Warna Paling Terlalu Dinilai dalam Pakaian Lelaki: Hitam

warna hitam yang paling berlebihan berskala 3840x2160

Hari ini, kita akan membincangkan warna hitam dalam pakaian lelaki dan mengapa ia terlalu berlebihan.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Mengapa Hitam Popular Dan Mengapa Ramai Orang Memakainya?
  2. Bilakah Anda Perlu Memakai Hitam?
  3. Kenapa Hitam Buruk Jika Ramai Yang Memakainya?
  4. Larangan Hitam Yang Nampak Merugikan
  5. Kasut Pakaian Hitam Dan Aksesori Hitam
  6. Bagaimana dengan Sneakers Hitam?
  7. KESIMPULAN

Kami akan membincangkan sut, kemeja-t, aksesori, bila anda patut memakai hitam, bila anda tidak patut memakai hitam, mengapa ia begitu popular dan apa-apa lagi yang anda ingin tahu tentang warna yang ada di mana-mana ini.

Pertama sekali, hitam adalah warna yang sangat praktikal. Ia sangat tahan terhadap kotoran dalam erti kata yang sering kali, anda tidak dapat melihat noda apabila anda mengotorkannya.Kadang-kadang orang juga mendakwa, hitam menjadikan anda kelihatan lebih langsing walaupun nampaknya tidak ada tujuan saintifik untuk itu. Sekarang, jika anda hanya memikirkannya, jika warna gelap menjadikan anda kelihatan lebih langsing, katakan warna arang akan mempunyai tujuan yang sama, namun arang tidak begitu popular seperti hitam.

Christian Bale sekali lagi dalam serba hitam monokromatik dengan tali leher

Christian Bale dalam serba hitam monokromatik dengan tali leher

Hitam tersedia secara meluas dan tidak seperti warna lain, ia adalah warna yang sangat mudah yang sangat konsisten. Atas sebab itu, orang kadang-kadang berfikir mereka boleh menggabungkan item yang berbeza dalam warna hitam yang tidak diperbuat daripada yang samakain. Walau bagaimanapun, tenunan berbeza, bahannya berbeza, dan apabila cahaya datang ke warna hitam dan memantul ke mata anda, ia dipantulkan secara berbeza. Jadi hitam boleh kelihatan sangat berbeza apabila ia dipakai bersebelahan walaupun kedua-duanya kelihatan hitam secara individu.

Atas sebab itu, saya mendapati hitam sangat membosankan kerana ia hanya satu warna yang ringkas dan pada pendapat saya, ia adalah warna untuk orang yang agak tidak selamat tentang pakaian mereka dan apa yang mereka ingin nyatakan.

Hitam ada tujuannya. Ia mempunyai masa dan tempatnya tetapi hari ini kita hanya melihatnya banyak, terutamanya dalam pemakaian harian biasa dan itu secara sejarah tidak begitu sesuai.

Sven Raphael Schneider dalam Sut Stroller dengan Vest Kontras

Sven Raphael Schneider dalam Sut Stroller dengan Vest Kontras

Bilakah Anda Perlu Memakai Hitam?

Pertama sekali, ia adalah warna yang hebat untuk pakaian malam. Maksudnya a tuxedo , a tali leher hitam peristiwa, a jaket makan malam mungkin dalam baldu hitam atau pun sangat formal tali leher putih .

Ia juga bagus untuk pakaian hari formal seperti kot pagi. Saya memakainya dengan sut kereta dorong dan lapel memuncak sebagai jaket. Kemudian saya juga menggunakan hitam dalam seluar bagaimanapun bukan sebagai pepejal tetapi sebagai sepasang seluar berjalur kasmir yang bermaksud ada kelabu dan hitam bercampur bersama. Secara keseluruhan, ia sentiasa baik untuk memakai hitam apabila anda mencampurkannya dengan sesuatu yang lain supaya penampilan keseluruhannya tidak hitam tetapi mungkin kelabu.

