kekal di udara apabila dipakai; ini berasal daripada perkataan Perancis untuk bangun dan sering ditukar ganti. dengan perkataan unjuran). Untuk jangka hayat, kita bercakap tentang berapa lama wangian ini akan bertahan pada kulit.

Ketiga-tiga wangian ini tahan lama dan mempunyai kemahiran.

Ketiga-tiga wangian ini tahan lama dan mempunyai sillage yang sangat baik.

Ujian kami menunjukkan bahawa wangian akan bertahan 10 jam atau lebih lama, yang sangat baik. Mereka akan membantu anda melalui hari atau malam anda. Ini bermakna anda memerlukan sedikit sahaja cologne untuk berbau harum sepanjang hari. Ini adalah sesuatu yang sering kali tidak dapat dihasilkan oleh minyak wangi yang lebih murah. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diingat bahawa walaupun tahap kualiti yang tinggi boleh menjamin jangka hayat yang lebih lama, terdapat juga segelintir teknik untuk menjadikan bau anda tahan lebih lama tidak kira keturunannya.

Butik Creed di New York

Butik Creed di New York

Keputusan Akhir Kami: Adakah Wangian Creed Berbaloi?

Ringkasnya, kami tidak boleh mengesahkan sejarah syarikat, dakwaan yang mereka buat tentang kualiti produk atau proses pengeluaran secara bebas. Walau bagaimanapun, mereka membuat wangian dengan jangka hayat dan unjuran yang panjang, dan yang mempunyai (pada pendapat kami) bau yang sangat baik. Ini, selepas semua, biasanya dua sebab utama sesiapa sahaja mahu memakai wangian.

Royal-Oud dan Green Irish Tweed dari House of Creed.

Royal Oud dan Green Irish Tweed dari House of Creed.

Colognes adalah pilihan yang sangat peribadi, jadi kami katakan jika anda menyukai wangian itu, ya, ia berbaloi. Terdapat banyak laman web di luar sana yang boleh anda lawati yang membolehkan anda membeli sampel wangian dengan harga yang lebih murah daripada harga tinggi bagi sebotol penuh, atau anda boleh pergi ke kedai tempatan untuk mencuba wangian itu sendiri. Perlu diingat bahawa bau mungkin berbeza dari satu kelompok ke satu kelompok, tetapi mungkin anda tidak peduli. Ingat itu tidak seperti yang lain produk , kami tidak boleh memecahkan komponen dan melihat kualiti, walaupun pengalaman peribadi kami ditambah dengan seberapa banyak data objektif yang tersedia untuk kami.

Terdapat beberapa kedai yang menawarkan set sampler jika anda

Terdapat beberapa kedai yang menawarkan set pensampel jika anda ingin mencuba wangian terlebih dahulu.

Creed sememangnya pembelian mewah, dan walaupun terdapat banyak alternatif di luar sana, jika anda jenis orang yang menyukai perkara sebenar, ini adalah perbelanjaan yang akan bertahan selama bertahun-tahun. Kami menggesa anda untuk mempertimbangkan harga-setiap-pakaian dan betapa pentingnya wangian untuk anda. Jika wangian adalah bahagian penting dalam hidup anda, maka kos setiap pemakaian mungkin berbaloi untuk anda.

Adakah Creed Fragrances berbaloi dengan kos setiap pemakaian? Kami katakan ya!

Adakah Creed Fragrances berbaloi? Bagi peminat wangian, kami katakan ya!

Jika dalam bajet anda, pertimbangkan untuk membeli 3.3oz. botol; ini akan memberi anda diskaun setiap auns. Contohnya, dengan Aventus, 1.7 oz. sebotol ialah $182 setiap auns, 3.3 oz. sebotol ialah $131 setiap auns. Malah terdapat 17 oz yang besar. botol, iaitu $62 setiap auns, tetapi itu juga bermakna ia adalah $1,005 sebotol. Jika wangian Creed tidak sesuai dengan bajet anda, semuanya tidak hilang. Terdapat banyak wangian alternatif di luar sana yang akan kami kupas dalam post lain, jadi nantikan!

Pernahkah anda mencuba wangian dari Creed? Apakah penilaian anda tentang nilai mereka? Kongsi dengan kami dalam komen!