Perak Hitam Sutera Bakul Anyaman Talian Perkahwinan dan Perniagaan Rasmi

Perak Black Silk Basketweave Formal Wedding and Business Tie dari Fort Belvedere

Sebagai contoh, lihat pada tali leher Perak Hitam Sutera Bakul Anyaman Talian Perkahwinan dan Perniagaan Rasmi . Ia menggabungkan hitam tetapi kerana ia mempunyai satu lagi benang perak, ia juga berfungsi dengan baik dengan sut tentera laut. Biasanya hitam dan tentera laut bertembung tetapi tidak jika anda mencampurkannya dengan cara yang kelihatan hebat dalam warna hitam. Perkara yang sama berlaku untuk mana-mana tali leher lain yang menggabungkan warna ini dalam apa jua cara, bentuk atau bentuk.

Oleh itu, pakai hitam apabila ia bercampur. Itu benar untuk aksesori, itu benar untuk sut Houndstooth atau Suit Glen Check. Tetapi hitam dengan cara tersendiri, apabila semuanya hitam adalah lebih sesuai untuk pakaian malam, dan pakaian hari rasmi.

Hitam juga bagus untuk imam dan untuk pengebumian . Walaupun begitu, anda boleh hadir ke pengebumian dalam sut yang sangat gelap seperti sut arang atau mungkin sut tentera laut.

Jika anda mengimbas kembali kira-kira 20 tahun, anda melihat banyak gambar dan lukisan hitam putih dan kadang-kadang nampaknya semuanya memakai hitam tetapi sebenarnya, kebanyakannya memakai warna gelap arang dan bukan hitam pejal seragam yang kita ' sudah terbiasa dengan hari ini.

Terdapat banyak pilihan lain hari ini selain daripada hitam

Terdapat banyak pilihan lain hari ini selain daripada hitam - Tali Bertali dalam Sutera Merah Burgundy Pepejal , Boutonniere Sutera Carnation Ungu dan Dataran Poket Linen Ireland Putih Klasik daripada Kubu Belvedere

Nasib baik, anda mempunyai banyak pilihan lain hari ini selain daripada hitam. Seperti yang saya nyatakan, arang, kelabu, kelabu pertengahan, anda boleh mempunyai corak yang menggabungkan hitam dan putih atau hitam dan kelabu dan sudah tentu, anda mempunyai warna yang lebih cerah, anda mempunyai coklat dan hijau. Semua ini datang dalam warna yang berbeza supaya anda mempunyai julat warna yang lebih besar yang boleh menyerlahkan keunikan dan keperibadian anda.

Kenapa Hitam Buruk Jika Ramai Yang Memakainya?

Jika anda pergi 600 tahun lalu, ramai orang menyangka bahawa Bumi adalah rata dan tidak bulat dan ia adalah andaian biasa. Jadi hanya kerana ramai orang memakai hitam hari ini, tidak bermakna ia adalah cara mereka kelihatan terbaik atau sepatutnya.

Salah satu kelemahan besar hitam ialah ia berumur sangat teruk. Jika anda mempunyai kemeja-t hitam sebagai contoh, dan anda membasuhnya lima kali, ia mendapat bulu kelabu itu dan ia lusuh dan ia kelihatan sangat tua, sangat awal. Pada asasnya, warna pudar dan anda juga boleh melihat kesan deodoran yang berwarna lebih cerah jadi baju-T hitam kelihatan lebih cepat tua daripada baju-T kelabu atau baju-T putih. Hitam juga tidak sesuai kerana ia menyerap banyak tenaga cahaya supaya anda mudah kepanasan, terutamanya semasa musim panas.

Hitam juga tidak begitu mudah digabungkan dengan warna kelabu lain dan terutamanya tidak dengan navy. Jika anda mempunyai jaket hitam dan seluar navy, ia kelihatan mengerikan. Warnanya terlalu hampir tetapi tidak sama dan oleh itu ia hanya padam. Perkara yang sama berlaku apabila anda memakai jaket hitam dan seluar hitam yang diperbuat daripada bahan yang berbeza, ia kelihatan salah.

Arang adalah hitam yang lebih baik - Paisley Motif Pocket Square, Ivory Spray Rose Boutonniere dan Grenadine Silk Tie dalam Navy Blue dari Fort Belvedere

Arang adalah hitam yang lebih baik - Petak Poket Motif Paisley , Semburan Gading Rose Boutonniere dan Tali Tali Sutera Grenadine dalam Warna Biru Laut daripada Kubu Belvedere

Sebaliknya, jika anda mempunyai sut arang, anda boleh dengan mudah menggabungkannya dengan tali leher tentera laut kerana ia berfungsi bersama-sama dengan lebih baik. Ia memberi anda julat gabungan yang lebih besar dan ia juga gelap. Jadi arang adalah hitam yang lebih baik. Setiap kali anda berfikir untuk mendapatkan sut hitam atau jaket hitam, gunakan arang dan anda akan menjadi lebih gembira.

Sekarang, yang dikatakan, jika anda mempunyai tali leher hitam atau pakaian tali leher putih, kontras yang ketara antara hitam dan putih sangat menggembirakan, pada masa yang sama ia sangat formal dan tidak terlalu kasual. Dalam dunia yang sangat kasual hari ini, memakai hitam dan putih pada siang hari adalah terlalu kuat untuk digunakan dan ia lebih baik dikhaskan untuk pakaian malam.

Raphael yang lebih muda dalam kemeja lengan pendek hitam dan topi Panama

Raphael yang lebih muda dalam kemeja lengan pendek hitam dan topi Panama

Larangan Hitam Yang Nampak Merugikan

1. Jangan Pakai Baju Berbaju Hitam

Jika anda mengambil berat tentang pakaian anda, jangan pakai hitam baju baju . Saya melihat lelaki melakukannya sepanjang masa, walaupun di Oscar . Mereka berkemeja hitam dengan tali leher hitam dan jaket hitam. Ia adalah rupa monokrom, anda tidak dapat melihat sebarang kontras. Ia hanya kelihatan mengerikan.

Juga, hitambaju rayakelihatan sangat buruk dengan tali leher kerana secara amnya, gabungan kelihatan lebih baik apabila tali leher lebih gelap sedikit daripada baju anda, bukan lebih cerah. Terdapat beberapa pengecualian apabila anda mempunyai tali leher seperti putih dan ia boleh berfungsi dengan baju biru muda sebagai contoh. Tetapi secara keseluruhan, lebih mudah untuk menyusun pakaian jika a tali leher atau anda tali leher busur lebih gelap daripada baju anda. Sekarang jika anda mempunyai warna hitam, tidak mungkin tali leher anda berwarna lebih terang.

Okay, saya akui, apabila saya mula berminat dengan pakaian, saya mempunyai baju hitam juga. Ia adalah tangan-me-down, saya mendapatnya daripada seseorang. Ia mempunyai dua poket di dada dan sejujurnya, ia kelihatan mengerikan. Ia walaupun mempunyai lengan pendek tetapi saya menyukainya. Saya memakainya dengan seluar putih dan a topi Panama dan kasut bertapak getah hitam.

Jangan sekali-kali memakai kot atau jaket sukan hitam sebagai gabungan kerana hitam sebagai warna terlalu formal untuk itu

Jangan sekali-kali memakai kot atau jaket sukan hitam sebagai gabungan kerana hitam sebagai warna terlalu formal untuk itu

2. Memakai Sut, Seluar Atau Jaket Black Day

Seperti yang saya katakan, bagus untuk pakaian malam, bagus untuk tuksedo. Anda juga boleh memakai seluar anda dengan jaket makan malam yang berasingan dalam warna yang berbeza, semuanya hebat. Tetapi untuk pakaian harian, kebanyakan lelaki menganggap bahawa sut hitam adalah perkara pertama yang mereka patut beli kerana ia adalah perkara terbaik sejak roti yang dihiris. Kedai serbaneka penuh dengan sut hitam. Mereka murah, fabrik sering kali lebih murah untuk menghasilkan dan mengilang semula. Oleh itu, adalah lebih mudah bagi mereka untuk hanya menghasilkan sut hitam kerana terdapat ramai orang yang jahil yang akhirnya membelinya.

Satu-satunya perkara yang lebih buruk daripada sut hitam ialah hanya mempunyai jaket hitam tunggal kerana ia mempunyai a kot sukan watak dan kot sukan sentiasa kurang formal dan lebih kasual. Jadi memakai jaket hitam dengan katakan seluar denim mungkin salah satu yang terbesar kesilapan gaya di luar sana anda boleh buat.

Jika anda tinggal dalam persekitaran kasual, buang semua barangan hitam, derma dan dapatkan sesuatu dalam warna yang berbeza terutamanya kot sukan dengan corak sedikit mungkin dalam coklat, mungkin dalam hijau , mungkin dalam warna biru, mungkin juga dalam warna kelabu.

Baju dalam hitam - tidak disyorkan

Baju dalam hitam – tidak disyorkan

3. Jangan Pakai T-shirt Hitam

Bagi kebanyakan orang, jika mereka memakainya di bawah baju pakaian, mereka hanya kelihatan buruk kerana anda boleh melihat kontur baju dan warna dan ia kelihatan ganjil. Jika anda bersenam, anda lebih mudah melihat kesan peluh, juga kesan deodoran. Mereka cepat bertukar kelabu dan mendapat bulu yang jelek dan secara keseluruhan, anda harus sentiasa mendapat baju dalam itu lebih hampir dengan warna dan ton kulit anda. Jadi, jika anda benar-benar hitam atau benar-benar gelap, cuba gunakan sesuatu yang sama ada kelabu gelap atau coklat gelap, ia kelihatan lebih baik dan anda tidak akan melihat garisan walaupun anda mempunyai baju putih di atasnya.

Sarung tangan chamois kuning & kelabu dengan kot pagi & topi atas

Sarung tangan chamois kuning & kelabu dengan kot pagi & topi atas

Kasut Pakaian Hitam Dan Aksesori Hitam

Saya berikan kepada anda, ia adalah item yang paling popular kerana ia mudah untuk dihasilkan dan terdapat permintaan yang begitu besar.

Jika anda kembali dalam sejarah, seorang lelaki yang elegan tidak akan memakai sarung tangan pakaian hitam kerana ia akan menunjukkan bahawa mereka tidak mempunyai gaya dan rasa. Sebaliknya, mereka akan memakai sarung tangan kelabu atau sarung tangan kuning chamois atau sarung tangan merah atau sarung tangan coklat tetapi tidak pernah hitam.

Oxford Kulit Paten Klasik tanpa captoe dan tali kasut malam lebar oleh Fort Belvedere

Kulit Paten Klasik Oxford tanpa captoe dan lebar tali kasut petang oleh Fort Belvedere

Untuk kasut, hitam adalah pilihan yang bagus jika anda bekerja dengan kolar putih pejabat persekitaran dan ia formal. Saya mempunyai beberapa pasang kasut hitam yang saya pakai untuk pakaian malam, saya memakainya untuk pengebumian, saya memakainya untuk acara perniagaan atau mana-mana acara lain di mana tahap tertentu formaliti adalah diperlukan. Jika tidak, saya berpegang kepada coklat kerana terdapat lebih banyak warna.

Hitam sentiasa lebih formal dan kasut tidak formal

Hitam sentiasa lebih formal dan kasut tidak formal

Bagaimana dengan Sneakers Hitam?

Jika anda memikirkannya, hitam sentiasa lebih formal. Sneakers mengikut definisi adalah tidak formal. Jadi memiliki kasut hitam adalah sejenis pertembungan tahap formaliti dan oleh itu, saya tidak menasihati untuk berbuat demikian. Terdapat begitu banyak warna lain dalam kasut kelabu, biru, kuning , hijau, merah dan juga merah jambu. Jadi, anda akan temui sesuatu yang anda suka tetapi cuba menjauhkan diri daripada hitam.

KESIMPULAN

Pada asasnya, satu-satunya masa anda akan melihat saya memakai hitam pada siang hari ialah apabila ia bercampur dengan warna lain supaya kesan keseluruhannya tidak hitam. Kurang atau kurang kerap memakai hitam pastinya salah satu perkara yang anda akan perasan akan berubah tentang anda apabila anda semakin berminat untuk berdandan dan orang lain juga akan menyedarinya.

Jika anda mengetahui saluran kami, anda mungkin akan menyedari bahawa saya tidak menjanjikan banyak perkara tetapi saya akan berjanji kepada anda jika anda memakai kurang hitam, anda akan lebih gembira dengan almari pakaian anda sama sekali dan anda akan menjadi lebih berminat dan anda akan mendapat lebih banyak pujian sebagai hasilnya.

Perlukan Aksesori untuk Dicampur Dengan Pakaian Hitam Anda?

DAPATKAN MEREKA DI SINI!